Nőszív – Bali Edina Zsanna

Időpont: szerda 19:00 – 20:00 (páratlan hét) Ismétlés Szombat 19:00 – 20:00

Műsorvezető: Bali Edina Zsanna

Egy műsor, amiben minden második szerda este mesélek kicsit erről-arról. Fontos és kevésbé fontos dolgokról. Mert nem vagy idegen. Kapcsolódjunk!

2023-05-24 19 óra Akik hallgatták a NŐSZÍV eddigi adásait tudják, hogy ezzel a műsorfolyammal azt az üzenetet szeretném átadni, hogy nem vagy idegen. Hogy így az éterben is leülhetünk egymás mellé és összeérhet a szívünk. És ehhez azt módszert választottam, hogy elmesélem valaki történtét egyes szám első személyben, hogy könnyebben kapcsolódhassunk, hogy valaki más történetébe egy -egy pillanatra bevonódva utat találjunk magunkhoz. Hogy értelmet nyerjen a gondolat: nem vagy egyedül.

Egy szerelem történetét hozom erre az estére. Hédi valami olyasmiről mesél nekünk, amelyben lehet, hogy nagyon is otthonosan mozgunk. A szerelem kapcsán a magányról, a karnyújtásnyira lévő, mégis elérhetetlennek tűnő kapcsolódásról beszél.

Szerelem. Szinte minden nagy emberi kérdésünk – a bizalom, az őszinteség, a hűség, az alázat, a szeretet, a megértés, és sor még hosszan folytatható lenne – útját végigjárhatjuk általa. Járjuk egy kicsit körbe most együtt.

NŐSZÍV. Most épp a szerelemről mesél. Kapcsolódjunk, hogy összeérhessen a szívünk! Szeretettel várlak.

Zenei szerkesztő: Varjú Tamás.
Hangmester: Biczó Tamás.

A NŐSZÍV zenéi:

1. Hello ( Lionel Richie )
2. Várlak ( Zalatnay Sarolta )
3. Alone Again Naturelly ( Gilbert O’Sullivan )
4. Raindrops Keep Fallin’ on My Head ( B. J. Thomas )
5. Words ( F. R. David )
6. Csepp a tengerben ( Jazz + Az )
7. Release Me ( Engelbert Humperdinck )
8. Crying int he Chapel ( Elvis Presley )

2023-05-10 19 óra Sok száz sorssal találkoztam az elmúlt évtizedekben. Sokféle boldogsággal, fájdalommal, meg nem értettséggel, elárvultsággal. Sokakat magamon átszűrve, valahol önmagamra lelve megírtam könyvekben vagy novellákban, most épp filmben. És ami a legfontosabb üzenet volt számomra abban a tengernyi kapcsolódásban, hogy nem vagy idegen. Rájöttem, talán ez a legfontosabb üzenet, amit mi, emberek egymásnak adhatunk, mert ebben ott van az egész lényegünk. És benne minden lehetőségünk önmagunk meghaladására.

Azt hiszem ez a műsor valahol ezért született, születik.

Erre az estére egy nehéz családi történetet hoztam. Nem volt egyszerű az előző adás esszenciája sem, de talán ezen az estén még messzebbre megyünk. Csilla története, a hozzá kapcsolódó érzéseink lehet, hogy a mélyére dobnak minket a családi kapcsolódások sokszor átláthatatlan világának. A látszólag szeretetből szőtt elváráshalmazok, az egymás fölötti uralkodásaink, a felszínes örömeink és rejtett bánataink mind-mind megmutatkoznak.

Egy kicsit elidőzünk azon is, hogy mi is a valódi, mi lehet igaz. Hogy van- e felhatalmazásunk egy másik élet rendjét átszabni és hol lakhat a jóvátétel, a megbocsátás.

És Csilla kapcsán beszélünk az abortuszról, a saját kiabortált életdarabkáinkról is.

Csodás zenék segítik majd most is a témára és az egymásra hangolódást. Kapcsolódjunk! Hiszen nem vagy idegen!

Zenei szerkesztő: Varjú Tamás.
Hangmester: Biczó Tamás.

A NŐSZÍV zenéi:

1. Everyday ( Slade együttes )
2. Fehér babák ( Cseh Tamás )
3. The Sounds of Silence ( Simon & Garfunkel )
4. Puccini : Gianni Schicchi, O mio bambino caro ( Maria Callas )
5. Don’t Let Me Be Misunderstood ( Nina Simone )
6. I Started a Joke ( Bee Gees együttes )
7. Cold Little Heart ( Michael Kiwanuka )
8. Tears In Heaven ( Eric Clapton )
9. Nothing Compares 2 U ( Sinéad O’Connor )

2023-04-26 19 óra Sok száz sorssal találkoztam az elmúlt évtizedekben. Sokféle boldogsággal, fájdalommal, meg nem értettséggel, elárvultsággal. Sokakat magamon átszűrve, valahol önmagamra lelve megírtam könyvekben vagy novellákban, most épp filmben. És ami a legfontosabb üzenet volt számomra abban a tengernyi kapcsolódásban, hogy nem vagy idegen. Rájöttem, talán ez a legfontosabb üzenet, amit mi, emberek egymásnak adhatunk, mert ebben ott van az egész lényegünk. És benne minden lehetőségünk önmagunk meghaladására.

Azt hiszem ez a műsor valahol ezért született, születik.

Erre az estére egy fiú gyermekét egyedül nevelő anya történetét hoztam. Kriszti úgy fog nekünk mesélni, hogy érdemes lesz a szívünkkel figyelni. Mert bizony sok olyan érzéssel találkozhatunk, ami esetleg jó alaposan feladja a leckét. Könnyű lehet ítélkezni, elkülönülni. Épp ezért számtalan nézőpontból végignézhetünk az életnek ezen a szeletén. S ha egy pillanatra magunkra tudjuk húzni egy olyan nő cipőjét, akivel esetleg semmilyen módon nem tudunk azonosulni, máris tettünk valamit magunkért. Ebben nagyon hiszek.

Szó lesz még csodákról és nem „csodatűrő” állapotainkról is. Meg úgy általában az életről.

Szóval beszélek kicsit erről-arról. Fontos és kevésbé fontos dolgokról. És mindeközben csodás zenéket hallgathatunk együtt. Kapcsolódjunk! Hiszen nem vagy idegen!

Zenei szerkesztő: Varjú Tamás.
Hangmester: Biczó Tamás.

A NŐSZÍV zenéi:

1. Édes kisfiam ( Cserháti Zsuzsa )
2. Sohase félj ( Demjén Ferenc )
3. She ( Charles Aznavour )
4. Green Green Grass of Home ( Tom Jones )
5. Volt egy szerelem ( Máté Péter )
6. It’s a Man’s Man’s Man’s World ( James Brown )
7. Cry Me a River ( Julie London )
8. What a Wonderful World ( Mark Knopfler, Chris Botti )

2023-04-12 19 óra A NŐSZÍV a Rádió Bézs új műsora, kéthetente szerda esténként jelentkezik.

Sok száz sorssal találkoztam az elmúlt évtizedekben. Sokféle boldogsággal, fájdalommal, meg nem értettséggel, elárvultsággal. Sokakat magamon átszűrve, valahol önmagamra lelve megírtam könyvekben vagy novellákban, most épp filmben. És ami a legfontosabb üzenet volt számomra abban a tengernyi kapcsolódásban, hogy nem vagy idegen. Rájöttem, talán ez a legfontosabb üzenet, amit mi, emberek egymásnak adhatunk, mert ebben ott van az egész lényegünk. És benne minden lehetőségünk önmagunk meghaladására.

Azt hiszem ez a műsor valahol ezért született, születik.

Így aztán belecsapunk az érzések közepébe. Egy-egy történetet úgy mesélek el, mintha velem történt volna. Egyes szám első személyben. Talán így könnyebben kapcsolódtok ti is velem ahhoz a nőhöz vagy férfihoz, akiről mesélek.

Az első történet mi más is lenne, mint egy csodaként induló házasság. Ahol aztán egyszer csak elfogyott, megfakult valami.

És mesélek még az életünkbe látszólag angyalként érkező emberekről is, akik adott helyzetben föl-le csatolgatják a poliészterből készült angyalszárnyaikat, s lehet, hogy épp nagyokat ütnek ránk velük.

Szóval beszélek kicsit erről-arról. Fontos és kevésbé fontos dolgokról. És mindeközben csodás zenéket hallgathatunk együtt. Hiszen nem vagy idegen! Kapcsolódjunk!

Zenei szerkesztő: Varjú Tamás.
Hangmester: Biczó Tamás.

A NŐSZÍV zenéi:

1. Idegen ( Balázs Fecó, Farkas Zsófi )
2. Un homme et une femme ( Pierre Barouch, NicoleCroisille )
3. Kikötők ( Szekeres Adrienn, Gáspár Laci )
4. Tombe la neige ( Adamo )
5. Piange il telefono ( Domenico Modugno)
6. Rolling int he Deep ( Adele)
7. Minden álmomban ( Cseh Tamás, Másik János )
8. A Woman’s Heart ( Chris de Burgh)

https://baliedinazsanna.com

https://youtu.be/q7YRUwobikI