Köztünk csak egy mikrofon – Borsi László

Időpont: hétfő 18:00 – 19:00 ( Páratlan ” A ” hét ), ismétlés: szerda 06:00 – 07:00 és vasárnap 18:00 – 19:00 ( Páratlan ” A ” hét )

Műsorvezető: Borsi László

A szerkesztő csak annyit mondott: „Egymás szemébe nézünk és beszélgetünk. Köztünk csak egy mikrofon.”

2024-06-17 18 óra Vendég: BOGDÁN ÁDÁM!

A huszonegyszeres 195 centiméteres válogatott kapus izgalmas és mozgalmas profi pályafutására tett pontot egy éve a Fradinál. Folyamatosan képezte és képezi magát a civil, vállalkozói létre is.

A futballról ritkán szoktak őszintén és az emberi oldaláról beszélni. Mi ezt most megtesszük Ádám sokszínű és gondolatgazdag egyéniségéből fakadóan is. Volt az év játékosa Boltonban és idehaza, megfordult több brit klubban is, játszott angol Liga Kupa döntőt.

Sportigazgatónak készül, Angliába jár tanulni, itthon új sör márkát dobott a piacra, feltűnik szakkommentátorként több magyar adón. Vagyis „kolléga.” Bemutatkozott az Újságíró válogatottban is.

Hogyan került Vecsésről a Liverpoolba? Miként befolyásolta a teljesítményét a honvágy az angol top bajnokságban? Milyen lelki okok miatt volt gyakran sérült? Miért és milyen politikai podcastokat hallgatott meccsek előtt lazításként? Miért különcök a kapusok, akikről azt tartják, hogy valójában egyéni sportolók? Megismerhetjük a kapusok különös lélektanát, gondolkodását. Szó lesz a „két” Kloppról, az atyáskodóról és a kemény fickóról, szakmai és emberi arcáról.

És persze az EB sem maradhat ki.

Szeretettel ajánlom magunkat: megismerhetnek egy őszintén és okosan gondolkodó futballistát, aki irigylésre méltóan nyitott a világ dolgaira.

2024-06-03 18 óra Vendégem: LAMPÉ ÁGNES!

Ági több mint másfél évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját a 168 Óránál kezdte, dolgozott a Médiapiacnak, a 24.hu-nak, több tanulmányt írt a Médiakutató számára. Éveken át vezette a Klubrádió több politikai és közéleti műsorát. Dolgozott a Hír Tv, az ATV és a Spirit FM politikai és közéleti műsoraiban. Az ELTE Médiatanszékének tanára.

Sokak meglepetésére csaknem egy éve távoznia kellett az ATV -től, de a Szabad Európa online portálnál hamar megtalálta a szabadságot…A nézők azonban nem felejtették el, hiányát megérzik.

A rendkívül felkészült, határozott, szakmájába szerelmes, ugyanakkor közvetlen, vidám, jókedvű, bájos szerkesztő-műsorvezető nehéz időszakon van túl.

A műsorban – egyebek mellett – beszélgetünk örömökről, csalódásokról, a politikai újságírás szakmai és erkölcsi buktatóiról. Szó lesz arról is, hogy valóban halmozottan hátrányos helyzetűek-e a politikai műsorok női riporterei. A csaknem egy órában bízvást kiderül Lampé Ági sokszínű karaktere, izgalmas személyisége…

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2024-05-20 18 óra Vendégem: PELLER KÁROLY!

Az Operettszínház rendkívül népszerű táncos komikusáról talán kevesen tudják, mennyire sokoldalú ember.
A ráció és az emóció elválaszthatatlan egységet alkot nála, ami egy művésznél ritkának mondható, bár a pálya kiszámíthatatlansága miatt mind szükségszerűbbé válik.
A színpadi magyar és német nyelven is magas színvonalú szórakoztatás mellett marketing és reklám menedzser, az üzleti kommunikációban és a médiatudományban is jártas, drámainstruktor, okleveles bölcsész, tanít, rendez és legutóbb megpályázta a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói állását, amit végülis nem nyert el.
2014-től a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja.
Május 27-én lesz 45 éves, ami szerepkör és egyfajta korszakváltást is hoz a mindig jókedvűnek, életvidámnak tűnő művész életében…
A hangulatos, érzelmektől sem mentes, fényekről és árnyakról is szóló társalgás sok érdekességet tartogat, Peller Karesz népszerű dalaival fűszerezve.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ

2024-05-06 18 óra Vendég: BRÜLL KRISZTINA!

A Thália Színház művészeti főtitkára több, mint három évtizede foglalja rendszerbe a teátrum működését, mindennapjait.
Több igazgatóval és szinte megszámlálhatatlan színházi szereplővel dolgozott együtt.
Úgy véli, munkája eredményességét annak a nagyfokú bizalomnak köszönheti, amelyet a művészek és kollégái szavaznak meg neki.
Megválasztották A színházi háttér legjobbjának (Thália szekere), megkapta a Magyar Teátrumi Díjat (2015) és a Bálint Lajos-vándorgyűrűt (2018).
A covid idején, 2020-ban Kálomista Gáborral és Schell Judittal létrehozta a Színházi Szolidaritási Alapot a munka és megélhetés nélkül maradt előadóművészek, elsősorban az állandó szerződéssel nem rendelkező színészek megsegítésére.
Ha valaki mindent tud az elmúlt több, mint 30 év színházi életének kulisszák mögötti világáról, belső titkairól, az a végtelen türelemmel, kedvességgel, empátiával és nagy tudással megáldott Brüll Kriszta!

Szeretettel ajánlom izgalmasnak ígérkező beszélgetésünket, nem csak a színház szerelmeseinek.

2024-04-22 18 óra Vendég: KALOCSAI ZSUZSA!

A primadonna. A príma primadonna!

Az „első hölgy”!

1989-ben vette át színművészi diplomáját és azóta is a Budapesti Operettszínház vezető társulati tagja. Az operett irodalom szinte minden primadonnaszerepét elénekelte itthon és külföldön, magyarul, németül, olaszul, angolul és oroszul.

Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas, érdemes művész.

A színésznő, aki királynői tartásával, megjelenésével, utolérhetetlen bájával, kisugárzásával, kivételes hangjával évtizedek óta elbűvöli a közönséget.

Az örök primadonna ünnep- és hétköznapjairól beszélgetünk, s szó lesz arról is – egyebek mellett -, hogy, mit jelentett egykor és, mit jelent ma a „primadonnaság”…

Természetesen Kalocsai Zsuzsa ismert dalai is felcsendülnek majd.

2024-04-08 18 óra A BULVÁRRÓL – lazán és komolyan…

Vendégek: CSONTOS RÓBERT és SZÜCS GÁBOR!

Elbulvárosodtak a mindennapjaink!

Mekkora szerepe és felelőssége van ebben a médiának?
Meddig mehet el a bulvár, hol kezdődik a személyiségi jogok védelme?

Valós történetek és pletykák.

Hogyan és miért változott a bulvár hangneme, tematikája a 80-as évek Esti Hírlapjától az idén 30 éves Blikkig?

És még számtalan izgalmas kérdés a bulvár természetrajzáról, növekvő népszerűségéről…

SZÜCS GÁBOR az egykori Esti Hírlap vezető főmunkatársa, majd a Kurír alapító főszerkesztője volt, CSONTOS RÓBERT pedig jelenleg a Blikk vezető szerkesztője.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2024-03-25 18 óra Vendég: SZEMENYEI JÁNOS!

Az ország alighanem legsokoldalúbb zenés színpadi művésze.
Nem vele van tele a média, de amit produkál a színpadon és azon kívül is, az utánozhatatlan. Extraklasszis!

SZEMENYEI JÁNOS kivételes tehetségű, írhatnám, zseniális színész, énekes, zenész, zeneszerző, színházi vezető. (Próza, musical, opera – minden műfajban otthonosan mozog). III. Richárd alakítása egyenesen fantasztikus a Magyarock Dalszínházában. Több budapesti teátrumban és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban is sikert sikerre halmoz. A Madáchban március 28-tól Júdást játssza a Szupersztárban.

A rajongók írják róla:

„Szemenyei a Király, elképesztő, zseniális! Igazi klasszis!”
„János .. Te egy Isten vagy!” „Fergeteges, hidegrázós!”
„Brutális hangja van, nagyon tehetséges és szerethető művész.”
„Hol voltál eddig, Jani?”

Érdemes lesz meghallgatni a beszélgetést, mert Szemenyei János különösen izgalmas ember, és különleges művész.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2024-03-11 18 óra Vendég: SÁGHI ATTILA!

A Városliget Zrt vezérigazgató helyettese, építőmérnök, a legnagyobb beruházások pótolhatatlanul pedáns, profi kivitelezője, egyszersmind a műemlékvédelem egyik legkiválóbb szakértője.

Keze munkáját dicséri (persze kollégáival együtt) például a Liget projekt eddigi kimagasló nemzetközi sikere, az Operaház felújítása és számtalan más fejlesztés.

Jelentős tapasztalata van a múlt értékeinek megőrzésében és az előremutató városfejlesztésekben. Állandó mozgásban van és nagyon sok szép, az ország képét meghatározó projekt sikere fűződik a nevéhez.

Rövid ideig vezette a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központot is.
Ki van e teljesítmények mögött, milyen habitusú ember?

Beszélgetünk arról is, hogy hol tart ma a műemlékvédelem.
Mindezt izgalmas, Sághi Attila által válogatott, ritkán hallható zenékkel fűszerezzük.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2024-02-26 18 óra Vendég: HEGYI IVÁN!

Markáns, határozott véleményű, ilymódon kellőképpen megosztó, egyedi hangú, stílusú, a szakmát meghatározó újságíró, sport szakkommentátor.
A futball, valamint a beat- és rockzene szerelmese.
Nyolc foci VB-ről és nyolc EB-ről, továbbá több, mint 30 BEK/BL döntőről tudósított, számtalan könyvet írt, tényekben, adatokban és sztorikban verhetetlen és kifogyhatatlan.
Több évtizeden át játszottunk együtt az újságíró válogatottban. Ez könnyíti és nehezíti is a helyzetemet…
Izgalmas portré beszélgetésben lesz részük, ha ránk szánnak egy órát.
Nem csak foci barátoknak ajánlom, mert Ivánnak a világról, az életről alkotott véleménye, gondolkodása és zenei ízlése is figyelemre méltó…

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2024-02-12 18 óra Vendég: Kocsák Tibor!

A magyar musical játszás egyik legnagyobbja! A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongoraművész, egyetemi docens, a Madách Színház zenei vezetője.

A Miklós Tiborral közösen írt örökbecsű musicaljait nagy sikerrel játsszák, akárcsak balettjeit, nagyon sok országban.

Abigél, Anna Karenina, Légy jó mindhalálig!, A krónikás, A vörös malom, Utazás – mind sikerdarab, sok ismert „musical slágerrel”.

Szinte minden ismert énekes-színész nála tanult és nagy tisztelettel és szeretettel viseltetik iránta.

Igazolhatom, hiszen – a régi barátságon túl – csaknem két éve mindennapos munkakapcsolatban is vagyunk, a Musical Klubban, és itt a Bézsen is.

Rendkívül kellemes, szellemes, jó humorú, barátságos ember, de a munkában nem ismer tréfát. A legnagyobb barátság mellett sem lehet melléütni, vagy mellé énekelni egy hangot sem…Maximalista.

Hogyan lesz egy zongoraművésznek induló, komolyzenében gondolkodó emberből az egyik legtehetségesebb, legismertebb musical szerző? Erről is beszélgetünk. És persze a pályájáról, érzéseiről, a zene meghatározó hatásáról, szerepéről. No meg a készülő új műveiről is.

S, hogy el ne felejtsem: szinte hihetetlen, de február 13-án lesz 70 éves.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2024-01-29 18 óra Vendége: RESS HAJNALKA!

A rendkívül tehetséges, céltudatos és profi előadóművész a legnagyobb musicalekben játszott a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Színpadon. Láthattuk a Fészekben a Mikroszkóp előadásain is, aztán gondolt egy nagyot és a maga útját kezdte járni. Rengeteg helyre hívják és figyelemre méltó dalai elérik a hétszázezer fölötti nézettséget is a you tube-on…!

Hogy boldogul ezen a csöppet sem könnyű pályán önállóan, mi az, ami ezer szállal köti az előadóművészethez? Mi hajtja, hogy tud talpon maradni, mi az előnye és hátránya az önállóságnak, a függetlenségnek?

2022-ben született az egyik legnagyobb sikerű dala, a Szívverés.

„A feléneklés előtt egy nappal vesztettem el egy hozzám nagyon közel álló személyt, aki a Covid áldozata lett – emlékezik Hajni. – Nagyon megviselt a halálhíre. Ebben az állapotban borzasztóan nehéz volt felénekelni a dalt. De a hivatásom, a színpadon való létezés ezzel is jár. Ha könnyezve, friss fájdalommal is a szívedben, tenned kell, amire születtél, amit ajándékul kaptál. Ezért van a zenének földöntúli ereje és a hitnek, amely által a szeretet összeköti az embereket bárhol legyenek is… Máig nem értem honnan volt erőm, de hogy fentről kaptam, abban biztos vagyok, mert megszólalni is nehéz volt a fájdalomtól, nemhogy énekelni”.

Izgalmas és olykor érzelmes beszélgetés várható az adásban, Hajni remek dalaival!

2024-01-15 18 óra Vendég: NEMCSÁK KÁROLY!

Ígérem, nem lesz szó a Szomszédokról…csak egy picit…
Ígérem nem lesz szó a színházpolitikáról…csak egy picit…Ígérem nem lesz szó a házasságáról…csak egy picit…
Ígérem nem lesz szó a fociról…csak egy picit…

Dehát akkor miről is beszélgetünk?

Nemcsák Károlyról! Nemcsák Karcsiról, az emberről! Az érzéseiről, szülőfalujáról, a szeretetteli kisközségről Mocsolyástelepről, ahová vissza-visszatér feltöltődni, és ahová templomot építtetett, és kontrasztként a nem megszokható hamis, álságos, képmutató nagyvárosi intrikákról.

Arról, hogy Verebes István Miskolcon, miért tanácsolta el a pályáról és miért ragaszkodott mégis a színházhoz, miért hitt olyannyira magában és miért hívta meg évtizedekkel később Verebest a József Attila Színházba művészeti vezetőnek és rendezőnek…

És arról is kérdezem, hogy, miért mondott le nemrégiben, 29 év után a Színészválogatott vezetéséről, s adta át a helyét Puskás Petinek?

A beszélgetésben emlékezünk a napokban elhunyt zseniális színészre, a mindkettőnk által szeretett Benedek Miklósra, akivel nemrég még együtt játszott az Imposztorokban, a József Attilában Színházban.

De kíváncsi vagyok arra is, hogy a 2026-ban lejáró igazgatói kinevezése után mihez kezd…Hitvallása: mindig addig marad egy helyen, amíg úgy érzi, feladata van ott. A József Attila Színházban hamarosan kezdődik a nagyszabású felújítás, átépítés.

Több évtizedes ismeretségünk, barátságunk is ok lehet a nyílt, érzelmektől sem mentes, olykor megható, őszinte emberi beszélgetésre.

Tartsanak velünk Nemcsák Károly izgalmas és talán kevésbé ismert világába!

2024-01-01 18 óra Vendégem:

MÉSZÁROS ÁRPÁD ZSOLT!

A MÁZS!

Vidám, jókedvű évindító beszélgetés az egyik legizgalmasabb musical színésszel a pályáról, szerepekről, a ma is vállalt kalandos életéről, fényekről és árnyakról, tényekről és vágyakról, színházról, érzésekről, csibészségről és becsületről, családról és boldogságról, így a 2024-ben esedékes 50. születésnap és az induló „B oldal” előtt.

Hogy változik az ember gondolkodása, mi fontos és, mi nem…? Mit enged el és, mit nem…? Többek között ezekről is szó lesz az izgalmas, jókedvű, évindító beszélgetésben.

Hangmester: Biczó Tamás.

2023-12-18 18 óra MI A SISI KULTUSZ TITKA?

Különleges nő volt Erzsébet királyné, Ferenc József felesége. Karácsony este, december 24-én született, ráadásul egy tejfoggal, aminek annak idején különös jelentőséget tulajdonítottak.

Talán ezért sem volt könnyű élete, a sors sem volt kegyes hozzá…Kevésbé ismert verseiből egyértelműen kiolvashatók az önmagával és a világgal való vívódásai.

Szabadságra vágyott…és ezt Gödöllőn, a Grassalkovich kastélyban találta meg!

A női szabadságvágy megtestesítője. Talán ezért is kap mindinkább különös figyelmet…

A műsorban mi is „a titkot, a piciny csodát” kutatjuk, Sisi titkát.

Segítségemre lesz ebben CZÉDLY MÓNIKA, ruhatervező, akinek felmenői exkluzív budapesti üzletébe gyakran ellátogatott Erzsébet királyné, és, aki ruharekonstruktőrként káprázatos költeményeket kreál Sisi ruhatárát visszavarázsolva.

Velem lesz a stúdióban egy fiatal, tehetséges énekes, GŐBÖLÖS KRISZTINA is, aki a Musical Klub estjein – már kétszer is magára öltve a királyné varázslatos ruháit – énekelt az Elizabeth és a Rudolf című musicalekből.

Az élő adásban így együtt próbáljuk megfejteni Sisi titkát, természetesen sok zenével.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-12-04 18 óra Vendégem: SÁGHI ATTILA, a Városliget Zrt vezérigazgató helyettese!

Tíz éve indult és igazi sikertörténet lett a Városliget megújítása. A legrangosabb hazai és nemzetközi elismerések sora jelzi a nívós ingatlanfejlesztői munkát, amelynek koordinátora a Városliget Zrt, legfőbb szakmai mozgatórugója pedig a széles látókörű, kreatív és precíz sikerember, Sághi Attila.

Okleveles építőmérnök, közgazdász, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ korábbi vezetője, a Liget Budapest Projekt felelőse, az Operaház beruházási igazgatója.

Jelentős tapasztalata van a múlt értékeinek megőrzésében és az előremutató városfejlesztésekben.

Közel két évtizedes tapasztalata van műemléki felújításokban: országszerte több, mint 50 meghatározó középület, köztük fürdők, múzeumok, hotelek és kulturális központok felújítási projektjei fűződnek a nevéhez. (A legújabbak: a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum létrehozása, valamint a Millennium Háza és az Operaház felújítása…)

Hisz abban, hogy az elvek feladása nélkül kell a legjobb megoldást, vagy az ésszerű kompromisszumot megtalálni.

Miként tudja ezt megvalósítani, mi motiválja, mi a kulcsa a sikereinek? Mi a titka a városligeti fejlesztések kiemelkedő eredményességének? Mik a további tervek, milyen fejlesztések várhatók a jövőben a Ligetben?

Többek között ezekről is szó lesz az izgalmasnak ígérkező élőben zajló beszélgetésben.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-11-20 18 óra Vendég: Ferencz Győző

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, József Attila-díjas költő, műfordító, irodalomtörténész, professor emeritus, a Radnóti életmű legalaposabb ismerője és tolmácsolója.
Mozgalmas pályája során egyebek mellett dolgozott felelős szerkesztőként az Európa Könyvkiadóban, az ELTE BTK Angol-Amerikai Intézetének Anglisztika Tanszékén pedig angol, ír és amerikai költészeti kurzusokat vezetett.
2004-ben a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagjává választották, 2009 óta az Akadémia ügyvezető elnöke. 2008 óta a Szépírók Társaságának tagja. 2012-ben az Academia Europaea tagjává választották.
Hol a költészet mostanában? – tette fel a kérdést 1999-ben a Nagyvilág című folyóiratban.
Most, 24 év elteltével ugyanezzel a kérdéssel kezdődik a beszélgetésünk.
Mi a szerepe, feladata, hatása ma egy kortárs költőnek? Van-e becsülete? És a korabelieknek? Egyáltalán, milyen szerepet játszik az irodalom a mindennapjainkban? Szó lesz persze az alkotók felelősségéről is…
És természetesen arról, hogy mindezt, miként éli meg Ferencz Győző.
Érdemes lesz meghallgatni!

2023-11-06 18 óra Vendég : Puskás Dallos Péter Vagyis Puskás Peti, aki éppen két hónapja büszke édesapa.

Amúgy az egyik legnépszerűbb médiaszemélyiség, énekes, zenész, dalszerző, zsűritag, előadóművész és nyár óta a csaknem 100 éves múltra visszatekintő Színészválogatott vezetője, aki Nemcsák Károlytól vette át a stafétabotot.

Ars poeticának is beillenek a néhány hónappal ezelőtt, a váltáskor megfogalmazott gondolatai.

„Álmaink vannak és lassan kezdenek is sínre kerülni… de a lényeg, hogy a célunk nem az, hogy újra megtöltsük a Népstadiont a SZÚR összecsapásra, mert szomorú, de ezek az idők már elmúltak.

Legyünk büszkék arra, hogy 100 éve működünk, hogy mennyi kíváló színész játszott a csapatban és segítsük a következő generációkat abban, hogy legyen egy hely, ahol nem versengeni kell színház és színház, oldal és oldal között, hanem szabadidőnkben együtt lehessünk családostul, megismerhessük egymást , gondolatokat cserélhessünk és képesek legyünk újra közösségként tekinteni magunkra.”

Lesz, miről beszélgetnünk…! Természetesen nem csak a fociról…sőt…!

Érdemes lesz meghallgatni! Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-10-23 18 óra Vendégem: BATTA ANDRÁS, a Liszt Ferenc Zeneakadémua egykori rektora, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója!

Meghatározó egyénisége a zenei életnek!

Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár, a Liszt Ferenc Zeneakadémia egykori rektora, jelenleg a Magyar Zene Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Számtalan ismeretterjesztő könyv (például az Operakalauz, vagy a Zenetehetség gyökerei című Czeizel Endrével közösen írt könyve) rádió és tv műsor (például a Virtuózok) alkotója, szereplője. Gordonka tanár. Tanult Bécsben, kutatott Németországban.
Kedvencei: Liszt és Richard Strauss, nem véletlen, hogy Lisztből doktorált és Straussból habilitált.
Hosszan sorolhatnám még a munkásságát, de nekem mindenekelőtt ember. Egy nagytudású, széleslátókörű, sokszínű, kreatív, konfliktuskerülő, humanista tanító.

Batta Andrással beszélgetek csaknem egy órát sztorizgatva, kötetlenül, ’56-ról, izgalmas pályájáról, a minap elért, betöltött hetven év kihívásairól, ma is hihetetlen nyitottságáról, tempójáról, lendületéről, és persze a varázslatos Zene Háza titkairól, terveiről.
A műsorban elhangzó zenéket is ő válogatta (egyébiránt ízlésem szerint), amelyek közt lesz egy kuriózumnak számító felvétel is…! No és persze a muzsikák előtt rövid és finom műelemzésekre is sor kerül…

Szeretettel ajánlom az inspiratív, rendkívül pozitív kisugárzású társalgásunkat!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-10-09 18 óra Vendég: GEORGI ATTILA, a holland Sports Entertainment Group számtalan ismert labdarúgó FIFA licences játékosügynöke.

Futball és üzlet!

Ma már szinte izgalmasabbak az átigazolási hírek és álhírek, mint maga a játék…

Klub, edző, játékos, közvetítő ügynök: érdek, ellenérdek. Kegyetlen világ…de megéri. Megéri? És kinek? Hol és, hogyan térül meg egy játékos? Hogy érvényesülnek az érdekek?
Mind nagyobb pénzek, már csillagászati összegek mozognak. Beszállt az arab világ is… Valóban ilyen sokat érnek a futballisták?
Ki kerülhet a leghúsosabb fazék közelébe? Szoboszlai növelheti a magyar futballisták külföldi megítélését, esélyét?

Sztárokról kendőzetlenül.

Van-e a labdarúgókhoz hasonló meghatározott értéke egy csapatorvosnak, vagy gyúrónak? Mit ér egy klubvezető?
Ki a legkeresettebb és legdrágább játékosügynök?

És még sok izgalmas kulisszatitok a futballisták adásvételének világából. Valamint remek zenék…

2023-09-25 18 óra KRASSY RENI sokszínű, nagyon tehetséges, végtelenül szerethető, fantasztikus hangú, rendkívüli hitelességgel és érzékenységgel játszó énekes-színész.
Óriási sikereket aratott és arat a legizgalmasabb musicalekben is főszereplőként például a Madách színpadán a Fantomban, a Nyomorultakban, az Anna Kareninában…
Toldy Máriánál tanult a Vasutas Musical Stúdióban, majd Malek Miklós vezetésével számos televíziós műsorban szerepelt.
2001-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, operett-musical szakon, többek között SZABÓ P. SZILVESZTERREL, KOCSÁK TIBOR osztályában, akikkel együtt szerepel szeptember 27-én a Musical Klubban.
Hogy éli meg a pályája közepén járó kiegyensúlyozott, jókedvű színésznő a színházi lét kiszámíthatatlanságát? És sok egyéb érdekességet is tartogat a bensőségesnek ígérkező adásban zajló beszélgetés, amit a Reni által választott zenékkel teszünk még izgalmasabbá!

2023-09-11 18 óra Vendégem: Vágó Zsuzsi

Ha van tündéri, tehetséges, aranytorkú, nagyon szerethető musical énekes, akkor Zsuzsi mindenképpen az!
Eljátszott már szinte mindent, óriási sikerrel. Zömmel az Operettszínházban.
Az elmúlt két évben picit eltűnt, de igazoltan…Egy gyönyörű ikerpárnak adott életet. Lassan kezd visszatérni a színpadra. Legutóbb a júniusi Musical Klubban fogadta a közönség nagy szeretettel és ovációval!
Többek között arról is beszélgetünk a rendkívül rokonszenves színésznővel, hogy van-e és milyen visszatérési lehetőség a színház világába egy méltán sztárnak nevezhető, a közönség által nagyon kedvelt kétgyermekes anyukának.
Aki velünk tart, biztosra veheti a jókedvű, sok sztorival tarkított társalgást!

2023-08-28 18 óra Vendég: Csengeri Attila

A népszerű énekes-színész szinte minden jelentős musical főszerepet eljátszott a Rock Színháztól a Madáchig. Közben eltöltött másfél évet Stuttgartban, ahol minden nap színpadon volt Chris szerepében a Miss Saigonban.
Beszélgetünk a külföldi és hazai musical játszás különbözőségéről is. Vannak olyan dalok, amelyeket igazán csak ő tud autentikusan és a legmeggyőzőbben elénekelni.

2023-08-14 18 óra A mai adás vendége dr UJVÁRY TAMÁS a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója.

A 18. században a Grassalkovich család által építtetett csodálatos kastély és egykori ikonikus lakója Erzsébet királyné, vagyis Sisi titkairól, és talán kevésbé ismert érdekességeiről, mai sokoldalú, színes, izgalmas működéséről beszélgetünk.
Annak tükrében is, hogy a müemléki védettségű ingatlan elsőként kapta meg nemrégiben a Magyarország Kincsei ernyővédjegy első ötcsillagos minősítését!
A műsorban elhangzó izgalmas zenék is kapcsolódnak a kastély történetéhez.

És persze nem maradhat ki az egy órás élőben sugárzandó beszélgetésből a magyar musical játszás királynője, a varázslatos JANZA KATA sem, aki talán Sisi leghitelesebb színpadi megformálója és, akinek a neve mára már összeforrt a királyné alakjával.

2023-07-31 18 óra Vendége: Kerényi Miklós Gábor.

-KERO – ahogy mindenki hívja a szakmában – védjeggyé vált.

Kossuth- és Erkel-díjas rendező. Volt színházigazgató. Kero megosztó.
Kero zseniális. Opera, operett, musical…a zenés színház jelenkori talán legmarkánsabb, legfelkészültebb és legellentmondásosabb alakja.

Kero.

Majdnem elvitte a metoo…Leváltották, meghurcolták, lemondott.
De túlélte. Nem adta fel. És visszatért. Mi adott erőt, hitet a válságos időkben?

Kero.

Kitartó, szívós. Talán – kevesen tudják – az asztalitenisz és sakk válogatott múltja is segíthetett a túlélésben. A sport mindenre megtanít.

Kero.

Szigorú, kemény, ellentmondást nem tűrő munkamódszere legendás volt, de a siker enyhítette valamelyest a színészek, művészek fájdalmait.
Ugyanakkor csapatot és sztárokat épített az Operettben.

Kero.

Azt mondják, megváltozott. Máshogy látja már a világot és máshogy is működik.
Mintahogy másként látja és műveli az operett játszást is.

Kero visszatért.

Végetért a Canossa-járása.
Sokat dolgozik újra, tele van bemutatókkal és tervekkel. Egyelőre főként vidéken és a határokon túl. De már Budapestre is visszatért…
A közönség – úgy tűnik – visszafogadta…hiszen a tehetsége, szakmai tudása, lendülete, alkotó kedve, ambíciója, mit sem kopott. És a szakma, hogy reagál?

Kero.

Miként élte meg az elmúlt éveket, hol tart most gondolkodásban, munkában, emberileg, szakmailag?
Ha izgalmas, elgondolkodtató egy órára vágynak, hangoljanak, hangolódjanak ránk.
A műsorban várhatóan elhangzó különböző műfajú zenéket is vendégem válogatja.

Ez Kero órája.

2023-07-17 18 óra Vendég: Szendy Szilvi a szubrett sztár!

Izzó, izgalmas, tehetséges, akrobatikus, vidám, energikus, hedonista, szenvedélyes. Színes egyéniség! A nevetése, kacagása hungarikum!

Az idén 100 éves Budapesti Operettszínház immár negyedszázada kedvelt sztárjára nem lehet nem figyelni!

Amikor felvételizett az Operettszínházba, vidéki, kis szösziként, világoskék ruhában, Szinetár tanár úr azt mondta: olyan kis szubrett! És felvették. Művésznevét Kerényi Miklós Gábortól (Kero) kapta.
Szinte minden szubrett szerepet eljátszott, sokszor álló vastapsos sikerrel, de kipróbálta magát musicalben és prózai darabokban is.
Elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor képzését. Most írja a diplomamunkáját.

Hogy miről, ez is kiderül a műsorból.
Beszélgetünk arról is, hogy mennyire szép, ám rögös, szeszélyes, kiszámíthatatlan pálya a színészet, még akkor is, ha kiemelkedően tehetséges szubrettről van szó.
Pályája csúcsán tervezi a jövőt: talán meglepő irányokban is gondolkodik.
Imád olvasni, pláne a rejtélyes történeteket, szereti a matekot, a zene elméletet, az összhangzattant. És imádja a főzést, a csülkös grillpartikat…szóval, az életet…

Ha kellemes, vidám, felhőtlen, olykor elgondolkodtató egy órára vágytok, hangoljatok, hangolódjatok ránk.
Remek operett dalokkal és színházi sztorikkal is várunk mindenkit.

2023-07-03 18 óra Vendégem:

dr HAVASI DEZSŐ és dr HIDASI GÁBOR ügyvéd!

Mit csinál az ügyvéd, ha nem véd? Ha éppen magánember…

De szó lesz természetesen jogi ügyekről is, annál is inkább, mert dr Havasi Dezső a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr Hidasi Gábor pedig sokáig az ügyvédek továbbképzéséért felelt.
Beszélünk ügyvédi etikáról és felelősségről, arról, hogy lehet-e vállalni szinte védhetetlen ügyeket, és természetesen egyik speciális szakterületükről, az ingatlanjogról is…
Mindkettőjük hitvallása: tudás, tisztesség, tapasztalat!
Izgalmasnak ígérkezik az élőben sugárzandó beszélgetés!

2023-06-19 18 óra Vendégem: dr LEJKÓ DEZSŐ!

A Doki. A Sportkórház sebész főorvosa, kis kitérővel 50 éve a Vasas futballisták közkedvelt sportorvosa, miközben többször megfordult a válogatottnál is. Az egykori vizilabda kapus egyenes ívű karrierje során a legjobb játékosokat is kezelte. A legendás sztorik mellett beszélgetünk a doppingról, a sportorvoslás fejlődéséről és – többek között – arról is, hogy mekkora a szerepe, a felelőssége a sportorvosnak akár az összeállításoknál, vagy a cseréknél, a játékra való egészségügyi alkalmasság megítélésében, mit látnak a játékosok mellkasára rögzített műszerről a kispadnál a számítógépen és, ki, milyen döntéseket hozhat meg. Egyáltalán, kié a döntő szó (edzőé?, orvosé?) egy játékos egészségügyi állapotát illetően.

A Doki 80 éves, és fitt, ül a Vasas kispadján, gyógyít, kezel és műt, vagyis, ahogy ő mondja, operál.

Egyszóval remekül szuperál!
És pompás sztorikat mesél.
Nem csak futball kedvelőknek…

(Hangmester: Zentai László)

2023-06-05 18 óra Vendégem: PERCZEL-KOVÁTS ORSOLYA!

Orsi énekes, színész, ének- és zenetanár, sikeres ingatlanközvetítő cég tulajdonosa, no és igazolt futballista…
Leginkább talán a szalonzenében érzi otthon magát. Ballada, gospel, kuplé – jól is áll neki…És talán, ami a legizgalmasabb – hadd legyek szubjektív – a 30-as, 40-es évek amerikai jazz hangulatát idéző dalai és előadásmódja.
Orsi mindemellett barátnőjével, Koós Rékával közösen viszi a Dunakanyar egyik legsikeresebb ingatlanközvetítő és tanácsadó cégét.
És, hogy miként fér bele egy izgalmas és finom hölgy életébe még a futball is?
Többek között ez is kiderül a kellemes zenékkel tarkított laza, könnyed beszélgetésünkből.
Bónuszként pedig még hasznos ingatlan tanácsokat is adunk, ha ránk hangolódtok…

2023-05-22 18 óra Vendégem: SZÁVAI VIKTÓRIA volt.

Nézzék a szemét, az arcát, a mosolyát…! Mindent elárul!

Izgalmas, tehetséges, sikeres és szép színésznő! Mindemellett rendkívül kellemes ember. Ő az, akiről csak jókat mondanak a pályatársak. Jászai Mari-díjas.
Felejthetetlen a BÚÉK-ban, megkapó a Bara Margitról szóló Színésznő című tévéfilmben, visszafogott, de mégis csábítóan vonzó a Csak színház és más semmi című tévé sorozatban.
Mindent tud! A színpadon is! Öntörvényű volt, a szentesi gimiből is majdnem eltanácsolták, de ezt megelőzve átiratkozott Szolnokra. Mozgalmas élete állandó útkeresés, önmegismerés. Igyekezett belesimulni a színházi rendszerbe. Most pedig azon dolgozik, hogy bátrabban merjen létezni.
A színészet végtelenül kiszolgáltatott és igazságtalan pálya, a tehetség csak pici százalékban nyom a latban. Nem könnyű embernek maradni ezen a pályán – mondja.
Sárkánylehelet című rendkívül empatikus meditatív utazásával (Weöres Sándor verseinek segítségével) olykor még jelen van a színházi életben. De ez már másról szól, nem a színházról, hanem egy új út kezdetéről…
Március elsejétől ugyanis szabad szellemi foglalkozású lett és otthagyta a pályát!
De vajon, miért fordít hátat a színháznak, miért indul el egy új úton egy sikeres, népszerű, ereje és tehetsége teljében lévő színésznő? Mivégre a pályaelhagyás?
S, mi az az izgalmasnak ígérkező út, kihívás, ami vonzóbb Szávai Viki számára, mint a hőn szeretett színpadi és filmes jelenlét?
Többek között ezekről a kérdésekről is őszintén beszélgettünk, amelyben közelebb kerülhetünk egy sokszínű személyiséghez… Természetesen a Viki által válogatott zenék segítségével is..

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

( A 2023.03.27-i adás ismétlése )

2023-05-08 18 óra Vendégem: BÍRÓ ESZTER!

Énekes, színészi karrierje 16 évesen kezdődött a Miss Saigon címszerepével, Csengeri Attila partnereként. Az operaház fantomja című musicalben is főszerepet játszott, akárcsak a Csoda Krakkóban című filmben.

Több évet töltött az Egyesült Államokban, énekelt a Budapest Klezmer Bandben, zenélt Presserrel és Zoránnal is.
10 éve gyerekeknek (és felnőtteknek…) írt könyvekkel, dalokkal, tv műsorokkal és koncertekkel jelentkezik folyamatosan.
Legutóbb szombaton a Magyar Zene Házában adott nagysikerű koncertet a 10 éves jubileumot megünneplendő.
Eszter a maga útját járja.
Szeptember óta játssza a Hanna című drámát, amelynek ő az ötletgazdája.
És, hogy el ne felejtsem megemlíteni: a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán tanul…
Varázslatos, izgalmas, sokszínű, vidám ugyanakkor mély érzésű lénye a maga természetességében hat a színpadon is!

Ha ránk hangolódtok, még jobban megismerhetitek Esztert, a dalai segítségével is.

2023-04-24 18 óra Vendégem: St Martin!

Szentmártoni Imre a világjáró szaxofon művész különleges tehetsége – talán nem mindenki tudja – nem csak a zene különböző területein jelentkezik, hanem versekben, olajfestményekben és művészi fotókban is kiteljesedik.

A világ hét legjobb szaxofonosa között jegyzik a honi instrumentális zenei élet egyik legizgalmasabb és legérzékenyebb szerzőjét, előadóját.
Mindemellett pedig rendkívül rokonszenves, kellemes, közvetlen, nyitott ember.

Érdemes lesz velünk tölteni egy órát… Szeretettel ajánlom magunkat!

2023-04-10 18 óra A világ minden pontján!

52 ÉVE SZÜLETETT és 51 ÉVE JÁTSSZÁK MAGYARORSZÁGON A JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁRT!

Húsvétkor mi másról beszélgethetnénk, mint minden idők egyik legsikeresebb és legkedveltebb rockoperájáról, a SZUPERSZTÁRRÓL. (Szerzők: Andrew Lloyd Webber és Tim Rice. Magyar szöveg: Miklós Tibor.)

1971. október 12-én mutatták be a Broadwayn, és alig egy évre rá, – nem kis vihart kavarva – már Magyarországon is láthatta a közönség. Talán nincs színház, ahol ne játszották volna… Sztorik, érdekességek, kulisszatitkok, természetesen sok muzsikával, jól ismert dallal és néhány kuriózummal…

Beszélgető partnereim: KOCSÁK TIBOR, a Madách Színház zenei vezetője, VÁRKONYI MÁTYÁS, az egykori Rock Színház alapító igazgatója, továbbá két magyar Jézus: CSUHA LAJOS, aki az 1972-es ősbemutatón játszotta a címszerepet és SASVÁRI SÁNDOR, aki a mai napig talán a legmarkánsabban alakítja – bocsánat, ahogy ő mondja: éli meg a színpadon – a szerepet.

Különleges és kivételes aktualitást ad a műsornak, hogy Sasi most Nagypénteken játszotta utoljára Jézust – 37 év minden tapasztalatával – a Madách Színházban, természetesen óriási sikerrel, hatalmas ünnepléssel és nyilvánvaló elérzékenyüléssel.

( A 2022.10.07-i A musical hangja című adás ismétlése, némi frissítéssel. Hangmester: Zentai László.)

2023-03-27 18 óra Vendégem: SZÁVAI VIKTÓRIA

Nézzék a szemét, az arcát, a mosolyát…! Mindent elárul!

Izgalmas, tehetséges, sikeres és szép színésznő! Mindemellett rendkívül kellemes ember. Ő az, akiről csak jókat mondanak a pályatársak. Jászai Mari-díjas.
Felejthetetlen a BÚÉK-ban, megkapó a Bara Margitról szóló Színésznő című tévéfilmben, visszafogott, de mégis csábítóan vonzó a Csak színház és más semmi című tévé sorozatban.
Mindent tud! A színpadon is! Öntörvényű volt, a szentesi gimiből is majdnem eltanácsolták, de ezt megelőzve átiratkozott Szolnokra. Mozgalmas élete állandó útkeresés, önmegismerés. Igyekezett belesimulni a színházi rendszerbe. Most pedig azon dolgozik, hogy bátrabban merjen létezni.
A színészet végtelenül kiszolgáltatott és igazságtalan pálya, a tehetség csak pici százalékban nyom a latban. Nem könnyű embernek maradni ezen a pályán – mondja.
Sárkánylehelet című rendkívül empatikus meditatív utazásával (Weöres Sándor verseinek segítségével) olykor még jelen van a színházi életben. De ez már másról szól, nem a színházról, hanem egy új út kezdetéről…
Március elsejétől ugyanis szabad szellemi foglalkozású lett és otthagyta a pályát!
De vajon, miért fordít hátat a színháznak, miért indul el egy új úton egy sikeres, népszerű, ereje és tehetsége teljében lévő színésznő? Mivégre a pályaelhagyás?
S, mi az az izgalmasnak ígérkező út, kihívás, ami vonzóbb Szávai Viki számára, mint a hőn szerettt színpadi és filmes jelenlét?
Többek között ezekről a kérdésekről is őszintén beszélgetünk, amelyben közelebb kerülhetünk egy sokszínű személyiséghez… Természetesen a Viki által válogatott zenék segítségével is..

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-03-13 18 óra Vendégem: SÁGHI ATTILA

Okleveles építőmérnök, közgazdász, a Városliget Zrt műszaki vezérigazgató-helyettese, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ korábbi vezetője, a Liget Budapest Projekt felelőse, az Operaház beruházási igazgatója. Jelentős tapasztalata van a múlt értékeinek megőrzésében és az előremutató városfejlesztésekben. Közel két évtizedes tapasztalata van műemléki felújításokban: országszerte több, mint 50 meghatározó középület, köztük fürdők, múzeumok, hotelek és kulturális központok felújítási projektjei fűződnek a nevéhez. (A legújabbak: a Magyar Zene Háza létrehozása, valamint a Millennium Háza és az Operaház felújítása…) Hisz abban, hogy az elvek feladása nélkül kell a legjobb megoldást vagy az ésszerű kompromisszumot megtalálni.
Miként tudja ezt megvalósítani, mi motiválja, mi a kulcsa a sikereinek?
Többek között ezekről is szó lesz az izgalmasnak ígérkező élőben zajló beszélgetésben…természetesen sok zenével.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-02-27 18 óra Vendégem: KOÓS RÉKA .

Izgalmasan vibráló egyéniség, kedvesen lehengerlő stílusú, amolyan belevaló, igazi vagány nő, aki majdnem mindennel kapcsolatban nagyon elfogadó és elvárja, hogy őt is elfogadják olyannak, amilyen!

Retro rock rajongó…de nagyon otthon van a musicalek világában is: Evita, Hair, Nyomorultak, Macskák, Mary Poppins, Mamma Mia…főszerepek!

Szeret sok mindent kipróbálni. Ingatlanközvetítőként is dolgozott (megfelelő végzettséggel), most pedig éppen táska designban is jeleskedik.

„A karrieremben mindig különböztem kicsit a többiektől. Sokan görcsösen akarnak minél többet elérni, nyomot hagyni az utókornak. De kérdem én, musicalszínészként mit akarhatnék ilyen szempontból, hogy száz év múlva egy tér, utca vagy színház viselje a nevemet? Mit érnék vele? Számomra az a fontos inkább, a lányomban maradjon nyoma annak, hogy én vagyok az anyukája.”

Izgalmasnak ígérkezik az élőben zajló beszélgetés…Az általa választott zenék miatt is…

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-02-13 18 óra Vendégem: CZIMONDOR NÁNDOR.

Álomhotelek álomigazgatója, a született turisztikai és vendéglátós szakember izgalmas, kalandos életútját számtalan sztori szegélyezi. Pincértanulóból lett direktor a ranglétrát vágigjárva.

A zalakarosi MenDan Hotel igazgatójaként vonult nyugdíjba januárban, 51 év szolgálat után. Persze nem szakad el szeretett szakmájától, továbbra is aktív marad tanácsadóként, valamint a Magyar Fürdővárosok Szövetsége alelnökeként és Zalakaros alpolgármestereként.

Nyilvános rádiós beszélgetésünk tisztelgés és főhajtás is az ország egyik – hanem legjobb, legrokonszenvesebb és legempatikusabb – vendéglátós szakembere előtt.

Bevallottan elfogult vagyok vele elképesztő szakmai tudása, elhivatottsága és embersége miatt is!

Családias hangulatot teremt a legnagyobb szállodákban, ahová, igen, miatta is járnak vissza a pihenni vágyók, s talán ez a legnagyobb elismerés egy vérbeli vendéglátós számára.

Remek közösségteremtő, kiváló utánpótlás nevelő. Szavatartó és következetes, gyorsan és jól dönt. Számára nincs lehetetlen.

És természetesen diszkrét. A kellő diszkréciót megtartva azért szeret színes sztorikkal szórakoztatni.

Ezért is javaslom, hogy töltsétek velünk a kellemesnek, jókedvűnek ígérkező egy órát és ismerjétek meg ezt a fantasztikus (szak)embert, aki szállodaigazgatóként azért hiányozni fog a szakmából…!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-01-30 18 óra Izgalom a tetőfokon!

Hogy működnek a MAGÁNNYOMOZÓK?

dr BALLA BÉLA és BODNÁR ZSOLT ATTILA egykori dandártábornokkal rejtélyes, sejtelmes történeteket elevenítünk fel, miközben arról is beszélgetünk, hogy milyen jogosítványaik vannak a magánnyomozóknak, hogyan, milyen (sokak szerint megújításra szoruló) jogszabályok között működhetnek, milyen legális eszközöket használhatnak, s, melyek a leggyakoribb magán- és üzleti jellegű megbízásaik.

A két egykori magasrangú rendőrtiszt beavat bennünket abba is, hogy miként működik a megfigyelés, a rejtett technikai eszközök, vagy éppen a rejtett vagyon felkutatása, a házasságtörés bizonyítékainak beszerzése, az üzlettársak leinformálása és megannyi lebilincselő megbízás…

Ezúttal kivételes izgalmakat és tanulságos információkat kínálunk!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-01-16 18 óra Vendégem:

A SÖNDÖRGŐ együttes két tagja, EREDICS ÁRON és EREDICS SALAMON!

Ezúttal a délszláv népzenére építő, izgalmasan friss előadásmódú, Európa hírű, varázslatosan virtuóz fiatal muzsikusokból álló Söndörgő együttes két tagja a vendégem.

Útjukat a Vujicsics együtteshez kötődő családi szálak határozták meg.

Tamburára épülő – a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő – hangszerelésével a Balkán legsűrűbb zenei rétegeit is hitelesen tudják megszólaltatni – úgy, ahogy az más balkáni együttesektől nem hallható.

Engem nagyon meggyőzött a színpadi jelenlétük, képességük, természetes emberségük…

A Söndörgő tagjai: Eredics Áron, Eredics Benjámin, Eredics Dávid, Eredics Salamon, Dénes Ábel. (Áron a Vujicsics együttes tagjaként 2014-ben Kossuth díjat kapott.)

A sok izgalmas zenével tarkított beszélgetésben az Eredics család eredetére és elkötelezettségére is fény derülhet.

Addig is hallgassátok, nézzétek, kövessétek őket!

És hangoljatok, hangolódjatok ránk, ha kedvetek tartja!

Úgy érzem, érdemes lesz!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2023-01-02 18 óra Vendégem: TÉTÉNYI ÉVA és SZIEBEN KATICA

A műsor vezérfonala a MENTORÁLÁS!

1. Mi az a Női Együttható?

A helyi közösség életében mértékadó nőknek szóló tréning és mentorprogram, amely megerősíti és inspirálja a résztvevőket közösségszervező szerepük betöltésében.

Tétényi Éva, építészmérnökkel, a program egyik vezetőjével beszélgetek a részletekről.

2. Miért fontos a mentorálás az ingatlanközvetítők számára?

Szieben Katica ingatlanszakértővel és designerrel diskurálunk erről.

Hangoljanak, hangolódjanak ránk, ha kedvük tartja! Mi ott leszünk és Köztünk csak egy mikrofon és az őszinte szó lesz…

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-12-19 16 óra Vendégem: KOLTAI RÓBERT!

Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
Sose halunk meg, Csocsó, Hippolyt, Ámbár tanár úr, A miniszter félrelép, Indul a bakterház…napestig sorolhatnánk a filmjeit és színpadi szerepeit.
Mindenben Illetékes…
Sztálinváros, Csepel, Kaposvár…
Színjátszás, szerencsejáték, szenvedély…
Foci, színház, alkotás…
Koltai Robi!
Az élő műsorban a Patika dalait játsszuk le, de két meglepetés verset is mond a stúdióban.
Érdemes lesz meghallgatni!
Hangoljanak, hangolódjanak ránk, ha kedvük tartja! Mi ott leszünk és Köztünk csak egy mikrofon és az őszinte szó lesz…

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-12-05 16 óra Vendégem: KERTÉSZ MARCELLA!

Van élet és minőség – nem is akármilyen – a vidéki színházakban is. Ezért időről-időre vendégül látok színészeket, rendezőket a Budapesten kívüli teátrumokból.

Ezúttal a fantasztikus hangú Jászai Mari-díjas Kertész Marcellával, a Szolnoki Szigligeti Színház színésznőjével beszélgetek, aki szinte minden lehetséges zenés játékban és prózai darabban főszerepeket játszott és játszik. Most éppen Eszenyi Enikővel próbálja a Koldusoperát.

Négy évig tanult magánének szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1990-től ének-zenét tanított a debreceni Ady Endre Gimnáziumban, majd 1997-ben elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, SZINETÁR MIKLÓS osztályában, ahol KOCSÁK TIBOR volt a zenei vezető. Diplomaszerzése után négy évadot töltött a szolnoki Szigligeti Színházban, majd tíz évadot a Miskolci Nemzeti Színházban. 2008-tól ismét a szolnoki Szigligeti Színház művésze.

Érdekesség, hogy apai ági ükapja Benedek Elek volt.

A műsorban hallhatják zenei sokszínűségét, izgalmas énekhangját és megismerhetik kalandos életét, művészi pályáját.

Érdemes lesz meghallgatni!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-11-21 16 óra Vendégem: EGRI JÁNOS!

Egy finom, elegáns, választékos, kifinomult beszédű, nagytudású, igazi úr, még a régi időkből, de friss, mai szemlélettel. Villamosmérnök, újságíró, televíziós személyiség, műgyűjtő és jégkorong válogatott, háromszoros magyar bajnok a Vörös Meteorral.

1972-től 25 éven át nagysikerű vetélkedő műsorokat vezetett az MTV-nél, köztük a Lehet egy kérdéssel több?, a Játék a betűkkel, a Keresztkérdés, a Kérdezzǃ Felelek, valamint az Elmebajnokság című műsorokat.

Az 1990-es évek közepén visszavonult az aktív médiaszerepléstől.

Tagja volt a Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatottnak (a SZÚR csapat) és kitűnően teniszezik!

Feltett szándéka, hogy rekorder lesz: a következő jégkorong vb-n pályára szeretne lépni (20 másodperc erejéig) a magyar jégkorong válogatottban – 86 évesen (november 10-én töltötte be)…Biztos vagyok benne, hogy meg is fogja csinálni!

A diskuráláshoz, kérésemre, a zenéket is ő válogatta.

Érdemes lesz meghallgatni a műsort!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-11-07 16 óra Vendégem: STRAUB DEZSŐ, színművész!

Jászai Mari-díjas színész, rendező, táncdalénekes, komikus, művészeti vezető, tanár. És majdnem futballista…

A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1977-ben végezte el operett-musical szakon.

1977–1982 között a József Attila Színház művésze volt. 1982-től a Vidám Színpad, majd a későbbi Centrál Színház, 2004-től a Budaörsi Játékszín tagja volt, de rendszeresen játszott a Karinthy Színházban és a Mikroszkóp Színpadon, mint konferanszié.

És tv, tv, tv – egy időben mindennapos vendég volt…Most reneszánszát éli…

A humor, a jókedv nála alap – még, ha olykor nehéz idők is jártak rá…De 70 évesen is a korábbi megszokott lendület viszi előre új színdarabokkal, rendezéssel, sőt – tervei szerint – saját színház indításával. Ha már egy régi szerelméről le kellett mondania…

Akik velünk tartanak, sok kedves, jópofa, humoros történetet hallhatnak ismert színészekről és mindenképpen egy derűs, vidám órát kaphatnak, amúgy straubosan. Persze sok zenével.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-10-24 16 óra Vendégem: MÉSZÁROS BÉLA, színművész!

2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Horvai István és Máté Gábor osztályában. Azóta a Katona József Színház tagja.

Remek színpadi alakításai mellett olyan sikerfilmekben játszott, mint a Mintaapák, Seveled, BÚÉK, Egy szerelem gasztronómiája, Csak színház és más semmi, Aranyélet, Coming out, Swing, Munkaügyek…

Béla érdekes, izgalmas egyéniség. Aprólékosan, nagy koncentrációval készül a szerepeire: még kedvenc időtöltése (örök nagy szerelem) a foci közben is az aktuális színpadi jeleneteken jár a feje. Ugyanakkor vidám, bohókás, laza természete, nyitottsága, nyílt szívűsége miatt is lehet kedvelni.

Egykori osztálytársaival (köztük Kovács Patrícia, Jordán Adél, Fenyő Iván) megalapította az AlkalMáté Trupp nevű csoportot. Minden évben kisorsolnak egy valakit maguk közül, akinek színre viszik az életét. (Béla tárulkozott ki a leginkább…)

Legutóbbi színházi bemutatója október 15-én volt: a Hedda Gablerben (Ibsen) is kiemelkedőt nyújtott.

A beszélgetés közben elhangzó zenék is az ő ízlését tükrözik. Izgalmas és kötetlen lesz.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-10-10 16 óra Vendégem: BARDÓCZY ATTILA,  színész, énekes, a magyar sanzonkirály!

Aki velünk tart, egy érzelemdús órát tölthet Párizsban a varázslatos francia sanzonok kíséretében, a legavatottabb idegenvezetővel! A séta közben természetesen beszélgetünk élményekről, érzésekről, színházról, zenéről, pályafutásról is.

Bardó 1983–1996 között a Rock Színház oszlopos tagja volt, a musicalirodalom legszebb szerepeit játszhatta el. 1984 és 1986 között a GM49 együttes énekeseként aratott sikert.

1996 óta a Budapesti Operettszínház tagja, majd vendégművésze. A hétvégén a felújított Abigélben látható.

1996-ban, Párizsban, egy francia sanzonversenyen a „Legjobb külföldi előadó” díját nyerték el a Pódium duóval.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-09-26 16 óra Vendégem: SÁNDOR PÉTER, színész, musical énekes!

A fiatal generáció egyik legsokoldalúbb és legtehetségesebb művésze sok színházban számtalan nagysikerű musical főszerepét eljátszotta már. Mostanában leginkább az Operettszínházban látható és hallható, például a Jekyll és Hyde-ban. Néhány hete megkapta a Honthy Hanna-díjat.
De játszott a Madáchban, Pécsett, Kaposváron és Győrben is, ahol Júdás szerepében majdnem halálos színpadi balesetet szenvedett.
Összetéveszthetetlen, képzett énekhangja, vibráló, szenvedélyes személyisége vonzza a közönséget…
A futball karriert cserélte fel a színházi pályára…Jól tette! De azért még ma is hódol az el nem múló szerelmének a Színészválogatottban.
Jó kis meccsre van kilátás ma kettőnk között élőben a Bézsen!
És a műsorban jobbnál jobb musical slágereket is énekel Sándor Peti…

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-09-12 16 óra HÁTSÓ FÜVES…AZ ÓPERENCIÁN ÉS A MILLIÁRDOKON IS TÚL…

Ahol tiszta a levegő, szabad a pálya és harangszó töri meg a gólcsendet.

Hátsó füves – barangolás a magyar futball rejtett tájain. Ez a címe a Nemzeti Sport nívós szociográfiai igényű sorozatának, amelynek kitalálója és szerzője Csillag Péter a Feleki László-díjas tehetséges író, újságíró.

Látszólag fociról lesz szó a műsorban, de igazából sokkal többről… Emberi viszonyokról, a sport, a foci társadalmi szerepéről, a kis falvak, a mikro- és nagyobb társaságok közösségteremtő erejéről.

Az izgalmasnak ígérkező beszélgetést partnereim, újságíró válogatottbeli kollégáim, csapattársaim ízlésének megfelelő különleges, remek zenékkel fűszerezzük…

Vendégem: CSILLAG PÉTER, a Nemzeti Sport főmunkatársa és LIGETI NAGY TAMÁS, író, újságíró, a Blikk egykori főszerkesztője, a futball szerelmese és kiscsapat alapító…

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-08-29 16 óra Emberkereskedelem a futballban.
Miért éppen ott?
Klub, edző, játékos, közvetítő ügynök: ki kit győz le? Hogy érvényesülnek az érdekek?
Ki, mit ér? És miért annyit?
Miért nehéz eladni Ronaldót? Sztárokról kendőzetlenül.
Van-e a labdarúgókhoz hasonló meghatározott értéke egy csapatorvosnak, vagy gyúrónak? Mit ér egy klubvezető?
Ki a legkeresettebb és legdrágább játékosügynök?
És még sok izgalmas kulisszatitok a futballisták adásvételének világából.

Vendégem: GEORGI ATTILA, a holland Sports Entertainment Group számtalan ismertFIFA licences játékosügynöke.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-08-15 16 óra Vendégem: SZILBER SZILVIA társasházkezelő szakértő.

TÁRSASHÁZAK, REZSI, FELÚJÍTÁS, LAKÁSÁRAK VÁLTOZÁSA…

– Augusztus 15: az energia fogyasztás bejelentési határnapja. Mi van, ha csúszik a bejelentés?
– A nagycsaládosoknak maguknak kell a szolgáltatónál igényelni a kedvezményt!
– Ha egy társasházban több a nem lakás célú ingatlan, ott nem jogosultak a kedvezményre.
– Milyen szabály vonatkozik a mikrovállalkozásokra, illetve ha valakinek a lakásában van az irodája is?
– Mit tehet a társasházi lakóközösség a régi házak felújításáért?
– Mennyibe kerül egy állapot felmérés?
– Beszáll-e az állam a monarchia-beli épületek felújításába, mint, ahogy tette azt a panelek korszerűsítésénél?
– Tudják-e a lakók finanszírozni a felújítást, vagy csak az egyedi mérők beszereléséig jutnak?
– Hogy hatnak a változások a lakáspiacra, hogy alakulnak az árak, a bérleti díjak?

Megannyi kérdés, vitapont a társasházakban!

A szerkesztő-műsorvezető BORSI LÁSZLÓ és vendége SZILBER SZILVIA, társasházkezelő szakértő igyekszik minden érdeklődőnek választ adni.

2022-08-01 16 óra Vendégem: LAKLÓTH ALADÁR.

Barátok közt, Szomszédok, Kisváros, Linda, Doktor Balaton, zenés tv revü műsorok… – rengeteg szinkron szerep!

A népszerű színművészről, a Rock Színház alapító tagjáról talán kevesen tudják, hogy erdésznek készült, katonának szánta az édesapja, de az Állami Balettintézetbe vették fel, ahol néptánc szakon végzett, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolán is szerzett diplomát. Pályája, élete is izgalmasan alakult, alakul…

Színház, filmek, tv sorozatok, szinkron, autóversenyzés, lovaglás, foci, Fradi…A veszélyes sportokat szereti.

A színházi világban kissé meglepő lépésre szánta el magát. Míg ugyanis a vidéki színészek általában pesti színházakba vágynak, addig Ali az új évadtól – 23 év Madách Színház és néhány minisztériumi esztendő után – tulajdonképpen haza, a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol már eddig is nagy sikerrel játszott néhány darabban (A muzsika hangja, Csókos asszony…).

„Nem azért lettem színész, hogy egy előadást évtizedekig játsszak, hanem azért, mert szeretnék több szerepet is alakítani. És erre jelenleg vidéken van igazi esély, ahol még a színháznak, a színházba járásnak is igazi értéke van” – mondja.

A rendkívül rokonszenves, sokoldalú, tehetséges színművész arra is vállalkozik, hogy a műsor történetében először élőben is énekel a Bézs stúdiójában…!

2022-07-18 16 óra Téma: a LAKÁSPIAC.

VEGYÜNK? ELADJUNK? KIVÁRJUNK?

Vendégem: BALOGH LÁSZLÓ, az ingatlan.com

vezető elemzője.

Nehéz, válságos idők járnak: háború, infláció, energiakrízis, rezsigond, katacsapda…megélhetési kiútkeresés…

Hogy érinti mindez a lakásokat, a fenntartást, az adásvételt, az árakat, a költségeket, a piacot?

VEGYÜNK? ELADJUNK? KIVÁRJUNK?

A médiából ismert kitűnő szakértővel hangosan gondolkozunk a kialakult helyzetről, valamint a gyorsan és kiszámíthatatlanul változó kilátásokról. (Persze némi zenével kellemesebbé téve a műsort…)

Megfontolt tanácsadóként egyikünk sem vállalkozik jóslásra (magára valamit is adó szakember most pláne nem tesz ilyet! Egyébként sem!)

Nem jósolunk tehát, nem tippelünk, viszont számba vesszük az összes körülményt, mérlegelünk, és, ha valaki ebből kihallja majd a számára legfontosabb és legirányadóbb információkat, döntési szituációkat, boldogok leszünk, hogy segíthetünk valamelyest az eligazodásban, az iránykeresésben.

Hallgassanak minket, ha gondolják!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-07-04 16 óra Vendégem: SIMON EDIT.

Simon Edit jogász, producer, menedzser. A legendás Rock Színház egyik alapítója. Nevéhez fűződik az egykori teátrum West End-i bemutatkozása. Nagy szerepe volt abban, hogy a társulat Európa szerte turnézhatott.
Az általa létrehozott PS Management jelentős mértékben részt vesz tehetséges énekesek, művészek menedzselésében.
A musical játszás legnagyobb darabjait és szerzőit is ő hozta Magyarországra.
Jelenleg a Sakk, a Vámpírok bálja és a We Will Rock You (Queen) című musicalek honi előadásai fűződnek a nevéhez.
Hogy lehet, mennyiért, milyen feltételekkel megszerezni a legismertebb musicalek játszási jogát?
Többek között erről is beszélgetünk izgalmas kulisszatitkokat is elárulva…

2022-06-20 16 óra Vendégem: LIPICS ZSOLT.

A Pécsi Nemzeti Színház – pécsi születésű – bár nem tüke pécsi – igazgatója (immár másfél éve) és évtizedek óta méltán közkedvelt, zseniális színművésze.

Izgalmas egyéniség, különös karakter. Vígjátékokban, bohózatokban és drámai műfajokban is egyedi figura. Nála a ráció és az emóció teljes mértékben egyensúlyt képez.

Több lábon áll, civil szakmája is van.

Részese lehetett a kiemelkedő kaposvári korszaknak és emlékeiben él még a pécsi színház egyik aranykora Nógrádi Róbert igazgatása alatt.

Hitvallása az általa elindított videó sorozat, amelynek címe: „PÉCS nekem: A VÁROS mindörökre”. Ebben a megyeszékhely, Európa kulturális fővárosa legszebb helyeit mutatják be, miközben Pécshez kötődő írók és költők sorait tolmácsolja egy-egy pécsi színész.

Direktori attitűdje: „Szeretném, ha a következő éveket emberi légkör jellemezné. Magam is ezt vártam el annak idején Balikó Tamástól, mint igazgatótól, ha gondom van, vegye észre, bemehessek hozzá, beszéljük meg, ha nincs, hagyjon dolgozni. Valahogy így szeretnék magam is működni.”

Művészszínházban gondolkodik, de a saját bőrén érzi, tudja, hogy nem szakíthatnak a népszínházi hagyományokkal, hisz húsz éve ebben a közegben él, dolgozik. Progresszívebb irányba kell haladni, de támaszkodni kell a tradíciókra – vallja.

Izgalmas, talán szenvedélyes beszélgetést ígérhetek, színházról vezetői attitűdről, népszínházról és művészszínházról, a vidéki és fővárosi művészi létről, elismertségről, értékekről és tervekről. No és persze, mindenekelőtt, Lipics Zsoltról, aki jobban érzi magát a pécsi természetes közegében, mint esetleg Budapesten…(A műsor zenéit beszélgető partnerem válogatja.)

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-06-06 16 óra Vendégem: VÁRKONYI MÁTYÁS .

Volt egyszer egy Rock Színház…! Egy magyar színház, amely műfajt teremtett, szerzőket ihletett meg és sztárokat emelt föl. Előadásaiban boldogan vendégeskedett a szakma színe-java.

Egy színház, amely legenda lett, s amely a mai magyar musical játszás bölcsője volt.

A színház, amely 42 éve indult hódító útjára és, amely intézményi értelemben csupán másfél évtizeden keresztül maradhatott életben…

Állandó játszóhely nélkül is a rockopera műfajának korszakos jelentőségű előadásait hozta létre az Evitától a Sztárcsinálókon, a Bábjátékoson, a Jézus Krisztus Szupersztáron, a Sakkon, a Nyomorultakon át a Miss Saigonig…és végtelenségig folytathatnánk a sort…

A Rock Színház egyik alapítójával, igazgatójával, Várkonyi Mátyással  elevenítjük fel a múltat – sok sztorival, érdekességgel, kulisszatitokkal – és beszélünk az esetleges folytatásról…

Várkonyi Matyás Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, szövegíró, karmester, a Generál együttes alapítója és vezetője, a magyar rocktörténet számos nagy pillanatának részese.

Kedvcsinálónak egy dal a Bábjátékosból (Várkonyi Mátyás – Béres Attila ) – Figyelj rám, fiam: Makrai Pál, Csuha Lajos, Balogh Bodor Attila.

https://youtu.be/WzJ_jqvH054

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.
A hangmester: Biczó Tamás.

2022-05-23 16 óra MIKLÓS TIBIRE emlékezünk.

Az egykori Rock Színház egyik alapítója, műfordító, dalszövegíró, rendező, író és színházvezető a közeli napokban lenne 75 éves…

A Generál együttes szövegírójaként tűnt fel, Várkonyi Mátyás és mások mellett nevéhez fűződik a hazai rock-opera megteremtése és csaknem valamennyi jelentős alkotásának szövegkönyve.

Szerzőként Várkonyi Mátyással jegyzik a Sztárcsinálók című első, 1981-ben bemutatott magyar rockoperát.

Hiánypótló könyvet írt a musical, valamint a Rock és Musical Színház történetéről.

Korszakos slágerei közül emlékeztetőül: Különös szilveszter; Boldogság gyere haza; Zenegép; Álmodj királylány; Egy elfelejtett dal; Mit tegyek, hogy érezd…

Felejthetetlen és ma is sikerrel játszott musicalei közül néhány (műfordítóként, szövegíróként, rendezőként):

A krónikás, Légy jó mindhalálig, Anna Karenina, A vörös malom,
Utazás, Egy bohém rapszódiája, Evita, West Side Story, Kapj el…a mi dalunk szól, Hair, Jézus Krisztus Szupersztár, A nyomorultak, Miss Saigon, Fame/Hírnév, Van, aki forrón szereti, Vámpírok bálja, Menyasszonytánc, Abigél…

Miklós Tibire, a meghatározó jelentőségű, fényesen tehetséges színházi emberre és kitűnő barátra emlékezünk egy igazi nagy csapattal, a Rock Színház alapítóival, VÁRKONYI MÁTYÁSSAL, SIMON EDITTEL, valamint a magyar musical játszás két további legendájával, KOCSÁK TIBORRAL és SASVÁRI SÁNDORRAL.

No és persze sok zenével…

Tartsatok velünk, emlékezzünk együtt!

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-05-09 16 óra Vendégem élő adásban:

SZABÓ ILLÉS, író és lánya, ALMÁSI (SZABÓ) RÉKA, filmrendező.

SZABÓ ILLÉS eddig is meglehetősen kalandos életében volt piaci rakodómunkás, kérdezőbiztos, ejtőernyős kommandós, majd elvégezve a Testnevelési Egyetemet, volt labdarúgó edző a Vasas ifjúsági csapatainál, majd az MLSZ utánpótlás bizottságának titkára és a Vidék ifjúsági válogatottjának edzője is.

Testnevelő tanárként jelentek meg első novellái az Élet és Irodalomban, valamint az Új Tükörben. Dolgozott a Népsport munkatársaként a labdarúgó rovatban, majd főmunkatárs lett a Képes 7-nél, később a Mai Napnál.

Szardíniáról, Mauritiusról, Vietnamról, Thaiföldről, Dél-Afrikáról, Algériáról, Kubáról, Mexikóról, Vlagyivosztokról írt riportokat, amikor még zárt város volt, Albániáról, amikor még zárt ország volt.

Tudósított az öbölháborúról, a délszláv és a román forradalomról. Munkásságát több kitüntetéssel ismerték el. 1993-ban abbahagyta az újságírást. A mai napig tévésorozatokat (például Kisváros), regényeket, játékfilmeket és színdarabokat ír. Rendezett színházi előadást és nagyjátékfilmet is.

ALMÁSI (SZABÓ) RÉKA 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Vizsgafilmje (Tangó) és diplomafilmje (Más világ) több nemzetközi fesztiválon szerepelt.

Rendezői munkái: Team Building, forgatókönyvíró is (magyar-német nagyjátékfilm, 2010) és Tranzitidő (magyar játékfilm, 2015).

Jelenleg színházakban rendez és készül új nagyjátékfilm kihívásokra.

A Tranzitidő című filmjükről mondják az alkotók (író: Szabó Illés, rendező: Almási Réka):

“Képesek vagyunk-e szembenézni a múltunkkal, merjük-e felismerni, hogy hibáztunk, talán bűnöket is elkövettünk? Ha igen, tudunk-e tanulni ezekből, képesek vagyunk-e kijavítani a hibáinkat, vagy legalább csak megbánni azokat? Ha igen, vajon hogyan reagál megváltozott viselkedésünkre a külvilág? Segít, pártfogol, vagy csak megrántja a vállát?”

Sok minden más mellett (művészet, film, foci, zsuga) ezekről a kérdésekről is szó lesz majd a várhatóan kellemes, közvetlen, élő adásban zajló beszélgetésben, amelyet izgalmas zenei kínálat tesz még színesebbé.

Szerkesztő-műsorvezető: BORSI LÁSZLÓ.

2022-04-25 16 óra Vendégem élő adásban: SEREGI ZOLTÁN!

A legendás TUTAJOS a Tüskevárból nagy utat járt be. Bölcsész, majd rendezői diplomát szerzett. Előbbit Debrecenben, utóbbit Budapesten. Szeged és a Thália után végigjárta a határon túli magyar színházakat, Nagyváradtól Szabadkán át egészen Komáromig.

A Jászai Mari-díjas rendező másfél évtizede tagja a Békéscsabai Jókai Színháznak, amelynek immár 7 éve igazgatója és a teátrum Színitanházának szakmai vezetője. Tavaly nyár óta pedig ő irányítja a gyönyörűen felújított Szentesi Tóth József Színházat is. Hosszú évek óta művészeti vezetője az egyedülálló Szarvasi Vízi Színháznak.

Ha valaki, akkor ő igazán ismeri a vidéki színházi életet is, miközben pesti aszfaltbetyárnak tartja magát.

Színész azért nem lett, mert nem egy színésztípus, nem képes egy színpadon hosszú ideig szerepeket játszani. A kreativitást, az állandó megújulást és megújítást kedveli. Valamint a jó hangulatot a környezetében. (És persze a focit: oszlopos tagja a Színészválogatottnak.)

Készül, többek között, a Téli berek megrendezésére, amelyben Matula bácsit egy zseniális színész fogja játszani. A választás telitalálat!

Hogy ki ő?

Sok minden más mellett ez is kiderül majd a várhatóan kellemes, közvetlen, jókedvű élő beszélgetésből.

2022-04-11 16 óra LIPPAI LÁSZLÓRA emlékezünk.

Lipi, Te jókedvű, mindig mókára kész, játékos, pajkos, szeretnivaló, mély érzésű szomorú bohóc! Te örök haver!

Te zseniális színész (Cabaret, Chicago, Fantom, Producerek, no és Son Goku magyar hangja a Dragon Ballból) tehetséges futballista, jószívű barát!

Mennyit fociztunk, dumáltunk, hülyéskedtünk, röhögtünk jókedvűen…mindig volt egy poénod, egy adomád, egy bemondásod!

Veled vidám volt a világ!

Most már csak emlékezhetünk – emlékeznünk kell – Rád, BARABÁS KISS ZOLTÁNNAL ÉS LAKLÓTH ALADÁRRAL, a két, talán legjobb barátoddal, a színpadon, a futballpályán és a magánéletben…Nem szomorkodva, hanem úgy Lipisen, sztorizva…

Így, a költészet napján pedig egy csodálatos verssel is gondolunk Rád, amit VIDÁKOVICS SZLÁVEN, a Pécsi Nemzeti Színház művészeti vezetője mond el, szívhez szólóan.

Aki szerette Lippai Lacit, kérem, tartson velünk erre az egy órára is!

Emlékezzünk együtt!

2022-03-28 16 óra Vendégem: MAKRAI PÁL.

Atlasz, Apostol, Korál, Kormorán, Színészzenekar, Old Sámson és a Favágók. 1981-től a Rock Színház tagja volt annak 1995-ös megszűnéséig. Zenész, énekes, színész.

Sztorizva, zenélve beszélgetünk sikerekről, pályatársakról, színházról, a nemrég megjelent életrajzi könyvéről, a rock és a musical hazai őskoráról és persze a mai viszonyokról, továbbá arról, hogy miért és hogyan lett rockerből musical énekes.

Szó lesz a fociról is (tagja volt a Színészválogatottnak) és arról, hogy, miért a zöld a kedvenc színe…

2022-03-14 16 óra ESTI A HÍRLAP…ESTI A HÍRLAP…- kürtölték világgá a rikkancsok jónéhány évtizede Budapesten 12 óra után az egyetlen „szocialsta bulvár újság” friss számait egy-egy szaftos címmel kiemelve!

Most két egykori estis kolléga adomázik a 70-es, 80-as évekről, az akkori intelligens bulvárról, a szabadság fokáról, jeles zsurnalisztákról és felejthetetlen csepűrágókról, a pesti flaszteren termő humorról, és jellegzetes figurákról, a kiskocsmákról, a Fészekről, a Moulin-ről, a Piafról, a Loviról…

SZŰCS GÁBORRAL, az Esti Hírlap akkori meghatározó újságírójával, a Kurír későbbi, ma már Aranytollas főszerkesztőjével nosztalgiázunk. De szóba kerül a mai újságírás is…

Mindketten pályánk egyik legszebb és legmaradandóbb időszakának tartjuk az Estis időket.

A 80-as évek csapatából nagyon sokan jelentős karriert futottunk be a későbbi piaci viszonyok között is: Horváth László (sajnos már nincs köztünk), Horváth István, Horváth Gábor, Pallagi Ferenc, Riskó Géza, Korányi G. Tamás, Molnár Gabriella…

Kalandozzunk együtt – egykori slágerek kíséretében!

Műsorvezető, társalgó partner: BORSI LÁSZLÓ .

Kedvcsinálónak egy dal: Hé,’67 – Zoránnal és Kern Andrissal…

https://youtu.be/BGuZP9C-Ys0

2022-02-28 16 óra Vendégem élő adásban: SASVÁRI SÁNDOR színművész, énekes, zenész, lovas, aktív díjugrató.

A SASI!

A Mester utcától a színészmesterségig!

Számtalan musical sztárja itthon és külföldön: Sztárcsinálók, Jézus Krisztus Szupersztár, Dorian Gray, Nyomorultak – két évadon át 1997-98-ban heti 6-szor Duisburgban játszotta Jean Valjeant, összesen 300-szor), Operaház fantomja, Anna Karenina (Kocsák Tibor és Miklós Tibor rá írta Vronszkij szerepét), Mamma Mia, Zrínyi 1566, A Fejedelem…

Tagja volt a legendás Színész Zenekarnak és a Színész Öttusa Válogatottnak. Színház alapító és több, mint 30 éve aktív díjugrató.

Szeretet, becsület, tisztesség nélkül nem lehet élni – vallja.

2022-02-14 16 óra KOCSÁK TIBOR Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző, karmester, a Madách Színház zenei vezetője, számtalan sikeres musical szerzője, a „magyar Webber” volt a vendégem február 7-én este a KÖZTÜNK CSAK EGY MIKROFON című műsorom kellemes hangulatú nyilvános felvételén a VII. kerület Király utcai K11 Kulturális Központban.

Az egy órás zenés beszélgetés – ami közben vendégem időnként átült a zongorához is…

(Óriási megtiszteltetésben volt részem: Tibi még egy négykezesre is rá tudott venni…és a billentyűk is a helyükön maradtak…)

Beszélgetőtárs: BORSI LÁSZLÓ.

2022-01-31 16 óra Vendégem élő adásban: LEBLANC GYŐZŐ, operaénekes, színész, rendező.

1975-től az Operaház magánénekese. Tenoristaként számos főszerepet tudhat maga mögött. Erkel Ferenc: Bánk bán – Bánk, Verdi: Traviata – Alfréd, Puccini: Bohémélet – Rodolfo, Bizet: Carmen – Don José, Gounod: Faust – Faust, Lehár: A mosoly országa – Szu-Csong herceg, Kálmán Imre: Marica grófnő – Tasziló.

Tizenhárom évig rendszeresen fellépett az Egyesült Államokban.

„Ott jöttem rá, hogy a magyar operettirodalom gyöngyszemei megállják a helyüket, ha olyan egyéniségekkel, művészekkel adják elő, akik egytől egyik profi énekesek. Az Operaház és az Operettszínház jeles művészeit vittem ki magammal az USA-ba. Az ottani tapasztalatok arra inspiráltak, hogy Magyarországon létrehozzak egy operett-társulatot.”

Az izgalmas és változatos életű vendégemmel az opera és az operett világában kalandozunk egy órán át – sok zenével és személyes történettel.

2022-01-17 16 óra KASSAI VIKTOR, az utóbbi évtizedek nemzetközileg is legmagasabban kvalifikált, legelismertebb és kellemesen társalgó magyar futball játékvezetője lesz a vendég JANUÁR 17-én, hétfőn a KÖZTÜNK CSAK EGY MIKROFON című élőben sugárzott műsoromban a RÁDIÓ BÉZSEN.

A két éve visszavonult, 2011-ben a világ legjobbjának választott futballbíró vezetett Bajnokok Ligája döntőt a Wembleyben (Barcelona- Manchester United 3:1) és olimpiai döntőt (Argentína-Nigéria 1:0), valamint számtalan Európa és világbajnoki találkozót, BL meccseket a 322 magyar NBI-es mérkőzés mellett.

Legutóbb az Orosz Labdarúgó-szövetségben a játékvezetők szakmai vezetője volt. Pályafutásáról beszélgetve beavat bennünket a játékvezetők rejtett birodalmába, az emberi, érzelmi háttérbe, sok érdekes sztori kíséretében.

Műsorvezető: Borsi László.

2022-01-03 16 óra Új év, új műsor. És új műsorhoz új férfi kell… így lettem, illetve leszek új műsorvezetője a Rádió Bézsnek, Fodor Jancsi invitálására.

Január 3-án 16 és 17 óra között először ülök a stúdióban élőben.

Elsőként SZALÓCZY PÁLLAL.

Aki egyébként Medve becenévre hallgat; újságíró, riporter, jellegzetes, mélyen zengő, s az egyik legszebb orgánumú rádió- és tv bemondó.

Kazinczy- és tavaly december óta Magyar Nyelvőr díjas.

És persze énekes, pódium előadó, no és – lepődjön meg mindenki – Európa bajnok futball kapus.

Kedvence Frank Sinatra, Nat King Cole, Paul Robeson és mások mellett Heltai Jenő.

A MÁV és a metró örökös hangja: „az ajtók záródnak”. A szívek viszont kinyílnak, és megismerhetik ennek az áldott jószívű, tehetséges embernek nemcsak az életútját, hanem reményeim szerint az értékes gondolatai mellett a legbensőbb, legmélyebb érzéseit munkáról, barátságról, szeretetről, szerelemről…vagyis az életről.

Köztünk csak egy mikrofon lesz…ami összeköt…és intimebbé teszi a beszélgetést.

Várunk mindenkit szeretettel. Hallgassanak, hallgassatok bennünket!