A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek 2020

Hallgassa a Rádió Bézst telefonján is, mostantól akár adatforgalmi díj nélkül, amíg minimális adatkerettel rendelkezik!

1000 Ft a havi Vodafone Music Pass előfizetés és ezért sok más dolgot is hallgathat belföldön és az EU-ban. De inkább hallgasson minket, éjjel-nappal, úton- útfélen. Telefonján is szóljon a Rádió Bézs!

A vásárlás megoldható közvetlenül a weboldalról, illetve a My VF Applikáción keresztül is. Kattintson ide

Vodafone

 

2020 -  új műsorok, új műsorvezetők! Régi műsorok új időpontban. VIsszatérő rádiósok friss programokkal. Hallgassák élőben, az ismétléseket vagy az archivumból!

A DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA
Zenés kalandozás az állócsillagok és az örökzöldek között

Haagen Imre a zenébe csomagolt költészetet bogozgatja kéthetente pénteken 14 órától! Ismétlés szombaton 14 órától és hétfőn reggel 8-tól. 

HETEDHÉT ORSZÁG
Olyan mint egy mese és az is. Élet-mese. 

Hajmeresztő történetek, életveszélyes helyzetek, megtörtént események! Dr. JUhász Árpád mesél két hetente kedden 14 órától. Ismétlés kedden hajnalban és szombaton 16 h-tól. 

C.V.
Zenei szerkesztői életpálya modell

Szever Pál  életrajzi ihletésű zenei műsora kéthetente csütörtökön 19 órától, ismétlés pénteken 22-től és szombaton 18 h-tól

KŐBÁNYÁTÓL AZ ABBEY ROADIG

"Van képem hozzá" mondja Vértes György fotográfus, zenei és képszerkesztő, miközben saját rockfotós naplójából válogat minden szerdán 16 órától, ismétlés csütörtökön hajnalban és pénteken 23 órától.

REDŐNY
 
Földes Péter az 1945 és a rendszerváltozás között alkotó magyar humoristák munkáit és személyét mutatja be kéthetente csütörtökön 19 órától, ismétlés pénteken 22 órától és szombaton 18 órától.
 
SZAUNÁBAN PETTERIVEL
 
Grosschmid Péter kilenc évet élt Finnországban. Műsorából megtudhatjuk, hogy a szaunán kívül mi minden kell ahhoz, hogy a finnek nemzetközi összehasonlításban is boldog népnek számítsanak. Pénteken 17 órától, ismétlés hétfőn hajnalban 4-től és szerdán reggel 7-től. 
 
 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

 

Öt


Emlékszem, amikor először megszólalt. Hihetetlen érzés volt! Létrehozol a semmiből a barátaiddal valamit, ami előbújik s hozzád szól!
És csak álltam, földbegyökerezett lábbal és hallgattam. Azóta is, nap nap után mellbevág a csoda. Mint a gyereked. Tudom, hogy nőhetne nagyobbra! Tudom, hogy a hangja már lehetne erősebb, tudom, hogy még sok - sok gondoskodást igényel. És fáraszt is már néha, de szeretem. Mert tudom, hogy jó. Mert az enyém. ( Mi tagadás, elfogult vagyok. )

Tudom, hogy nem csak az enyém. Bár én álmodtam meg, sokunké ez a gyerek.

Emlékeztetőül:
Két Rádió is február másodikán szólalt meg először, s egyik sem csak Magyarországon. Véletlen, vagy sem, de azonos napon, az egyik Hat esztendővel ezelőtt, a másik öt éve.
Ünneplem hát, azokat, akik a hívó szóra mozdultak, akik feladatot vállaltak, akik idejüket, energiájukat, tehetségüket adták, adják. Köszönöm nekik, mert megérdemlik!

Arra kérem most a hallgatót, Önt, hogy gondoljon egy pillanatig a Pacsirtára. Elrepült már rég, mert itt nem maradhatott...
De szól a Rádió Bézs! Kérem, Szeresse a Bézseket!
Megérdemlik.

 

Születésnapunkat a K11-ben ünnepeljük. 

 

 

Kedvcsináló február 17- 23 közötti műsorainkhoz a kattintás után. 

 

 

 >>>

Bézs estek 9.

 

Támogató: Annart Virágszalon Budapest
1054 Budapest, Báthory utca 25. 

Január 23-i élő felvételünk képei

Marton Éva vendége Keleti Éva fotóművész

Zoltán Tamás vendége Csepregi Éva énekes

 >>>

2020

Megéltük.

Ki jól, ki még jobban, néhány százan nagyon - nagyon jól (!), milliók épphogy, s legalább annyian közepesen, lassan csúszva lefelé a lét létráján. De vagyunk, és mint mindig, reménykedünk, hogy ebben az évben tán jobb lesz. Mert az nem lehet, hogy ne legyen igaza Vörösmarty Mihálynak!

…”Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán”…

Vörösmarty Mihály: Szózat

Vagy lehet. Mert ebben a világban – s nem csak ebben a csodás országban, a miénkben – bizony minden lehet.

Bolond világot élünk. Fegyverkezés, helyi háborúk, tűzvészek, menekülő tömegek, ökológia katasztrófa, erőtlen normálisak és bicepszüket feszítő félőrültek akár országok élén, akik mindent megtehetnek, mert övék a hatalom, övék az erő. A világ jobbik fele szorongva várja, győz-e a józan ész, mert az nem lehet…

De lehet. Homokba dugják az emberek a fejüket, s fogyasztanak, fogyasztanak, mit sem törődve avval, hogy nincs értelme új telefont venni, a nyomtatót kidobni, a lapos és okos képernyőt még laposabbra cserélni.  Mint valami kór terjed a vásárlási láz, a felhalmozás, az ostobaság. Iskolák helyett másra költ a világ, meg Ön. Igen, Ön. Gondolja át, mit tesz, és főként mit nem tesz, hogy ne ilyen legyen a föld, s az azon lakók élete. A személyes felelősség ma már megkerülhetetlen. Már nem lehet vállat rántani, s azt hazudni - magunknak is -, hogy mit tudok én tenni?!

2020.

Nem elég szilveszter éjjelén vagy egy meccsen elénekelni, hogy:

„Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!

Kölcsey Ferenc: Himnusz

Nem elég. Nem elég vigyázba vágni magunkat, s dagadt nyaki erekkel, harsogni a himnuszt! Nem bűnhődtük még meg a most elkövetett bűneinket. Nem várhatunk az áldásra! Tennünk kell, igen önnek is azért, 2020-ban jobb kedvű legyen a magyar! Minden ember, aki ebben az országban él, minden ember, aki Európában él, minden ember, aki ezen a bolygón él megérdemli, hogy emberhez méltó élete legyen!

Próbáljuk meg!

Jó kedvet, bőséget, védelmet a szegénynek, a betegnek, a rászorulónak, a másnak! Mindenkinek!

fj.

 >>>

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

Vintage

 
Faragó Judit
 

Amerikai weblapot küldött át egy barátnőm, ahol mindenféle régi cuccot gyűjtenek, vásárolnak és bocsájtanak aukcióra. Köztük a hetvenes-nyolcvanas évek kedvelt háztartási cikkét, a fehér alapon mintás pirex-edényeket. Barátnőm jól gondolta, hogy a mi háztartásunkban még lehet ilyesmi. Valaha neki is megvolt az amerikai lapon hirdetett, a műfajban legdrágábbra tartott 4 részes, kerek, kékmintás, de sajna, mind elfogyott. Remélte, nekem van.

Hát, ha a kékmintás nem is, de a virágos és gyümölcsös egy-egy darabja tényleg megvan, sőt, a nagy ovális is. Ez utóbbit volt a legnehezebb előbányászni, de megtettem, mert ez mutatkozott a legnagyobb kincsnek. Lelkesen mutattam háztartásom konyhafőnökének, aki kissé rezignáltan kérdezte, megnéztem-e a leletet. Meg. Csak nem jól. Az óriás ovális – amivel csaknem 10 ezer dollárt kereshettem volna, minta nélküli hófehér volt, van. Fel lettem világosítva, hogy a mintás réges régen eltört, helyette lett a fehér, még a fedő, mindkét fedő, a fehér és az üveg is illett rá. Csalódásom leírhatatlan: hogy hogy nem vettem észre. Nem, mert nagy edényben nálunk a konyhafónök főz, kezemben sem volt, legfeljebb mosogatáskor, akkor meg nem a mintára szoktam ügyelni.

Meg egyébként is. Az a helyzet, hogy nagyon utáltam ezeket a mintásakat. Nem az én ízlésem szerintiek voltak, Anyámnak vettem ajándékba, neki kellett, hogy tetsszen. Tetszett is. De megörököltem. Sose voltak szettben, gondoltam, legyen ilyen is meg olyan is, a változatosság – legalább engem – gyönyörködtet. Az örökség bumeráng volt. Meg most egy kis méreg: ha nagyvonalúbb vagyok, ha megveszem az egész szettet – nagyon jól jönne – kinek nem - 10 ezer dollár vagy 12 ezer. Így ennyivel maradtam szegényebb. Pár dollárért azért ezeket is elkótyavetyélhettem volna, de annyit nem ér.

Ha már a pénztárcámat nem, legalább a tudásomat gyarapítottam. Az akció és az aukció vintage címen van hirdetve. 1975-82-84-es gyártású edényekre. Bevallom, kissé csalódtam, keserű volt az idő múlására gondolni, 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom Online Rádiók HU

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás
Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

5 éve szól a Rádió Bézs, ezért játékunk kérdései ez alkalommal rólunk szólnak. A helyes válaszokat beküldők között 3x2 jegyet sorsolunk ki február 29-i születésnapi rendezvényünkre a K11-be, ahol izgalmas műsor és műsorkészítőink várják.  

 >>>