A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Faragó Judit

A Bézs nekem

Kösz, hogy megkérdezted, Fodor. Most írhatok jókat, miközben a műsorban mindig pikírtkedek. Na jó, nem mindig, de gyakran.

Szóval szeretem csinálni. Mert a szakmám. És mindig is szerettem a szakmámat. Sokáig mondogattam, hogy én ezt annyira szeretem, hogy még fizetnék is érte. Bekövetkezett.

Örvendetes viszont, hogy megengedhetem magamnak, főleg, mert nem nagy összegekről van szó: parkolás, telefon, meg az időm, ami nekem már ingyen van. De ez a költség is csökkent – ellentétben a duplájára drágult parkolással -, mert nemcsak az időm, hanem a tömegközlekedés is ingyen van. És jó.

Maradok a morfológiai megközelítésnél. Szeretem a Benczúr utcát. A fáit. 

Hogy a legnagyobb kánikulában is friss, hűs. Hogy ápolt, mindig tiszta. Kevés olyan utcát ismerek a városban, ahol naponta takarítanak, ahol a gondnokok és/vagy házmesterek minden lehullott levelet, virágot, hópihét azonnal összesöpörnek. Hogy az egyik oldal főleg flancos diplomatáké, a másik meg jobbára szakszervezeteké, még ki nem utált tudományos intézeté, zeneiskoláé. Olyan mutatósan demokratikus – benne a Bézzsel. Remélem, megmarad és ilyennek.

Szeretem a szerkesztőséget, mert barátságos, otthonos, mint egy lakás, ahonnan épp most mentek el, de mindjárt jönnek a többiek. Vagyis sajna többnyire üres, mert a már egyébként szinte sehol sem létező szerkesztőségi élet innen is hiányzik – nekem. A dizájnja is tetszik. Minden vendégemnek megmutatom a kis stúdiót is, a többit úgyis látja és dicséri.

Ez meg téged dicsér Fodor. Évtizedek után is megleptél ezzel az otthonossági, berendezkedési hevülettel. Jó itt lenni.

És persze jó műsort csinálni, ha nem is mindig könnyű. De még a vendégek beszerzése, fogadása is jó – ha nehéz is -, beszélgetni velük meg pláne jó.

Nagyon becsülöm, sőt, megbecsülöm, hogy engem ide hívtak, konkrétan a Fodor hívott. Persze ő az, akitől otthonos az egész, csak nem akartam személyi kultuszt.

Kaptam itt szabadságot, ami egyébként másutt már fogytán van, a szakmában pláne.

És kaptam a Bézstől munkakedvet, kollégákat, virtuális hallgatókat.

Nagyon önző vagyok: legyen ennek a rádiónak még sok születésnapja és hallgatója!

egyetlen dal

Októer 6-án hangzott el a Rádió Bézsben. 

Ráduly Margit
Egyetlen dal

https://www.youtube.com/watch?v=TJAfLE39ZZ8

A világ egyik legszomorúbb dala, amelyet Amy Winehouse énekel. Back To Black, Vissza a sötétségbe.

Nem is tudom, lehet-e ezt a történetet egy személyes élménnyel kezdeni, de talán mégis érdekes lehet, hogy mikor az én barátnőmnek mondtam, Amy Winehouse-ról szeretnék mesélni a Bézsben, nem fogadta kitörő örömmel. Miért éppen erről a lepusztult, narkós botrányhősről akarsz műsort csinálni – kérdezte. Én a dalait sem hallgatom meg, annyira nem érdekel – tette hozzá. Bekapcsoltam a számítógépem, megkerestem a Back To Black-et és közben meséltem, hogyan lett narkós, mivel tette tönkre a szerelme, miért nem tudott az apja miatt lejönni a szerről. Egy idő után azon kaptuk magunkat, hogy már a nem is emlékszünk hányadik Winehouse-dalt hallgatjuk. Az én barátnőm egyre kevésbé utálta, egyre közelebb került az emberhez, akit történetesen Amy Winehouse-nak neveztek.

Aztán pár nappal később elutaztunk Szlovéniába, a tengerpartra, ahol az én barátnőm elvesztette a telefonját. Kétségbeesetten kerestük a boltban, ahol megtalálni reméltük, de sehol semmi. A vásárlók és az eladók a legkisebb együttérzést sem mutatták, sőt, izgatott jelenlétünk kifejezetten zavarta őket. Az üzlet kijáratával szemben 

 >>>

bézs ajánló

Naponta ötször

Naponta ötször? Igen, naponta ötször! De mit? 

Mi most arra biztatjuk önöket, hogy naponta 5x egyenek, keveset! 

Új műsorunkban Kubányi Jolán dietetikus segít nekünk, önnek. 

Hogyan szabaduljunk meg a felesleges kilóktól? Első adásunkban Fodor János főszerkesztőnket faggatjuk arról, hogy miért szeretne fogyni.  A tőle megszokott őszinteséggel arról is beszél, hogy miről nem hajlandó lemondani.  Kezdjük! Először  2018. január 23-án, 14.00  órakor!  A szerkesztő Kertész Éva és a Rádió Bézs, mindig önnel!

videó: https://www.youtube.com/watch?v=QVMSJn14Mk8&feature=youtu.be

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

EQUALITY

EQUALITY - díj 2018

A VODAFONE MAGYARORSZÁG,

a MAGYARORSZÁGI SZÓVIVŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE

és a RÁDIÓ BÉZS

az általuk létrehozott

EQUALITY - azaz Egyenlőségért díjat adományozza,

ENYEDI ILDIKÓ

  részére

A díj célja és üzenete:

Mindegy, hogy ki honnan jött! Mindegy, hogy mit csinál! Mindegy, hogy nő vagy férfi! Egy a fontos! Minden embert csak a teljesítménye és cselekedete alapján ítéljenek meg!

Enyedi Ildikó, aki személyes példamutatásúval, erkölcsi tartásával, bátorságával, következetesen csendes és szelíd munkával, művészi tevékenységével ezért kiemelkedően sokat tett, a XIV. Szóvivők Bálján megkapja a Equality - díjat.

A díjat létrehozók elkötelezettek abban, hogy a nők társadalmi megbecsülése nagyobb legyen. A díjat létrehozók tudják, hogy ez mindannyiunk érdeke, azaz össztársadalmi ügy.

Azok, akik ennek érdekében sokat tesznek, jól és hatásosan kommunikálnak, kiemelt figyelmet és elismerést érdemelnek. A Díj alapítói azokat keresi, azokra figyelnek, akik tevékenységükkel, sajátos eszközeikkel, nyilatkozataikkal, példamutató életükkel bátran kiállnak a nőkért, akik küzdenek az erőszak és mindenfajta megkülönböztetés ellen.

 

 >>>
Élő
adás


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Állatkerti látogatás. Igazi kora tavaszi program egy kellemes séta az állatkertben.

Játékunk szerencsés megfejtői között most 2  belépőt sorsolunk ki a budakeszi Vadasparkba. 

 

 >>>