Serényi Péter

Serényi Péter kíváncsi ember. Serényi Péter szorgalmas ember. És a szakma szerint Serényi Péter az egyik legtehetségesebb sportújságíró. Itt a Rádió Bézsben reményeink szerint természetesen a sportról, a nők sportjáról és sportos nőkről szóló műsorokat csinál majd, de… Ha úgy adódik – értsd: kihagyhatatlanul érdekes, izgalmas beszélgetőpartnert talál – akkor másról is.

Ő így fogalmaz: „játékos vagyok, ezen a rögös-csodás-izgalmas sportújságírói pályán játszom. Megjártam négy olimpiát, karrierem csúcsát a még valódi, mértékadó hírügynökségnek számító MTI sportszerkesztőségének vezetése jelentette. Újságírói, szerkesztői ténykedésem mellett mintegy 30 esztendőn keresztül sajtófőnökösködtem is az úszó-vízilabda, a kajak-kenu és a labdarúgó szövetségben. Boldog, elégedett, de – stílusosan – sportosan aktív nyugdíjasként élem életem. S még egy személyes mondatot, ha megengednek: a feleségem reggeli  kávéját minden nap az ágyba viszem.”

2021-02-02 16 óra 2021.02.02. Kedd 16.00-17.00 – Serényi Péter – 6. Bézs születésnap

Főleg „marcona” (idézőjelben talán megbocsátanak!) urakkal fogok – biztosra megyek: nagyon jókat – beszélgetni!

Dávid Gyulával vizilabdáról és vitorlázásról, Bánó Andrással szintén vizilabdáról és komolyzenei kuriózumokról, M. Nagy Miklóssal egészen másfajta zenei világról és könyvkiadásról.

Oldja majd a feszültnek eleve nem nevezhető hangulatot az a pár perc, amit – a nem egészen egy órás műsoridő szigorú szerkesztő – Sütő Enikőre szánhatok szépség, szépségipar, manökenlét és az utódok nevelése témában. És persze a szerkesztő műsorvezetőt, Serényi Pétert is hallani fogják.