Pártai Lucia

Diplomás meteorológus és matematikus. Dolgozott az Országos Meteorológiai Szolgálatnál, volt tudományos főmunkatárs, volt fejlesztő, volt a Magyar Rádió műsorvezetője, ült a Calypso rádió stúdiójában a mikrofon mögött, dolgozott televíziós műsorokban, például tudományos ismeretterjesztő műsort vezetett a Királyi, a régi Magyar Televízióban.

Most tanít. És Aigner Szilárddal felelősségteljesen és professzionálisan készítik az eumet.hu szolgálatot. Ír cikkeket, s rendszeresen jelentkezik video bloggal.

Két legfrissebb feladata közül az egyik egy Európai Uniós projekthez köti, a másik ahhoz a rádióhoz, amely elsősorban a nőknek szól, s ezért a férfiakat is érdekli. A rádió neve Bézs, műsorának címe nem eső és könnyek, nem fény és árnyék, hanem DERŰ ÉS FÉNY!

2021-02-02 18 óra 2021.02.02. Kedd 18.00-19.00 – Pártai Lucia – 6. Bézs születésnap

Az első nap, az első órában ott ültem Fodor mellett a stúdióban. Hiába a sokéves rutin, amikor először megszólalt a Rádió Bézs, összeszorult a gyomrom, a szívem. Még ott volt köztünk a csapatban Aigner Szilárd és Kovalik Márta. S már ott volt sok sok ismerős barát, kolléga. Lehet, hogy tucatnyian hallgattak akkor csak minket, mégis feledhetetlen, minden első…

És hat éve ott vagyok, ott vagyunk. Örömből, hivatásból, ellenszolgáltatás nélkül. Azaz dehogy. Annyi szeretetet kapni igazi jutalom, s még ha szeretettel fizetni nem is lehet a közértben, tudom, hogy nagy értéke van.

S most ismét egy születésnap. Ismét együtt lehetek nagyrabecsült kollégákkal, igaz, csak virtuális térben, délután hat órától.

A nevük: Szegvári Katalin , Mohácsi Miklós, Juhász Árpád, Fodor János!

Ennek az órának a felelős szerkesztője, Pártai Lucia már örül.