Hello Nottingham! – Szegvári Katalin

Időpont: szerda 13:00 – 14:00 (” A ” páratlan hét), ismétlés Péntek 04:00 – 05:00 és szombat 15:00 – 16:00 (” A „páratlan hét)

Műsorvezető: Szegvári Katalin

Zubornyák Zoltán színész-rendezővel nem csak Angliáról beszélget Szegvári Katalin. A szigetországban élő művész és egy a művészeteket kedvelő rádiós heti találkozása nem mindennapi élmény.

2023-09-13 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező a királynő halála kapcsán beszélt arról, hogy mit jelent neki és az angoloknak az uralkodó, és arról is, hogy miként változik távozása után az élet. Élveztes tudósítást kaptunk Zubornyák Zoltán születésnapi ajándékáról, ami egy különleges előadás volt.Újra megismerkedhettünk egy kis-nagy emberrel.

( A 2022.09.14-i adás ismétlése )

2023-08-30 13 óra Zubornyák Zoltán színész rendezővel ismét sok érdekes témánk van. Szó lesz egy hagyományos, 8 hétig tartó komolyzenei eseményről. A BBC Proms-nak a Royal Alber Hall ad otthont. A jegyeket mindig aznapra lehet megvenni, elérhető áron. Beszélünk a királyi család óriási bevételeiről, de arról is hogy milyen hasznot jelent az országnak az az érdeklődés, ami ami a palotát övezi. Meglepő módon nullszaldó a végeredmény. Kicsit vicces az a téma, ami az angol középosztály protokolljáról szól. Szóba kerül a só-, és a borsszóró helye az asztalon és az is, hogy mennyire szabad az ülésnél kinyitni a térdet. Beszélünk a mesterséges intelligencia hatásáról a művészetben. Vajon szabad-e egy már nem élő színész hangját reprodukálni. Az adás végén ismét egy gyönyörű vers hangzik el Zubornyák Zoltántól.

2023-08-16 13 óra A Hallo, Notthingham mai adásában Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a szigetország aktuális politikai helyzetéről, III Richárd megtalált csontjairól, és megtudhatjuk, hogy a tudóstársadalom milyen ellenségesen fogadja egy amatőr régész felfedezését. Megtudhatjuk azt is, hogy mit játszanak a színházak, hogy készül egy musical Diana életéről, és kiderül, hogy mi a vonzereje ma is az Egérfogó című darabnak, ami hetven éve műsoron van. Az adás végén a szokásos vers előtt bepillantást nyerhetünk az előkelőségek kinevezési is öltözködési protokolljába. Gondolta volna a hallgató, hogy, hogy az is számít, hogy valakinek hány fekete pötty van a palástján ?

2023-08-02 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk az Oscar-díjas Kevin Spacey metoo peréről, ami a művész felmentésével végződött. Szóba kerül egy másik per is, ami Harry herceg és a bulvársajtó között zajlik. Megtudhatjuk, mit szabad és mit nem az uralkodóház tagjainak. Igazán meglepőek, olykor viccesek a szabályok. De lesz még sok más érdekes téma is. Köszönjük, ha velünk tartanak.

2023-07-19 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal Madriból jelentkezik, ahol szabadságát tölti. Az adásban sok érdekességet hallunk, a többi között legyezőkről, kiállításokról, ételekről, színházakról. Az adás végén egy szép vers is elhangzik.

2023-07-05 13 óra A Hallo, Notthingam adásban Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a Brexitet egyre többen ellenzőkről, Harry herceg peréről, amit a bulvársajtó ellen indított, a független színházak anyagi helyzetéről, egy Elton John koncertről, amit utoljára láthatott Anglia közönsége. Ez annak a sorozatnak a része, amivel búcsúzik a színpadtól. Bevalljuk, hogy mindketten Elton rajongók vagyunk. A műsor végén, ahogy megszoktuk, elhangzik egy szép vers .

2023-06-21 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező lánya esküvője kapcsán az angol esküvői szokásokról beszélgetünk, szó lesz arról is, hogy a király lóháton vesz rész születésnapi ünnepségén, ahova Harry herceget nem hívták meg. Neki éppen zajlik a pere amit a bulvársajtó ellen indított. Megismerhetjük Johnson ex miniszterelnök lemondásának körülményeit. Adás végén, ahogy megszoktuk, elhangzik egy szép vers.

2023-06-07 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél a koronázási ünnepség visszhangjáról, az utódlás rendjéről, a királyi pitéről, és arról is, hogy a Brexitnek egyre több negatívuma mutatkozik. Megtudhatjuk azt is, hogy a jelenlegi kormánypárt miért veszít szavazókat. Érdekes információk hangzanak az angliai érettségikről és a mesterséges intelligenciáról. Az adás végén, ahogy megszokhattuk, egy szép verset mond el Zubornyak Zoltán.

( A 2023.05.24-i adás ismétlése )

2023-05-24 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél a koronázási ünnepség visszhangjáról, az utódlás rendjéről, a királyi pitéről, és arról is, hogy a Brexitnek egyre több negatívuma mutatkozik. Megtudhatjuk azt is, hogy a jelenlegi kormánypárt miért veszít szavazókat. Érdekes információk hangzanak az angliai érettségikről és a mesterséges intelligenciáról. Az adás végén, ahogy megszokhattuk, egy szép verset mond el Zubornyak Zoltán.

2023-05-10 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendezővel a fő téma a koronázás. Olyan részleteket tudatunk meg, amik a magyar sajtóban nem jelentek meg. Szó lesz az önkormányzati választásról, ahol sok mandátumot vesztett a kormányzópárt. Ám nem maradnak el a kulturális hírek sem. Az adás végén egy Esterházy próza hangzik el.

2023-04-26 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel az adásban beszélünk a közelgő koronázási ünnepség legújabb fejleményeiről, az ugyancsak közelgő helyhatósági választásokról, ami nagy változásokat ígér. Szó lesz 2 fantasztikus előadóművészről. Taylor Swift és Lewis Capaldi élete, sorsa, művészete sok mindenben hasonlít, és az is kiderül, hogy komoly mondanivalóval is lehet manapság tömegeket vonzani úgynevezett könnyűzenei koncertekre.

Igazán meglepetés a műsorban, hogy miként működik az egészségügy a királyságban. Hitte volna a hallgató, hogy évente szűrésekre és különböző vizsgálatokra hívják be az állampolgárokat? Nincs sorbanállás, de van gondoskodás. A háziorvos illetve az asszisztense jelentkezik a hozzátartozó lakosnál. És persze verset is hallhatunk az adás végén.

2023-04-12 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező beszámol barcelonai útjáról, szó lesz a közeledő koronázásról, Harry herceg könyvéről, a brexit újabb negatív hatásairól, végül két szép verset is hallunk.

2023-03-29 13 óra A mai adásban, a többi között- Zubornyák Zoltán színész-rendezőtől megtudhattuk, Angliában miért más színű az autókon elől és hátul a rendszámtábla. Megismertük a BBC-től elbocsájtott, majd visszavett sportriporter esetét. Kiderült az is, hogy Harry herceg gyerekei miért most kapták meg a hercegi címet. Végül izgalmas beszámolót hallhattunk egy liverpool-i kirándulásról.

( A 2023.03.15-i adás ismétlése )

2023-03-15 13 óra A mai adásban, a többi között- Zubornyák Zoltán színész-rendezőtől megtudhatjuk, Angliában miért más színű az autókon elől és hátul a rendszámtábla. Megismerjük a BBC-től elbocsájtott, majd visszavett sportriporter esetét. Kiderül az is, hogy Harry herceg gyerekei miért most kapták meg a hercegi címet. Végül izgalmas beszámolót hallhatunk egy liverpool-i kirándulásról.

2023-03-01 13 óra A műsorban, a többi között, beszélünk a nagy zöldség hiányról, ami most az egyik fontos probléma Angliában. Azt mondják, ez is a Brexit hatása. Szó esik a közelgő koronázási ünnepségről, a szélsőjobb jelenlétéről a társadalomban,a menekültek helyzetéről, a különféle szövetségekről. Pl. a nyilvános vécéknek is van érdekképviselete. Hallunk egy itthon ismeretlen musical-ről , az adás végén pedig egy meglepetés vers is elhangzik.

2023-02-15 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán rendező beszél az angolok szolidaritásáról Ukrajnában és a földrengés sújtotta országokban. Szó esik arról is, hogy milyen jelentősége van annak, hogy a király fogadta Zelinszkíj-t. Megtudhatjuk, hogy milyen előkészületei vannak a koronázásnak, és azt is, hogy milyen módon ünnepli a lakosság az új királyt. Lesznek kulturális és kulináris hírek, és az adás végén egy szép ukrán verset hallunk a színész tolmácsolásában.

2023-02-01 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező az adásban beszámol egy fantasztikus londoni színházi előadásról, Harry herceg könyvének angliai fogadtatásáról, az új miniszterelnök intézkedéseiről , a covid helyzetről. Az adás végén egy szép József Attila vers hangzik el.

2023-01-18 13 óra Zubornyák Zoltántól élvezetes beszámolót kaptunk VIII Henrik konyhájáról, evési szokásairól, de szó volt a jelenlegi belpolitikai helyzetről is. Megtudhattuk, hogy az elmúlt 50 évben kik voltak a legbefolyásosabb művészek az Egyesült Királyságban. Az adás végén egy izgalmas rap-szám fordítása is elhangzott.

( A 2022.11.09-i adás ismétlése )

2023-01-04 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél az angliai szilveszteri szokásokról, a BBC műsoráról, egy Judi Dench interjúról, de szó lesz, éppen a művésznő kapcsán, a szép színpadi beszédről, Montágh Imréről, a nagyszerű beszédtanárról is. A műsor végén , ahogy már hagyomány, elhangzik egy szép vers Zubornyák Zoltán előadásában.

2022-12-21 13 óra Az adásban szó lesz a Netflixen futó Harry és Meghan sorozatról. A sajtó elfogult, gyűlölködő cikkeiről, melyek Meghant ostorozták. Megtudhatjuk, hogy a királyi család milyen kapcsolatban áll a kirekesztő médiamunkásokkal.. Folytatjuk a karácsonyi szokások ismertetését, de szó lesz a magyar színházi élet három kiemelkedő rendezőjével készült nagyszerű interjúról.

2022-12-07 13 óra Az adásból megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező valaha sikeres dalszerző volt. Sztároknak írt dalszövegeket. Két dalát megismerhetik a hallgatók is. Szó lesz még – a többi között- az aktuális politikai helyzetről, és a kinti karácsonyi készülődésről, szokásokról.

2022-11-23 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel a többi között beszélünk arról a két felmérésről, amelyek az kutatták, mire a legbüszkébbek az angolok. Meglepőek az eredmények. Szó lesz az új miniszterelnökről és Károly királyról, a Korona új évadról és végül ismét hallunk egy szép verset.

2022-11-09 13 óra Zubornyák Zoltántól élvezetes beszámolót kapunk VIII Henrik konyhájáról, evési szokásairól, de szó lesz a jelenlegi belpolitikai helyzetről is. Megtudhatjuk, hogy az elmúlt 50 évben kik voltak a legbefolyásosabb művészek az Egyesült Királyságban. Az adás végén egy izgalmas rap-szám fordítása is elhangzik.

2022-10-26 13 óra Zubornyák Zoltán színész rendezővel megbeszéljük a monarchia rapid gyorsasággal lemondott miniszterelnökének rövid kormányzását, a belpolitai helyzet alakulását, az infláció hatását a kultúrára és a mindennapi életre. Másik témánk: milyen vezetőink voltak, és hogy Zubornyák milyen módszerekkel irányította a színházakat, amelyeknek igazgatója volt. Az adás végén egy gyönyörű vers is elhangzik.

2022-10-12 13 óra A beszélgetés idején Zubornyák Zoltán színész-rendező Budapesten volt. Szó esik pesti élményeiről, teniszről, kulináris élményekről, színházról. Ezután beszélünk Károly királyról és arról, hogy milyen jogai vannak az uralkodónak a monarchiában. Az új miniszterelnök tevékenységéről is szót ejtünk, valamint az inflációról, a vendégmunkások, a brexit okozta, hiányáról, Skócia önállósodási törekvéseiről, valamint a mozisikerekről. A műsor végén egy megrendítően szép verset hallunk.

2022-09-28 13 óra A műsorban beszélünk Erzsébet királynő temetési szertartásáról, az angliai energiahelyzetről, a választási esélyekről, az angol teázási szokásokról, a BBC műsorpolitikájáról, végül egy csodálatos történetet hallhatunk, melyből kiderül, milyen jó humora volt a királynőnek.

2022-09-14 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező a mai adásban a királynő halála kapcsán beszél arról, hogy mit jelent neki és az angoloknak az uralkodó, és arról is, hogy miként változik távozása után az élet. Élveztes tudósítást kapunk Zubornyák Zoltán születésnapi ajándékáról, ami egy különleges előadás volt.Újra megismerkedhetünk egy kis-nagy emberrel.

2022-08-31 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező Notthingam-ből tudósít Anglia legjelentősebb kulturális eseményeiről, a politikai életről, és izgalmas történetet hallhatunk Ravel Bolero c. művéről. A beszélgetés végén a művész egy nagyon szép verset mond el.

2022-08-17 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét megismertet bennünket egy ismeretlen izgalmas civillel. Beszélünk az inflációról, az angliai energiahelyzetről, a covid esetekről, a brexit negatív hatásairól, és arról is milyen a kulturális élet pénzszűke időkben.

2022-08-03 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező beszámol izgalmas útjáról Törökországban. Beszélünk az Angliában ritkaságnak számító kánikuláról, egy új, szokatlan Abba előadásról. Kapunk egy megható emberi történetet és egy gyönyörű verset, a színész előadásában.

2022-07-20 13 óra A műsorban beszéltünk a vírus helyzetről, az angliai magánszínházak finanszírozásáról, Zubornyák Zoltán színész-rendező elmondta, ő hogyan tanulta meg színházigazgatóként az ésszerű gazdálkodást. Szó volt az új Elvis filmről, és arról is, hogy a rock.- és popzene nagy öregjei miért népszerűek ma is. Azt is megtudhattuk, mit játszanak mostanság az angol színházak.

( A 2022.07.06-i adás ismétlése )

2022-07-06 13 óra A mai műsorban beszélünk a vírus helyzetről, az angliai magánszínházak finanszírozásáról, Zubornyák Zoltán színész-rendező elmondja, ő hogyan tanulta meg színházigazgatóként az ésszerű gazdálkodást. Szó lesz az új Elvis filmről, és arról is, hogy a rock.- és popzene nagy öregjei miért népszerűek ma is. Azt is megtudhatjuk, mit játszanak mostanság az angol színházak.

2022-06-22 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész- rendezővel beszélünk Webberről, aki nem csak sikeres szerző, hanem szociálisan érzékeny ember is. Próbáljuk megfejteni a 80 éves Paul McCartney titkát. És még mindig téma a királynő ünneplés.

2022-06-08 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező – a többi között- bemutatja azt a listát, melyet az állampolgárok szavazatai alapján állítottak össze a legismertebb, legkedveltebb 100 angol közéleti szereplőről. Megtudhatjuk azt is, hogy a kinti könyvtárakban hány magyar mű található. A műsor végén, ahogy megszoktuk, egy szép verset is hallunk a színész tolmácsolásában.

2022-05-25 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

( A 2022.05.11-i adás ismétlése )

2022-05-11 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

2022-04-27 13 óra Az adásban ismeretlen emberek izgalmas történeteit hallhatjuk. A színész-rendező Zubornyák Zoltán ezeket gyűjti most. Szó lesz – a többi között- egy Audrey Hepburn életéről szóló előadásról, az angliai vírushelyzetről, az Ukrajnáról szóló hírekről, és az angolok szolidaritásáról.

2022-04-13 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról, hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

( A 2022.03.30-i adás ismétlése )

2022-03-30 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

2022-03-16 13 óra A mai adásban szó lesz az ukrajnai helyzet kapcsán arról, hogy Anglia miben és hogyan segít a menekülteknek. A másik fontos téma a covid. Sajnos Angliában, de főleg Skóciában egyre több a fertőzött. Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal olyan híres magyarokról is beszél, akik főleg a 2. világháború idején Angliába menekültek. Közülük egy életútját Zubornyák szívósan kutatja, mert halála körülményeiről, sírjáról nem tud senki. Végül egy nagyon aktuális Ady verset hallhatunk.

2022-03-02 13 óra Az adásban beszélgettünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhettük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem maradt ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba került Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Volt vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben az ismétlésben is.

( A 2022.02.16-i adás ismétlése )

2022-02-16 13 óra Az adásban beszélgetünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhetjük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem marad ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba kerül Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Lesz vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben.

2022-02-02 13 óra Az adásban, a többi között, szó lesz az angliai vírushelyzetről, Johnson miniszterelnök egyre gyengülő helyzetéről, és arról is, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek mi hiányzik Magyarországról. Meglepő dolgokat tudunk meg. Megismerjük azt a műemlék épületet, ahol az a mozi működik, amelynek igazgatója. Az adás végén ismét egy szép verset hallhatunk.

2022-01-19 13 óra Az adásban szó lesz az angliai vírus helyzetről, Johnson miniszterelnök titkos bulijairól, András herceg lefokozásáról, a sajtó tisztességes működéséről. A Ne nézz fel című filmről, valamint arról, hogy mikor kezdett el Zubornyák Zoltán színész-rendező verset mondani. Az adás végén ismét hallhatunk tőle egy szép költeményt.

2022-01-05 13 óra Az adásban beszélünk az angliai vírushelyzetről, Zubornyák Zoltán színész-rendező új munkahelyéről, a helyi színház előadásairól, az angliai szilveszteri szokásokról, és arról is, hogy mi lehet a jó színész titka. Megtudhatjuk azt is, hogy milyen előadások azok, amik egy színészben tovább élnek, miután levetette a jelmezét.

2021-12-22 13 óra A Hello, Nottingham adásában Zubornyák Zoltán színész-rendezővel szó lesz az angliai vírushelyzetről, egy képviselő bukásának körülményeiről, az angolok karácsonyi szokásairól, a környezetvédelemről, ami az angolok életében kiemelkedően fontos szerepet játszik. Szóba kerülnek a legnagyobb mozisikerek és az is, hogy miként tréningezik Zubornyák Zoltán új vezetői poziciójára.

Kellemes ünnepeket kívánok.

2021-12-08 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

( A 2021.11.24-i adás ismétlése )

2021-11-24 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

2021-11-10 13 óra Vírushelyzet, brexit, szolgáltatóipar, vicces, ősrégi, még érvényes angol törvenyek— címszavak a Hello, Nothingam következő adásából.

2021-10-27 13 óra A műsorban meglepő új információkat hallunk III.Richárdról, ugyanis Zubornyák Zoltán járt az uralkodó múzeumúban. Egy nagy színésznő, Judi Dench időutazásáról készült filmről is mesél a színész-rendező. És, ahogy már megszokhattuk, az angliai vírushelyzetről is beszámolót kapunk.

2021-10-13 13 óra Az Angliában élő Zubornyák Zoltán színész-rendezővel filmekről, színházról, az angolok hagyományairól, James Bond autójáról és a még sajnos aktuális vírushelyzetről beszélgettünk.

2021-09-29 13 óra A Hello, Notthingam adásában, a többi között – szó lesz a brexit negatív hatásairól, a covid helyzetről, a színházi életről és a királyi családról.

2021-09-15 13 óra Az adásban – a többi között – szó lesz a szinész-rendező, Zubornyák Zoltán 60. születésnapjáról, Psota Irénről, az angol klubokról, fociról, teniszről és a vírushelyzetről.

2021-09-01 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a Brexit egyre romló hatásairól, a brit munkamorálról, a színházi és mozi életről, a hagyományok tiszteletéről.

2021-08-18 13 óra Új város, új munka, új élet. Mostantól Nottinghamből jelentkezik Zubornyák Zoltán színész-rendező.