Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

Vértes György

KŐBÁNYÁTÓL AZ ABBEY ROAD-IG !
(Van képem hozzá! Egy rockfotós naplója) 

1977-tól vagyok fotográfus. Voltam fotóriporter, képszerkesztő és dolgoztam az angol EMI-nál, mint retro-music marketing menedzser. A Hungarotonnál én szerkesztettem a Mambo Records "retró" kiadványt, amely olyan CD-k kiadását tűzte ki célul, amik addig nem jelentek meg sem nagylemezen, sem CD-n. (pl. Atlas, Non-Stop, Kaszakő, Syrius, Metró stb.) 

A rock and roll imádata egy Small Faces dallal kezdődött és azóta is a műfaj szerelmese vagyok! 1977-től fotózom a rock-pop művészeket és szinészeket. 

Közel 60 db hanglemez és CD boritóm jelent meg ( V' Moto-Rock, P. Mobil, Komár, Bill, Csepregi Éva, Tátrai Band, P.Box stb). 

A világ majd minden táján közel 200 sztárt fényképeztem a klub koncertektől a giga koncertekig. 

Műsoromban ötvözöm a pop-rock zenét a képeimmel. Sztorikat, érdekességet mesélek majd el egy-egy előadóról s a róla szoló képemről. Amúgy képeimet láthatják a Rádió Bézs nyilvános csoportjának oldalán és az én facebook oldalamon is! 

• Kőbányától az Abbey road-ig - Vértes György rockfotós naplója • Szerda 16:00-17:00 •

 

2020-04-15 16 óra A mai adás ismétlésében visszatértünk lemezboritóim után a megasztárokhoz és a koncert élményeimhez ! Szó volt a Steve Vai (ex Frank Zappa) és köztem lévő csereberéről, (Van Halen pólóm ollóval való szétvágásáról), a hétszeres Grammy-dijas Al Jarreau-val való érdekes találkozásomra egy koncertje előtt Bécsben, Eric Clapton Londoni koncertjéről a világ legmenőbb jazzistáival a Legends formációval, ahol Eric jazzt játszott és a buli végén a jazz koronázatlan királyai (Steve Gadd, David Sanborn, Marcus Miller, ) Cream dalokat jászottak Claptonnal. Aki velem tart ma a műsor ismétlésében még sok történetet hallhat a rock és popzene sztárjairól.
A műsoromban, miután fotókról is beszélünk láthatóak voltak képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs oldalán is. Jó szórakozást !

( A 2020.01.29-i adás ismétlése )

2020-04-08 16 óra A mai műsoromban folytatom a lemezboritóimról szóló történeteimet, a Gitárpárbaj bonyolult elkészitését, a P. Mobil - Ez az élet Babolcsai néni boritóján, a zenekar tagjainak földbe ásásának történetét, a Ballag a katona albumot,. a V. Moto-Rock- Garázskijárat lemezének elkészitése körüli kálváriát és még nehány boritóm történetét, természetesen sok-sok zenével ! Az albumboritók láthatóak a Rádió Bézs oldalán és az én Facebook oldalamon ! Jó szórakozást !

( A 2020.01.22-i adás ismétlése )

2020-04-01 16 óra Ebben a részben beszéltem az általam készitett lemezboritókról. (V Moto-Rock, Mini, Bikini, Kovács Kati stb) Beszéltem a borotókészités kulisszatitkairől, a körülményekról, az előadókról és zenekarokról. Hol készültek, hogyan viselkedtek a "sztárjaim" ebben a bonyolult alkotói folyamatban és a trükkökről, amelyekkel még érdekesebbé és szebbé tehettem ezeket a ma már kincsnek számitó lemezeket.  A műsoromban, miután lemezboritókról beszéltünk láthatóak voltak képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a  Rádió Bézs oldalán is. Jó szórakozást !

( A 2020.01.15-i adás ismétlése )

2020-03-25 16 óra Első músoromban sztorikat, vicces és megható történeteket meséltem el, amelyek velem történtek meg hires magyar és külföldi rock és popsztárokkal.
Szó volt a V Moto-Rockról, a Colosseumról, a Manfred Mann Earthbandről és még sok más ismert sztárról.
A műsoromban, miután fotókről is beszéltünk láthatóak a képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs oldalán is. Jó szórakozást !

( A 2020.01.08-i adás ismétlése )

2020-03-18 16 óra Mai műsoromban sztorikat, vicces és megható történeteket mesélek el, amelyek velem történtek meg híres magyar és külföldi rock és popsztárokkal való találkozásaim során.
Nagyképűen hangzik, de még zenei tanácsot is adtam, nem is akárkinek, méghozzá Demjén Rózsinak, akinek egyszer elmondtam, hogy hallottam a rádióban egy régi Latzin Norbert és általa irt Bergendy felvételt: a "Darabokra törted a szívem"-et, és hogy igazán felvehetné a műsorára, mert még mindig nagyon jó kis dal. Rózsi vette a lapot és már a következő lemezére átdolgozva, fel is vette.
Megemlítem a "világ egyik legpontosabb és legfontosabb" dobosát Nigel Olsson-t aki 50 éve játszik az Elton John Bandben.
Ott voltam egyedüli fotósként az Omega németországi lemez-szerződéskötésénél Peter Hauke akkori szupermenedzserrel.
Szó lesz olyan fotókról, amik egy életben csak egyszer jönnek be.
Például Fred Durst (Limp Bizkit) "felhőbe" ugrásáról készült képemről, de a gyönyörű Holland szaxofonos lányról Candy Dulferről sem felejtkezünk el, akinek legszívesebben udvaroltam volna, de semmi esélyem nem volt. Igy inkább a nem túl szép, de zseniális muzsikustársáról Van Morrisonról kérdezgettem.
A műsorban, miután fotókról is beszélünk láthatóak lesznek képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs oldalán is. Jó szórakozást, a sok jó zenéhez is!

2020-03-11 16 óra A mai műsorban ismét kinyitjuk a naplómat és folytatjuk a sztorikat sztárokról, amelyek fotózásaim előtt, alatt vagy utána történtek velem.
Szó lesz Clem Clempsonról (Colosseum, Humble Pie), akit még a B.S.-beli Colosseum koncert után ismertem meg, akivel szoros Facebook-barátságban vagyunk. Mindenről értesítjük egymást, zenéket cserélgetünk, hogy melyikünk mit hallgasson meg.
Elmesélem beszélgetésemet Mike Oldfielddel, akitől megtudtam, hogy egyedül Richard Branson (Virgin) vállalta fel Tubular Bells albumának kiadását, aminek bevételéből Ő milliomos lett, mig Branson gyakorlatilag milliárdos. Bo Diddley-ről is szó esik, akit már 30 évesen is nagyfaternak hívtak, és olyan muzsikusok dolgozták fel dalait, mint a The Band, Tom Petty, sőt, a Magyarországon sajnos kevésbé ismert világhirű Bob Seger még egy dalt is írt a tiszteletére.
Egy kicsit hosszabb dal is meg fog szólalni a Ten Years After zseniális gitáros-énekesétől - gyermekkori ikonomtól - Alvin Lee-től: a Goin' Home. Alvin Lee mesélt arról, hogy a korabeli sajtó miért nevezete el őt "Woodstock hősének"
Beszélek még Kovács Gyula (Mr. Dob) zseniális humoráról és a Rolling Stonesról készített paparazzi fotózásom történetéről!
A műsorban, miután fotókról is beszélünk láthatóak lesznek képeim: a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs Facebook oldalán is. Jó szórakozást!

2020-03-04 16 óra Mai adásban a sok-sok zene mellett beszélek Orszáczky Jackieről, aki túlzás nélkül hazánk egyik legnagyobb muzsikus zsenije. Jackievel volt alkalmam sokszor megejteni szoros baráti beszélgetéseket,
amelyben beszélt Ausztráliába disszidálásáról, arról, hogy neki Szakcsi Lakatos Béla a legjobb zenész az életében és sajnálja, hogy nem ment vele. Beszélek egy gyermekkori barátságról Pálmai Zolival(P. Mobil, Hobo Blues Band, Beatrice és a B 52 stb.) az ország egyik legjobb dobosáról, akinek a P. Mobillal való hosszú együttműködést (fotózásokat) köszönhetem.
Megemlitem Gallai Pétert, aki egy zseniális dalszerző és muzsikus volt és Ő erősitette a Piramistés a Bikinit, aki sajnos már egy éve nincs velünk.
Szikora Róbert barátomről is szót ejtünk, akinek egy ritkán hallott és nem éppen R-Go-s, Zabhegyező cimű nagyszerű dalát is meghallgatjuk. Szót ejtek egy világhirű zenekar a Cure frontemberének Robert Smithnek hihetetlen türelméről és kedvességéről, miközben az öltözőben mozdulataival "megcsinálta" nekem a képet !
A műsorban, miután fotókról is beszélünk láthatóak lesznek képeim: a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs Facebook oldalán is. Jó szórakozást!

2020-02-26 16 óra A mai műsorban ismét kinyitjuk a naplómat és folytatjuk a sztorikat sztárokról, amelyek fotózásaim előtt, alatt vagy utána történtek velem.

Szó lesz Paul Younggal a világhírű angol „Blue-Eyed Soul”-lal való beszélgetésemről és hatalmas soul lemez gyűjteményéről, Darryl Hall és John Oates kapcsolatáról.
Pajor Tamásról, aki az első drogfüggő előadó volt Magyarországon a nyolcvanas években, azonban ettől függetlenül a mai napig a legjobb szövegírónak tartanak, és akiről Xantus János filmrendező egy nagyszerű filmet készített Rocktéritő címmel.
A sokak által alábecsült Delhusa Gjonról, aki Matina lemezén (melynek boritóját én készítettem) bebizonyította, hogy egy nagyszerű énekes és muzsikus.
Egy különleges dobfelszerelésről, amit Rick Allennek a Def Leppard dobosnak készítettek, miután egy balesetben elvesztette egy karját.
Elmesélek egy furcsa, de kicsit mulatságos történetet Kirk Hammetről a Metellica gitárosáról, aki Sepultura együttes polójában, - akik a Metallica konkurenciája a metálban, - "villogott" és autogramokat osztogatott hatalmas rajongótáborának!
Szó lesz még Komár Laciról, és a Menyhárt, Homonyik, Vikidál rock trióról, sok-sok zenével.
A műsorban, miután fotókról is beszélünk láthatóak lesznek képeim: a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs Facebook oldalán is. Jó szórakozást!

2020-02-19 16 óra A mai adásban egyebek között egy 40 évvel ezelőtt készített képemről beszélek, a Fekete bárányok (P. Mobil, Hobo Blues Band) fotózása alatti hülyéskedésekről.
Szó lesz az ex Belga tagjának a szókimondó,polgár pukkasztó Sickratman hányatott élet helyzeteiről. Beszélek Delhus Gjon-ról, az énekesről, aki volt idő, amikor remek dalokat játszott, főleg a Matina lemezén, aminek a boritóját én készitettem. Megemlítem a fiatalon elhunyt remek gitárost, Cziglán Istvánt (Solaris, Napoleon Boulevard) és néhány történet mesélek Ice T.-ről, Jeff Healey-ről, Michaell Brecker-ről. Lesz sok-sok jó zene is természetesen.
Mivel fotókról is beszélünk, azok láthatóak lesznek a facebook oldalamon! Vértes György (Tojás), valamint a Rádió Bézs facebook oldalán is.
Jó szórakozást mindenkinek!

2020-02-12 16 óra A mai adásban szó lesz Bródy Jánossal való londoni csavargásaimról, a hazai rock életben méltatlanul háttérbe szorult East együttessel való fotózásaimról.

Charlie hihetetlen munkabírásáról, a Metallica-val való rendkívüli öltözői együttlétemről, Lerch István gyönyörű szólóalbumairól és szó lesz még Ice T. Body Count-járól is. Valamint még sok érdekes történetet mesélek el a rock and roll sztárjairól!

Miután fotókról is beszélünk a műsorban, a képeim láthatóak a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs Facebook oldalán is. A napló még mindig nyitva áll. Jó szórakozást!

2020-02-05 16 óra A mai műsorban folytatjuk a sztorikat a sztárokról amelyek fotózásaim után vagy alatt történtek. Szó lesz egy rendhagyó esetről, amely a Placebo együttessel történt meg egy koncert alatt. Egy kellemes csalódásom Sting-el kacsolatban, a Jethro Tull frontemberével Ian Andersonnal való "seftelésemről" és még egy-két történet, amelyről talán nem tudtok.
A műsoromban, miután fotókről is beszélünk láthatóak lesznek képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs Facebook oldalán is. A napló még mindig nyitva áll. Jó szórakozást !

2020-01-29 16 óra A mai adásban visszatérünk lemezboritóim után a megasztárokhoz és a koncert élményeimhez ! Szó lesz a Steve Vai (ex Frank Zappa) és köztem lévő csereberéről, (Van Halen pólóm ollóval való szétvágásáról), a hétszeres Grammy-dijas Al Jarreau-val való érdekes találkozásomra egy koncertje előtt Bécsben, Eric Clapton Londoni koncertjéről a világ legmenőbb jazzistáival a Legends formációval, ahol Eric jazzt játszott és a buli végén a jazz koronázatlan királyai (Steve Gadd, David Sanborn, Marcus Miller, ) Cream dalokat jászottak Claptonnal. Aki velem tart ma még sok történetet hallhat a rock és popzene sztárjairól.
A műsoromban, miután fotókről is beszélünk láthatóak lesznek képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a Rádió Bézs oldalán is. Jó szórakozást !

2020-01-22 16 óra A mai műsoromban folytatom a lemezboritómról szóló történeteimet, A Gitárpárbaj bonyolult elkészitését, a P. Mobil - Ez az élet Babolcsai néni boritóján, a zenekar tagjainak földbe ásásának történetét, a Ballag a katona albumot,. a V. Moto-Rock- Garázskijárat lemezének elkészitése körüli kálváriát és még nehány boritóm történetét, természetesen sok-sok zenével ! Az albumboritók láthatóak a Rádió Bézs oldalán és az én Facebook oldalamon ! Jó szórakozást !

2020-01-15 16 óra Ebben a részben beszélek az általam készitett lemezboritókról. (V Moto-Rock, Mini, Bikini, Kovács Kati stb) Beszélek a borotókészités kulisszatitkairől, a körülményekról, az előadókról és zenekarokról. Hol készültek, hogyan viselkedtek a "sztárjaim" ebben a bonyolult alkotói folyamatban és a trükkökről, amelyekkel még érdekesebbé és szebbé tehettem ezeket a ma már kincsnek számitó lemezeket.  A műsoromban, miután lemezboritókról beszélünk láthatóak lesznek képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a  Rádió Bézs oldalán is. Jó szórakozást !

2020-01-08 16 óra Első músoromban sztorikat, vicces és megható történeteket mesélek el, amelyek velem történtek meg hires magyar és külföldi rock és popsztárokkal.
Szó lesz a V Moto-Rockról, a Colosseumról, a Manfred Mann Earthbandről és még sok más ismert sztárról.
A műsoromban, miután fotókről is beszélünk láthatóak lesznek képeim a Facebook oldalamon Vértes György (Tojás) és a  Rádió Bézs oldalán is. Jó szórakozást !

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

ÉS kritika

Élet és  Irodalom 2021. október 8.
Károlyi Csaba

Asztalfő

(Lábjegyzet. Vlasics Sarolta műsora, Rádió Bézs, szeptember 30., csütörtök, 16.00–17.00)

Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagyívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Ferenc Józsefet egyszer megkérték, üljön az asztalfőre, de ő azért se oda ült, majd ezt mondta: „Fiam, jegyezd meg, ahol én ülök, az az asztalfő.” Állítólag Jancsó Miklós is szerette ezt a mondást, és szeretett nem az asztalfőre ülni. Báron György idézte most föl Jancsó alakját és művészetét Vlasics Sarolta heti kulturális műsorában.

Lábjegyzet – segít az eligazodásban.” Így mutatkozik be ez a műsor. És valóban segít. A Lábjegyzet mindig érdekes. Szó volt mostanában benne Gerhard Richter kiállításáról éppúgy, mint Spiró György esszékötetéről, a Zeneakadémia tehetséggondozó programjáról vagy – a legutóbbi adás második felében – Nagy Péter István Don Carlos-rendezéséről a Radnóti Színházban.

Szeptember 27-én volt száz éve annak, hogy Jancsó Miklós megszületett, sokan és sokféleképpen emlékeztek mostanában erre – Báron György is utalt rá –, többek közt a FreeSZFE, a CineFest. Sőt, Budapesten a Bazilika előtti téren vetítették le a Szegénylegényeket. Kell-e ennél több? Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne, és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagy ívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Lehet, hogy mosolyogna vagy legyintene ezt az ünneplést látván, mondta Báron Jancsóról, akit elképesztően nagyvonalú embernek ismert meg, olyannak, kinek harmónia van a művei és a személyisége között. Még azt is megengedhette magának, hogy nem engedett meg mindent magának, így a filmkritikus, és ez itt nem üres patron. Báron beszélt a forgatásokról is, Jancsó szeretett nem csak profi színészekkel dolgozni, beemelte a filmjeibe Szentjóby Tamást, Halász Pétert, Cseh Tamást, Lovasi Andrást, a Szörnyek évadjában szinte utódjának nevezte meg Tarr Bélát, élete vége felé a Lámpásban (Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten) maga is szerepelt Hernádi Gyulával együtt, mintegy búcsúzásképpen. Aztán utána még hat ugyanolyan komédiát forgatott. Szeretett állandó stábbal dolgozni, Kende János, Grunwalsky Ferenc, Kézdi-Kovács Zsolt, Galkó Balázs, Balázsovits Lajos, Kozák András és így tovább, aztán Kapa és Pepe.

Aktuálisak-e ma a filmjei? – tette föl a kézenfekvő kérdést Vlasics Sarolta. Aktuálisabbak, mint valaha, jobban élnek – válaszolta Báron –, az önismétlés és a modor nála védjegy, csak a nagyoknál van ilyen, minden korszaka frissnek hat most is, és rólunk szól. Régen társadalmi esemény volt, ha Jancsó végigment az utcán, utolsó filmjei pedig ma nemzedéki kultfilmek. A beszélgetés végighaladt az életmű korszakain, annak jegyében, hogy a rendező mindig követte a politikai változásokat, a 60-as években a hatalom és a személyiség, a hatalom és a tömeg kérdése foglalkoztatta, a 70-es években káoszt érzékelt, Olaszországban várta-várta a rendszer összeomlását, a 90-es években elhallgatott, majd idős korára visszajött a burleszkkel és a groteszkkel, ilyesmit csak az öreg Buñuel csinált.

Jancsó műveiben abszolút kontinuitás van végig, a nagyon hosszú snittek meditatív stílust eredményeznek – magyarázta lelkesen Báron –, nála mindig hangsúlyos, hogy a film a képek művészete, a Szegénylegények például a dialógusok nélkül is érthető. Antonioninál a hosszú snittek az elidegenedésről szólnak, Jancsónál a személyiség a hatalomnak való kiszolgáltatottságáról. A szimbólumai, a rekvizitumai örök érvényűek. Az önálló filmnyelv és a szabad gondolkodás pedig összefügg. Jancsó öt perc után felismerhető, mint Fellini, Antonioni, Tarr. Öröm volt ezt az összegzést hallani.

Végül Vlasics a személyes élményeiről kérdezte Báront, aki boldogan válaszolt erre is: ő nem volt filmrendező, csak akkor, amikor forgatott, de akkor is happening volt a munka során. Nagyvonalú, jó humorú ember volt, királyi eleganciával megáldva. Én se előtte, se utána nem láttam ilyen természetes módon 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán