Hello Nottingham! – Szegvári Katalin

Időpont: szerda 13:00 – 14:00 (” A ” páratlan hét), ismétlés Péntek 04:00 – 05:00 és szombat 15:00 – 16:00 (” A „páratlan hét)

Műsorvezető: Szegvári Katalin

Zubornyák Zoltán színész-rendezővel nem csak Angliáról beszélget Szegvári Katalin. A szigetországban élő művész és egy a művészeteket kedvelő rádiós heti találkozása nem mindennapi élmény.

2024-06-19 13 óra ( A 2024.06.05-i adás ismétlése )

2024-06-05 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal Budpestről jelentkezik.

Az adásban szó lesz:

– a vetrece leves fontosságáról
– a lánya, Barbara karrierjéről, aki jegyszedőként kezdte Angliában abban a színházban, ahol végül menedzser lett
– Zubornyák izgalmas karrierjéről, de annak a barátjáról is, aki tanult magyar értelmiségiből boldog londoni mosogató lett
– miért nem jár Zubornyák Pesten színházba? Miért fáj még ma is a szíve , ha itthoni előadást lát.?
– kulturális ajánló azoknak, akik a szabadságukat Londonban töltik
– ki az a híres angol focista, aki éves keresetéből 14 hátrányos helyzetű fiatal egyetemi képzését finanszírozza?
– Hogy létezik, hogy Skóciában ingyenes az egyetemi képzés??
– felidézzük Zubornyák első filmszerepét, amire gimnazistaként Almási Tamás rendező kérte fel.

Az adás végén egy csodálatos Ady vers hangzik el.

Köszönjük, ha hallgatnak bennünket.

2024-05-22 13 óra – Miért nincsenek igazi angol ételek? Mi jellemzi az angol konyhát:? Elhangzik egy finom édesség receptje.
– Honnan származik a Tesco elnevezés? Ki az a lengyel zsidó, aki egy kis boltból indulva az egész világot behálózta üzletekkel.
– Hogyan és miként szól bele a színház világába a politika? Miért nem demokratikus intézmény a színház?
– Beszámolót hallhatunk egy nagyon izgalmas színházi előadásról, ami a britek erős szociális érzékenységét bizonyítja. Hogyan változik meg ugyanaz az előadás, ha gyengénlátók, nagyothallók, demensek vagy autistáknak ülnek a nézőtéren?
– Mi újság a királyi családban? Miért botrány, hogy Harry és a felesége Nigériában királyi fogadtatásban részesült?
– Mivel kampányol a Munkáspárt, és mi a realitása annak, hogy majd be is tudják tartani az igéreteiket?

Az adás végén egy gyönyörű verset mond el Zubornyák Zoltán.

Köszönjük, ha meghallgatják az adást.

2024-05-08 13 óra Zubornyák Zoltán színész rendező ezúttal Londonból jelentkezik.

Témáink röviden:

– Anyáknapja alkalmából Zubornyák Zoltán édesanyjáról mesél, aki mindent feláldozott a családjáért, ám ezt a mai napig nem érzi tehernek. 82 évesen naponta beszél a fiával. Profi módon kezeli a számítógépet.

– Miért jött a színész rendező villámlátogatásra Budapestre, és ment el ünnepelni arra a helyre, ahol ugyan sikeres volt, mégis kipenderítették?

– Angliában a helyhatósági választásokon a kormánypárt 473 önkormányzati helyet veszített, ami előrevetíti a parlamenti választások eredményét is.

– Miért küldték haza az ex elnököt Johnsont a szavazóhelyiségből?

– Hihetetlen számok: Angliában a 3-4 éves gyerekek 25%-nak van mobiltelefonja. A 13 alattiak fele használja a Facebook-ot.

– Mi újság a színházakban. Melyik új előadásra megy majd Zubornyák?

– Notthingham a 6. legnagyobb város Angliában, ahol 33 középiskola működik. Az egyetemisták száma 60 ezer, 2 nagy egyetemen.

– Mikorés hogyan tanult meg Zubornyák úgy angolul, hogy élvezni tudja a prózai előadásokat?

– Londonban 300 nyelven beszélő emberek élnek, de senki nem használja azt amit a BBC-ben hall.

Köszönjük, ha hallgatják adásunkat.

2024-04-24 13 óra Sok érdekes témánk van Zubornyák Zoltán színész-rendezővel. Néhány ezek közül:

– Szigorítják a dohányzási törvényt Angliában. Az a gyerek, aki ma születik soha nem vehet cigarettát. Hogy reagál erre a feketepiac?

– Töretlen sikere van a Titanic vándorkiállításnak. Vajon mi a titka annak, hogy a katasztrófa ma is foglalkoztatja az embereket. Mi látható a kiállításon?

– Hamarosan bemutatják Elton John új musical-jét, aminek sztoriját már filmből ismerjük: Az Ördög Pradát visel.

– A Brexit negatív hatása egyre erősödik. A tévék gyakorta szembesítik a Brexit híveket az egykori kecsegtető ígéretekkel illetve a mai valósággal.

– Újabb izgalmas részletekkel ismerkedhetünk meg az angol lóverseny világából. Mióta nem kell a nőknek féloldalasan ülni a lovon? Ki volt az első női zsoké?

– Egy megható történet arról az özvegyről, aki naponta azért száll metróra, hogy férje hangját hallja, amint tájékoztatja az utasokat.

Az adás végén ismét elhangzik egy gyönyörű vers, Zubornyák Zoltán nagyszerű tolmácsolásában. Köszönjük, hogy hallgatnak bennünket.

2024-04-10 13 óra Zubornyák Zoltán színész rendezővel ismét sok érdekes témánk van. Néhány ezek közül:

– Kevesen tudják, hogy a híres színész házaspár, Richard Burton és Elizabeth Taylor nem Amerikában született. Mindketten Angliából származnak. Richard Burton Wales-ben született egy alkoholista apa és egy pincérnő 12. gyereke volt.

– Az orosz propaganda hazugságai a királyi családról, Katalin és Károly király betegségéről.

– A híres fociedző, Sven-Göran Eriksson amikor bejelentette, hogy rákos, elmondta, hogy egy beteljesületlen álma maradt, nevezetesen , hogy a Liverpool edzője szeretett volna lenni. Zubornyák Zoltán elmeséli, hogy jött létre az a jótékonysági meccs, amelyen mégis a kispadon ülhetett az edző.

– Izgalmas történet az első szigetországi könyvtár létrejötte. Az alapító, Humphrey Chetham nem csak könyvtárat, hanem iskolát is épített szegény gyerekeknek . A 100 ezer könyből 60 ezer 1885 előtti. Hogy miként őrzik ezeket, kiderül az adásból, ahogy az is hogy mennyibe kerül a legdrágább szállodai szoba Londonban.

Az adás végén egy szép vers is elhangzik. Köszönjük, ha hallgatnak bennünket.

2024-03-27 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal Amszterdamból jelentkezik. Szó esik Hollandia kulturális életéről, kerékpáros kultúrájáról, a legalizált drogokról, az oktatás helyzetéről. Természetesen beszélünk Károly király és Katalin hercegné betegségről, a bulvár példátlan ferdítéséiről, olykor kegyetlen, nyomulásáról.. Végül Zubornyák egy megdöbbentő statisztikát ismertet. Angliában 106.984 gyereket ér abúzus , főként családon belül. De az is elképesztő adat, hogy 10-14 éves gyerekek is terjesztenek szexuális témájú képeket videókat, amin maguk vagy barátaik szerepelnek. Részletek az adásban. Köszönjük, ha hallgatnak bennünket.

2024-03-13 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel sok izgalmas témáról beszélgettünk. Ezek közül néhányat említek.

– A Migráció című animációs film gyerekeknek készült, de felnőttek is tanulhatnak belőle. Ez az egyik sikerfilm most Angliában.
– 2 színész felemelte szavát a csillagászati árú színházjegyek miatt, minek következtében tömegek számára elérhetetlenek az előadások.
– Hogyan változtak a nézői szokások a covid alatt? A szakszervezeti kutatás érdekes eredményekre jutott. Hogy lehet a fegyelmezetlen nézőket a mozikban, színházakban ismét kulturált viselkedésre bírni?
– Szégyenlista készül a művészeknek nem fizető cégekről. Milyen szankciókkal jár ez?
– Hogyan próbálja a népszerűségét egyre inkább elvesztő kormánypárt visszanyerni a híveket? Megoldás a migránsok Ruandába deportálása?
– Kik vezetik a könnyűzenei listát Angliában?

Ezekről és sok minden másról is szó lesz az adásban, aminek a végén egy gyönyörű vers is elhangzik.

Köszönjük, ha velünk tartanak.

2024-02-28 13 óra ( A 2024.02.14-i adás ismétlése )

2024-02-14 13 óra Témáink Zubornyák Zoltán színész-rendezővel

– Károly király miért beszél nyíltan a betegségéről? Liberális fordulat a kommunikációban.
– Harry herceg első megnyert pere , amit a bulvársajtó ellen nyújtott be. Továbbiak várhatóak.
– Hogyan kezeli a sajtó és a lakosság a valótlan gyalázkodásokat. Legutóbb pl. a szélsőjobb vezére sokakat rágalmazott igazságtalanul.
– Már a lakosság 63%-a szeretné a Brexitet visszafordítani. Egyre több hátránnyal jár, hogy kivonultak az EU-ból. Sokan fájlalják azt , hogy a híres Orient expressz, éppen a Brexit miatt már nem Londonból, hanem Párizsból indul. A jegy ára elképesztő: 45.650 dollár.
– Áprilisban indul az új adóév, és a bukásra álló toryk az egészségügyi járulék csökkentésével kampányolnak, holott az egészségügy sokat romlott.
– Indul a lóversenyek szezonja. Ki, hova, milyen öltözékben jár a derby-kre?

Az adás végén ismét egy szép verset hallunk.
Köszönjük, ha velünk tartanak.

2024-01-31 13 óra Hallo, Nottingham !Zubornyák Zoltán színész-rendezővel, a többi között, a következő témákról beszélgettünk:

– Hogyan foglalkozik a kinti sajtó a Király, és Katalin hercegnő betegségével?
– Hogyan működik a szigetország 166 ezer jótékonysági szervezete, és hogy sikerül ezeknek évente 48 milliárd fontot összegyűjteni?
– Adófizetési morál Angliában, különös tekintettel a politikusokra. – Hiányzik-e a színész-rendezőnek a színpad?
– Az adás végén egy gyönyörű vers hangzik el.

Köszönjük, ha hallgatnak bennünket.

2024-01-17 13 óra Ismét beszélgetünk Zubornyák Zoltán Nottingham-ban élő színész rendezővel. Izgalmas témáink: Több száz angol postást hurcoltak meg csalás miatt, ám most kiderült, egy szoftver hiba okozta a tévedést, aminek következtében sokan börtönbe kerültek, de többen öngyilkosok lettek. Lehet-e őket rehabilitálni pénzzel? Mozgalom indult, hogy a királyi gárda ne hordhasson medveszőr kucsmákat. Szóba kerül az az egyelőre titkos jelentés, amely feltárta az angol kormány súlyos hibáit. Érdekes , de megfejthető, miért sajnálják az angolok a dán királynő lemondását. Beszámolunk egy új filmről, a főszerepben Anthony Hopkins- el, aki az angol Schindler, egy bróker gyermekmentő tevékenységét mutatja be. Adás végén Benedek Miklósra emlékezünk. Köszönjük, ha hallgatnak minket.

2024-01-03 13 óra Ismét interjút hallhattak Notthingham-ből Zubornyák Zoltán színész-rendezővel.

Ajánlom a hallgatók figyelmébe Zubornyák Zoltán új novelláját, ami a Felhő Café oldalon olvasható. Szokatlan és izgalmas a témája. Erről is beszéltünk az adásban. Beszámolót hallhattunk egy nagysikerű londoni musical előadásról. A Sunset Boulevard új felfogásban látható. Beszéltünk az angol karácsonyi szokásokról, Zubornyákék ünnepi menüjéről, ami az idén nem magyaros lesz. Aki jól figyelt, megismerhette a kenyérszósz !!!! receptjét. Végül a szilveszteri angol szokások után egy csodálatos József Attila verset mondott el a művész. Köszönjük, ha meghallgatnak bennünket.

( A 2023.12.20-i adás ismétlése )

2023-12-20 13 óra Ismét interjút hallhatnak Notthingham-ből Zubornyák Zoltán színész-rendezővel.
Ajánlom a hallgatók figyelmébe Zubornyák Zoltán új novelláját, ami a Felhő Café oldalon olvasható. Szokatlan és izgalmas a témája. Erről is beszélünk az adásban. Beszámolót hallhatunk egy nagysikerű londoni musical előadásról. A Sunset Boulevard új felfogásban látható. Beszélünk az angol karácsonyi szokásokról, Zubornyákék ünnepi menüjéről, ami az idén nem magyaros lesz. Aki jól figyel, megismerheti a kenyérszósz !!!! receptjét. Végül a szilveszteri angol szokások után egy csodálatos József Attila verset mond el a művész. Köszönjük, ha meghallgatnak bennünket.

2023-12-06 13 óra Az adásból, Zubornyák Zoltán színész-rendezőtől megtudhattuk, hogy az angolok mennyit fizetnek a gyógyszerekért / nevetséges összeget, ezt előre elárulom/ illetve hogy a 60 éven felülieknek ingyen van a receptek kiváltása. Ha hiszi a hallgató, ha nem, de ez így van. Szó volt a Korona sorozat folytatásáról, amiben Diana hercegnő szelleme is megjelenik. Megemlékeztünk két fantasztikus magyar színésznőről, akikkel Zubornyák együtt dolgozott. Galambos Erzsi és Csomós Mari már az égi társulat tagjai.

Kivételesen nem vers hangzott el az adás végén, hanem a beszélgetés egy pontján prózát olvasott fel a színész. Hogy kitől és miért, az, amíg el nem hangzik, maradjon titok. Köszönjük, ha hallgatnak bennünket.

( A 2023.11.22-i adás ismétlése )

2023-11-22 13 óra Az adásból, Zubornyák Zoltán színész-rendezőtől megtudhatjuk, hogy az angolok mennyit fizetnek a gyógyszerekért / nevetséges összeget, ezt előre elárulom/ illetve hogy a 60 éven felülieknek ingyen van a receptek kiváltása. Ha hiszi a hallgató, ha nem, de ez így van. Szó lesz a Korona sorozat folytatásáról, amiben Diana hercegnő szelleme is megjelenik. Megemlékezünk két fantasztikus magyar színésznőről, akikkel Zubornyák együtt dolgozott. Galambos Erzsi és Csomós Mari már az égi társulat tagjai.

Kivételesen nem vers hangzik el az adás végén, hanem a beszélgetés egy pontján prózát olvas fel a színész. Hogy kitől és miért, az, amíg el nem hangzik, maradjon titok. Köszönjük, ha hallgatnak bennünket.

2023-11-08 13 óra Az adásban beszélünk filmekről, színházakról, de ezeknél is hangsúlyosabban a világpolitika eseményekről, a háborúk angliai visszhangjáról és a közelgő választásokról. Izgalmas téma a músorban a korrupciók leleplezése a szigetországban. Semmi nem marad titokban. Izgalmas eszközökkel leplezik le a visszaéléseket. Megtudhatja a hallgató azt is, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező,hogyan tanul online prózaírást egy neves magyar írótól. Köszönjük, ha hallgatnak bennünket. Az adás végén – ahogy megszoktuk- egy szép vers is elhangzik.

2023-10-25 13 óra Az adásban,- a többi között- beszélünk a háborúkról, az angolok érzékenységéről és szolidaritásáról, a képességek felméréséről egy új munkahelyen, de szóba kerül az is, hogy a Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek melyik művészi korszaka volt a legmeghatározóbb. Az adás végén – ahogy megszoktuk- elhangzik egy gyönyörű vers.

2023-10-11 13 óra Az adás témái: a forrongó politikai helyzet, a színházak és mozik kínálata, a királyi udvar aktuális történései. Az adás végén ismét elhangzik egy gyönyörű vers, Zubornyák Zoltán színész-rendező előadásában.

2023-09-27 13 óra Zubornyák Zoltán színész rendezővel ismét sok érdekes témánk volt. Szó volt egy hagyományos, 8 hétig tartó komolyzenei eseményről. A BBC Proms-nak a Royal Alber Hall adott otthont. A jegyeket mindig aznapra lehet megvenni, elérhető áron. Beszéltünk a királyi család óriási bevételeiről, de arról is hogy milyen hasznot jelent az országnak az az érdeklődés, ami ami a palotát övezi. Meglepő módon nullszaldó a végeredmény. Kicsit vicces az a téma, ami az angol középosztály protokolljáról szól. Szóba került a só-, és a borsszóró helye az asztalon és az is, hogy mennyire szabad az ülésnél kinyitni a térdet. Beszéltünk a mesterséges intelligencia hatásáról a művészetben. Vajon szabad-e egy már nem élő színész hangját reprodukálni. Az adás végén ismét egy gyönyörű vers hangzott el Zubornyák Zoltántól.

( A 2023.08.30-i adás ismétlése )

2023-09-13 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező a királynő halála kapcsán beszélt arról, hogy mit jelent neki és az angoloknak az uralkodó, és arról is, hogy miként változik távozása után az élet. Élveztes tudósítást kaptunk Zubornyák Zoltán születésnapi ajándékáról, ami egy különleges előadás volt.Újra megismerkedhettünk egy kis-nagy emberrel.

( A 2022.09.14-i adás ismétlése )

2023-08-30 13 óra Zubornyák Zoltán színész rendezővel ismét sok érdekes témánk van. Szó lesz egy hagyományos, 8 hétig tartó komolyzenei eseményről. A BBC Proms-nak a Royal Alber Hall ad otthont. A jegyeket mindig aznapra lehet megvenni, elérhető áron. Beszélünk a királyi család óriási bevételeiről, de arról is hogy milyen hasznot jelent az országnak az az érdeklődés, ami ami a palotát övezi. Meglepő módon nullszaldó a végeredmény. Kicsit vicces az a téma, ami az angol középosztály protokolljáról szól. Szóba kerül a só-, és a borsszóró helye az asztalon és az is, hogy mennyire szabad az ülésnél kinyitni a térdet. Beszélünk a mesterséges intelligencia hatásáról a művészetben. Vajon szabad-e egy már nem élő színész hangját reprodukálni. Az adás végén ismét egy gyönyörű vers hangzik el Zubornyák Zoltántól.

2023-08-16 13 óra A Hallo, Notthingham mai adásában Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a szigetország aktuális politikai helyzetéről, III Richárd megtalált csontjairól, és megtudhatjuk, hogy a tudóstársadalom milyen ellenségesen fogadja egy amatőr régész felfedezését. Megtudhatjuk azt is, hogy mit játszanak a színházak, hogy készül egy musical Diana életéről, és kiderül, hogy mi a vonzereje ma is az Egérfogó című darabnak, ami hetven éve műsoron van. Az adás végén a szokásos vers előtt bepillantást nyerhetünk az előkelőségek kinevezési is öltözködési protokolljába. Gondolta volna a hallgató, hogy, hogy az is számít, hogy valakinek hány fekete pötty van a palástján ?

2023-08-02 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk az Oscar-díjas Kevin Spacey metoo peréről, ami a művész felmentésével végződött. Szóba kerül egy másik per is, ami Harry herceg és a bulvársajtó között zajlik. Megtudhatjuk, mit szabad és mit nem az uralkodóház tagjainak. Igazán meglepőek, olykor viccesek a szabályok. De lesz még sok más érdekes téma is. Köszönjük, ha velünk tartanak.

2023-07-19 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal Madriból jelentkezik, ahol szabadságát tölti. Az adásban sok érdekességet hallunk, a többi között legyezőkről, kiállításokról, ételekről, színházakról. Az adás végén egy szép vers is elhangzik.

2023-07-05 13 óra A Hallo, Notthingam adásban Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a Brexitet egyre többen ellenzőkről, Harry herceg peréről, amit a bulvársajtó ellen indított, a független színházak anyagi helyzetéről, egy Elton John koncertről, amit utoljára láthatott Anglia közönsége. Ez annak a sorozatnak a része, amivel búcsúzik a színpadtól. Bevalljuk, hogy mindketten Elton rajongók vagyunk. A műsor végén, ahogy megszoktuk, elhangzik egy szép vers .

2023-06-21 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező lánya esküvője kapcsán az angol esküvői szokásokról beszélgetünk, szó lesz arról is, hogy a király lóháton vesz rész születésnapi ünnepségén, ahova Harry herceget nem hívták meg. Neki éppen zajlik a pere amit a bulvársajtó ellen indított. Megismerhetjük Johnson ex miniszterelnök lemondásának körülményeit. Adás végén, ahogy megszoktuk, elhangzik egy szép vers.

2023-06-07 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél a koronázási ünnepség visszhangjáról, az utódlás rendjéről, a királyi pitéről, és arról is, hogy a Brexitnek egyre több negatívuma mutatkozik. Megtudhatjuk azt is, hogy a jelenlegi kormánypárt miért veszít szavazókat. Érdekes információk hangzanak az angliai érettségikről és a mesterséges intelligenciáról. Az adás végén, ahogy megszokhattuk, egy szép verset mond el Zubornyak Zoltán.

( A 2023.05.24-i adás ismétlése )

2023-05-24 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél a koronázási ünnepség visszhangjáról, az utódlás rendjéről, a királyi pitéről, és arról is, hogy a Brexitnek egyre több negatívuma mutatkozik. Megtudhatjuk azt is, hogy a jelenlegi kormánypárt miért veszít szavazókat. Érdekes információk hangzanak az angliai érettségikről és a mesterséges intelligenciáról. Az adás végén, ahogy megszokhattuk, egy szép verset mond el Zubornyak Zoltán.

2023-05-10 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendezővel a fő téma a koronázás. Olyan részleteket tudatunk meg, amik a magyar sajtóban nem jelentek meg. Szó lesz az önkormányzati választásról, ahol sok mandátumot vesztett a kormányzópárt. Ám nem maradnak el a kulturális hírek sem. Az adás végén egy Esterházy próza hangzik el.

2023-04-26 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel az adásban beszélünk a közelgő koronázási ünnepség legújabb fejleményeiről, az ugyancsak közelgő helyhatósági választásokról, ami nagy változásokat ígér. Szó lesz 2 fantasztikus előadóművészről. Taylor Swift és Lewis Capaldi élete, sorsa, művészete sok mindenben hasonlít, és az is kiderül, hogy komoly mondanivalóval is lehet manapság tömegeket vonzani úgynevezett könnyűzenei koncertekre.

Igazán meglepetés a műsorban, hogy miként működik az egészségügy a királyságban. Hitte volna a hallgató, hogy évente szűrésekre és különböző vizsgálatokra hívják be az állampolgárokat? Nincs sorbanállás, de van gondoskodás. A háziorvos illetve az asszisztense jelentkezik a hozzátartozó lakosnál. És persze verset is hallhatunk az adás végén.

2023-04-12 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező beszámol barcelonai útjáról, szó lesz a közeledő koronázásról, Harry herceg könyvéről, a brexit újabb negatív hatásairól, végül két szép verset is hallunk.

2023-03-29 13 óra A mai adásban, a többi között- Zubornyák Zoltán színész-rendezőtől megtudhattuk, Angliában miért más színű az autókon elől és hátul a rendszámtábla. Megismertük a BBC-től elbocsájtott, majd visszavett sportriporter esetét. Kiderült az is, hogy Harry herceg gyerekei miért most kapták meg a hercegi címet. Végül izgalmas beszámolót hallhattunk egy liverpool-i kirándulásról.

( A 2023.03.15-i adás ismétlése )

2023-03-15 13 óra A mai adásban, a többi között- Zubornyák Zoltán színész-rendezőtől megtudhatjuk, Angliában miért más színű az autókon elől és hátul a rendszámtábla. Megismerjük a BBC-től elbocsájtott, majd visszavett sportriporter esetét. Kiderül az is, hogy Harry herceg gyerekei miért most kapták meg a hercegi címet. Végül izgalmas beszámolót hallhatunk egy liverpool-i kirándulásról.

2023-03-01 13 óra A műsorban, a többi között, beszélünk a nagy zöldség hiányról, ami most az egyik fontos probléma Angliában. Azt mondják, ez is a Brexit hatása. Szó esik a közelgő koronázási ünnepségről, a szélsőjobb jelenlétéről a társadalomban,a menekültek helyzetéről, a különféle szövetségekről. Pl. a nyilvános vécéknek is van érdekképviselete. Hallunk egy itthon ismeretlen musical-ről , az adás végén pedig egy meglepetés vers is elhangzik.

2023-02-15 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán rendező beszél az angolok szolidaritásáról Ukrajnában és a földrengés sújtotta országokban. Szó esik arról is, hogy milyen jelentősége van annak, hogy a király fogadta Zelinszkíj-t. Megtudhatjuk, hogy milyen előkészületei vannak a koronázásnak, és azt is, hogy milyen módon ünnepli a lakosság az új királyt. Lesznek kulturális és kulináris hírek, és az adás végén egy szép ukrán verset hallunk a színész tolmácsolásában.

2023-02-01 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező az adásban beszámol egy fantasztikus londoni színházi előadásról, Harry herceg könyvének angliai fogadtatásáról, az új miniszterelnök intézkedéseiről , a covid helyzetről. Az adás végén egy szép József Attila vers hangzik el.

2023-01-18 13 óra Zubornyák Zoltántól élvezetes beszámolót kaptunk VIII Henrik konyhájáról, evési szokásairól, de szó volt a jelenlegi belpolitikai helyzetről is. Megtudhattuk, hogy az elmúlt 50 évben kik voltak a legbefolyásosabb művészek az Egyesült Királyságban. Az adás végén egy izgalmas rap-szám fordítása is elhangzott.

( A 2022.11.09-i adás ismétlése )

2023-01-04 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél az angliai szilveszteri szokásokról, a BBC műsoráról, egy Judi Dench interjúról, de szó lesz, éppen a művésznő kapcsán, a szép színpadi beszédről, Montágh Imréről, a nagyszerű beszédtanárról is. A műsor végén , ahogy már hagyomány, elhangzik egy szép vers Zubornyák Zoltán előadásában.

2022-12-21 13 óra Az adásban szó lesz a Netflixen futó Harry és Meghan sorozatról. A sajtó elfogult, gyűlölködő cikkeiről, melyek Meghant ostorozták. Megtudhatjuk, hogy a királyi család milyen kapcsolatban áll a kirekesztő médiamunkásokkal.. Folytatjuk a karácsonyi szokások ismertetését, de szó lesz a magyar színházi élet három kiemelkedő rendezőjével készült nagyszerű interjúról.

2022-12-07 13 óra Az adásból megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező valaha sikeres dalszerző volt. Sztároknak írt dalszövegeket. Két dalát megismerhetik a hallgatók is. Szó lesz még – a többi között- az aktuális politikai helyzetről, és a kinti karácsonyi készülődésről, szokásokról.

2022-11-23 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel a többi között beszélünk arról a két felmérésről, amelyek az kutatták, mire a legbüszkébbek az angolok. Meglepőek az eredmények. Szó lesz az új miniszterelnökről és Károly királyról, a Korona új évadról és végül ismét hallunk egy szép verset.

2022-11-09 13 óra Zubornyák Zoltántól élvezetes beszámolót kapunk VIII Henrik konyhájáról, evési szokásairól, de szó lesz a jelenlegi belpolitikai helyzetről is. Megtudhatjuk, hogy az elmúlt 50 évben kik voltak a legbefolyásosabb művészek az Egyesült Királyságban. Az adás végén egy izgalmas rap-szám fordítása is elhangzik.

2022-10-26 13 óra Zubornyák Zoltán színész rendezővel megbeszéljük a monarchia rapid gyorsasággal lemondott miniszterelnökének rövid kormányzását, a belpolitai helyzet alakulását, az infláció hatását a kultúrára és a mindennapi életre. Másik témánk: milyen vezetőink voltak, és hogy Zubornyák milyen módszerekkel irányította a színházakat, amelyeknek igazgatója volt. Az adás végén egy gyönyörű vers is elhangzik.

2022-10-12 13 óra A beszélgetés idején Zubornyák Zoltán színész-rendező Budapesten volt. Szó esik pesti élményeiről, teniszről, kulináris élményekről, színházról. Ezután beszélünk Károly királyról és arról, hogy milyen jogai vannak az uralkodónak a monarchiában. Az új miniszterelnök tevékenységéről is szót ejtünk, valamint az inflációról, a vendégmunkások, a brexit okozta, hiányáról, Skócia önállósodási törekvéseiről, valamint a mozisikerekről. A műsor végén egy megrendítően szép verset hallunk.

2022-09-28 13 óra A műsorban beszélünk Erzsébet királynő temetési szertartásáról, az angliai energiahelyzetről, a választási esélyekről, az angol teázási szokásokról, a BBC műsorpolitikájáról, végül egy csodálatos történetet hallhatunk, melyből kiderül, milyen jó humora volt a királynőnek.

2022-09-14 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező a mai adásban a királynő halála kapcsán beszél arról, hogy mit jelent neki és az angoloknak az uralkodó, és arról is, hogy miként változik távozása után az élet. Élveztes tudósítást kapunk Zubornyák Zoltán születésnapi ajándékáról, ami egy különleges előadás volt.Újra megismerkedhetünk egy kis-nagy emberrel.

2022-08-31 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező Notthingam-ből tudósít Anglia legjelentősebb kulturális eseményeiről, a politikai életről, és izgalmas történetet hallhatunk Ravel Bolero c. művéről. A beszélgetés végén a művész egy nagyon szép verset mond el.

2022-08-17 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét megismertet bennünket egy ismeretlen izgalmas civillel. Beszélünk az inflációról, az angliai energiahelyzetről, a covid esetekről, a brexit negatív hatásairól, és arról is milyen a kulturális élet pénzszűke időkben.

2022-08-03 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendező beszámol izgalmas útjáról Törökországban. Beszélünk az Angliában ritkaságnak számító kánikuláról, egy új, szokatlan Abba előadásról. Kapunk egy megható emberi történetet és egy gyönyörű verset, a színész előadásában.

2022-07-20 13 óra A műsorban beszéltünk a vírus helyzetről, az angliai magánszínházak finanszírozásáról, Zubornyák Zoltán színész-rendező elmondta, ő hogyan tanulta meg színházigazgatóként az ésszerű gazdálkodást. Szó volt az új Elvis filmről, és arról is, hogy a rock.- és popzene nagy öregjei miért népszerűek ma is. Azt is megtudhattuk, mit játszanak mostanság az angol színházak.

( A 2022.07.06-i adás ismétlése )

2022-07-06 13 óra A mai műsorban beszélünk a vírus helyzetről, az angliai magánszínházak finanszírozásáról, Zubornyák Zoltán színész-rendező elmondja, ő hogyan tanulta meg színházigazgatóként az ésszerű gazdálkodást. Szó lesz az új Elvis filmről, és arról is, hogy a rock.- és popzene nagy öregjei miért népszerűek ma is. Azt is megtudhatjuk, mit játszanak mostanság az angol színházak.

2022-06-22 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész- rendezővel beszélünk Webberről, aki nem csak sikeres szerző, hanem szociálisan érzékeny ember is. Próbáljuk megfejteni a 80 éves Paul McCartney titkát. És még mindig téma a királynő ünneplés.

2022-06-08 13 óra A műsorban Zubornyák Zoltán színész-rendező – a többi között- bemutatja azt a listát, melyet az állampolgárok szavazatai alapján állítottak össze a legismertebb, legkedveltebb 100 angol közéleti szereplőről. Megtudhatjuk azt is, hogy a kinti könyvtárakban hány magyar mű található. A műsor végén, ahogy megszoktuk, egy szép verset is hallunk a színész tolmácsolásában.

2022-05-25 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

( A 2022.05.11-i adás ismétlése )

2022-05-11 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

2022-04-27 13 óra Az adásban ismeretlen emberek izgalmas történeteit hallhatjuk. A színész-rendező Zubornyák Zoltán ezeket gyűjti most. Szó lesz – a többi között- egy Audrey Hepburn életéről szóló előadásról, az angliai vírushelyzetről, az Ukrajnáról szóló hírekről, és az angolok szolidaritásáról.

2022-04-13 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról, hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

( A 2022.03.30-i adás ismétlése )

2022-03-30 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

2022-03-16 13 óra A mai adásban szó lesz az ukrajnai helyzet kapcsán arról, hogy Anglia miben és hogyan segít a menekülteknek. A másik fontos téma a covid. Sajnos Angliában, de főleg Skóciában egyre több a fertőzött. Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal olyan híres magyarokról is beszél, akik főleg a 2. világháború idején Angliába menekültek. Közülük egy életútját Zubornyák szívósan kutatja, mert halála körülményeiről, sírjáról nem tud senki. Végül egy nagyon aktuális Ady verset hallhatunk.

2022-03-02 13 óra Az adásban beszélgettünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhettük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem maradt ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba került Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Volt vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben az ismétlésben is.

( A 2022.02.16-i adás ismétlése )

2022-02-16 13 óra Az adásban beszélgetünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhetjük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem marad ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba kerül Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Lesz vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben.

2022-02-02 13 óra Az adásban, a többi között, szó lesz az angliai vírushelyzetről, Johnson miniszterelnök egyre gyengülő helyzetéről, és arról is, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek mi hiányzik Magyarországról. Meglepő dolgokat tudunk meg. Megismerjük azt a műemlék épületet, ahol az a mozi működik, amelynek igazgatója. Az adás végén ismét egy szép verset hallhatunk.

2022-01-19 13 óra Az adásban szó lesz az angliai vírus helyzetről, Johnson miniszterelnök titkos bulijairól, András herceg lefokozásáról, a sajtó tisztességes működéséről. A Ne nézz fel című filmről, valamint arról, hogy mikor kezdett el Zubornyák Zoltán színész-rendező verset mondani. Az adás végén ismét hallhatunk tőle egy szép költeményt.

2022-01-05 13 óra Az adásban beszélünk az angliai vírushelyzetről, Zubornyák Zoltán színész-rendező új munkahelyéről, a helyi színház előadásairól, az angliai szilveszteri szokásokról, és arról is, hogy mi lehet a jó színész titka. Megtudhatjuk azt is, hogy milyen előadások azok, amik egy színészben tovább élnek, miután levetette a jelmezét.

2021-12-22 13 óra A Hello, Nottingham adásában Zubornyák Zoltán színész-rendezővel szó lesz az angliai vírushelyzetről, egy képviselő bukásának körülményeiről, az angolok karácsonyi szokásairól, a környezetvédelemről, ami az angolok életében kiemelkedően fontos szerepet játszik. Szóba kerülnek a legnagyobb mozisikerek és az is, hogy miként tréningezik Zubornyák Zoltán új vezetői poziciójára.

Kellemes ünnepeket kívánok.

2021-12-08 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

( A 2021.11.24-i adás ismétlése )

2021-11-24 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

2021-11-10 13 óra Vírushelyzet, brexit, szolgáltatóipar, vicces, ősrégi, még érvényes angol törvenyek— címszavak a Hello, Nothingam következő adásából.

2021-10-27 13 óra A műsorban meglepő új információkat hallunk III.Richárdról, ugyanis Zubornyák Zoltán járt az uralkodó múzeumúban. Egy nagy színésznő, Judi Dench időutazásáról készült filmről is mesél a színész-rendező. És, ahogy már megszokhattuk, az angliai vírushelyzetről is beszámolót kapunk.

2021-10-13 13 óra Az Angliában élő Zubornyák Zoltán színész-rendezővel filmekről, színházról, az angolok hagyományairól, James Bond autójáról és a még sajnos aktuális vírushelyzetről beszélgettünk.

2021-09-29 13 óra A Hello, Notthingam adásában, a többi között – szó lesz a brexit negatív hatásairól, a covid helyzetről, a színházi életről és a királyi családról.

2021-09-15 13 óra Az adásban – a többi között – szó lesz a szinész-rendező, Zubornyák Zoltán 60. születésnapjáról, Psota Irénről, az angol klubokról, fociról, teniszről és a vírushelyzetről.

2021-09-01 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a Brexit egyre romló hatásairól, a brit munkamorálról, a színházi és mozi életről, a hagyományok tiszteletéről.

2021-08-18 13 óra Új város, új munka, új élet. Mostantól Nottinghamből jelentkezik Zubornyák Zoltán színész-rendező.