Híreink – Blog

Szól a rádió, …. szól a rádió!

Presser jól ismert dala jut eszembe.

A Bézs pedig? Milyen messze ér a hangja?

New Yorkból, Japánból, Olaszországból jön hetente a műsor, és a hallgatóság is nemzetközi.

Legmesszebbről azonban talán az a férfi hallgatja a távoli Melbourne-ben, aki egyszerűen beleszeretett a Bézsbe.

Naponta kisétál a közeli beach partra, hiába hogy bőven hetvenen túli, ahogy mindig, most is jókedvűen mustrálja a csinos nőket, néha leáll dumálni a teniszről, a sportról, és minden másról, ami érdekli. Amikor a beach parti sétáknak vége, amikor a gyerekei hazamennek, amikor a barátokkal és barátnőkkel való közös vacsora, közös beszélgetések befejeződnek, amikor este nem tud, vagy nem akar aludni még, jön a Bézs.

Szereti, követi, hallgatja, elviszi hozzá a kultúrát, Pest kisebb nagyobb szegletét olyanokat is, amelyek kedvesek neki. Keresi és meg is találja mindenhol, így a Bézsben is a humort, a jókedvet, az értelemet, mindent, ami sokoldalú egyéniségének a része volt mindig, és mai az.

Visszajelzéseket küld, élvezi a műsorokat, vannak kedvencei, és ahogy ő mondja:

Akár ritkaságnak is elkönyvelhetnénk, hogy valaki a világ másik végén, az interneten bóklászva ráakad egy fura nevű magyar rádió létezésére, meghallgatja, tetszik neki, állandó hallgatója lesz a 8-1O órás idő eltolódás ellenére is, sőt kéretlen kritikussá avanzsálja önmagát. 

Nos, a melbourne-i hallgató a Bézsre találást megelőzően legutoljára Budapesten, 1965-ben hallhatott magyar nyelvű rádiót, igaz az nem a Kossuth volt, hanem a Szabad Európa. 

És újra Presser jól ismert dala,… hiszen passzol ide a szövegrészlet…

„Szép időben minden műsor tisztán fogható,
És a programban a régi dal is újra hallható:”

K.H.

Egyesület

Egyesület

Megváltoztunk! Minden lényeges maradt a régiben, egy fontos dolog azonban nem. A Bézs Rádió egyesületi formává alakult, és így 2022 tavaszától a Bézs Egyesület keretében...

Új műsorok

Új műsorok

A Bézs Rádió megújulásának részeként 2022. júniustól új műsorokat is kapott. Belépő címmel jelentkeznek a MÚOSZ újságíró iskolájában végzett ifjak minden csütörtökön....