Tizek – Varga Etele

Műsorvezető: Varga Etele

2024-02-23 22 óra Vajon van Isten?

Utóbbi dilemma az emberiséget tudatának létezése óta foglalkoztatja. A választól függetlenül az biztos, hogy a kérdés feltevése már önmagában is közelebb vihet annak megértéséhez, hogy vajon kik vagyunk, hogyan lettünk és hogy vajon van-e miértje (vagy sarkosabban fogalmazva) értelme létezésünknek.

Egyesek természettudományos módszerekkel, mások a transzcendens világot segítségül hívva, megint mások a kettőt kombinálva igyekszenek megfejteni a megfejthetetlent.

Az eheti – és az egy hónap múlva esedékes – Tízekben a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele ha a kérdésre nem is válaszol, igyekszik pro és kontra gondolatokon keresztül közelebb kerülni a megfejtéshez.

Szóval ezen a héten következik 10 érv Isten létezése mellett.

A szakasszisztenciáért ezúttal Lukácsi Katalin történész-hitoktató felel.

2024-02-09 22 óra A második évad tizenharmadik adása ismételten gaztettekel foglalkozik. A szerkesztő-műsorvezető Varga Etele ezúttal úgy döntött, felkéri egykori oktatóját, Dévényi István író-újságírót, illetve immár alkalmi társműsorvezető kollégáját, Trixler Zsófiát, hogy vitassák meg hármasban az újságíró 10 halálos bűnét.

A Magyar Hang zsurnalisztája, amellett, hogy igyekszik saját hibáit is felfedni, többek között arról is számot ad:

-Vajon ő lemegy, vagy pedig ellátogat vidékre?
-Mi köze Michelle Wildhoz, az egykori felnőttfilmeshez?
-Miért volt vele tele két hétig a kormányzati nyilvánosság?
-Mennyire érzi magát felelősnek az elmérgesedett hazai párbeszédért?
-De arra is fény derül, hogy a Magyar Hang munkatársa miért tartja még önmagánál is rosszabb műsorvezetőnek egykori tanítványát, Varga Etelét?

2024-01-26 22 óra Az eheti adás témáját tekintve bizonyosan az egyik legnehezebb, mégis a legizgalmasabbak között foglal helyet, ugyanis a 10 legfontosabb nemzeti érdek lesz a műsor tárgya.

Az aktuális lista ismertetése közepette a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele ezúttal Galgóczi Eszter elemző társaságában vitatkozik többek között érdekről és értékről, államról és nemzetről, függőségről és függetlenségről, valamint ideákról és realitásról.

Tartsanak velük péntek este 10 órától!

2024-01-12 22 óra Az újév első adása különleges koncepció keretén belül készült, ugyanis az eddigi műsorokra érkezett kommentek és nézői-hallgatói megfigyelések arra késztették a szerkesztő-műsorvezető Varga Etelét, hogy radikális kísérletbe fogjon és végigvegye azokat a múlt, jelen- és jövőbeli kritikákat, melyekkel munkássága illethető.

Szóval következik 10 kritika Etelének. A lista ismertetésében a Tízek narrátora – és jövőbeli alkalmi társműsorvezetője – Trixler Zsófia szabadúszó újságíró nyújt segítő kezet.

2023-12-29 22 óra “Folytatódik a két héttel ezelőtt még befejezetlenül hagyott évzárás, méghozzá továbbra is ikonikus magyar „himnuszokon” keresztül.

A magyarság identitását formáló dalokból ötöt már ismertettünk, de a java még csak most következik. A szakasszisztenciáért ahogy eddig, úgy most is Beck Zoltán, a 30Y frontembere, és Senior Varga Etele, a békés megyei Start és Mega Rádiók zenei szerkesztője felel.

Figyelem! A zenei repertoárt a lista tagjai képzik, melyek ugyan mindannyian elhangzanak, de mindez nem jelenti, hogy feltétlenül tükröznék a műsor szereplőinek – vagy a rádiónak – zenei ízlését, bemutatásuk elsősorban oktatási és kulturális szándékkal történik.”

2023-12-15 22 óra Évvégi dupla adás következik, melyek témája ismét a néplelkünket helyezi fókuszba, méghozzá ikonikus magyar „himnuszokon” keresztül. Az ünnepi alkalomra való tekintettel, először és utoljára a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele olyan listát állít össze és dolgoz föl, melyet már Puzsér Róbert is prezentált a Tízek alapjául szolgáló Sznobjektív keretében.

Szóval a következő két adásban jön tíz újabb fontos magyar himnusz (a Sznobjektív tiszteletére). A duplázás a vendégek tekintetében is tetten érhető, ugyanis ezúttal az elemzésben ketten is segítséget nyújtanak: Beck Zoltán, a 30Y frontembere, és Senior Varga Etele, a békés megyei Start és Mega Rádiók zenei szerkesztője.

Tartsanak velük!

Figyelem! A zenei repertoárt a lista tagjai képzik, melyek ugyan mindannyian elhangzanak, de mindez nem jelenti, hogy feltétlenül tükröznék a műsor szereplőinek – vagy a rádiónak – zenei ízlését, bemutatásuk elsősorban oktatási és kulturális szándékkal történik.

2023-12-01 22 óra A véleménybefolyásolásra tett kísérletek nagyjából egyidősek az emberiséggel. A közösségi média megjelenése óta azonban minden megváltozott: ma már bárki lehet influencer, de sajnálatos módon leginkább a senki tud azzá válni.

Hogy miért? Az aktuális Tízekben kiderül, ugyanis a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele Osváth Zsolt vlogger társaságában az influencer 10 főbűnét tárgyalja ki.

Tartsanak velük!

2023-11-17 22 óra Az évad hetedik részében ezúttal a diplomáciáé és a geopolitikáé a főszerep, méghozzá a glóbuszon zajló legfőbb viszályainak tükrében. Szóval következik a lista, benne a világ 10 legforróbb konfliktuszónájával.
A szerkesztő-műsorvezető Varga Etele ezúttal Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai elemzőjének társaságában vonja le a tanulságokat.

2023-11-03 22 óra Egy évvel ezelőtt a Tízekben a Z-generáció előtt álló 10 legnagyobb kihívásról készült lista.

Idén, a Reformáció ünnepének hetében ugyanezen korosztálynak magyarországi dilemmáiba nyújtunk betekintést:

Hasznos, vagy káros, ha városi fiatalok kezdenek mezőgazdászi karrierbe?
Alapjövedelmet, vagy piacpárti nyugdíjrendszert építsünk?
Hogyan kasztosodik a magyar társadalom?
Keleten, vagy nyugaton van a helyünk?
És végül: Hogyan hozza el az új egyezséget az, ha bárkivel leülünk egy asztalhoz és bárkivel fotózkodunk is?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kap az, aki a magyar Z-generáció előtt álló 10 legnagyobb próbatételről szóló adást meghallgatja.
A kihívásokat a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele ezúttal Varga Ádám újságíróval vitatja meg.

2023-10-20 22 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A Tízek a szezon ötödik adásában visszatér a magánélet tereibe, ugyanis a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele ezúttal párkapcsolati terapeutának áll.
Következik a lista, melyben a párkapcsolatokban elhangzó tíz legrosszabb mondat kerül terítékre. A szakasszisztenciáról ezúttal Papp Réka Kinga újságíró gondoskodik. Tartsanak velük.

2023-10-06 22 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Az évad negyedik adásában az előző műsorhoz hasonlóan egy bűnlajstrom ismertetése következik, közélet helyett azonban most médiagaztettek kerülnek szóba.
A szerkesztő-műsorvezető Varga Etele ezúttal a magyarországi kibeszélő show műfajának ikonikus alakjával, Joshi Bharattal a kereskedelmi média 10 főbűnét vitatja meg. Tartsanak velük!

2023-09-22 22 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A Tízek a szezon harmadik adásában ismét nagy fába vágja fejszéjét, ugyanis a műsor témáját ma este az 1989-2010 között fennálló korszakunk szolgáltatja.
A szerkesztő-műsorvezető Varga Etele azon túl, hogy igyekszik bő két évtizedet átkaroló, történelmi jellegű áttekintést nyújtani az akkori rendszer legsötétebb eseményein keresztül, arra is kísérletet tesz, hogy megmutassa, miért bukott el a köznyelvben III. Magyar Köztársaságnak nevezett kísérlet. Szóval következik a III. Magyar Köztársaság 10 halálos bűne. A lista bemutatásában Tompos Ádám, a
Magyar Hang újságírója nyújt segítő kezet.

2023-09-08 22 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Az évad második adásában napjaink egyik leginkább tabusított témája képzi meg a műsor tárgyát.

Hiába a kulturális forradalmak felvilágosító ereje és a minden információt is magában hordozó internet kora, szexuális életünket mégis számtalan berögződés és tévképzet vezérli.

E hiedelmek lebontása társadalmi szinten ugyan egyetlen óra alatt semmiképp sem lehetséges – talán még egyénenként sem – ugyanakkor a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele és a nőgyógyász- szakorvos Dr. Gyovai Gabriella mégis tesznek egy kísérletet, mégpedig úgy, hogy a tíz legkárosabb szexuális tévhitet tárják a nyilvánosság elé.

2023-08-23 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A nyári szünet után folytatódik a listázás, ami megoszt, mégis összehoz. A második évadot komoly felkészülés előzte meg, ugyanis az eheti adástól kezdve minden egyes Tízek képi formátumban is megjelenik, köszönhetően a Podcast Tér közösségi stúdiónak. Az ötvenöt perces rádióműsor mostantól tartalmában vágatlan formában is elérhető lesz a youtube-on. A szuverén listák, a kendőzetlen vendégek és a civilizált hangulat ugyanakkor változatlanul megmaradnak.

Az évad első adása a szülő-gyermek kapcsolat egyénekre, generációkra, sőt akár komplett nemzetekre gyakorolt hatását igyekszik feldolgozni, mégpedig tíz, a mindennapokban is gyakorta elhangzó, nemtelen mondaton keresztül, melyek mindannyian alkalmasak arra, hogy egész nemzetségek sorsát deformálják mindenféle fizikai erőszak nélkül is. Szóval érkezik a tíz legrosszabb mondat egy szülő-gyermek kapcsolatban. Az erősen magánéleti jellegű lista ismertetéséhez a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele nem volt rest a legkülönlegesebb vendég segítő kezét kérnie. Egy olyan emberét, aki a frázisok elemzésén túl a saját múltjával való szembesítést is vállalta. Az eheti vendég nem más mint idősebb Varga Etele, egykori újságíró, a BKK közlekedési információs munkatársa, és nem utolsó sorban gyakorló édesapa.

2023-08-09 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Nem tudni, hogy a műsor lehet-e méltó örököse a Sznobjektívnek, de annyi biztos, hogy azt a kulturális mintát, amit abban a formátumban láthatott a közönség, tovább kell vinni.” Utóbbi mondat volt a kulcs, amikor a Tízek koncepciója megszületett.

A nyár utolsó ismétlése ennek a gondolatnak állít emléket, ugyanis az egykori TV műsor életre hívója, Puzsér Róbert az aktuális adás vendége, aki a műsorvezető Varga Etelével az emberiség történetének tíz sorsfordító pillanatáról értekezik.

( A 2023.03.22-i adás ismétlése )

2023-07-26 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Az aktuális műsorban olyan, közösségünket szétválasztó társadalmi szakadékok kerülnek terítékre, melyekkel napról napra mindannyian szembesülünk, ha nyitott szemmel járjuk az országot. Alakjuk, mélységük, és az általuk okozott károk felméréséhez nem más nyújt segítő kezet, mint a hazai szocio-riport egyik legkiválóbb hazai művelője.

Szóval az eheti Tízekben Varga Etele Tompos Ádámmal, a Magyar Hang újságírójával hazánk 10 legmélyebb társadalmi törésvonalát ismerteti.

( A 2023.01.11-i adás ismétlése )

2023-07-12 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Elérkezett a 2022-es év utolsó Tízek-adása.

A szokásosan kritikus hangvételű műsorok után most elérkezett az elismerés ideje. Karácsony másnapjának estéjén a műsorvezető Varga Etele Stohl Lucával, az ATV híradósával tíz olyan hazai bulvárhírességről értekezett, akiken nem fog a celebség átka.

( A 2022.12.26-i adás ismétlése )

2023-06-28 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

-Hanyadik legfejlettebb ország vagyunk a világon?
-Hogyan lehet megölni a magyar férfit?
-És vajon hogy történhet meg, hogy egy vállaltan rendszerkritikus kvázi-újságíró és az aktuális köztársasági elnök egyik tanácsadója szinte mindenben egyetért?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ adunk a mostani Tízekben, ahol Skrabski Fruzsina filmrendező-újságíró társaságában a 10 legkárosabb nemzeti konszenzusunkat fogjuk sorra venni.

( A 2022.11.28-i adás ismétlése )

2023-06-14 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Az aktuális adásban a műsorvezető Varga Etele egy, az eddigieknél is merészebb és megosztóbb témába veti bele magát: a 2000 utáni Magyarországon elkövetett tíz legnagyobb könnyűzenei merényletet veszi sorra Czutor Zoltán rockzenész, közéleti véleményformáló társaságában.

Figyelem! A műsorban olyan zenei részletek hangozhatnak el, melyek kizárólag oktatási célt szolgálnak, nem tükrözik a sem Rádió zenei profilját, sem a műsor szereplőinek ízlésvilágát.

( A 2022.11.14-i adás ismétlése )

2023-05-31 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listázás a Rádió Bézs műsorán.

Mint ismert, két héttel ezelőtt a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele Fodor János Bézs-alapító és Gyuricza Péter író-újságíró társaságában szokatlanul politikába hajló adással jelentkezett, benne a listával, mely a rendszerváltás utáni magyar média tíz legikonikusabb pillanatát taglalja.

Ugyanakkor a jelentős momentumok eddigi lajstromozása alatt még csak öt ponton verekedték magukat keresztül, szóval a tavasz utolsó Tízek-adásában következik a tabella felső fele, azaz az 1990 utáni hazai médiatörténet öt legfontosabb eseménye.”

2023-05-17 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listázás a Rádió Bézs műsorán.

“A Rádió Bézs és benne a Tízek nem politizál. Vagyis politizál, de nem úgy és nem annyira.

A tavaszi szezont lezáró dupla adásban ugyanakkor a szerkesztő-műsorvezető Varga Etele tesz egy kísérletet: meghívja a legendás Bézs alapító-főszerkesztő Fodor Jánost és olyan tárgyat határoz meg, amellyel bizonyosan a politikai horizont peremére sodródhatnak: érkezik a rendszerváltás utáni magyar média 10 legikonikusabb pillanata.

A téma mélysége és az emlegetett mezsgye miatt a megszokott egyvendéges diskurzust ezúttal egy triumvirátus eszmecseréje váltja föl: a műsorvezető és a rádió főszerkesztője mellett Gyuricza Péter író-újságíró, egyetemi oktató segít a jelenségek megértésében.

Következik tehát az eddigi talán legszuverénebb, legkendőzetlenebb, mégis legcivilizáltabb tízes lista ismertetésének első felvonása, médiatörténeti pillanatok tízediktől ötödik helyezettig.

Tartsanak velünk!”

2023-05-03 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listázás a Rádió Bézs műsorán.

Ha a Kedves hallgatók ezt az adást választották, az bizony azt jelenti, hogy az eddigi műsorok egészen felkeltették figyelmüket. Most viszont egy kicsit mást kapnak, mint az eddigiek során.

A mostani időszakban a műsorvezető nagy valószínűséggel vagy beteg, vagy költözködik, esetleg új munkahelyen igyekszik teljesíteni kötelességét, így nem érkezik sem új téma, sem szakasszisztencia, ellenben visszaköszön az eddigi műsorok legjava, egyfajta esszenciába sűrítve mindazt a szellemi zsinórmértéket, amit a Tízek hivatott képviselni.

Szóval következik az eddigi Tízek-adások 10 legütősebb pillanata – az eddigi műsorok legkiválóbb zenei betétjeivel kiegészítve.

Amennyiben szeretnék Önök is feleleveníteni a legfontosabb Tízek-momentumokat, vagy új hallgatóként kívánják megismerni mindazt a kulturális programot, amit a műsor igyekszik hordozni, tartsanak a szerkesztő-műsorvezető Varga Etelével!

2023-04-19 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listázás a Rádió Bézs műsorán.

A magyar néplélek megértéséhez vezető úton egyaránt fontos lépcsőfok volt társadalmi törésvonalaink elemzése és a nemzeti konszenzusainkról való diskurzus. A következő adásban a műsorvezető Varga Etele Stumpf Andrással, a Válasz Online újságírójával folytatja a közös identitásunk megismerésére tett kísérlet, mégpedig a magyarságtudatot formáló tíz legfontosabb személy bemutatásával.

2023-04-05 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listázás a Rádió Bézs műsorán.

Közel egy hónappal ezelőtt, a nemzetközi nőnap alkalmával a XXI. századi nőket érintő legfajsúlyosabb próbatételek kerültek fókuszba. Ott és akkor ígéret született arra, hogy nemsokára a férfiak kihívásai is sorra kerülnek.

A vállalásnak eleget téve az eheti adásban a műsorvezető Varga Etele Bedő Imrével, a Férfiak Klubja társadalmi szervezet alapítójával a XXI. századi férfi 10 legnagyobb dilemmáját veszi sorra.

2023-03-22 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

“Nem tudni, hogy a műsor lehet-e méltó örököse a Sznobjektívnek, de annyi biztos, hogy azt a kulturális mintát, amit abban a formátumban láthatott a közönség, tovább kell vinni.” Utóbbi mondat volt a kulcs, amikor a Tízek koncepciója megszületett.

Ezért is különleges alkalom a mai, hiszen az egykori TV műsor életre hívója érkezik a stúdióba. A társadalmi-kulturális témák listázásában hazánkban talán senki nincs olyan járatos, mint az eheti vendég, így született a döntés, miszerint most egy nagyívű, évezredeket átkaroló, történelmi lista kerül terítékre.

Szóval a műsorvezető Varga Etele ezúttal Puzsér Róberttel értekezik, méghozzá az emberiség történetének tíz sorsfordító pillanatáról.

2023-03-08 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Március nyolcadika 1857. óta kiemelkedően fontos helyet foglal el a női lét történetében, ugyanis e napon New yorki munkásnők tízezrei vonultak fel azért, hogy magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követeljenek maguknak. Itt és ekkor kezdődött meg az emancipáció csírájának elültetése. Ugyan napjainkban inkább virágok, bonbonok és facebook-köszöntések emlékeztetnek a jeles napra, de a nők előtt álló legújabb kihívások talán még a százhatvanhat esztendővel ezelőttieknél is bonyolultabbá váltak.

Ezért is lesz a nőnapi Tízek-adás tárgya a XXI. századi nő tíz legnagyobb dilemmája. A nőiség legújabb kérdéseit Varga Etele ezúttal Kőváry Anett, újságíró-jógaoktató társaságában ismerteti.

2023-02-22 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Folytatódik a diskurzus kontinensünk legnagyobb dilemmáiról. A műsorvezető Varga Etele ígéretének megfelelően tovább értekezik Kohán Mátyással, a Mandiner külpolitikai újságírójával, miközben bemutatja az öt legfontosabb javaslatot az Európai Unió megmentésének érdekében.

2023-02-08 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A Tízek történetében először dupla rész következik, ugyanis az Európai Unió bírálatának témaköre olyannyira megosztó, nagyívű és provokatív, hogy egyetlen ötvenöt perces adás nem elegendő a részletekbe menő elemzéshez és a parázs viták lefolytatásához.

A mai és a két hét múlva esedékes adásban nem kisebb a vállalás, mint tíz olyan javaslat ismertetése, mely az Európai Unió megmentésére irányul. A műsorvezető Varga Etele ezúttal Kohán Mátyással, a Mandiner külpolitikai újságírójával ül mikrofon mögé, hogy megvitassák kontinensünk dilemmáit, Charles De Gaulle-tól Donald Trumpig, Washingtontól Vlagyivosztokig, az LMBT-szabályozástól a lettországi nem-állampolgárok abszurdumáig.

Tartsanak velük! Szóval a Tízekben Varga Etele Tompos Ádámmal, a Magyar Hang újságírójával hazánk 10 legmélyebb társadalmi törésvonalát ismerteti.

2023-01-25 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Az eheti adás tárgyát televízióban elkövetett ízlésbűncselekmények képzik, így a szembesítés ezúttal két önkéntes rendőrre hárul. A rossz zsaru hírében álló, szokásosnál is kritikusabb műsorvezető, Varga Etele ezúttal a szakmája becsületét védeni kívánó jó zsaruval – civilben a Euronews hírolvasójaként tevékenykedő – Mátrai Annával a tíz leggyalázatosabb televíziós műfaj ismertetésére vállalkozik.

2023-01-11 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Elérkezett a 2023-as év első Tízek-adása, ahol Varga Etele ismételten listát állít.

A műsorban olyan, közösségünket szétválasztó társadalmi szakadékok kerülnek terítékre, melyekkel napról napra mindannyian szembesülünk, ha nyitott szemmel járjuk az országot. Alakjuk, mélységük, és az általuk okozott károk felméréséhez nem más nyújt segítő kezet, mint a hazai szocio-riport egyik legkiválóbb hazai művelője.

Szóval az eheti Tízekben Varga Etele Tompos Ádámmal, a Magyar Hang újságírójával hazánk 10 legmélyebb társadalmi törésvonalát ismerteti.

2022-12-26 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Elérkezett a 2022-es év utolsó Tízek-adása.

A szokásosan kritikus hangvételű műsorok után most elérkezett az elismerés ideje. Karácsony másnapjának estéjén a műsorvezető Varga Etele Stohl Lucával, az ATV híradósával tíz olyan hazai bulvárhírességről értekezik, akiken nem fog a celebség átka.

2022-12-12 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A nyolcadik adásban a műsorvezető Varga Etele Bella Gabriella, médiaszakember társaságában a hír műfaj tíz legnagyobb buktatóját elemzi.

2022-11-28 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A hetedik adásban a műsorvezető Varga Etele Skrabski Fruzsina filmrendező-újságíró segítségével a tíz legkárosabb nemzeti konszenzusunkat ismerteti.

2022-11-14 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A hatodik adásban a műsorvezető Varga Etele egy, az eddigieknél is merészebb és megosztóbb témába veti bele magát: a 2000 utáni Magyarországon elkövetett tíz legnagyobb könnyűzenei merényletet veszi sorra Czutor Zoltán rockzenész, közéleti véleményformáló társaságában.

Figyelem! A műsorban olyan zenei részletek hangozhatnak el, melyek kizárólag oktatási célt szolgálnak, nem tükrözik a sem Rádió zenei profilját, sem a műsor szereplőinek ízlésvilágát.

2022-10-31 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

Az ötödik adásban a műsorvezető Varga Etele a Z-generáció előtt álló tíz legnagyobb kihívást veszi sorra Virág Sára újságíró társaságában.

2022-10-17 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A negyedik adásban a műsorvezető Varga Etele Dévényi István, író-újságíróval értekezik a magyar vidék tíz legégetőbb problémájáról.
​​​​​​​Tartsanak velük hétfőn este 8 órától!

2022-10-03 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Folytatódik a tízes listák bemutatása a Rádió Bézs műsorán.

A harmadik adásban a műsorvezető Varga Etele sorra veszi a magyar oktatási rendszer tíz főbűnét Derdák Tibor iskolaigazgató, egykori országgyűlési képviselő társaságában.

2022-09-19 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Megérkezett a tízes lista műfaja a Rádió Bézs műsorára.

A második adásban a műsorvezető Varga Etele a közösségi média tíz legnagyobb veszélyéről beszélget Szalay Dániellel, a Média1 tulajdonos-főszerkesztőjével.

2022-09-05 20 óra Szuverén, kendőzetlen, mégis civilizált. Megérkezett a tízes lista műfaja a Rádió Bézs műsorára.

Az első adásban a műsorvezető Varga Etele a történelem 10 legnagyobb pénzromlását Kónya Mártonnal, a GVH munkatársával elemzi.