A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Fodor János

Újságíró
 
Jól sikerültek a gyerekeim, a gyerekeik. 
Nevet a szemem, ha rájuk nézek.
 
Már tudom, mit tudok. 
Már tudom, mit nem tudok.
 
Volt egy kutyám.
Néhányan tán szeretnek.
 
És még valami. 
Bob Dylan mondta, hogy sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. Nos, sikeres ember voltam egész életemben!
 

2018-11-02 17 óra Péntek Halottak napi műsor - Bankó Éva zenei anyaga

2018-11-02 10 óra Péntek Halottak napi műsor - Mozart Requiem

2017-12-24 21 óra Fodrok karácsonyi különkiadás - Fodor János

2017-11-02 14 óra Fodrok Különkiadás Halottak napja - Fodor János 

Márai Sándor: Halotti beszéd„

Látjátok, feleim, szem’ tekkel mik vagyunk
Por és hamu vagyunk
Emlékeink szétesnek, mint a régi szövetek.
Össze tudod még rakni a Margitszigetet? ...

Ma, 14 órától 55 perc csend. Meg szó, meg gondolat.
Halottak napja van. Fodor János műsora.

 

2018-12-10 10 óra
2018-12-10 11 óra Az Emberi Jogok Napja! - Fodor János műsora

December 10. Az Emberi Jogok Napja! 
Gyorsan leszögezem, nem szeretem a különleges napokat. Az lenne a normális, az elfogadható, az üdvözítő, ha minden nap, minden embernek, mindenhol a világon joga lenne emberhez méltó életet élni!

A Rádió Bézsben egy új hét kezdődik. Lila Tinta helyett ezúttal egy beugrással.

Aki biztosan a stúdióban lesz: Fegya, A ZENÉSZ! 
Akivel biztosan beszélni fogok: L.Ritók Nóra, az ez évi Prima Primissima díj egyik nyertese. (Igazgyöngy Alapítvány)
Amiről biztosan szó esik: 
1. L. Ritók Nóra és Bombera Kriszta közös kampányt indít ma. 20 napig tart, 4 ismert, hiteles ember által dedikált bögrére lehet licitálni online aukción. Aki aláírt: Dés László, Fischer Iván, Koncz Zsuzsa és Thuróczy Szabolcs
2. Budapest Klezmer Band és az ő újévi Koncertjük. 
Amiről valószínűleg szó esik: A legjobb női munkahely, gerontológia,reklámok, jogok.
Amit biztosan hallanak még - ha minket választanak -, az a Fodor már rekedtes hangja és a jobbnál jobb zenék.

2017-09-06 15 óra Marton Éva helyett sok sok zene.....Aki helyettesíti Fodor János

• Ugrás Retro Fodor Jánossal, Mohácsi Miklóssal, Rékai Gáborral, Varjú Tamással • Hétfő 13:00-15:00 •

• Ugrás Afrika Nap • 2017.05.25. Csütörtök 10:00-23:00 •

• Ugrás Csevegés Fodor Jánossal • Szerda 16:00-18:00 •

• Ugrás Fodrok • Péntek 20:00-22:00 •

• Ms. Bézs vagy Mr. Bézs • Csütörtök 15:00-16:00 •

2018-12-06 15 óra Ezen a héten a Mr. Bézs, Benda László.
Hétről hétre, szemérmesen – vendégként - szerepel a Rádió Bézsben a kezdetektől.
Jó négy évtizede "bejátssza az egész pályát". Megfordult több mint 100 országban. Riportjaiban a földhöz ragadt kisembertől a mennyei mecénásig, a kétkezi kiskirálytól az államfőig, a kisemmizettől a Nobel-díjasig mindenki fölbukkant. 
Múlhatatlan kíváncsisággal tiszteli partnereit. 1973-tól a Magyar Rádió, 1978 és 2011 között a Magyar Televízió munkatársa volt. A 30 perc alatt a Föld körül című rádiós magazin alapító szerkesztője. Külpolitikai riportjai, dokumentumfilmjei tették ismertté. 
Közel 100 országból tudósított, Albániától Észak-Koreáig, Afganisztántól Vietnamig. Interjúalanyai között szerepelt Helmut Schmidt és Teréz Anya, Simon Peresz és Hamid Karzai. Főbb műsorai: Panoráma, Objektív, Úton, PoliTour. Több szakkönyve is megjelent. A Magyar és Nemzetközi Ki Kicsoda külpolitikai szerkesztője is volt. Kapott Táncsics Mihály- és Pulitzer-emlékdíjjat is.
De nekem – persze a teljesítménye imponáló -, nem ezért fontos ember az életemben, hanem azért, mert a barátom.

2018-11-29 15 óra Elképzelem, ahogy misternek szólítom. Látom, ahogy megigazítja a csokornyakkendőjét, s épphogy emeli nemlétező cilinderét és biccent. Oroszlán fejű sétapálcáját a zongorához támasztja, majd a fekete bársonyból készült kalapot hanyag mozdulattal a hangszer tetejére teszi, fehér kesztyűjét elegáns mozdulattokkal húzza le sápadt, hosszú ujjairól, s beledobja az ásítozó fejfedőbe. Aztán szótlanul a zongora mögé ül, finom lénye rebben szinte, s játszani kezd. Még nem énekel. Hirtelen a fekete zongoraszéken törzsét felém fordítja, rám néz, keze még a csont billentyűkön és mesélni kezd. Mesélni az idő és tér viszonyáról, csillagokról, Sinatráról, a testvéréről, a balatoni emlékeiről, a másság tiszteletéről, a tehetség szentségéről, a képeiről, amit még nem festett meg, a cirkuszról, a veszteségeiről és a megbocsájtás öröméről. 
Aztán énekelni kezd. Psotául, Máté-sul és amerikaiul. 
Mr. Bézs, alias Gábriel, aki Farkas Gábor is, elegáns, érzékeny, sérülékeny. Művész. Nem művész úr, nem celeb, nem ripacs! És nem is bohóc, bár félszeméből mintha könny csordulna. 
Színpadra! - mondom majd, de a fények helyett csak a felgyulladó adás-jelző felirat jelzi, hogy ég ez a fiú belül is.

Adás! A stúdióban Gábriel és a Fodor.

2018-11-22 15 óra Van 3 gyereke, írt 5 könyvet, van Rózsa Ferenc díja, Aranytolla, s van 87 éve. Ez utóbbit nem lehet elvenni tőle. Életének javát az MTI-ben dolgozta le. Volt fullajtárriporter, jóval később bécsi, genfi, washingtoni tudósító. TV-műsorban először az ORF-ben szerepelt, majd az MTV-ben fontoskodott a Híradó kommentátoraként, külföldi tudósítóként, riportfilmek készítőjeként. Volt még sok más is, de a legfontosabb – nekem –, hogy dolgozhattam, dolgozhatok vele. Profi. És elegáns és fanyar, és már bölcs és humora van.
Mr. Bézs ezúttal Heltai András. Aki kérdezi, Fodor János

2018-11-15 15 óra Ms. Bézs

asajtósamiciaszabógabi. Írásjelek, nagybetűk és szóközök nélkül betű halmaz, mert az egykor színésznőnek készült tanodásról - aki azóta lett valaki -, nem tudom, mit emeljek ki.

Ő a Sajtós. Ő a Mici. Ő a Szabó Gabi.

Ő az, aki vágyik a szeretetre, az elismerésre, a szereplésre, az „első sorban levésre”, a hírnévre, az anyagi biztonságra, a családra, az utazásra, a jobb kocsira, mindenségre. 
Mici repül, zuhan, újrakezd, hisz, csügged és megint. Aztán kávézni hív.
November 13-án, pénteken született…

Szerepjátszó és őszinte, főszereplő és háttér ember, egyszerre. Ő az, aki ezerrel száguld, míg garázsba nem tolja magát, ahol eldugja fájdalmait, ráncait, hogy aztán kisimulva, rátervezett ruhában ismét villanjon, hogy tessék, itt vagyok, hogy műsort vezessek, hogy kamerák előtt lehessek, hogy szervezzek, hogy pördüljek és arassak!

Tapsra vágyik, meg fényre és sok mindent tesz is ezért. Bézses, a kezdetektől. Biztos ember, miközben gyakran esendő, bizonytalan. Nő.

Aki kíváncsi arra, hogy igazam van e, aki tudni szeretné, hogy milyen ember is a Mici, hogy honnan jött a Gabi, hogy hova tart a Sajtós, az hallgassa meg azt a műsort, aminek az a címe, Ms. Bézs.

A Szabó Gabit, az édesanyát a Fodor kérdezi majd.

2018-11-08 15 óra Azt hiszem, sokat tudok Szegváriról. Azt hiszem, semmit nem tudok Katiról.
Ha kellőképpen elbizonytalanítottam magamat és Önöket, akkor hallgassuk meg, mit mond a saját életéről az az asszony, akit milliók néztek a királyi tévében, aki ha szabad azt az elcsépelt mondatot használnom, letett valamit az asztalra. Mindenki asztalára. 
Ezen a héten Szegvári Kati a Ms Bézs. A fényképe alá, ami a honlapunkon van, s elvezeti a hallgatót a műsoraihoz, a következőket írta: „…A BÉZS számomra a szabadság, az elszántság szimbóluma……..”
Én, a kérdező most csak annyit tennék ehhez az utóbbi mondatához, hogy „a Szegvári” elszánt, kemény, határozott és szabad ember, miközben az élet, s főként a hely, ahol él, mindent megtesz azért, hogy ne legyen szabad. De Szegvári mégis szerencsés. Megadatott neki egy olyan korszak, egy olyan televízió, ami a gyerekeinknek már nem.

2018-11-01 15 óra Neve Ámon Henriette. Szívem szerint Ámonnak szólítanám, de mindenki Henijét már nem lehet így. Fogalommá vált az újlipótvárosi csaj, az, aki süt neked, aki felfedez, aki etet, aki ment, aki tévés, aki producer, aki mindenes. És Heni aki Ámon Bézses is.
Jelenség. Piros rúzs, dögös szerkó, illatfelhő. Vagy inkább csak felhő. Suhan, megold, felemelkedik, zuhan. Csapatjátékos és mégis mindig egyedül. Nagyon egyedül.
Szeretném Önnek be és megmutatni, mert jó ember. Mert kis ember. Mert egyszerre Ács Feri és Nemecsek. Mert Heni az, aki nem csak süt neked, de el tudja dalolni, hogy szép az élet, pedig nem az. Nagy nem mindig az. Vagy szép, de nehéz. 

2018-10-25 15 óra Ms. Bézs.

Szeretném önöknek bemutatni a Rádió Bézs munkatársait!

Ezúttal Faragó Juditot, aki tudtommal soha nem kapott semmilyen állami kitüntetés, akiről még egy fényképet is nehéz találni, akiről azt végképp nem lehet mondani, hogy magamutogató, előtérbe törekvő lett volna bármikor is. És mégis. Faragó Judit hosszú évtizedek óta rádiós-újságíró, méghozzá a javából. 

Kíváncsi vagyok Faragó Juditra én is. Röstelkedve vallom be az okot. Bár évtizedek óta ismerem, alig tudok róla valamit. Tudják, azért ez elgondolkodtató. Meglehet, hogy most a nyájas / és nem nyálas! / olvasó is felteszi a kérdést magának, ismerem X éve a munkatársamat, és szinte semmit nem tudok róla?! 

Amit én tudok - az interjú elött - Faragóról: 

- Korrekt, megbízható, pontos, lelkiismeretes. / Csupa olyan tulajdonság, aminek értéke napjainkban szinte nincs is, kivétel a Bézsben. /

- Budán lakik,  azt hallottam emeleten, meredek utcában, lépcsők között.

- Van férje. Történész, újságíró.

- Hozott két és fél éve egy szőnyeget a Bézsbe. Szeretjük. A szőnyeget. Őt nem ezért.

- Faragó bosszantóan jól ír, ráadásul kiváló jegyzeteit F. J. aláírással  látja el. / Ez bizony két ok miatt is dühít. 1. mert nagyon jók. 2. mert a végén az én nevem kezdőbetűi díszelegnek. /

2018 októberében Faragó Juditot, aza F.J.-t bemutatja Fodor János, azaz F.J.

2018-10-18 15 óra A Bézs koronáját ma Ráduly Margit viseli. 
Egyetlen dal helyett lesz négy vagy öt, de a mese ugyanazon a hangon szól majd. Igen, az agyonbagózott, a rekedtes, a mély, a jellegzetes hangon. Margitén.

Elhatározott szándékom szerint - miszerint ismerjék meg jobban a Rádió Bézs munkatársait (!) – kérdezek vagy hallgatok megint.

Szó lesz díványról, veszteségekről, szerelmekről, ráncokról, anyáról és szabadságról. Mert az a legfontosabb tán, persze ha van mit enni, ha van hol lakni. Vagy akkor is, ha nincs.

Nem esik szó a kedvenc teraszáról, se a barátairól. Nem beszélünk betegségekről és politikáról is csak csínján, bár a hallgató tudja, hogy kérdezettnek és kérdezőnek is markáns véleménye van a máról. Is.

A mese ezúttal is az üveghegyen túl kezdődik, amikor még a munkakönyvekben leginkább egy bejegyzés volt található. Persze nem a Margitéban. Szóval, történt egy s más ebben az eddig is hosszú életében, ami remélhetően még sokáig tart. Nem mondom hát, hogy itt a vége, fuss el véle! 
Racs, azaz Ráduly, "a Margit", reményeim szerint még sokáig mesél és nem csak az unokáinak. 


2018-10-11 15 óra Mr. Bézs ezúttal Galkó Balázs.

Nem kérdezem tőle, hány fimben szerepelt. 
Nem kérdezem tőle, hogy mik voltak a főbb szerepei a színházakban. ( Sok volt, sok színházban, régen. ) 
Nem kérdezem, támogatott, tűrt vagy tiltott mostanában. Mert tudom. 
Tudom, azt is, hogy Galkó az ország egyik, ha nem a legjobb versmondója. 
Sok mindent nem kérdezek, mert úgyis elmondja. 
Galkó szabadságról és szerelemről álmodik akkor is, ha ébren van. 
Galkó azt mondja, legyőzte a rákját.

Galkó azt hiszem boldogtalan. 

De Galkó lobog még mindig, bár egyre több a ránca, ami amúgy meglep, mert azt hittem több nem fér már az arcára.

2018-10-04 15 óra Mr. Bézs ezúttal Zentai lászló.
Amit tudok: Hangmester. Nélkülözhetetlen. Apa. Vált már. Az orrát újraszabták. Imádja Federert, a Fradit. Jogosítványa nincs. És pénze se sok.
Amit nem tudok, megkérdezem.
Szerintem érdemes a figyelemre.

2018-09-27 15 óra Azt hinné az ember fia, aki évtizedek óta köz szerepel, beszél a dobozba (rádió), szerkeszt, vezet, nos, azt nem kell bemutatni. Szóval a „RÁDIÓST”, ha nem is mindenki, de milliók ismerik. 
Azt hiszem nem így van. Mr. Bézst lehet, hogy sok millióan hallgatták, lehet, hogy sokat tudnak róla, de mégis keveset. 
Ha a Rádió Bézs egy bulvár rádió lenne, az ajánlóm első sorában az állt volna: 
A halott megszólalt! Exkluzív interjú csak nekünk, csak most!!!! Csak a Rádió Bézsnek! 
De nem vagyunk szenzációt kereső adó. Csak egy értékeket közvetítő internet rádió a Bézs, ami megpróbál bemutatni egy kollégát, Rékai Gábort.
Aki kérdezi, Fodor János

2018-09-20 15 óra Mr. Bézs
Szeretném önöknek bemutatni a kollégáimat, a Rádió Bézs munkatársait!
Ezúttal Frank Ivánt, az ÚJSÁGÍRÓT. Igen, nagybetűvel írtam, mert Iván az utolsó bölények egyike. Aranytollas újságíró! A legnagyobb szakmai - és nem állami (!) - kitüntetés ez, s nem vitatható, hogy megérdemelte. 
Iván volt már totó-lottó ügyintéző, pedagógus, táborvezető, napilapos, hetilapos, folyóiratos. Volt újságíró gyakornok, újságíró, rovatvezető-szerkesztő, szerkesztőség vezető, főszerkesztő helyettes, főszerkesztő. Minden volt a nyomtatott sajtóban, de belekóstolt a könyvszerkesztésbe, a könyvírásba, a televíziózásba is. Néhány éve szerkesztett már műsorokat a Civil rádióban is, de vezetni – nos, azt a Rádió Bézsben kezdett. Nem kell elnézőknek lennünk, jól csinálja ezt is. 
55 perc a miénk lesz. Ülök majd vele szemben a studióban, s azt képzelem, nagy időket idéz majd. Mert tudni akarom, milyen volt 65-ben az Ifjúsági Magazin, a Staféta, a Polip rockmagazin, a Griff, a régi Népszava, a Kurir, a Magyar Sajtó, az FHM magazin, vagy épp story- e Story magazin. 
De lehet, hogy mindezt hagyjuk a fenébe, s az Auschwitzba hurcolt anyukájáról, vagy édesapja hiányáról mesél majd, hiszen őt munkaszolgálatosként hívta a „Haza” 1942-ben meghalni. Négy hónappal Iván születése után, a Donnál vesztette életét, soha nem derült ki, hogy hogyan.
Milyen férfi lett hát Frank Iván? Mi a fontos és mi nem? Hol a nagyszülők sírja, a barna, savanyú kenyér szaga? Hol vannak a gyerekei, mekkorák az unokái? Miért jó neki a feketétől a tört fehérig Bézselni? 
Ki az a Frank Iván? Aki kérdezi: Fodor János

2018-09-13 15 óra Ms. Bézs

Szeretném önöknek bemutatni a kollégáimat, a Rádió Bézs munkatársait!

Ezúttal Bagosi Mártát, akiről most leírok néhány hívó szót, töredéket, jellemzőt, benyomást: 

Mosoly, derű, anya, cipők, Olaszország, könnyek, pénz és annak hiánya, újrakezdés, gödrök, válás, kilók, divat, mosogató, grafológia, ezotéria, jóga, tenger, Nagyvárad, Biondi, titkárság, Bézs, lent, fent, ház, remény, bukás, teli pohár, tisztaság.

Ki hát ez nő, kicsoda (csoda-e) Bagosi Márta? Amúgy én azt állítom róla,hogy az, meg azt hogy 29 éves, de persze az utóbbiról tudom, hogy füllentek.

Aki kérdezi: Fodor János.

2018-09-06 15 óra Azt gondolom, egy induló sorozat elé elég egy általános mondat: Szeretném önöknek bemutatni a kollégáimat, a Rádió Bézs munkatársait! 

Ezúttal Kerényi Pétert, akiről most leírok néhány hívó szót, mondatot, töredéket: Aki mer, az nyer! (1973-at írtunk akkoriban. ) Játék a betűkkel, Kapcsoltam! Kicsoda, Micsoda? Van benne valami! Van képünk hozzá! Soha jobb kor! Szerencsekerék, Mindent vagy Semmit! Az Ország tesztje, a Pókerarc, Legyen Ön is milliomos! Közben újságot ír, angol nyelvű havilapok főnöke, nyaranta idegenvezető Európában és a tengerentúlon. Több mint másfél évtizedig Zwack Péter személyes tanácsadója, és a Zwack Unicum kommunikációs igazgatója. Volt Ő a Budapesti Operabál sajtófőnöke és a Budapesti Fesztiválzenekar szponzor-menedzsere.Írt riportkönyvet Angliáról, rádiózott a Táskarádióban, társaival alapított weboldalt, jó címmel: Öreg a nénikéd! Így aztán tanít a Milton Friedman (eleddig Zsigmond Király) Egyetem Szenior Akadémiáján.
Ki hát ez a pasa, kicsoda (csoda-e) Kerényi Péter? Amúgy ő azt állítja magáról, hogy 29 éves, 36 esztendő tapasztalattal.

Aki kérdezi: Fodor János

• Fodrok • Péntek 20:00-22:00 •

2018-12-07 20 óra

2018-11-30 20 óra

2018-11-23 20 óra A helyzet az, hogy azt hiszem sikerült egy szerethető beszélgetést készítenem Oláh "Ibojkával", egy csodaszép album kapcsán. Meghallgathatjátok a Rádió Bézs és a Poptarisznya közös műsorában, a Fodrokban
Szerintem érdemes.

"Adott két tehetséges ember, egészen más korosztály,egészen más családi háttér, egészen más kultúrkörnyezet. Találkoznak. De az élet elsodorja őket. Aztán azt a két embert ismét összehozza a sors. Amit ebből kihoznak, ami két, ennyire különböző és mégis hasonló emberből létre jön, az maga a csoda." – írta a szerkesztő Liszkai Ágnes, akinek először adtam oda a felvett beszélgetést. Majdnem egy óra volt. Aztán lett belőle egy fél, de mégis egész, mert nem csak odaképzeltük a zenei anyagot, hanem annak egy részét, több mint harmadát most önöknek is adjuk. Azaz adják a művészek. 
Ibojka kinyílt és fantasztikus, Presser hihetetlen, Borbély Szilárd, Erdős Virág, Fejes Endre, Kántor Péter,Parti Nagy Lajos, Szép Ernő, Sztevanovity Dusán, Varró Dániel és Závada Péter meg olyan amilyen. 
Jók.
Szóval egy könny csepp, egy könyv, egy lemez, egy, azaz ezer nő és a Fodor.

VOLTAM IBOJKA

2018-11-16 20 óra

2018-11-09 20 óra

2018-11-02 20 óra Fodrok 2012 Mindenszenteki Műsor

2012. október. 31. egy szerdai nap volt. Mint abban az időben minden szerdán, este műsorom volt a Poptarisznya nevű rádióban. Közeledett a születésem napja, előtte, mint persze mint mindig a Halloween, a Mindenszentek és a Halottak napja.
Műsort készítettem azokról a napokról, anno, és elraktuk, bár akkor nem gondoltunk arra, hogy megismételjük most, itt a Rádió Bézsben – hisz nem is volt még akkor. Azért az ismétlés, mert azt gondolom minden lényeges benne van. Csak azok nem, akik azóta haltak, de ugyanígy itt vannak velünk.
Nehéz napok, nehéz esték. Nehéz műsor. Fájhat. Nem baj. Így leszünk emberebbek. 
Szeretném, ha meghallgatnák.

 

ADY ENDRE:
Halottak napján
Halottja van mindannyiunknak, 
Hisz percről-percre temetünk, 
Vesztett remény mindenik percünk 
És gyászmenet az életünk.
Sírhantolunk, gyászolunk mindig, 
Temetkező szolgák vagyunk! 
– Dobjuk el a tettető álcát: 
Ma gyásznap van, ma sírhatunk!
Annyi nyomor, annyi szenny, vétek 
Undorít meg e sárgolyón… 
Hulló levélt hányszor feledtet 
A megváltó, a gyilkos ón!…
Óh, hányszor kell a sírra néznünk, 
Hogy vigasztaljuk önmagunk – 
– Dobjuk el a tettető álcát: 
Ma ünnep van, ma sírhatunk!
1899 november 1.

2018-10-26 20 óra

2018-10-19 20 óra

2018-10-12 20 óra

2018-10-05 20 óra

2018-09-28 20 óra

2018-09-21 20 óra

2018-09-14 20 óra

2018-09-07 20 óra

2018-08-31 20 óra

2018-08-24 20 óra

2018-08-17 20 óra

2018-08-10 20 óra

2018-08-03 20 óra ( A 2017.08.11.-i adás ismétlése )

2018-07-27 20 óra ( A 2017.08.04.-i adás ismétlése )

2018-07-20 20 óra

2018-07-13 20 óra ( A 2017.07.11.-i adás ismétlése )

2018-07-06 20 óra

2018-06-29 20 óra

2018-06-22 20 óra

2018-06-15 20 óra

2018-06-08 20 óra

2018-06-01 18 óra

2015-10-02 16 óra

2015-10-09 16 óra

2015-10-16 16 óra

2015-10-20 

2015-10-27 

2015-11-03 

2015-11-10 

2015-11-17 

2015-11-24 

2015-11-24 

2015-12-15 

 

• Csevegés Fodor Jánossal • szerda 16:00-18:00 •

2018-05-01 18 óra
2018-05-01 19 óra Szécsi Pál. Domján Edit. Szécsi Katalin. Molnár Dániel.

Már nem élnek. Danival, ezen a napon , 1995- ben készítettem interjút. Rövidített változata a beszélgetésünknek emlékeket idéz.
Szécsi Pál testvére sincs már velünk. Ő mesélt - rég - a legendás szerelemről, az énekes haláláról. 
Domján Edit meg énekel, s a levelét olvassuk majd...

Érdekes és néha megrázó lesz a mai két óra. Ajánlom figyelmükbe. Köszönettel, Fodor János

( A 2017.06.21-i adás ismétlése )

2017-08-30 16 óra
2017-08-30 17 óra Egy nő, egy érzés, egy csipetnyi üzlet, egy korty sör. Házi sör!

Egy műsor, melynek címe Csevegés.
Aki kérdez-get: Fodor János
Aki válaszol-gat: Huszár Beja

( A 2016.09.07. adás ismétlése )

2017-08-23 16 óra
2017-08-23 17 óra 35 éves a Karinthy Színpad

Számoljunk, csak - 1981. Ki volt akkor a Politikai Bizottságban? Ki volt akkor a Népköztársaság élén? Mi volt akkor a Budai Várbazárban? Volt már Bt és Kft?
Szóval 35 éves Magyarország első és úgy tudom, eddig egyetlen magán színháza. Hogy volt?!
Aki elmondja, Karinthy Márton igazgató, színházcsináló.
A Csodálatos Világ Gyermek Alapítvány jótékonysági árverést rendez.
A Mexikói úti mozgásjavító iskola mozgáskorlátozott gyerekeinek szeretnének segíteni. Egy gépet akarnak vásárolni, ami több mint 1 millió forintba kerül. Ki segít és miért, hogyan?
A stúdióban lesz az alapítvány vezetője, felhívom Bódi Margót és Szulák Andreát.
Önöket pedig csak arra kérem, hallgassanak bennünket.

A 2016.08.31-i adás ismétlése )

2017-08-16 16 óra
2017-08-16 17 óra Stílus, ízlés, mérték és érték. Rádió Bézs.

Egy élet, egy hit, egy igazodási pont. Görög Ibolya. Stílus, ízlés, mérték és érték.
1969.08.17-ére esett a Woodstocki Fesztivál harmadik, utolsó napja. Ma augusztus 17. van.
Ungvárí Tamás, képek, zenék, emlékek. Csevegés! 
Megtisztel? Ha nem ér rá, lesz ismétlés vagy a hangtárból is meghallgathatja. 

( A 2016.08.17-i adás ismétlése )

2017-08-09 16 óra
2017-08-09 17 óra Ma Horváth Jánossal csevegek. És gratulálok neki az életmű díjához. Ha érdekel, 16 órától, Rádió Bézs! Fodor János

( A 2017.03.22-i adás ismétlése )

2017-08-02 16 óra
2017-08-02 17 óra Beszélgetés két férfi között, ami izgalmasnak ígérkezik. 

Fiala és Fodor a Rádió Bézs stúdiójában.

( A 2017.03.29-i adás ismétlése )

2017-07-26 16 óra
2017-07-26 17 óra Bátor Tábor:

Paul Newman, a híres színész úgy tartotta, a gyerekek a fájdalmas kórházi kezelés után mosollyal, derűvel és élményekkel rehabilitálhatók a legeredményesebben. Ezért 1988-ban létrehozott egy tábort az amerikai Connecticut-ban, ez lett az alapja a SeriousFun Children’s Network-nek, melynek 2007 óta mi is a tagjai vagyunk. A módszerrel ma 32 országban 40 betegségcsoportban érintett gyerek gyógyul. Míg munkánkhoz a szakmai háttér eredetileg az Egyesült Államokból indult, a gyerekek és családtagjaik számára ingyenes táborozást céges és magánadományok fedezik. 
Két vendégem lesz. Küllői Péter és Tóth Kata

( A 2016.11.16 adás ismétlése )

2017-07-19 16 óra
2017-07-19 17 óra Azt írta a Bornai, hogy. 

Ezt énekelte a Somló, s most előkerült a felvétel.
Ma egy éve halt meg drsomlóatomi……..

„ Tudod e már, hogy valami történik velünk, amit úgy hívunk: a világ.
Még mosolyogsz rám, aztán egy perc sem múlik el, máris azt mondjuk, hogy emlék.
Forog a föld és mindig lesz olyan dolog, ami megtörténni akar. Ide is ér, de ahogy jött úgy megy tovább. Tova tűnik, messze száll, egy boldog délután, egy nagyon fontos nyár, vagy a legszebb téli nap, a hóesés.
A sínek mellett egy állomás, te tovább mész, meg sem állsz…
Itt vagy mellettem, de Te is tudod, talán egyszer emlék lesz ez is, mint annyi más.
Magadban őrizd a múló időt és könnyebb lesz a folytatás.”
Ma egy éve halt meg drsomlóatomi…….

2017-07-12 16 óra
2017-07-12 17 óra Csevegés. Fodor János és Roby Lakatos

Don Heckman, a Los Angeles Times újságírója azt írta Roby Lakatosról, hogy ha az alapján fizetnék őt, hány hangot szólaltat meg egy előadás alatt, ő lenne a világ leggazdagabb zenésze.

Nem tudom, milyen gazdag. Azt tudom, hogy Roby Lakatos augusztus 6-án a La Passion című nagylemezének dalait adja elő Budapesten. Meg azt is tudom, hogy Roby Lakatos „a cigány hegedűsök királyától”, Bihari Jánostól származik. A legendás hegedűs család sarja, lenyűgöző virtuozitást és stílusbeli sokoldalúságot örökölt. Cigány hegedűsnek, „az ördög hegedűseként” ismerik(Paganinihez hasonlítják). Igazi klasszikus, szenvedélyes jazz improvizatőr, zeneszerző. Különleges hangulatot varázsol zenéjével, keveri a magyar cigányzenét, a magyar népdalokat a klasszikus és a jazz muzsika stílusjegyeivel. Kivételes előadói képessége van, igazi egyedi színfolt a művészek között. Színpadi jelenléte, a zene iránti alázata és játéka különleges. Amerikai és német szerződéseinek köszönhetően egész fiatalon utolérte a világhír. Európa, Ázsia és Amerika szinte minden nagy előadótermében és fesztiválján megcsillogtatta már tudását. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal ismerkedhetett meg, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, vagy Maxim Vengerov.

Mondom, ennyit tudok most. Szerdán, remélem önnel együtt már többet fogunk tudni arról a világról is amiben Roby Lakatos otthonosan mozog.

2017-07-05 16 óra
2017-07-05 17 óra Ha valami nem tetszene, szidják csak Fodor Jánost!

Dr. Fodor Jánost, az onkológust. 
Vagy Dr. Fodor Jánost, a nőgyógyászt. 
Vagy az egészségügyi oktató Fodor Jánost
Netán az autókereskedő Fodor Jánost.

Ha tetszik majd amit hall, akkor dicsérje Fodor Jánost, a riportert!

És persze hallgassa többek között Fodor János operaénekest - aki sajnos már nincs közöttünk.

Még valami! Ha adás közben felhív egy Fodor János, akkor tudja, hogy adásba kerül. Akkor őt is lehet szidni, vagy dicsérni.

Szóval ma, mi Fodorok fogunk csevegni.

2017-06-28 16 óra
2017-06-28 17 óra Csevegés, 2017.06.28. 16.00 - 17.55 Ismétlés

Meghalt a Nagy Gyuri. Tudod, azatévés. Azablakos.

Meghalt Nagy György. A Magyar Televízióban dolgoztunk. Abban. Ami volt.

Meghalt a Gyuri.
Nem van jól ez így! Nem volt öreg.
Az a kurva rák!

Amikor felhívtam, hogy gyere, szeretnék veled beszélgetni a rádióban – nem abban, de – akkor örült. És én örültem, hogy gesztust gyakorolhattam, mert megérdemelte. Nagyon meg.

Aranyember volt. Régi vágású tán, de teli szív. Aztán teli daganat. Szóval jött. És két óra hosszat voltunk, s csillogott a szeme akkor, arra az időre! Boldoggá tett, hogy boldoggá tettem. Jaj, nagyon megérdemelte.

Meghalt a Nagy Gyuri. A megbízható, a felkészült, az empatikus, a segítő. Tudod, az a a Tévés.

Mi most elmorzsoljuk az emlékezés ki nem gördülő cseppjeit, sajnáljuk magunkat, s aztán eltemetik. 
Én oda nem megyek. Majd a sajátomra.
Ha akarjátok hallani talán az utolsó interjút, ahol rá figyeltek, akkor figyeljetek. Február volt. A 22. napon...

( A 2017.02.22-i adás ismétlése )


2017-06-21 16 óra
2017-06-21 17 óra Szécsi Pál. Domján Edit. Szécsi Katalin. Molnár Dániel.

Már nem élnek. Danival, ezen a napon , 1995- ben készítettem interjút. Rövidített változata a beszélgetésünknek emlékeket idéz.
Szécsi Pál testvére sincs már velünk. Ő mesélt - rég - a legendás szerelemről, az énekes haláláról. 
Domján Edit meg énekel, s a levelét olvassuk majd...
Érdekes és néha megrázó lesz a mai két óra. Ajánlom figyelmükbe. Köszönettel, Fodor János

2017-06-14 16 óra
2017-06-14 17 óra Vendégem, Kulcsár István, a Magyar Rádió moszkvai, később New York-i tudósítója volt, a hírszerkesztőségben, majd a külpolitikai szerkesztőségben dolgozott. Aranytollas újságíró, több könyv szerzője. A legutóbbi, most megjelent könyvének az a címe, Gyilkosság a Magyar Rádióban.

Szerintem, nem csak a könyvről csevegünk majd.
A stúdióban lesz Rékai Gábor kollégám is, aki élő, egyenes adásban ül majd a keverő pult mögé. Technikus képzés, az összes rizikóval! Készüljenek fel minden elképzelhetőre! 

2017-06-07 16 óra
2017-06-07 17 óra "A legrosszabb történetedből is emlék lesz. Vagy emlékeztető. A semmiből viszont nem lesz semmi. Se történet, se emlék. Állóvíz, mit fel se kavar, csak jó esetben, bár a képzelet. Elképzelt történetek gyártják majd az elmulasztott emlékeket."

Tisza Katát idéztem, aki nem tudom ki, nem tudom mi. Talán minden. Most épp író. De volt tévés, pszichoprózás, öregedéskutató, előítéletcsökkentő, life&business coaching, empowerment, underground, és még ki tudja. Azt tudom, hogy most vendégem lesz, pedig tíz éve sehol nem volt hajlandó beszélni, senkinek. A furcsa nő a Bézsben lesz. Van. Mert mindennap olvasom, pl. új könyvét is, aminek az a címe, hogy -akik nem sírnak rendesen.
És szó lesz a Margóról, meg a Virágról is. Például nekünk szaval majd Erdős Virág, akit - maradjon köztünk - nagyon bírok. 
Csevegés Fodorral tehát ma is, 16 és 18 óra között a Rádió Bézsben!

2017-05-31 16 óra
2017-05-31 17 óra Egy könyv, egy vendég. 

Bali Edina Zsanna: "Harmadik feleség vagyok. Édesanyám első és második feleség is volt, így gyerekkoromtól vannak tapasztalataim arról az életről, amit második feleségként , egy másképpen összerakott családként élhetünk. Hogy miben más, hogy mennyire eltérőek a mi feladataink, a mi kérdéseink. Rengeteg női sorsot, sok második feleséget ismerek. Látom a meg nem értettség, az elkülönülés, a bűntudat sehová sem vezető útjait. Én ismerem ezeket..."

Egy alapítvány ezernyi jogsérelem.
"Ingyenes jogsegélyt biztosítunk azok számára, akiknek jogai sérelmet szenvedtek egy pszichiátriai osztályon vagy intézetben. Több mint 20 éves munkánk során több ezer ilyen ügyön dolgoztunk, és számos ezek közül nagyon érdekes, megdöbbentő vagy éppen felkavaró esettörténet volt. Az is kiderült: ilyenfajta jogsérelmek bizony nem csak azokat érhetnek, akik mentális nehézségek miatt rendszeres lakói a pszichiátriáknak, sok esetben hétköznapi, normál emberek fordultak hozzánk segítségért.

Egy kezdeményezés.
A Föld felszínéről minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el; ezért az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) zöld-pólós mozgalmat indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára. A zölden jobb elnevezésű kezdeményezés a közösségi média erejét felhasználva kívánja megszólítani az interneten sok időt eltöltő fiatalokat, és környezetvédelemre valamint szelektív hulladékgyűjtésre ösztönzi őket.

2017-05-24 16 óra
2017-05-24 17 óra Néma Tanuk. 

Szelíd Motorosok.
Lábosok, fakanalak.

Zaj, és döbbent csend is.

S. B vagyok, családon belüli erőszak túlélő.
A fiam már nem volt ennyire szerencsés: 2015. január 17-én, 6 hónapos korában, az apja ledobta őt a negyedik emeleti körfolyosóról, majd utána ugrott. 
Azért, hogy ne őrüljek bele a fájdalomba, megálmodtam az Angyalhír mozgalmat. Minden évben, Ádám születésnapja alkalmából emléksétát szervezek a családon belüli erőszak áldozataiért, hogy felhívjam a társadalom figyelmét, hogy ne csak a sorstársaim értsék mi történt velem, hanem az igazságszolgáltatás, a gyermekvédelem, a szociális támogatórendszer szereplői is. Azért, hogy többet ne fordulhasson elő az, ami velünk. Hiszen annak idején hiába kértem segítséget a családsegítő szolgálattól, a rendőrségtől, a bíróságtól, nem támogattak semmiben. Maguk is bűnrészesekké váltak a fiam megölésében. 
Szomorúan tapasztalom, hogy a mi tragédiánk nem indított el változást az érintett szakmákban. Nem folytattak le belső vizsgálatokat, nem keresték a felelősöket, s ami ennél is fontosabb, nem vonták le a tanulságokat, ami lehetővé tenné, hogy a többi hasonló ügyet jobban kezeljék. 
Az előző két évben halkan, csendes séta keretében próbáltuk felhívni a társadalom figyelmét a családon belüli erőszak kérdésére. Idén szakítunk a hagyományokkal és hangosan kiáltunk azokért, akiknek hangját nem hallja senki. 
Ebben az évben nem csak a NANE, a Nőkért Egyesület és a PATENT áll ki a bántalmazottakért, hanem a Szelid Motorosok a Zaklatások ellen csoport is kíséri a menetünket.
Nagyon örülnék, ha Ti is el tudnátok jönni!
Találkozzunk 2017. május 28-án vasárnap 14:00 órakor a Szt. István téren, a Bazilika előtt!
Itt meghallgatjuk a beszédeket, majd az áldozatok emlékére 100 fehér léggömböt eresztünk fel. Ezt követően elindulunk rendhagyó sétánkra, hogy végül csatlakozzunk az Ezer Lámpás Éjszakája közönségéhez az 56-osok terén.

2017-05-17 16 óra
2017-05-17 17 óra 16:00 óra

„3 éve dolgozunk a gyerekekkel Perén, önkéntesekként hetente tartunk nekik fejlesztő foglalkozásokat. Idén el kell hagynunk a termünket, mert az önkormányzatnak, akitől ingyen kaptuk idáig, más céljai vannak vele. A folytatásra akkor van esélyünk, ha veszünk egy saját házat, amiben kialakítjuk a tanodát." https://www.generosity.com/…/the-building-of-our…/x/16631636
Vendégem Benkő Fruzsina a Szociális Innováció Alapítvány önkéntese.

16:30 óra
Nők, csajok, asszonyok, lányok, egyszóval díszes hölgykoszorú várható a Városligetbe május 21-én. Tavaly már több mint 10.000 voltak a BSI 21. Női Futó Gálán, ahol a hangulat remek volt. Miért ne lenne az idén is olyan jó?!
Lehet gyalogolni, futni, versenyezni, vagy csak jelen lenni. Lehet egyedül menni, lehet a férfival, a teljes családdal.
Menjenek, fussanak, mi most csak beszélgetünk Krassy Renátával, a József Attila színház művészével és Máth Istvánnal, a Budapest Sportiroda ügyvezető igazgatójával, főszervezővel.

17:00 óra
„Egy kirúgott hírszerző emlékei” címmel jelent meg a közelmúltban Kanyó András életrajzi ihletésű kötete. Megtudhatjuk belőle, hogy miként szippantotta be az ÁVH , hogyan dolgozott, mint külpolitikai újságíró Londonban, és a Kádár-interjú igaz történetéről is olvashatunk.
Furcsa XX. század… Húsvér emberek, akik szolgálnak, kiszolgálnak, s közben nevelik a gyerekeiket, szeretik a feleségüket.
Izgalmas beszélgetés vár ránk.

2017-05-10 16 óra
2017-05-10 17 óra 16:00 óra ( A 2016.05.09-i műsor ismétlése )

Szia Albert Györgyi!
Lehet, bolond vagyok, de hátha figyelsz ránk. Szóval, a szülinapodon, ma, egy régi beszélgetésünkkel köszöntelek. Most, hogy 52 éves lettél - mert ugye nincs soha vége semminek, csak másként -, szólok hozzád. Hiányzol. Vagy nyolc éve nagyon hiányzol. Átkozottul hiányzik a kíméletlen őszinteséged, az eszed, a lényed. Na jó. nem bonyolítom. csak mondani akarom, hogy mindenki hallja: NEM FELEJTETTÜNK EL.
Szia, Fodor

17:00 óra: A vendég Gáti Oszkár. (A 2015.04.22-i műsor ismétlése)
66 éves múlt. Néhány hónapja újra apa lett. 
Hét éve, Jászai-díjas temetőgondnok. Hét éve letette a színészi lét keserveit, nyílt levelet írt, kifakadt belőle ami fájt. 
Ismerős a hang. Hallhattuk őt Schwarzeneggerként, Al Pacinoként, Stalloneként, vagy Belmondóként. 
Aki Adyt, Babitsot, vagy Nagy Lászlót szereti, az is kötheti az orgánumot viselőjéhez. 
Most ismét színházasdira készül, elképesztő energiával, fantasztikus színészekkel. 
Öt templom fesztivál Győrben. Fel nem lép. Az kis lépés lenne neki, de ő nem fog Holdra szállni. 
40 év színpad után nincs mérhetetlen űr a lelkében, nem várnak rá újabb szerepek, királypalástokat már másokra ad. 
Színházat csinál takarásban, és majd a közönséggel együtt ünnepli a kollégákat.

2017-05-03 16 óra
2017-05-03 17 óra A Szilágyi. Csak így, utónév nélkül és a magyar nyelv szabályait felrúgva, névelővel írom.

A Szilágyi. Mert a Szilágyi fogalom. Mint az unikum. S valóban, unikális volt évtizedekig. Sajátos kérdezés technikája, gátlástalansága, huncut lényegre törése, tabukat nem ismerő személyisége milliókat nyűgözött le, vagy inkább fel? Szokatlan hangvételével kirítt, megkülönböztette magát. A Táskarádió általa lett az ami, ő Táskarádióval lett az aki. Szóval a Szilágyi, a Rádió Bézs "jól fizetett" munkatársa, a fenegyerek is korosodik. Nyolcvanéves. Jaj!
Mondta, hogy fohászkodott, csak soha ne legyen bácsi, soha ne legyen bácsi!!! Sikerült neki.Unokái is Jánosnak hívják, mi meg csak a Szilágyinak. A most is charme-os, most is jól öltözött, most is gyors észjárású pali "Kettesben" lesz velem a Rádió Bézs stúdiójában, s majd azt mondjuk, halló itt vagyunk. Még.

( A 2016.05.04-i adás ismétlése )

2017-04-26 16 óra
2017-04-26 17 óra Katonatiszt, repülős, azután lóápoló a cirkuszban.

41 éve pedig ügyelő a Vígszínházban, ahol szintén van rend és fegyelem, alkalom adtán mámor és repülés, sőt minden bizonnyal van néhány állat is, amiről, vagy amikről viszont nem fogunk beszélni.
A Rádió Bézs vendég Héjj János.

2017-04-19 16 óra
2017-04-19 17 óra 1. Deutérium megvonás?

Fejére állított táplálkozási-piramis?
Víz export?
Klinikai vizsgálatok?
Válaszol Dr. Somlyai Gábor vezető kutató

2.
Azt írta: "Régen minden sokkal könnyebb volt. Például én." 
Balázs Andrea tényleg nem könnyű. Bár úgy csinál. A mindig mosoly mögött ott a könny, a tapasztalás, a tehetség, a felelősség, a munka, a játék, a színpad. Ő még nem tudja, riporter is lesz, ha megéljük. 
Ja, Andrea színész. Jó színész, jó nő, jó ember.

3.
Balatoni lány?
Elvált asszony?
Vezető beosztású munkatárs?
Feminista hittérítő?
Sikeres tanácsadó?

Fogalmam sincs. Mindenesetre kiváncsi vagyok. Egy nő, akit kérdezni fogok.

Úgy hívják, Roboz Zsóka. 

( A 2016.05.25-i adás ismétlése )

2017-04-12 16 óra Volt idő, amikor mindenki ismerte a nevét és mosolygós arcát. 

Volt idő, amikor tőle tudtuk meg, hogy merre lehet közlekedni és hogyan Budapesten.
A FŐVINFORM egykori vezetője ma festőművész. Holnap is megnyílik egy kiállítása.
Vele cseveg ma Fodor János.


2017-04-05 16 óra
2017-04-05 17 óra Első óra: 

50 éve énekel. A magyar Piafot én sok-sok évvel ezelőtt a Nagymező utcában, a „Piaf”-ban hallgattam, ami egy legendás éjszakai szórakozó hely volt. Emlékszem, mellettem ült Bajor Imi és Benedek Micu, velem szemben Szacsvay. Dumáltam a színészlegendákkal és egyszer csak elhallgattunk. Mert énekelni kezdett Horváth Gyöngyi, aki akkor már nem volt épp csitri.
Vele fogok beszélgetni. És nem csak azért, mert az elmúlt évben egy X volt egy Faktorban.

Második óra:
„Ajándékot kaptam Fodor Jánostól. Műsoridőt ajánlott a Rádió Bézsben. Menjek, beszéljek, meséljek szabadon. Furcsa ajándék volt ez. Örültem is, meg nem is, régen nem beszéltem mikrofonba, miért éppen én, mit is mondhatnék, képes vagyok még rá … Végül elvállaltam.
Elkapott a harci kedv, ám olyan lámpalázas voltam, hogy alig tudtam megszólalni. Úristen! 150 évesen még képes vagyok remegve izgulni? Micsoda hülyeség ez? A történetem egy dalról szól, annak minden elágazásáról, történelmi együttállásairól. 
BÁRHOGY LESZ, ÚGY LESZ, A JÖVŐT NEM SEJTHETEM! 
Ha szántok rá időt, hogy meghallgassátok, vagy legalább belehallgassatok szerda délután 5 és 6 óra között, remegő hangon előadott mesémbe, akkor megköszönöm, hogy kíváncsiak vagytok rám, bíztok bennem.” – Ráduly Margit

2017-03-29 16 óra
2017-03-29 17 óra Beszélgetés két férfi között, ami izgalmasnak ígérkezik. 

Fiala és Fodor a Rádió Bézs stúdiójában.

2017-03-22 16 óra
2017-03-22 17 óra Ma Horváth Jánossal csevegek. És gratulálok neki az életmű díjához. Ha érdekel, 16 órától, Rádió Bézs! Fodor János

2017-03-08 16 óra
2017-03-08 17 óra Dr Bézs, azaz Kertész Éva megírta.

Nánási Pál leképezte.
Dr Feller Antal, azaz a cége a kiadást finanszírozta.
21 nő a nevét, az életét, a sikereit adta.
"21 Nő az egészségügyért" 
Ketten közülük, Dr. Lenkefi Ida és Ignácz Andrea a Bézs stúdiójában!

2017-03-01 16 óra
2017-03-01 17 óra Ha két szakmabeli találkozik, és emlékezik... Az apropót Dési János új könyve adja.

"ha nem fogták le, nem kötözték le, akkor nem is történt nemi erőszak." Hogy is van ez? Spronz Júlia a Patent egyesület és tán egy "érintett is a stúdióban! 
Nem csak 18 éven felülieknek!

2017-02-22 16 óra
2017-02-22 17 óra Aki kérdez: Fodor János

Aki válaszol: Nagy György

Ami hasonló: 
1.Mindketten ugyanabban az évben születtek
2. Mindketten nagypapák.
3. Mindkettőjüket kirúgták az állami televízióból.
Amiben biztosan különböznek:
1. Nagy György tud vagy tudott zongorázni.
2. Nagy György legalább 40 kilóval könnyebb. 
(Azt nem mondhatjuk, hogy könnyű neki, ugyanis gyomor nélkül, a kemoterápiás kezeléseken is túl, kapaszkodnia kell, nehogy elfújja a szél.)

Egy élet út 2 órában, ha egyáltalán az lehetséges. Megpróbálom bemutatni az egykori kollégát, hátha valaki még nem ismeri.

2017-02-15 16 óra
2017-02-15 17 óra 16:00 - 17:00 Csevegés Fodor Jánossal

Miért szeretem? És miért nem?
A szeretet érzésének kialakulása. Andrek Andrea, aki maga is szeret - gyereket, férjet, szülőt, hivatást - ad választ a miértekre.

Mihály Éva Amichay pedig arról beszél majd, hogyan újítsa fel lakását, hogy szeretni tudja azt is.

Elhunyt Szalay Zoltán a legendás fotóriporter a Csevegés 2. órájában 17:00-18:00 - Rá emlékezünk 2015.10. 27-én elhangzott beszélgetéssel. Beszélgetőtárs: Lévai Katalin

2017-02-08 16 óra
2017-02-08 17 óra Mint egy mesében. Hol volt, hol nem volt, ami még mindig van. Egy magyar cég, amit 7 esztendővel ezelőtt alapítottak, ahol nincs főnök, de van profit, ahova imádnak bejárni az ott dolgozók, ami már olyan szép, hogy nem is igaz. Mese? Kik ők? Mit és hogyan csinálják?

Kulcsár Zsolt és Lengyelfi Edit elmeséli.

És egy másik szép történet, arról, hogy hogyan adakoznak az ügyvédek. Jelképesen, de Itt a Rádió Bézsben adnak át 254.871,- Ft. a Menhely Alapítvány számára! ( Legutóbb karácsonykor a Heim Pál Gyermekkorháznak 2.200.000,- Ft. gyűjtöttek, adományoztak. De jó!!! )

Zsurzs Kati készül a holnapi Vendég - Játékra. A színésznő lesz a műsorvezető-szerkesztő. Mit tervez?

Aki kérdez: Fodor János

2017-02-01 16 óra
2017-02-01 17 óra Mindenkinek legyen otthona!

Tévhitek és/vagy sztereotípiák:
 A hajléktalanok közül sokan az állami gondozottak közül kerülnek ki.
 A hajléktalanok alacsony iskolai végzettségűek.
 Minden hajléktalan magányos.
 A hajléktalanok nem dolgoznak.
 A hajléktalanok isznak.
MINDEZ NEM IGAZ! AZ ÁLLÍTÁSOKAT KONKRÉT ADATOK CÁFOLJÁK!
Amiről szó esik:
A Fedél Nélkül kiadója a Menhely Alapítvány.
A hajléktalansághoz vezető utak: korosztályok és társadalmi, illetve élethelyzetek.
A hajléktalansághoz kapcsolódó vagy éppen oda vezető szenvedélybetegségek, s ezek hatása a hajléktalan-közösségekre (melegedők, szállások). 
Mondanivalója biztos van Aknai Zoltánnak, a Menhely Alapítvány igazgatójának, hogy a tévhiteket eloszlassa. 
a szerkesztő Vályi Gábor.

( A 2016.11.10-i esti műsor ism. )

2017-01-25 16 óra
2017-01-25 17 óra B. Török Fruzsina, Gubás Gabi, Scherer Péter, Vásáry Tamás! Nem akármilyen emberek! Velük csevegek. Író, dramaturg, színész, zenész, karmester. Zsenik a Rádió Bézs stúdiójában!

( A 2017.01.11-i adás ismétlése )

2017-01-18 16 óra
2017-01-18 17 óra Éremművész, riporter és dramaturg a stúdióban!

XX. Drámaíró Versenyről, Kínai díjról, anyagról, minőségről Linka Ágnes irodalmi szerkesztővel és ifjabb Szlávics László szobrász-ötvös-éremkészítő művésszel beszélget és majd finomakat zenél Fodor János.

2017-01-11 16 óra
2017-01-11 17 óra B. Török Fruzsina, Gubás Gabi, Scherer Péter, Vásáry Tamás! Nem akármilyen emberek! Velük csevegek. Író, dramaturg, színész, zenész, karmester. Zsenik a Rádió Bézs stúdiójában!

2017-01-04 16 óra
2017-01-04 17 óra Mindig is a "kis ember" érdekelt. Most hallani is fogják! Körmendi János, a színész óriás még mindig itt van velem, velünk! Ullmann Zsuzsa úgy énekeli a lélegzetelállítóan szép dalt, a kisembert, ahogy senki más! 

Erdész Róbert zenész-író-létrehozó és működtető nélkül pedig nemcsak a Solaris, a Napoleon Boulevard, és a most 20 éves Cabaret nem szólna, de a mai Bézses Csevegés sem. 
Örülnék, ha velünk lennének.

2016-12-28 16 óra
2016-12-28 17 óra Egyszer majdnem szerepeltem egy szilveszteri kabaréban. A felvétel el is készült, s félek, az agg mester Bárdy György miattam nem került a szereplők közé. Szóval, kiestünk a rostán.

Felidézve a régi, majdnem közös szilvesztert, arra gondoltam, most, 2016 utolsó napjaiban emlékezzünk a kor egyik leghíresebb színészére, hisz anno vele is "csevegtem". 
A stúdióban is lesz vendégem, Fábián Attila. Személyes vonatkozású az ok, hogy tudniillik meghívtam. Évtizedek óta a Hotel California című számmal indítom műsoraim nagy részét. Nem tudom megunni az Eagles együttes világhírű dalát. És tessék, van egy magyar csapat is, aki játsza a dalt, méghozzá jól. Nevük: Pannon sasok, azaz Pannon Eagles. Vezetőjük tehát a vendég a Rádió Bézsben.

2016-12-21 16 óra
2016-12-21 17 óra Csevegés Fodor Jánossal, vendég a Katarzis című műsor ( a 2015. december 23-i adás ismétlése)

Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása,ezúttal ismét a Csevegésben. Csak a legnagyobbak! Az év végi ünnepi dalok elcsépeltnek is tűnhetnek,de ha év közben nem hallgatjuk meg azokat, akkor mikor? Természetesen a karácsonyi dalok a dzsesszben is megszülettek, méghozzá olyan nagy számban és minőségben,hogy dupla adást érdemelnek. Senkit sem lehetett kihagyni a zene géniuszai közül. Két óra csoda,élvezzék velünk együtt az elmúlt évtizedek ünnepi gyöngyszemeit,ezúttal szerda délután és persze utána a hangtárban az ünnepek alatt és után is! Köszönjük,hogy hallgatták a Csevegést és a Katarzist egész évben, ez évi utolsó közös műsorunkkal kívánunk boldog ünnepeket és sikeres új évet minden kedves Hallgatónak! Fodor János és Varjú Tamás

2016-12-14 16 óra
2016-12-14 17 óra Zene, magány, agyhártya, halál, lelki-segély.

A stúdióban lesz Nagy János és hangszere, utána Vályi Gábor pszichológus. arról, milyen a karácsony, egyedül...
Lesz szó a fertőző agyhártya gyulladásról és a telefonos lelki segítségről. 
Csevegés Fodorral, ma 16 órától!

2016-12-07 16 óra
2016-12-07 17 óra Nagy formátumú költő, zenész volt. Többet érdemelt volna az élettől, tőlünk. Egyszer tán majd mi is eldúdoljuk, hogy "adj helyet magad mellett". Barátokat, zenészeket fogok hívni, hogy megkérdezzem magamtól is, miért csak most, halála után tisztelgünk Dévényi Ádám előtt.

Jön, és Adele dalaival lép színpadara a Harlem Gospel Choir. A különleges koncerten ott lesz Király Linda is, aki a Rádió Bézsben is vendégem.

2016-11-30 16 óra
2016-11-30 17 óra Szösz Comedy. 

Kutyaszánon a nő? 
Halottsírató és Szabó Lőrinc. 
Miskolc legendái.
Fodor

2016-11-23 16 óra
2016-11-23 17 óra A stúdióban Fodor János, aki most csak annyit mond:

- 31 milliárd Forintot költünk csak játékokra a karácsonyi szezonban. Ön kisautót vesz?
- Két mozijegy árával segítene? Kit, mit? Rádiót, beteget, kisebbséget, politikust? 
- Új könyv. ÚJRATERVEZÉS. Utat lehet. És életet? 
- Új tanulmány. AUSCHWITZ MAGYAR SZEMMEL

2016-11-16 16 óra
2016-11-16 17 óra Bátor Tábor:

Paul Newman, a híres színész úgy tartotta, a gyerekek a fájdalmas kórházi kezelés után mosollyal, derűvel és élményekkel rehabilitálhatók a legeredményesebben. Ezért 1988-ban létrehozott egy tábort az amerikai Connecticut-ban, ez lett az alapja a SeriousFun Children’s Network-nek, melynek 2007 óta mi is a tagjai vagyunk. A módszerrel ma 32 országban 40 betegségcsoportban érintett gyerek gyógyul. Míg munkánkhoz a szakmai háttér eredetileg az Egyesült Államokból indult, a gyerekek és családtagjaik számára ingyenes táborozást céges és magánadományok fedezik. 
Két vendégem lesz. Küllői Péter és Tóth Kata

2016-11-09 16 óra
2016-11-09 17 óra Tudja? Van egy pesti mulató, a neve Orfeum. Volt már ott? Miért nem? Kíváncsi milyen egy pesti mulató? Lépjünk be, jöjjön velem!

2016-11-02 16 óra
2016-11-02 17 óra "Most már a barna, dérütötte rónán

mulandóságról mond mesét a csend.
Most már szobádba halkan elvonulhatsz
s hallgathatod az álmodó Chopint.
Most már a kályhatűz víg ritmusára
merenghetsz szálló életed dalán,
míg bús ködökből búcsút int az erdő,
mint egy vöröshajú tündérleány."
(Áprily Lajos)

Egy régebbi műsorom, a múlandóságokról, a hiányokról.
Ezúttal nem tudom mondani, hogy jó szórakozást. 


2016-10-26 16 óra
2016-10-26 17 óra Csevegni fogunk. Téglássy Tamarával, a műkorcsolya legendával és Kucsinka Gabriellával, aki 

újságíró és az Aranyanyu díjról, a pályázatról mindent tud. 
16 órától várja önöket Fodor János!

2016-10-19 16 óra
2016-10-19 17 óra Magyarul Schulz Róbert, angolul Bob Schulz. Egy név, mely külföldön többet mond, mint itthon.

Egy elképesztő életút, mely a Terézvárostól Hollywoodig vezetett.

Egy különleges ember, aki zöldségpucolóként kezdte, majd filmes álmai megvalósítása folyamán sorsa olyan emberekkel hozta össze, mint Marlene Dietrich, Mel Gibson, Jurij Gagarin, Louis Armstrong, Charles herceg, Salvador Dali, Faludy György, Jim Carrey, Keanu Reeves, Tony Curtis, Sándor Pál, Huszárik Zoltán, Makk Károly, Zsigmond Vilmos, Szabó István, Bereményi Géza, Psota Irén, Bródy János, Presser Gábor, Christopher Reeves, Ted Kennedy, Wayne Gretzky, Melina Merkuri, Glenn Ford, Deborah Kerr, Fliegauf Bence, és még hosszan sorolhatnánk.

Egy rendezői, produceri pályafutás, melyet több ezer reklámfilm, dokumentumfilm-sorozatok, sportesemények, videoklipek, politikai és társadalmi események, ország- és város image filmek, opera megalkotása, számtalan szakmai díj és elismerés, valamint kezdő filmesek mentorálása fémjelez.

Egy magyar filmes, akinek alkotása, a Falcon’s Gold a washingtoni Kongresszusi Könyvtár archívumában megtalálható, mint az első, kizárólag kábeltelevízióra készített játékfilm.

Egy férfi, akit egyetlen magyarként és egyetlen filmesként Torontó város 150. születésnapja alkalmából beválogattak a 150 legfontosabb ember közé, akik a legtöbbet tettek azért, hogy a korábban unalmas és szürke Torontóból ma igazi metropolisz, Észak Amerika harmadik legnagyobb városa legyen.
Ki az a Bob Schulz?

S ki az Kollár Ágnes? Mit csinál Magyarországon, s mit csinált Tanzániában? 
Önkéntesként a világban. Könny cseppek a fekete földrészen. Kicsi kezek, nagy szemek, egy másik világban.
Ki az a Kollár Ágnes?

2016-10-12 16 óra
2016-10-12 17 óra Négy nőt várok a stúdióba.

- Dr. Pintér Barbara orvos lett, hogy természetgyógyász lehessen.

- Hidas Judittól egy mondatot emelik ki. Azt írja a Seb c regényében,
hogy „Ezek az emberek olyan világban élnek, amelynek az alapvető
működését nem tudják befolyásolni, kiszolgáltatottnak érzik magukat a
tőlük független folyamatoknak, és ténylegesen magukra is vannak
hagyva, ezért egymás ellen fordulnak, mert egymás felett még mindig
van némi hatalmuk.”

- Haszán Mira 14 éves. Most jelent meg első regénye, amit a
nagymamájával közösen írt. Lévai Katalinnal ment " Át a smaragd
hídon", hogy találkozhasson a Pál utcai fiukkal is.

A szerkesztő műsorvezető Fodor János még mindig kíváncsi. Rájuk is. És Ön?

2016-10-05 16 óra
2016-10-05 17 óra Emlék. Koncert. Az utódok. Bézs.

Csevegés Fodorral. Szerda 16.00-18.55
Rádió Bézs, a lágy hangok vonala, a lágy vonalak hangja!

2016-09-28 16 óra
2016-09-28 17 óra Csevegés, írás, olvasás. Érték - teremtés.

Vendég a Wisinger István, aki tud csevegni, írni, aki szeret olvasni. Emlékeim szerint televíziózni, tanítani szervezetet vezetni is. Az első órában Ő lesz a Rádió Bézs vendége, az apropót újabb könyve adja, ami elképesztően tényszerű és izgalmas. A Nobel -díjas kém címet viselő dokumentum regény Szent-Györgyi-Albert életéről szól, ajánlom figyelmükbe!
Győrffy Gergely hegedűművész is elfogadta a meghívásomat. A hegedűjét is magával hozza.
Tehát szó, kép, hang és persze Fodor. Meghallgat?

2016-09-21 16 óra
2016-09-21 17 óra Süt a nap!

Születés - nap!
Emlék - nap!
Hála - nap!
Béke - nap!
Hét - köz - nap!
Cohennel, Bajorral, Fodorral.

2016-09-14 16 óra
2016-09-14 17 óra Utazás, utazás, utazás! Kiss Róbert Richard mindig úton van, a sajátján. Kíváncsi vagyok rá.

Sérült emberek. Nekik senki sem mondhatja, hogy „neked könnyű”! Miért nem adják fel?

Nick Vujicic 2016. szeptember 21-22 között második alkalommal érkezik hazánkba, a nem Adom Fel Alapítvány szervezésében. Nick egy végtagok nélkül született fiatalember, aki sok nehézségen ment keresztül életében, de végül sikeresen vette az akadályokat. A mostanra világhírűvé vált motivációs előadónak egy gyönyörű felesége és két kisgyermeke van, akikre nagyon büszke, ennek ellenére nem fél beszélni azokról a nehéz évekről sem, amikor fogalma sem volt arról, hogy egyszer neki is családja lesz.

Tóth Károly kerekes székkel érkezik a stúdióba. 2013 óta dolgozik a Nem Adom Fel Alapítványnál, mint tapasztalati szakértő. Alapdiplomáját az ELTE-n szerezte történelem szakon, tavaly pedig letette a mesterdiplomát színháztudományból a Károlyi Gáspár Református Egyetemen. Igazi szenvedélye azonban a tánc…

2016-09-07 16 óra
2016-09-07 17 óra Egy nő, egy érzés, egy csipetnyi üzlet, egy korty sör. Házi sör!

Egy műsor, melynek címe Csevegés.
Aki kérdez-get: Fodor János
Aki válaszol-gat: Huszár Beja

2016-08-31 16 óra
2016-08-31 17 óra 35 éves a Karinthy Színpad

Számoljunk, csak - 1981. Ki volt akkor a Politikai Bizottságban? Ki volt akkor a Népköztársaság élén? Mi volt akkor a Budai Várbazárban? Volt már Bt és Kft?
Szóval 35 éves Magyarország első és úgy tudom, eddig egyetlen magán színháza. Hogy volt?!
Aki elmondja, Karinthy Márton igazgató, színházcsináló.
A Csodálatos Világ Gyermek Alapítvány jótékonysági árverést rendez.
A Mexikói úti mozgásjavító iskola mozgáskorlátozott gyerekeinek szeretnének segíteni. Egy gépet akarnak vásárolni, ami több mint 1 millió forintba kerül. Ki segít és miért, hogyan?
A stúdióban lesz az alapítvány vezetője, felhívom Bódi Margót és Szulák Andreát.
Önöket pedig csak arra kérem, hallgassanak bennünket.

2016-08-24 16 óra
2016-08-24 17 óra „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák”

Szeretnénk elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente szűrővizsgálatokon vegyenek részt, amelybe az urológia szakrendelés és a sokak által kellemetlennek és kínosnak tartott prosztataszűrés is beletartozzon.

Hölgyeim! Önök is segíthetnek! Sőt!
Hazánkban évente kb. 4000 friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és évente 1400-1600 férj, apa, testvér, jó barát veszíti el az életét a prosztatarák miatt. Pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható.
A korai felismerést szolgálják a szűrővizsgálatok. Szomorú tény, hogy míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált prosztatarákos esetek 80%-a műthető, azaz a betegség még nem terjedt a prosztata határain túl, addig Magyarországon az arány fordított: a betegek 70-80%-a már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a sebészi beavatkozás, amely a korai esetek 90%-ában tíz éven túli túlélést biztosít, már nem kerülhet szóba.
Lányok, Asszonyok! Fogják kézen apjukat, kedvesüket, férjüket, barátjukat, s menjenek el az urológushoz! A stúdióban ezúttal két férfi beszélget a tabunak számító vizsgálatról. Dr. Légrádi József urológus és Fodor János

Hangos levelet küldött Trembacz Éva Zsuzsa
Lesz (csak szóban) szex, szerelem, szerető, viszony, háromszög a műsorban Gönczi Dorka válási és párkapcsolati mediátor jóvoltából. 

( A 2015.09.02-i adás ismétlése. )

2016-08-17 16 óra
2016-08-17 17 óra Stílus, ízlés, mérték és érték. Rádió Bézs.

Egy élet, egy hit, egy igazodási pont. Görög Ibolya. Stílus, ízlés, mérték és érték.
1969.08.17-ére esett a Woodstocki Fesztivál harmadik, utolsó napja. Ma augusztus 17. van.
Ungvárí Tamás, képek, zenék, emlékek. Csevegés! 
Megtisztel? Ha nem ér rá, lesz ismétlés vagy a hangtárból is meghallgathatja. 


2016-08-10 16 óra
2016-08-10 17 óra Hol kezdődik az élet? Hol kezdődik a kötődés? 

Lehet-e élni szaxofon nélkül, lehet-e lenni zene nélkül?
Mi fér Chaplin kalapja alá? És mi fér el egy alig két órás rádióműsorba?
Három vendég, három értékrend: Andrek Andrea pszichológus, Babics Csilla, azaz Marcellina zenész, Simkó János újságíró és Fodor János, a csevegőpartner. Meghallgat?

2016-08-03 16 óra
2016-08-03 17 óra Dopping és Rio. Kajak-kenu és morál. Dr. Kolláth György alkotmány jogász és a vélemény, ami még szabad.

Kontextusok és Szentendre. Galéria és gondolat. Művészek és alkotások. Erdész László Galária tulajdonos.
Latin zene és tánc. Történelem és művészet. Lányok és asszonyok. Eklektika. B. Bíró Zoltán, aki nemsokára a Rádió Bézst erősíti.
És persze bajusz, dörmögés és jó zene Fodorral. 
Meghallgatja?

2016-07-27 16 óra
2016-07-27 17 óra

2016-07-20 16 óra
2016-07-20 17 óra - Friss felmérés:a budapesti gyerekek meglátása szerint Anya végzi a legtöbb feladatot otthon. Az SOS családokban 5-6 gyereket nevelnek a nevelőszülők...

- A pszichológus pontosan tudja, hogy minden negyedik gyerek magára marad problémáival, de egyre több apa főz.
- Lerch István legújabb számát meghallgathatják, amelyet Malek Andreával énekel, és a közös koncertjük is közeleg. 
- 15 éve dadus. Legalább 15 évvel van elmaradva fizetésben a hasonló munkát végzőkkel szemben. Mikor, miért, hogyan? - ezernyi kérdés és egyre nagyobb felháborodás.

2016-07-13 16 óra
2016-07-13 17 óra "A csend nem üres. Tele van válaszokkal." - de tudjuk-e olvasni és értelmezni a csendeket? Segít ebben a hipnózis? A hipnózis, amely legális tudatmódosító. Ráadásul úgy - mondja Dr. Balahuri Brigitta -, hogy nem adod ki az irányítást és a kontrollt a kezedből, sőt! "Pont abban a módosult tudatállapotban tartod a gyeplőt valójában. Mert ott nem az egod diktál. Akkor vagy önmagad. Megvizsgálhatod igazi vágyaidat, kigyomlálhatod a gazt, kidobálhatod a szemetet és kijelölhetsz célokat." 

A hipnózisról lesz tehát szó, amivel gyógyítani is lehet.

Rádi Angela - Éliás Jr. menedzsere. Jól beszél angolul, igazságügyi írásszakértő, tanár, fogtechnikus, rendezvényszervező, ingatlan szakértő, a kakaó ivás Guiniss rekordjának szellemi anyja, aki saját szépségversenyt és nagykoncerteket is celebrált, akinek volt előadása, holokauszt monodrámája a zsinagógában. Szerintem sóletet is tud főzni, a mamája legalább is.

2016-07-06 16 óra
2016-07-06 17 óra 


1. 

1991. Régi régi interjú. Csevegés Markos Györggyel. Miért most? Kíváncsi vagyok mi aktuális még?

2.
Most egy idézet. "Rájöttem hogy az élet olyan, mint egy Quimby szám. Kurva jó, dúdolod, salala, megvan a sajátos hangulata, de úgy összességében fogggggalmad nincs miről szól..." Adásban majd egy furcsa jegyzet egy furcsa nőtől. Aztán telefon interjú vele, Bihari Vikivel.
3.
Vendég - Játék. Kik, miért, hogyan, mit? Hevesi Tamás volt. Holnap Márton András lesz, aztán jövő hét csütörtökön Papp János.
Azt hiszem, érdemes a Rádió Bézst hallgatni! Aki kíváncsi még mindig: Fodor János

2016-06-29 16 óra
2016-06-29 17 óra

2016-06-22 16 óra
2016-06-22 17 óra Csevegés egyebek között arról, mennyit ér egy nő? Mennyit ér egy nő, ha magyar? Mennyit ért a Playboynak vagy épp a Penthouse-nak egy nő, akinek testét mutathatták? A stúdióban lesz az egykor Lengyelországban szolgálatot teljesítő Gordon István, aki aztán dolgozott a Kurírban s megfordult az előbb említett két lapnál is.

Itt lesz Gordon Eszter fotográfus is, aki amúgy angol-orosz szakos tanár, kulturális menedzser, mégis ha vörös haja felvillan akárhol, biztos, hogy a kezében fényképezőgép van. Többször nyert díjat az Év Sajtófotója pályázaton. Nem is tudom hány könyv illusztrálásában vett részt, készített három szerzői könyvet (Alföldi Róbertről, Kocsis Zoltánról valamint Virág Juditról), amelyekben a fotók legalább akkora hangsúlyt kaptak mint a szöveg.
Szabadúszó. Dolgozott Jancsóval, Gothárral, dolgozott az Örkény Színházban és a Nemzeti Színházban. Nagyon érdekel, hogy szerinte mennyit ér egy nő.

Bali Zsanna Edina azt írta a kérdésemre, hogy tudniillik mennyit ér a nő, hogy "hosszú ideig mindent a férfi szemével láttunk, mindent a férfitől tudtunk, a férfi érzékeivel, agyával ismertünk. A férfi gyártotta a történelmet, alkotta az elveket, határozta meg a filozófiát és a hitet." De mi van most? Még mindig mindent a férfi...? Edina gondolkodik, tanít és ezúttal a Rádió Bézsben beszél.

Trembácz Éva Zsuzsa jegyzete ezúttal a kínai újévről, azaz a tavaszünnepről szól.

( A 2016.02.10-i adás ismétlése )

2016-06-15 16 óra
2016-06-15 17 óra 1. A kvantum nyelvtanulás felfedezése. Ijesztőnek tűnik a cím is? Vekerdy Tamás azt mondja "Nem baj, ha hibázol, csak beszélj." Idegen nyelven. És aki erre tényleg meg tud tanítani, az Makara György, akit a stúdióba várok.

2. Megjelent Sándor Zsuzsa író, ügyész, bíró új könyve, Az auschwitzi könyvelő. 
Németország, a 80-as évek közepén. Egy bélyeggyűjtő klubban egy férfi a holokauszttagadás üldözése ellen érvel, Auschwitz-hazugságot emleget, a koncentrációs táborokat zsidó kitalációnak véli. Oskar Gröning, az egykori auschwitzi könyvelő nem hagyja annyiban. Talán valamiféle moralitás kerekedik benne felül, amikor megtöri saját hallgatását és levelet ír az illetőnek: „Én ott voltam. Mindent láttam.”
Aztán írását elküldte barátainak, ismerőseinek, rokonainak is. Oskar Gröning beszélni kezdett. 
Két fia soha többé nem állt vele szóba. 
Késöbb felelősségre vonták és 2015-ben bűnösnek találták 300 000 magyar áldozat meggyilkolásában való bűnsegélyben.

3. Tudósítunk a POSZT-ról és jó néhány zenei csemegét is felszolgálok majd.

4. Vendég lesz Kárász Gergely orgonaművész is.

Jó szórakozást kíván a szerkesztő, Fodor János

2016-06-08 16 óra
2016-06-08 17 óra Író, fotós és angyal. Hárman a stúdióban, no meg persze egy riporter.

Könyvhét, új könyv. Sok-sok remek új kép és egy jótékonysági verseny, valamint adósságcsökkentés a nagyon szegények érdekében. Ezek lesznek ma a vendégek és a témák a Rádió Bézs Csevegés című műsorában.

2016-05-25 16 óra
2016-05-25 17 óra

1. Deutérium megvonás?

Fejére állított táplálkozási-piramis?
Víz export?
Klinikai vizsgálatok?
Válaszol Dr. Somlyai Gábor vezető kutató

2.
Azt írta: "Régen minden sokkal könnyebb volt. Például én." 
Balázs Andrea tényleg nem könnyű. Bár úgy csinál. A mindig mosoly mögött ott a könny, a tapasztalás, a tehetség, a felelősség, a munka, a játék, a színpad. Ő még nem tudja, riporter is lesz, ha megéljük. 
Ja, Andrea színész. Jó színész, jó nő, jó ember.

3.
Balatoni lány?
Elvált asszony?
Vezető beosztású munkatárs?
Feminista hittérítő?
Sikeres tanácsadó?

Fogalmam sincs. Mindenesetre kiváncsi vagyok. Egy nő, akit kérdezni fogok.
Úgy hívják, Roboz Zsóka.

2016-05-11 16 óra
2016-05-11 17 óra Csevegés. Aki kérdez Fodor János.

Aki válaszol Márton András, színész, rendező, diplomata, s utána Vass Virág író, újságíró.

2016-05-09 19 óra Szia Albert Györgyi!

Lehet, bolond vagyok, de hátha figyelsz ránk. Szóval, a szülinapodon, ma, egy régi beszélgetésünkkel köszöntelek. Most, hogy 52 éves lettél - mert ugye nincs soha vége semminek, csak másként -, szólok hozzád. Hiányzol. Vagy nyolc éve nagyon hiányzol. Átkozottul hiányzik a kíméletlen őszinteséged, az eszed, a lényed. Na jó. nem bonyolítom. csak mondani akarom, hogy mindenki hallja: NEM FELEJTETTÜNK EL.

Szia, Fodor

2016-05-04 16 óra
2016-05-04 17 óra A Szilágyi. Csak így, utónév nélkül és a magyar nyelv szabályait felrúgva, névelővel írom.

A Szilágyi. Mert a Szilágyi fogalom. Mint az unikum. S valóban, unikális volt évtizedekig. Sajátos kérdezés technikája, gátlástalansága, huncut lényegre törése, tabukat nem ismerő személyisége milliókat nyűgözött le, vagy inkább fel? Szokatlan hangvételével kirítt, megkülönböztette magát. A Táskarádió általa lett az ami, ő Táskarádióval lett az aki. Szóval a Szilágyi, a Rádió Bézs "jól fizetett" munkatársa, a fenegyerek is korosodik. Nyolcvanéves. Jaj!
Mondta, hogy fohászkodott, csak soha ne legyen bácsi, soha ne legyen bácsi!!! Sikerült neki.Unokái is Jánosnak hívják, mi meg csak a Szilágyinak. A most is charme-os, most is jól öltözött, most is gyors észjárású pali "Kettesben" lesz velem a Rádió Bézs stúdiójában, s majd azt mondjuk, halló itt vagyunk. Még.

2016-04-27 16 óra
2016-04-27 17 óra Új hanganyaga jelent meg Majsai Gábornak, akivel nem csak a dalokról fogunk beszélni.

Kérdés, jók-e az egészségpénztárak, és ha igen, miért? Az OTP Egészségpénztár a hazai önkéntes egészségpénztári piac egyik legbiztonságosabb tagja. Studniczky Ferenc ügyvezető igazgató lesz a vendégem.

2016-04-13 16 óra
2016-04-13 17 óra

2016-04-06 16 óra
2016-04-06 17 óra

2016-03-30 16 óra
2016-03-30 17 óra

2016-03-23 16 óra
2016-03-23 17 óra

2016-03-16 16 óra
2016-03-16 17 óra

2016-03-09 16 óra
2016-03-09 17 óra

2016-03-02 16 óra
2016-03-02 17 óra

2016-02-24 16 óra
2016-02-24 17 óra

2016-02-17 16 óra
2016-02-17 17 óra

2016-02-10 16 óra
2016-02-10 17 óra

2016-02-03 16 óra
2016-02-03 17 óra

2016-01-27 16 óra
2016-01-27 17 óra

2016-01-20 16 óra
2016-01-20 17 óra

2016-01-13 16 óra
2016-01-13 17 óra

2016-01-06 16 óra
2016-01-06 17 óra

2015-12-30 16 óra
2015-12-30 17 óra

2015-12-23 16 óra
2015-12-23 17 óra

2015-12-16 16 óra
2015-12-16 17 óra

2015-12-09 16 óra
2015-12-09 17 óra

2015-12-02 16 óra
2015-12-02 17 óra

2015-11-25 16 óra
2015-11-25 17 óra

2015-11-18 16 óra
2015-11-18 17 óra

2015-11-11 16 óra
2015-11-11 17 óra

2015-11-04 16 óra
2015-11-04 17 óra

2015-10-28 16 óra
2015-10-28 17 óra

2015-10-21 16 óra
2015-10-21 17 óra

2015-10-14 16 óra
2015-10-14 17 óra

2015-10-07 16 óra
2015-10-07 17 óra

2015-09-30 16 óra
2015-09-30 17 óra

2015-09-23 16 óra
2015-09-23 17 óra

2015-09-16 16 óra
2015-09-16 17 óra

2015-09-09 16 óra
2015-09-09 17 óra

2015-09-02 16 óra
2015-09-02 17 óra

2015-08-05 16 óra
2015-08-05 17 óra

2015-07-29 16 óra
2015-07-29 17 óra

2015-07-15 16 óra
2015-07-15 17 óra

2015-07-08 16 óra
2015-07-08 17 óra  egy új könyvről egy régi szerzővel, Heller Tamással.

2015-07-01 16 óra
2015-07-01 17 óra

2015-06-24 16 óra
2015-06-24 17 óra

2015-06-17 16 óra Vendég: Csősz Boglárka - modell és színésznő, első nagyobb sikerét egy szépségversenyen érte el. Több hazai férfi magazin fotózta, többek között a Playboy, a CKM és a Maxim. Évek óta külföldön él, egy török milliomos a férje.
A studióba várok egy másik sikeres nőt is, Naderi Zsuzsát. A három gyermekes anyuka irígylésre méltóan építette vállalkozását. Ahogyan fogalmazott, Ő Olyan ember, aki "csak" tanítani szeret, s soha nem nem gondolt a pénzben is kifejezhető sikerre. Tehát két igazi nő, egy órában, a Rádió Bézsben!

2015-06-17 17 óra 17:00 - Vendég Szilágyi Tibor színész, akinek most jelent meg a Katonai szakképzettsége: színész  c. könyve. 

2015-06-10 16 óra Vendég: Zsidró Tamás mesterfodrász.
2015-06-10 17 óra

2015-06-03 16 óra 
2015-06-03 17 óra az ünnepi könyvhét kapcsán Kocsis Andrással közösen számos szerző megszólaltatásával

2015-05-27 16 óra A Ne várj másra akció részvevőivel
2015-05-27 17 óra

2015-05-13 16 óra Papp Helga
2015-05-13 17 óra

2015-04-22 16 óra
2015-04-22 17 óra 66 éves múlt. Néhány hónapja újra apa lett. 

Hét éve, Jászai-díjas temetőgondnok. Hét éve letette a színészi lét keserveit, nyílt levelet írt, kifakadt belőle ami fájt. 
Ismerős a hang. Hallhattuk őt Schwarzeneggerként, Al Pacinoként, Stalloneként, vagy Belmondóként. 
 Aki Adyt, Babitsot, vagy Nagy Lászlót szereti, az is kötheti az orgánumot viselőjéhez. 
Most ismét színházasdira készül, elképesztő energiával, fantasztikus színészekkel. 
Öt templom fesztivál Győrben. Fel nem lép. Az kis lépés lenne neki, de ő nem fog Holdra szállni. 
40 év színpad után nincs mérhetetlen űr a lelkében, nem várnak rá újabb szerepek, királypalástokat már másokra ad. 
Színházat csinál takarásban, és majd a közönséggel együtt ünnepli a kollégákat. 
A vendég Gáti Oszkár.

Vendég lesz Szalóczy Pál RÁDIÓBEMONDÓ is. Nem véletlen a csupa nagybetű.
Két napja megkapta a Kazinczy-díjat. Ezúton is gratulálunk.

És a stúdióba várjuk a Thália Színház tagját, Vida Péter színészt is, aki két főszerepre is készül, az egyik Itt a Rádió Bézsben lesz...

2015-04-15 16 óra
2015-04-15 17 óra

2015-04-08 16 óra
2015-04-08 17 óra

2015-04-01 16 óra emlékezés Bajor Imrére
2015-04-01 17 óra 

2015-03-25 16 óra
2015-03-25 17 óra


 Nem vagyok képben  Verebes Istvánt helyettesítő műsor

2016-11-10 21 óra
2016-11-10 22 óra Nem vagyok képben!

FELNŐTTEKRŐL, FELNŐTTEKNEK!
Menhely Alapítvány: Mindenkinek legyen otthona!
Tévhitek és/vagy sztereotipiák:
 A hajléktalanok közül sokan az állami gondozottak közül kerülnek ki.
 A hajléktalanok alacsony iskolai végzettségűek.
 Minden hajléktalan magányos.
 A hajléktalanok nem dolgoznak.
 A hajléktalanok isznak.
MINDEZ NEM IGAZ! AZ ÁLLÍTÁSOKAT KONKRÉT ADATOK CÁFOLJÁK!

Amiről szó esik:
A Fedél Nélkül kiadója a Menhely Alapítvány.
A hajléktalansághoz vezető utak: korosztályok és társadalmi, illetve élethelyzetek.
A hajléktalansághoz kapcsolódó vagy éppen oda vezető szenvedélybetegségek, s ezek hatása a hajléktalan-közösségekre (melegedők, szállások). 
A Menhely Alapítvány szociális szakmaisága, a szociális munka sokszínűsége, sokrétűsége.

Mondanivalója biztos van Aknai Zoltánnak, a Menhely Alapítvány igazgatójának, hogy a tévhiteket eloszlassa, s a tél előtt képbe hozza Fodor János műsorvezetőt és Vályi Gábor szerkesztőt.

 

Vendégjáték Fodor Jánossal

Kárászy Szilvia helyett Fodor János

2016-12-29 14 óra
2016-12-29 15 óra A Vendég – Játék év végi műsorának műsorvezetője Kárászy Szilvia zongoraművész lesz, és hogy miről is lesz szó: A „nagy utazásról”, az Élet művészetéről, a művészetek élvezetéről, az élvezetek művészetéről, ízekről, illatokról, a szépségről, a régiről, az újról, a „gödrökről”, a szárnyalásokról, és a bölcs derűről.

Kárászy Szilvia stúdióvendégei lesznek Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész, Varnus Xavér orgonaművész, telefonon kapcsoljuk Los Angelest, Gáti Kati (Kathleen Gati) színésznőt, valamint még sok kiváló meglepetés Művész - Vendég - Játékost.

 

Szendvics - Madár Tamást helyettesítő műsor

 

2016-11-17 10 óra
2016-11-17 11 óra

 

• Derűs napot! • hétfő 10:00-12:00 •  Pártai Luciát helyettesítő műsor Fodor Jánossal

2017-02-27 10 óra
2017-02-27 11 óra

 

Afrika Nap 

2017-05-15 10 óra
2017-05-15 11 óra Afrika nap előzetes Fodor JánossalBenda Lászlóval és Vályi Gáborral.

2017-05-25 14 óra
2017-05-25 15 óra 14:00 - 16.00 Fodor János műsorvezető

Afrikai történelem, tudomány, feketén- fehéren.
Vendégek: Balogh Sándor - a Magyar-Afrika Társaság elnöke, dr. John Sessi sikeres üzletember, Lukács Balázs a HTCC-Magyar KKK. ugandai kirendeltség igazgatója, Orosz Péter MKKK Kereskedelemfejlesztési igazgatója, Benda László külpolitikai újságíró.
Hallgassanak minket! www.radiobezs.hu

Kovalik Márta díj

A Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, azért, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember s tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

Az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A június 28-i díjátadón  Bornai Tibor, Gábriel, Pleszkán Écska és Ratkóczi Huba duo és Wessely Ernő lépett fel.

 >>>

Kicsoda is "sándorgyuri"?

Frank Iván

Hahn Endre írt arról, hogy Sándor György futva szaladt fel a lépcsőkön, hogy megmutasson egy írást a Nők Lapjából. Az írás a humoralista 80. születésnapja alkalmából készült, azzal a címmel, hogy: Vagy ez is csak vicc? Ugyan nem ezért ültem klaviatúrához, hogy kritizáljam a címet, azért mégis megteszem. Ugyanis Sándor György nem szokott viccelni. Vagy ha igen, akkor nem győz bocsánatot kérni. Nem mintha a vicc műfajával valami baja lenne, csak hát az valahogy nem passzol az egyéniségéhez. A humor. Az igen. A morál. Az igen. A morál, humorba mártva. Hahn Endre elmondja, hogy a 80 évéből kb. 55 éve ismeri. Én is eldicsekszem vele, mi kb. 48 éve ismerjük egymást. Azért ez sem kevés idő. És most jön a lényeg, amit mondani szeretnék. Azt mondom, hogy ismerjük egymást. De biztosan így van? Őszintén mondom, ezen akkor kezdtem komolyan gondolkodni, amikor megnéztem azt a portréfilmet, amit nemrégen mutattak be, és amit Kocsis Tibor rendezett, „sándorgyuri” címmel. A film nagyon korrekt: kendőzés nélkül mutatja be Gyuri származását, gyerekkorától az életét, bemutat néhány tényleg jellemző epizódot a pályafutásáról, néhány önvallomás is elhangzik, barátok, pályatársak mondják el, milyennek látják őt… Azt hiszem, minden elhangzik a filmben, ami Gyurit jellemzi: hogy végtelenül érzékeny, hogy teljesen egyedi, amit alkotott, hogy Karinthy Frigyes, Örkény István szellemi örököse, hogy a színpadon, az írásaiban egyaránt próbára teszi a nevetőizmainkat és a szellemünket, minden írását, előadását áthatja a humánum… és sokáig lehet még sorolni, ami elhangzott a filmben, és ez mind mind igaz.

De vajon tényleg éppen olyan Sándor György, mint amilyennek ebben a portréfilmben láttuk? Vajon az önvallomásai, a barátok, kollégák, jóismerősök mondatai összeadják-e azt, ami „sándorgyuri”? Létezik olyan fogalom, amit, ha kimondunk, rögtön őt juttatja eszünkbe? Kétlem, hogy van ilyen. Mert, miközben végtelenül magabiztosnak, pontosnak, naprakésznek látszik, nincs olyan időszaka az életének, amikor ne lenne ezer dologban bizonytalan, kétkedő, sőt, önmarcangoló…

És ez még mindig nem ő.

Na jó. De akkor kicsoda valójában?

Nekem például sok mindenben útbaigazítóm, irányjelzőm. Olyan ember, akit szeretve tisztelek. Bár nem mindig és nem mindenben értettünk egyet.

Amikor azt írtam, hogy nincs olyan fogalom, ami egyetlen szóban kifejezné, hogy kicsoda is ő, tévedtem van olyan szó.

Humoralista. Ő a „sándorgyuri”.

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

A Rádió Bézs egy internet riádió.

2015. február 2.-án indult. Majdnem 4 éve már. És azóta szól folyamatosan, napi 24 órában.

Miért Bézs a neve? Válaszolhatnánk azt, hogy „csak”. De azért ennyivel mégsem intézhetjük el. Szóval azért lett Bézs a rádió neve, mert szeretjük a diszkrét, decens színeket. Másként fogalmazva, nem szeretjük a tolakodóakat, rikítóakat. Színekben sem.

A Bézs szín elegáns, finom, visszafogott, mint egy szép és okos nő. S próbáltunk, próbálunk értük szólni, mert hiszünk abban, hogy ők a megoldás. Értük szólunk, hogy jobb lehessen mindenkinek.

A Rádió Bézs sosem volt úgynevezett női rádió. Ez a rádió – mint másban sem -, nem bírja el nemek szerinti megkülönböztetést. A Rádió Bézs tehát minden gondolkodó, értelmes embernek szól! Aki hallgatja, higgadt, okos szóra igényes, szép zenére, számíthat, hiteles információkra a kultúra, a tudomány, a közélet világából. És mind ezek mellett még kellemesen szórakozhat is. Ebben a rádióban ugyanis nem ugranak egymásnak a szekértáborok. A közöset keressük, nem azt ami szétválaszt!

A Rádió Bézsben direkt napi és pártpolitikával nem foglalkozunk. Minket az alkotók alkotásai, az emberek napi ügyei, érdekelnek, és nem azzal foglalkozunk, hogy kit mivel lehet lejáratni, lehetetlenné tenni. A Bézsben még hírek sincsenek, szeretnénk, ha legalább itt béke lenne. De mindez nem azt jelenti, hogy nincs véleményünk a világról. Persze, hogy van, nem is titkoljuk, csak éppen nem tartjuk élből idiótának azt, aki nem úgy gondolkodik, ahogy mi.

Tudjuk, mit csinálunk. Nincs gond a témaválasztással. A szerkesztők, műsorvezetők is élnek, fájnak, szeretnek, dolgoznak, nevelnek, gondolkodnak, tanácsot kapnak és adnak, s ők is szórakoznak. Tudják hát, miről szóljon a Rádió Bézs.

Van interjú, tanácsadó, rendelő, divatkreátor, nevelő, van recept és könyvajánló, van szépség és szex, van ránc és kor, határtalanul! És van vers, komolyzene, és nálunk is van nyár, meg tavasz, sőt nedves ősz és hideg, borongós tél. És vannak bizonyára tévedések, hibák is. Emberek készítik, önkéntes munkában a műsorokat.

A Rádió Bézsben lehet pletyka és recept, seprűn lovagolva repülhet akár az ezotéria. Egy a lényeg, gagyi ne legyen! Mert az érték és mérték fontos nekünk! A Rádió BÉZS a finom, lágy hangok vonala! ! Higgadt és mégis szenvedélyes a hangvételében! A Rádió Bézs celebmentes adó. Nálunk az igazi művészek, a kiemelkedő személyiségek mellett akár a szomszéd fia vagy lánya is szót kaphat, ha van tisztességes, sokakat érdeklő mondanivalója.

Abban hiszünk, hogy ezekért is érdemes hallgatni bennünket.

Reméljük az Önök megelégedésére.

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Az idei divatszezonban szinte minden a minták, virágok, kockák körül forog. Van masni, fodor és csillogás is bőven. Persze legjobb, ha mindez saját kezűleg készül.

Válaszoljon helyesen játékunk kérdéseire és 3 kisorsolt nyertesünknek divatos szoknyaanyagot és Burda szabásmintát küldünk.  

 

 >>>