Kovács József

Annak ellenére, hogy sohasem a zenével, vagy vele kapcsolatos foglalkozásból kerestem a kenyerem, a zene tizenegynéhány éves korom óta életem meghatározó része lett. A 60-as évek közepétől a pop és a rock zene bekerített, elvarázsolt, a zene ereje, szépsége több évtized elteltével a mai napon is velem maradt. A zene kíváncsivá tett, nyelvtanulásra ösztönzött.

Több mint egy évtizedig amatőr blues zenekarban basszusgitáron játszottam, miközben a kíváncsiságom és a megismerés iránti vágyam arra késztetett, hogy megírjam a blues műfajának történetét. Hat év munkája után 2017-ben végül elkészült s megjelent a ”Blues története a kezdetektől napjainkig” c. könyvem.

10 éve rádiózom. A Poptarisznya rádióban hetente hallhatják a háromórás ”Blues megálló” c. műsoromat. Három évvel ezelőtt elindítottam a non-stop működő ”Blues24” internet rádióadást, amely rendszeres frissítésekkel a blues mellett rock előadók felvételeit is sugározza a nap 24 órájában.

A Rádió Bézs új zenei műsorában, a 60’s+10 -ben azokat a dalokat osztom meg a hallgatóknak, amelyekkel felnőttem, amelyekért rajongtam, és amelyek hallgatása a mai napon is örömöt jelent és sok kedves emléket idéz fel bennem.

A zene a szépség egyetemes nyelve, amely mindannyiunkat összeköt.

Kovács József