Simkó János

Simkó János újságíró, közgazdász, kommunikációs szakember. Pályafutását közgazdaként kezdte, majd 16 éven át a Magyar Rádió főmunkatársa, szerkesztőségvezetője, igazgatója, alelnöke. „Magyarországról jövök…” című riportműsoráért Pulitzer-emlékdíjban részesült.

 Portréműsorokat készített a Magyar Televízióban, mások mellett Kosáry Domokosról, Poszler Györgyről; ugyanitt műsorvezetője volt a Napzárta című közéleti magazinnak. Moszkvában, Kölnben, Londonban és az Egyesült Államokban is tanult, képviselte a Magyar Rádiót az EBU-ban (European Broadcasting Union). Publikált a Mozgó Világban, az Élet és Irodalomban, a Népszabadságban és a Népszavában, lapigazgatója volt az Interpress Magazinnak. Programigazgató, majd ügyvezető igazgató volt a Klubrádiónál, főszerkesztő a Gazdasági Rádiónál. PR, marketingkommunikáció és médiatárgyakat oktatott a CEU Business School, a Budapesti Média Intézet, a Szegedi Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem Marketing Intézetében. Rövid ideig vezette a Kormányzati Kommunikációs Központot, majd a legnagyobb Közép-Európai tanácsadó cég a Develor Tréning és Tanácsadó cég marketingigazgatója. Később a Duna Televízió tulajdonosi testületének elnökeként és a Metropolis Media Group kommunikációs igazgatójaként dolgozott. Államvizsgázott az ELTE Prof. Dr. Hunyady György akadémikus által vezetett szociálpszichológia doktori iskoláján.

 2014-ben műsort vezetett a Pacsirta rádióban. 25 éve tréner,15 éve Professional Coach diplomával is rendelkezik. Munkája elismeréseként Tolerancia Díjat, Szabad Sajtó Díjat, Kultúráért és Művészetért Díjat és számos nívódíjat kapott. Rendszeresen publikál közösségi oldalakon, Árnyjáték és Estike című blogja ismert és népszerű.