Ásó, kapa, nagyharang – Bozóki Judit és Papp Cecília

Időpont: kedd 13:00 – 14:00 ( Páratlan ” A ” hét ), ismétlés szerda 04:00 – 05:00 Vasárnap 07:00-08:00 ( Páratlan ” A ” hét )

Műsorvezető: Bozóki Judit és Papp Cecília

Minden, ami nő, és ami a nőkkel kapcsolatos. Szóval a férfiak is. Szerelem és kapcsolatok… Együtt vagy külön? Esküvő, közös otthon, gyerekek. Ásó, kapa, nagyharang?

2024-07-16 13 óra A zsidó esküvők különleges és mélyen gyökerező hagyományokkal rendelkeznek, amelyek generációkon keresztül öröklődtek és formálták a közösségek identitását. Ezek a rituálék nemcsak vallási, hanem kulturális jelentőséggel is bírnak, és egyedülálló módon hozzák össze a családokat és barátokat. Mi teszi ezeket a ceremóniákat olyan különlegessé és hogyan őrzik meg a tradíciókat a zsidók a mai napig? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk az Ásó, kapa, nagyharang adásában. Vendégünk: Fröhlich Kitty. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-07-02 13 óra Kissé megkopva, de még mindig élnek a régi sváb esküvői szokások. Ma már ritkán vonul az ifjú pár – fúvós zenekar kíséretében – végig a településen, és nem kötelező sváb párt sem választani. Vannak azonban olyan hagyományok amelyek a mai esküvőkön is jelen vannak. Ilyen például a rozmaring és a rétes. Ehhez hasonló érdekességekről is beszélgetünk az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Vendégeink: Mangoldné Szentgyörgyi Tündével, aki több, mint 40 éve él boldog házasságban, valamint Kresz Antal, Anton Vőfély. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília. Tartsanak velünk!

2024-06-18 13 óra A kamaszkor rendkívül izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli időszak, ami a szülők idegeit is próbára teszi. Ilyenkor különösen fontos, hogy a felnőttek támogató környezetet biztosítsanak a kamaszok számára.

Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban ezt a hosszabb-rövidebb ideig tartó korszakot járjuk körbe vendégeinkkel. Itt van velünk a stúdióban Kiss Viki és Dorozsmai Laci coachok, Csiki Judit self care mentor és Balatoni József pedagógus, mindenki Jocó bácsija, a téma nagy ismerője, aki erről több könyvet is írt. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-06-04 13 óra Manapság, az online társkeresők és alkalmazások korában, sokan elfelejtik, hogy a személyes találkozások varázsa még mindig felülmúlhatatlan. Az első benyomás, a szemkontaktus, a kézfogás, semmilyen algoritmust nem tud pótolni.

Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Baranyai Mariann a vendégünk, aki 7 perces randiesteket szervez. Megosztja velünk tapasztalatait az első találkozásokról, a randizás izgalmairól és nehézségeiről. Megtudhatjuk azt is, hogyan lehet felkészülni igazán jól egy randira. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-05-21 13 óra Az életben a legnehezebb döntéseket akkor kell tudatosan meghoznunk, amikor az „agyunk” és a „szívünk” egymás ellen dolgozik – vallja Pilát Gábor párkapcsolati szakértő.

Mindegy, hogy az ismerkedés, a párkeresés, személyesen vagy az online térben történik, általában nem egyszerű. Pedig egyre több fórum áll a rendelkezésünkre.

Milyen nehézségekkel kell szembenézniük a különböző korosztályok tagjainak? Mennyire számít a korkülönbség? Hogyan ismerhetjük fel a lehető leghamarabb, ha bántalmazó kapcsolatban élünk? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Vendégünk: Pilát Gábor párkapcsolati szakértő. Tartsanak velünk, Várja Önöket: Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-05-07 13 óra Már az ókori görögök is kutatták, hogy mitől boldog az ember. Vajon lehet egyáltalán definiálni vagy mérni a boldogságot? Dr. Gulácsi Bernadett országos kutatás végzett a boldogságról, és annak eredményeiről is beszámol az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Természetesen a boldog párkapcsolatokról is kérdezzük a coach-trénert.

Tartsanak velünk, várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-04-23 13 óra Sorozatszínész és celeb jó értelemben, társulatvezető, anya, társ, díva, nagy küzdő. Ha megkérdeznénk a közönséget, talán a többség ezeket mondaná Tallós Ritáról. A színésznő egy női színházat álmodott meg, amelynek előadásai olykor tabudöntögetőek. A szereplők nem félnek beszélni az élet nagy kihívásairól. Tallós Rita is őszintén mesél az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Sőt, egy friss örömhírt is megoszt a hallgatókkal. Érdemes lesz velünk tartani!

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-04-09 13 óra Az ókori Egyiptomban a nők ugyanolyan jogokkal rendelkeztek, mint a férfiak.

Tudták, hogy már akkor kötöttek házassági szerződést, sőt akár el is válhattak a rossz kapcsolatban élők? Igaz, az egyiptomiak akár saját gyermekükkel vagy testvérükkel is házasodhattak.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekről beszélt nekünk Kiss Viki egyiptológus az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-03-26 13 óra Boldog lehet az olyan ember, aki egész életében azt csinálhatja, amit szeret.

Márpedig Berki-Lambert Marianna pont ilyen.

Imád emberekkel foglalkozni, zenészként a közönséggel, tanárként a tanítványokkal. esküvőszervezőként, szertartás-vezetőként és ceremónia-mesterként pedig az ifjú párokkal.

Saját esküvője szervezésé közben varázsolta el a menyegzők világa, és azóta segíti az ifjú párokat, hogy a nagy napjuk minél tökéletesebb legyen.
Az esküvők kulisszatitkairól, vidám és megható történetekről is mesél mai műsorunkban.

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2024-03-12 13 óra Ha lett volna bulvársajtó az 1840-as években, Batthyány Lajos, Zichy Antónia és Karolina szerelmi háromszöge biztos, hogy a címlapon szerepelt volna. Az első felelős magyar kormány karizmatikus, köztiszteletben álló miniszterelnökének szerelmi élete mai szemmel is kalandosnak tekinthető. Az biztos, hogy akkor is sokan irigyelték őt, hiszen, ahogy Petőfi fogalmazott, a hon hű leányait, tündérvirágait, Zichy Antóniát és Karolinát is levette a lábáról.

Az Ásó, kapa nagyharang című műsorban erről a különleges szerelmi történetről hallhatnak Pásti Józseftől, az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójától. Várja Önöketl Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-02-27 13 óra Az emberi kapcsolatok bonyolultak, és szinte biztos, hogy mindenki belefut olykor különféle játszmákba. Ezek aztán annyira beszivárognak a mindennapi életünkbe, hogy egyáltalán észre sem vesszük őket.

Valóban szükségszerű velejárója a játszma, a taktikázás, a manipuláció a társas kapcsolatainknak? Miért nem tudjuk nyíltan kifejezni a szükségleteinket? Mi az, amit szeretnénk elkerülni, és mi az, amit szeretnénk megmutatni?

Ezekre a nehéz kérdésekre is keressük a választ az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban vendégeinkkel, Kiss Viktóriával és Dorozsmai Lászlóval.

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-02-13 13 óra 60 év – nem csupán egy különleges évforduló. Ritka és csodálatos mérföldkő, ami a rendkívüli szeretet és az elköteleződés bizonyítéka. Sós Péter, és felesége, Terike idén ünneplik 60. házassági évfordulójukat. A Házasság hetében az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Terike mesél arról, hogy miként sikerült megőrizniük és megerősíteniük kapcsolatukat a hosszú évek során. Várja önöket Bozóki Judit és Papp Cecília. Tartsanak velünk!

2024-01-30 13 óra Becslések szerint több, mint 200 ezer nőt verhetnek ma Magyarországon. Nehéz felismerni a problémát, és még mindig gyakran hibáztatjuk az áldozatul esett nőket, vagy épp férfiakat. A barátok, a rokonok, a szomszédok rendszerint másfelé néznek, ha a bántalmazás legkisebb gyanúja is felmerül. Az áldozatok a legtöbbször fel sem ismerik, hogy bántalmazott kapcsolatban élnek, és a lehetőségeikkel, jogaikkal sincsenek tisztában. Erről a fontos témáról beszélgetünk az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Bíró Tünde szexuálterapetuával, párkapcsolati coach-csal.

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2024-01-16 13 óra Régen elképzelhetetlenek voltak a lakodalmak vőfélyek nélkül, akik vicces rigmusokkal, tréfás versikékkel, különféle játékokkal szórakoztatták a vendégeket. A vőfélyekről általában az erős hangú, feltűnő, népies ruhát, bokrétás kalapot, hosszú csizmát viselő, jó kiállású urak jutnak az eszünkbe.

Mi van akkor, ha a vőfély szoknyát visel? Manapság már nem furcsa, ha az esküvő hangulatáért hölgyek, vagyis nőfélyek a felelősek. Katona-Kapusi Izabella mögött is rengeteg esküvő áll. Vajon más-e kicsit a szerepe, mint a férfi munkatársainak? Milyen előnyei, erényei lehetnek a férfiak uralta szakmában?

Ezekről is mesél nekünk az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2024-01-02 13 óra Új év, új célok! A szilveszteri koccintáskor sokan tettünk fogadalmat, majd az év első napjaiban lendületesen bele is vágunk a megvalósításába. Azonban néhány hét után sokszor kihívásokba ütközünk. Az első nehézségeknél egyre többen adják fel, és az újévi célkitűzések jelentős többsége meghiúsul.

Biztos, hogy a több testmozgás, az életmódváltás és a fogyás a fogadalmi listákon a TOP3-ban szerepel. Mi lehet a siker kulcsa, hogyan érdemes hozzáfogni? Ezekről kérdezzük Kulcsár-Vajda Enikő sportoktatót. Várja Önöket az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-12-19 13 óra Nagy közös mesélések, kihagyhatatlan szertartások, felejthetelten percek, csodás történetek és rajzok. Ezeket jelenti legtöbbünk számunkra a diafilm. Karácsony körül különösen szezonja van. Ilyenkor talán több idő jut a közös mesélésre is.

A diafilm a reneszánszát éli, 2024-ben pedig már 70. születésnapját ünnepli majd a Diafilmgyártó. Így karácsony közeledtével felidézzük régi kedvenceinket, és beszélgetünk a diafilm jelenéről és jövőjéről is. Akik ebben segítenek nekünk, Csehné Lendvai Gabriella, Diafilmkészítő Kft. igazgatója, Bíró Ferenc diafilmszakértő, illetve a Rádió Bézs munkatársa, Brüll Zsófia. Hogy neki mi köze van a diafilmekhez? Műsorunkban elmeséli!

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-12-05 13 óra Két ismert sportoló, két fantasztikus ember, igazi példaképek. Az egyikük az MTK népszerű kosárlabdázója, a másik a kék-fehér klub kedvelt focistája.

Fülöpné Benjámin Gabriella és Fülöp Ferenc élete hosszú ideig igazán idillinek, irigylésre méltónak tűnt. Főleg, amikor gyermekük, Márton is elindult a szülők útján, a labdarúgó válogatott kapusaként és külföldön is brillírozott. Ám egy hirtelen jött betegség miatt az idill elszállt… Fülöpné Benjámin Gabriella volt az Ásó, kapa nagyharang című műsor vendége. Őszintén mesélt arról, milyen, ha több sportoló él egy fedél alatt. Továbbá arról is vallt, hogyan élték meg Marci betegségét, elvesztését. Várja Önöket: Bozóki Judit és Papp Cecília!

( A 2023.04.11-i adás ismétlése )

2023-11-21 13 óra Együtt lenni jó. Családi körben pedig a legjobb. Mi is lenne velünk közös ünnepek, szívmelengető rítusok és hagyományok nélkül? A karácsonyban, egy születésnapban vagy anyák napi ünnepségben nem is maga az ünnep a legszebb, hanem az, hogy egymást inspiráljuk derűnkkel, életszeretetünkkel. Finy Petra, a népszerű író legújabb kötetében a családról mesél, sőt az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban is különleges történeteket oszt meg velünk. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília. Tartsanak velünk!

2023-11-07 13 óra Mi, nők hajlamosak vagyunk hosszú ideig várni a szőke hercegre, aki fehér lovon eljön értünk, sőt arról álmodunk, hogy életünk végéig boldoggá tesz minket. Ám az életben ez a legtöbbször nem ilyen egyszerű. Legalábbis ezt vallja Wieszt Ádám párkapcsolati tanácsadó.

Szerinte társkereső nők 95%-a ugyanazokat a hibákat követi el. Pedig néhány trükköt bevetve akár gyorsabban, és könnyebben is végig lehetne járni a párkeresés sokszor rögös útját.

Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban ma a hölgyeket segítjük hasznos tanácsokkal, ám ígérjük, hogy az uraknak is érdemes lesz velünk tartani. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-10-24 13 óra „Nincs olyan tenger, ahol ne lenne vihar és nincs olyan hajó, amely vihar nélkül át tudna evezni egy egész tengeren át.” Vallja a házasságról Bokor-Nyíredy Kinga. Férje Bokor Marcell, akivel 20 éve alkotnak egy párt, és 14 éve hivatalosan is összekötötték az életüket. Ma már 3 gyermekükkel, 5 fős családként élik a mindennapjaikat.Házaspárként segítenek azoknak, akiknek esetleg megrekedt a kapcsolatuk, vagy csak szeretnének hosszú házasságban minél boldogabban élni. Az Ásó, kapa nagyharang című műsororban a mediátor házaspárral beszélgettünk. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília. Tartsanak velünk!

( A 2022.09.27-i adás ismétlése )

2023-10-10 13 óra Dolgozott jogászként, csúcsvezetőként, nőként elismerték az IT világban, nemrégiben pszichológiai központot alapított. Már ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy kivívja elismerésünket és szimpátiánkat. Ha azt is hozzátesszük, hogy 5 gyermekes anyuka, akkor még jobban tiszteljük. Dr. Dura Mónika sokak számára lehet példakép. Vajon hogyan lehet összeegyeztetni a karriert és a magánéletet? Ki állhat egy ilyen sikeres vállalkozónő mögött? Ezekről is kérdezzük az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-09-26 13 óra „Van, akit elhagytak; van, aki elhagyott; van, aki megözvegyült és van, aki csak gyermekre vágyott” – írja Nagy Anna Az egyedülálló szülők című könyvében. A statisztikák szerint Magyarországon 300 ezer szülő neveli egyedül gyermekét. Az Egyszülős Központ 2005 óta támogatja azokat az anyukákat, apukákat, akik gyermekeikkel egyedül maradtak. Hogyan tudnak segíteni a mindennapokban, mire van szükségük leginkább az egyszülős családoknak? Nagy Anna, a Központ létrehozója és vezetője válaszol kérdéseinkre az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-09-12 13 óra Ha elveszel egy görög lányt, akkor a családját is elveszed – tartja a mondás. Ha pedig görög esküvő, akkor egyből a Bazi nagy görög lagzi című film jut eszünkbe, aminek 3. része múlt héten került a mozikba. Vajon mennyire valósághű az, amit a filmben látunk? Tényleg olyan hangosak a görög lagzik? Melyek a legfontosabb hagyományok? Ezekről is beszélgetünk a görög származású Giovantsi Sofia esküvőszervezővel, a Mhytos együttes énekesével.
Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-08-29 13 óra Ahogy az öt ujjunk nem egyforma, úgy öt ember sem lehet ugyanolyan. Sokfélék vagyunk, más gondolatokkal, érzelmekkel, tapasztalatokkal vágunk bele egy kapcsolatba.
Milyenek legyünk, hogyan viselkedjünk az első találkozáskor? Mit és hogyan áruljunk el magunkról a netes társkereső oldalakon? Miként hozhatjuk ki magunkból és társunkból a legtöbbet egy párkapcsolatban? Ezekről is beszélgetünk Dorozsmai László coach-csal. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-08-15 13 óra A szex nélküli házasság olyan párkapcsolat, amelyben a partnerek évente kevesebb mint tízszer szeretkeznek – írja a Newsweek című amerikai hetilap.
Egy másik felmérés szerint a 40-44 év közötti párok ötöde szinte sosem bújik össze.

Mit lehet tenni, ha az egyik fél egyáltalán nem kívánja a szexet? Mi állhat a háttérben? Kihez fordulhatunk segítségért? Ezekre a kérdésekre is válaszol Bíró Tünde tanár, tréner, coach, szexológia és párkapcsolati tanácsadó. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-08-01 13 óra Van, aki hisz benne, mások élből elutasítják. Az előbbi csoport hívei állítják, az asztrológia az élet minden területén tud segíteni. Vajon mennyire befolyásolja a csillagok állása az életünket, a párkapcsolatunkat?

Tudunk-e az előre vetített sorsunkon változtatni? Ha igen, hogyan? Minderről Novák László asztrológust, kártyavetőt, spirituális tanítót kérdezzük. Várja Önöket az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-07-18 13 óra Nem csupán a csillagok, hanem a számok is befolyásolják életünket. Sőt, árulkodnak rólunk, kapcsolatainkról, szerelmi életünkről és a házasságunkról is.
A számmisztika révén feltérképezhetjük a saját és partnerünk személyiségét, és felfedezhetjük általuk az erősségeinket, valamint új kihívások után is nézhetünk.
Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban a számok titokzatos világával foglalkozunk. Kiss-Weidinger Veronikától azt is megtudhatjuk, hogyan lehet a számokat használni a kapcsolatok jobbá tételéhez. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-07-04 13 óra A mai felgyorsult világban mindenhol azt halljuk, és akár saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy nehéz megtalálni az IGAZIT. Azt a társat, akivel hosszú távon szívesen együtt vagyunk, sőt, akivel működik a kémia, tetszik nekünk, és mellettünk van jóban, rosszban. Ha az ismerkedésről beszélünk, elsősorban a hölgyek szempontjait ismerjük, azokról hallunk. Pedig a férfiak sincsenek könnyű helyzetben. Az Ásó, kapa, nagyharang műsorban ezúttal az urak lesznek a középpontban. Wieszt Ádám ismerkedési tanácsadótól hallhattak önbizalomról, praktikákról, sőt érdekes történetekből sem volt hiány.

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

( A 2023.01.31-i adás ismétlése )

2023-06-20 13 óra Filmekben látjuk, és csodáljuk, vagy éppen elcsodálkozunk rajta. Indiában különleges hagyományai vannak a házasságkötésnek. Az esküvő nem csupán két ember, de tulajdonképpen két család összekötését jelenti. Képzeljék, arrafelé a mai napig sem ritka az elrendezett házasság. Vajon, hogyan készülődnek, mit viselnek, miből áll a menü, hogyan ünnepelnek a nagy napon a keleti országban.
Tegyenek velünk egy képzeletbeli utazást Indiába. Szabó Csilla mesél majd az esküvői szokásokról. Várja Önöket Bozóki judit és Papp Cecília!

2023-06-06 13 óra Óvatos becslések szerint napjainkban, minden 4. párnál okoz problémát a gyermekáldás elmaradása az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint. Bármi is az oka, óriási lelki terhet ró a párra. Serdülő korunk óta azt halljuk, hogy a védekezés a legfontosabb, mert különben rögtön ott a baba. Arról viszont senki nem szól, hogy mi van akkor, ha később, amikor már felelősen gyermeket akarunk, mégsem akar érkezni a hőn áhított csöppség. Az Ásó, kapa , nagyharang című műsorban a meddőségről, a lelki elakadásokról, azok feloldásáról beszélgetünk Szilvássy-Garzó Évával. Várja Önöket: Bozóki Judit és Papp Cecília, tartsanak velünk!

2023-05-23 13 óra Ezekben a hetekben kezdődik az esküvői szezon, és minden pár felejthetetlen, csodálatos menyegzőről álmodik. A sok teendő mellett idén az sem könnyíti meg a házasulandók dolgát, hogy a költségek mintegy 40 százalékkal nőttek a tavalyi évhez képest. Hogyan lehet mégis a lehető legtöbbet kihozni a nagy napból? Mik a menő helyszínek, dekorációk? Mennyit illik nászajándékba adni? Egyáltalán mire számítsunk az idei szezonban? Ezekről is kérdezzük Mészáros Barbara esküvőszervezőt. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-05-09 13 óra Ismét reflektorfénybe kerültek a Kemény-legények, vagyis a magyar vízilabda-legendái, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. A Nemzet aranyai film kapcsán sokan megszólaltak, nosztalgiáztak. A csapat egyik legmeghatározóbb játékosa Kiss Gergely volt. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nemcsak a sportsikereire, hanem a családjára is rendkívül büszke lehet.

Az ugyancsak pólós Valkai Annával 1999-ben házasodtak össze, és 3 lányuk született. Vajon ki ő, aki a sikerek és a kudarcok, a monoton edzések idején is a hátországot biztosította Kiss Gergely számára? Ahogy mindenki hívja, Ancsát közelebbről is megismerhetjük az Ásó, kapa nagyharang című műsorban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-04-25 13 óra Mutasd az írásod, megmondom, ki vagy!

Bár ma már viszonylag ritkán írunk kézzel, de amit papírra vetünk, az árulkodik rólunk. Arról, hogy milyen társak, szülők, szeretők vagyunk, hogyan viselkedünk egy kapcsolatban, miként éljük meg a nehézségeket és az élet örömeit.

Az Ásó, kapa, nagyharang című műsor vendége, Bagosi Márta grafológus sok érdekességet mesél nekünk az íráselemzésről. Arról, hogyan segíthet a grafológia a társkeresésben és a párkapcsolatban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-04-11 13 óra Két ismert sportoló, két fantasztikus ember, igazi példaképek. Az egyikük az MTK népszerű kosárlabdázója, a másik a kék-fehér klub kedvelt focistája.

Fülöpné Benjámin Gabriella és Fülöp Ferenc élete hosszú ideig igazán idillinek, irigylésre méltónak tűnt. Főleg, amikor gyermekük, Márton is elindult a szülők útján, a labdarúgó válogatott kapusaként és külföldön is brillírozott. Ám egy hirtelen jött betegség miatt az idill elszállt… Ma Fülöpné Benjámin Gabriella lesz az Ásó, kapa nagyharang című műsor vendége. Őszintén mesél arról, milyen, ha több sportoló él egy fedél alatt. Továbbá arról is vall, hogyan élték meg Marci betegségét, elvesztését. Várja Önöket: Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-03-28 13 óra Lágyan morajló tenger, mesebeli háttér, bársonyos homok a lábujjak között: hány kis- és nagylány álmodik arról, hogy meseszép ruhában, a tengerparton mondja ki élete szerelmének a boldogító igent? Az álom napjainkban könnyen valósággá válhat, hisz akár már itthonról megszervezhetünk mindent, ami a tengerparti esküvőhöz szükséges. Ha pedig stresszmentesen szeretnénk készülődni a nagy napra, akár szakember segítségét is igénybe vehetjük. Máltán Pandula Judit valósítja meg az ifjú párok álmait. Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban a magyar esküvőszervezővel kalandozunk a csodaszép szigetországban, és megismerhetjük a kinti szokásokat. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-03-15 19 óra Szerda – 19.00-20.00 – Ásó Kapa, Nagyharang – Bozóki Judit és Papp Cecília

A magyar költészet egyik legfontosabb alakja, Petőfi Sándor forradalmár, nemzeti hős és nem utolsó sorban szerelmes férfi volt. Házassága Szendrey Júliával tiszavirág-életűnek bizonyult. A közelgő nemzeti ünnep is egy jó apropó arra, hogy az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban mi is beszéljünk kettejük viharos szerelméről. De mi az a több, mik azok a kis titkok, amiket eddig nem tudhattunk róluk? Gyimesi Emese Szendrey Júlia-kutató számos érdekességet megoszt velünk. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

( A 2023.03.14-i adás ismétlése )

2023-03-14 13 óra A magyar költészet egyik legfontosabb alakja, Petőfi Sándor forradalmár, nemzeti hős és nem utolsó sorban szerelmes férfi volt. Házassága Szendrey Júliával tiszavirág-életűnek bizonyult. A közelgő nemzeti ünnep is egy jó apropó arra, hogy az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban mi is beszéljünk kettejük viharos szerelméről. De mi az a több, mik azok a kis titkok, amiket eddig nem tudhattunk róluk? Gyimesi Emese Szendrey Júlia-kutató számos érdekességet megoszt velünk. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-02-28 13 óra Homokos part, égszínkék tenger? Romantika minden mennyiségben? Mesés nászút?

Vagy netán kaland, városnézés, esetleg családi nyaralás? Bár még tart a tél, már most el kell kezdeni a tervezést, a nyári utazás szervezését. Mielőtt végleg kiválasztanánk a helyszínt, érdemes néhány dolgot fontolóra venni. Ráadásul az sem mindegy, hogy mennyiből hozzuk ki a kiruccanást.

Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Rákóczi Judit utazástervező ajánl mesés úti célokat, és jól bevethető praktikákat is hallhatnak tőle. Várja Önöket: Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-02-14 13 óra Boldogan élnek, míg meg nem halnak…Hogyan lesz a meséből valóság?
Mi történik, amikor már nem röpdösnek a pillangók a gyomrunkban? Amikor a nagy Ő, már csak ő lesz? Mi tűnik el ilyenkor a párkapcsolatokból és milyen új, mély és megrendítő élményekkel, tudással gyarapodnak azok, akik tovább építik önmagukat és egymást?
Vasárnap óta tart a Házasság hete, országszerte számos programmal. Ehhez idén is csatlakozott a Bízd Rá Magad Szolgálat pódiumbeszélgetésekkel, játékkal. A programról Soósné Erdő Klára szervezőt kérdezzük.
A Házasság hetének rendezvényein, és mikrofonunk előtt is őszintén mesél izgalmas kapcsolatukról a 6 gyermeket nevelő újságíró házaspár, Krúdy Zsófia és Krúdy Tamás.

Várja Önöket az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-01-31 13 óra A mai felgyorsult világban mindenhol azt halljuk, és akár saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy nehéz megtalálni az IGAZIT. Azt a társat, akivel hosszú távon szívesen együtt vagyunk, sőt, akivel működik a kémia, tetszik nekünk, és mellettünk van jóban, rosszban. Ha az ismerkedésről beszélünk, elsősorban a hölgyek szempontjait ismerjük, azokról hallunk. Pedig a férfiak sincsenek könnyű helyzetben. Az Ásó, kapa, nagyharang műsorban ezúttal az urak lesznek a középpontban. Wieszt Ádám ismerkedési tanácsadótól hallhatnak önbizalomról, praktikákról, sőt érdekes történetekből sem lesz hiány.

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2023-01-17 13 óra Január elején még fogadkoztuk, a hónap vége felé aztán gyakran megtorpanunk, rájövünk, nem is olyan könnyű lefogyni, egészségesebb életet élni, rendszeresen sportolni, kevesebbet idegeskedni, jó feleségnek, anyának lenni. Mit tegyünk ilyenkor? Milyen a jó és a rossz cél?

Ezekről is beszélgetünk az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Csiki Judittal és Frankó Ágival. Vendégünk lesz továbbá az Európa szépének választott Laky Zsuzsi, aki sikeres karriert tudhat magáénak, ám mégis az anyaságban teljesedett ki. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2023-01-03 13 óra Az ünneplés, a fogadalmak, a nagy-evés ivások után visszatekintünk 2022-re, és a legizgalmasabb beszélgetésekből válogatunk. Mesélünk Batthyány Lajos fordulatokban gazdag szerelmi életéről, házassági hirdetésekről, Európa utolsó nagy Habsburg esküvőjéről, sőt az állatok szerelmi életéről és ismerkedési szokásairól is. Így ismét hallhatják többek között Nyáry Krisztiánt, Sal Endrét és Hanga Zoltánt.

Az Ásó, kapa, nagyharang című műsor idei első adásában, várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-12-20 13 óra Karácsony táján, amikor összegyűlik a család, talán jut idő a játékra is. A szórakozás mellett ezek a közös élmények is nagyon fontosak gyerekek és felnőttek számára egyaránt. A játék összetartó erejéről is beszélgetünk Labancz Dániel klinikai szakpszichológussal.

A sors nagy ajándéka, ha az ember azzal foglalkozik, amit igazán szeret. Így van ezzel Fazakas Ágnes művészettörténész, aki nemrégiben megvalósította álmát, és saját galériát nyitott. Mesél szenvedélyéről, családjáról, sőt a tökéletes nászajándékról is beszélgetünk vele. Várja Önöket az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-12-06 13 óra Sokunkban él még az első szerelem emléke, az első szerelmes csók íze…

Vajon az első szerelem, és az abból kötött házasság kiállja-e az idő próbáját, és igaz, hogy az Ásó, kapa, nagyharang választja szét őket? Vagy idővel megkopik, és átalakul?

3 izgalmas nő, 3 izgalmas házasságába kukkantunk bele. Tartsanak Bozóki Judittal és Papp Cecíliával kedden 13 órától.

( A 2021.08.31-i adás ismétlése )

2022-11-22 13 óra 1911. október 21-én tartották „Európa utolsó nagy esküvőjét”: ekkor házasodott össze Habsburg‑Lotharingiai Károly és Bourbon-Pármai Zita. Hogyan érkezett az esküvőre Ferenc József császár, mit ajándékozott az ifjú párnak Ferenc Ferdinánd trónörökös és X. Pius pápa? Mit viselt az esküvőjén a menyasszony, Zita hercegnő, és milyen ételkülönlegességeket kóstolhatott a császári-királyi násznép? Erről is beszélgetünk az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Vitos-Merza Beátával, a Habsburg Ottó Alapítvány levéltárosával. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-11-08 13 óra Minden nő megérdemli, hogy megvalósíthassa önmagát az élet minden területén és kiteljesedjen azokban a női szerepekben, amelyek neki fontosak. Ma egy nő egyik legjelentősebb problémája az állandó megfelelési kényszer, a másokhoz hasonlítgatás, illetve az, hogy folyamatosan próbál megfelelni másoknak, a vélt vagy valós elvárásoknak – vallja Pirner Alma egzotikus tánc világbajnok. A kiegyensúlyozottság pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy párkapcsolatban vagy házasságban is jól érezzük magunkat. Alma épp ezért nőknek segít a nőiességük fejlesztésében és az egészséges életmód kialakításában. Az Ásó, kapa, nagyharang műsorban is hallhatunk tőle számos praktikát, tanácsot, és családjáról, házasságáról is mesél. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-10-25 13 óra A lakodalmi mulatságban a jó hangulat egyik elengedhetetlen felelőse a vőfély. Ám az elmúlt években a feladatköre átalakult és leszűkült. Pedig fontos lenne a hagyományos lakodalmi szokások átmentése a mai világba, nemzeti viseleteink használata, a magyar népdalok és néptánc megszerettetése a fiatalokkal.

A hagyományőrzés jegyében rendezik meg Földesen 10. alkalommal a Kárpát-medencei Vőfélytalálkozót, amely az évek során országos méretűvé nőtte ki magát. Ez az apropója mai műsorunknak. Vendégünk Gyönyörű Zsigmond főszervező, vőfély, akivel felelevenítjük a régi lakodalmi szokásokat is. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-10-11 13 óra Egy férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út – tartja a régi mondás. Ezzel nagyanyáink, dédanyáink minden bizonnyal nem vitatkoztak volna. De vajon a kijelentés még ma is megállja a helyét?

Az biztos, hogy a közös étkezések különösen fontosak egy pár és egy család életében. Ezek ugyanis együtt töltött időt jelentenek. A közös falatoknak, élményeknek köszönhetően pedig nő a családi összetartozás érzése.

Mai adásunk tehát a gasztronómia és a szerelem körül forog. Vendégeink: Heltovics Éva, akinek a specialitása a császármorzsa, András Tündéé pedig a kürtőskalács. Itt lesz még velünk a stúdióban Csiki Judit self-care mentor is.

Bozóki Judit és Papp Cecília várja Önöket.

2022-09-27 13 óra Nincs olyan tenger, ahol ne lenne vihar és nincs olyan hajó, amely vihar nélkül át tudna evezni egy egész tengeren át – vallja a házasságról Bokor-Nyiredy Kinga, aki Bokor Marcellel 20 éve alkot egy párt. 14 éve pedig hivatalosan is összekötötték az életüket, ma már 3 gyermekükkel, 5 fős családként élik a mindennapjaikat.

Coachként, mediátorként segítenek azoknak, akiknek megrekedt a kapcsolatuk, vagy csak szeretnének hosszú házasságban minél boldogabban élni.

Mindketten az Ásó, kapa, nagyharang című műsor vendégei. Beszélgetünk velük a legkritikusabb családi helyzetekről, mélységekről, magasságokról, elhidegülésről, megcsalásról és sikertörténetekről is.

Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília!

2022-09-13 13 óra Túl sok a diplomás nő, ezért csökken a házasság és a gyermekvállalás esélye – kaptuk fel minap a fejünket egy kutatás eredményére.
Vajon mit jelent ez a gyakorlatban?
Mennyire játszik egyáltalán szerepet a párkapcsolatban a diploma? Befolyásolja-e a gyermekvállalási kedvet a tanulás?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Akikkel pedig a témát megvitatjuk: dr. Szabó-Tóth Kinga és Panda Ágnes szociológusok.

Várja Önöket  Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-08-30 13 óra „A pénz nem boldogít.” Tartja a mondás, de nem árt ha van belőle.
Ha egy kapcsolat komolyra fordul, és felmerül a házasság gondolata, előbb-utóbb tisztázni kell a piszkos anyagiakat is. El kell dönteni, hogy közös kassza, vagy sem? Nagyszüleink, de még szüleink idejében ez nem igazán volt kérdés. Az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy külön kasszán élnek. Milyen előnyei és veszélyei lehetnek ennek? Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban erről is beszélgetünk Himer Csilla pénzpedagógus, a jólétre nevelés egyesület elnökével. Továbbá hallhatnak arról is, hogy az elmúlt hónapok negatív változásai miatt, egyre inkább meg kell húzni a nadrágszíjat. Hogyan, mivel spórolhatunk? Nagyanyáink hogy osztották be a beoszthatatlant? Ezek a praktikák vajon ma is bevethetőek? Ezekre is keressük a kérdést mai műsorunkban. Mindhez kellemes időtöltést kíván a két műsorvezető, Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-08-16 13 óra Farkasházi Rékát Kertész Mónikaként ismerte meg az ország.

A 3 gyermekes édesanya soha nem unatkozik: forgat, szikronizál, zenekarával járja az országot, és még írásra is marad ideje. Férjével kapcsolatuk 27. évfordulóját ünneplik az idén.

A népszerű színésznő családi életébe is bepillantást enged.

Műsorunk második részében újra megosztjuk Önökkel Balsai Móni színésznő vallomását az anyaságról, valamint Lengyel Tamás gondolatait az apaságról.

Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Bozóki Judit és Papp Cecília számít a figyelmükre.

2022-08-02 13 óra Most van az esküvői csúcsszezon, viszont sokan vannak, akik már a jövő évi lakodalmukat tervezik. Nekik különösen sokat segíthet mai adásunk, amelyben olyan szolgáltatókkal beszélgetünk, akik nélkül a nagy nap elképzelhetetlen.

Mai Válogatás műsorunkban megszólal Tóth Ari fodrászmester, Zétényi Vica sminkes, és Koncsol Tünde aki a világ legjobb esküvői fotósa címet nyerte el 2021-ben.

Tartsanak Bozóki Judittal és Papp Cecíliával.

2022-07-19 13 óra Ha két ember összetalálkozik, és szerelembe esik, felmerül a házasság gondolata, és ehhez szorosan hozzátartozik az összeköltözés.

Hogyan tudjuk a kettőnk boldogság szigetét megteremteni? Vajon elég ehhez csak a szerelem? Mai vendégünk Budai Ildikó lakberendező, akivel arról beszélgetünk, hogyan teremthetünk igaz otthont, ahova jó hazamenni, ahol jól érezzük magunkat.

Bozóki Judit és Papp Cecília várja Önöket az Ásó, kapa, nagyharang műsorral.

2022-07-05 13 óra A századelőn virágzott a kulturális élet, számos új színház épült, a kávéházak a társasági élet nyilvános színhelyeivé váltak, ahol az átlagpolgárok mellett az írók, költők is szívesen töltötték idejüket. Hogyan ismerkedtek ekkor a fiatalok? Milyen szerep jutott a kapcsolatok kialakításában az apróhirdetéseknek? Milyen volt ezeknek a stílusa, mondjuk egy mostani Tinder-profilhoz képest?

Helyezkedjenek el kényelmesen, a századelő izgalmas és csodás világát hozzuk vissza az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Bozóki Judit és Papp Cecília vendége a kor szerelmese, az Újságmúzeum főszerkesztője, Sal Endre.

2022-06-21 13 óra „Végre itt a nyár, és meleg az idő” – Ezzel együtt pedig jön a nyári flörtök időszaka, sőt akár az egyéjszakás kalandok ideje is. Sokan kifejezetten a párkeresés vagy egy izgalmas éjszaka reményében kerekednek fel. Ezt hogyan éljük meg jól, egyáltalán lehet-e egy kalandból hosszabb kapcsolat, esetleg házasság? Cserne Gabi életöröm specialistával arról is beszélgetünk, hogyan találjuk meg a mindennapokban az örömöket.
Várja Önöket, Bozóki Judit és Papp Cecília az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban.

2022-06-07 13 óra A jól megválasztott frizura, konty vagy hajfonat megkoronázza a menyasszony megjelenését, kiemeli a ruha szépségét. A legújabb trendekről, a megfelelő hajápolás fontosságáról, a nagy napot megelőző előkészületekről, sőt a ballépésekről is kérdeztük Tóth Ari mesterfodrászt. Az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban kedden 13 órától várja Önöket a két műsorvezető, Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-05-24 13 óra Ha szívesen andalognánk párunkkal, tökéletes a választás. Lánykérésnek is különleges helyszíne lehet. Gyerekekkel ugyancsak öröm felkeresni. Az állatkert minden korosztály számára kínál különlegességeket.

Sőt, e népszerű intézményben megfigyelhetjük a különböző állatok szerelmi életét is.

Vajon hogyan ismerkednek az állatok, melyek a legérdekesebb udvarlási szokásaik? Vannak-e féltékenységi jelenetek az állatkertben? Ezekről is faggattuk Hanga Zoltánt, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjét.

Várja Önöket kedden 13 órától Bozóki Judit és Papp Cecília az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban.

2022-05-10 13 óra Apának lenni nem könnyű. Sőt elképesztően nehéz. Főleg, mert senki nem mondta el, hogyan kell csinálni. Fogalmazza meg Lengyel Tamás, a Kitolás – Apanevelés kezdőknek és haladóknak című produkciójában. A népszerű színész műsorunkban is mesél érdekes és vicces történeteket a szülővé válásról.

Ezt követően a Balaton édenkertjébe, a Folly arborétumba látogatunk el, ahol páratlan környezetben mondhatják ki az ifjú párok a boldogító IGEN-t. Folly Réka, az alapító unokája pedig izgalmas családi történeteket is megoszt velünk.

Hallgassák az Ásó, kapa, nagyharang című műsort kedden 13 órától. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-04-26 13 óra A miskolci Koncsol Tünde nyerte az esküvő fotózás Oscar-díját.

A Fearless Photographers nemzetközi versenyen 75 000 pályaműből választották ki és ítélték legjobbnak a képeit.

Tünde konferenciákra és zsűrizni jár a világ számos részére, neve ma már sokkal ismertebb külföldön, mint itthon. Fotós családból származik, de mégsem vezette egyenes út erre a pályára, amit már 24 éve művel, de bevallása szerint még mindig izgul minden esküvő előtt.

Mai adásunkban Koncsol Tünde mesél az esküvői fotózások hátteréről kulisszatitkairól és izgalmas pályájáról kedden 13 órától. Számít a figyelmükre Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-04-12 13 óra Családban marad!

Vajon milyen házastársunkkal, gyermekünkkel, vagy épp egyik szülőnkkel dolgozni a mindennapokban, a színpadon? Az Ásó, kapa, nagyharang című műsor mai vendégei erről mesélnek. Balsai Móni napjaink egyik legnépszerűbb színésznője. Most a Shirley Valentine budapesti bemutatójára készül, amit férje, Ujj Mészáros Károly rendez.

Az alma nem esik messze a fájától. Kétségkívül elmondható ez a Bubnó családról. A Szent Efrém férfikarban Bubnó Tamás fiaival is együtt dolgozik. Megtudhatjuk tőlük azt is, hogy milyen szerep jut egy férfi karban a feleségeknek.

Tartsanak velünk kedden 13 órától! Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-03-29 13 óra Ha már megvan a menyasszonyi ruha, a virág, a frizura, és persze a nélkülözhetetlen vőlegény is, nem marad más, mint elkészíteni a tökéletes sminket a nagy napra. A jó smink nemcsak a ruhához, és az alkalomhoz, hanem a viselőjének egyéniségéhez is illik.

Persze a a gyönyörű menyasszonyt, no meg a nagy nap legfontosabb eseményeit muszáj megörökíteni. A beállított műtermi képek a múlté, jelenleg a kreatív fotózás hódít az esküvőkön is. Vajon mitől lesz jó az esküvői fotó?

Ma műsorunk vendége Zétényi Vica sminkes és Slezák Zsuzsi fotós. Várja Önöket a két műsorvezető, Bozóki Judit és Papp Cecília kedden 13 órától.

2022-03-15 13 óra

„Szabadság, szerelem!
E kettő kell nekem.”

Petőfi gondolata kíséri végig mai műsorunkat.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc árnyékában kik voltak azok a nők, akik szerelemre lobbantották az általunk ismert hősök szívét? Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész vezet minket ezen az igazán izgalmas és romantikus utazáson. Megtudhatjuk, hogy esetükben tényleg igaz-e az Ásó, kapa, nagyharang.

Bozóki Judit és Papp Cecília várja Önöket 13 órától.

2022-03-01 13 óra Az illúziók nagymesteréről, Ungár Anikóról már egészen pici korában kiderült, hogy színpadra termett. Bűvészkedni apukájától tanult, anyukájától pedig az eleganciát, a tartást és az optimizmust örökölte. Mindig mer újítani, és vallja, ma egy bűvésznek össze kell kacsintania a közönséggel.

Biztosak vagyunk abban, hogy Önöket is elvarázsolja kedden 13 órától az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban is. Számít a figyelmükre a két műsorvezető, Bozóki Judit és Papp Cecília.

2022-02-15 13 óra Ma Magyarországon 3,5 millió ember él házasságban. Az elmúlt időszakban megtapasztalt bezártság, az otthoni munkavégzés, a bizonytalanság egyes kapcsolatokat megerősített, másokat pedig komolyan próbára tett. Épp ezért az idei Házasság hete mottója: Maradjunk együtt! De mit tegyünk a boldog, harmonikus házasságért? Erről beszélgetünk Papp Anita párkapcsolati tanácsadóval.

Majd könnyedebb témával, zenével, tánccal folytatjuk: Bogáth Emese énekesnő arról is mesél, hogy mire kell odafigyelni, ha a lakodalomra visszaemlékezve a násznép és az ifjú pár is azt mondja: ez egy nagyon jó buli volt!

Az Ásó, kapa nagyharang című műsorban várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília kedden 13 órától.

2022-01-18 13 óra Már gyerekként vagy fiatalon elképzeljük, hogy milyen párt szeretnénk magunknak. Vajon az idő előrehaladtával tartjuk magunkat az eredeti elképzeléshez, vagy lejjebb tesszük a mércét? Jó-e, ha van prioritás? Ezekről is beszélgetünk az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Vendégünk: Csiki Judit life coach, self-care mentor. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília kedden 13 órától.

2022-01-04 13 óra Az elmúlt napok, a fogadalmakról az összegzésekről szóltak. Mi is ezt tesszük 2022. első adásában. Az elmúlt év legérdekesebb műsoraiból válogatunk. Ismét beszélünk az ismerkedésről, udvarlásról, szerelemről, csókról, az érintés varázsáról, esküvőről, házasságról. Tudják, egy jó kapcsolat kialakításáért s főként megtartásáért bizony dolgozni kell. Persze, segíthet a párkapcsolati tanácsadó. Ám még így is előfordulhat, hogy a válás lesz a végső megoldás. Lehet-e jól és okosan válni?

Ásó, Kapa, Nagyharang! 2022. január negyedik napján is, 13 órától! Tartsanak Bozóki Judittal és Papp Cecíliával.

2021-12-21 13 óra Karácsony körül a nagy rohanásban, készülődés közben milyen jó, ha valaki érezteti, netán a szemünkbe is mondja, hogy szeret. Az is legalább olyan szívmelengető, ha mi fejezzük ki akár apró mozdulatokkal, gesztusokkal érzéseinket.

Mai műsorunk igazán rendhagyó lesz, Rádió Bézses kollégák szólalnak meg, hogy mit gondolnak a szerelemről, a házasságról. Megható, vicces, tanulságos gondolatokat is hallhatunk. Vallanak arról is, hogy fontos-e a papír. Sőt, még a a házassági vagyonjogi szerződés létjogosultságáról is szó esik. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília kedden 13 órától.

2021-12-07 13 óra Eszem-iszom, dínom-dánom jellemzi az esküvőket itthon, és a határon túl is. Erdélyben nem ritka, hogy egy vőfélynek 200-300 fős vendégsereg szórakoztatásáról kell gondoskodnia. Mi a munkája, a feladata egy vőfélynek? A jó hangulatért is ő felel?

Vendégünk Békési Tibor, aki beavat minket a vőfélyi teendők izgalmas világába.

Bozóki Judit és Papp Cecília várja Önöket 13 órától az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban.

2021-11-23 13 óra

…Álmodtam egy világot magamnak,
Itt allok a kapui elõtt.
Adj erõt, hogy be tudjak lépni,
Van hitem a magas falak elõtt…

Edda

És milyen szertartásról álmodik az, aki az esküvőjét tervezi? Milyen legyen a ruha, a a csokor, a zene, milyenek legyenek a színek?

Ha az álom kép még homályos, segít a virágkötő, dekoratőr, Vlasicsné Gajdár Georgina és a műsor készítői Bozóki Judit és Papp Cecília.

Ásó, kapa, nagyharang, ruha, virág, zene, színek. Esküvő!

2021-11-09 13 óra Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, tartja a mondás. Igaz ez Kökény Attilára is. Feleségével, Arankával több, mint 23 éve alkotnak egy párt. Vele beszélgetünk a házasságról, a családról, csak úgy, ahogy nők szoktak egymás között.

Ásó, kapa, nagyharang, Bozóki Judittal és Papp Cecíliával, kedden 13 órától

2021-10-26 13 óra Siker, pénz, csillogás! Melyik pár ne ábrándozna erről? Persze mi nem a KFT együttes slágerét elemezzük, hanem a pénzről beszélgetünk. A sajátról, a közösről, az övéről. Két egymáshoz tartozó ember pénzéről.

Kinél legyen a kassza kulcsa? Ki dönt, mire megy el az a kevés? Ha meg sok van, tán még nagyobb lehet a gond. Hogyan készüljön fel egy pár, a váratlan helyzetekre?

Hányszor hallottuk már: „Velünk ez nem történhet meg.”
Van egy rossz hírünk. Megtörténhet. És akkor mi van?

Hímer Csilla pénzügyi coach, a Jólétre Nevelés Egyesület elnöke, és Panda Ágnes biztosítási, pénzügyi tanácsadó az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban! A műsor készítői, Bozóki Judit és Papp Cecília várja önöket.

( A 2021.04.27-i adás ismétlése )

2021-10-12 13 óra Kattintunk, és rákattanunk.

Felgyorsult világunk nem könnyíti meg a társkeresők helyzetét. A személyes ismerkedés egyre inkább háttérbe szorul, és mind népszerűbbek a netes társkeresők. Garancia nincs arra, hogy a világhálón találjuk meg azt, akit keresünk, de egy próbát mindenképpen megér.

Vajon a netes ismerkedésre is igaz a mondás, hogy similis, simili gaudet, vagyis a hasonló a hasonlónak örül? Mik a netes etikák? Kiszűrhetjük-e a kalandorokat? Gyerekkel is van esélyünk?

Ezekről is beszélget Bozóki Judit és Papp Cecília az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban Pilát Gábor életvezetési coachcsal.

Tartsanak velünk kedden 13 órától!

2021-09-28 13 óra Óh, az élet szép!

Szerelem, aztán házasság. S hisszük, hogy csak az ásó meg a kapa, meg a nagyharang választ szét, az is csak egy időre.

Óh, az élet más!

Szerelem, házasság, aztán gyerek születik, s a figyelem már rávetül. Nehezebb élet a nőnek és a férfinak. Tán szakítás?

Óh, a szeretet nagy úr!

Egyben maradt a család, de a gyerekek kirepültek. A megszokástól menekvés a megoldás?

Óh, az élet nehéz!

A szülőt kell már pelenkázni, az unokák még sehol. Marad-e a kötelék?

Óh, szépkor! Nyugdíj.

50-60 éve együtt, s csak a marakodás?

Hogyan lehet ezeket a helyzeteket jól kezelni? Szakadnak-e kapcsolatok? A nehéz időszakokról beszélgetünk műsorunkban Papp Anita egyéni párkapcsolati tanácsadóval.

Bozóki Judit és Papp Cecília várja Önöket kedden 13 órától.

2021-09-14 13 óra Szex és szerelem 80 év felett?
Az örök ifjú nagyik is ölelkeznek?
Ha már nem, akkor régen hogyan? És kivel?
Ásó vagy kapanyél, ha szeretővel?

Az idős korosztály buja vágyairól, régi személyes élményeiről forgatott Erdélyben különleges hangulatú, izgalmas dokumentumfilmet Sós Ágnes rendező, akinek a Szerelempatak című filmjéről az alkotóval beszélget Bozóki Judit és Papp Cecília.

Nagyharang a kisharangok világából!
Meg persze ásó és kapa.

2021-08-31 13 óra Sokunkban él még az első szerelem emléke, az első szerelmes csók íze…

Vajon az első szerelem, és az abból kötött házasság kiállja-e az idő próbáját, és igaz, hogy az Ásó, kapa, nagyharang választja szét őket? Vagy idővel megkopik, és átalakul?

3 izgalmas nő, 3 izgalmas házasságába kukkantunk bele. Tartsanak Bozóki Judittal és Papp Cecíliával kedden 13 órától.

2021-08-17 12 óra Először jött a szerelem… utána jött Frank tiszteletes”

Robin Williams alakítása máig feledhetetlen a Nászfrász című filmben, amelyben az ifjú párnak sok próbát kellett kiállniuk, hogy a vége Happy and legyen.

Dr. Mihalec Gábor lelkész, család- és párkapcsolati terapeuta is rengeteg segítséget nyújt, irányt mutat a házasodni készülőknek, sőt a házasoknak is abban, hogy tényleg csak az Ásó, kapa, nagyharang válassza szét őket. Műsorunkban is megoszt néhány jól bevált praktikát.

Végezetül esküvői torta helyett szót ejtünk az ország tortájáról is, amit augusztus 20-án kóstolhatunk meg először. De van aki már tudja, hogy milyen! Korábban zsűrizett hasonló megmérettetésen Gerő Eszter mestercukrász. Most csak annyit a tortáról, hogy az egy napraforgó. Vagy forgó nap. Vagy keringő tortalap? No, majd megtudja, ha minket hallgat kedden délben!

2021-08-03 12 óra Életünkben meghatározó szerepe van az alvásnak, de nem mindegy, hogyan és kivel. Együtt, esetleg külön? Az is bizonyított tény, hogy az alváshiány csökkenti a szexuális vágyat. Tudták, hogy az alvásnak is van titkos nyelve? Garantáljuk, hogy a beszélgetések alatt nem fognak álomba szenderülni. Erről beszélgetőtársaink Horváth Ágnes alvástréner és Vályi Gábor pszichológus-szexuálterapeuta is gondoskodnak. Kedden délben Ásó, kapa, nagyharang Bozóki Judittal és Papp Cecíliával.

2021-07-20 12 óra „Tükröm, tükröm mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?”
Mindenki ismeri a mesét, a benne elhangzott mondatot. Mi tudjuk, minden ember szép! Annak, aki szereti, mindenképp. De persze azt is tudjuk,hogy szinte minden nő életében lesz egy nap, amikor belenéz a tükörbe…
És mi, ismét mondjuk, szép ő is!
És a „másra” is rátalálhat a szerelem, amitől még szebbé válik. Lefler Angelika Bernadett szín-stílustanácsadó-stylisttal és Müllerné Kökényesi Gabriella esküvői ruhaszalon tulajdonossal beszélgettünk erről, hogy lesz a meséből valóság.
Szóljon az Ásó, a kapa, a nagyharang! Bozóki Judit és Papp Cecília várja önt kedden délben.

2021-07-06 12 óra A legszebb nap. Esküvő. Szertartás, aztán lagzi.

A zenén több múlik, mint gondolnánk! A mulatsághoz fergeteges hangulat dukál, az meg elképzelhetetlen zene nélkül. Manapság egy tapasztalt, mondjuk úgy lemez lovas vagy dj, szóval szakember, aranyat ér. Aki hosszú órákon át képes táncparkettre csábítani, szórakoztatni a fiatalokat és a szépkorúakat egyaránt, továbbá megadja a módját az emelkedett pillanatoknak is, minden dicséretet és pénzt is megér. Nem lehet tehát a véletlenre bízni, hogy ki szolgáltatja a talpalávalót. Segíteni szeretnénk. Mire figyeljünk, hogyan válasszunk zenefelelőst? Milyen hibákat előzhetünk meg? Ezekről beszélgetünk Simon Péterrel az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban, kedd délben.

Bozóki Judit és Papp Cecília várja önöket a Rádió Bézsben!

2021-06-22 12 óra Ásó, kapa, nagyharang, meg négy füles fotel.

Mindegyikben ül majd valaki. Csányi Zita, Katona László, Bozóki Judit és Papp Cecília.

Szóval jól bekuckózzuk magunkat és figyelünk majd egymásra, a szerelmi történetre, az életre.

Férj és feleség mesél majd arról, hogyan lehet nem csak egymás mellett élni, hanem egymásért is. Így, egy szóban. Mert lehetne egy másikért is, de minek.

Szóval Bézs! Ásó, kapa és nagyharang!

2021-06-08 12 óra Fiatalon elképzeljük, hogy milyen lesz az életünk. Aztán kiderül, hogy az élet nem habostorta. Történik valami, amire nem számítottunk. Hiába, az élet nem szerelmes lányregény! Néha szinte krimi. Kapjuk a pofonokat jobbról és balról. És mégis! Rögeszmésen hisszük, hogy kapunk az élettől egy újabb esélyt a boldogságra.

Veszteségekről, válásról, újrakezdésről beszélgetünk Rákos-Stercz Mónikával és Dr.Stegmajer Péter ügyvéddel.

2021-05-25 12 óra Május 28. napjától újra lehet, akár 200 fős lakodalmakat rendezni, nem marad tehát el az idei évre tervezett eszem-iszom, dínom-dánom!

Sok pár és nagyon sok szolgáltató is fellélegezhet, hiszen a szó szoros értelmében számukra életbevágó, hogy lesz e esküvő vagy nem.

Tudjuk, az elmúlt 1-1,5 évben sok volt a bizonytalanság, az elhalasztott lakodalom. Erről is beszél Berki-Lambert Marianna és Mónos Zsolt. Meg arról, mire számit szakma. Behozzuk a lemaradást?
Bozóki Judit és Papp Cecília kedden délben várja önt, a hallgatót!

2021-05-11 12 óra Berkes Gabi a Rádió Bézs, Ásó, kapa, nagyharang c. műsorának a vendége.

A Fodor azt mondta róla, hogy csuda nő. Olyan, amilyen nincs is, és mégis van. Nem csupán azért, mert szép. (Mindig az volt, nagymamaként is az!),Berkes csuda nő. Berkes énekel, Berkes mosolyog, Berkes dolgozik, Berkes él, szeret, szenvedéllyel.

Szerelemről, házasságról, családról beszélgettünk, mint ahogy a nők szoktak egymás között.

Velünk lesz Görög Ibolya protokollszakértő is, aki segít eligazodni, hogy az illemszabályok hogyan alakultak át, a mai kornak megfelelően, mi illik és mi nem egy esküvőn, egy lakodalomban. Négy nő egy műsorban! Az Ő boldogságuknak is csak az Ásó, kapa, nagyharang vessen véget!

Kedden 12 órától tartsanak Bozóki Judittal és Papp Cecíliával.

2021-04-27 12 óra Siker, pénz, csillogás! Melyik pár ne ábrándozna erről? Persze mi nem a KFT együttes slágerét elemezzük, hanem a pénzről beszélgetünk. A sajátról, a közösről, az övéről. Két egymáshoz tartozó ember pénzéről.

Kinél legyen a kassza kulcsa? Ki dönt, mire megy el az a kevés? Ha meg sok van, tán még nagyobb lehet a gond. Hogyan készüljön fel egy pár, a váratlan helyzetekre?

Hányszor hallottuk már: „Velünk ez nem történhet meg.”
Van egy rossz hírünk. Megtörténhet. És akkor mi van?

Hímer Csilla pénzügyi coach, a Jólétre Nevelés Egyesület elnöke, és Panda Ágnes biztosítási, pénzügyi tanácsadó az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban! A műsor készítői, Bozóki Judit és Papp Cecília várja önöket.

2021-04-13 12 óra Gazdálkodj okosan. Szinte biztos, hogy mindenki kipróbálta már generációk kedvenc társasjátékát. De vajon házasodni tudunk – e okosan?
Szilvásy-Garzó Éva mesterfokozatú szertartásvezető megálmodott egy izgalmas játékot, ami az esküvő szervezésében segíti a párokat. Erről mesél majd bővebben.

Bizony előfordul, hogy a házasságot nem az ásó, kapa és nagyharang választja szét, hanem a bíróság. Sokan csak akkor jönnek rá, hogy jó lett volna egy szerződés, hiszen nagy vitáktól, hosszú pereskedéstől kímélte volna meg a feleket.
Szerződjön – e a vőlegény és az ara? Kibírja a szerelem a látszólagos bizalmatlanságot? Mikor igazán fontos, a házassági vagyonjogi szerződés megkötése? Mi kerüljön bele? Ezekről is beszél dr. Stegmajer Péter ügyvéd a Rádió Bézsben.

Várja Önöket kedden, délben Bozóki Judit és Papp Cecília.

2021-03-30 12 óra A tojásdíszítés királynője! A kecskeméti Zsigóné Katalint hivatalosan is a világ öt legjobb tojásdíszítőjeként tartják számon! Több mint 30 féle technikát ismer, eddig több 10.000 tojást díszített. Húsvétra elkészül élete fő művével is. És miért pont az Ásó, kapa nagyharang című műsorban beszélgetünk vele? Mert húsvét a második kedvenc ünnepe, az első pedig a házassági évfordulója. Férjével több mint 40 éve él mintaházasságban!

Itt lesz velünk még Horváth Andrea szertartásvezető is, akivel arról beszélgetünk, hogy egy rekordkísérletben 63 pár egyszerre mondta ki előtte újra a boldogító igent.

2 nő, 2 hivatás, mégis van az életükben valami közös. Hogy mi, kiderül az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília kedden délben!

2021-03-16 12 óra „Lánc, lánc Eszterlánc
Eszter merre jársz,
Merre hirdeted a szerelmed?”

A Neoton együttes 1982 – ben megjelent dalának refrénjét idézzük a szerelem jogán és azért is, mert mai vendégeink keresztneve Eszter.

Egyikük, Király – tán a szakmájában is az – Eszter mentálhigiénés szakember. Párkapcsolati konzultációkat tart, s tán arra is válaszolni tud, hogy mi az oka annak, hogy vannak emberek, akik mindig újra vágynak. Mint Nicolas Cage. Az 57 éves színész ötször nősült. Mások meg egy életet leélnek egymással, mint Sominé Bandi Eszter, aki 33 éve hirdeti, hogy otthon van szerelme, a férje. Kívánjuk, hogy ásó, kapa, nagyharang se válassza őket szét!

Bozóki Judit és Papp Cecília várja a hallgatót, vagyis önt!

2021-03-02 12 óra Az udvariasság kiment a divatból. A mondat végén, most pont van. Rakjunk kérdőjelet?
Tudjuk, hogy mi illik? És mi nem? Vendégünk Görög Ibolya protokoll szakértő, és író.
Sütött a nap. Szimpla Valentin-napi sétának indult, de romantikus lánykérés lett a vége.
A Jóban Rosszban sorozat színésznője, Papp Annamária meséli el, hogy vált egy álom valósággá.

Ásó, kapa, nagyharang se válassza őket ketté!

Rádió Bézs, Bozóki Judit és Papp Cecília, Ásó, Kapa, Nagyharang, kedd déltől.

2021-02-16 12 óra Ha hiszik, ha nem, a farsangnak van farka. Tudjuk, elképesztő a bejelentés, de sietve megnyugtatjuk olvasóinkat, nem mozog. Varga Máté a Hagyományok Háza munkatársa egyéb érdekességekről is beszélt, de ez még maradjon titok, hallgassák meg majd őt!
Amúgy, a farsang régen a párválasztás időszaka volt és egyben esküvői szezon is.
Tehát farsang, bál, tánc, illemszabály, ismerkedés! Szatucsek Klára táncpedagógus arról is beszél, hogyan ismerkedtek régen, anyáink és még inkább nagyanyáink korában az urak és hölgyek. A rapidrandi tehát nem új találmány. Erről azonban már Frankó Ágnest hallgatjuk majd.

Ne feledjék, ismerkedés, szerelem, Bozóki Judittal és Papp Cecíliával ezen a kedden is! Pont déltől, Ásó, Kapa, Nagyharang!

2020-12-10 17 óra Vőlegény ruha nélkül? Biztosan van ilyen is. Meg olyan is, hogy egy szál fürdőnadrágban van, víz alatt. Nekik nem kell a trendet követni.
De mit vegyen magára az, aki se búvár, se pucér? Persze az
esküvőjén. A sajátján.
Mi az elegáns? Mi a divatos? És lehet laza? Milyen ruhát válasszon a vőlegény?
Dr. Linninger Mercedes stíluskommunikátor, aki ért a színekhez és ruhákhoz válaszol.
Ásó, kapa, nagyharang, most is Bozóki Judittal és Papp Ceciliával.

2020-11-26 17 óra „A divat változik, a stílus az örök” Ha valakiről elmondhatjuk, hogy értett hozzá, akkor Ő, Coco Chanel.
Kislány korunkban elképzeljük, hogy a nagy napon a hercegünk mellett, hogyan válhatunk királykisasszonnyá. Végre felvehetjük azt a ruhát, amit megálmodtunk.
A nők, vajon mióta álmodnak csodás menyasszonyi ruháról? Van-e divatja, kinek melyik fazonú ruha áll jól. Erről beszélgetünk, de ezen kívül még sok-sok érdekességet is megtudunk ebben a témában. Aki a telefon egyik végén lesz Dr. Linninger Mercedes stíluskommunikátor, szín- és stílustanácsadó, Mi a másik végén Ásó, kapa, nagyharang, Bozóki Judittal és Papp Cecíliával, technikusi pultnál Zoltán Tamás.

2020-11-12 17 óra Covid. Szigorítások mindenhol. Az esküvők és lakodalmak sem kivételek. Elmondjuk a legfrissebb tudnivalókat.

Maszk. Maszkom, maszkom mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken! Meglátni és megszeretni? Nem biztos, hogy a pillanat műve lesz, ha arcon az álarc. Azt is le kell venni… telefonnál Bíró Tünde tanár, tréner, coach, szexológia és párkapcsolati tanácsadó, a stúdióban maszkban Bozóki Judit és Papp Cecília műsorkészítők, valamint Zoltán Tamás, technikai segítőnk.

2020-10-29 17 óra Élvezet. Édes pillanatok.
Kinek mi jut erről eszébe? Csukja be a szemét! Megvan?
Bizony, nincs is finomabb a lakodalmas süteményeknél, nincs szebb torta, mint a menyasszonyi!
Erről beszélgetünk Lusztigh Mária szakoktató – mester cukrásszal.
Hallgassanak minket, élvezzék a délutánt! Bozóki Judit és Papp Cecília megédesíti a napjukat.
Ásó, kapa és torta.

2020-10-15 17 óra Mint minden, válással kezdődött ez is.
Persze aztán jött a ceremónia – 3x is -, végül tényleg az ásó meg a kapa. De ne kapkodjunk, mint Napóleon, aki már az esküvő előtt asszonyává tette Lujzát, miután elvált 47 éves feleségétől, Jozefina császárnétól.
A császár a nagy múltú európai uralkodóházakban keresett magának új házastársat. A legyőzött Ferenc császár leánya, a 19 éves Mária Ludovika útján Bécsben házasságot kötött a 41 éves Napóleonnal úgy, hogy a császár ott sem volt, és Mária Lujza néven a franciák császárnéja lett.
Házasságuk nem bizonyult hosszú életűnek. Összesen négy évet töltöttek együtt – igaz, egy trónörökös összehozása azért belefért. Kiderül az is, hogy az Ő esetükben beszélhetünk-e szerelemről.
Adásunkba is beleférnek még más témák is. Így érdekes, és furcsa esküvői szokások a nagyvilágból, a karikagyűrűről, a menyasszonyi csokorról…Tartsanak, Bozóki Judittal és Papp Cecíliával, akik itt vannak velünk, a Bézs stúdiójában.

2020-10-01 17 óra – Beszéltünk már az első hitvesi csókról. De a CSOK-ról és a házasulandó kedvről még nem. Most fogunk.
– Eső és napsugár, hűvös és vén, hulló és még. Ásó, kapa. Ősz. Ilyenkor esküvő? Megvitatjuk.
– Maszk, kesztyű, félelem, Covid és esküvő? A násznép mit akar?

Szerintünk szeretni mindig lehet. A Rádió Bézst is!

2020-09-17 17 óra Mérhető-e az intimitás? S ha igen, miben? Csak azt tudjuk, minél több, annál jobb. Valóság vagy káprázat az érintés varázsa, bőrünk illata, ajkaink édes találkozása? Mi az öröm forrása? Mi a boldog hosszú házasság titka?
Erről is beszélgetünk Bíró Tündével, aki tanár, coach, tréner, szexológiai és párkapcsolati tanácsadó.

2020-09-03 17 óra Csók! Azaz jó napot!

Előzetesünk első szava persze nem véletlen, hisz a csókról is beszélünk majd, bár arról állítólag nem beszélni kell, hanem csinálni.

Szóval csók. Tudják, milyennek kéne lennie az első hitvesi csóknak? Hosszú legyen? Nyelves? Érintős csak, vagy mély legyen és szenvedélyes?

Tudják, honnan ered a hitvesi csók? Mikor csattant el először? Régi szokás? Babona övezi? Mi tilos? Vicces vagy komoly? És miért nézik? Miért tapsolnak a meghívott vendégek, amikor egymásba feledkeznek a szerelmesek?

És ha már csók, hát legyen filmes is, azaz nem igazi. Vagy az nem kamu? És ha már film, essék szó az Oltári Nő-ről is, meg a barátokról és meglepetésekről. Meg a sztárokról, akik esküdtek, csókoltak, elváltak, ugyanúgy, mint a mi, akiket csak a szerelmünk csókol, ha csókol.

Tartsanak velünk! Csókolom!

2020-08-20 17 óra A mai ünnepi adásban mi másról beszélgethetnénk, mint István király és Gizella, illetve más híres magyar uralkodók esküvőjéről? Tudták, hogy Mátyás és Beatrix menyegzőjét nagy felhajtás övezte? Az ünnepi lakoma menüsorát ma már különlegesnek találjuk. Sőt, már akkor tűzijátékkal is színesítették a nagy napot. Számos érdekességet tudunk meg Horváth Sándor néprajzkutatótól.
Továbbá szó lesz még adásunkban arról, hogy lehet-e esküvői torta az ország tortája?
Beszélünk extrém házasságkötésekről, valamint Grace Kelly III. Rainier mesebeli menyegzőjéről.

2020-08-06 17 óra Ásó, Kapa, Nagyharang. Minden, ami esküvő, minden, amit az esküvőről tudni szeretnél.

Kiket nevezünk ceremóniamesternek? Ők a modern vőfélyek? Mi kell ahhoz, hogy valaki ceremóniamester legyen? Mitől jó egy ceremóniamester?

Mai vendégünk a Rádió Bézs műsorvezetője, Haagen Imre színész, énekes, dalszövegíró, és ha úgy alakul, esküvőkön több, mint ceremóniamester.

2020-07-23 17 óra Mai műsorunkban a menyasszonyi csokoré a főszerep.

– Beszélgetünk arról, hogy mi a trend, a kedvenc virágok.

– Milyen az ideális csokor forma, van-e egyáltalán ideális?

– El kell-e dobni a csokrot, vagy sem?

– Melyik virág, milyen jelentőséggel bír.

Ebben segítségünkre lesz Katona Anna virágkötő mester.

2020-07-09 17 óra Az esküvőhöz kapcsolódó jegygyűrűipar mára milliódolláros üzletággá fejlődött, azt azonban, hogy pontosan mikor vette kezdetét ez az ősrégi tradíció, nehéz megmondani. Mai műsorunk középpontjában a gyűrű áll.

– Vajon honnan származik az a szép hagyomány, hogy az esküvőn az ifjú pár egymás kezére gyűrűt húz?

– Mit jelent ez a szokás ma, és mit jelentett régen?

– Melyik újra kerül a gyűrű?

– Mi a jegygyűrű, a karikagyűrű, az eljegyzési gyűrű, és a kisérő gyűrű? Van-e egyáltalán különbség közöttük?

– A gyűrűvel kapcsolatban hozunk érdekességeket is a nagyvilágból.

2020-06-25 17 óra Ásó, kapa, nagyharang mai műsorának ajánlata:
– Kitekintünk Erdélybe. Vajon mennyire őrzik ott a hagyományokat? Miben más ott a nagy nap, mint nálunk. Erről fogunk beszélgetni Veres Emese Gyöngyvér újságíró, néprajzkutatóval, akinek erdélyi kötődése is
van.
– VIII. Henrik angol király a történelem egyik leghíresebb uralkodója, de nem csak tettei, hanem feleségei miatt is. A lista összesen hat asszonyt tartalmaz, de az egyház csak 3 házasságot ismert el hivatalosan. Lássuk, kik voltak ezek a nők s mi lett a sorsuk.
– Ha már VIII. Henrik, 6 felesége, nézzük meg, hogy kik azok a sztárok, aki legtöbbször házasodtak össze, volt-e olyan, aki többször ugyanazzal?
– Elmondjuk azt is, hogy mik ma az aktualitások az esküvők területén.
Jó szórakozást kívánunk!

2020-06-11 17 óra Ásó, kapa, nagyharang!
Mit is jelent?

Mai műsorunkban visszatekintünk a régi magyar esküvőkre… Kiderül, hogy sokáig feketében mondták ki a lányok a boldogító igent.
Talán a világ leghíresebb menyegzője volt, amikor Viktória angol királynő és Albert herceg örök hűséget fogadott egymásnak, mellyel több új, ma is élő hagyományt teremtettek.
Szól-e még az esküvőkön a Nászinduló? Egyáltalán milyen zenékre vonul be manapság legszívesebben az ifjú pár?
Melyek voltak a legrövidebb sztárházasságok? Meglepő, vagy nem is annyira meglepő nevekkel is találkozhatunk.
+1 Hogyan hatott a koronavírus a házasságkötésekre, illetve, hogyan házasodhatunk ma, mire kell figyelni, betartani.