Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

Bácskai Juli

"Beszélgetések a szexről és más dolgokról" címmel jelent meg az első könyvem (több mint egy tucat követte), aminek alapja több évig tartó beszélgetéssorozat volt kamaszokkal. Még népművelő/klubvezetőként 2.000 órát tartottam  a témában, (nem sokkal voltam idősebb a hallgatóimnál). 

Az AKG  egyik alapítójaként a pedagógiai program aktív kitalálója - és évtizedig iskolapszichológus voltam. Tankönyvet írtam az életről (Magánélettan), egyéni- és párkapcsolati terapeutaként hatékonyan próbálok a szexualitásról  kérdezni. Színházat alapítottam, magam írom a forgatókönyveket a párkapcsolati - és generációs szituációkat a PSZICHOSZÍNHÁZ (.hu) részére.

http://www.facebook.com/pszichoszinhaz

http://www.pszichoszinhaz.hu

http://youtube.com/pszichoszinhaz

• Madam Rekamié - Bácskai Juli műsora • Szerda 14:00-15:00 •

2021-12-01 14 óra Madam Recamié műsorában Molnár Áron NoÁr színész rapper a vendég. A rap, mint csengetés? miért akar valaki ébresztőt fújni? Kiabálni? Kiknek szól?

( A 2019.01.09-i adás ismétlése )

2021-11-24 14 óra Senki nem utánozza úgy a tanárát, Máté Gábort, "hogynemondjam: Mesterét" . mint ő. Az AlkalMáté Trupp tagja, a legendás osztály színésze, aki mostanában inkább rendez, "hogynemondjam" német nyelvterületen. Bácskai Juli műsorában Dömötör András a szerdai vendég, izgalmas lett, de örömhír: hallgatózni szabad! Rádió Bézs

2021-11-17 14 óra Találós kérdés: Milyen kurzus az, amit a bábművész tart, ha színészeket oktat, és nem bábosokat? "Bábtalan" -mondja Csató Kata, mesteroktató, aki éppen Salzburgban tanított a felvétel készítése idején. Szóba kerül az igazságtalanság, ami az SZFE körül tombolt, és a kifelé vezető út, a FreeSzfe, ahová egyre több diák átiratkozik. Beszélgetünk az érzékenyítésről és a haladó/elmaradott gondolkodásról. Madam Rekamié Kultúrszalonja szerdán 2-kor a Rádió Bézsben, szerkesztő-műsorvezető Bácskai Juli pszichológus "szabadSZÓműves".

2021-11-10 14 óra Ne hallgass rám! Ne hallgasd meg ezt a műsoromat,

*ha ezerrel élsz az munkában és privátban
*ha kihasználod minden percedet
*ha erős vagy és boldog,
mert akkor "kimaxolod az életed"

Bácskai Juli pszichológussal gondolkodhatsz szerdán 2-től

2021-11-03 14 óra Kedves Gyerekek és Felnőttek! Talán nem tudjátok, miért volt kedvencünk a DESSZERT, ti ott TÖVISPUSZTA környékén vagy másutt, nem emlékeztek, hogy különféle emberek, akik kíváncsiak voltak és letettek valamit az asztalra, leültek egy asztalhoz és értelmesen elbeszélgettek, nem a saját idióta vicceiken kacarásztak, nem ám!

APROPÓ: belőletek mi lett: BOLDOG HÜLYE ÉS OKOS DEPRESSZIÓS? Tudjátok-e már, hogy sokféle VILÁGKÉP van, és mindenkié értékes lehet? 2021.november 3-án 2-kor KEPES ANDRÁS a vendégem.

2021-10-27 14 óra Lettner Kriszta fotográfus nem a szavak embere. Évek óta ismerem, mégis csodálkozva kérdezte: "Szerinted tudok jót mondani?" "Tudok jól kérdezni!" -válaszoltam, a Rádió Bézs hallgatóié a kiváltság, hogy ezt elbírálják. Az interjúalanynak és a készítőjének hinnie kell abban, hogy érdemes nyilvánosan eltölteniük egy órát a mikrofon előtt. A fotózásról beszélgetünk, úgy, hogy csak a FB oldalainkon lehet megtekinteni őket. Bácskai Juli műsora szerdán 2-től. Hallgatózni szabad.

2021-10-20 14 óra Madam Recamié műsorában beszélgetünk hét mocskos napról, vad szenvedélyről és fatális véletlenekről, a sorsról és a végzetről Gárdos Péter filmrendező íróval.

( A 2018.12.05-i adás ismétlése )

2021-10-13 14 óra Ha valaki fél percben megnevettet a videó posztjaival, annak jó a humora. Ha ehhez még tehetséges is, akkor intenzív érdeklődést ér el nálam. Ti is nyissátok ki a fületeket, Madam Rekamié kultúrszalonja szerdán 2-kor Dankó István társaságában. Szerkesztő-műsorvezető Bácskai Juli.

2021-10-06 14 óra "Ne rendelj szarvasgombát, ha nincs az étlapon" Ezt a szlogent azokra találtam ki, akik irrális elvárásokról ábrándoznak, és mivel nem kapják meg, egész életük a csalódásról szól. Mesélek a veszélyes csalókról és rokonszenves szélhámosokról. Hallgasd Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezetőt a csalódás pszichológiájáról szerdán 2-kor. Bemelegítünk a Pszichoszínház előadására. #csalókéscsalódások

2021-09-29 14 óra A színész akkor is színész, amikor nem játszik - állítja Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezető. A riport főszereplője nem pontosan érti, vagy nem így érti a gondolatot. A színésznő elvonási tünetek helyett létrehozott valami mást, egy új otthont, Hungary Live PopUp Studio néven. (Puskáznom kell ezt a kedves nevet, de majd megtanuljuk) A színésznőnek van "másik élete" is, ahol otthon érzi magát, nem a szomszéd megyében lévő telken vagy a nagymama házában, hanem Amerikában, New Yorkban. Ide is kirándul gyakran, és viszi magával a kultúrát. Madam Rekamié kultúrszalonjában ismerkedjetek Boros Anna színésznővel, szerdán 2-kor.

2021-09-22 14 óra Bemutatok egy fiatal nőt, Pistyur Veronika, akinek három diplomája, doktorija, több vállalkozása van, több díjat adott és kapott, emlegetik a legbefolyásosabb magyar nők között - és aki nem felejtett el mosolyogni. Tanulhatunk tőle, vajon hogyan ötvözi a tudatosságát a segítő szándékával? Hallgatózni szabad. Szerdán 2-től.

2021-09-15 14 óra Berobbant a szakmába, erősen nyomot hagyott, pedig még igen fiatal. A Katona József Színház rendezője máris nagy előadások díjnyertes alkotója. Szóba került Nóra és Othello is, valamint az apró tetoválások a testén. Izgalmas riport készült Madam Rekamié Kultúrszalonjában. Székely Kriszta.

( A 2020.09.09-i adás ismétlése )

2021-09-08 14 óra "A rendező munkatársa". "A rendező asszisztense" - mondjuk, mintha függelék lenne egy személy egy nála fontosabb lény mellett. Pedig néha valóban így is van. Mikor és mennyi szakmai önállóság illeti a rendezőasszisztenst? Színháza válogatja? Vagy a rendező engedékenysége? Esetleg a saját alázat és kreativitása között dől el a meccs? Madam Rekamié Kultúrszalonjában élőben beszélget Bácskai Juli a vendégével Tóth-gábor Annával, aki jelenleg a 6szín művészeti titkára. Hallgatózni szabad.

2021-09-01 14 óra Nem szabad, tilos, veszélyes. TABU. Ne nyúlj hozzá, ne beszélj róla, ne is gondolj arra. TABU. Madam Rekamié kultúrszalonja a Tabu pszichológiájáról járja körül. Hangosbeszélő Bácskai Juli szerkesztő - műsorvezető. Hallgatózni most sem tabu.

2021-08-25 14 óra Zenész, csellista, zeneszerző, rendező, a Kolibri színház igazgatója. Madam Rekamié kultúrszalonjában Az ember tragédiája bemutatása a meghívás apropója. Bácskai Juli vendége Novák János. Szerdán 2-től hallható. Hallgatózni szabad.

2021-08-18 14 óra Miért menne bárki Miskolcra, ha több száz kilométerre lakik? Elárulom: a színházért. Jó a szaglásunk nekünk, akik ragaszkodunk a jó színházhoz, vándorolunk, ahova csak kell. Miskolcon jó a társulat és erőteljes előadásokat láthatunk. Madam Rekamié kultúrszalonja az újabb évad előtt hívta vendégül Béres Attila rendezőt, a színház igazgatóját. Bácskai Juli műsora élőben szerdán 2-kor. Hallgatózzatok, szabad!

2021-08-11 14 óra Madam Recamier műsorában Fenyő Iván színész volt Bácskai Juli vendége. Privát szféra. Kell-e az elvonulás? Ki tiszteli a magánéletünket? A közszereplőnek lehet-e magánélete? Hol a határ?

( A 2019.01.30-i adás ismétlése )

2021-08-04 14 óra Először beszélgettünk ilyen hosszan, pedig vagy húsz éve ismerjük egymást. Becserkészni egy színésznőt, elkapni a valódi lényét, engedni, hogy nyisson vagy zárjon, amikor pontosan tudja, mit tart meg magának. Bácskai Juli műsorában Nagy-Kálózy Eszter és semminemzeti, semmitársulati, semmirudolfpéter, semmipletyka, semmipolitika. Hallgatózni szabad.

2021-07-28 14 óra Részvétem - szoktuk mondani, ha valakinek valakije meghal. Amit mondhatunk rutinból, udvariasságból vagy őszintén. Tényleg segít ez a gyászolónak? Vagy az segít, ha megöleled? Vagy ha küldesz szivet? Madam Rekamié kultúrszalonjában Singer Magdolna volt Bácskai Juli vendége. Erről a szomorú témáról nagyonis szórakoztató és izgalmas beszélgetést ajánlunk.

2021-07-21 14 óra Vittétek már a gyerekeket a Bábszínházba az Andrássy úton? Gyerekkorodban vittek titeket a Bábszínházba a Népköztársaság útján? Kedves Gyerekek és felnőttek, ismerjétek meg a Budapest Bábszínház igazgatóját (kb. fele annyi idős, mint a színháza), aki itt játszik rendez, és akinek nyugodt szívvel adta át az igazgatást a korábbi direktor. Három gyereket nevel és menet közben ledoktorált. Madam Rekamié Kultúrszalonjában Ellinger Edina volt Bácskai Juli vendége.

2021-07-14 14 óra Kiskoromból emlékszem egy szalagcímre :" Már nő is vezethet villamost" Nem értettem, ha már igen, akkor eddig miért nem? Aztán szenzáció volt a rendőrnőtől a női űrhajósig mindenki. Később a műkérdések: hogy tudja összeegyeztetni a karriert és a családot? Madam Rekamié kultúrszalonja szerdai vendége Benkő Nóra nem nyavalyog, csak teszi a dolgát mindenhol. Színész, a Városmajori Színház igazgatója, két gyerek anyja és a többit elmondja ő maga. Szerkesztő-műsorvezető Bácskai Juli.

2021-07-07 14 óra Azt gondolnád, hogy akinek évtizedek óta a szája előtt van a fuvola, az csak fújja, fújja és talán már nem is tud nélküle beszélni. Én magam is évtizedek óta ismerem, a 25. színházból, a Magyar Rádióból, a Kolibri színházból. Játszik, majd türelmesen várja a jelenetet, amiben újra játszik. Mindeközben egy színes egyéniség, akinek van élete, és véleménye -fuvola nélkül. Bácskai Juli vendége Kecskeméti Gábor, vagy ahogy becézzük néha: a "Kecske". Madam Rekamié kultúrszalonja, szerda 2. Hallgatózni szabad.

2021-06-30 14 óra Élete nagy részét színházban tölti. Jelen van az írott sajtóban, rádió-és tévé műsora van. Kérdez, belekérdez, kritizál, provokál. Hogyan reagál mindezekre ő? Bóta Gábor szerdán 2-kor Bácskai Juli vendége Madam Rekamié kultúrszalonjában.

2021-06-23 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja vendége Karinthy Márton volt. Hallottátok már ezt a beszélgetést, talán ismételtük is. Azóta nincs köztünk Marci, és búcsúzunk az általa teremtett és dédelgetett Karinthy színháztól. Több lesz a változás mint a hagyomány őrzés. Bácskai Juli szerkesztő- műsorvezető tisztelgése.

( A 2017.08.16-i adás ismétlése )

2021-06-16 14 óra A tolerancia tanulható és tanítható! A mai vendégem életműve bizonyíték erre. Utálta az iskolát hétévesen, most közel hetven évesen még mindig "iskolás". Pedagógusként létrehozta az élhető életteret, eleinte egy alternatív gimnáziumnak neveztük. Magam is az alapító 15 szakember egyike voltam, én adtam a nevet (és remélem, még más értéket is), megszületett az Alternatív Közgazdasági Gimnázium. A beszélgetésben a toleráns egymásra figyelés nem is kerül szóba, ez ott természetes. A generációkról érdekeseket mesél Horn György, a pedagógiai program alapítója, a társadalomismeret tanára. Bácskai Juli műsora, Madam Rekamié Kultúrszalonja.

2021-06-09 14 óra Már az édesanyja hasában ugrált, ez még nem volt tudatos: sima kanásztánc, moldvai csángó vagy rábaközi verbunk felváltva. Az életműködése a zenétől függ, az életműve még alkotás alatt áll. Madam Rekamié kultúrszalonja Novák Péter meghívásával bizonyítja, hogy nem tűnt el, bár nem látjuk naponta. Bácskai Juli vendége személyesen mesél a belső változásairól.

2021-06-02 14 óra Madam Rekamié Kultúrszalonja megnyílik egy másik kultúrszalon előtt. A Jurányi Ház vezetője Rozgonyi-Kulcsár Viktória a vendégünk, aki a sokszínűségről és a befogadó helyről mesél Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezető mikrofonja előtt. (Végre színház!)

2021-05-26 14 óra Kedves Hallgatóim! Nehéz feladatot vállaltam, amikor az eltelt év pszichológiai hatásaitól készült a műsorom. Kihez beszéljek? Hogyan lehet igaz az egyiknek szánt mondat a másik ezer hallgatónak? Személyes és szakértő is lehetek egyszerre? Akit eltalál/megérint bármelyik gondolatom, jelezze a Madam Rekamié FBoldalon vagy a Rádió Bézs csoportban.

( A 2021.04.28-i adás ismétlése )

2021-05-19 14 óra A színészek beszédtanára. A szép magyar beszéd színész-oktatója. Akihez visszajárnak a növendékei, akiről hálával és szeretettel beszélnek (persze jól hangsúlyozva), pedig a szöveg színpadkész tanulása nehéz feladat. Bácskai Juli vendége Ságodi Gabriella. Madam Rekamié kultúrszalonja szerdán 2-kor.

2021-05-12 14 óra Színművész, aki kulturális menedzser, kommunikációs szakember, aki az SZFE tanszékén dolgozik, amíg lehet, szabad nő, akinek minden gyereke szabadon nő, szóval hallgatózni érdemes. Bácskai Juli vendége Spilák Klára. Madam Rekamié kultúrszalonja szerdán 2-kor.

2021-05-05 14 óra RR. Csak így rövidítem a naptáramban. Világsztár monogram! Férfias, energikus, és mégis érzelmes, talán mert élteti a humora.

Legtöbbször a Krétakör előadásain láttam, most is szóba hozom a Hamletet, a Schilling-féle remekművet. Alice Miller is téma lett, akárcsak a dilemma: lehet-e rossz emberből jó színész? Kortalan a külseje, már fiatalabb korában is játszott öreget, gyereket. Madam Rekamié kultúrszalonjában Rába Roland lesz Bácskai Juli vendége. Hallgatózni szabad. Szerdán 2-kor (később a hangtárban)

2021-04-28 14 óra Kedves Hallgatóim! Nehéz feladatot vállaltam, amikor az eltelt év pszichológiai hatásaitól készült a műsorom. Kihez beszéljek? Hogyan lehet igaz az egyiknek szánt mondat a másik ezer hallgatónak? Személyes és szakértő is lehetek egyszerre? Akit eltalál/megérint bármelyik gondolatom, jelezze a Madam Rekamié FBoldalon vagy a Rádió Bézs csoportban.

2021-04-21 14 óra Lengyel Anna volt a példa minden rákos beteg előtt a színházi szakmában. Évekig ő volt a példa, hogy átmeneti állapotnak lehet tekinteni azt a valamit, ami a testében nem kívánt jelenség, Ő volt a szó kimondója, ő volt, aki leborotválta a fejét, mielőtt a kemoterápia tenné vele, ő minden kezelés után újraéledt, szóba állt a saját halálával, nem sütötte le a szemét. Most végleg lehunyta. A közös műsorunkkal tisztelgek előtte 04.21-én szerdán, a szokott időben.

( A 2019.12.18-i adás ismétlése )

2021-04-14 14 óra Szerdán 2-től Schneider Zoltán, a Radnóti színház vezető színésze lesz Madam Rekamié vendége. Kérdezem a pálya elejéről és közepéről, a színészi vágyairól, amire apropó a Vágy című előadás, Alföldi Róbert rendezésében.

( A 2020.02.19-i adás ismétlése )

2021-04-07 14 óra A szakmában mindenki a középső nevén ismeri: Bazil. Lázár Kati és Jordán Tamás meglátott benne valamit, amikor a Merlin színház stúdójába jelentkezett. Elmeséli, hogyan lett rendező, hova hívják az ország társulataihoz alkotótársnak. Az életét a színháznak szenteli, ti pedig szentelhetnétek rá egy órát. Hallgassátok Madam Rekamié műsorát, melynek vendége Koleszár Bazil Péter. Szerkesztő- műsorvezető Bácskai Juli pszichológus "szabadSZÓműves"

2021-03-31 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja egy multikulti -gondolkodású fiatal nőt mutat be a hallgatóknak. Még nincs mögötte négy évtized se, mégis több ország lakójaként és több szakma művelőjeként ismerjük. Kitanulta a Hellinger-terápiát és most családállítással foglalkozik Párizsban vagy épp Budapesten. Meggyőzően avat be minket a módszertanba: mi történik, ha valakinek a múltjából rég elfeledett rokon kerül elő... (ide jár három titokzatos pont) Bácskai Juli műsorában Pálosi Bogival beszélget. Hallgatózni szabad.

2021-03-24 14 óra Van rendes neve, de ismeretlenül is "Görög Lacinak" mondanád. Titokban kedved lenne beletúrni a göndör fürtjeibe. Mert a férfibáj olyan megnyerő egyede, akit a nők- lányok- asszonyok, de a férfiak is kedvelnek. A hangja egyedi, és eljátszotta a világirodalom összes fontos szerepét. A Miskolci Nemzeti színház tagja. Nem csak jó színész; nagy színész. Végre beszélgettünk, a kicsi lányáról is. Hallgatózni szabad. Bácskai Juli műsora.

2021-03-17 14 óra Amikor még Zsámbékra jártunk az AlkalMáté Trupp előadásaira, nagyokat nevettünk a Péter Kata (címszereplő) aggódásán, hogy mikor fogad el a szakma? Nyilván tart-e A szakma? Sok év után nem csak "a szakma", de a nézők is ismerik a péterkata-jelenséget. Hogy érzi magát most színészként, szabadúszóként, anyaként Péter Kata? Madam Rekamié kultúrszalonja szerdánként 2-től, szerkesztő-műsorvezető Bácskai Juli pszichológus szabadSZÓműves

2021-03-10 14 óra Bácskai Juli vendége Szikszai Rémusz rendező. Vajon sok vagy kevés 7 km a határtól, ha az ember Romániában nő fel? Vajon minden színházi rendező készít a szövegkönyvébe több oldal jegyzetet? Vajon miből születik a hatás? Madam Rekamié kultúrszalonja szerdán 2-kor.

2021-03-03 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja Bagossy László rendező-, egyetemi tanárral töltött egy órát. A sötétben látó tündértől, a stadionban játszódó Hamleten át a Diggerdriverig emlegettük a rendezéseit. Halk szavú, szerény ember, megéri kinyitni a fületeket a szavaira. Szerkesztő-műsorvezető Bácskai Juli

2021-02-24 14 óra Üdv a Hallgatónak! Talán magányosnak érzi magát, pedig ott van a lakásban a saját családja. Talán van felnőtt gyereke, akinek a párválasztása -hm- hogy is mondjam?- nem kompatibilis a családdal. Talán bizalmasabb volt a kapcsolata a kedvesével, de nem bízik a teste a testedben? Bácskai Juli saját könyvéből olvas, Galkó Balázs pedig ugyanezeket a férfi hangján szólaltatja meg. Másképp értelmezzük? Hallgatózni szabad!

2021-02-17 14 óra "Tesszük a dolgunkat, amire szerződtünk az Élettel" "Kerülöm a konfliktusokat" "Érzékeny témák érdekelnek" -Telihay Péter rendező gondolatai Madam Rekamié kultúrszalonjában. Bácskai Juli vendége a mestereiről, Hamlet pszichológiájáról és a rendezés titkairól mesél. Hallgatózni szabad.

2021-02-10 14 óra Ma beszédbe elegyedek valakivel, aki nélkül ez nem lenne. Nem tudom, olyan jól focizott-e, nem tudom, milyen pedagógus lett, de tudom, milyen riporter és milyen főszerkesztő. Kíváncsi és szerethető. Madam Rekamié kultúrszalonjában a dilemmákról is szó lesz. Miért lenne jobb, ha több pénz futna be a szerkesztőségbe, és ez miért lenne rosszabb? Bácskai Juli műsorvezető-szerkesztő Fodor János műsorvezető-szerkesztővel beszélget. Hallgatózni szabad.

2021-02-03 14 óra Egy jó beszélgetésnek jó a dramaturgiája. Nekünk, szerkesztőknek öröm, amikor érezzük az összhangot, ha egymást segítjük az interjú alanyával. Madam Rekamié kultúrszalonja Németh Gábor írót, a filmesek dramaturgia oktatóját, az SZFE tanköztársaság kikiáltóját hívta vendégül. Hallgatózni szabad.

2021-01-29 14 óra Péntek 14:00-15:00 - Börcsök Enikőre (1968 - 2021) emlékezünk

Meghalt Börcsök Enikő. A Rádió Bézsben 14 órától felidézzük Börcsök Enikő hangját, megfontolt mondatait.

Bácskai Juli beszélgetett vele 2017, március első napján.

Jó voltál, Börcsi! Jó voltam? - kérdeztél vissza mindig, amikor megdicsértünk egy-egy előadás után. Jó voltál, tudtad mikor mennyire, de szükséged volt minden szeretetre. Begyűjtötted és kamatostul adtad vissza. Nagyon féltettelek (ahogy minden barátod), de te nem óvtad magadat. A fél várost örökbe fogadtad: a transzplantált gyerekeket színházba vitted, a sarki fűszeresnek és a piaci hentesnek színházjegyet adtál, zalában színházat rendeztél a szomszédok gyerekeivel, néha hazahoztad őket a pesti lakásba és a Vígszínházba. Néha féltem tőled, mert nagyon szigorúan néztél, amikor elmeséltem, miről fogsz improvizálni. Aztán röhögtünk, hogy te így koncentrálsz, 46 előadást játszottunk együtt. Az életed feléig voltál egészséges, mégsem ismertem nálad egészségesebb, természetesebb nőt. Semmi manír, semmi taktika, semmi színlelés. Játék, függöny.

2021-01-27 14 óra Érdemei szerint? Vajon milyen díjazást érdemel? Milyen fizetést, mennyi figyelmet? Érdemli-e hogy elvegyék tőle a tanári állását? (e tény az interjú készítése után következett be) Kocsis Gergely - a Katona József színház remek színésze - ezen a héten ő vendég. Madam Rekamié kulturszalonja.

2021-01-20 14 óra Minden riportban megkérdezzük a színházi rendezőt, mi volt az előzmény, hogyan került a színház közelébe, biztatták vagy gátolták-e a szülei. A heti rendezőnek az édesapja is színház rendező, Léner Péter (jó egészséget kívánunk innen is) Léner András nem lázadásból és nem tiltakozásból lett rendező. hallgassátok meg őt magát.

2021-01-13 14 óra Kedves Hallgatók!

Ha már kéznél/háznál van egy párkapcsolati szakértő, akkor néha elvárható, hogy gyakorolja a szakmáját. Szerdán 2-kor Madam Rekamié kultúrszalonjában Bácskai Juli saját pszichológia könyvéből olvas. De lesz még egy csavar: Galkó Balázs színész-Bézs szerkesztő-jóbarát is felolvassa ugyanezen írásokat. Kísérletünk célja ama kíváncsiságunkat kielégíteni, hogy másképp értelmezendő-e a gondolat, aszerint, hogy férfi-vagy nő adja hozzá a hangját? Döntsétek el magatok!

2021-01-06 14 óra Vannak a megosztó emberek, és vannak a szerethető emberek. (A többit most nem sorolom.) Bemutatom Vass György színészt, a szerethetők közül, azoknak, akik őt nem ismerik. Aki ismeri = szereti. Ő a Vassgyuri. Ebből az egy órás beszélgetésből, kiderül, miért, Hallgatózni szabad.

2020-12-30 14 óra Táncol, énekel, humora van, és ő a Gizi! Madam Rekamié vendége Gyebnár Csekka.

Bácskai Juli most bevallja: kezdetektől figyelemmel kíséri a legfontosabb magyar szappanoperát, amelyben Gizi önmagáról alig tudó alkoholista volt, majd talpra állt, és az új hódoló azért is tudja manipulálni, mert ő is gyógyult alkoholistának vallja magát. A bántalmazó kapcsolat a szemünk előtt zajlik, erről, a nők helyzetéről is beszélgetünk a remek színésznővel szerdán 2-kor. Hallgatózni szabad!

2020-12-23 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonjában ma Bácskai Juli magának adogatja a labdát, régi és mai karácsonyokról, ahogy a pszichoterápiában látjuk: kicsit szomorú, kicsit túlzott, néha magányos, néha hamis az ünnep - de a miénk. Hallgatózni szabad.

2020-12-16 14 óra Tudtátok, hogy a közösségfejlesztés egy szakma? Tudomány! Azt is gondolhatnánk, hogy kell egy Ilonka néni, aki szépen énekel és kell egy Kati néni, aki mindenkit ismer - ő a középpont - és már kész a közösség. Madam Rekamié vendége egy személyben mindez, sok könyvet írt ebben a témában, doktorált belőle, oktatja évtizedek óta. Bácskai Juli örömmel kérdezte régi baráti közösségének emblematikus alakját: Vercseg Ilikát.

2020-12-09 14 óra Sok ember jár pszichológushoz (és még többnek kellene), mégis kevesen tudják, milyen módon zajlik ez nálunk. Szerződést köt veled a pszichológus? Kereteket szab meg? Felhív, ha elfelejtettél órára menni? Ezekről beszélget Vályi Gábor pszichológus- Rádió Bézs munkatárs- és Bácskai Juli pszichológus - Madam Rekamié - műsorvezető szerkesztő.

2020-12-02 14 óra Egyszerű ember, egyszerű névvel. dr. Kiss Eszter. Azt hinnéd, orvos vagy jogász. Nem, ő színművész, a Katona József Színház tagja. Beszélgetünk a doktoriról és Chicagoról, az irodalomról és a tanításról. Hallgatózni szabad. Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezető ajánlója.

2020-11-25 14 óra Olyan színésszel fogunk ismerkedni, akit évtizedek óta ismerek. A riport elején szóba kerül egy Merlin nevű varázsló, a végén pedig maga a riportalany varázsol nekünk. Emlegetjük Lázár Kati nevét és többször Jordán Tamást. Bácskai Juli vendége Horváth Ákos, a szombathelyi Weöres Sándor színház tagja.

2020-11-18 14 óra Szokatlanul fiatal színész érdemelte ki Madam Rekamié kíváncsiságát. Varga Ádám pár év alatt repült az ismertség felé. A vadóc és a rosszfiú, a kamasz ( A Tanár c.sorozatban) és a csábító már megvolt, amikor a repülést pilóta ülésre váltva egy eltérító-túlélő monodrámát vállalt, amelyben sok tucat szerepet játszik, önmaga feszes és igen hatásos rendezésében. Bácskai Juli műsorába bárki belehallgatózhat.

2020-11-11 14 óra Részemről a Made in Hungária elvetemült lelkesedésű bőgősébe szerettem bele. Azóta sok filmszerepe volt, több évad a Munkaügyekben, a Drága örökösökben, kezdetektől a Katona tagja, most épp Jágó szerepében láthattam.
Madam Rekamié kultúrszalonjában Kovács Lehel, a Katona József Színház művésze a szerkesztő-műsorvezető, Bácskai Juli vendége.

2020-11-04 14 óra Szerdán 2-től Madam rekamié kultúrszalonjában Horgas Péter portréját hallhatjátok. "Annyi benned a szeretet, hogy jut is marad is!" -mondtam neki a felvétel közben. Ő meg aggódva a közállapotok okozta lelki sérüléseken, közölte, hogy egyre nagyobb szükség lesz pszichológusokra. Bácskai Juli műsorában a díszlet-és látványtervező lesz a vendég.

2020-10-28 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja a legérdekesebb embereket hívja meg a műsorba, akik a kultúra érdekében letették a magukét az asztalra. 09.28-án szerdán 2-től Pelsőczy Réka rendező, a Katona József Színház színésze lesz Bácskai Juli partnere. Már nem "Masni" a Portugálban, de összetéveszthetetlen a fanyar hangja, szenvedélyes a színpadon, oktató a Színművészeti Egyetemen (erről külön percekben emlékezünk meg), ahogy legújabb rendezéséről, a Születésnapról is.

2020-10-21 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja néha rádiósokat vagy ex-rádiósokat is meghív. 10.21-én szerdán Fon Gabi lesz Bácskai Juli vendége.

2020-10-14 14 óra Nincs olyan messze, hogy ne lenne közel. Térben és időben távol él, de szinte nagyítóval vizsgálja a hazai eseményeket. Mindig híres volt az elemző látás módjáról és ma is hírhedt arról, ha megírja, mit lát. Éles szem és csípős nyelv: a színházi rendező alapkellékei. Mondanám, hogy minden rendezését láttam, de sajnos csak a magyarországon készülteket. A Krétakör egyes bemutatóit többször is megnéztem, néztük. Madam Rekamié vendége szerdán 2-kor Schilling Árpád.

2020-10-07 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonjában Sebesi István a vendég. Szó esik a híres-hírhedt MGP-ről, és az ő frissen kiadott könyvéről. Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezetőt érdekli a Coming out, akár az identitásról, akár a politika miatt felhalmozódott titkokról van szó. Izgalmas könyv megosztó témákról és személyekről egy jó humorú színházi ember portréjával. Hallgatózni pedig szabad.

2020-09-30 14 óra Kálmán Eszter díszlet-és jelmeztervező a legszínvonalasabb előadásokhoz adta a látványtervét, Alföldi Róbert, Zsámbéki Gábor, Máté Gábor, Mácsai Pál, Dömötör András - szót értenek vele, egymás nyelvét beszélik -látványban kifejezve. Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezető már régóta kíváncsi rá, mi lett belőle felnőttként.

2020-09-23 14 óra Az meglepő, ha valaki életben szebb és rokonszenvesebb, mint plakáton vagy a színpadon. Az öröm, ha olyan kérdésre válaszolhat, amit még soha nem tett fel neki senki. Szerdán Tompos Kátyával beszélget Bácskai Juli Madam Rekamié kultúrszalonjában. Hallgatózni szabad!

2020-09-16 14 óra Nőkről nőknek. Két nő létrehoz egy színtársulatot, hogy nőket érintő témákról adjanak elő, nem csak nőknek. A KV társulatban színész-rendező- szervező Száger Zsuzsa lesz Madam Rekamié vendége. Szerkesztő-műsorvezető Bácskai Juli. Hallgatózni pedig szabad!

2020-09-09 14 óra Berobbant a szakmába, erősen nyomot hagyott, pedig még igen fiatal. A Katona József Színház rendezője máris nagy előadások díjnyertes alkotója. Szóba kerül Nóra és Othello is, valamint az apró tetoválások a testén. Izgalmas riport készült Madam Rekamié Kultúrszalonjában. Székely Kriszta.

2020-09-02 14 óra Murányi Tünde a Rádió Bézsben, Madam Rekamié Kultúrszalonja Szerkesztő-műsorvezető Bácskai Juli

2020-08-26 14 óra New Yorkban tanulta a forgatókönyv írást, most itthon tanítja. Évekig írt a Barátok közt sorozatban, számos film fordítója. Madam Rekamié kultúrszalonja szerdán 2-kor Várkonyi Zoltán forgatókönyv íróval. Szerkesztő - műsorvezető Bácskai Juli pszichológus (egy másik forgatókönyv író)

2020-08-19 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja szerdán 2-kor új műsorral jelentkezik. Bácskai Juli vendége külföldön él és nem színészként dolgozik. Zubornyák Zoltán magyar színész megőrizte humorát és tehetségét. Izgalmas beszélgetés a Rádió Bézsen. Hallgatózni szabad.

2020-08-12 14 óra Mészáros Piroska lesz Madam Rekamié vendége.

2020-08-05 14 óra Nosztalgia? Visszatekintés vagy értékmegőrzés a múlttal foglalkozni? Fesztbaum Bélával beszélget Bácskai Juli műsorvezető-szerkesztő

( A 2016.08.24 i adás ismétlése )

2020-07-29 14 óra 2020.07.29-én szerdán 2-től Takátsy Péter, a Katona József Színház művésze lesz Madam rekamié vendége. Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezető a hűségről, a mellékes és főszerepekről kérdezi a színészt és szóba kerül Miskin herceg is. Hallgatózni pedig szabad.

2020-07-22 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja 07.22. Szerdán 2-től a kapcsolatokról szól. Bácskai Juli író - pszichoterapeuta a könyvéből olvas nektek. Hallgatózni szabad.

2020-07-15 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonjának vendége 07.15-én Mihályfi Balázs színész. Eredeti egyéniség, sokszínű hang, meglepő gondolatok. Hallgatózni pedig szabad.

 

2020-07-08 14 óra Manna, a színházi közösség vezetője Gáspár Anna lesz a vendég Madam Rekamié Kultúrszalonkában, 07.08. szerda 2-től. Amikor valaki kitalálja, megszervezi, ápolja és élvezi a saját közösségét. Hallgatózni pedig szabad. www.radiobezs.hu

2020-07-01 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonjában 07.01-én Gazdag László bábművész a vendég. Szóba kerülnek kamaszkori hibák, családi sebek és az is, színészként tartják-e számon a bábosokat? Ez a nagyszívű, jó humorú ember a Kolibri színház tagja. Hallgatózni pedig szabad. Bácskai Juli pszichológus, a szerkesztő - műsorvezető ajánlja.

2020-06-24 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonjában Nádasy Erika, a Miskolci Nemzeti Színház színésze Bácskai Juli vendége. Az utóbbi idők legerősebb előadása volt a Nem félünk a farkastól..., amelyben főszerepet kapott. Megkérdezem tőle, félt-e valaha bármitől az életben? Kalandos élet és felfelé ívelő pálya, kellékestől a vezető színészig. Hallgatózni pedig szabad.

2020-06-17 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonjában 06.17-én Rajkai Zoltán a meghívott vendég. A Katona József színház tagja, színész, rendező, a Szinkronszínészek képviselője beszél a hűségéről, a hitéről és a négy gyereke is szóba kerül. Hallgatózni pedig szabad. Szerkesztő - műsorvezető Bácskai Juli

2020-06-10 14 óra Szegedi Dezső színész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja a vendég Madam Rekamié kultúrszalonjában. Hallgatózni pedig szabad.

2020-06-03 14 óra Szabados Mihály színész - rendezővel beszélgetünk Madam Rekamié kultúrszalonjában. "Sose halunk meg" _ emlékszik mindenki a naiv kamaszra, akit be kellett avatni a nagy életbe. Misi azóta alanyi jogon is felnőtt, évek óta Kanadában él, de boldogan jön /jönne haza szerepre, például a Pszichoszínház kérésére. Hacsak nem jön közbe semmi, mint valami vírus. #színház #sosehalunkmeg #rádióbézs #Bácskaijuli #Szabadosmisi #BiczóTamáshangmester

2020-05-27 14 óra Lukáts Andor jön! Az indulatokról, szorongásokról, agresszióról kérdezem.

( A 2016.08.03-i és a 2018-03-28-i adás ismétlése )

2020-05-20 14 óra Van, akit azért hívok beszélgetni, mert még nem ismerem, és érdekel. Van, akit nagyon jól ismerek, de még mindig érdekel. Most egy 90 éves partnerem van, aktív internet használó, ma is remek humorral , igen izgalmas szakmai múlttal. Madam Rekamié kultúrszalonja vendége 2020.05.20-án Dénes Mari, a Magyar Rádió egykori hírszerkesztője. Hallgatózni pedig szabad.

2020-05-13 14 óra Egri Márta színésznő. Férfiasabbak a nők? nőiesebbek a férfiak? melyik a vonzó, melyik a kiábrándító?

( A 2016.07.27-i és a 2018.05.23-i adás ismétlése )

2020-05-06 14 óra Vendég: Anger Zsolt. Te képes vagy magadat menedzselni? a munkában? a magánéletben? mit tehet a civil férfi vagy nő, akit nem vesznek észre?

( A 2016.06.29-i és a 2017-01.11-i adás ismétlése )

2020-04-29 14 óra A személyes szabadságról, a személyességről és a pozitív nézőpontról szól, szerkesztő - műsorvezető Bácskai Juli pszichológus - szabadSZÓműves előadásában. A műsor még mindig nem élő, de én még mindig igen.

2020-04-22 14 óra A rendezővel Horgas Ádámmal a rendezésről beszélgetek. ki rendezi az életünket? mi magunk? a Jóisten? a Sors? a végzet? a véletlen? a karma? vagy tán anyád?

( A 2016.06.22-i és a 2016.08.10-i adás ismétlése )

2020-04-15 14 óra Györgyi Anna színésznő. Témánk: élni és élni hagyni?

( A 2016.06.15-i és a 2016.11.09-i adás ismétlése )

2020-04-08 14 óra Az időről beszélgetek Igó Évával. Mihez van korán? Mihez van későn? Mikor kellett volna több idő? Mikor húzódott túl sokáig? Kell-e az előjáték? Meddig? Mikor jutunk a csúcsra? Időfüggő?

( A 2016.06.08-i adás ismétlése )

2020-04-01 14 óra Értjük vagy félreértjük egymást? Téri Sándor színész.

( A 2016.05.18-i és a 2016.07.13-i adás ismétlése )

2020-03-25 14 óra Nők kontra férfiak? Vendég: Hullan Zsuzsa, a Vígszínház művésze.

( A 2016.05.11-i és a 2016.07.06-i adás ismétlése )

2020-03-18 14 óra Lengyel Tamás színész lesz Madam Rekamié vendége. Érdekes egyéniség, sok filmben és sorozatban játszik, valamint megalapította a szabadszinész.hu oldlat, ahol egymásra találhat művész és munkáltató. Ez az ötlet mostanában még izgalmasabb kérdéseket vet fel.

2020-03-11 14 óra Szerdán 2-től Földes Eszter színész-rendező Madam Rekamié vendége. Sok butuska manipulátort és sok erős -kemény nőt játszott már. Milyen a valódi Eszter?

2020-03-04 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum professzorát látja vendégül. Gajdó Tamás a huszadik század színészeinek emlékét őrizgeti. Vajon meddig élnek még ők? A huszenegyedik századból is fennmarad a  művészek hagyatéka ? A sok bába (videó, szelfi, premierfotó) közt nem vész el a gyerek? Ki méltó  az értékmegőrzésre?

2020-02-26 14 óra Vendége Bálint Piroska iskolapszichológus lesz, aki kisgyerekeknek szokott relaxáló gyakorlatokat adni. Lehet ma ideges egy gyerek? szabad neki? Megoldás a lazító gyakorlat, ha minden felnőtt feszült körülötte?

2020-02-19 14 óra Szerdán 2-től Schneider Zoltán, a Radnóti színház vezető színésze lesz Madam Rekamié vendége. Kérdezem a pálya elejéről és közepéről, a színészi vágyairól, amire apropó a Vágy című előadás, Alföldi Róbert rendezésében.

2020-02-12 14 óra Madam Rekamié vendége kultúrszalonjában Kaszás Gergő színész lesz Bácskai Juli vendége. A művészi szolgátlstról és a művész kiszolgátltatottságáról beszélgetünk. Senki nem fog csudálkozni, ha szóba kerülnek a lovak is.

2020-02-05 14 óra Piti Emőke színész lesz Madam Rekamié vendége. Bácskai Juli olyan színészeket hív meg, akiket látott élő szerepben, színházban - és kíváncsivá tették. Piti Emőke is ilyen, az érzékenységről és annak gyökereiről kérdezzük.

2020-01-29 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonja szerdán 01.29-én Kovács Vanda színésznőt látja vendégül. Karakteres színész, a játékán átüt a belső humora, elkötelezettsége. A Paravarieté című előadásban (Pinceszínház) egészes fergetes. Bácskai Juli meg is kérdezi a műsorában: Vanda, neked mi a para?

2020-01-22 14 óra Madam Rekamié vendége kultúrszalonjában Kaszás Gergő színész lesz Bácskai Juli vendége. A művészi szolgátlstról és a művész kiszolgátltatottságáról beszélgetünk. Senki nem fog csudálkozni, ha szóba kerülnek a lovak is.

2020-01-08 14 óra Madam Rekamié: az ihlető gondolat a mai vendégem.
Beleállsz? Vagy odébbállsz?
Mit szólnak hozzá? Érdekel? nem?
Papírral vagy anélkül?
Módjával vagy mérték nélkül?

2020-01-01 14 óra Ez is megtörtént. A Sándor Erzsi válaszolt, jobban megismertük, Zsolt Máthé és Tamás Herczeg hozták a tehetséges férfi energiát, a közönség velünk jött, Zentai László és Králik Antal Tonyó kevertek minket a pulton.

2019-12-25 14 óra Máthé Zsolt, az Örkény színház színésze. A humorod abszurd, vagy a világod? Mi az a szurd..?

( A 2017.07.19-i adás ismétlése )

2019-12-18 14 óra 2019 december 18-án Madam Rekamié vendége Lengyel Anna dramaturg lesz, a művészi szabadságról kérdezem. Lesz róla mondandója, élménye. Miért is kell egy tüntetéshez dramaturg? Talán azért, hogy rövid legyen és velős, talán azért, hogy letagadhatatlanul tízezer embert kimozdítson, talán azért, hogy erőt adjon az otthon drukkolóknak. Esztétikáról is szó esik!

2019-12-11 14 óra Szerdán két színész lesz Madam Rekamié vendége: Mérai Kata és Haagen Imre. Beszélgetünk a december 10-i Pszichoszínházról "amikor mélyvízbe dobtak minket" - vagyis a legszebb kihívásról, az improvizációról.

2019-12-04 14 óra Madam Rekamié kultúrszalonjában Perjés János színész-színházalapító a vendég, a Spirit színházból. A lélek színházáról és a színház lelkéről beszélgetünk.

2019-11-27 14 óra November 27.én szerdán 2-től Nyári Oszkár színész-rendező lesz Bácskai Juli vendége. Madam Rekamié kultúrszalonjában a színész személyes jelenlétéről és jelenléséről beszélgetünk.

2019-11-20 14 óra November 20-án szerdán 2-től a Civil Rádió főszerkesztője lesz Madam Rekamié vendége. Köszöntjük a most 25 éves Civil Rádiót! Üdvözöljük a kitartást, mert tudjuk, a nehézségek bővelkedtek, a sikerek nem kifejezhetők mértékegységben, de sokan hallgatjuk-szeretjük a személyes hangot. Van közös a Civil Rádió és a Rádió Bézs törekvéseiben, de most a negyedszázad sztorijait meséli el Péterfi Ferenc főszerkesztő Bácskai Juli műcorvezető-szerkesztőnek.

2019-11-13 14 óra Madam Rekamié vendége a K2 színház rendezője, egyik vezetője, Fábián Péter lesz szerdán 2-kor. Kaposvártól a K2-ig, K2-től a Stúdió K-ig mi volt bekódolva? Közösségi színházi lét.

2019-11-06 14 óra Madam Rekamié vendêge szerdán 2-től Vásáry Tamás, a világhírű zongoraművész, kinek nagyobb kedve támadt a karmesteri pálcához, majd regényt írt az életéről. A közel 3000 oldalas napló címe: Üzenet.

2019-10-30 14 óra Szerdán 2-től Gazsó György, a Radnóti színház művésze lesz Madam Rekamié vendége. Bácskai Juli szerkesztő-műsorvezető a gyökerekről kérdezgeti, honnan érkezett, mi nyújt biztonságot, mit gondol a színészet alapjairól.

2019-10-23 14 óra Csupor Ágnes üvegművész. Alkotás-e az alkotásra nevelés? Madam Rekamié

( A 2018.10.24-i adás ismétlése )

2019-10-16 14 óra Bácskai Juli vendége Homonnai Katalin a Stúdió K vezető színésze. Kislányos alkat, babaarc, rendkívüli állóképességgel és erővel. A város emlékezete a legújabb bemutató, de megemlékezünk a színész évtizedeket átölelő emlékezetéről is.

2019-10-09 14 óra Madam Rekamié vendége dr. Baracsi Katalin internetjogász. A gyerekek védelmére helyezzük a hangsúlyt, de a felnőttekre leselkedő veszélyeket sem hallgatjuk el. Jó dolog az internet, de tanulandó.

2019-10-02 14 óra Bácskai Juli műsorában szerdán 2-kor Jordán Tamás színész-rendező a vendég. Csapat, banda, társulat? A közösség erejéről beszélgetek a téma leghitelesebb szakértőjével. Madam Rekamié

( A 2018.11.28-i adás ismétlése )

2019-09-25 14 óra Szerdán élőben Madam Rekamié vendége Herceg Tamás. Ő a Szegedi Szabadtéri Színház, és a REÖK kulturális menedzsere, igazgatója. A Wikipédia ezt írja: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színházrendező (2017. osztályvezető: Bocsárdi László )Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem doktori iskola, PhD. (2012.)Színház- és Filmművészeti Egyetem drámapedagógus (2009.)Szegedi Tudományegyetem- BTK kulturális menedzser (2004.)Szegedi Tudományegyetem - JGYTF pedagógus nevelőtanár (2004.)Rendelkezik továbbá üvegműves szakképesítéssel.Engem mint színházi rendező is nagyon érdekel, idén láttam a Rendőrség című szenzációs előadását. Már megint kevés lesz a műsoridő.

2019-09-18 14 óra Most Vályi Gábor lesz az én vendégem - én már többször voltam az övé- HÚÚ ez félreérthető volt- pláne, amikor szexuálpszichológusok keverik a témát. Szerdán 2- kor a férfibánatról és kudarcról fogom kérdezni. hallgatózni szabad

2019-09-11 14 óra Szerdán 2-től élőben Madam Rekamié Kultúrszalonjában Széles László színész a vendég. Hullámzó pálya, gödrök és csúcsok váltakozva - ezért sok kérdésem lesz hozzá Hallgatózni pedig szabad.

2019-09-04 14 óra Meczner Vera lesz Madam Rekamié vendége, a Gradus művészügynökség vezetője. Szóba hozom a sikeres nő kérdését, és azt, hogy a menedzsernek kell-e szeretnie a menedzselt művész produkcióját? Ő választ vagy őt választják közvetítőnek? Minek a művészeknek közös kaptár?

2019-08-28 14 óra Madam Rekamié vendége Bogár Zsuzsa pszichológus, akivel a mozaikcsaládokról beszélgetek: "a maga gyereke meg az én gyerekem veri a mi gyerekünket"- és szóba kerül az örökbe fogadható roma gyerekek Ágacska alapítványa is.

2019-08-21 14 óra Bácskai Juli
Vendége Köves Zsuzsanna kineziológus.

Megkérdezem tőle, Mennyire megbízható ez a módszer? Tudományos? Megérzésekre alapoz.

2019-08-14 14 óra Aki látta színpadon, a hatása alá került. Férfiak között is kevés a férfias egyéniség. Már régen a filmvásznon lenne a helye. A Miskolci Nemzeti színház művésze Harsányi Attila  a vendêgem. Hallgatózni szabad.

2019-08-07 14 óra Többször láttam rendezéseit és őt magát is. Egy-egy bemutató után érdekelt (volna), hogy éppen így álmodta meg, amilyenné alakult? Vagy a rendezőt külső körülmények akadályozhatják? Megvalósítja-e a mániáit vagy alkut kell kötnie? Miben nem enged? Most minderre sort kerítünk, szerdán 2-től élőben Czeizel Gáborral.

2019-07-31 14 óra "Ezek szerelmesek egymásba!" - mondottam magamnak, amiikor a Varsói melódiában először láttam. Simon Kornél és Gryllus Dorka jóval később egy pár lettek, bár most gyűlölik egymást az Ízig vérig - sorozatban. Na ezekről nem beszélgettünk, de szerdán újra hallható, hogy miről igen. 

Simon Kornél színész-rendező.

( A 2018.06.13-i adás ismétlése )

2019-07-24 14 óra Dr. Huszár András gyermekorvos Miért beteg a magyar? Miért beteg az egészség-ügy?

2019-07-17 14 óra Szerdán Kondorné Orosz Ágnes pszichológus Bácskai Juli pszichológus- műsorvezető vendége. Két nő, két mikrofonnál. Két nő egyazon szakmából, egyazon területtel foglalkoznak, hasonlóak a módszereik, hasonló a gondolkodásuk. A szakmá(k)ban egyedülálló módon jó barátok. Hát ilyen is előfordul, kéretik így hallgatni.

2019-07-10 14 óra Szerdán Láng Annamária színész lesz Bácskai Juli vendége. A Krétakör előadásiban vált országosan -és azon kívül- ismertté. Ősztől a bécsi Burgtheater tagja .lesz. Vajon miért megy el innen? Élhető-élhetetlen? Lakható- lakhatatlan? Társulat, ország, város, kapcsolat. Ezekről beszélgetünk, amíg az időből telik.

2019-07-03 14 óra Szerény fickó. Pedig színházi rendezõ, aki oktat a színművészeti egyetemen, a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja, az egri színház fénykorát élte abban a tíz évben,amikor ő igazgatta és ne felejtsük a Bányavíz-trilógiát....szóval vendégem lesz Csizmadia Tibor

2019-06-26 14 óra Egy évtizede is van már, hogy figyelni kell erre a muzikális színésznőre. Szőke és fehér bőrű (Dia, vigyázz a napon!) -de gyanítom, belül sem kevésbé érzékeny. Székesfehérváron társulati tag, de reméljük, visszajár a HoppArt társulatba is. Szerdán 2-től egy óra a miénk, hallgatózni pedig szabad! Kiss Diána Magdolna

2019-06-19 14 óra Simkó Katalin színésznő lesz a vendégem, akivel a a komolykodás/vicceskedés határait fogjuk keresni. Madam Recamier.

2019-06-12 14 óra Vasvári Emese színészi pályája igazi hullámvasút, vajon hogyan lehet kibírni a váltásokat és a változásokat?

2019-06-05 14 óra Van, akiben nem csalódom. Profi. Ma úgy alakult, hogy Fodor János a beszélgetőpartnerem. A jó riporter és riportalany titkáról esik szó és arról, hogy milyen a korrekt, empatikus, etikus riporter. A riportalanyokkal se mindig olyan könnyű.

2019-05-29 14 óra Régóta készülünk beszélgetni. Vaskuti Pál pszichológus most elmeséli a világvégén játszódó terápiás nevelés titkait. Szerdán 2-től élőben, hallgatózni szabad.

2019-05-22 14 óra Csákányi Eszter Tartozik/követel. Mi jár nekünk? Kinek mivel tartozunk?

( A 2018.08.29-i adás ismétlése )

2019-05-15 14 óra Hogyan hat a zene a lelkekre? Jobbá teszed-e a világot, ha mesélsz? Bácskai Juli pszichológus- szabadSZÓműves vendége Lévai Júlia Mira publicista.

2019-05-08 14 óra Szerdán élőben beszélgetek Csáki Rita színész-rendezővel az ötlettől a színre terítésig címmel. Aki életét és vérét adja az RS9 színháznak. Madam Recamier

2019-05-01 14 óra Dr Kende Péter a Madame Recamiére vendége "Él-e a jogaival a magyar? És ha igen, akkor miért nem?"

( A 2017.11.15-i adás ismétlése )

2019-04-24 14 óra Ki a nő a férfi mellett? Irányíró? Szolga? Társ? B. neje? 
Bácskai Juli vendége Csarnoy Zsuzsannna, szinész

2019-04-17 14 óra Madam Recamier műsorában egy zenész-énekes a vendég, akinek a keze alatt ég a zongora. Őrültek vagy zsenik az életművészek? - érdeklődöm Kovács Benedektől, a Jerry Lee's Rock&Roll Service frontemberétől. Hallgatózni szabad.

2019-04-10 14 óra Pogány Judit. A színész önfeledtségéről. Belefeledkezés vagy eljátszott játékosság? Bácskai Juli vezeti a beszélgetést.
Április10-én Madam Recamier műsorában ismét Pogány Judit.

( A 2017.11.29-i adás ismétlése )

2019-04-03 14 óra Bácskai Juli vendége Feuer Yvette színész, producer, aktivista. Arról beszélgetünk, mi késztet valakit (például őt) a jóra? melyik szerve hiányzik, akiből a jóérzés és az emberség hiányzik? baj-e, ha valaki nem rossz, de nem cselekszi a jót?

2019-03-27 14 óra Szerdán 2-től Madam Recamier vendége Szávai Viktória színész lesz. Arról beszélgetünk, előny-e nőnek lenni? Előnyös-e a hírnév? nélkülözhető-e a hírverés, ha színész az ember?  

2019-03-20 14 óra Madam Recamier kultúrszalonjában Márta István lesz a vendégem, kinek foglalkozása "mártapista". Megkérdezem, mire készül, mit ír, mit szervezkedik mostanában.  

2019-03-13 14 óra Szalon a Szalonban! Madam Recamier Kultúrszalonjában a Belvárosi Kulturális Szalon vezetője a vendég, Serfőző Krisztina. Megbeszéljük, hogy van-e igény a színvonalas kultúrára? 

2019-03-06 14 óra Madam Recamier műsorában Wunderlich József, a Vígszínház népszerű színésze lesz Bácskai Juli vendége. Komoly embernek tűnik, ezért megkérdezem, milyen ma egy komoly férfi? Mennyire irányítja a saját életét? És még sok más kérdésem lesz, jaj, megint előre látom, rövid a műsoridőnk.  

2019-02-27 14 óra Bácskai Juli pszichológus- szabadSZÓműves vendége Szabó Gabi szabadúszó színész. Mit jelent a B-terv? Sokféle érdeklődés = sok lehetőség?

2019-02-20 14 óra Madam Recamier szalonjában Csonka András mesél a kapcsolatokról és azok ápolásáról Bácskai Julinak február 20-án 2-től élő adásban--

Bácskai Júlia pszichológus "szabadSZÓműves"
http://www.facebook.com/pszichoszinhaz/

http://www.pszichoszinhaz.hu

2019-02-13 14 óra Szerdán a Budaőrsi Latinovits színház igazgatója, Berzsenyi Bellaagh Ádám lesz Madam Recamier vendége. Megtaláljuk-e a közös nyelvet? Ahány művész, annyiféle ember. Összehozható-e a sokféle művész egy jó előadás érdekében?

2019-02-06 14 óra Szerdán 2-től élőben Szabó Irén színész lesz Madam Recamier vendége. Nehéz szerep színésznek és nőnek és önmegvalósítónak lenni. Te hogyan csinálod?  

2019-01-30 14 óra Madam Recamier műsorában Fenyő Iván színész lesz Bácskai Juli vendége. Privát szféra. Kell-e az elvonulás? Ki tiszteli a magánéletünket? A közszereplőnek lehet-e magánélete? Hol a határ? 

2019-01-23 14 óra Madam Recamier szalonjában  Szabó András a vendégem. Népművelő-klubvezető, a Kapocs Ifjúsági Szervezet vezetője. Sokat tud a kisebbségről, beolvadásról, önmegtartásról. Hallgatózzatok bele.

2019-01-16 14 óra Madam Recamier szalonjában Boldizsár Ildikó meseterapeuta a vendég január 16-án. Gyógyítunk a mesével? Mindenkinek van saját meséje? meddig mesélhetünk? Meddig mesélhetnek nekünk? Van-e korhatár? Házigazda Bácskai Juli pszichológus-szabadSZÓműves

2019-01-09 14 óra Madam Recamier műsorában Molnár Áron NoÁr színész rapper a vendég. A rap, mint csengetés? miért akar valaki ébresztőt fújni? Kiabálni? Kiknek szól?

2019-01-02 14 óra Madam Recamier műsorában Deák Bárdos Ági zenész, újságíró, jelenség a vendég. A végletekről és a jelenlétről beszélgetünk.

2018-12-19 14 óra Takács Nóra Diána, az Örkény színház színésznője a vendégem. Társ és társulat? veled? ellened? melletted? hogyan működik?

2018-12-12 14 óra Rick Zsófi "vizuális kisiparos" lesz Madam Recamier vendége. Sajátos a látásmódja. Jól néz, jól lát, nem? Hanem?

2018-12-05 14 óra Madam Recamier műsorában beszélgetünk hét mocskos napról, vad szenvedélyről és fatális véletlenekről, a sorsról és a végzetről Gárdos Péter filmrendező íróval.

2018-11-28 14 óra Bácskai Juli műsorában szerdán 2-kor Jordán Tamás színész-rendező a vendég. Csapat, banda, társulat? A közösség erejéről beszélgetek a téma leghitelesebb szakértőjével. Madam Recamier

2018-11-21 14 óra Szerdán 2-kor élőben Madam Recamier műsorában Hámori Ildikó lesz a vendégem. Csodás pálya, karrier és család összeegyeztetése, szelídség és erő egy személyben. Témánk a megújulás kontra megtartva megőrzés. Hallgatózni pedig szabad!  

2018-11-14 14 óra Madam Recamier műsorában szerdán 2-kor Fábri Péter író, dramaturg a vendég. Az álmokról és a megfejtésükről is szó lesz.

2018-11-07 14 óra Sólyom András filmrendező a vendég. Szó lesz érzékekről és iskolákról az Érzékek iskolája rendezőjével.

( A 2017.07.05-i adás ismétlése )

2018-10-31 14 óra Összhangban van-e a külső a belsővel? A színész alkata a szerepeivel? Madame Récamier műsorában Mészáros Máté színész a színészkedés ártalmairól beszélgetünk.

2018-10-24 14 óra Csupor Ágnes üvegművész. Alkotás-e az alkotásra nevelés?

2018-10-17 14 óra Borgula András, a Gólem színház vezetője. Miért fél a többség a kisebbségtől? Miért fél a kisebbség a többségtől?

2018-10-10 14 óra Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi szalon igazgatója. Van, akinek ölébe hull a siker, van, aki sikeres embereket ölel fel és van, aki ölni tudna fele ennyi sikerért.

( A 2017.09.20-i adás ismétlése )

2018-10-03 14 óra Geréb János (Fabulatórium Playback színház) A rögtönzés, mint a szabadulás egy formája.

2018-09-26 14 óra Rényi András esztéta, egyetemi tanár. Szépség – ízlés- etika. Szabad-e visszaélni a szépséggel? Terror-e az ízlésrombolás?

2018-09-19 14 óra Pálfi Kata színész: Érzékek vagy észérvek? Aggyal vagy szívvel-lélekkel dolgozol-e?

( A 2017.08.30-i adás ismétlése )

2018-09-12 14 óra Nem igaz, hogy a szép nőket irigyli a többi nő, inkább szeretnek a közelükben lenni, titkokat ellesni. A belső harmónia megnyugtató, azt reméljük, csurran-cseppen a környezetében mindenkire. 

Keszei Bori operaénekes. Belső szépség. Női titkok. 

2018-09-05 14 óra Vajdai Vilmos színész – rendező Mire jó a rossz színház? Kinek TÁP a szellemi táplálék?

2018-08-29 14 óra Csákányi Eszter Tartozik/követel. Mi jár nekünk? Kinek mivel tartozunk?

2018-08-22 14 óra Bácskai Juli műsora szerdán augusztus 2-án: Mit túr a dramaturg? Honnan repül be az ihlet? Lőrinczy Attila író-dramaturg.

( A 2017.08.02-i adás ismétlése )

2018-08-15 14 óra Egri Kati színész a vendégem. Ellentétek/végletek. Bennünk és körülöttünk.

2018-08-08 14 óra Ma 2 és 3 között élő adásban beszélgetünk. Vendégem író - rendező- színész Horváth Péter. Aki nem látta Horvath Pétert színpadon színészként, az látott olyan darabot, amit ő írt. Vagy rendezett. Aki nem látta filmen színészként, az látott olyan filmet, amit ő írt. Vagy rendezett. Aki egyiket se látta, az olvashatta egy novelláját. Vagy regényét. Vagy a doktoriját.. 

2018-08-01 14 óra Für Anikó Annak lenni, annak volna lenni jó, LENNI volna jó.

( A 2017.05.03-i adás ismétlése )

2018-07-25 14 óra Farkas Erzsébet a vendég.  Egy hiteles szakértő, aki spirituális gondolkodó, tanácsadó. Fölülírható a sors, vagy eldöntött?

2018-07-18 14 óra Vass Szilárd a vendég, dr Bohóc, a Szombathelyi Weöres színház színésze. gyógyít-e a mosoly? Gyógyír-e a színház? Vass Szilárd, aki azóta nem a WSSZ tagja.  A Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány állandó munkatársa, művészeti vezetője Egész nyáron a Fővárosi Nagycirkusz műsorában ő a bohóc. Csak az egyénnek megfelelő, és általánosságban jól működő színház a gyógyír... 

( A 2017.08.09-i adás ismétlése )

2018-07-11 14 óra Bácskai Juli műsorán Bácskai Juli mesél:  "Zene nélkül mit érek én?" Mi a 3 legfontosabb dolog az Életben? A zene, az alvás és a csokoládé! - jelentettem ki 6 éves koromban. Mit nevezek JÓ zenének és vajon miért mindig zenészekhez megyek férjhez??

2018-07-04 14 óra Szerdán 2-től Ádám Tamás színész-rendező. Arról beszélgetünk, kiszolgáltatott-e a színész? Szolgálat-e a művész munkája?

2018-06-27 14 óra Lökös Ildikó dramaturg a vendégem. Van elég dráma az életben, minek arról még színművet írni?

2018-06-20 14 óra Urbanovics Krisztina a vendégem Saját fejed után? Kreatív, önálló vagy makacs vagy?

2018-06-13 14 óra Simon Kornél színész-rendező. Mit kérnél, Kornél?

2018-06-06 14 óra Márton András színész. Hol a helyed? térben időben, szakmában?

2018-05-30 14 óra Nagypál Gábor színész, a Stúdió K vezetője a vendég. Rettegés és ínség?

2018-05-23 14 óra  Egri Márta színésznő. Férfiasabbak a nők? nőiesebbek a férfiak? melyik a vonzó, melyik a kiábrándító?

( A 2016.07.27-i adás ismétlése )

2018-05-16 14 óra Siklósi Gábor/Figurina bábegyüttes vezetője. Értékes-e a művészi érték?

2018-05-09 14 óra dr Gyarmathy Éva pszichológussal beszélgetek. Holtig tanul a gyerek vagy halálra?  

2018-05-02 14 óra Herczeg Tamás, színész, zenész ( Hoppart társulat ) Miért szeressem a csúnya kacsákat?

2018-04-25 14 óra Nagy Sándor, a Madách színház színésze Hálás szerep, hálás néző, hál'Isten címmel.

2018-04-18 14 óra Bezerédi Zoltán  Ahány gyerek, annyi apa vagy címmel. 

2018-04-11 14 óra Gáspár András színész-rendező a vendég. S.Ö.R.  Sportolj. Örülj. Reménykedj.  G.A.-recept.

2018-04-04 14 óra Spolarics Andrea színész Lesz Sötét - világos. Játék a hatalommal.

2018-03-28 14 óra Lukáts Andor jön! Az indulatokról, szorongásokról, agresszióról kérdezem.

( A 2016.08.03-i adás ismétlése )

2018-03-21 14 óra Pálmai Anna lesz a vendég. Gének és mázlik Bácskai Juli műsorában.

2018-03-14 14 óra Kálid Artúr a vendég. Talpra magyar!

2018-03-07 14 óra Fullajtár Andrea Vendég ma 2 kor Anyai modellek -női minták.

2018-02-28 14 óra Tamási Zoltán miért pusztítjuk a bolygót és magunkat?

2018-02-21 14 óra Sándor Pál  filmrendező.Szerethető-e a zseni?

2018-02-14 14 óra Szyksznian Wanda Életmű kiállítás Szombatheylen.

2018-02-07 14 óra Érzi-e a valaki gyermeki hálát? Adod-kapod? Takács Katival. 

( A 2016.09.14-i adás ismétlése )

2018-01-31 14 óra Vándor Éva Mit tehet a nő  a férfiért?

2018-01-24 14 óra  Máhr Ági Szerelem és életkor. Kifogások.

2018-01-17 14 óra Hernádi Judit Megeszi-e a félelem a lelket?

2018-01-10 14 óra Sárosdi Lilla Láss, ne csak nézz! Beszélgetés látásról és vakságról.

( A 2017.04.26-i adás ismétlése )

2018-01-03 14 óra Haumann Máté a vendég. Tempó, tempó! Lassítani vagy gyorsítani szeretnél?

2017-12-27 14 óra Az elvált apák karácsonyi hányattatásáról. az Elvált apák egyesületének elnöke, dr Hegedűs István.

2017-12-20 14 óra Csuja Imre. Hogyan lehet elviselni a szeretetet? És a hiányát?

( A 2016.11.16-i adás ismétlése )

2017-12-13 14 óra Majsay-Nyilas Tünde színész. Mondj igazat, betörik a fejed. Meddig érdemes harcolni?

2017-12-06 14 óra Debreczeny Csaba színész. Toleránsabbak is lehetnénk. Miért vagyunk türelmetlenek? Namonddmár!

2017-11-29 14 óra Pogány Judit. A színész önfeledtségéről. Belefeledkezés vagy eljátszott játékosság?

2017-11-22 14 óra Molnár Gusztáv színész. Határokkal és határok nélkül. Ki húzza meg?

2017-11-15 14 óra Dr Kende Péter a Madame Recamiére vendége "Él-e a jogaival a magyar? És ha igen, akkor miért nem?"

2017-11-08 14 óra Arról mesélek: mi történhet a testedben? mi nem történhet? erőszakoskodók / áldozatok volt egyszer egy szüzességed ...és más intimitásokról Bácskai Juli pszichológus.

( A 2016.05.25-i adás ismétlése )

2017-11-01 14 óra Élő emlékeink, jelen lévő barátaink. November 1-én Fodor Jánossal mesélgetünk.

2017-10-25 14 óra Marton Róbert színész. Önkifejezés és önbizalom a színész oxigénje.

2017-10-18 14 óra Tisza Bea színész, a Kolibri színház tagja. Generációkról, visszatérő hibáinkról és örömeinkről.

2017-10-11 14 óra Kárpáti Tamás újságíró-szerkesztő-műgyűjtő.  Értékes tárgyak, hungarikonok. Értékesebb egy tárgy, ha a használója híres ember?

2017-10-04 14 óra Kállay R. Gábor tanár-bölcsész. Az élet értelméről. Minek agyalunk annyit? Okosak nők vagy okoskodók?

2017-09-27 14 óra Király Róbert színész, író, rendező, vágó. Hogyan kell több lábon állni: mindenhez ért vagy semmihez, aki többfélével foglalkozik?

2017-09-20 14 óra Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi szalon igazgatója. Van, akinek ölébe hull a siker, van, aki sikeres embereket ölel fel és van, aki ölni tudna fele ennyi sikerért.

2017-09-13 14 óra Józan László színművész Ugye mi jó barátok vagyunk?

( A 2016.12.21-i adás ismétlése )

2017-09-06 14 óra  D. Magyari Imre, író –újságíró Bézsről, Bécsről, időkről és terekről beszélgetünk.

2017-08-30 14 óra Pálfi Kata színész: Érzékek vagy észérvek? Aggyal vagy szívvel-lélekkel dolgozol-e?

2017-08-23 14 óra Lőrinc László történésszel, - Miért nem tanulunk a saját történelmünkből? Mit játszana ma a bábos?

( A 2016.10.19-i adás ismétlése )

2017-08-16 14 óra Karinthy Márton író-rendező -igazgató a vendég. Mi újság a mi kis városunkban? Mi újság a mi kis színházunkban?

2017-08-09 14 óra Vass Szilárd a vendég, dr Bohóc, a Szombathelyi Weöres színház színésze. gyógyít-e a mosoly? Gyógyír-e a színház?

2017-08-04 14 óra
2017-08-04 15 óra Duba Gábort helyettesítő műsor program ajánlóval....

Ma a melegről és a fagyikulturáról. Menszátor Héresz Attila beszélt a Börtönbújócska c. színházról és márki de Sade ról. Vidacs Éva esketővel  az esküvők divatjáról.Beatrice koncert lesz, volt egyszer egy Ifi park címmel. Németh Ilona bábképzetek c. kiállítása lesz a Műcsarnokban. Padödö koncert Básti Julival. Könyvek, könyvek. Hegedűs a háztetőn Alföldi Róbert rendezésében. Bródy János összes dalszövegéről és az októberi koncertjéről Mentler Krisztinával.

2017-08-02 14 óra Bácskai Juli műsora szerdán augusztus 2-án: Mit túr a dramaturg? Honnan repül be az ihlet? Lőrinczy Attila író-dramaturg Madame Recamiére szalonjában.

2017-07-26 14 óra Székhelyi József Hiteles-hiteltelen. Érvényes-érvénytelen. Fosztóképzős életünk.

( A 2017.04.05-i adás ismétlése )

2017-07-19 14 óra Máthé Zsolt, az Örkény színház színésze. A humorod abszurd, vagy a világod? Mi az a szurd..?

2017-07-12 14 óra Bácskai Juli pszichológus- szabadSZÓműves vendége  a Rádió Bézsben Fehér Elephánt, a kultúra-ajánló. Mitől élmény a jó színház? Élmény-e a rossz színház?

2017-07-05 14 óra Sólyom András filmrendező a vendég. Szó lesz érzékekről és iskolákról az Érzékek iskolája rendezőjével.

2017-06-28 14 óra Hoppál Mihály basspoetry  Apák, ősök, anyaszívű apák.

2017-06-21 14 óra Vlahovics Edit színésznő. Szabadság- harccal  és  harc nélkül?

2017-06-14 14 óra Szegő András („interjúkirály”) Meddig kíváncsi a riporter? Nincs érdektelen riportalany, csak unott kérdező.

2017-06-07 14 óra Elek Ferenc Premierláz. Izgulunk, de minek? Az első…

( A 2017.02.22-i adás ismétlése )

2017-05-31 14 óra Fodor Tamás lesz (A fodortamás) a vendég Közhangulat, közösség, közügy. Közöd?

2017-05-24 14 óra Gyuriska János Gyurma a vendég. Őrületek, őrültek, ki a normális egyáltalán?

2017-05-17 14 óra Vannak-e még nőcsábító lovagok? Don Giovanniról beszélgetünk Hábetler András operaénekessel.

2017-05-10 14 óra Értjük vagy félreértjük egymást? Téri Sándor színész.

( A 2016.07.13-i adás ismétlése )

2017-05-03 14 óra Für Anikó Annak lenni, annak volna lenni jó, LENNI volna jó.

2017-04-26 14 óra Sárosdi Lilla Láss, ne csak nézz! Beszélgetés látásról és vakságról.

2017-04-19 14 óra  Fodor Annamária Ösztönös/tudatos ÉN –a nők vagy a férfiak tudatosabbak?

2017-04-12 14 óra  Lábán Katalin színész-rendező Rend és rendetlenség, rendszer és rendszertelenség.

2017-04-05 14 óra Székhelyi József Hiteles-hiteltelen. Érvényes-érvénytelen. Fosztóképzős életünk.

2017-03-29 14 óra Ma Koltai Robival beszélgetek.

2017-03-22 14 óra Kakasy Dóra „Szeressem végre magamat” Miért nehéz?

2017-03-08 14 óra Ficzere Béla A nők nélkül az élet…? A Föld? Nőkről nőknek nőnapon.

2017-03-01 14 óra Börcsök Enikő Nini! Ki? Mimikri! Az vagyok,aki elbújhatok.

2017-02-22 14 óra Elek Ferenc Premierláz. Izgulunk, de minek? Az első…

2017-02-15 14 óra Bercsényi Péter A színész mint instant ember. Oldódik a szerepben.

2017-02-08 14 óra Bakács Tibor Ki ül a vezérlőben? Isten? A Sors? A Véletlen?

2017-02-01 14 óra Bálint Andrással. Apával és apátlanul.

( A 2016.10.05-i adás ismétlése )

2017-01-25 14 óra Csekő Csilla Női nemi szerep –identitás. Női vonzalom a férfiakhoz és a nőkhöz.

2017-01-18 14 óra Bognár Anna színésznő Szamárfület mutatsz? Bemutatok én is neked! Csúfolódás-beszólás- bántás.

2017-01-11 14 óra Vendég: Anger Zsolt.Te képes vagy magadat menedzselni? a munkában? a magánéletben? mit tehet a civil férfi vagy nő, akit nem vesznek észre?

( A 2016. 06.29-i adás ismétlése )

2017-01-04 14 óra Tóth Jocó Konzervatív-alternatív-innovatív. Hányszor kezdünk újra?

2016-12-28 14 óra Kárász Eszter Meddig gyerek a felnőtt?

2016-12-21 14 óra Józan László színművész . Ugye mi jó barátok vagyunk?

2016-12-14 14 óra Szűcs Katalin Ágnes Kritikus szemmel. Mi folyik itt a Zélet színpadán?

2016-12-07 14 óra Frideczky Katalin zongoraművész-író. Gazdálkodj okosan! Kitől tanultad? Kinek adtad át?

2016-11-30 14 óra Borbás Gabi. Ősanya, vagy hősanya? Őstehetség a hős+anya+dolgozó+szexbomba+házi tündérképességünk?

2016-11-23 14 óra Bozó Andrea. Belső béke egy békétlen világban?

2016-11-16 14 óra Csuja Imre. Hogyan lehet elviselni a szeretetet? És a hiányát?

2016-11-09 14 óra Györgyi Anna színésznő. Témánk: élni és élni hagyni?

( A 2016.06.15-i adás ismétlése )

2016-11-02 14 óra Szalay Kriszta. Tudunk-e fogadni? Elfogadni? Befogadni?

2016-10-26 14 óra Orosz Györgyi, aki a Hősök Tere program szervezője. Az vagy amit teszel. És ha nem teszek, senki vagyok?

2016-10-19 14 óra Lőrinc László történésszel, - Miért nem tanulunk a saját történelmünkből? Mit játszana ma a bábos?

2016-10-05 14 óra Bálint Andrással. Apával és apátlanul.

2016-09-28 14 óra Érdeklődés – érdek- közöny. Mi motiválja a nőket? Kerekes Viktória.

2016-09-21 14 óra Nógrádi Gáborral.  Generációk apja, apák generációja. Férfiak lesznek e az ifjak?

2016-09-14 14 óra Érzi-e a valaki gyermeki hálát? Adod-kapod? Takács Katival. 

2016-09-07 14 óra Szalontay Tünde színésznő a vendég, a női energiákról lesz szó."

2016-08-31 14 óra Köleséri Sándorral. Jópofizás = jó humor? Jó közösség = jó közönség?

2016-08-24 14 óra Nosztalgia? Visszatekintés vagy értékmegőrzés a múlttal foglalkozni? Fesztbaum Bélával beszélgetek.

2016-08-17 14 óra Faragó Andrással. "Ágy, asztal, színpad. Hol tudunk kiteljesedni? Mi finomabb: a megszokott? a meglepő? vagy az improvizáció?

2016-08-10 14 óra Horgas Ádám A rendezővel a rendezésről beszélgetek. ki rendezi az életünket? mi magunk? a Jóisten? a Sors? a végzet? a véletlen? a karma? vagy tán anyád?

( A 2016.06.22-i adás ismétlése )

2016-08-03 14 óra Lukáts Andor jön! Az indulatokról, szorongásokról, agresszióról kérdezem.

2016-07-27 14 óra Egri Márta színésznő. Férfiasabbak a nők? nőiesebbek a férfiak? melyik a vonzó, melyik a kiábrándító?

2016-07-20 14 óra Mi történhet a testedben? Mikor mondhatsz nemet? Hol kezdődik az erőszak? Nők szabadságáról mesélek, de a férfiak érdekében is. 

( A 2016.05.25-i adás ismétlése )

2016-07-13 14 óra Értjük vagy félreértjük egymást? Téri Sándor színész.

( A 2016.05.18-i adás ismétlése )

2016-07-06 14 óra Nők kontra férfiak? Hullan Zsuzsa, a Vígszínház művésze.

( A 2016.05.11-i adás ismétlése )

2016-06-29 14 óra Vendég: Anger Zsolt. Te képes vagy magadat menedzselni? a munkában? a magánéletben? mit tehet a civil férfi vagy nő, akit nem vesznek észre?

2016-06-22 14 óra A rendezővel Horgas Ádámmal a rendezésről beszélgetek. ki rendezi az életünket? mi magunk? a Jóisten? a Sors? a végzet? a véletlen? a karma? vagy tán anyád?

2016-06-15 14 óra Györgyi Anna színésznő. Témánk: élni és élni hagyni?

2016-06-08 14 óra Az időről beszélgetek Igó Évával. Mihez van korán? Mihez van későn? Mikor kellett volna több idő? Mikor húzódott túl sokáig? Kell-e az előjáték? Meddig? Mikor jutunk a csúcsra? Időfüggő?

2016-05-25 14 óra Arról mesélek: mi történhet a testedben? mi nem történhet? Erőszakoskodók / áldozatok volt egyszer egy szüzességed ...és más intimitásokról Bácskai Juli pszichológus monológja.

2016-05-18 14 óra Értjük vagy félreértjük egymást? Téri Sándor színész.

2016-05-11 14 óra Nők kontra férfiak? Hullan Zsuzsa, a Vígszínház művésze.

 

• Erogén óra • 

2015-12-15 21 óra
2015-12-15 22 óra  vendégem Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő.

2015-12-08 21 óra
2015-12-08 22 óra Simon Zoltán a vendégem (Miskolci Nemzeti Színház színésze).

2015-12-01 21 óra
2015-12-01 22 óra Xantus Barbara színésznő helyett Szabó Gábor pszichológus, téma: többek között a cserbenhagyás".

2015-11-24 21 óra
2015-11-24 22 óra Kecskés Karina színésznő.

2015-11-17 21 óra
2015-11-17 22 óra Fandl Ferenc színművész.

2015-11-10 21 óra
2015-11-10 22 óra "Best of". Botos Éva, Kiss Csaba, Dénes Gábor, Goda Gábor, Szabó Simon.

2015-11-03 21 óra
2015-11-03 22 óra Szabó Simon színész, rendezővel.

2015-10-27 21 óra
2015-10-27 22 óra Goda Gábor koreográfus-rendezővel.

2015-10-20 21 óra
2015-10-20 22 óra Dénes Gábor rendező operatőr producerrel.

2015-10-13 21 óra
2015-10-13 22 óra Kiss Csaba rendezővel.

2015-10-06 21 óra
2015-10-06 22 óra Botos Éva színésznő, énekesnő, rendezővel.

 

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

ÉS kritika

Élet és  Irodalom 2021. október 8.
Károlyi Csaba

Asztalfő

(Lábjegyzet. Vlasics Sarolta műsora, Rádió Bézs, szeptember 30., csütörtök, 16.00–17.00)

Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagyívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Ferenc Józsefet egyszer megkérték, üljön az asztalfőre, de ő azért se oda ült, majd ezt mondta: „Fiam, jegyezd meg, ahol én ülök, az az asztalfő.” Állítólag Jancsó Miklós is szerette ezt a mondást, és szeretett nem az asztalfőre ülni. Báron György idézte most föl Jancsó alakját és művészetét Vlasics Sarolta heti kulturális műsorában.

Lábjegyzet – segít az eligazodásban.” Így mutatkozik be ez a műsor. És valóban segít. A Lábjegyzet mindig érdekes. Szó volt mostanában benne Gerhard Richter kiállításáról éppúgy, mint Spiró György esszékötetéről, a Zeneakadémia tehetséggondozó programjáról vagy – a legutóbbi adás második felében – Nagy Péter István Don Carlos-rendezéséről a Radnóti Színházban.

Szeptember 27-én volt száz éve annak, hogy Jancsó Miklós megszületett, sokan és sokféleképpen emlékeztek mostanában erre – Báron György is utalt rá –, többek közt a FreeSZFE, a CineFest. Sőt, Budapesten a Bazilika előtti téren vetítették le a Szegénylegényeket. Kell-e ennél több? Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne, és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagy ívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Lehet, hogy mosolyogna vagy legyintene ezt az ünneplést látván, mondta Báron Jancsóról, akit elképesztően nagyvonalú embernek ismert meg, olyannak, kinek harmónia van a művei és a személyisége között. Még azt is megengedhette magának, hogy nem engedett meg mindent magának, így a filmkritikus, és ez itt nem üres patron. Báron beszélt a forgatásokról is, Jancsó szeretett nem csak profi színészekkel dolgozni, beemelte a filmjeibe Szentjóby Tamást, Halász Pétert, Cseh Tamást, Lovasi Andrást, a Szörnyek évadjában szinte utódjának nevezte meg Tarr Bélát, élete vége felé a Lámpásban (Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten) maga is szerepelt Hernádi Gyulával együtt, mintegy búcsúzásképpen. Aztán utána még hat ugyanolyan komédiát forgatott. Szeretett állandó stábbal dolgozni, Kende János, Grunwalsky Ferenc, Kézdi-Kovács Zsolt, Galkó Balázs, Balázsovits Lajos, Kozák András és így tovább, aztán Kapa és Pepe.

Aktuálisak-e ma a filmjei? – tette föl a kézenfekvő kérdést Vlasics Sarolta. Aktuálisabbak, mint valaha, jobban élnek – válaszolta Báron –, az önismétlés és a modor nála védjegy, csak a nagyoknál van ilyen, minden korszaka frissnek hat most is, és rólunk szól. Régen társadalmi esemény volt, ha Jancsó végigment az utcán, utolsó filmjei pedig ma nemzedéki kultfilmek. A beszélgetés végighaladt az életmű korszakain, annak jegyében, hogy a rendező mindig követte a politikai változásokat, a 60-as években a hatalom és a személyiség, a hatalom és a tömeg kérdése foglalkoztatta, a 70-es években káoszt érzékelt, Olaszországban várta-várta a rendszer összeomlását, a 90-es években elhallgatott, majd idős korára visszajött a burleszkkel és a groteszkkel, ilyesmit csak az öreg Buñuel csinált.

Jancsó műveiben abszolút kontinuitás van végig, a nagyon hosszú snittek meditatív stílust eredményeznek – magyarázta lelkesen Báron –, nála mindig hangsúlyos, hogy a film a képek művészete, a Szegénylegények például a dialógusok nélkül is érthető. Antonioninál a hosszú snittek az elidegenedésről szólnak, Jancsónál a személyiség a hatalomnak való kiszolgáltatottságáról. A szimbólumai, a rekvizitumai örök érvényűek. Az önálló filmnyelv és a szabad gondolkodás pedig összefügg. Jancsó öt perc után felismerhető, mint Fellini, Antonioni, Tarr. Öröm volt ezt az összegzést hallani.

Végül Vlasics a személyes élményeiről kérdezte Báront, aki boldogan válaszolt erre is: ő nem volt filmrendező, csak akkor, amikor forgatott, de akkor is happening volt a munka során. Nagyvonalú, jó humorú ember volt, királyi eleganciával megáldva. Én se előtte, se utána nem láttam ilyen természetes módon 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán