A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Mandel Róbert és Gerebics Sándor

FRAPPÉ

rázva és nem keverve

Minden pénteken 16 és 18 óra között Mandel Róberttel és Gerebics Sándorral. Benne kulturális és közéleti témák sok muzsikával, stúdióvendégekkel, olykor élő zenével, spontán művészeti produkcióval.

Mandel Róbert
zeneművész, producer

Mandel Róbert a világon elsőként adott tekerőlantkoncertet az amerikai majd az ausztrál kontinensen, de Izraelben is őt tartják a hangszer legismertebb előadójának. 1981-ben a legendás New York-i NBC “Today-Show” című televízióműsora szenzációként mutatta be a magyar muzsikust, majd 1988-ban a Melbourne-i ABC-TV mint a kontinens első tekerőlantosát népszerűsítette. A SKY- NEWS “Beyond 2000” című százmilliós nézettségű ismeretterjesztő műsor készítői Budapestre jöttek, hogy Mandel Róbertről, tekerőlantjáról és a magyar zenéről portréfilmet forgassanak, amely film hatására rövidesen a BBC-TV londoni és birminghami stúdióiban, majd a hamburgi NDR-TV és a berlini SFB-rádió stúdióiban is készítettek felvételt a magyar zeneművésszel. Mandel Róbert játékát 30 magyarországi, 1 német, 1 angol és 1 japán kiadású hanglemez őrzi. A Hungaroton által kiadott és a Mandel Quartet együttessel rögzített “Ungaresca” című, kizárólag magyar reneszánsz dallamokat tartalmazó CD-album, valamint Mandel Róbert “Hurdy-gurdy Collection” című válogatás-albuma a műfajon belül a mai napig eladási rekordokat döntöget, amelyet a nemzetközi zenei sajtó és a kritika is számos alkalommal elismert. 2002-2003-ban a Magyar Fesztivál Szövetség Elnöke, majd főtanácsadója. 2004-ben a Közép-Magyarországi Régió Európai Uniós Fesztiváljának igazgatójaként Pest Megye legfontosabb EU-csatlakozási ünnepségét szervezte meg. Legnépszerűbb sorozata a Hangszercsodák jelenleg is teltházak előtt zajlik a Zeneakadémián.

Gerebics Sándor
filmrendező, producer

Az elmúlt 25 év filmes- és média területen eltöltött év során lehetősége nyílt rendezői munkásságát kibontakoztatni itthon és külföldön, filmek, sorozatok, színházi adaptációk, klipek, reklámfilmek révén, mellette gyakorlatilag az összes vezető televíziós csatornával munkakapcsolatot tartott fenn. Teremteni, nagyszerű kollégáktól tanulni, közösen alkotni. Műsorvezető-szerkesztőként dolgozott a legendás Danubius Rádióban, dolgozott budapesti színházakban, írásokat publikált, magazinoknak fotózott. Jelenleg saját gyártásban készít önálló film- és televízió produkciókat különböző műfajokban, hazai és külföldi felkérésekre, valamint kulturális rendezvények kreatív művészeti irányítását végzi. Részt vett filmfesztiválokon, seregszemléken, fotókiállításokon. Visszaúton című első filmjével az UNESCO és az Európa Tanács meghívását élvezhette, 2015-ben három dokumentumfilmmel az Expo Milano világkiállításon és a Magyar Filmhéten szerepelhetett. A világ legismertebb sztárjaival készült interjúi szakmai elismerést és népszerűséget is hoztak számára.

Közel sem teljes filmográfia: Visszaúton (Am Rückweg), ZappaPest, A Rocky Horror Show Budapesten, Sappho szerelmei, A szárnyalás jövője, Beregi ünnep, Színház a pincében, Vsszaúton 2 (Am Rückweg 2), A show megy tovább, People In Room № 8, Indiai esküvő, Omega - The Red Star, Film és ecset, Tr3s Lunas - Mike Oldfield, Festival de Cannes,     Közel Afrikához, Flamentango, Die Gute Zeit, Moziünnep, Városfilm, koncerttel, Nicolas Schöffer rendkívüli világa, Időn túli hangzás, Adj nekem egy Bírót!

TV sorozatok: Valaki mondja meg!, Villanás, Szeress most!
TV magazin műsorok: Ötről-hatra, Meghívó nélkül, Exkluzív, Nap-kelte, Múzsa, Apropó, Jó reggelt, Magyarország!

 

• Frappé • péntek 16:00-18:00 •

2017-05-26 16 óra
2017-05-26 17 óra Vendég: Horváth Éva Mónika festőművész és a DuoEncanta: Szamosi Liza & Szlama Annamária, valamint Charlie Chaplin és a "Modern idők"

Koltai Róbert telefonon csatlakozik ma a Frappéhoz!
Charlie Chaplinről kérdezzük, és arról, hogy egyik filmje amerikai bemutatóján miként hasonlították a nagy amerikai nevettetőhöz.

2017-05-19 16 óra
2017-05-19 17 óra Várja a hallgatókat a 2 frapper: Mandel Róbert és Gerebics Sándor Munkatárs: Vályi Gábor Vendégek: Soós Andrea képző- és iparművész, látványtervező, Villányi Dániel zongoraművész és Olma Frigyes író-filmrendező-operatőr.

2017-05-12 16 óra
2017-05-12 17 óra a Frappé - rázva és nem keverve vendége lesz Dr. Hóvári János, a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékbizottság elnöke és Porkoláb Brigitta a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékév programszervezője, Fodor-Lengyel Zoltán Madridban élő magyar festőművész. A második órában főleg a filmeké lesz a főszerep - Oscar-díj, a közelgő Cannes-i Filmfesztivál és egyéb érdekességek -, vendégünk lesz Kraszkó Zita színésznő, televíziós műsorvezető. Az eligazodásban segít majd Dudás Viktor filmszakértő is. A stúdióba várjuk Fodor Pál turkológus, történészt is, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatóját, akivel még utazása miatt dőegyeztetésben vagyunk.

2017-05-05 16 óra
2017-05-05 17 óra Frappé - rázva és nem keverve

Holnap stúdió asztaltársaságunk vendégei Mörk Leonóra író, az Elle magazin vezető szerkesztője, Bujáki László festőművész és
élőben zenél majd Novák János csellista, zeneszerző, rendező, a Kolibri Színház igazgatója.

2017-04-28 16 óra
2017-04-28 17 óra Ha péntek, akkor Frappé! 

Vendégeink: Pálvölgyi Géza billentyűs, zeneszerző (East, Skorpio, Tátrai Band) és Szurcsik József festőművész, grafikus,
a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese, egyetemi adjunktus. 
Frapperek: Mandel Róbert és Gerebics Sándor

2017-04-21 16 óra
2017-04-21 17 óra Vendég: Szigeti Ferenc (Karthago együttes), Kohári Edit művészeti kurátor és Farkas Attila filmforgalmazó.

Frapperek: Mandel Róbert és Gerebics Sándor

2017-03-31 16 óra
2017-03-31 17 óra Vendégünk lesz Balázsovits Edit színésznő, énekes, Albert László kaposvári festőművész, aki a közelmúltban többek közt Párizsban a Carrousel du Louvre nemzetközi kortárs szalon seregszemléjén is kiállított, Barna Ilona fotográfus és más meglepetés vendégek.

2017-03-24 16 óra
2017-03-24 17 óra A Frappé első vendégei a civil szervezetként működő Magyar Hollywood Tanács alapítói: Bokor Balázs elnök és Dr. Erdélyi György elnökségi tag, valamint

a Makám együttes. A világszerte elismert formáció 1984 óta olyan zenei stílust képvisel magas színvonalon, amely elidegeníthetetlen része a Kelet-Közép-Európában élő népek kultúrájának.

2017-03-17 16 óra
2017-03-17 17 óra Pénteki adásunk vendége lesz Piroch Gábor kaszkadőr, kaszkadőrszakértő, aki több mint 350 televíziós és filmes produkcióban szerepelt. 2007-ben a kaszkadőrök legnagyobb elismerésének számító Taurus World Stunt Awardsra jelölték a Szabadság, szerelem című magyar filmért. Olyan hollywoodi szuperprodukcióban szerepelt, mint például a Total Recall, Titanic, A skorpió király, Terminátor 3: A gépek lázadása, Világok harca, Mr. és Mrs. Smith,Transformers 3, Maria B. Raunio finn származású Magyarországon élő festőművész és az olasz Michele Sità

aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem PhD adjunktusa és a Budapesti Olasz Kultúrintézet kulturális szervezéssel foglalkozó munkatársa.


2017-03-10 16 óra
2017-03-10 17 óra A martfűi rém című thriller 9 díjat zsebelt be a 3. Magyar Filmhéten.

Pénteken stúdiónkban köszönhetjük a film 4 alkotóját: Sopsits Árpád rendezőt, Szabó Gábor operatőrt, Dévényi Rita látványtervezőt és Ferenczy Gábor producert.

A Frappé második órája a rock 'n' roll jegyében telik majd. 
Vendégünk lesz Spaczér Judit a Magyar Elvis Klub elnöke és Lukács László az egyik vezetőségi tag. Mindketten szervezői a Budapesten nemrég megnyílt Elvis Presley kiállításnak.

2017-03-03 16 óra
2017-03-03 17 óra Sikerekben gazdag, sűrű napokat él meg mostanában a hazai filmes szakma. Kevesebb, mint két hete, Berlinben Arany Medve-díjas lett a Testről és lélekről című alkotás, és egy hete sincs, hogy a 89. Oscar-gálán Oscar-díjat nyert a Mindenki című kisjátékfilm. Megtiszteltetés számunkra, hogy épphogy csak megérkezett Los Angelesből, - elfogadta a Frappé meghívását - Balázs Ádám zeneszerző, az Oscar-díjas Mindenki című kisjátékfilm alkotója. Vendégünk lesz ma Ádám is

Zajlik a 3. Magyar Filmhét, pár nap múlva jön a nagy várakozással várt Kincsem és utána sorra több magyar film. A Frappé folytatva a legutóbbi adásban elkezdett filmes vonalat, most is javarészt a magyar filmnek szenteli adását, sok-sok zenével.
Frapperek: Mandel Róbert & Gerebics Sándor

2017-02-24 16 óra
2017-02-24 17 óra A mai adásunkat javarészt a magyar filmnek és a vasárnap induló 3. Magyar Filmhétnek szenteljük. Ismét több vendéget várunk. Így elsőként Muhi Klára filmkritikust, forgatókönyvírót, számos filmes kiadvány szerzőjét és Muhi András filmproducert, aki egyik producere Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének, mely Arany Medve díjat nyert múlt szombaton a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale). Adásunk második felében Novák Erik operatőr, a Magyar Filmakadémia elnöke, egyben a 3. Magyar Filmhét főszervezője látogat el a Frappé stúdiójába. Kiderül az is, milyen kapcsolat fűzte vendégünket a legendás Syrius együtteshez.

2017-02-17 16 óra
2017-02-17 17 óra Vendégünk lesz Für Anikó színésznő, Fekete György a Dögkeselyű című rock-rapszódia szerzője és Christoph Levente Hara operaénekes, művészeti vezető, a bécsi Staatsoper tagja, rendszeres fellépője.

2017-02-10 16 óra
2017-02-10 17 óra Vendégünk lesz Dina, avagy Samu-Pandzarisz Diána énekesnő, a Dina Zenekar alapítója.

2017-01-27 16 óra
2017-01-27 17 óra A Frappé stábja mai, január 27-i adásában ismét több kedves vendéget fogad stúdiójában, köztük Szük Norbert festőművészt, fesztiválszervezőt,

Köves Szilvia fotográfust, akivel most nyílt kiállítása kapcsán fogunk beszélgetni. East meets West - lehetne a mottója... Hogy miért? Megtudják ma.
Vendégünk lesz Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész is, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője szintén ellátogat hozzánk a Frappéba.

2017-01-20 16 óra
2017-01-20 17 óra Művészek jönnek a Frappéba innen-onnan. Beszélgetünk, zenélünk. Lesz köztük színész, költő, zenész, festő, fotós és filmes. Egy belvárosi művészeti szalonban találkoztunk. Zenés irodalmi est volt éppen a program. Sokan voltunk. Mi ez? - Kérdezte Iván, a festőművész, aki Saint-Tropez bohém világából toppant be. Az régi Budapesti polgári szalonjainak világa elevenedett meg számára is. Van létjogosultsága ezeknek a helyeknek manapság? Mit adhat egy ilyen szalon a művészeknek és vendégeinek? A világot járó Ivánnak és a társaság többi tagjának kapásból megélt emlékképek villantak fel hasonló helyekről, melyek élénken színesítik egy-egy adott város művészeti arculatát.

2017-01-13 16 óra
2017-01-13 17 óra A Frappé vendége a Balkan Fanatik - Lepe és Georgios Tzortzoglou.

2017-01-06 16 óra
2017-01-06 17 óra

2016-12-30 16 óra
2016-12-30 17 óra Tanuljunk sandacsacsázni!

A szilveszteri bulikra szigorúan javasolt táncfigura!
Michel Gondry Tajtékos napok (L'ecume des Jours, angol cím: Mood Indigo).című filmjéből

Táncold a sandacsacsát! / Danse-toi le Biglemoi!
Hölgyek, Urak! Tessék gyakorolni!
(ism. 31-én 06:00-08:00)

2016-12-23 16 óra
2016-12-23 17 óra 3 NŐ és a FRAPPEREK

Karácsonyi csevej az ünnepről, szokásokról, készülődésről sok zenével.
Vendégünk lesz: Kohári Edit filmproducer, Veronique-Eva Gruber IT támogató (Unisys) és Kárászy Szilvia zongoraművész

2016-12-16 16 óra
2016-12-16 17 óra ÉLŐ ZENE ÉS GITÁRTÖRÉS A STÚDIÓBAN!

A Frappé december 16-i adásának vendége lesz a tanzániai zenészeket tömörítő négytagú Serengeti Troupe együttes valamint Gróf Hörcher László gitártörő festőművész.

 

2016-12-09 17 óra Mandel Róbert és Gerebics Sándor

Vendégei: SEBESTYÉN MÁRTA és TÖRÖK ÁDÁM

2016-12-02 16 óra
2016-12-02 17 óra 
FRAPPÉ - rázva és nem keverve - Mandel Róbert és Gerebics Sándor

Film, zene, filmzene.....
Meghökkentő történetek hírességekkel...

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

A 37.

A főszerkesztői rendelés a koronára szólt. Szabadkozásféle szövegemet ott szakította félbe János, hogy hát akkor ezt a 37. napot írjam meg. Mármint hogy 37. napja nem úszom. Most 49. napja nem úszom, amikor nekiveselkedek a feladatnak. Nem egyszerű halogatásról van szó, hanem arról, hogy éppen mit is kéne írni. Ma, amikor történetesen anyák napja van, a tegnapelőtti lendületvételkor meg éppen a munka ünnepe volt vagy mi. Nagyjában és egészében pedig járvány van meg karantén, nekem, itt Budapesten most már nagyon konkrétan, ellentétben a némileg felszabadított vidékkel. Sál, sapka, kesztyű, mehetek cseresznyét szedni, pardon, maszk, kesztyű és sehová sem mehetek, hacsak egy kiló kenyérért nem.

Barátja vagyok a tényeknek, jegyzetírói minőségemben meg különösen. És ez a fő oka a halogatásnak: nincs elegendő hiteles tényem, nincs kilátásom, rálátásom, no meg perspektívám se. Ma mintha lett volna egy anyák napi „ajándék”, reggel öt halottat jelentettek a már régóta napi 10-11-12 helyett. Egy angol lap nem sajnálta az időt egy kis számolgatásra és azt találta, hogy a naponta jelentett koronaáldozatok száma nem mutatkozik pluszban az egyébként szokásos napi halálesetek számához képest. Több ország hivatalos adatait egybevetve jött ki a kollégáknak ez az eredmény, nem hegyezték ki a dolgot ránk, versenyképes magyarokra. Akiknél a vezetés közepesen gyorsan kapcsolt, utána eredt Ausztriának, de inkább az egészségügyet, valójában a hatalmát mentette, mint a gazdaságot, főleg nem az állás nélkül maradottakat. Ellapította a járványt, bár mára volt jelezve a csúcs, ilyen lapítás mellett itt a laptopnál semmiféle csúcsot nem érzékeltem. Orosz rulettet játszunk: ki tudja, mikor, mi lesz, majd kiderül. Elképesztőn sokat sikerült spórolni a teszteken, de hát milyen rulett az, ha tudom, hogy hány golyó van a fegyverben. Nagyjában és egészében: mit tudom én.

Remény: lesz alkalmas gyógyszer, nemcsak olyan, amiről másnap kiderül, hogy mégse. Lesz oltás. Talán szeptemberben. De az is lehet, hogy helyette október-november – jön a második hullám. Addigra mindenki immunis lesz, és csak annyira fogja utálni az öregeket, amennyire tavaly. Az is éppen elég. Nagyjából addigra növesztek olyan bicepszeket, hasizmokat és lábikrákat, mintha úsznék és nem szárazföldön kínoznám magam. Addigra minden ki lesz takarítva a lakásban, vicces, hogy még mindig nincs – de kinek van ideje rá a töméntelen fertőtlenítés mellett? Nyilvánvaló, se túlszórakoztató nem vagyok, se jókedvű. Talán ha megbízható forrásból tájékoztatnának róla, hogy mikor lesz addigra.

2020. május 3.
Faragó Judit

 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Nem csak a tenger hűsít, nem csak a Balaton vize vár! Jól esik eldugott tavainkban is megmártózni és felfedezni a csendes tájak örömét. Ismeri hazai tavainkat?  Válaszoljon kérdéseinkre és a helyes megfejtést beküldők között könyvnyereményt sorsolunk ki.  

 >>>

az Autodoc Club weboldalán