Világvége vagy alkalmazkodás? – Rékai Gábor és Vajda János

Időpont: péntek 19:00 – 20:00, ismétlés vasárnap 19:00 – 20:00

Műsorvezető: Rékai Gábor és Vajda János

Nem tudjuk és nem is akarjuk rádiónkban kikerülni a lassan már a bőrünkre menő kozmikus kérdést: mi lesz veled, Földlakó? Klímakatasztrófa, cunamik és növekvő tengerszint, vízhiány, háborúk és még rengeteg, ma még részben talán észrevehetetlen
“apróság”, amely fenyegető.Mit tehetünk mi? Nem lehet igaz, hogy kicsik vagyunk és egyesével semmit. De együtt? Megpróbálhatnánk. Nem biztos a siker, sőt…de mi mást lehet csinálni? Ülni és bambán bámulni a világvége gyorsuló közeledtét?
Erről szól sorozatunk: mit tehetünk utódainkért – itthon és a világban.

2022-06-24 19 óra Válogatás az elmúlt hét történéseiből melyek a globális és a hazai életfeltételeinket döntően befolyásolták.
30 éves kutatási eredmények, mélyalkalmazkodási és életmódváltási tapasztalatok egy pécsi egyetemi kutató-oktatótól.
stúdió beszélgetés és helyszíni jelentkezés az MTA-ból a római klub egyik alapítója, a ma is aktív László Ervin 90. születésnapja alkalmából.

2022-06-17 19 óra Ki fizeti a jövőt, hogy egyáltalán legyen…?
Akik próbálkoznak egyéni utakon (mély alkalmazkodás, ménteleki vállalkozás)
A XXI. század második fele: háborúk a vízért, az élhető földrészekért?…
​​​​​​​”Már nem tudjuk visszafordítani a már most jelentkező folyamatokat, civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik” (Gelencsér András)

2022-06-10 19 óra Hőhullámok, viharok, özönvíz (Egy hét összefoglalója)
A mély alkalmazkodás elméletben és a hazai gyakorlatban
2084 – disztópia a jövőről
Amiről még csupán sejtjük, hogy “dolgunk” lesz vele-még ismeretlen környezetünk.

2022-06-03 19 óra Nem tudjuk és nem is akarjuk rádiónkban kikerülni a lassan már a bőrünkre menő kozmikus kérdést: mi lesz veled, Földlakó? Klímakatasztrófa, cunamik és növekvő tengerszint, vízhiány, háborúk és még rengeteg, ma még részben talán észrevehetetlen”apróság”, amely fenyegető. Mit tehetünk mi? Nem lehet igaz, hogy kicsik vagyunk és egyesével semmit. De együtt? Megpróbálhatnánk. Nem biztos a siker, sőt…de mi mást lehet csinálni? Ülni és bambán bámulni a világvége gyorsuló közeledtét? Erről szól ma kezdődő sorozatunk: mit tehetünk utódainkért – itthon és a világban.