Bayer Ilona

„Bayer Ilona a rendszerváltás híradójának szőke ciklona, a Civil Kurázsi nagyasszonya –amúgy elkötelezett művészetpártoló és környezetápoló- mesteri fokon űzi a tömegtársalgás valamennyi fortélyát: teszi ezt úgy, hogy jó szándékot közvetít jószándékúan. Ha kutatnák, filoszok és akadémikusok széles köre állna értetlenül a Bayer-jelenség előtt. Nyilván, mert személyisége csakúgy fények és árnyalatok sokaságát festi, mint azok az akvarellek, amelyek szelíd vonalvezetésükkel nyugtatják a szemet, miközben titkaikkal mélyen elgondolkodtatják a meghódított szemlélőt” (Kenderessy Attila, részlet a „Nő a szemünkben” c. portrékötetből)

Kultúrmorzsák címmel Bayer Ilona a szélesebb értelemben vett kultúra eseményeivel foglalkozik, kiemelten a képző és iparművészettel, környezeti kultúránk dicséretes, vagy épp szemet szúró jelenségeivel. Élő adásokban, illetve a Hatoscsatornán sugárzott -azonos című- műsorsorozata felelevenítésével.

2021-02-02 15 óra 2021.02.02. Kedd 15.00-16.00 – Bayer Ilona – 6. Bézs születésnap

Kultúrmorzsák a születésnapon

A 6. születésnapot Balázs Andi színésznővel, Hrutka Róbert zenésszel, New Yorkból Szaday Pável Katalinnal, hangmesterünkkel, Zentai Lászlóval és sok-sok zenével ünnepli a Kultúrmorzsák szerkesztő-műsorvezetője, Bayer Ilona.