Didzseridu – Bankhardt Judit

Időpont: Csütörtök 14.00-15.00  Ismétlés: Szombat 14:00-15:00

Műsorvezető: Bankhardt Judit

Néhány éve Ausztráliában élek. Ha többet akarsz tudni rólam, akkor hallgasd meg a Ms. Bézs című műsorban velem készített interjút.
https://www.radiobezs.hu/radiobezs_files/Archívum/2022/0825_0900.mp3

Ha többet szeretnél tudni a világról, egy távoli földrészről, Ausztráliáról, akkor hallgasd a Didzseridu című műsort is!

2022-09-22 14 óra Ez a mai mind tartalmában, mind zeneileg egy rendhagyó műsor.

Szeptember 22 Nemzeti Gyásznap lett Ausztráliában, búcsúzás II. Erzsébet királynőtől. Ennek kapcsán szó lesz kicsit az ország történelméről, hogy mióta királyság Ausztrália, hogy mennyire népszerű az uralkodó, és hogy emiatt vajon lesz-e megint népszavazás a köztársasággá válásról.

A zenék is mind olyanok, amelyek nagy jelentőséggel bírnak Ausztráliában: ezek közül mind volt, lett vagy lehetett volna Ausztrália nemzeti himnusza.

Nem lesz még egy ilyen jellegű műsor. Ezúttal, a királynőre emlékezve, úgy gondoltam, ez még belefér.

Különösen azoknak ajánlom, akik az ausztrál állampolgársági vizsgára készülnek, mert a mai műsor érinti nagyjából az összes kérdést! Emoji Hallgassatok.

2022-09-15 14 óra Ahogyan az előző adásban ígértem, elárulom, hogy mi is az a Didzseridu, hogy hogyan is kötődik Ausztráliához, és hogy miért választottam épp ezt a címet egy Ausztráliáról szóló zenés műsornak.
Beszélek a kedvenc Aussie zenekaromról, a Crowded House-ról, akik hamarosan kezdik az ausztrál turnéjukat.
És mesélek egy kicsit magamról is, arról, hogy milyen is volt a megérkezésem a kontinensnyi országba.

2022-09-08 14 óra Kylie Minogue, Jason Donovan, Guy Pearce, Natalie Imbruglia, Delta Goodrem, Margot Robbie. Vajon mi a közös bennük? A Szomszédok (Neighbours) című teleregény, amelynek 37 év után idén júliusban vetítették az utolsó epizódját. A Fináléra megint összejött a régi csapat.

Delta Goodrem alakította Olivia Newton-John-t az Oliviáról készült életrajzi mini tévésorozatban (Olivia Newton-John: Hopelessly Devoted to You). Ők ketten nemcsak pályatársak, hanem sorstársak is voltak.

És Judith Durham, a The Seekers együttes egykori énekese…

Egybek közt Róluk mesélek.