A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Vissza - Készből. A Rádió Bézs archívumából

Rádiónk archívumában kerestem-kutattam. S műsor-kincsekre bukkantam. E kincsek között van igazgyöngy és gyémánt; örök igazság és időt álló jótanács.

Az elmúlt két és fél évben (30 hónap!) olyan órák, percek és műsorpillanatok hangzottak el a Rádió Bézs műsorfolyamában, melyek többsége méltó az átgondolt, “szerkesztett” ismétlésre.

S azért is érdemes ismételni régebbi műsorainkat, mert így újra hallhatók azok a műsorvezetők, szerkesztők, akik pillanatnyilag vagy tartósabban most nem csinálnak műsort. De azok a műsorok, melyeket az elmúlt 30 hónapban csináltak, nyomot hagytak maguk után. Jó visszahallgatni azokat a színes és tartalmas beszélgetőtársakat is, akik gondolataikat, munkáik eredményeit (pl. zenészek műsorszámai, színészek produkciói) megosztották a hallgatókkal a műsorvezetők beszélgetőtársaiként.

Jó produkciókat szoktak visszatapsolni!
Visszatapsolásra érdemes műsorokat mutatunk 2015-2016-ból hétről hétre. 

Vissza - Készből.  A Rádió Bézs archivumából szeptember 4-étől kilenc hétfőn hallgatható 20 órától.

Akiknek tapsolhatunk:

Czeizel Endre orvos-genetikus Tanácsadás
Lévai Katalin szociológus, szociálpolitikus, író Mindig más
Kovalik András operatőr Ilyen a nő?
Szilágyi János újságíró Halló! Nők!
Gyarmati Andrea gyerekorvos Rendelek
Bede Róbert mesterszakács Gasztrológia
Bácskai Juli pszichológus Madame Recamier
Kertész Éva újságíró Dr. Bézs
Faragó Judit újságíró Míder című műsora.

S a Vissza - Készből csütörtökönként is műsorokat ismétel az elmúlt 30 hónapból 19 órától.

szeptember 21-én Hajdu Steve színész Szóló
szeptember 28-án Marton Éva tanár, újságíró Fekete – fehér című műsorának archívumból való felidézése lesz hallgatható.

Hallgassuk együtt a műsorokat a Rádió Bézs archívumából is!

Vályi Gábor

nem csak a NŐkért

Díjakat kaptak a Rádió Bézs munkatársai a Szóvivők Bálján

A szóvivők a média területén számtalan esetben kifejezték elismerésüket egy- egy kolléga teljesítményéért, vagy szerkesztőség munkájáért. Az idén első alkalommal kerül sor Életmű Díj átadására.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ÉLETMŰ DÍJAT adományozott Fodor Jánosnak, több évtizedes kiegyensúlyozott és hiteles újságírói tevékenységéért, valamint a Rádió Bézs életre hívásáért és kitartó, fáradhatatlan működtetéséért!

A Szóvivők Egyesülete ötödik éve adja át a „Szóvivők Média Díját” . Az idén  ezt SZABÓ GABI – Mici- a Rádió Bézs szerkesztő műsorvezetője kapta. 

 >>>

bézs ajánló

Nő Ügy

Elolvastam Havas Kriszta kollégám bejegyzését az egyik közösségi oldalon - lsd. alább -, s feltettem magamnak a kérdést, miért nem mi szóltunk - akár először! - arról, hogy ez így nem megy! A Rádió Bézs elvégre a nőkért szól! Értünk szól, férfiakról is persze, meg arról, hogyan kéne tisztességesen élni, alkotni, dolgozni. Szóval, mi, akik nem akarunk direkt, ha úgy tetszik pártpolitikával foglalkozni, hallgathatunk- e, ha égbe kiáltó disznóságokat tapasztalunk? Mi a dolga annak a rádiónak, amelyik nem akar dagonyázni az ellentétek sarában, ami értékek mentén próbál szólni?

Dönteni kell - lehet, hogy már kellett volna! -, hogy milyen utat járjon a Bézs? Emelje e hangját, amikor valós (vagy vélt) aljassággal találkozik? Kiabáljon- e, s ha igen hogyan, amikor az „urak” elképesztő gátlástalansággal és arroganciával, a mi nevünkben járnak el? Mikor, miért és hogyan kell szólnunk?

A Rádió Bézs majdnem két és fél éve távol tartja magát a napi politikai harcoktól. Még híreket sem mondtunk, s azt hirdetjük, együtt kell élnünk! Nem a különbözőséget kell keresnünk, hanem azt, ami összeköt! Ami közös, ami érték.

Nem felrúgva eredeti vállalásunkat, hogy tudniillik a Rádió Bézs műsorait a jövőben sem /r/ontja el a politika, a harc, a gyűlölködés, azért tudja a hallgató: szelíden, de határozottan elutasítjuk az aljasságot, a lopást, a hazugságot, a gyűlölet keltést!          

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

az ENSZ főtitkár üzenete

Az ENSZ főtitkár üzenete: 

António Gutterres

Több jogot a nőknek és a lányoknak!

A nők jogai emberi jogok. Mégis az olyan nehéz időkben, amikor a világunk egyre kiszámíthatatlanabb és zűrzavarosabb, a nők és lányok jogai csökkennek, korlátozottabbá válnak, és akár meg is szűnhetnek. A nők és lányok helyzetének javítása az egyetlen módja annak, hogy megvédjük jogaikat és biztosítsuk számukra, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.

 >>>
Élő
adás

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

 

Kell egy kis melegség

Sál, poncsó és pulóver- minden divat, ami kötött. Válaszoljon kérdéseinkre és nyerjen fonalat az idei ősz kedvenceihez.

 >>>