Csokicsodák – Lusztigh Mária

Műsorvezető: Lusztigh Mária

Betekintés a cukrászat csodálatos világába. Sütik, cukrÁSZ-ok, ízlelőbimbók.

2016-03-03 13 óra

2016-02-25 13 óra

2016-02-18 13 óra

2016-02-11 13 óra

2016-02-04 13 óra

2016-01-28 13 óra

2016-01-21 13 óra

2016-01-14 13 óra

2016-01-07 13 óra

2016-03-03 12 óra

2016-02-25 12 óra

2016-02-18 12 óra

2016-02-11 12 óra

2016-02-04 12 óra

2016-01-28 12 óra

2016-01-21 12 óra

2016-01-14 12 óra

2016-01-07 12 óra

2015-12-03 13 óra

2015-11-26 13 óra

2015-11-19 13 óra

2015-11-12 13 óra

2015-11-05 13 óra

2015-10-29 13 óra

2015-10-22 13 óra

2015-10-15 13 óra

2015-10-08 13 óra

2015-10-01 13 óra

2015-09-24 13 óra

2015-09-17 13 óra

2015-09-10 13 óra

2015-09-03 13 óra

2015-08-27 13 óra

2015-08-13 13 óra

2015-08-06 13 óra

2015-07-16 13 óra Málna fagylalt vörösbor esszenciával, Somlói revolúció.

Másképpen gondolkodik, mint a cukrászok nagy többsége. „Újraértelmezi” a hagyományos süteményeket és minőségi alapanyagokból dolgozik. Mindezt nem a fővárosban, hanem Székesfehérváron. 2013-ban a legjobb fagylalt és 2014-ben a Magyarország tortája címet nyerte el. A mai adásom vendége Damniczki Balázs cukrász, élelmiszermérnök.

2015-07-09 13 óra Airbrush technika a tortadíszítésben… Élethű formatorták… Ehető alkotások… Aranyérem a 2014-es luxemburgi kulináris világbajnokság, cukrászati artisztika kategóriájában.

Fiatal két gyermekes anyuka, aki az álmait megvalósíthatta. „Sokszor azon kapom magam, hogy úgy érzem, nem vagyok elég hálás. Nem vagyok hálás azért, ami velem történik. Mert le kell ülnünk és csendben elgondolkoznunk. A legfontosabb, hogy hálát adjunk mindazért, amink van.” Kiss-Podmaniczky Krisztina (Kricky) cukrász lesz a vendégem

2015-07-02 13 óra

2015-06-25 13 óra Vendég: Pataki cukrászat, Érd.

2015-06-18 13 óra Hantás Flóra, Tolsztoj kertje, Mákvirág, Jupiter. Lehetne akár mindegyik egy-egy regény címe, de mégis, hogyan kapcsolódik a” Csokicsodák”-hoz? Van Budapesten egy cukrászat, ami közel másfél évszázada örvendeztet meg bennünket tradicionális, vagy éppen különleges, modern, íncsiklandó finomságokkal. Vendégem Auguszt Olga cukrászmester lesz, akivel beszélgetünk, hogy vaj Vs. margarin, tejszín Vs. növényi hab, csokoládé Vs. bevonó. A megszépített emlékeken túl, miért keressük a  20-30-40 évvel ezelőtti sütemények ízét?

2015-06-11 13 óra Sokan szeretik az íze miatt, akadnak akik pont ezért nem, lehet bevonóagyag, de akár bonbon töltelék is. Készülhet belőle mesefigura vagy gyönyörű virág, és elrakhatjuk a polcra de jóízűen megehetjük. Na, ez mind a marcipán!

Sokunknak legelőször egy név ugrik be: Szamos.
Vendégem Szamos László cukrász, aki mesél édesapjáról, a családról, a kis szobáról ahonnan elindult a marcipán virágok története.
Beszélgetésünk végén praktikus tanácsot adunk a sütő mellett tevékenykedőknek.