Gönczi Dorka

2000-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom szakán mint középiskolai tanár, 2001-ben pedig mint külföldieket magyar nyelvre tanító nyelvtanár.

Miközben már gyakorló tanárként dolgoztam, voltam jogi asszisztens ügyvéd mellett, titkárságvezető vezérigazgató mellett. Megtapasztaltam a nagyvállalatok „mikéntjét” mint termékfejlesztő marketinges, kipróbáltam magam a légiközlekedésben, később hírszerkesztőségben rovatvezetőként.

2011-ben bejegyzett igazságügyi mediátor és párkapcsolati szakértő lettem, így az addig tanult kommunikációs technikákat immáron ilyen módon hivatásszerűen is használom.

Mindegyik munkámban azt szeretem a legjobban, hogy részese – vagy akár csak külső szemlélője – lehetek az emberek közötti interakcióknak. Az egyetemen tanult elméleti kommunikációt az „életben” alkalmazni nemcsak hogy izgalmas feladat, de kihívás is. Mivel azonban nemcsak beszélni szeretek, hanem hallgatni és figyelni is, a végzettségeim, készségeim és elhivatottságom hármasából egyenes út vezetett ahhoz, hogy alkalmasint híd lehessek két, egymással kommunikálni nem tudó ember között.