Belépő – Polyák Dézi, Mátrai Anna, Szabó Gábor, Gregó-Fekete Nikolett, Égető Eszter, Kővágó Angéla, Portik-Dobos Kinga és Varga Etele.

Belépő A MÚOSZ újságíró hallgatóinak műsora

2023-09-12 22 óra Belépő – Mátrai Annával és Polyák Dézivel

Hogyan kapcsolódhat össze a spiritualitás és a hobbi? Erre kereste a választ Polyák Dézi és Mátrai Anna a Belépő adásában.

Szót ejtettünk a hiedelemvilágról, az ásványok jótékony és nem utolsó sorban spirituális hatásairól, melyek kikapcsolhatnak minket, és segítenek megérteni önmagunkat.

Ha sikerült elindulni azon az úton, hogy megismerjük mélyebb valónkat, még akár oda is eljutunk, hogy a munkánk válik a hobbinkká… Vagy éppen fordítva. De arról sem feledkezünk meg, hogy hogyan juthatunk el eddig a felismeréshez – egy módszert is bemutattunk, mellyel magunkat és életünket is fel tudjuk térképezni.

A mikrofonnál ezúttal Polyák Dézit hallhatták.

( A 2022.07.28-i adás ismétlése )

2023-09-05 22 óra Belépő – Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével

Az első holdséta 50. évfordulója alkalmából a Belépő adásában az űrkutatással foglalkoztunk. Interjúalanyaink segítségével ellátogatunk a Space X texasi gyártóbázisára ahol a Starship nevű óriási rakéta épül, megtudhatták, hogyan lehet eljutni egy űrtáborba, hogyan elemzi a James Webb űrtávcső egy exobolygó légkörét, de természetesen többek között az is kiderült hol tart jelenleg a következő magyar űrhajós kiválasztásának folyamata.

A Belépőben ezúttal Égető Esztert, Portik-Dobos Kingát és Kővágó Angélát hallhatták.

( A 2022.07.21-i adás ismétlése )

2023-08-29 22 óra Belépő – Mátrai Annával és Polyák Dézivel

Ha nyár, akkor elengedhetetlen volt a sportról beszélni. Mennyi jótékony hatása lehet a testmozgásnak ránk és környezetünkre? Mit előzhetünk meg azzal, ha rendszeresen mozgunk? Na és, mi a helyzet a munkahelyi kiégéssel a világ többi részén?

A műsorvezető szerepét ezúttal is Mátrai Anna töltötte be. A zenékért ismét közösen felelt Polyák Dézi és Mátrai Anna.

( A 2022.07.14-i adás ismétlése )

2023-08-22 22 óra Belépő – Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével

„Mi leszel, ha nagy leszel?” – ez az a kérdés, ami biztosan elhangzik minden háztartásban, amikor egy gyermek befejezi a tanulmányait. Ám a kamaszként meghozott döntés sokszor nem egy életre szól, illetve felnőttként is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy pályát kell módosítanunk.

Miért lesz valaki ételfutár? A vőfély és a ceremóniamester valóban konkurensei egymásnak? Hogyan változott a szépségipar az elmúlt években? Hogyan fér meg egymás mellett a hagyományőrzés, a kézműveskedés és egy tetoválószalon megnyitása? Miért elengedhetetlen még ma is a méhészek szerepe környezetünk fenntartásában?

Megtudhatták, a Belépő adásában!

A műsorvezető Varga Etele volt.

( A 2022.07.07-i adás ismétlése )

2023-08-15 22 óra Belépő – Polyák Dézivel, Mátrai Annával és Szabó Gáborral

Ismét könnyed nyári témákkal jelentkezett a Belépő csapata: Polyák Dézi, Mátrai Anna és Szabó Gábor.

Beszéltünk az év színéről és felvillanttunk néhány tényt a méltán csodált japán öltözékről, a kimonóról. Ahogy azt ígértük a bemutatkozó adásunkban, olyan témákat is érintettünk, ami társadalmilag fontos lehet. Ezt a lépést most megtettük, és igyekeztünk körbejárni a közösségi média tudatos korlátozásának kérdését. Riporterünk, Szabó Gábor egy érdekes kísérletben vett részt, az itt szerzett tapasztalatait mesélte el a Rádió Bézs hallgatóinak.

Polyák Dézi Belus Erika dekoratőrrel beszélgetett, majd a 2022-es év színéről, a Very Periről, mely a kék szín egyik igazán különleges árnyalata. Szó esett esküvőkről – hiszen a nyár egyben esküvőszezon is –, valamint arról, hogyan illeszthetjük be ruhatárunkba az idei év színét.

Mátrai Anna pedig telefonon beszélgetett Simon Adrienn okleveles japanológussal, a Magyar-Japán Baráti Társaság Öltözködési Tagozatának vezetőjével. Érintettük az esküvői kimonókat, és azt, mennyire érdeklődnek ma kis hazánkban ez iránt a kultúra iránt. A témáról akár órákat is lehetne beszélni, ezt próbáltuk most 10 percben összefoglalni.

Reméljük, most is sikerül érdekes és izgalmas témákat szállítanunk Önöknek, tartsanak velünk!

( A 2022.06.30-i adás ismétlése )

2023-08-08 22 óra Belépő – Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével

A világjárvány nemcsak az egészségügy frontvonalát állította minden eddiginél keményebb kihívás elé, de az orvosok munkáját segítő-kiegészítő intézmények is nehéz helyzetbe kerültek a pandémia alatt. A Belepő adásában Égető Eszter, Gregó-Fekete Nikolett, Kővágó Angéla, Portik-Dobos Kinga és Varga Etele annak járt utána, hogy vajon a betegek testi-lelki egészségén hogyan tudtak a járványhelyzet alatt javítani az egészségügy támogatásában kulcsszerepet betöltő intézmények.

Szerkesztő-riportereink elkalauzolták Önöket terápiás intézménybe és idősek otthonába, de szó volt gyógytornáról, szenvedélybetegekről, sőt még a jógázásról is.

Várja Önöket a Belépő e heti műsorvezetője, Kővágó Angéla.

( A 2022.06.23-i adás ismétlése )

2023-08-01 22 óra Belépő – Aranyosi Laurával, Polyák Dézivel, Mátrai Annával és Szabó Gáborral

Belépő adásában tovább kalandoztunk a turizmus világában. Igaz ezúttal nem külföldet jártuk be, hanem az Alföldre hívtuk a műsor hallgatóit. Egészen pontosan Ceglédre és Nyírbátorba kalauzoltuk el Önöket. Beszéltünk a városok történelméről, látnivalóiról, és arról is, miért fontos ez a két város a műsorkészítők számára. Reméljük, talán meghoztuk kedvüket ahhoz, hogy ebbe a két festőien szép városba egyszer ellátogassanak.

Ha pedig nyár – elmaradhatatlan téma a párkeresés. A nyári hónapokban azok, akik még várnak az „Igazira” sokkal több helyen megtalálhatják: fesztiválokon, strandokon, wellnessközpontokban, koncerteken. Sőt, még online is. Riportereink az utca emberét kérdezték arról, mit gondolnak az egyre népszerűbb online társkeresőkről, valamint arról, vajon szingliként vagy párkapcsolatban jobb szerintük. Műsorvezetőnk, Polyák Dézi pedig egy pszichológust kérdezett az ilyen társkeresés veszélyeiről, előnyeiről egyaránt.

Tartsanak velünk, és fedezzük fel együtt Ceglédet, Nyírbátort, na meg persze a társkeresés szövevényes útvesztőit az ismétlésben is!

A zenei szerkesztők Polyák Dézi és Mátrai Anna voltak.

( A 2022.06.16-i adás ismétlése )

2023-07-25 22 óra Belépő – Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével

Mindenki másként szeret nyaralni. Van, aki a tengerparti pihenést kedveli, van, aki a hegyek meghódításában leli örömét. Természetesen létezik olyan, aki keveri az élvezeteket: városnézés, kirándulás, a tenger hullámai és persze a kultúra.

Adásunkban négy riporter négy országba kalauzolta el Önöket, más megközelítésből, színesen! Bosznia-Hercegovina, Egyiptom, Bulgária és Törökország érdekességei.

A műsorvezető Gregó-Fekete Nikolett.

( A 2022.06.09-i adás ismétlése )

2023-07-18 22 óra Belépő – Fodor Jánossal, Csaba Beatrixxel, Mátrai Annával, és Varga Etelével

Belépő – Budapest – MÚOSZ-Sajtóház

2022. február 11-én harminc lelkes fiatal úgy döntött, kipróbálja magát egy új szerepben:

újságírók lesznek. A képzés végére tízen úgy döntöttek élnek a Rádió Bézs által felkínált lehetőséggel, hogy megalkossanak hétről-hétre egy egyórás műsort. Igyekesztünk minden alkalommal izgalmas témákkal a hallgatók kedvére tenni, legyen szó akár tudományos- ismeretterjesztő műsorrészletekről, vagy akár komolyabb, társadalmi kérdéseket is érintő területekről.

Első adásunkban kicsit közelebbről megismerhettek minket a kedves Hallgatók. A két ötfős csapat a legkülönfélébb emberekből áll össze. Néhány alapvető jellemző mégis összeköt mindannyiónkat: a tudás átadása iránti vágyunk, és hogy minél több, érdekesebb szemszögből mutathassuk meg a Világot a nagyérdeműnek. Ki az éterben, ki személyesen vett részt az első adás felvételén. Beszéltünk kudarc- és kritikatűrésről, és arról, hogy mi az, amit szeretnénk elérni az újságírás terén, hiszen mi még csak Beléptünk egy kapun, ami a Rádió Bézsnek és az Újságíróakadémiának köszönhetően kinyíltott most előttünk.

( A 2022.06.02-i adás ismétlése )

2022-09-01 14 óra Égető Eszterrel, Gregó-Fekete Nikolettel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével.

Elérkezett a búcsúzás ideje. Bár a MÚOSZ Újságírónövendékeinek műsorfolyamja véget ér, a sportszezon csak most kezd elindulni igazán. Ennek kapcsán úgy döntöttünk, hogy egy sportos adással köszönünk el hallgatóinktól.

Az utolsó Belépőben Égető Eszter, Gregó-Fekete Nikolett, Kővágó Angéla, Portik-Dobos Kinga és Varga Etele olyan interjúalanyokkal beszélget, akik a sportélet valamely területén már bizonyítottak és képesek lehetnek inspirálóan hatni a közösségük mellett közönségükre is. Szóba kerül többek között a magyar szinkronkorcsolya világa és a speciális olimpikonok, de lesz szó a testépítés nehézségeiről, a focistának készülő gyermekekről és a kézilabda lelki oldaláról is.

Várja Önöket a műsorvezető, Varga Etele.

2022-08-25 14 óra Mátrai Annával és Polyák Dézivel.

A Belépő utolsó adásában kicsit megidézzük az őszt, hiszen lesz szó szabolcsi almáról, a szüretről és a szüreti mulatságokról.

Elrepült a Belépő három hónapja: májusban kezdték a MÚOSZ újságíró akadémiájának végzett hallgatói útjukat a Rádió Bézs útvesztőjében. Erről a három hónapról beszélget a Belépő eheti műsorvezető párosa: Polyák Dézi és Mátrai Anna.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, reméljük még „találkozunk”!

2022-08-18 14 óra Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével.

E heti adásunkban csapatunk az augusztusi kánikulával dacolva nyakába vette az országot, és különböző települések rendezvényeire látogatott el.

Célunk a fesztiváljelenség bemutatása volt, vagyis arra kerestük a választ, hogy miért szeretnek az emberek fesztiválokra járni, milyen típusú programok közül választhatnak, milyen szempontok alapján vesznek részt az adott rendezvényeken, és hogyan érvényesülnek ezek a programok a különböző generációk körében.

Riportereink a gasztro-és kézműves fesztiválok világán túl a zenei rendezvények kulisszái mögé is betekintést engednek, így ha velünk tartanak, olyan kérdésekre is választ kaphatnak, hogy hogyan oszlik meg a külföldiek és a magyarok aránya a fesztiválokon, mitől különlegesek a Helikon Projektben dolgozó lányok ékszerei, mennyire nehéz lépést tartani a fiatalok folyamatosan változó borfogyasztási szokásaival és zenei ízlésével, illetve, hogy hogyan kerül cselló egy heavy metál zenekarba.

A műsorvezető Portik-Dobos Kinga.

2022-08-11 14 óra Mátrai Annával és Polyák Dézivel.

Még tart a nyár, ezért néhány érdekes programajánlóval készült a Belépő eheti csapata: a nyírbátori Zenei Napokat és a Szatmár megyei Szilvautat hozzuk el Önöknek. Valamint tovább barangolunk a hagyományos japán öltözködés útvesztőjében…

Szerkesztő-műsorvezetők, Polyák Dézi és Mátrai Anna.

2022-08-04 14 óra Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével.

Nem mindenki születik szerencsés helyre. Itt, a nyugati világban ugyan legtöbbünknek megadatott, hogy naponta legalább háromszor étkezzünk, melegben, kényelmes ágyban hajtsuk álomra fejünket és testileg-lelkileg egészséges felnőtt váljon belőlünk. Sajnos azonban máig vannak olyanok, akik súlyosan hátrányos helyzetből indulnak az átlagemberekhez képest, akár fizikai, akár szociális okokból. Ugyanakkor sokan közülük képesek előnyt kovácsolni a nehézségekből.

A Belépőben ezúttal Égető Eszter, Gergó-Fekete Nikolett, Kővágó Angéla, Portik-Dobos Kinga és Varga Etele olyan hátrányos helyzetből érkezőkkel beszélgetnek, akik nemcsak, hogy megküzdöttek minden kihívással és sikeres, boldog emberré váltak, hanem egyenesen példaképpé léptek elő a környezetük számára.

Hogyan lehet kitörni a mélyből? Milyen akadályokkal kell megküzdeni? Egyáltalán hátrány-e a hátrányos helyzet? Megtudhatják, ha velünk tartanak.

A műsorvezető Égető Eszter.

2022-08-04 10 óra
2022-08-04 11 óra Csütörtök – 10:00-12:00 – Belépő Extra – Kővágó Angélával és Varga Etelével.

A MÚOSZ ifjú titánjai által készített Belépő a spirituális világ számtalan dimenzióját igyekszik megmutatni Önöknek.

Kíváncsiak arra, hogyan segít a só és a tea a testi-lelki megtisztulásban? Szeretnék tudni, milyen hatást tudnak kifejteni az ásványok? Esetleg az érdekli Önöket, hogyan lehet kikapcsolni tudatunkat jógával és tánccal, vagy, hogy miként működik a modernkori boszorkányság és asztrológia?

A két műsorvezető Kővágó Angéla és Varga Etele.

2022-07-28 14 óra Mátrai Annával és Polyák Dézivel.

Hogyan kapcsolódhat össze a spiritualitás és a hobbi? Erre keresi a választ Polyák Dézi és Mátrai Anna a Belépő eheti adásában.

Szót ejtünk majd hiedelemvilágról, az ásványok jótékony és nem utolsó sorban spirituális hatásairól, melyek kikapcsolhatnak minket, és segítenek megérteni önmagunkat.

Ha sikerült elindulni azon az úton, hogy megismerjük mélyebb valónkat, még akár oda is eljutunk, hogy a munkánk válik a hobbinkká… Vagy éppen fordítva. De arról sem feledkezünk meg, hogy hogyan juthatunk el eddig a felismeréshez – egy módszert is bemutatunk, mellyel magunkat és életünket is fel tudjuk térképezni.

A mikrofonnál ezúttal Polyák Dézit hallhatják majd.

2022-07-21 14 óra Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével.

Az első holdséta 50. évfordulója alkalmából a Belépő eheti adásában az űrkutatással foglalkozunk. Interjúalanyaink segítségével ellátogatunk a Space X texasi gyártóbázisára ahol a Starship nevű óriási rakéta épül, megtudhatják, hogyan lehet eljutni egy űrtáborba, hogyan elemzi a James Webb űrtávcső egy exobolygó légkörét, de természetesen többek között az is kiderül hol tart jelenleg a következő magyar űrhajós kiválasztásának folyamata.

A Belépőben ezúttal Égető Esztert, Portik-Dobos Kingát és Kővágó Angélát hallhatják.

2022-07-14 14 óra Mátrai Annával és Polyák Dézivel.

Ha nyár, akkor elengedhetetlen a sportról beszélni. Mennyi jótékony hatása lehet a testmozgásnak ránk és környezetünkre? Mit előzhetünk meg azzal, ha rendszeresen mozgunk? Na és, mi a helyzet a munkahelyi kiégéssel a világ többi részén?
A műsorvezető szerepét ezúttal is Mátrai Anna töltötte be. A zenékért ismét közösen felel Polyák Dézi és Mátrai Anna.

2022-07-07 14 óra Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével.

„Mi leszel, ha nagy leszel?” – ez az a kérdés, ami biztosan elhangzik minden háztartásban, amikor egy gyermek befejezi a tanulmányait. Ám a kamaszként meghozott döntés sokszor nem egy életre szól, illetve felnőttként is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy pályát kell módosítanunk.

Miért lesz valaki ételfutár? A vőfély és a ceremóniamester valóban konkurensei egymásnak? Hogyan változott a szépségipar az elmúlt években? Hogyan fér meg egymás mellett a hagyományőrzés, a kézműveskedés és egy tetoválószalon megnyitása? Miért elengedhetetlen még ma is a méhészek szerepe környezetünk fenntartásában?

Megtudhatják, ha velünk tartanak a Belépő e heti adásában!

A műsorvezető Varga Etele.

2022-06-30 14 óra Polyák Dézivel, Mátrai Annával és Szabó Gáborrral.

Ismét könnyed nyári témákkal jelentkezik a Belépő eheti csapata: Polyák Dézi, Mátrai Anna és Szabó Gábor.

Beszélünk az év színéről és felvillantunk néhány tényt a méltán csodált japán öltözékről, a kimonóról. Ahogy azt ígértük a bemutatkozó adásunkban, olyan témákat is érintünk majd, ami társadalmilag fontos lehet. Ezt a lépést most megtettük, és igyekeztünk körbejárni a közösségi média tudatos korlátozásának kérdését. Riporterünk, Szabó Gábor egy érdekes kísérletben vett részt, az itt szerzett tapasztalatait meséli el a Rádió Bézs hallgatóinak.

Polyák Dézi Belus Erika dekoratőrrel beszélget majd a 2022-es év színéről, a Very Periről, mely a kék szín egyik igazán különleges árnyalata. Szó esik esküvőkről – hiszen a nyár egyben esküvőszezon is –, valamint arról, hogyan illeszthetjük be ruhatárunkba az idei év színét.

Mátrai Anna pedig telefonon beszél majd Simon Adrienn okleveles japanológussal, a Magyar-Japán Baráti Társaság Öltözködési Tagozatának vezetőjével. Érintjük az esküvői kimonókat, és azt, mennyire érdeklődnek ma kis hazánkban ez iránt a kultúra iránt. A témáról akár órákat is lehetne beszélni, ezt próbáltuk most 10 percben összefoglalni.

Reméljük, most is sikerül érdekes és izgalmas témákat szállítanunk Önöknek, tartsanak velünk!

2022-06-23 14 óra Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével.

A világjárvány nemcsak az egészségügy frontvonalát állította minden eddiginél keményebb kihívás elé, de az orvosok munkáját segítő-kiegészítő intézmények is nehéz helyzetbe kerültek a pandémia alatt. A Belepő e heti adásában Égető Eszter, Gregó-Fekete Nikolett, Kővágó Angéla, Portik-Dobos Kinga és Varga Etele annak járt utána, hogy vajon a betegek testi-lelki egészségén hogyan tudtak a járványhelyzet alatt javítani az egészségügy támogatásában kulcsszerepet betöltő intézmények.

Szerkesztő-riportereink elkalauzolják Önöket terápiás intézménybe és idősek otthonába, de lesz szó gyógytornáról, szenvedélybetegekről, sőt még a jógázásról is.

Várja Önöket a Belépő e heti műsorvezetője, Kővágó Angéla.

2022-06-16 14 óra Aranyosi Laurával, Polyák Dézivel, Mátrai Annával és Szabó Gáborrral.

Az e heti Belépő adásában tovább kalandozunk a turizmus világában. Igaz ezúttal nem külföldet járjuk be, hanem az Alföldre hívjuk a műsor hallgatóit. Egészen pontosan Ceglédre és Nyírbátorba kalauzoljuk el Önöket. Beszélünk a városok történelméről, látnivalóiról, és arról is, miért fontos ez a két város a műsorkészítők számára. Reméljük, talán meghozzuk kedvüket ahhoz, hogy ebbe a két festőien szép városba egyszer ellátogassanak.

Ha pedig nyár – elmaradhatatlan téma a párkeresés. A nyári hónapokban azok, akik még várnak az „Igazira” sokkal több helyen megtalálhatják: fesztiválokon, strandokon, wellnessközpontokban, koncerteken. Sőt, még online is. Riportereink az utca emberét kérdezték arról, mit gondolnak az egyre népszerűbb online társkeresőkről, valamint arról, vajon szingliként vagy párkapcsolatban jobb szerintük. Műsorvezetőnk, Polyák Dézi pedig egy pszichológust kérdez az ilyen társkeresés veszélyeiről, előnyeiről egyaránt.
Tartsanak velünk, és fedezzük fel együtt Ceglédet, Nyírbátort, na meg persze a társkeresés szövevényes útvesztőit!

A zenei szerkesztők Polyák Dézi és Mátrai Anna voltak.

2022-06-09 14 óra Gregó-Fekete Nikolettel, Égető Eszterrel, Kővágó Angélával, Portik-Dobos Kingával és Varga Etelével.

Mindenki másként szeret nyaralni. Van, aki a tengerparti pihenést kedveli, van, aki a hegyek meghódításában leli örömét. Természetesen létezik olyan, aki keveri az élvezeteket: városnézés, kirándulás, a tenger hullámai és persze a kultúra.
Adásunkban négy riporter négy országba kalauzolja el Önöket, más megközelítésből, színesen! Bosznia-Hercegovina, Egyiptom, Bulgária és Törökország érdekességei

A műsorvezető Gregó-Fekete Nikolett.

2022-06-02 14 óra Belépő – Budapest – MÚOSZ-Sajtóház Június 2-tól csütörtökönként 14 órától a Rádió Bézs műsorán!

2022. február 11-én harminc lelkes fiatal úgy döntött, kipróbálja magát egy új szerepben:
újságírók lesznek. A képzés végére tízen úgy döntöttek élnek a Rádió Bézs által felkínált
lehetőséggel, hogy megalkossanak hétről-hétre egy egyórás műsort. Igyekszünk minden
alkalommal izgalmas témákkal a hallgatók kedvére tenni, legyen szó akár tudományos-
ismeretterjesztő műsorrészletekről, vagy akár komolyabb, társadalmi kérdéseket is érintő
területekről.

Első adásunkban kicsit közelebbről megismerhetnek minket a kedves Hallgatók. A két ötfős
csapat a legkülönfélébb emberekből áll össze. Néhány alapvető jellemző mégis összeköt
mindannyiónkat: a tudás átadása iránti vágyunk, és hogy minél több, érdekesebb szemszögből
mutathassuk meg a Világot a nagyérdeműnek. Ki az éterben, ki személyesen vett részt az első adás felvételén.
Beszéltünk kudarc- és kritikatűrésről, és arról, hogy mi az, amit szeretnénk elérni az újságírás terén, hiszen mi még
csak Belépünk egy kapun, ami a Rádió Bézsnek és az Újságíróakadémiának köszönhetően
kinyílt most előttünk.