A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Haagen Imre

DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA

Zenés dalköltészeti kalandozás az állócsillagok és az örökzöldek között

Sík Olga és Kővári Judit növendékként kezdtem énekesi pályámat, majd jöttek az örökzöld dalokból összeállított szóló estek, az önmegvalósítási vágyam által hajtott pop-rock zenekarok, no meg a dalszövegírás. Sok ismert és kevésbé ismert művésznek írtam dalszövegeket és persze a saját zenekaraimnak is én faragtam a sorokat. Aztán kezdő újságíróként annak ellenére, hogy a jó tollú ifjú titánok közé tartoztam, mégis inkább a rádiózásban találtam meg magam. Szerkesztőként, zenei szerkesztőként és saját műsorokkal a tarsolyomban szálltam ki a robogó médiavonatból - egy időre. A különféle élő rendezvények műsorvezetései mellett aztán jött a szinkron. Egy számomra meglepően gyorsan felívelő és azóta is töretlen karrier és vele az új lehetőségek. Az új kihívások. A színpad és a film. :) …és persze a Drága örökösök az RTL Klubon. És most újra A RÁDIÓ. A Rádió Bézs. :) És a DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA. Egy dalköltészeti portréműsor, avagy egy zenés kalandozás az állócsillagok és az örökzöldek között. :) Úgy, mint régen, de mégis másként.

• A dalköltők társasága - Haagen Imre műsora • Péntek 14:00-15:00 •

2020-09-25 14 óra Létay Dórával régóta ismerjük egymást. És mindig többet szerettem volna tudni róla annál, mint amennyit a sajtóból és a szerepein keresztül látni vélek. Gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül, de ennek az ég világon semmi köze ahhoz, hogy egy gyönyörű Nőről beszélünk. Ez valami plusz.
Mindenesetre a sikeres és népszerű színésznő kiválóan énekel és csodaszép dalszövegeket is ír, ami talán sokak számára újdonság lehet. Nem ígérhetem, hogy a műsor végére kiderül, hogy mi a titka, hogy mi is az a bizonyos plusz, ami csak kevesek sajátja, de még az is lehet, hogy igen.

2020-09-18 14 óra Ha az ember lánya sokoldalú, akkor bizony nem könnyű egy célra fókuszálni. Talán még az is folyton változik, hogy mire lenne érdemes. Egy kis színház, egy kis szinkron, egy kis koncertezés. Krisztával gyakran szinkronizálunk együtt, de valójában akkor ismerkedtünk meg, amikor felkértem, hogy énekeljen egy jótékonysági rendezvényen a Bazilika előtti téren. Egy fáradhatatlan és céltudatos Nő, aki mindig felbukkan valahol. Vendégem: Gőbölös Kriszta

2020-09-11 14 óra E heti vendégem egy olyan szikrázó tehetség és elbűvölő személyiség, akit egy hosszú pálya után végre felfedezett egy egész ország. Csonka Ibolya RTL klub Drága Örökösök című sorozatának köszönhetően, immár országos népszerűségnek örvend. De ez a karrier bizony sokkal színesebb ennél! Ráadásul az adás, kicsit eltérve a műsor hagyományaitól, telis tele lesz meglepetésekkel. Tartsanak velünk!

2020-09-04 14 óra A vendég: Buda Imre

Alma. Egy tökéletes szimbólum. Ezt tudta már a Beatles is, amikor megalapította az Apple Records-t és nyilván tudta Steve Jobs is, amikor... Mindenesetre Buda Gábort még azokból az időkből ismerem, amikor az ifjú énekes-zeneszerző, a világra nyitottan, hatalmas ambícióval telve kereste a maga útját. Azóta bizony eltelt nagyjából három évtized. És Ő ez idő alatt, jó törzsfőnökként, remek emberekkel karöltve, végülis felépített egy megkérdőjelezhetetlen brand-et. A magyar Apple-t, vagyis az Alma Zenekart.

2020-08-28 14 óra A sokoldalúság akkor nagy ajándék igazán, ha az stílusérzékkel és ízléssel párosul. Ha mindezekhez még fantázia, bátorság és munkabírás is társul, akkor a siker garantált. E heti vendégem, Kocsis M. Brigi nem elégszik meg azzal, hogy a ráosztott feladatokat szívvel-lélekkel megoldja, hiszen ő egy igazi teremtő típus, aki bizony alkotni akar. És a mi nagy örömünkre több területen alkot is. Mert ő így teljes. Ismerjék meg őt! Tartsanak velünk!

2020-08-21 14 óra Egy fantasztikus Nő! Aki eddigi élete során több sikeres formációban is hosszú időn át volt meghatározó egyéniség. Nem véletlenül, hiszen minden szempontból vérbeli énekesnő. Színpadra született! Azon túl, hogy Fenyő Miklós és a Hungária is meghatározó állomás az életében, a Brillantin Brigáddal, a Smile-al és a Partyssimoval egyaránt megszámlálhatatlan buli van mögötte. És persze ahogy őt ismerem, előtte is. Fáradhatatlan. Ráadásul a civil életben sem akárki. Egy szívemnek különösen kedves vendég: Magó Edina!

2020-08-14 14 óra Ha van olyan, hogy (még) meg nem értett zseni, akkor Ő az. Szerintem gitárral a kezében született. De hogy már az anyaméhben dalokat írt, az biztos. Vérében van a rock and roll. A “ha nem ide születik” kitétel tökéletesen illik rá. Jelenlegi dalaiban pedig túlzás nélkül ott van az élete. A magasságok és mélységek. Realisztikusan és meghökkentően fogalmaz. Régóta ismerem. Talán ezért is lepett meg ennyire az általa választott öt dal. Vendégem: Stefaich Tibi, vagyis “A“ Stefi.

2020-08-07 14 óra Mai vendégemet régóta ismerem. Az első két szó, ami mindig eszembe jut róla, az életszeretet és a tartás. Félig magyar, félig görög. Sőt! Teljesen magyar és görög egyszerre. Erről is mesél nekünk. Egy rendkívül karakteres művész. Kitűnő táncos, énekes és színész. Aki minden szerepet és feladatot alázattal és tiszta szívvel old meg kiválóan. Ráadásul rengeteget szinkronizál. És nem csupán egyedülálló orgánuma miatt kihagyhatatlan. Nagyszerű Ember. A Dalköltők Társasága mai vendége: Petridisz Hrisztosz

2020-07-31 14 óra Született rocker? Vagy született rádiós? Melyik az igazi énje? Esetleg mindkettő egyszerre? E heti Dalköltőnk, a Sing Sing névre keresztelt legendás rockbanda egykori frontembere úgy döntött, hogy lesz ami lesz, ő bizony kikér Még Egy Kört a sorstól, hiszen a színpadot ugyanúgy nem lehet végleg elhagyni, ahogy a rádió stúdiót sem. Vendégem, Abaházi Csaba őszintén és a tőle megszokott lendülettel beszél múltról, jövőről és új zenekaráról.

2020-07-24 14 óra Kékkői Zalán lényegesen több, mint népszerű zenészek nagyszerű gitárosa. Nem klasszikus karrier az övé, mégis eljutott a csúcsra. Régi barátom. És nem csak azért hívtam meg, mert most jelent meg élete első saját projektje. A Shelter�� Ráadásul isteni zenéket hozott! Tartsanak velünk!

2020-07-17 14 óra Egy rendkívüli ember a vendégem. Csodálatos hanggal megáldva. Amihez persze műveltség és ízlés is társul. Ezért is ő az egyik legismertebb női hang. Beszélünk “A” Rádióról, a szinkronról és leginkább róla. Kevés embert érzek szinte azonnal közel magamhoz. Ő az egyik. Zahorán Adrienn. Boldog vagyok, hogy eljött hozzám.


2020-07-10 14 óra Bevallom, azt hogy Léner András, a nagyszerű színházi rendező, egyetemi tanár az egyik legrégebbi és legjobb jóbarátom, nem is próbáltam leplezni interjú készítés közben. Mert csak így lehetett őszinte a beszélgetésünk. Már gyermekként is csodáltam őt. És ezzel a mai napig így vagyok.

2020-07-03 14 óra Kovax

Kovács Péter. Egy művész, akinek a neve egybeforr a nagy generáció halhatatlanjainak a karrierjével. Azokéval, akik kapcsán a közös munkáról a többség csak álmodozhat. Presser, Zorán, Alapi, Keresztes stb. Persze Kovax nem csupán egy kiemelkedő session zongorista, vagy épp a magyar Tom Jones, hanem sokkal több annál. Valódi alkotó és kivételes előadó. Régi jó barátom.

2020-06-26 14 óra Egy nagyszerű ember a vendégem! Hosszú évek óta nem találkoztunk. Mégis ott folytattuk, ahol akkoriban abbahagytuk. Hihetetlen vitalitás, elképesztő karrier, a nagyon nagy generáció egyik utolsó mohikánja, az örökké fiatal sármőr, a valóságos élő legenda. Megtiszteltetés, hogy eljött a műsoromba. Jöjjenek! Szálljanak fel velünk együtt a fekete vonatra! Kapaszkodjanak! A vendégem: Poór Péter!

2020-06-19 14 óra Egy különleges vendég. Egy rendkívüli ember. Egy valóságos csodabogár. Alkotmányjogász. Politológus. Egyetemi tanár. Ráadásul költő. Nem is akármilyen. Ráadásul a Barátom. Szentpéteri Nagy Richard!
Ritkán mondok ilyet, de kihagyhatatlan. Tartsanak velem!

2020-06-12 14 óra Az, hogy régi kedves Barátom, a nagyszerű Szabó Ági a jelenkori könnyűzene egyik legelismertebb és legfoglalkoztatottabb dalszövegírója, nem vitás. Ráadásul messze nem érdemtelenül élvezi a szakma és a közönség szeretetét. Mégis leállt egy időre. Vajon miért? Mi vezetett ehhez a döntéshez és mi minden történt vele azóta? És miért kezdte újra? Ezekre is fény derül az adásban.

2020-06-05 14 óra A Dalköltők a karanténból adások hatodik, egyben utolsó részében egy érdekes válogatással készültem. Remek dalok és dalszövegek a hét napjaihoz kötődve. Hétfőtől vasárnapig, azaz a Bergendy Hétfő című dalától, Zorán Vasárnap délutánjáig.

2020-05-29 14 óra Folytatódik a Dalköltők a karanténból sorozat. Ismét legendás színészek énekelnek, Udvaros Dorottyától, Kazal Lászlón, Törőcsik Marin és Kaszás Attilán át Csonka Andrásig. Műfaji határok nincsenek. Időutazás és katarzis garantálva.

2020-05-22 14 óra A dalszövegek interpretálása ugyan kiktől is lehetne hitelesebb, mint a színészektől? Akik számára talán egy-egy hangsúly, szünet, sóhaj, talán sokkal többet jelent, mint mások számára. Az ének tudás másodlagos, még sincs hiányérzetünk. Egy rendkívül színes és izgalmas összeállítás olyan legendákkal, mint Ruttkay, Tolnay, Hernádi, Bessenyei, Mensáros, Kern, Darvas és sokan mások.

2020-05-15 14 óra Magam sem gondoltam, hogy ilyen sok magyar dal van, melynek címe egy-egy női név. Vagy esetleg egy női nevet tartalmaz a cím. Olyan csodálatos előadók és alig hallott lesznek a mai műsorban is, akik állócsillagok. Mikes Éva, Ruttkay Éva, Szécsi Pál, Németh József, Zorán, vagy épp Cseh Tamás. Szóval ma is színes a repertoár. Tartsanak velem!

2020-05-08 14 óra Ezen a héten, a Nők előtt fejet hajtva folytatódik a múlt héten elkezdett csemegézés azok között a magyar nyelvű dalok között, melyek címe egy-egy női név. Izgalmas és sokszínű összeállításra lehet számítani és már most szólok, a sorozatnak még mindig nincs vége. Tartsanak velem!

2020-04-24 14 óra El tudják képzelni, hogy milyen sok olyan dal van a magyar könnyűzenei palettán, melynek címe egy konkrét női keresztnév? És azt, hogy milyen sok azonos című dal született már, különböző alkotók tollából? Gondolnák, hogy ezek a dalok bele sem férnek egy egy órás műsorba? Ugye kíváncsiak, hogy az első órában mely dalok csendülnek fel? Most nem beszélgetünk. Hiszen karantén van. Most zenélünk! Tartsanak velem!

2020-04-17 14 óra Melyik műfajban érzi magát jobban Erdőhegyi Brigitta? Mi köti össze Sophia Lorent, Mihail Gorbacsovot és a Depeche Mode-ot? Hol, hogyan és mikor találkozott a pályánk? Hogyan kezdődött, valamint hol és merre tart a karrierje? Régi barátom Erdőhegyi Brigitta volt a vendég.

( A 2020.02.07-i adás ismétlése )

2020-04-10 14 óra Második vendégem volt Dandó Zolika, akiről sokan nem tudják, hogy nem csupán remek gitáros, hanem amellett, hogy zeneszerző és hangszerelő, keresett session-zenész is, sőt olykor még dalszövegeket is ír. Ráadásul nem is akármilyeneket! Dandó Zolikát, alias Babi nénit, sokoldalúsága mellett kivételes humor és hatalmas munkabírás jellemzi. Örülök, hogy eljött hozzánk!

( A 2020.01.31-i adás ismétlése )

2020-04-03 14 óra Van aki e nevet nem ismeri? Szerintem nincs. De vajon tudjuk-e, hogy ki ő valójában? Nyilván színész, nem is akármilyen, aki persze kiválóan énekel, de ő mégis elsősorban “A” Hajdú Steve. Együtt forgatunk a Drága örökösökben és már a forgatások alatt is kiderült, hogy nekünk mindig van miről beszélnünk. Örülök, hogy ő is eljött a Dalköltők Társaságába!

2020-03-27 14 óra Első vendégem volt, Lombos El Marci a jelenkori hazai könnyűzenei élet egyik legszínesebb egyéniséggel megáldott és fiatal kora ellenére már most rendkívüli sikereket maga mögött tudó dalköltője. Műfajokon átívelő karrierjében kiváló művésztársakat tudhat maga mellett. Dalszövegei frissek, szókimondók és egy olyan leleményes és formabontó világot teremtenek, melyben mi hallgatók is meglátjuk az élet mélységeit és magasságait, színeit és árnyait. Ráadásul igen gyakran szembesítve vagyunk a dolgok fonákjával is.

( A 2020.01.24-i adás ismétlése )

2020-03-20 14 óra Mindig csak olyan embereket hívok meg vendégnek, akik valóban érdekelnek. E heti vendégem azonban az átlagosnál is jobban érdekelt, különösen fontos számomra. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy ha nem ide születik, világsztár! Lebilincselő művész, akiről mindenkinek tudnia kell! Szirtes Edina Mókus! Boldog vagyok, hogy eljött hozzám!

2020-03-13 14 óra Egy fiatal és gyönyörű énekesnő, aki bár minden adottsága megvan ahhoz, hogy a popipar csillogó hercegnője legyen, mégis inkább egy kortárs költeményeket akusztikusan színpadra varázsoló duóban érzi jól magát egy fantasztikus gitáros oldalán. E heti vendégem Szécsi Viktória. Jegyezzük meg ezt a nevet!

2020-03-06 14 óra Magyar Bálint különleges Ember. Ebben azért vagyok ennyire biztos, mert közeli és nagybetűs Barátom. Nagyszerű énekes és kiváló színész. Kalandos karrierrel. Nem mellesleg sportoló. Fáradhatatlan. Legalábbis úgy tűnik. Érzékeny férfi, aki mégis elképesztően erős. Ahogy én látom, mindig keres valamit. A dalok, melyeket választott, beszédesek. Szeretni fogják.

2020-02-28 14 óra Amikor az ember egy valóságos élő legendával beszélget, akkor annyi mindent kérdezne. Vajon belefér ez a sok kérdés meg válasz egy órába úgy, hogy még zenélünk is? Mivel legújabb vendégem Valla Attila régi barátom, így azt hiszem ez a Mission Impossible majdnem sikerült. Én nagyon élveztem a beszélgetést. Szerintem Ő is. És remélem Önök is ugyanúgy fogják élvezni, mint mi!

2020-02-21 14 óra Egy rendkívüli művész, Voga Viki a vendégem, aki természetesen csoda jó dalokat is hozott magával. Megtudhatjuk, hogy eddig miként alakult a karrierje, hogyan lett Presser Gábor vokalistája, milyen együtt alkotni az édesapjával Voga Jánossal és, hogy miért szeret inkább angolul énekelni.

2020-02-14 14 óra E heti vendégem, Szabó Csilla, szerény véleményem szerint az ország egyik legszebb hangú énekesnője. Beszélgetünk majd a Bojtorjánról, nagyszerű zenészbarátságokról, múltról, jelenről es jövőről, no meg arról, hogy bizony a gyerekeknek zenélni és énekelni a világ egyik leghálásabb dolga.

2020-02-07 14 óra Melyik műfajban érzi magát jobban Erdőhegyi Brigitta? Mi köti össze Sophia Lorent, Mihail Gorbacsovot és a Depeche Mode-ot? Hol, hogyan és mikor találkozott a pályánk? Hogyan kezdődött, valamint hol és merre tart a karrierje? Régi barátom Erdőhegyi Brigitta a legújabb vendégem.

2020-01-31 14 óra Második vendégem Dandó Zolika, akiről sokan nem tudják, hogy nem csupán remek gitáros, hanem amellett, hogy zeneszerző és hangszerelő, keresett session-zenész is, sőt olykor még dalszövegeket is ír. Ráadásul nem is akármilyeneket! Dandó Zolikát, alias Babi nénit, sokoldalúsága mellett kivételes humor és hatalmas munkabírás jellemzi. Örülök, hogy eljött hozzánk!

2020-01-24 14 óra Első vendégem, Lombos El Marci a jelenkori hazai könnyűzenei élet egyik legszínesebb egyéniséggel megáldott és fiatal kora ellenére már most rendkívüli sikereket maga mögött tudó dalköltője. Műfajokon átívelő karrierjében kiváló művésztársakat tudhat maga mellett. Dalszövegei frissek, szókimondók és egy olyan leleményes és formabontó világot teremtenek, melyben mi hallgatók is meglátjuk az élet mélységeit és magasságait, színeit és árnyait. Ráadásul igen gyakran szembesítve vagyunk a dolgok fonákjával is.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán