Jó napot! – Nádudvari Nagy Daniella

Műsorvezető: Nádudvari Nagy Daniella

Délelőtti magazin műsor.

2018-08-23 10 óra
2018-08-23 11 óra Vár a kifutó! – II. felvonás – egy rendezvény, ami azért jött létre, hogy megmutassa, mennyire fontos az integráció és az esélyegyenlőség.

Megszólalók: Őexcellenciája Wening Esthyprobo, Széles Emília, Pastor Anni, Buday Gergely főszervező, Árvai Zoltán, Győrfi Pál,

Karvai Sándor – többszörös magyar és Guinness rekorder, aki telefonon lesz velünk.

II. Budapesti Klasszikus Film Maraton – Ráduly György, a Filmarchívum igazgatója

Hol találunk ivó kutakat? Hol tölthetjük újra kulacsunkat? – egy magyar alkalmazás segít ebben: Petró Tamás

Tartsanak velem!

2018-08-16 10 óra
2018-08-16 11 óra Az első óra elején Kadét Ernővel beszélgetünk az év hétköznapi roma hőseiről és a 2018-as Aranypánt-díjról.

Ezt követően Katona Melinda lesz a vendégem, aki a PWA – Sikeres Nők Egyesületének elnökeként avat be minket a szervezet missziójába.

Csomagolásmentes bolt nyílt a belvárosban – ezzel az érdekességgel indul a második óra, amelynek keretében Sipos Melinda tulajdonost faggatom a környezettudatos vásárlásról.

Ezután Pikk Pakk táskarendező, egy termék, ami rendszert hoz a női táskák káosszal teli belsejébe. Csatlós Eszterrel beszélgetek, aki megálmodta és létrehozta a saját márkáját.

Az óra végén pedig a közösségimédia-használat és a magányosság kapcsolatáról röviden.

Tartsanak velem!

( 2018.04.05-i adás ismétlése )

2018-08-09 10 óra
2018-08-09 11 óra Az Ország Tortája: hogyan kerül kiválasztásra, mi alapján döntenek? – Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője.
20 éve az Operett színpadán, nyár, házi kedvencek: kötetlen beszélgetés Peller Károly, operett színésszel.
Magyar teaprojekt: magyar teatermesztés – Varga Marianna, teanagykövet
A strandolás és a vízpart veszélyei: mire figyeljünk, mik a leggyakoribb balesetek? – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, Horváth László r. ezredes.

Tartsanak velünk!

2018-07-26 10 óra Kivételesen nem új műsorral jelentkezem, hanem korábbi beszélgetésekből válogattam össze egy csokrot. Hallható lesz újra:

Ökoanyu, vagyis Nagy Réka blogger

Benkó Ágnes gyógytornász

Kovács-Kiss Krisztina, a Sulizsák program megálmodója.

Egy szomorú esemény miatt a műsor most csak egy órás lesz, ma temetik Aczél Endrét. A Rádió Bézs ma rá emlékezik.

Tartsanak velünk!

2018-07-12 10 óra
2018-07-12 11 óra Gyermektáborozás – táboroztatás – nyári programok gyerekeknek – Papp Helga 

Így is lehet Osztrákiában: egy könyv a külföldi munkavállalásról – Csécs Milán 
Ehető szívószál, lépés egy környezet tudatosabb világ felé – Felföldi József
Műanyagmentes július – több odafigyelés, kevesebb szemét – Felelős Gasztrohős – Szabó Eszter
Tartsanak velünk!

2018-06-28 10 óra
2018-06-28 11 óra Budapest Bike Maffia új akciója: ételmentés. Pazarlás mentesen, a rászorulók javára. – Havasi Zoltán

Hogyan túrázzunk minél környezetkímélőbben? Mik a leggyakoribb hibák, hogyan kerüljük el? – Erdőmentők – Kissné Dóczy Emília

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért – Dobos János

Nyár, strand? Akkor diéta. Mit hogyan, mit hogyan ne? Frányó Eszter dietetikus

Tartsanak velünk!

2018-06-14 10 óra
2018-06-14 11 óra Sulizsák – egy program használt ruhák gyűjtésére, ami a ruhahulladékon túl a gyermekek környezeti érzékenyítésére is odafigyel – Kovács-Kiss Krisztina

ASSZONYOK kreatív színtér – hét kreatív nő, hét szemlélet, izgalmas találkozások. A projektről mesél: Bandula Aranka, Sena Dagadu és Borda Eszter

Albérletkeresés, lakás kiadás – a főváros albérleti piacának jelenlegi helyzete, buktatók és mire érdemes figyelni – Szűcs Attila, ingatlan referens

Olcsó robotkéz sérült gyermekeknek – alternatíva a drága művégtagokkal szemben, egy érettségiző lány ötletéből – Vas Alexa Zsófia

Tartsanak velem!

2018-05-31 10 óra
2018-05-31 11 óra Luna táska: egy anya-lánya márka – Nyári Liliána

Anyacsavar: anyaszerep – szerepegyeztetések, coaching, közösség – Paizs Dóra

Metal Jóga: a legújabb jóga őrület – Sera Anita

Tóth Kinga: író, költő, vizuális művész, hangperformer

Tartsanak velünk!

2018-05-17 10 óra
2018-05-17 11 óra Balaton Camino: három elszánt nő gyalog a Balaton körül – Scherer Anna, Rákász-Losonczy Judit és Budavári Dóra

Homokember : audiovizuális, összművészeti lélek-utazás a Mozsár Műhelyben – Orosz Ákos és Biljarszki Maxim

3. Magyar Instagram Körkép: közösségi médiahasználat felhasználói és hirdetői szemmel – Boroznaki Gergő

Használt ruhák – fenntarthatóság: pro és kontra érvek a turizás mellett – Mengyán Eszter

Tartsanak velünk!

2018-05-03 10 óra
2018-05-03 11 óra Mygnoo: közösségi oldal gyermekeknek – Szerdahelyi Gabriella, ötletgazda

Hajápolás tavasszal és nyáron. Mit, hogyan? Tévhitek és gondolatok – Szilágyi Gábor, fodrász

Ballagj velünk te is! jótékonyság óriás csokrok helyett – Rigó Péter

Néptánc oktatás a gyakorlatban, néptánc a modern világban – Müller Anita, néptánc oktató, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának tanára

Tartsanak velem!

2018-04-19 10 óra
2018-04-19 11 óra Az első óra elején Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondóval beszélgetünk a KönyvTárlat 7. előadásáról, a Mesés estről. Mesehallgatás és mondás kortalan, minden korosztálynak ajánlott.

Azután Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárra invitálom a hallgatóknak, hiszen a hétvégén én is kint voltam a rendezvényen. Beszélgettem többek között Holecz Istvánné Kanyó Margittal, aki Rimóci énekes, táncos, népi viseletkészítő és Hollókőiné Németh Máriával az Afolk hangszerbolt tulajdonosával is. Csak remélni merem, hogy megjön a kedvük a néptánchoz.

Beri Zoltán lett az év hétköznapi roma hőse, a 2018-as Aranypánt-díjas. A díjról korábbi adásban már volt szó. Telefonon faggatom Zoltánt arról, hogy mit jelent számára az elismerés, mennyi munkát fektet a hétköznapokba és az életbe.

Utána többek között arra a kérdésre keresem a választ, hogy mi is kell igazán egy nőnek. Mitől szép egy Nő? Mi van, ha torzképet mutat a tükrünk? És miről árulkodik a kézírásunk. Izgalmas találkozások és beszélgetések. Vendégeim: Csalár Bence Média-kommunikációs szakember, divat-újságíró, stylist, a Studio Csalar alapítója, Szkiba Zsuzsanna a „Fogadd el magad” c. könyv szerzője, a „Beauty With Plus” bloggere és önbizalom tréner, valamint Bagosi Márta grafo-stylist.

Tartsanak velem!

2018-04-05 10 óra
2018-04-05 11 óra Az első óra elején Kadét Ernővel beszélgetünk az év hétköznapi roma hőseiről és a 2018-as Aranypánt-díjról.

Ezt követően Katona Melinda lesz a vendégem, aki a PWA – Sikeres Nők Egyesületének elnökeként avat be minket a szervezet missziójába.

Csomagolásmentes bolt nyílt a belvárosban – ezzel az érdekességgel indul a második óra, amelynek keretében Sipos Melinda tulajdonost faggatom a környezettudatos vásárlásról.

Ezután Pikk Pakk táskarendező, egy termék, ami rendszert hoz a női táskák káosszal teli belsejébe. Csatlós Eszterrel beszélgetek, aki megálmodta és létrehozta a saját márkáját.

Az óra végén pedig a közösségimédia-használat és a magányosság kapcsolatáról röviden.

Tartsanak velem!

2018-03-29 10 óra
2018-03-29 11 óra Az első óra elején a LivingRoom zenekar két tagja, Pál Benjámin és Friderikusz Péter lesz itt velem a stúdióban, akiket az együttesről és terveikről faggatok.

Ezután, a közelgő Húsvét kapcsán, telefonon beszélgetek Zsigóné Kati iparművésszel, „a tojásdíszítés királynőjével”. Szó lesz többek között az Ország Tojásáról és hallhatunk izgalmas tojásdíszítési praktikákat is.

A második óra elején: „orvosi segítség gombnyomásra”. Egy alkalmazás, ami forradalmasíthatja az orvossal való konzultációt. Gáspár Péter telefonon avat be minket.

Végül, ismét a Húsvét jegyében folytatjuk az adást: Nyúlmentő Alapítvány. Vegyünk nyuszit néhány napra? Felelősségteljes nyúltartás és minden, ami ehhez kapcsolódik. Meier Krisztinával beszélgetek az ünnep egyik nagy dilemmájáról.

Tartsanak velünk!

2018-03-22 10 óra
2018-03-22 11 óra Az első órát rögtön egy fontos és hasznos dologgal kezdjük: itt lesz velem a stúdióban Langmár Bettina és Rockenbauer Lajos, hogy egy, a fiatalok felvilágosítása és egészségmegőrzése céljából létrejött prevenciós alkalmazásról, a LoveInfo-ról beszélgessünk. Ezután az Országos Fazekasmester Találkozó kapcsán hívom Molnárné Tamás Anettát, hogy elmerüljünk kicsit ebben az érdekes világban.

A sokszor rugalmatlan foglalkoztatási rendszerek mellett kisgyermekkel sokan egyszerűen nem tudnak visszakerülni a munkaerőpiacra. A Loffice Budapest legrégebbi és legnépszerűbb közösségi irodája, ami a coworking mellé most egy új, itthon úttörőnek számító modellt vezet be, a coworkid-et. Ezzel a témával kezdődik az adás második órája, majd Bérczi Lindával beszélgetek a Budapest Art Week-ről. Mindemellett persze néhány apró érdekességgel is készülök a kedves hallgatóknak.

Tartsanak velem!

2018-03-15 10 óra
2018-03-15 11 óra Az első óra főszereplője a kávé. Jól főzzük egyáltalán? Ki, hogy issza? Tejjel vagy tej nélkül? Cukorral vagy cukor nélkül? De ennél lehet sokkal többféleképpen, sokkal izgalmasabban is fogyasztani. Érdekességek, hagyományok egy szakértő szemével. Aki a kávézás és a kávéfőzés rejtelmeibe bevezet minket: Hajdu Péter, barista. Velem lesz még a stúdióban a Rádió Bézs stylist-ja, Bagosi Márta, aki segít nekünk a kávé színvilágát stílussá varázsolni.

A második órában Oláh Zsuzsannával beszélgetek a The Body Kiállításról. Európa valaha volt legnagyobb tárlatán jobban megismerhetjük az emberi testet, és többek között teljes emberi preparátumokat is megtekinthetünk.
Ha már test, akkor egészség, fizikum, azaz „testkarbantartás”. Benkó Ágnes gyógytornásszal is beszélgetek arról, hogy mit érdemel a testünk, mi az, ami mindenképp fontos életminőségünk fenntartásához.

Mindezek után az adománygyűjtés egy különleges formája következik, ahol a hobbi és a nemes cél találkozik, és beteg gyermekek megsegítésében bontakozik ki. Csiki Nándor cosplayer meséli el, hogy társaival hogyan használják szenvedélyüket jótékony célra.

Tartsanak velünk!

( A 2018.02.08-i adás ismétlése )

2018-03-08 10 óra
2018-03-08 11 óra Az első óra elején Pleszkán Écskával társalgok a női példaképekről, nőnap alkalmából. Aztán a Pillecukorkák blog szerzőjét, Mezei-Böröcz Angelikát hívom fel, aki mesél nekünk a minden-mentes finomságokról.

A második órában a HelloAnyu Közösségi tér és Ökokávézó alapítójával és vezetőjével, Lipták Orsolyával beszélgetek arról, hogy ezt az egészet hogyan is kell elképzelni. Zárásként pedig Tónay Szabina tolmácsolásában megismerjük az Acsaújlaki Kastélyt. Mindezeken túl készülök még pár apró érdekességgel is.

Tartsanak velem!

2018-03-01 10 óra
2018-03-01 11 óra Az első óra elején Ökoanyu, vagyis Nagy Réka blogger lesz a vendégem, aki saját bevallása szerint se nem fanatikus, se nem trendi, egyszerűen csak zöld. Arról beszélgetünk, milyen az ökoanyaság, hogyan tehetjük zöldebbé saját háztartásunkat, és persze sok más érdekesség is terítékre kerül. Ezután itt lesz velem a stúdióban Nehéz Győző, a Budapesti Séták idegenvezetője, a téma pedig ez a csodálatos város és az általuk szervezett túrák.

A második órát Pallagi Tünde kézműves ékszerkészítővel kezdjük, aki különleges munkáit újrahasznosított alapanyagokból készíti. És, ha már barangoltunk egy kicsit Budapesten, itt az éteren keresztül, nézzünk szét a nagyvilágban is: a Járatlan Utakon fesztiválról beszélget velem Csonka Gábor.

Tartsanak velem!

2018-02-22 10 óra
2018-02-22 11 óra Az első órában rádiós kollégámmal, Kerényi Péterrel beszélgetek, aki számtalan érdekességet oszt meg velünk az adásnapról, azaz a hónap 22. napjáról. Ezt követően az óbudai Vasmacska KávéZoo egyik tulajdonosa, Mező Zsuzsa mesél nekünk kicsit arról a helyről, amit nagyon találó megfogalmazásban egy kis oázisnak nevez a városi dzsungelben, ahol nem csak az emberek, de az állatok is jól érzik magukat. Ez nem csupán egy állatbarát kávézó, ahová magunkkal vihetjük akár a kutyánkat, de bizony itt élnek is állatok, amik egészen különlegessé varázsolják az atmoszférát.

A második órát Uzsák Zoltánnal kezdjük, aki a Budapesti Francia Intézet képviseletében beszélget velem a február 28-án kezdődő 8. Frankofón Filmnapokról. Végezetül pedig egy kis érdekesség: stratégiai táblás játékok Hegedűs Csabával. Elmélyülünk a társasjátékok világában: hogyan is születik meg a játék, milyen közösség épül köré? Ráadásul megcáfoljuk azt is, hogy a társasok csupán az örök gyermekek számára valók.

Tartsanak velünk!

2018-02-15 10 óra
2018-02-15 11 óra Bár csütörtökön egyedül leszek a stúdióban, nem leszek tétlen. Telefont ragadok, és ismét érdekes témákról beszélgetek érdekes emberekkel. Na meg persze jó zenéket hozok a hallgatóknak. Lehet, hogy az is kiderül, hogy mitől félünk a legjobban, melyek a legrettegettebb rovarok és ízeltlábúak.

A teljesség igénye nélkül:

Kővári Marschall Gergellyel beszélgetek a kézműves sörökről, Pataki Gábor pedig elmagyarázza nekünk, mi fán terem a bitcoin. Az aktuális hajtrendek, technikák és színek közötti eligazodásban Szilágyi Gábor fodrász lesz a segítségünkre.

„Közös ügyeink: együttműködésen alapuló művészeti projektek” a Ludwig Múzeumban – Simon Andrea mesél róla, Csepella Olivér pedig a már készítési fázisában kultikussá váló Nyugat + zombik című képregényéről, amelyben nyugatos költőink találják szembe magukat az élőholtakkal.

Tartsanak velünk!

2018-02-08 10 óra
2018-02-08 11 óra Az első óra főszereplője a kávé. Jól főzzük egyáltalán? Ki, hogy issza? Tejjel vagy tej nélkül? Cukorral vagy cukor nélkül? De ennél lehet sokkal többféleképpen, sokkal izgalmasabban is fogyasztani. Érdekességek, hagyományok egy szakértő szemével. Aki a kávézás és a kávéfőzés rejtelmeibe bevezet minket: Hajdu Péter, barista. Velem lesz még a stúdióban a Rádió Bézs stylist-ja, Bagosi Márta, aki segít nekünk a kávé színvilágát stílussá varázsolni.

A második órában Oláh Zsuzsannával beszélgetek a The Body Kiállításról. Európa valaha volt legnagyobb tárlatán jobban megismerhetjük az emberi testet, és többek között teljes emberi preparátumokat is megtekinthetünk.
Ha már test, akkor egészség, fizikum, azaz „testkarbantartás”. Benkó Ágnes gyógytornásszal is beszélgetek arról, hogy mit érdemel a testünk, mi az, ami mindenképp fontos életminőségünk fenntartásához.

Mindezek után az adománygyűjtés egy különleges formája következik, ahol a hobbi és a nemes cél találkozik, és beteg gyermekek megsegítésében bontakozik ki. Csiki Nándor cosplayer meséli el, hogy társaival hogyan használják szenvedélyüket jótékony célra.
Tartsanak velünk!

2018-01-25 10 óra
2018-01-25 11 óra Csütörtökön délelőtt az első órában a Witch Bone Garden frontembere, Thurzó Noel lesz a vendégem. Beszélgetünk majd a zenekarról, belehallgatunk a dalaikba, ezenfelül természetesen beszélgetünk a stílusukról, és szemezgetünk a meghatározó dalok közül is. Felemlegetjük majd a grunge meghatározó alakjait is.

Ezután, a második órában Ordódy Eszterrel és Körmendy Zsolttal beszélgetek, akik amellett, hogy egy párt alkotnak, közösen adják ki Eszter regényeit is. Szó lesz arról, hogyan boldogulhat egy író, ha nem a szokványos „nagy kiadói” utat akarja követni, tehát hogyan is működik a magánkiadás. Hogyan tudjuk saját magunkat menedzselni és hogyan lehet felépíteni mindehhez egy internetes kampányt? Mindemellett természetesen beszélgetünk magukról a könyvekről is.

Tartsanak velünk!

2018-01-18 10 óra
2018-01-18 11 óra A BIDF – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál évről-évre elhozza hazánkba világ legfrissebb dokumentumfilm termését, így lehetőséget adva az érdeklődőknek. A dokumentumfilmek a nagyjátékfilmek mellett kisebb nézőszámmal bírnak, a különböző rendezvények mégis azt mutatják, hogy komoly igény van rá. Az első órában Balogh Rita fesztiváligazgató lesz a vendégem.

A második órában Elbert Alexandra lesz a vendégem, aki tetováló művész, sminkes, modell, stylist és még sorolhatnám. A tetoválásnak több ezer éves hagyományai vannak, különböző kultúrák és kifejezésmódok köthetőek hozzá, mégis sok helyen tabu, míg a nyugati világban egyre nagyobb divat újra. Beszélgetünk sok érdekességről, izgalmas dolgokról.

Telefonon pedig Posza Róberttel, a fonyódi Kolbászfesztivál szervezőjével arról, hogy mit tehet az, aki télen is a Balatonra vágyik, és mit tartogat számunkra a téli Balaton legnagyobb rendezvénye koncertekkel, versennyel és egyéb „disznóságokkal”.

Tartsanak velünk!

2018-01-04 10 óra
2018-01-04 11 óra Új év, új fogadalmak, célok, kihívások. Sokan sokféleképpen kezdik az új esztendőt. Miért ne indulhatna az év jó történetekkel, amik kalandokról és utazásokról szólnak? Két olyan fiatalt látok vendégül, akik a világot járják, legtöbbször egyedül és hátizsákkal.

Faggatom majd őket a kezdetről, eddigi utazásaikról, jövőbeni terveikről, szokásokról, kirándulásaik körülményeiről, hogyanokról és miértekről. A világ két utazó szemén át.

Vendégem az első órában Gáspár Fanni:
https://www.facebook.com/15tickets/
www.instagram.com/15tickets

A második órában pedig Polgár Tivadar:
https://www.facebook.com/TeePolgar/
www.instagram.com/teepolgar/

2017-12-21 10 óra
2017-12-21 11 óra Az első órában a Proscenion Drámaszínpad vezetője, Kati Gábor, illetve az egyik fiatal színész, Kerezsi Anna lesz a vendégem. Első sorban egy érdekes kísérletről beszélgetünk, a Megáll az idő című film „folyosószínházi” adaptációjáról, de érintünk sok más érdekes témát is.

A második órában Gájer Bálint énekessel beszélgetek, akinek nemrég jelent meg legújabb albuma, faggatom múltról, jelenről, jövőről.

Hamarosan karácsony, így az adás zenei kínálatával is arra hangolódunk. Tartsanak velünk!

2017-12-07 10 óra
2017-12-07 11 óra Napjaink rohanó világában lassan mindenkinek csak a saját problémáira és életére marad ideje, ezért nagyon fontos, hogy tudjunk időt szakítani másokra, segíteni, ha kell. Segíteni jó dolog.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy bemutathatok olyan fiatalokat, akik ezen felismerés mentén igyekeznek minél többet adni. A TÉRA tehetségekről már beszélgettünk több adás keretében is, most folytatjuk, de egy új irányt bemutatva.

A Villogj! pályázat fiatal vloggerei ugyanis a TÉRA Alapítvánnyal karöltve új akcióba kezdtek, Vedd észre! néven. Céljuk, hogy felhívják figyelmünket azokra a környezetünkben élő emberekre, akik rászorulnak a segítségre.

Ezután pedig egy pszichológus hallgató lány lesz a vendégem, aki rendszeresen végez önkéntes munkát. Többször csatlakozott már hazai és küldföldi programokhoz, képzésekhez, tapasztalatait felhasználva pedig globális problémák felé is fordult.

Vendégeim:

Telefonon Tóth Artin a TÉRA Alapítványtól, valamint Molnár Martin és Pribelszki Péter vloggerek
Személyesen a stúdióban Herold Kornél vlogger, illetve Nagy Zsófia végzős pszichológus hallgató.

Tartsanak velünk!

2017-11-23 10 óra
2017-11-23 11 óra Öt nő a stúdióban, öt nő eltérő foglakozással, hivatással. Csak sorjában: egy modell – szépségkirálynő; szépségverseny-szervező; énekes-zenész; vakvezetőkutya-kiképző; az ötödik pedig én leszek.
Vendégeim: Szick Petra modell és szépségkirálynő, Széles Emília szépségverseny-szervező, Pleszkán Écska énekesnő és Rózsa Katalin vakvezetőkutya-kiképző.
Sokszínű adás lesz, tartsanak velünk, ha tehetik!

2017-11-09 10 óra
2017-11-09 11 óra Az előző adásban már beszélgettünk a Téra Tehetségekről, most folytatjuk: a csupán 10 éves gyerekszínész, akinek mindene a zene, és a vlogger-riporter, aki a Villogj! vlogger pályázaton bemutatta kisfilmjében. Tehát az első óra vendégei: Kovács Attila gyerekszínész, Berecz Péter szerkesztő-riporter, és természetesen Tóth Artin a Téra Alapítvány elnöke.

A másodig óra vendége Plósz Dóra a Merylin Modell Stúdiótól, akivel a modellek világáról beszélgetünk többek között , valamint arról, mit is tanulhatnak egy ilyen iskolában, akik modellkedésre adják a fejüket.

Tartsanak velünk!

2017-10-26 10 óra
2017-10-26 11 óra Rengeteg tehetséges gyermek él a világon, de sok közülük nincs abban a helyzetben, hogy ezt megmutathassa, mert anyagilag vagy a családügyeit tekintve nincs abban a helyzetben. Egy olyan programról beszélgetünk, ami azt tűzte ki céljául, hogy felkutassa és támogassa azokat a gyerekeket, akik valamiben kiemelkedőek és rászorulnak a segítségre. Vendégeim az első órában Tóth Artin, a Téra Alapítvány elnöke, valamint Nasz Dániel, az ehhez kapcsolódó Villogj! pályázat győztese.

Ezután Palcsó Tamással beszélgetek a második órában, aki a napokban egy új videoklippel jelentkezett, ezen felül hoz nekünk régi és új dalokat, és sok egyéb érdekességet.

Tartsanak velünk!

2017-10-12 10 óra
2017-10-12 11 óra Mai két órás kalandozásunk során, először az illatok varázslatos birodalmában barangolunk, Lipovszky Csenge illatesztétával.

Azután pedig Molvay Norbert filmrendezővel beszélgetek, saját dokumentumfilmjéről és úgy általában a filmről, és az életről.
Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Daniella
Tartsanak velünk!

2017-09-28 10 óra
2017-09-28 11 óra Az első órában főként kulturális témákkal foglalkozunk, a másodikban a táplálkozás lesz terítéken, tévhitek, veszélyek, és megoldások.

Beszélgető társaim:

Nun András – Uh Fesztivál – szervező

Sós Ágnes – Budapest International Documentary Festival – Fesztivál Igazgató és filmrendező

Frányó Eszter – Dietetikus és Táplálkozástudományi szakember

Tartsanak velünk!

2017-09-14 10 óra
2017-09-14 11 óra Alternatívák azoknak, akiknek fontos a tudatosság és természetesség. Mindennapi életünkben felmerülő tevékenységekhez kötődő ötletek, hogy jól induljon a nap.

Beszélgetések a fenntarthatóság jegyében: táplálkozás, étterem- és háztartászöldítés, élelmiszer beszerzés illetve natúr kozmetikumok.

Vendégeim:
Vighné Boóc Judit a Felelős Gasztrohős Alapítványtól,
Laurencsik Zsuzsanna a Dorka Szappantól és a Szatyor Egyesülettől Kondora Dóra.
Vegyük számba ökológiai lábnyomunk. Egy csepp tudatosság és máris közelebb hozzuk a fenntartható jövőt.

2017-08-30 19 óra Középpontban a Balaton.

Érdekességek, helyszínek.
Miért érdemes a Magyar Tengernél pihenni?
Északi vagy Déli part?
Helyszíni interjúk: a Balaton a nyaralók és egy helyi vállalkozó szemszögéből.

Telefonon pedig Posza Róbertet kérdezem a balatoni nyárról,
a rendezvényekről, és arról, hogy mi várható ősztől.
Mert a Balaton nem csak nyáron jó!

2017-08-09 19 óra Vállalkozni nőként? Sokan, sokféleképpen látják és gondolják ezt a témát. Nehézségek és lehetőségek, előítéletek és generációs különbségek mellett más érdekességekről is beszélgetünk.

Mai műsorban vendégem Bende Katalin a ZK Design-tól, akivel a fent említett témák mellett kitérünk a holnapkészítés és vállalkozásindítás rejtelmeire is.​

2017-08-02 19 óra ​A filmzenét szokták a film harmadik dimenziójának is nevezni, nem véletlen, hiszen fontos szerepet tölt be a filmélmény megteremtésében. Ebben az egy órában egy olyan dimenzionális utazásra invitálom a hallgatókat, amiben filmzenék mellett több érdekességet is elmesélek a kapcsolódó filmekről és személyekről. A kalandozást a mozi megszületésével kezdjük, aztán kisebb-nagyobb ugrásokkal eljutunk napjainkig.​