Pasta, Sole e Amore, azaz egy kis Itália – Semperger-Sommariva Kinga

Időpont: szerda 16:00 – 17:00 (” A „páratlan hét), ismétlés csütörtök 04:00 – 05:00 és vasárnap 16:00 – 17:00 (” A ” páratlan hét)

Műsorvezető: Semperger-Sommariva Kinga

Sokan vágyunk Olaszországba, a napfénybe, a fagylalt, műemlékek, a pasta és a szerelem országába. De milyenek az olasz hétköznapok, milyen magyarként élni ott? Nem odalátogató turistaként, hanem feleségként, aki megbirkózik a mindennapi nehézségekkel és közben élvezi az olasz tájat és kultúrát, no meg az olasz emberek temperamentumát. Műsor az olaszok szokásairól, a családról és az újrakezdés szépségéről szól.

2024-06-19 16 óra Van egy hely, oly közel hozzánk, – Olaszországban, ahol a bájos kis macskaköves utcák végén, a tenger mosolyog vissza ránk. Ahol olyan energiák áramlanak, melyekre sokszor csak legyintve mondjuk, ahhh! ilyen biztosan nem is létezik. Mindez csak mese!

Grado-ba, a Nap Szigetére utazunk ma. Erre a 2000 éves pöttöm homokfövenyre, amely az Adria egy igazi kis gyöngyszeme. Ahol a történelem, a természet, a tenger és az ember valami különleges és végtelen harmóniában él egymással. Tartsanak velem!

2024-06-05 16 óra Egy kis olasz életérzés 6 órányira ? Igen, Friuli – Venezia Giulia régió autóval pontosan ennyi útba telik, ahogy ezen nyári szezontól kezdve már repülővel is érkezhetünk Itália ötödik legkisebb régiójába. Most innen jelentkezünk, olyan eldugott kis helyek, varázslatos kastélyok, partszakaszok felfedezése mentén, amely helyek azonnal elhozzák az olasz hangulatot, a csodás Dolce vita életérzést, akár már egy hosszú hétvége keretei között. Tartsanak velünk, Semperger – Sommariva Kinga repülőszőnyege indul ebbe a tüneményes, számos eldugott csodát rejtő, mesebeli olasz térségbe.

2024-05-22 16 óra (A 2022.05.11-i adás ismétlése)

2024-05-08 16 óra Remek olasz zenék szárnyán San Remo-ba repülünk és elvegyülünk a minden évben, – itt megrendezésre kerülő dalfesztivál világába. Fantasztikus olasz ritmusok jönnek, különleges tények és titkok erről a minden évben a zenei szakmát is jó értelemben teljesen felforgató, frenetikus eseménysorozatról. A PASTA, SOLE E AMORE mai műsora egyedi zenei válogatással érkezik egyenesen Semperger – Sommariva Kinga által tolmácsolva, Itáliából!

2024-04-24 16 óra A PASTA, SOLE E AMORE műsoromban, igazi nagy utazó bőrönddel érkezem! Megannyi mindent csomagolok össze kedves hallgatóimnak, rendkívül hasznos útravalóval, sokoldalú információval a nyári utazásokra készülve !

Rengeteg minden kiderül azoknak akik akár első utazóként érkeznek Itáliába, vagy már visszatérő vendégek:

– Mit érdemes tudni az olasz autópálya rendszerről?
– Mi az a TELEPASS ? bűvös szó az olasz közúti közlekedésben.
– Mire számíthat az aki Velencébe készül ezen a nyáron?
– Belvárosok rejtett “csapdái” a ZTL zónák titkai.
– A kulcsos parkolás háttér infói, amitől abszolút nem kell félni sem és rettegni.
– A reggeli mítosza avagy édesen kezdjük a napot!
– Hogyan is néz ki a Nyitvatartás Olaszországban és miért nem “SIESTA” az amit sokan annak gondolunk?
– Miért NE keressünk all inclusive ellátást Csizmaországban?
– Ételallergiák és társaik.
– Utazás négylábúakkal .
– Akadálymentes nyaralóhelyek … és még sokminden más!

Várom kedves hallgatóimat nagy szeretettel napsütötte hangulatot hozó zenével & megannyi olaszos ritmussal karöltve.

2024-04-10 16 óra ( A 2023.04.12-i adás ismétlése )

2024-03-27 16 óra Pihe-puha lépteivel a harsogóan zöld teraszos dombok felett, rózsaszín cipellőiben a magnóliafák alatt játszadozik immáron az olasz tavasz.

A “Primavera” első nagy ünnepe a hétvégén közeledő húsvét. Ebben a különleges időszakban, Itália csodás tájain kalandozunk ma, a PASTA, SOLE E AMORE című műsorban. Csizmaország titkos tájainak meghökkentő ünnepi szokásai, vallási tradíciók, a húsvéthoz kapcsolódó legfontosabb utazási információk, kedves, tavaszt idéző kifejezések és közmondások sora érkezik a mai műsorban, Semperger-Sommariva Kingával. Emellett remek zenei válogatás is érkezik, így a tavasz olaszos lüktetése teljeskörűen megelevenedik itt a Bézsen, a lágy hangok hullámhosszán. Tartsanak velünk!

2024-03-13 16 óra Van valami Olaszországban, amely örökké kortalan. Az aranykor emléke, az igazi Dolce Vita hullám történetei, zenéje, ritmusa. Az 50-60-70-es évek sikkes eleganciája, a San Remo-i fesztiválok hamisíthatatlan hangulata, a twist, a rock and roll időszaka. A PASTA, SOLE e AMORE című rádióműsorunkban, ebben a napfényes, mosolygó, szerelmes időszakba utazunk, és olyan zenei alkotások érkeznek, amelyeket hallgatva azonnal kisüt majd a nap, és amelyektől bízom benne, hogy Önök is egy kicsit táncra perdülnek. De legalábbis pár kellemes mosollyal a lelkükben telik majd a nap! Köszönöm hogy ma is Velem tartanak: Semperger – Sommariva Kinga.

2024-02-28 16 óra Olaszországban február vége a tavaszvárás különleges időszaka. Amikor már tömegesen nyílnak a hóvirágok, a primulák és a krókuszok a dombok között és a tenger illata is megváltozik, a napsütés erejétől. Ezt a hangulatot ma, a Pasta Sole e Amore című műsorában, az olasz komolyzene, az operák, az áriák hangulatával együttesen idézi meg nekünk Semperger-Sommariva Kinga. Csodálatos dallamok, piano-k és forte-k, szopránok és tenorok érkeznek a mai műsorba, hogy megénekeljék nekük az olasz életérzést. Kirobbanó energiákkal érkezik a műsor, várva várva az olasz tavaszt. Ebbe a hangulatba utazunk ma, – operamesékkel, történetekkel és örökzöld dallamokkal.

2024-02-14 16 óra Szerelem. Amore … talán az egyik legszebb olasz szó. Annyiféle útja-módja, jelentése, szépsége van. Az érzés amely mindent teljessé tesz.

San Valentino napja van.

A “Festa degli innamorati” egy olyan ünnep Olaszországban, amely megannyi érzést mozgat. Számos vallási, hagyományőrző és különleges szokás kötődik ehhez a naphoz.

Rádióműsoromból pedig kiderül:

Hogyan is ünneplik az olaszok megannyi régióban & megannyiképpen a szerelmet ?
Mi a rejlik a Baci csokik csomagolása alatt? melyek azok a különleges események, tradíciók, amelyekkel ilyenkor a szerelmesek megajándékozzák egymást?
Hhogyan is és miként lett a “narancs”, egy bizonyos helyen a szerelem és bőség jelképe ?
Mit jelent az olaszok számára a randevúzás & udvarlás ? Mik a tradíciók, hogyan is zajlik mindez?
Miért is olyan szexi & szenvedélyes az olasz nyelv ?

Nagyon sok különleges történettel & szerelmes olasz zenével érkezem, a RádióBézs-en. Hatalmas nagy szeretettel várom Önöket: Semperger – Sommariva Kinga.

2024-01-31 16 óra ( A 2022.02.16-i adás ismétlése )

2024-01-17 16 óra A Pasta, Sole e Amore című rádióműsorunkban megtervezzük az ezévi olasz utazásunk, felkészülünk arra, hogy mi is várhat minket Csizmaországban ebben az évben. Így január közepén már nagyon sok család készül az ezévi nyárra, az Adria hullámaira, a megannyi gelato áradatra, a finom kagylós pastak-ra és a napsütés végtelen csodáira. Adásunkban Semperger-Sommariva Kinga kalauzol minket az olaszországi utazás tervezés ” édes” útvesztőjében, ahol nagyon sok tanácsot, tippet és javaslatot kaphatunk. Nem utolsósorban az is kiderül, hogy mi is a legnagyobb élmény amikor Itáliába utazunk. Szeretettel várjuk Önöket!

2024-01-03 16 óra “Az olaszországi életérzések színes kavalkádjai és az Egy kis Itáliai kalandok, 2024-ben is folytatódnak, Semperger-Sommariva Kinga tolmácsolásában, Csizmaországból. Az év első adása egy különleges januárról szól, amikor is azt hinnénk sokan, hogy Olaszország ilyenkor oly nagyon pihen, pedig !! …. Számos különleges programajánló érkezik & megannyi tipp, hogy mit és miért is érdemes ilyenkor csinálni Olaszország különleges tájain. A beszámolók alatt, – műsorvezetőnk pedig, a zene szárnyán adja át újévi jókívánságait! Tartsanak velünk! Auguri di Buon Anno! Fantasztikus boldog új évet kívánunk”

2023-12-20 16 óra “Zenés olaszországi hangulattal érkezik ma a PASTA, SOLE E AMORE. Megannyi olasz ünnepi musica, és egy kis ünnepi zene történelem is jön jön jön, Egy kis Itália – Semperger Sommariva Kinga tolmácsolásában. Tartsanak velünk ! Boldog ünnepeket ! Buon Natale.

2023-12-06 16 óra December. A hónap, amely annyi különleges érzést, fényt, színt, eseményt és megannyi meglepetést ötvöz. Olaszországban számos különleges és fontos pillanat kapcsolódik ehhez az időszakhoz, melyről nagy szeretettel mesélek hallgatóimnak. Kicsit másmilyen lesz most ez az adás a megszokott témákhoz képest. Az olasz december megannyi érdekes arcát ismerhetjük meg a mai PASTA,SOLE E AMORE című adásban, egyenesen Csizmaországból, ahol decemberben több hivatalos dátum van az ajándékozás kapcsán, ahol már december 8-án bizony teljes fényében áll az “albero di Natale” azaz a karácsonyfa, és még számos meglepetést tartogat ez az időszak. Ünnepi hangulatú külön kiadásunk, ebbe az illatos, pihe-puha, szívhez szóló sok szeretettel teli világba kalauzolja Önöket Semperger-Sommariva Kinga rádióműsorában.

2023-11-22 16 óra „Az olasz családok és dinasztiák legendás történetei közé kalandozunk. Semperger-Sommariva Kinga olyan ikonikus „famiglia”-k közé repít minket, akik megannyi téren meghatározzák Olaszország életét. Kiderül, hogy a kis piros Fiat 500-as mögött milyen titkok rejlenek, de nem marad el a magyar szálakkal rendelkező kávé történelem sem, és még azt is megtudhatjuk, hogy miért is olyan stílusosak a római rendőrök. Arra is fény derül, hogy miként történhetett meg az, hogy sikkes modellek, egy végtelennek tűnő plexi üvegen lépkedtek Rómában egy divatbemutató keretei között, a Trevi kút szépségébe ölelkezve. Különleges olasz családi történetek érkeznek, körbejárva a „famiglia” fogalmának megannyi jelentését is az olasz emberek számára. Tartsanak velem. Grazie!”

2023-11-08 16 óra “Amikor Olaszországban járunk, az idős emberek napszaktól függetlenül, – mindenhol körbevesznek minket. Kint ülnek a Piazza-kon, beszélgetnek, olvasnak, kávéznak a tonett székeken csücsülve a napernyők alatt, vagy éppen az unokák után rohannak a gyorslábú Nonnik, kik arcán kortalan széles mosoly ül és valami felfoghatatlan, mindent átölelő energia árad belőlük ….

MI A TITKUK? Mitől ilyen kortalanul sikkesek, életigenlőek és sugárzik belőlük az élet? Miért is olyan rendkívül fontos részei a társadalomnak és pillérei, – évtizedek tradícióinak? Miért élnek meg átlagon felüli éveket és miből is áll mindez? Mit tesznek azért, hogy ez így legyen?

Semperger-Sommariva Kinga a nyomukba eredt, hogy megfejtse a titkuk …. a Pasta, Sole e Amore című rádióműsorunkban, a hosszú olasz élet csodáiról hallhatunk!

A ráncos kezek fiatalságáról, a napsütésben megpihenő, sétapálcás olasz öregekről, a mindig aktív 80-90 évesekről és a sokat megélt 100 éveseket tömörítő szardíniai kolóniákról. Róluk, kikről példát vehetünk és akiktől annyit de annyit tanulhatunk arról, HOGYAN IS ÉRDEMES ÉLNI….nagybetűkkel.

( A 2022.11.23-i adás ismétlése )

2023-10-25 16 óra Ízek, Aromák, Ősz, Receptek, Olaszország!

A Pasta, Sole e Amore című rádióműsorunkban Semperger – Sommariva Kingával Itália szezonális ízei közé, különleges alapanyagok és gyors receptek világába utaztunk. Elő a konyhai kis jegyzettömbökkel, mert számos remek finomság közé kalauzoljuk Önöket. Csizmaország konyhájából érkeznek a “frenetico” Nonna tanácsok, édes finomságok. Garantált Dolce Vita hangulat érkezik, remek zenékkel karöltve a napsütötte őszi Olaszországból.

( A 2022.10.12-i adás ismétlése )

2023-10-11 16 óra Aranyszínű naplementék, rozsdabarna hegyvidék. Nyüzsgő kisvárosok, a sárga minden árnyalatába öltözött dimbes – dombos borvidék. Olaszország ősszel is egy csoda, főként ebben az évben, nekem személy szerint is az egyik kedvenc időszakom. Csodahelyek, finomságok, különleges őszi szokások érkeznek mai adásomban, egyenesen Csizmaországból, Egy kis Itáliából. Szeretettel várom Önöket.

( A 2022.09.28-i adás ismétlése )

2023-09-27 16 óra Adásunkban a Cinecitta csillogó, mesés világába repít el minket a PASTA,SOLE E AMORE című rádióműsor, Semperger – Sommariva Kinga tolmácsolásában. Érkeznek a klasszikus, oly kedvelt, ritmusos olasz filmek, dallamos filmzenéi, amelyek fülbemászóak, hogy azonnal belopják majd magukat a szívünkbe & lelkünkbe. Biztos lesz olyan dallam, melyet már sokszor hallottak, de ismételni ezeket bizony öröm és boldogság. Szerelem, megcsalás, repkedő tányérok, végtelennek tűnő csókok, hangos vallomások, romantika és nagy utazás, nagy család, minden itt lesz ma velünk, ezen csodás ritmusok, dallamok között. Tartsanak velem a zene szárnyán. Igazán olaszos temperamentumú ritmusok érkeznek a filmkockák mögül. Ci vediamo presto!

2023-09-13 16 óra Mai olaszországi utazásunk a lágy hangok hullámhosszán filmkockák szárnyán valósul meg.

Csodálatos és különleges helyszínekre viszem el kedves hallgatóimat a PASTA, SOLE E AMORE műsoromban. Olyan történetek, film részletek és zenék következnek, melyek a “cinema” varázslatos világban keresztül egy új távlatot nyitnak, a filmes helyszínek mentén történő izgalmas utazásunkra. Híres csókok, romantikus jelenetek, elbűvölő citromligetek, adrenalin löketet adó thrillerek, fergeteges forgataggal teli római utcák, bájos Amalfi part és Capri szigete és a minden részletében lenyűgöző Velence is elrabolja majd egy kicsit a lelkünket a mai adásban. Tartsanak velem, szeretettel várja Önöket: Semperger – Sommariva Kinga.

2023-08-30 16 óra “Lehet így is, lehet máshogy.” Ezt a címet adtam a mai PASTA, SOLE E AMORE rádióműsoromnak, mellyel Olaszországból jelentkezem kéthetente. Azon dolgok egy részét gyűjtöttem össze a kedves hallgatóknak, amelyek miatt olyan nagyon jó is itt lenni, megélni az itáliai pillanatokat. Olyan meghökkentő, sok mindentől különböző mégis remek intézkedések, körülmények, adottságok, kulturális különbségek ezek, melyek egy részét biztosan már mi magunk is észleltünk, de biztos vagyok benne hogy lesznek meglepetések is az adásban. Remek zenék mellett egy különleges Olaszország érkezik, számos történettel és sok sok magyarázó leírással, hogy nálunk mitől, miért is egy más kicsit minden. Szeretettel várom Önöket: Semperger – Sommariva Kinga”.

2023-08-16 16 óra Ferragosto, a nagy olasz nyárünnep, melynek annyi jelentése, üzenete van Olaszországban. A forró augusztusi napok, a teltházas tengerpartok időszaka, amikor minden olasz család is pihen. Együtt. Kikapcsolunk, szabadságra megyünk és élvezzük az élet adta pillanatokat. Amikor bár a pihenés édes ölelése fon körbe minket, mégis annyi de annyi minden történik ilyenkor Csizmaországban. Ezen sürgő – forgó események sodrása közé viszem most el kedves hallgatóim, így kapcsolják be a biztonsági öveket. Pattanjunk be egy képzeletbeli Maserati cabrioba, jöjjenek a nyári slágerek és indul is utazásunk Semperger – Sommariva Kinga kalauzolásában. A Ferragosto időszak megannyi csodáját hozom el Önöknek. Indul a PASTA,SOLE E AMORE.

2023-08-02 16 óra Olyan zenéket hoztam el Önöknek ami egy piallanat alatt Csizmaországba repíti a lelkünket! Retro hangulat, olasz filmek, bájos dallamok, minden olyan “musica” jön ma, amely felpezsdíti a vérünket. Tartsanak ma velem a PASTA, SOLE E AMORE című műsorban, amelynek mai zenés nyári különkiadása következik. Szeretettel várom Önöket!”

2023-07-19 16 óra Jeges Shakerato-k, színes leanderek árnyékában elfogyasztott Aperitivo-k, kopogó macskakövek a szűk kis utcák terrakotta színű házai között, forró homok és a minden erőből tomboló itáliai nyár.

A forróság kellős közepéből jelentkezik ma a PASTA, Sole e Amore című rádióműsorunk, melynek keretében Semperger – Sommariva Kinga elhozza nekünk Olaszország leghűsebb helyeit, érkeznek a frissítő tippek Nonna tanácsai által Egy kis Itáliából, és az is kiderül hogy mik a leginkább tűzről pattant pörgős olasz szavak, amelyeknek bőséges hasznát vesszük majd a nyári szünidő keretei között. Tengerpartok, hűs hegyek, pöttöm eldugott városok, hűsítő tanácsok. Jön minden ami kellemes frissítőként hat majd, így a nagy hőségben, július derekán. Tartsanak velünk, Csizmaország csodái közé!
Ci vediamo presto!

2023-07-05 16 óra Szikrázó napfénnyel, csodás tenger illattal, az Aperol Spritz-ek mosolygós színével köszöntött be az olasz nyár mesés hangulata.
Ebből a fergeteges hangulatból tudósít Önöknek adásunk, a PASTA, SOLE E AMORE. Semperger Sommariva Kinga kalauzolásában, nyári ritmusban, – kiderül, hogy mik az olaszok kedvenc nyàri szokásai, miért is nem szieszta az, amit sziesztanak gondolunk, miközben elvegyülünk a frissítő nyári olasz finomságok között is. Szeretettel várja Önöket – Egy kis Itália..

2023-06-21 16 óra A PASTA, Sole e Amore mellett az olaszok életéből nem hiányozhat a zene sem, azaz a musica. A mai Itáliából érkező adásban Semperger Sommariva Kinga műsorvezetőnk igazi, nyári olasz hangulatot varázsol nekünk a RadioBézsen. Érkeznek a szuper olasz slágerek, a nyár ritmusa, Csizmaország szívének-lelkének lüktetése az új nyári slágerek közepette. Még az is lehet hogy egy kicsit, úgy olaszosan táncra is perdülnek velünk.

2023-06-07 16 óra Igazi olaszországi titokzatos mesehelyekre visz el minket Semperger – Sommariva Kinga műsora, a PASTA, Sole e Amore.

Eldugott helyek, titkos történetek, híres emberek, sztárok és villáik, frenetikus szálláshelyek melyek az olasz Top 5-ben vannak.

Melyek a legvonzóbb és felkapott “titkos helyek”? Az adásunkból ez is kiderül. Pattanjanak be mellém a cabrio-ba, irány a festői szépségű, üveghegyekkel teli Dél Tirol es Bolzano megye, ahol a műsor elején nem más, mint Önagysága Sissi császárnő nyomában járunk. Csoda dolgok és csodahelyek érkeznek ! Szeretettel várom Önöket !

2023-05-24 16 óra “Kávézzunk, beszélgessünk egyet kötetlenül. Adásomban kiülünk a Piazza-ra, meg a tengerpartokon is a csíkos napernyők alatt is megiszunk egy kis feketét. Arról beszélgetünk ami mostanában az olasz újságok címlapján is megjelent. Azokról a dolgokról ami az itt élőket is foglalkoztatja. Betekintünk egy kicsit a mindennapok híreibe, megtudhatjuk hogy egy olasz kisváros lakossága hogyan duzzadt a négyszeresére pár nap alatt, egyenesen hallhatnak információkat az időjárási helyzetről, valamint egy kis tengerparti híradóval is érkezem, és még a pünkösdi szokásoknak is jut hely, amely mint csodás ünnep – Olaszországban például iskola es munkanap. Az is kiderül a mai adásból, hogy mindez miért is van így. Szeretettel várom Önöket!”

2023-05-10 16 óra Élénk színek, formák, vonalak. Az olasz divat örök és olyan életérzéseket ad, melyeket folyamatosan kutathatunk. Mindig feltölt minket. Ma egészen a kezdetekig utazunk és az izgalmas reneszánsz korába látogatunk. Egy korszakba melyben annyi minden “született” mely ma is örök. Az igazi stílus gyökerei, a művészet ihlette szépség és a megannyi minden, formák, idomok, haj viseletek, szokások, – amelyek ma is az olasz divat gyökereit, törzsét, virágait képezik.

Színes utazásra indulunk egészen vissza a reneszánsz korába ahonnan végig követjük az olasz divat útját, virágzásokon és hanyatlásokon keresztül egészen a tökéletes újjá születésig. Tartsanak velem a RadioBezs hullámhosszán, a PASTA, Sole e Amore című műsoromban. Szeretettel várom Önöket: Semperger – Sommariva Kinga.

2023-04-26 16 óra Friuli – Venezia Giulia régió történelmi hátterét számos nagyon fontos és különleges család élete is meghatározta. A Pasta, Sole e Amore című műsorunkban Olaszország történelem könyvének kevésbé ismert oldalait lapozzuk. Olyan híres személyek, feltalálók, családok, sportolók élettörténetei következnek, amelyekről Semperger – Sommariva Kinga mesél ma nekünk. Titkos parkok, gyönyörű villák és a velencei kereskedők Palazzo -i ba kukkantunk be Udine-ben, a mai napon, rendkívül különleges olaszországi utazásunk alkalmával. Szeretettel várjuk Önöket !

2023-04-12 16 óra A helyiek csak úgy hívják Isola del Sole.

Grado, a Nap Szigete, mely egy igazi kis csodahely, Budapestről mindössze 6 órányi útra fekszik ez a 2000 éves történelemmel rendelkező festői kis sziget, az Adria eldugott, tömegturizmustól mentes csücskében. Nem véletlenül hívják sokan kis Velencének ezt a helyet.

Mai adásunkben, a Pasta, Sole e Amore című rádióműsorunkban, Semperger – Sommariva Kingával repülőszőnyegén, ide utazunk. Betekinthetünk Grado lelkébe, megannyi titkot is megtudhatunk, erről az egész éves csupa csoda tenger és lagúnaparti desztinációról.

2023-03-29 16 óra Sokunk álma, nagy terve, hogy olaszországi ingatlannal rendelkezzünk. Akár a tengerpartok valamelyikén, vagy netán egy történelmi kisváros rejtekén. Vagy éppen a Garda tónál, vagy az Adria partján.

A „Pasta, Sole e Amore” című rádió műsorunkban, Semperger-Sommariva Kingával, az itáliai ingatlan paradicsomban kalandozunk. A következő kérdésekre kaphatunk választ az 55 perces adásból, melyben remek olasz zenéket is hallgathatunk:

– Hogyan vágjunk bele az olaszországi ingatlan keresésbe?
– Melyek azok a szempontok amelyekre nagyon figyeljünk és amelyek nagyon mások, mint amihez Magyarországon hozzászoktunk?
– Milyen költségekkel kell számolnunk?
– Észak vagy Dél? Tengerpartok, tavak, vagy a dombok világa? Egy kis ingatlanpiaco körképet is kapunk.
– Álom vagy valóság az 1 EUR-os ingatlanokról szóló megannyi történet? Most végre lehull a lepel.

Szeretettel várjuk hallgatóinkat ezen online utazás keretei között is, ahol nagyon izgalmas terepet járunk be.

2023-03-15 16 óra „Március idusán, most az olasz élet mindennapjai közé látogatunk, egy olyan kis régióba, ahol a család ereje, az összetartás és az együttműködés számos példája adja meg a régió különleges lendületét, csodálatos tájai mellett. Március 15-hez Olaszországban is számos különleges dátum és történelmi esemény kapcsolódik, és az olasz életképek között még Petőfi Sándor nyomában is járunk. A csizmaországi kalandokhoz, idegenvezetőnk nem más lesz, mint Semperger-Sommariva Kinga, aki a Pasta, Sole e Amore című műsorában megannyi érdekes témát hoz az olasz családok, vállalkozások és a hétköznapok adta pillanatok közül. Tartsanak velünk”

2023-03-01 16 óra “Friuli-Venezia Giulia régió, Olaszország ötödik legkisebb térsége, a vizek régiója. A Pasta, Sole e Amore műsorunkban Semperger Sommariva Kingával kalandozunk türkizzöld folyók, smaragd tavak, nagy kék tengeri csodák között és olyan helyeket ismerhetünk meg ebben a Budapesttől 6 órára lévő csodás olasz térségben, melyek az útikönyvekben sem szerepelnek. Tartsanak velük Olaszország titkos mesés tájai felé, delfineket lesünk meg, vadlovak nyomába szegődünk, miközben flamingók pink hada követ majd minket. Mindez egy helyen, mindössze 600 km-re Magyarországról, Olaszország első pöttöm kis térségében, ahogyan átléptük a határt Szlovénia felől.”

2023-02-15 16 óra A Pasta Sole e Amore egyenesen Veronába is elrepít minket, ahogy megannyi szerelmes város és történetek között kalandozunk ezen adásban Semperger-Sommariva Kingával. Mi más is lehetne a téma, mint az AMORE megannyi mivolta, így a szerelem, az érzések havában, Valentin nap után, a karnevál időszakában. A mai adásból megtudhatjuk, hogy honnan is ered a szerelmesek napja, hogy miként görnyedt a hős hódító Casanova a dózse palota börtönének tető „lakosztyában” lírai verseket írva, és az is kiderül, hogy mik azok a szerelmes ételek, finomságok, melyekkel az olaszok ebben az időszakban szeretik levenni a lábukról a párjuk.
Végtelen érzelmek, szenvedélyek érkeznek, tartsanak velünk Csizmaországba, ahol az AMORE-ből bizony sosem elég.

2023-02-01 16 óra A Pasta Sole e Amore műsorában egy különleges dolgot tanulhatunk meg. Hogyan készüljünk fel, tervezzünk és utazzunk majd Csizmaországba, olyan igazán olaszosan. Melyek azok a dolgok, melyeket érdemes eltanulnunk a taljánoktól, utazási szokásaik alapján? Melyek azok a dolgok, melyektől ne lepődjünk meg ha éppen az augusztusi nagy szabadság kellős közepén, éppen a Ferragosto időszakában érkezünk meg valamely csodás itáliai desztinációba?

Semperger – Sommariva Kinga e heti rádióadása különleges szuper képességekkel ruház fel minket, így ha Önök is éppen Olaszországba készülnek ebben az évben, ezt az adást semmiképpen se hagyják ki. Igazi javaslatcsokor és tüneményes történetek következnek, remek zenékkel karöltve.

2023-01-18 16 óra Az olaszok délután már nem isznak tejeskávét. A pizzára tett ananászokkal pedig a világból is ki lehet üldözni őket. Ahogyan a spaghetti-t sem törik el sosem, mikor a Pasta fő, – mert az pedig szentségtörésnek számít, és úgy tartják, ha valaki eltöri azt, olyankor biztosan megreped egy olasz lelke, – certamente. Az utcákon szabadon ölelkeznek ha találkoznak, mert az érzelmek kimutatása hatalmas nagy szabadsággal társul mindennapi életükben.

A Pasta Sole e Amore adásban különleges, meghökkentő, mégis az olaszok számára teljesen normális, hétköznapi szokásokról, babonákról mesél a rádió hallgatóinak Semperger – Sommariva Kinga. Lesz bőven Pasta, sütni fog a nap remek olasz zenékkel együtt és érkezik megannyi Amore is, ahogyan az Olaszhonban elengedhetetlen. Tartsanak velünk Csizmaországba, különleges kalandra invitáljuk a hallgatókat.

2023-01-04 16 óra Auguri di Buon Anno!
Itália csodás vidékeiről, megannyi színes szokás, újévi hagyomány, mesés táj és tradíció közül érkezik 2023-ban is a Pasta, Sole e Amore rádióműsorunk első, ezévi adása. Semperger – Sommariva Kinga az olasz Capodanno, az újév hangulata közé repít minket. Fények, különleges ízek, hangos szokások, elemi energiák tradíciói érkeznek, az új esztendőt ünnepelve Itália megannyi tájáról.

2022-12-21 16 óra Olaszországban a karácsony nemcsak az év legnagyobb ünnepe, de egy igazi gasztronómiai nagy utazás is. Minden arról szól, hogy a bőség kellős közepén a családok a hagyományok, tradíciók szárnyán megannyi finomságot varázsolnak az ünnepi asztalokra. Együtt. Hiszen ilyenkor a közös főzés öröme az olasz családok életében egy hatalmas nagy élmény.

Ebbe a csodavilágba utazunk most el, északról indulva – délig utazva, – bekukkantunk a “Cucina Itália” színfalai mögé, hogy lássuk hogyan és miként készülnek régiónként is az olaszok az év legnagyobb, legízesebb ünnepére a Natale minden percére. Adásomban a mi saját konyhánkban is kalandozunk majd, kiderül hogy nálunk mi is kerül ilyenkor az asztalra & természetesen a legfinomabb olasz édességek soráról is beszámolók majd kedves hallgatóimnak.

Szeretettel várom Önöket a PASTA, Sole e Amore című műsorom keretei között. Ünnepi ízutazásunk hamarosan indul. Tartsanak velem !

2022-12-07 16 óra A Pasta, Sole e Amore címû rádiómûsorában Semperger Sommariva Kinga repülôszônyegén Olaszország karácsonyi, ünnepi forgatagába utazunk. Érkeznek a Presepe-k, a mesés fények, tradíciók és hagyományok. Emellett megannyi programajanló, mercatini di Natale hangulat is érkezik még Csizmaország – Magyarországhoz oly közeli Friuli régiójából. Az adásban egy különleges apropó kapcsán még Vatikánvárosba is ellátogatunk.
#egykisitalia

2022-11-23 16 óra Amikor Olaszországban járunk, az idős, fiatalos, mosolygós emberek mindenhol körbevesznek minket. Kint ülnek a Piazza-kon, egymást kísérgetik, kávéznak a tonett székeken csücsülve a napernyők alatt, vagy éppen az unokák után rohannak. Arcukon kortalan, széles mosoly ül és valami felfoghatatlan, mindent átölelő energia árad belőlük ….

MI A TITKUK? Mitől ilyen kortalanul sikkesek, életigenlőek és sugárzik belőlük az élet? Miért is olyan rendkívül fontos részei a társadalomnak és pillérei évtizedek tradícióinak? Miért élnek meg átlagon felüli éveket az „olasz idősek” és miből is áll mindez? Mit tesznek azért, hogy ez így legyen?

A NYOMUKBA EREDTEM …. így a Pasta, Sole e Amore című rádióműsoromban az Ő titkukról mesélek. A hosszú olasz élet csodáiról …

A ráncos kezek fiatalságáról, a napsütésben megpihenő, sétapálcás olasz öregekről, a mindig aktív 80-90 évesekről és a sokat megélt 100 éveseket tömörítő szardíniai kolóniákról. Róluk, kikről példát vehetünk és akiktől annyit de annyit tanulhatunk arról, HOGYAN ÉS MIKÉNT ÉRDEMES ÉLNI….

2022-11-09 16 óra Amikor Olaszországban járunk elvarázsolnak minket a színek, a macskaköves utcák felett suhanó tökéletes öltözetű Signora-k eleganciája és az olasz urak mindig makulátlan megjelenése. Ahogyan a színeknek, úgy az olasz divatnak is megannyi külön jelentése van Csizmaországban, az olasz emberek életében.

Mai adásomban ebbe a különleges világba utazunk. A Moda Italiana hagyományokkal teli, mégis kreatív, számos szimbólumot, csodálatos árnyalatot, vonalat, alakzatot ötvöző világába. Bekukkantunk egy olasz Nő gardróbjába, megtudhatjuk mitől olyan sikkesek az olasz úriemberek és az is kiderül, hogy mit hoz nekünk a mindennapok itáliai divathulláma, 2022 őszén és telén.

Sárga Vespa-ra pattanva, ebben a színes, sziporkázó világban Semperger Sommariva Kinga kalauzolja Önöket, a Pasta Sole e Amore című rádióműsorával.

2022-10-26 16 óra Október vége – November eleje Olaszországban egy különleges időszak. A 24 fokos őszi napok világába kukkantunk be most a Pasta, Sole e Amore rádióműsorunkban.

Semperger Sommariva Kinga mesél Önöknek arról, hogy miként is telnek a “forró” őszi napok Csizmaországban. Mi foglalkoztatja most leginkább az olaszokat, milyen hangulatúak a reggeli espresso-k, mit hoz az őszi divat, milyen különleges rendezvények várnak minket ilyenkor a szebbnél szebb olasz városokban és arról is szó lesz, hogyan várják az olaszok a Mindenszenteket?

Finomságok, legendák, hagyományok, Egy kis Itália.
A dolcevita történetek mellé pedig “certamente” remek olasz zenék is érkeznek! Szeretettel várom Önöket !

2022-10-12 16 óra Ízek, Aromák, Ősz, Receptek, Olaszország.

A Pasta, Sole e Amore című rádióműsorunkban Semperger – Sommariva Kingával Itália szezonális ízei, különleges, gyors receptjei és színes hangulatába utazunk. Elő a receptkönyvekkel, hiszen megannyi őszi, könnyed recept érkezik Csizmaország konyháiból. Nonna tanácsok, immunerősítő falatok, édes finomságok. Garantált dolcevita hangulat érkezik remek zenékkel karöltve a napsütötte Olaszországból.

2022-09-28 16 óra Aranyszínű naplementék, rozsdabarna hegyvidék. Nyüzsgő kisvárosok, a sárga minden árnyalatába öltözött, dimbes – dombos borvidék. Olaszország ősszel is egy csoda.
Nekem személy szerint az egyik legkedvesebb időszakom. Csodahelyek, finomságok, különleges őszi szokások érkeznek mai adásomban, egyenesen Csizmaországból!

2022-09-14 16 óra Sármosak, bájosak, huncutok és makulátlanul jól öltözöttek. Amikor beszélnek mélyen a szemedbe néznek. Ahogy udvarolnak, azt tanítani kell.

Az olasz férfi egy fogalom, kiknek életútját, létét számos titok övezi. A mai PASTA, Sole e Amore rádióműsorunkban, Semperger – Sommariva Kinga ezekről “rántja le a leplet”

Az olasz férfiak valami megfoghatatlan, emergikus, sziporkázóan mediterrán, kimondhatatlanul különleges léte körül forog a mai adásunk, számos remek napsütötte zenével!

2022-08-31 16 óra A Pasta Sole e Amore rádióműsorunk, új tematikus sorozatokkal érkezik, 2022. őszétől!

Különleges, izgalmas, bájos, vidám, szomorú és meghökkentő történetek érkeznek itt, a RádióBézs hullámhosszán – Csizmaország földjéről.

Mai adásunkban, olyan Signora-k történeteit hallgathatjuk, kiknek életútja magában hordozza az olasz élet, a DolceVita sava-borsát. Érkeznek a “grande famiglia”-k, a világot jelentő deszkák, karrierek, történelmet író Női sorsok, intrikák, mindent elsöprő Amore-k, válások és házasságok és nagy viták. Boldogságok, bolondulások, fergeteges Gracia-k.

A délutáni espresso mellett, ma is Semperger-Sommariva Kinga mesél Önöknek, és a napsütés mellett, hoz Egy kis Itáliát.

2022-08-17 16 óra Olasz zenék, kedvenc Slágerek a Pasta Sole e Amore műsorában!

Semperger-Sommariva Kinga műsorában frenetikus dolcevita hangulatot idéző zenei utazás volt hallható, most ismét ez következik az ismétlésben.

Alessandra Amoroso, Eros Ramazotti, Gianna Nannini, Emma, Francesco Gabbiani és még sokan mások lesznek velünk 55 percben, egy igazi “musica italiana” válogatás keretében.

( A 2022.04.27-i adás ismétlése )

2022-08-03 16 óra Ma délután Olaszországba repülünk!

A PASTA, Sole e Amore nyári különkiadása érkezik!

Minden, amit az olasz forró, édes, ízes & szépséges nyárról tudni érdemes. Semperger – Sommariva Kinga mai adásában Csizmaország nyári pillanatai közé repít minket. Számos hasznos tanács, utazási ötlet, csodás desztináció elevenedik meg az adásban, melyben természetesen érkeznek a jobbnál – jobb olasz “musica”-k is. Szeretettel várjuk Önöket!

A presto!

2022-07-20 16 óra Májusi nyár, Tengerpartok, Utazás, Olaszország .

Minden napsütötte energiával együtt, az olasz nyárra készülünk. Megannyi praktikus információt hozott nekünk Semperger-Sommariva Kinga, a tengerpartokra készülőknek, szó volt a beutazási szabályokról és hogy milyen is lesz az olasz turizmus szektor szerint a 2022-es nyár Ízes, színes, dolce vita tippek, tengerparti kisokos és “hogyan keressünk utolsó pillanatban szálláshelyet” tanácsok érkeztek, Olaszország ötödik legkisebb régiójából. Fruli-ból.

Az adásból még azt is megtudhattuk, hogy mi a Shakerato és hogy milyen finomságokat érdemes megkóstolni majd ezen a nyáron.

Repülőszőnyeg indul — olasz nyári hangulatra fel, remek zenékkel együtt.

( A 2022.05.25-i adás ismétlése )

2022-07-06 16 óra A mai műsorunkban az olasz élet ritmusát, életigenlő dallamait hozza el Önöknek Semperger Sommariva Kinga műsorvezetőnk. Egy kellemes zenei válogatással idézzük fel most a narancsos Aperol Spritzeket, a tenger illatát és a Vespan süvítő olasz élet megannyi pillanatát. Tartsanak velünk Olaszországba, ahonnan frenetikus „Dolce Vita” ritmusokkal jelentkezünk a mai adásban. Szeretettel várjuk Önöket!

2022-06-22 16 óra A forró nyári napok közepette Itália csodaszép hűvös hegyei közé repülünk a PASTA, SOLE e AMORE című műsorunk keretei között. Semperger-Sommariva Kinga repülőszőnyegén a Júlia Alpok és a Dolomitok harsogó zöld világát, az olasz hegyi élet szépségeit ismerhetjük meg. Hűsítő türkizek, mély zöldek, léleksimító fenyvesek, hatalmas üveghegyek és hamisíthatatlan olasz zenék jönnek ehhez a kellemes utazáshoz! Tartsanak velünk Egy kis Itália hangulatban.

2022-06-08 16 óra A Pasta Sole e Amore című műsorunkban Semperger – Sommariva Kinga igazi olaszországi dolce vita hangulatot varázsol nekünk. Az olasz nyár utánozhatatlan hangulata érkezik a Rádió Bézs hullámhosszán. Megtanulhatjuk a legfontosabb, dallamos olasz kifejezéseket – melyek, útravalóként bőven elférnek még a bőröndökben:). Belekóstolhatunk az ízes és olaszos nyári frissítők, italok, koktélok és mediterrán ételek világába. Még az olaszok, romantikus udvarlási technikáiról is megtudhatunk sokmindent. Megannyi tanács jön, hogy például mitől nem is kell annyira zavarba jönni az olasz nyár, forró hangulatában. Ritmusos zenék, nyaralási jótanácsok sokasága érkezik, egyenesen Olaszországból – egy kis hűsítő granita-val karöltve. június 8-án szerda du. 16.00 órakor.

2022-05-25 16 óra  Májusi nyár, Tengerpartok, Utazás, Olaszország .

A Pasta Sole e Amore című műsorunk május 25-ei, 16 órakor kezdődő adásában, minden napsütötte energiával együtt, az olasz nyárra készülünk. Megannyi praktikus információt hoz nekünk Semperger-Sommariva Kinga, a tengerpartokra készülőknek, lesz szó a beutazási szabályokról és hogy milyen is lesz az olasz turizmus szektor szerint a 2022-es nyár Ízes, színes, dolce vita tippek, tengerparti kisokos és „hogyan keressünk utolsó pillanatban szálláshelyet” tanácsok érkeznek, Olaszország ötödik legkisebb régiójából. Fruli-ból.

Az adásból még azt is megtudhatjuk, hogy mi a Shakerato és hogy milyen finomságokat érdemes megkóstolni majd ezen a nyáron.

Repülőszőnyeg indul — olasz nyári hangulatra fel, remek zenékkel együtt.

2022-05-11 16 óra A Pasta, Sole e Amore című műsorunkban 16.00-tól Semperger – Sommariva Kinga repülőszőnyege, most az olasz “oroszlánok” földjére, a frissen habzó prosecco-k, vidékére, a szerelem városába, és a Spritz-ek különleges világába repít minket.

Veneto régióba utazunk, a Velencei köztársaság, a reneszánsz virágzó korszakának kincsei közé, ahol e térség életérzéseinek “finomságait” ismerhetjük meg. Kiderül, hogy mit rejtenek a Valpolicella-i dombok, miből készül a legjobb Spritz, és hogy mi is a caffe corretto titka. Színes – ízes utazásunkra, tartsanak ma velünk, a csodálatos Veneto régióba, egy magyar lány vezetésével, aki csupa titkos hely történetét fedi fel, az Önök számára

2022-04-27 16 óra Olasz zenék, kedvenc Slágerek a Pasta Sole e Amore műsorában!

Közkívánatra, április 26-án, 16.00-kor Semperger-Sommariva Kinga műsorában frenetikus dolcevita hangulatot idéző zenei utazás következik.

Alessandra Amoroso, Eros Ramazotti, Gianna Nannini, Emma, Francesco Gabbiani és még sokan mások lesznek velünk 55 percben, egy igazi „musica italiana” válogatás keretében. Tartsanak velünk!

2022-04-13 16 óra Olaszország történelme, földrajza, gasztronómiája, mûvészete – számos különleges titkot és érdekes tényt tartogat az idelátogatóknak.

A Pasta Sole e Amore címû rádiómûsorunkban, Semperger-Sommariva Kingával ma délután, – Itália legérdekesebb történetei közé utazhatnak.

Aprilis 13-án, 16.00-kor szeretettel várjuk Önöket itt a RádióBézsen.

2022-03-30 16 óra A Pasta Sole e Amore című rádióműsorban Semperger – Sommariva Kinga vezetésével időutazást teszünk. Nem máshová mint a 70es és 80as évek Olaszországába. Az aranykorba, a háborgó társadalmi vitákkal teli időszakba, mely oly nagyon meghatározta Itália megannyi életérzését, gazdaságát és mindennapi életét.

Napfényben lebegő szárított ruhák, a színes padon sikkesen parolázó Nonna-k, az elegáns Signore-k kalapban, a mosolyó apácák Rómában. Cinzano hangulat Velencében, víz alatt csobogó kókusz és görögdinnye szeletek Nápoly, Rimini és Jesolo partjain, és az első háromszög alakú fürdőruha felsők. Oh és még megannyi minden. Imádnivaló korszak volt.

Szerelmes csókok a Trevi kútban, lágy esésű ruhák, nagy napszemüvegek, vörös rúzsok, nagy kalapok és száguldó Vespa-k… és a kor, mely az olasz édes életet hozta el nekünk, a maga megannyi módján.

Jönnek a Capri nadrágok, érkeznek a CineCitta sztárok, kiderül az is, hogy mit is jelentett annak idején a „luci rossi” mozihálózat és hogy miért is akart mindenki a flaszteren a „spaghetti diszkókban” táncolni.

Természetesen megannyi zenével is érkezik a műsor, ahogyan történetekkel is az Italo diszkó korszakról és a cucina italiana színfalai mögé is betekintünk, hogy mit is ettek annak idején a mi oly szeretett olaszaink. Az is kiderül az adásból, hogy melyik volt az egyik legkedveltebb turisztikai desztináció, ahol megannyi sztár, híresség nyaralt és sütette magát az olasz napon, az olasz retro fénykorában.

2022-03-16 16 óra Pasta, Sole e Amore című rádiómûsoromban, most az olasz mindennapok közé repítem kedves hallgatóimat.

Kacskaringós utak, dudáló autósok, Vespa-k, fergeteges naplementék, méteres pizza-k, forró feketék, narancsos aperitivo-k és az olasz élet megannyi apró pillanatai érkeznek, a mostani szerdai, “Made in Italy” rádiós meséim során. Mely adásokat mindig kedvenc olasz zenéimmel is megtöltöm Nektek.

Szokásokról, hagyományokról, a lassú pillanatok fontosságáról, az élet ôszinte szeretetérôl, szenvedélyes érzésekrôl, hangos szavakról, kortalan mindennapokról, életünk apró és meghatározó mivoltáról szólnak majd történeteim. Tôlem – Nektek. Napsütötte verzióban.

Szeretnél becsempészni egy kis Dolce Vita életérzést a mindennapokba? Akkor most szerdán mindenképpen tarts velem! Ezekről szövöm most Nektek megannyi történetem;

Mik azok a mindennapi szokások, melyek nélkül az olasz ember nem igazán tudna létezni ?
Mit jelent a “dolce far niente” úgy igazán a mediterrán létben ?
Mik azok az érzések, hagyományok és tradíciók, melyekre az olaszok ly nagyon figyelnek ?
Mit jelent nekünk a mediterrán étkezés, alapvetô szokások, alapanyagok és ezek jelentôsége ?
Miben rejlik a varázs, amely oly sokunkat magával ragad, itt Csizmaország minden piciny csücskében?
Számos régió és vidék története következik 55 percben, zenékkel és Velem.

Szeretettel várlak Benneteket!

2022-03-02 16 óra Az olasz tavasz megannyi mindent hoz, a nyüzsgő terek, a kávéillat és a mimóza sárga virágai mellett, a színek kavalkádja is beköszönt a primavera-val együtt.

Az olasz divat egy különleges része az itt élők életének. Velük született dolog e a stílusérzék, vagy tanulták, vagy netán a generációk és hagyományok őrzése teremtette meg ezt a csodás összhangot, mellyel, minden egyes részlet kapcsán találkozhatunk, ha Olaszországban sétálgatunk?!

A táska és cipő párosítások, az idősek „szín szeretete” és az élet megannyi lüktető motívumát és formáját magukon viselő taljánok, bizony tudnak valamit. Hiszen még öltözködésükben is a „dolcevita jegyeit” követik, minduntalan.

Pasta, Sole e Amore című rádió műsoromban, különleges divatutazásra indulunk.

Felfedezzük az itáliai stílus titkait, az összhangot és a harmónia gyökereit. Megannyi divat és stílus tippet is hozok Önöknek, a legnagyobbaktól. Divatikonok, többgenerációs családok és az utánozhatatlan olasz csillogás történetei következnek.

Örülök, ha velem tartanak!

2022-02-16 16 óra Olaszországban február a szerelem és a karnevál hónapja. Ebbe a színes jelmezekkel, isteni finom édességekkel, és érzelmes szavakkal teli forgatagba utazunk most el Semperger-Sommariva Kingával, a Pasta Sole e Amore címűr rádióműsor szerdai, 16.00-kor kezdődő adásában. Kiderül, hogy honnan is erednek a Valentin Napok, melyek a legtitkosabb hagyományai a karneváli időszaknak és milyen édes szavakat használnak az olaszok, a legszebb érzés, a szerelem kifejezésére. Tartsanak velünk a napsütötte Itália, tavaszváró hónapjának megannyi színes eseménye közé. Várom Önöket szeretettel!

2022-02-02 16 óra Kalandozások Észak-Olaszországban a mesés Collio vidéken.
Van egy hely Olaszországban, mely festői teraszos dombok között őrzi a régi történeteket, ontja a megannyi virág és a szőlőföldek friss, harmatos illatát. A festői lankákkal övezett vidéken, az Isonzo és a Judrio folyó partjai csodálatos olasz kisvárosok, megannyi íz, remek borok és például a Friulano és a Frico története is vár Bennünket. A műsorban Casanova kastélyába is ellátogatunk majd és arra a magas sziklaszirten lévő „szent” helyszínre is fény derül, ahol ez év májusában a Giro D’Italia is elsuhan. Tartsanak velem, kóstoljunk bele az olasz vidéki életbe, itt Friuli Venezia Giulia régió gyönyörű dombvidékén, mely Magyarországtól mindössze 6 órányira, szemet kápráztató szépségeivel vár minket.

2022-01-19 16 óra A Pasta, Sole e Amore című rádióműsorban Olaszország 5-ik legkisebb, Magyarországhoz legközelebbi régiójában kalandozunk. Friuli csodahelyeit fedezzük fel a tengerillatú partszakaszon.

Meglátogatjuk a napsütötte Adria-t, leülünk a signora-k mellé egy remek espresso-ra és ritmusos olasz zenék kíséretében – fedezzük fel azon csodahelyeket, – melyek Trieszt után várnak minket.

Sziklaszirtek, kastélyok, eldugott öblök romantikája mellett – bekukkantunk egy-két tengerparti Osteria-ba is, hogy így januárban mit is főznek nekünk az olaszok halászok – és egy hatalmasat kalandozunk Attila hun király nyomán. Lagúnák, szigetek, mesés természeti és történelmi kincsek között.

Szeretettel várlak Benneteket egy napsütötte utazásra – január 19-én szerdán 16.00-tól a Rádió Bézs hullámhosszán.

2022-01-05 16 óra Annyi minden szerethető Olaszországban. A kisvárosok bája, a Piazza-k moraja, a mosoly az arcokon, az Aperol illata, a terek hangulata, a történelem megannyi és mindendéle lenyomata, a körülöttünk szuszogó antik falak hangulata ….

Minden második szerdán a Rádió Bézs hullámhosszán Csizmaországba indulunk. Felfedezést teszünk titkos helyeken, betekintünk a Nonna-k konyhájába, szétnézünk ott ahol a Pasta fő, az asztal körül és nyakig elmerülünk minden olyan életigenlő, sok napsütötte szeretettel teli érzésben is melyet az olaszok minduntalan árasztanak, sugallnak Felénk.

Mert annyi, de annyi minden szerethető Itáliában.

Szeretettel várom Önöket: Semperger Sommariva Kinga.