Kutyatár – Nagy Adrienne

Időpont: csütörtök 17:00 – 18:00 (páratlan hét), ismétlés péntek 06:00 – 07:00 (páratlan hét)

Műsorvezető: Nagy Adrienne

Már Weöres Sándor is megmondta, hogy „Harap-utca három alatt Megnyílott a kutya-tár”. Igaz esetünkben más a cím, hiszen egy valódi kutyaparkot takar a név, de mindemellett egy műsort is, amelyben szó lesz a kutyaválasztásról, a kutyanevelésről, a kutyaegészségről, és ezer más „kutyás témáról”, hiszen téma van bőven. Akinek van kutyája, egyetlen adást se hagyjon ki!

2022-06-23 17 óra Ki hallott már a Do As I Do! tanításról? Tetszene-e, ha a kutyád le tudna utánozni téged, legyen az a villanykapcsoló használata, vagy egy fiók bezárása, esetleg néhány tornagyakorlat? De akár trükkök, vagy konkrét mozdulatsorozatok.

Petró Eszter etológus oktatóval , a DAID módszer fejlesztőjével beszélgetünk erről, illetve az Alapítványi munkájáról, és mindennapjairól, az Elte TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetében. Aki még velünk tart ebben, Tóth Kata, a Best Dog Kutyaközpont oktatója. Nem bánjátok meg, hallgassatok bennünket!

2022-06-09 17 óra A mai műsorban két kutyás szakemberrel beszélgetünk arról, hogy a tanításban, mennyire is erőszakmentesek, a “teljesen erőszakmentes”-nek hírdetett módszerek. Egyáltalán, észrevesszük-e, amikor büntetjük kutyánkat a tanulás folyamán? És ha ott a büntetés, az probléma-e? Akikkel körbejárjuk a témát: Petró Eszterrel, etológus, oktatóval, és Tóth Kata, a Best Dog Kutyaközpont oktatójával.

Izgalmas lesz, Tartsanak velünk!

2022-05-26 17 óra Kinek fél a kutyája a vihartól? Esetleg a tűzijátéktól? Vagy fél rálépni zörgő felületekre, nem tud metrón, villamoson utazni? Megnehezíti a mindennapokat a kutya érzékenysége? Hogyan lehet felkészíteni a kölyökkutyát mind arra a “fenyegető” ingerre, ami majd éri az élete során? Az életrevaló kölyökkutyák képzéséről beszélgetek Orosz Viktória oktatóval, a Playdog tulajdonosával.

2022-05-12 17 óra Vajon mi mindent tudsz sportolni a kutyáddal? Szeretnél esetleg egy munkakutyát, akivel komoly vizsgákat tűznél ki? Másképp kell -e nevelni, egy sportra szelektált kutyát, mint egy házi kedvencet? Egyáltalán, szükségük van-e a kutyáknak a sportra, mégha hobbi szinten is űzik azt? Ezzel teljes vajon egy kutya élet?

Ezt a témát járjuk körbe, Dallos Kata, volt munkakutyással-versenyzővel, és Somogyi Virággal, a Kőbányai Kutyaiskola oktatójával.

2022-04-28 17 óra Vajon mik a legveszélyesebb élősködők, amelyek ellen védeni kell kedvenceinket mindenképpen? Hogyan tudjuk ezt a legegyszerűbben és a leghatékonyabban megtenni? Erről kérdezem Somogyi Virágot, zoológust, a téma szakértőjét. Illetve beszélgetünk a kutya fizioterápiáról. Mi az és mikor van erre szüksége a kutyának? Ebben, Dallos Kata, kutya fizioterapeuta kalauzol el bennünket.

2022-04-14 17 óra A KUTYATÁR mostani adásában folytatjuk a viselkedészavarokról való beszélgetést, Dr. Sátori Ágnes, állatorvos, viselkedésterapeutával. Kiderül, mik azok a nemkívánatos viselkedések a kutyáknál, amelyekkel mindenképp érdemes felkeresni az állatorvos- viselkedésterapeutát. Gyors megoldást, vagy a problémákra azonnali tippeket nem kapnak a hallgatók. Ahogy ezek a problémák is folyamatosan alakultak ki, úgy a megoldás is elkötelezettséget, időráfordítást, és kitartást kíván a gazdáktól. De változtatni mindig lehet!

2022-03-31 17 óra A KUTYATÁR mostani adásában folytatjuk a viselkedészavarokról való beszélgetést, Dr. Sátori Ágnes, állatorvos, viselkedésterapeutával. Kiderül, mik azok a nemkívánatos viselkedések a kutyáknál, amelyekkel mindenképp érdemes felkeresni az állatorvos- viselkedésterapeutát. Gyors megoldást, vagy a problémákra azonnali tippeket nem kapnak a hallgatók. Ahogy ezek a problémák is folyamatosan alakultak ki, úgy a megoldás is elkötelezettséget, időráfordítást, és kitartást kíván a gazdáktól. De változtatni mindig lehet!

2022-03-17 17 óra Van olyan, hogy kutyapszichiáter? Vajon mennyiben több egy viselkedésterapeuta, amennyiben állatorvos is? Hogyan segítheti az állatorvos a viselkedési problémák megoldását? Mikor kell arra gyanakodni, hogy egy nem kívánatos, vagy kényszeres viselkedés mögött egészségügyi probléma van? Minderre keresem a választ mai vendégemmel, Dr. Sátori Ágnes állatorvossal, állat – viselkedés terapeutával. Tartsanak velünk!

2022-03-03 17 óra Kisgyerek mellé kutyát szeretne a család? Jó ötlet-e a gyerek születésekor kölyökkutyát is magunkhoz venni, hogy “együtt nőjenek fel’? Mi van akkor, ha kutyás családba születik a gyerek? Miért fontos, hogy kiegyensúlyozott, és rendezett legyen a kutyával való viszonyunk a gyermek érkezése előtt? Mindezekre választ kap, aki meghallgatja a KUTYATAR mai adását. A témát Kurys Anita oktató viselkedésterapeutával járjuk körül.

2022-02-17 17 óra Vajon hogyan kellett alkalmazkodnia a kutyának családba kerülve? Es milyen gyorsan zajlott le ez a folyamat? Mik a leggyakoribb viselkedési problémák, amivel szembesülnek a gazdák ha kutyát illesztenek a családba? Vajon hogyan tud segíteni egy viselkedésterapeuta? Az előző adás vendégével, Kurys Anita etológus-tréner- viselkedés terapeutával folytatjuk a témát ebben az adásban is.

2022-02-03 17 óra Szeretnéd tudni, hogy dolgozik egy kutya viselkedésterapeuta? Esetleg neked is szükséged volna egy ilyen szakemberre, hogy segítse a kutyáddal való harmonikus együttélést? Tanácstalan vagy, hova fordulhatsz a még megoldatlan problémáitokkal? Esetleg elkerülsz dolgokat, hogy ne keveredj konfliktusba a kutyával? Talán rá is hagysz zavaró viselkedéseket, mert nem tudod a megoldást? Ha igen, vagy csak érdekel a téma, mint kutyást, gyere hallgasd meg a KUTYATÁR közetkező műsorát, amiben Kurys Anita, etológus-tréner, viselkedés terapeutával beszélgetünk.

2022-01-20 17 óra Nehezen döntöd el, hogy milyen kutyafajtát válassz magadnak társnak? Esetleg családba szeretnéd illeszteni az új jövevényt, több gyerek mellé? Vagy inkább sportolni szeretnél a kutyával, esetleg őt nevelni sportolónak, aki húz, ugrik, falat mászik, futópadon nyúlt kiemelkedő teljesítményt? Vagy egy aktívabb életmód reményében szeretnél befogadni egy árva kiskutyát, akivel kirándulhatsz és megoszthatod vele este a kanapédat? Erről beszélgetünk Tüske Ágival, aki a Dogsfort kutyaiskola oktatója, és segít nekünk eligazodni a fajták színes világában.

2022-01-06 17 óra Szeretnéd ha egy kutyával bővülne a családod, de nem tudod hogyan vágj bele? Mire figyelj a kiválasztásnál és az első pár hétben, amíg kutyasuliba tudsz menni vele? Esetleg a gyerekek szeretnének kutyát?
Milyen kutyát képzeltél el? Hogyan illeszthető az életmódodhoz?
Hogyan válaszd ki megfelelő kölyköt?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ, Tüske Ági Kolléganőmmel, a Dogsfort Kutyaiskola ovis vezető oktatójával, a KUTYATÁR első műsorában. Tartsatok velünk!