Hello Nottingham! – Szegvári Katalin

Időpont: szerda 13:00 – 14:00 (páratlan hét), ismétlés szombat 15:00 – 16:00 és vasárnap 23:00 – 24:00 (páratlan hét)

Műsorvezető: Szegvári Katalin

Zubornyák Zoltán színész-rendezővel nem csak Angliáról beszélget Szegvári Katalin. A szigetországban élő művész és egy a művészeteket kedvelő rádiós heti találkozása nem mindennapi élmény.

2022-06-22 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész- rendezővel beszélünk Webberről, aki nem csak sikeres szerző, hanem szociálisan érzékeny ember is. Próbáljuk megfejteni a 80 éves Paul McCartney titkát. És még mindig téma a királynő ünneplés.

2022-06-08 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező – a többi között- bemutatja azt a listát, melyet az állampolgárok szavazatai alapján állítottak össze a legismertebb, legkedveltebb 100 angol közéleti szereplőről. Megtudhatjuk azt is, hogy a kinti könyvtárakban hány magyar mű található. A műsor végén, ahogy megszoktuk, egy szép verset is hallunk a színész tolmácsolásában.

2022-05-25 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

( A 2022.05.11-i adás ismétlése )

2022-05-11 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

2022-04-27 13 óra Az adásban ismeretlen emberek izgalmas történeteit hallhatjuk. A színész-rendező Zubornyák Zoltán ezeket gyűjti most. Szó lesz – a többi között- egy Audrey Hepburn életéről szóló előadásról, az angliai vírushelyzetről, az Ukrajnáról szóló hírekről, és az angolok szolidaritásáról.

2022-04-13 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról, hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

( A 2022.03.30-i adás ismétlése )

2022-03-30 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

2022-03-16 13 óra A mai adásban szó lesz az ukrajnai helyzet kapcsán arról, hogy Anglia miben és hogyan segít a menekülteknek. A másik fontos téma a covid. Sajnos Angliában, de főleg Skóciában egyre több a fertőzött. Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal olyan híres magyarokról is beszél, akik főleg a 2. világháború idején Angliába menekültek. Közülük egy életútját Zubornyák szívósan kutatja, mert halála körülményeiről, sírjáról nem tud senki. Végül egy nagyon aktuális Ady verset hallhatunk.

2022-03-02 13 óra Az adásban beszélgettünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhettük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem maradt ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba került Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Volt vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben az ismétlésben is.

( A 2022.02.16-i adás ismétlése )

2022-02-16 13 óra Az adásban beszélgetünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhetjük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem marad ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba kerül Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Lesz vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben.

2022-02-02 13 óra Az adásban, a többi között, szó lesz az angliai vírushelyzetről, Johnson miniszterelnök egyre gyengülő helyzetéről, és arról is, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek mi hiányzik Magyarországról. Meglepő dolgokat tudunk meg. Megismerjük azt a műemlék épületet, ahol az a mozi működik, amelynek igazgatója. Az adás végén ismét egy szép verset hallhatunk.

2022-01-19 13 óra Az adásban szó lesz az angliai vírus helyzetről, Johnson miniszterelnök titkos bulijairól, András herceg lefokozásáról, a sajtó tisztességes működéséről. A Ne nézz fel című filmről, valamint arról, hogy mikor kezdett el Zubornyák Zoltán színész-rendező verset mondani. Az adás végén ismét hallhatunk tőle egy szép költeményt.

2022-01-05 13 óra Az adásban beszélünk az angliai vírushelyzetről, Zubornyák Zoltán színész-rendező új munkahelyéről, a helyi színház előadásairól, az angliai szilveszteri szokásokról, és arról is, hogy mi lehet a jó színész titka. Megtudhatjuk azt is, hogy milyen előadások azok, amik egy színészben tovább élnek, miután levetette a jelmezét.

2021-12-22 13 óra A Hello, Nottingham adásában Zubornyák Zoltán színész-rendezővel szó lesz az angliai vírushelyzetről, egy képviselő bukásának körülményeiről, az angolok karácsonyi szokásairól, a környezetvédelemről, ami az angolok életében kiemelkedően fontos szerepet játszik. Szóba kerülnek a legnagyobb mozisikerek és az is, hogy miként tréningezik Zubornyák Zoltán új vezetői poziciójára.

Kellemes ünnepeket kívánok.

2021-12-08 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

( A 2021.11.24-i adás ismétlése )

2021-11-24 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

2021-11-10 13 óra Vírushelyzet, brexit, szolgáltatóipar, vicces, ősrégi, még érvényes angol törvenyek— címszavak a Hello, Nothingam következő adásából.

2021-10-27 13 óra A műsorban meglepő új információkat hallunk III.Richárdról, ugyanis Zubornyák Zoltán járt az uralkodó múzeumúban. Egy nagy színésznő, Judi Dench időutazásáról készült filmről is mesél a színész-rendező. És, ahogy már megszokhattuk, az angliai vírushelyzetről is beszámolót kapunk.

2021-10-13 13 óra Az Angliában élő Zubornyák Zoltán színész-rendezővel filmekről, színházról, az angolok hagyományairól, James Bond autójáról és a még sajnos aktuális vírushelyzetről beszélgettünk.

2021-09-29 13 óra A Hello, Notthingam adásában, a többi között – szó lesz a brexit negatív hatásairól, a covid helyzetről, a színházi életről és a királyi családról.

2021-09-15 13 óra Az adásban – a többi között – szó lesz a szinész-rendező, Zubornyák Zoltán 60. születésnapjáról, Psota Irénről, az angol klubokról, fociról, teniszről és a vírushelyzetről.

2021-09-01 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a Brexit egyre romló hatásairól, a brit munkamorálról, a színházi és mozi életről, a hagyományok tiszteletéről.

2021-08-18 13 óra Új város, új munka, új élet. Mostantól Nottinghamből jelentkezik Zubornyák Zoltán színész-rendező.