Madár Tamás

Színész vagyok, aki szöveget is ír, mert van, hogy rap-re adom a fejem. De van, hogy táncra perdülök, s énekelek is. És van úgy, hogy műsort vezetek. De nem csak vezetem, készítem is. Mi több, le is vezénylem magam. Szerencsére több felé is tudom fordítani a figyelmem. Azt hiszem, hogy ez az eddigi tapasztalataimnak köszönhető – s hol még az út vége?! 4 éves korom óta életem része a zene. A zene és a szöveg. Már, hogy én szövegelhessek. Persze, nem hülyeségeket. Na jó, néha azt is. Mértékkel. Értékkel. Voltam pizzafutár, ingatlanügynök, ács, burkoló, adminisztrátor, animátor… Mindezek összessége vagyok olykor ma is, ha az élet megkívánja. Papíron színész, informatikus és vendéglátós. De elsősorban és igyekszem mindig: Ember vagyok. Ember a rádióban is. Különböző műsorokkal. Hogy mik ezek?!

VISZONY

Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Füleljen rám/ránk és keressük együtt!

1001 és nem éjszaka

Kultúra- és zeneéhségem csillapíthatatlan, de mérsékelhető. Az egyik ilyen mérséklésem az ’1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz’ c. könyv volt. Igen, meghallgattam az összes lemezt. 400 nap alatt teljesítettem. Azóta is gyűjtöm be ezeket a lemezeket bakeliten. 1955-től 2007-ig tartott a kalandozásom. Egy varázslatos élményt adott nekem ez, a kicsivel több, mint egy éves zenei utazás.  Ezt az élményemet szeretném megosztani minden csütörtökön déltől, egy órában, Önökkel. Utazzunk együtt!

Magyar zene

Szintén zene. Magyar zene. Ebben a műsorban van, hogy a mikrofonnál vagyok, de van, hogy a távolból hallgatom. Ha távol vagyok, akkor egy órában szól a magyar zenei összeállításom, a több éves gyűjteményemből válogatva, az ’50-es évektől napjainkig. Ha a mikrofonnál vagyok, akkor nem egyedül ülök a rádióban. Van vendégem. Magyar vendégem. Előadó, zenész, zenekar, énekes… Tehetséges, gondolkodó művészek. Minden csüörtök 2. hetében este 9 órától szól a magyar zene, szól egy magyar hang. Ha szereti a sokszínűséget és a magyar zenét, akkor ne hagyja ki!

Szendvics

Táplálék a fejeknek. Mindenféle földi jó, ami egy jó szellemi-szendvicshez szükségeltetik. Van film, színház, fesztivál, könyv, gasztronómia, egészség, kiállítás, mozgás, szépség, s minden mi még beleférhet, s eszembe jut. De, mint minden étkezéshez, így a tízóraihoz is jó, ha vannak partnerek, és jó, ha van hallgatóság, ha vannak kíváncsi fülek. Várom Önöket szeretettel egy közös „étkezésre”, minden csütörtökön délelőtt 10 órától kettő órában. Legyen a vendégem egy finom szendvicsre. Fogyasszuk el együtt!

Madár Tamás karácsonyi zenei Összeállítása

2016-12-26 10 óra
2016-12-26 11 óra