A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

az ENSZ főtitkár üzenete

Mr. Bézs

Egész életemben szerencsém volt.
Mondhatják rám, hogy nagyképű fráter, de még sikeres is voltam, vagyok, hisz mindig azt csinálhattam, amit szerettem! S mert volt egy doboz, na jó kettő, szóval volt a rádió meg a tv, még ismert ember is lehettem, ami persze nem mindig jó.

Arra gondolok, ha majd valamelyik dédunokám – remélem még sokáig élek – megkérdezi a vége, vagy inkább a vég előtt, hogy milyen volt az életem, azt remélem, a következőket mondhatom majd neki:
Nagyszerű országban élhettem, békében, megbecsülésben. Tettem persze néhány olyan dolgot, amit nem kellett volna, de olyat többet, amivel adtam. Nektek gyerekek! Azoknak, akik a XX. század másik felétől, itt, Kelet - Közép -Európában élnek, éltek. Jól eső büszkeséggel tölt el, hogy jó korban, jó emberek taníthattak, s hogy később megbecsültek. Örömet adott, hogy sok ember lelkéhez, agyához tudtam közel kerülni, hogy ezrekkel beszélgethettem, hogy műsorokat találhattam ki, hogy soha nem kellett megalázkodnom.

Szerencsém volt. Gyógyíthattam, szórakoztathattam, tájékoztathattam, igazat mondhattam. Jó volt. Jó lehettem.
A leg nekem mégis az volt – mondom majd -, amikor világra segíthettem két új életet.

Valamelyik gyerekem valamelyik gyerekének remélem, majd elmondhatom azt is, hogy a másik leg nekem az volt, amikor létrehozhattam - persze a barátaim segítségével -, egy rövid életű ám nagyon fontos és professzionális rádiót, a Pacsirtát, majd pontosan egy évvel később a Bézst.

Tudod - mondom majd a dédunokámnak -, a Rádió Bézst megálmodni, megszervezni, felépíteni, üzemeltetni férfimunka volt! De az igazi az volt, amikor csapatként, minden ellenszolgáltatás nélkül működni kezdett!

Arra gondolok - elmesélem majd a kölöknek -, hogy lehet értelmes dolgokat csinálni! Hiszi, nem hiszi, majd elmondom neki, hogy vannak jó emberek. Elmesélem majd a hihetetlent, a mesébe illő történetet, hogy tudniillik több mint 180 jó embert találtam alig három év alatt. Hogy tán, ha kettőben kellett csak csalatkoznom. Elmondom majd neki, hogy igenis vannak csodák! Elmondom majd neki, lehet hátrébb húzódni, figyelni, hagyni, segíteni, megbecsülni a munkatársakat. Elmondom majd, milyen felemelő egy hatalmas zenekart vezényelni. Elmondom majd, fantasztikus érzés hallgatni a Rádió Bézst, amihez van közöd. Elmondom majd, milyen nap nap után keményen dolgozni, amikor a fizetség forintban nem mérhető.
Elmondom majd neki, hogy ez volt a leg.
Az álmokat jó emberekkel megvalósítani.
Végül elmondom neki azt is, hogy megtanultam becsülni más munkáját, más energiáját, s megtanultam bocsánatot kérni ha tévedtem.
És azt is elmondom majd neki, hogy tudtam megköszönni, mint most is. Köszönet minden Bézsesnek, minden barátomnak, munkatársamnak!

2018. január 24. egy héttel a Rádió Bézs 3. szülinapja előtt Mr. Bézs, azaz a Fodor.

 

Kovalik Márta díj

A Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, azért, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember s tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

Az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A június 28-i díjátadón  Bornai Tibor, Gábriel, Pleszkán Écska és Ratkóczi Huba duo és Wessely Ernő lépett fel.

 >>>

Iván

Az utolsó időszakban, szinte minden nap, kéretlenül megjelent. Bejött a szobámba. Bekúszott a számítógépembe. Ott voltak a sorai az orrom előtti monitoromon. Betuszkolta magát és a gondolatait az agyamba.

2013. hatodik hó, huszonkettedike.

„Reggel

Csak azért írok most ide, mert figyelem az agydaganatomat. Hogy egyáltalán meddig vagyok képes gondolkodni. Leírni szavakat. Az egyik jel éppen az volt, hogy észrevettem: félreütök a gépen.
Egy hete jöttem be a kórházba. Előtte a Moszkva téren majdnem elütött a villamos. Talán jobban jártam volna. Nem vagyok gazdagabb attól, hogy hirtelen lett agy-, vese- és tüdődaganatom. Bár nem mondom, hogy érdektelen bátorságpróba innen fölállni. Ha csak két lépés erejéig is.
Az első: elbúcsúzik, a második: rendbe tenni, amit még lehet és érdemes.

Valamiért a szemétszállítók nem érzik át, hogy egy kórházban az emberek nem bánnák, ha egy rettenetesen meleg éjszaka után egy egészen picit aludhatnának. Hajnalban, mint rendesen, csörömpöltek, ordítoztak, hangosan tréfálkoztak.
Lementem a kertbe. Èppen jött két hullaszállító. Az egyik fölöttébb gyaloggaloppos volt. Jól becsúsztatták - helyesen: bebaszták - a koporsót a kocsiba, aztán az egyik ledobta a gumikesztyűjét a földre.
- Na, akkor a gyerekosztályra! - mondta a másiknak, aki sofőrként is szolgál.”

Aztán, felfoghatatlan szenvedések, s 2015. január 14-én meghal Andrassew Iván.

Négy éve már. 62 évet élt. Aki nem tudná, ő egy író, költő, újságíró, polgári aktivista volt. Persze leginkább azt kéne mondanom, hogy jó ember volt. Bátor ember volt, demokrata volt. És azt, hogy nagyon hiányzik.

Mert olyan ember volt, aki nem alkudott. Akinek minden írása, publicisztikája egy kiáltás volt. Nem tudott, és nem akart semmilyen mutyiban, semmilyen háttéralkuban részt venni. Írni akart és harcolni – egy tisztességesebb életért.

Pályának utolsó húsz éve kiemelkedő internetes aktivitása révén különösen jól dokumentált. 

Szeretném önt arra kérni, számítógépének billentyűzetén pötyögje be a nevét. Andrassew Iván. A mint András, N mint Nándor, D mint…..Keressen rá a világhálón! Olvassa el mit írt. A verseit, a könyveit, a cikkeit, a naplóját. Mindent! Nem azért, mert megérdemli, hanem azért, mert fontos dolgokról szólt. Rólunk.

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Hideg, hó - kell a meleg sapka, sál! Saját kezűleg az igazi, mi adjuk hozzá a fonalat.

Válaszoljon helyesen játékunk kérdéseire és 3 kisorsolt nyertesünknek egy-egy garnitúrára való fonalat küldünk.

 

 >>>