Mandel Róbert és Gerebics Sándor

FRAPPÉ

rázva és nem keverve

Minden pénteken 16 és 18 óra között Mandel Róberttel és Gerebics Sándorral. Benne kulturális és közéleti témák sok muzsikával, stúdióvendégekkel, olykor élő zenével, spontán művészeti produkcióval.

Mandel Róbert
zeneművész, producer

Mandel Róbert a világon elsőként adott tekerőlantkoncertet az amerikai majd az ausztrál kontinensen, de Izraelben is őt tartják a hangszer legismertebb előadójának. 1981-ben a legendás New York-i NBC “Today-Show” című televízióműsora szenzációként mutatta be a magyar muzsikust, majd 1988-ban a Melbourne-i ABC-TV mint a kontinens első tekerőlantosát népszerűsítette. A SKY- NEWS “Beyond 2000” című százmilliós nézettségű ismeretterjesztő műsor készítői Budapestre jöttek, hogy Mandel Róbertről, tekerőlantjáról és a magyar zenéről portréfilmet forgassanak, amely film hatására rövidesen a BBC-TV londoni és birminghami stúdióiban, majd a hamburgi NDR-TV és a berlini SFB-rádió stúdióiban is készítettek felvételt a magyar zeneművésszel. Mandel Róbert játékát 30 magyarországi, 1 német, 1 angol és 1 japán kiadású hanglemez őrzi. A Hungaroton által kiadott és a Mandel Quartet együttessel rögzített “Ungaresca” című, kizárólag magyar reneszánsz dallamokat tartalmazó CD-album, valamint Mandel Róbert “Hurdy-gurdy Collection” című válogatás-albuma a műfajon belül a mai napig eladási rekordokat döntöget, amelyet a nemzetközi zenei sajtó és a kritika is számos alkalommal elismert. 2002-2003-ban a Magyar Fesztivál Szövetség Elnöke, majd főtanácsadója. 2004-ben a Közép-Magyarországi Régió Európai Uniós Fesztiváljának igazgatójaként Pest Megye legfontosabb EU-csatlakozási ünnepségét szervezte meg. Legnépszerűbb sorozata a Hangszercsodák jelenleg is teltházak előtt zajlik a Zeneakadémián.

Gerebics Sándor
filmrendező, producer

Az elmúlt 25 év filmes- és média területen eltöltött év során lehetősége nyílt rendezői munkásságát kibontakoztatni itthon és külföldön, filmek, sorozatok, színházi adaptációk, klipek, reklámfilmek révén, mellette gyakorlatilag az összes vezető televíziós csatornával munkakapcsolatot tartott fenn. Teremteni, nagyszerű kollégáktól tanulni, közösen alkotni. Műsorvezető-szerkesztőként dolgozott a legendás Danubius Rádióban, dolgozott budapesti színházakban, írásokat publikált, magazinoknak fotózott. Jelenleg saját gyártásban készít önálló film- és televízió produkciókat különböző műfajokban, hazai és külföldi felkérésekre, valamint kulturális rendezvények kreatív művészeti irányítását végzi. Részt vett filmfesztiválokon, seregszemléken, fotókiállításokon. Visszaúton című első filmjével az UNESCO és az Európa Tanács meghívását élvezhette, 2015-ben három dokumentumfilmmel az Expo Milano világkiállításon és a Magyar Filmhéten szerepelhetett. A világ legismertebb sztárjaival készült interjúi szakmai elismerést és népszerűséget is hoztak számára.

Közel sem teljes filmográfia: Visszaúton (Am Rückweg), ZappaPest, A Rocky Horror Show Budapesten, Sappho szerelmei, A szárnyalás jövője, Beregi ünnep, Színház a pincében, Vsszaúton 2 (Am Rückweg 2), A show megy tovább, People In Room № 8, Indiai esküvő, Omega – The Red Star, Film és ecset, Tr3s Lunas – Mike Oldfield, Festival de Cannes,     Közel Afrikához, Flamentango, Die Gute Zeit, Moziünnep, Városfilm, koncerttel, Nicolas Schöffer rendkívüli világa, Időn túli hangzás, Adj nekem egy Bírót!

TV sorozatok: Valaki mondja meg!, Villanás, Szeress most!
TV magazin műsorok: Ötről-hatra, Meghívó nélkül, Exkluzív, Nap-kelte, Múzsa, Apropó, Jó reggelt, Magyarország!