KORzó 2 – Számadó Éva

Műsorvezető: Számadó Éva (” A ” páratlan hét) pénteken 14:00-15:00 óra Ismétlés  Vasárnap 23:00 -24:00 és (” B ” Páros hét) Csütörtök 06:00-07:00

„Nincs olyan, hogy öregedés, csak éretté válás és tudás.”

Tudom sokunkban nem ez az első gondolat, amikor elérünk egy bizonyos kort. Bevallom, nekem sem ez volt! A kor nálam nem számít, mert az csak egy szám. Sokkal inkább fontos, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, kortól függetlenül!

Bizony eljön az az idő, amikor magunkba nézünk és rádöbbenünk, hogy több van mögöttünk, mint előttünk. Én is elgondolkodtam, na de nem a kor miatt, hanem azon tapasztalások és tényezők hatottak rám, amivel éreztették velem a koromat.

Negyven felett már „leírnak”? Láthatatlan leszel a munkában, a fiatalos üdeséged is elhalványul, semmi nem olyan, mint régen. De nem! Ez nem lehet, változni, változtatni kell! Mert a változás jó, és az egyetlen állandó dolog az életben. Így lettem negyven felett rádiós, mert soha nem késő! Így született meg a KORzó!

Életünk „második szakasza” már bölcsebben, érettebben sok lehetőséget és szépséget hozhat. Csak rajtunk múlik mi lesz a folytatás!

„Lehetsz észbontó harminc évesen,

Elbűvölő negyven évesen,

És ellenállhatatlan egész hátralévő életedben.” (Coco Chanel)

A KORzó műsorában szeretném megmutatni, hogy 40-50 felett is jó élni, sőt még jobb! Vágjunk bele, tartsanak velem!

2024-05-10 14 óra LONGEVITY, azaz hosszú élet! Jól hangzik, ugye? Sajnos ez magától nem jön, nekünk is tenni kell érte. Az emberiség történetében még nem találták fel a halhatatlanság elixírjét. Így ránk maradt a „feladat”, hogy tegyünk többet magunkért, és ha a halhatatlanságig nem is jutunk el, de tudatosan, elhatározással meghosszabbíthatjuk életünket, ezzel együtt a minőségen is javíthatunk. Tuti recept nincs, de SZENTE MÓNIKA, Longevity Mentor segít nekünk abban, hogyan induljunk el az úton. Senki nem mondja, hogy ez egy egyszerű folyamat, sőt! Ez egy életforma, szemléletmód, ami gyakran némi lemondással is jár. Persze mindenkinek a saját döntése, bevallom én sem élek „aszkéta” életet, de a beszélgetés alatt többször elgondolkodtam! Főleg, amikor már elérjük azt a kort, amikor azt gondoljuk kevesebb van előre, mint vissza. De pont ebben a korban tudunk még változtatni, amikor már rendelkezünk a kellő bölcsességgel és tapasztalattal ahhoz, hogy a hátralévő idő is legyen minőségi és talán még azt is elmondhassuk, hogy több van előre, mint vissza!

Remélem tetszeni fog! Én szerettem!

2024-04-26 14 óra Hello Tavasz! Akarom mondani: Hello Klimax! Na nem mintha a tavasznak bármi köze is lenne a klimaxhoz, de a Korzó vendégének több szempontból is: KOCH MÁRIA, menopauza kutató, egészségügyi szakújságíró, a Hello Klimax program alapítója a beszélgetőtársam.

A sokak számára még mindig tabunak számító változó kor néhány éve berobbant a nyilvánosságba, trendivé vált beszéni róla. Bevallom nálam is a tabu körhöz tartozik, de sok nőnek épp az ad segítséget „túlélni” ezt az időszakot, hogy megoszthatja másokkal a problémákat, beszél róla (nem csak nőtársaival!) és megértésre talál.

A köztudott fizikai tüneteken túl szó esik a lelki, pszichés vonatkozásról, és arról is van-e különbség a peri, – és postmenopauza között. Megfelelő életmóddal, tudatos prevencióval átvághatjuk a klimaxot is!

A téma elsősorban a hölgyeket érinti, de Uraim bármennyire is azt gondolják, hogy ez nem az Önök asztala, tévednek. Talán elég, ha azt mondom, sokszor nem értik a nők viselkedését, ingerlékenységét, hangulatváltozásait, máris érdekessé válhat mi lehet az ok, ugye? Továbbá, ha hiszik, ha nem, a változó kor „tünetei” a férfiaknál is megjelennek. Kíváncsiak rá mik ezek? Hiszen egy férfi ezt nem érzi, leginkább nem ismeri fel vagy nem fogadja el, mondják: ez női probléma.

Azt hiszem ma kimaxoljuk a klimaxot! A hab a tortán pedig az, hogy Nőnek lenni mégis jó!