Simkó János

Simkó János újságíró, közgazdász, kommunikációs szakember. Pályafutását közgazdaként kezdte, majd 16 éven át a Magyar Rádió főmunkatársa, szerkesztőségvezetője, igazgatója, alelnöke. „Magyarországról jövök…” című riportműsoráért Pulitzer-emlékdíjban részesült.
 
Portréműsorokat készített a Magyar Televízióban, mások mellett Kosáry Domokosról, Poszler Györgyről; ugyanitt műsorvezetője volt a Napzárta című közéleti magazinnak. Moszkvában, Kölnben, Londonban és az Egyesült Államokban is tanult, képviselte a Magyar Rádiót az EBU-ban (European Broadcasting Union). Publikált a Mozgó Világban, az Élet és Irodalomban, a Népszabadságban és a Népszavában, lapigazgatója volt az Interpress Magazinnak. Programigazgató, majd ügyvezető igazgató volt a Klubrádiónál, főszerkesztő a Gazdasági Rádiónál. Címzetes egyetemi docens, PR, marketingkommunikáció és médiatárgyakat oktatott a CEU Business School, a Budapesti Média Intézet és a Miskolci Egyetem Marketing Intézetében. Rövid ideig vezette a Kormányzati Kommunikációs Központot, majd a legnagyobb Közép-Európai tanácsadó cég marketingigazgatója. Később a Duna Televízió tulajdonosi testületének elnökeként és a Metropolis Media Group kommunikációs igazgatójaként dolgozott.
 
2014-ben műsort vezetett a Pacsirta rádióban, jelenleg rendszeresen publikál a Galamus portálon. 20 éve tréner, professional coach diplomával is rendelkezik. Munkája elismeréseként Tolerancia Díjat, Szabad Sajtó Díjat, Kultúráért és Művészetért Díjat és számos nívódíjat kapott.