Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

Madár Tamás

Színész vagyok, aki szöveget is ír, mert van, hogy rap-re adom a fejem. De van, hogy táncra perdülök, s énekelek is. És van úgy, hogy műsort vezetek. De nem csak vezetem, készítem is. Mi több, le is vezénylem magam. Szerencsére több felé is tudom fordítani a figyelmem. Azt hiszem, hogy ez az eddigi tapasztalataimnak köszönhető – s hol még az út vége?! 4 éves korom óta életem része a zene. A zene és a szöveg. Már, hogy én szövegelhessek. Persze, nem hülyeségeket. Na jó, néha azt is. Mértékkel. Értékkel. Voltam pizzafutár, ingatlanügynök, ács, burkoló, adminisztrátor, animátor… Mindezek összessége vagyok olykor ma is, ha az élet megkívánja. Papíron színész, informatikus és vendéglátós. De elsősorban és igyekszem mindig: Ember vagyok. Ember a rádióban is. Különböző műsorokkal. Hogy mik ezek?!

 

VISZONY

 

Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Füleljen rám/ránk és keressük együtt!

 

1001 és nem éjszaka

Kultúra- és zeneéhségem csillapíthatatlan, de mérsékelhető. Az egyik ilyen mérséklésem az ’1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz’ c. könyv volt. Igen, meghallgattam az összes lemezt. 400 nap alatt teljesítettem. Azóta is gyűjtöm be ezeket a lemezeket bakeliten. 1955-től 2007-ig tartott a kalandozásom. Egy varázslatos élményt adott nekem ez, a kicsivel több, mint egy éves zenei utazás.  Ezt az élményemet szeretném megosztani minden csütörtökön déltől, egy órában, Önökkel. Utazzunk együtt!

 

Magyar zene

Szintén zene. Magyar zene. Ebben a műsorban van, hogy a mikrofonnál vagyok, de van, hogy a távolból hallgatom. Ha távol vagyok, akkor egy órában szól a magyar zenei összeállításom, a több éves gyűjteményemből válogatva, az ’50-es évektől napjainkig. Ha a mikrofonnál vagyok, akkor nem egyedül ülök a rádióban. Van vendégem. Magyar vendégem. Előadó, zenész, zenekar, énekes… Tehetséges, gondolkodó művészek. Minden csüörtök 2. hetében este 9 órától szól a magyar zene, szól egy magyar hang. Ha szereti a sokszínűséget és a magyar zenét, akkor ne hagyja ki!

 

Szendvics

Táplálék a fejeknek. Mindenféle földi jó, ami egy jó szellemi-szendvicshez szükségeltetik. Van film, színház, fesztivál, könyv, gasztronómia, egészség, kiállítás, mozgás, szépség, s minden mi még beleférhet, s eszembe jut. De, mint minden étkezéshez, így a tízóraihoz is jó, ha vannak partnerek, és jó, ha van hallgatóság, ha vannak kíváncsi fülek. Várom Önöket szeretettel egy közös „étkezésre”, minden csütörtökön délelőtt 10 órától kettő órában. Legyen a vendégem egy finom szendvicsre. Fogyasszuk el együtt!

Madár Tamás karácsonyi zenei Összeállítása

2016-12-26 10 óra
2016-12-26 11 óra

 

• Ugrás 1001 és nem éjszaka • Csütörtök 12:00-13:00 •

• Ugrás Afrika Nap • 2017.05.25. Csütörtök 10:00-23:00 •

• Ugrás Magyar Zene • Péntek 12:00-13:00 •

• Viszony • kedd 19:00-21:00 •

2021-04-12 10 óra
2021-04-12 11 óra
Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Régi, 2017-s felvétel, de szerettük azokat, akikkel keresésbe fogtunk: Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály, azaz 'fésztufész' és Madár Tamás műsorát ismételjük..

Füleljen rám/ránk és keressük együtt!

( A 2017.09.05-i adás ismétlése )

2017-12-12 19 óra
2017-12-12 20 óra
A zene gyógyít. Rendez lelki viszonyokat, rendez belső gondolatokat, rendez, ha hagyjuk magunkat rendeztetni. Zenével ügyért, ügyekért. Zenével a Rákos Gyermekekért. Zenével és Seres Antallal. Ez a mai ’Viszony’.

( A 2017.12.05-i adás ismétlése )

2017-12-05 19 óra
2017-12-05 20 óra
A zene gyógyít. Rendez lelki viszonyokat, rendez belső gondolatokat, rendez, ha hagyjuk magunkat rendeztetni. Zenével ügyért, ügyekért. Zenével a Rákos Gyermekekért. Zenével és Seres Antallal. Ez a mai ’Viszony’.

2017-11-28 19 óra
2017-11-28 20 óra 
Mit ejtenek a számok? Hogyan hat a „matematika” az emberi kapcsolatokra? Hat-e egyáltalán? Az életünkbe belépő „kódokat” ismerve, láthatjuk-e mi vár ránk? Meghatározzák-e utunkat a numerológiai tényezők? Számos kérdés, számos válasz, egy „számos” emberrel.

A mai vendégem: Kiss Zoltán Zéró

2017-11-21 19 óra
2017-11-21 20 óra
Társkereső oldalak. Netes viszonyok. Szexuális, baráti, beszélgetős, pénzre utazó... Minden szóba jöhet. Mindenre van felület. Kereslet is van rá. Ahogy igény is. Miért? Mitől jobb? Vagy mitől rosszabb? Mi a veszélye? Mi az előnye? Sok kérdés felmerül. Talán a válaszok is megérkeznek. Remélhetőleg. Mindenestre keressük. Egy "guruval". A társkereső oldalak "gurujával". Az emberrel, aki minden mással is foglalkozik. Milyen dolgokkal? Milyenekkel nem?!

A mai vendégem: Weiler Péter

2017-11-14 19 óra
2017-11-14 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akivel ma keresésbe ’fog’ok: Dr. Radánovics-Nagy Dániel, fogorvos (is).

( A 2017.10.31-i adás simétlés )

2017-11-07 19 óra
2017-11-07 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akivel ma keresésbe kezdek: Szigeti Juli. Többek között: kínai-magyar viszony, zene-ember viszony, nyelv-nyelv viszony…

2017-10-31 19 óra
2017-10-31 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akivel ma keresésbe ’fog’ok: Dr. Radánovics-Nagy Dániel, fogorvos (is).

2017-10-24 19 óra
2017-10-24 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akivel ma keresésbe fogok: Kárász Eszter.

2017-10-17 19 óra
2017-10-17 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akivel ma keresésbe fogok: Schwartz Dávid.

2017-10-10 19 óra
2017-10-10 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akikkel ma keresésbe fogunk: Träger Lili (énekes, népdalénekes) és Szőllősi Lajos (gitáros).

2017-10-03 19 óra
2017-10-03 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akikkel ma keresésbe fogunk: Tallér Edina (író, újságíró) és Gerner Csaba (színész, rendező).

2017-09-26 19 óra
2017-09-26 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Mai partnerem a társkereső oldalak egyik "guruja": Weiler Péter.

2017-09-19 19 óra
2017-09-19 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akivel keresésbe fogunk: Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály, azaz 'fésztufész'.

Füleljen rám/ránk és keressük együtt!

( A 2017.09.05-i adás ismétlése )

2017-09-12 19 óra
2017-09-12 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Aki ma a keresésben partnerem: Trömböczky Péter, író-rendező.

2017-09-05 19 óra
2017-09-05 20 óra Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed-a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Különbözünk, mégis próbálunk úgy tenni, mintha egyeznénk. Válaszokat nem biztos, hogy kapunk, de keressük. Akivel keresésbe fogunk: Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály, azaz 'fésztufész'.

Füleljen rám/ránk és keressük együtt!

• Szendvics • 

2017-08-31 10 óra
2017-08-31 11 óra A mai 'Szendvics' az utolsó harapás. A délelőtti 'Madárkodás' utolsó harapása. Ez nem jelenti, hogy nem jelentkezem többször. Nem! Egy nagyon egyszerű bölcsességgel élve: "Minden vég egy új kezdet."

Tartsanak velem ma is. Fogyasszuk el együtt utolsó 'Szendvicsünket'!

2017-08-24 10 óra
2017-08-24 11 óra Szendvics-mix, avagy régebben elhangzott, ’Szendvics’-beli beszélgetések kerülnek terítékre, melyek a következők:

Feng Shui, Orsós Magnó Múzeum, Flippermúzeum, Beatles Múzeum, Kutyás Univerzum, hangszerkészítés.
Akikkel beszélgetek:
Lakberendező-térrendező, gyűjtő, kutyakiképző, hangszerkészítő.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

( A 2017.05.11-i adás ismétlése )

2017-08-17 10 óra
2017-08-17 11 óra A mai szendvics összetevői:

- Aurevoir
- Banki históriák,
- Mégegyszer, veled, ugyanitt!
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Zenész, jogvédő, színész-rendező.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-08-10 10 óra
2017-08-10 11 óra A mai szendvics összetevői:

- Catsby
- Fésztufész
- Banki históriák
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Jogvédő, színész-blogger, zenész.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-08-03 10 óra
2017-08-03 11 óra A mai szendvics összetevői:

- Babé Sila
- RIA
- FINA Budapest 2017
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Zenész, újságíró-követ.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-07-27 10 óra
2017-07-27 11 óra  Szendvics-mix, avagy régebben elhangzott, ’Szendvics’-beli beszélgetések kerülnek terítékre, melyek a következők:

Cipészet, kínai gyógyászat és kineziológia, Johnny’s Bistro, párkapcsolati konfliktuskezelés.
Akikkel beszélgetek:
Cipész-mester, kínai gyógyász-kineziológus, vendéglátó-tulajdonos, mediátor.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

( A 2017.04.06-i adás simétlése )

2017-07-20 10 óra
2017-07-20 11 óra Szendvics-mix, avagy régebben elhangzott, ’Szendvics’-beli beszélgetések kerülnek terítékre, melyek sorrendben a következők:

- Közel-Kelet és novella világ – Jászberényi Sándor (író, újságíró)
- A Zene Gyógyító Ereje, A Családokért-Tisztán Alapítvány – Aczél Tamás (énekes, zenész)
- Párkapcsolati konfliktuskezelés - Gönczi Dorka (mediátor)
- Tündérkertek – Kovács Gyula (erdész)
Ha kíváncsi a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.

2017-07-13 10 óra
2017-07-13 11 óra A mai szendvics összetevői:

- Képmás
- Fraja IV. – Mitől trendi egy interjú?
- Kutató-Mentő Szolgálat
- Sobri Jóska
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Zenész, újságíró, kutyamentő-kutató, ügyvezető igazgató.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-07-06 10 óra
2017-07-06 11 óra Szendvics-mix, avagy régebben elhangzott, ’Szendvics’-beli beszélgetések kerülnek terítékre, melyek sorrendben a következők:

- Közel-Kelet és novella világ – Jászberényi Sándor (író, újságíró)
- A Zene Gyógyító Ereje, A Családokért-Tisztán Alapítvány – Aczél Tamás (énekes, zenész)
- Párkapcsolati konfliktuskezelés - Gönczi Dorka (mediátor)
- Tündérkertek – Kovács Gyula (erdész)
Ha kíváncsi a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-06-29 10 óra
2017-06-29 11 óra A mai szendvics összetevői:

Magamon kívül, Group & Swing, Schwartz, Paracord.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Író, énekesnő, énekes, karkötőkészítő.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-06-22 10 óra
2017-06-22 11 óra Levelet kaptam. A következő sorokkal: 

„Kedves Tamás!
Most jelenleg nem hallgatom a
műsorát, de azért írok Önnek, mert Afrika-rajongó vagyok, és a Rádió Bézs Afrika-napi
különkiadását meghallgattam, és ott Ön fantasztikus műsort csinált, rendkívüli
öröm volt hallgatni.”

Ezen sorok olvasása után egyértelmű, hogy visszaidézzük az Afrika napot. Hogy pontosan mi is volt ez?! Füleljen, s kalandozzunk együtt újra. Afrikában.


( A 2017.05.25-i adás ismétlése )

2017-06-15 10 óra
2017-06-15 11 óra A mai szendvics összetevői:

ERöMŰVHÁZ, Addikt.hu, The QBS, Babé Sila.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Drámapedagógus-színész, addiktológiai konzultáns, zenész, R&B énekes.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-06-08 10 óra
2017-06-08 11 óra A mai szendvics összetevői:

The Medley’s, Bátori Országos Színjátszó Tábor, Mohikán, Közel-Kelet és novella világ.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Zenész, színész, író-újságíró.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-06-01 10 óra
2017-06-01 11 óra A mai szendvics összetevői:

Stand up-zeneszerzés-retro tárgyak háromszög, Emlékezz rám, Komplex képességfejlesztő program.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Humorista-zeneszerző-gyűjtő, énekes, sakkozó.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-05-18 10 óra
2017-05-18 11 óra A mai szendvics összetevői:

Őserő, Vonalkód, Hidegen fújnak a szelek.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Zenészek, alkotók, gondolkodók.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-05-11 10 óra
2017-05-11 11 óra Szendvics-mix, avagy régebben elhangzott, ’Szendvics’-beli beszélgetések kerülnek terítékre, melyek a következők:

Feng Shui, Orsós Magnó Múzeum, Flippermúzeum, Beatles Múzeum, Kutyás Univerzum, hangszerkészítés.
Akikkel beszélgetek:
Lakberendező-térrendező, gyűjtő, kutyakiképző, hangszerkészítő.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-05-04 10 óra
2017-05-04 11 óra MÜPA, fotózás, színész élet és ceremóniamesterség, jubileumi lemez.

Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Fotós, szerkesztő, színész-ceremóniamester, színész-énekes.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

( A 2017.03.02-i adás ismétlése )

2017-04-27 10 óra
2017-04-27 11 óra A mai ’Szendvics’ első órája egy korábban elhangzott beszélgetés felidézése, mégpedig egy színházi beszélgetésé. Pontosabban egy ’Kerekasztal’ beszélgetésé. Március 16-án Boros Ádámmal beszélgettem a Kerekasztal Színház és a Traningspot Társulat kapcsán.

A második órában is egy korábbi adásból csemegézünk, mégpedig a február 16-ai műsorból, amikoron is a Spirit Színház és a lakásmegtakarítás volt terítéken.

Harapjunk bele!

2017-04-20 10 óra
2017-04-20 11 óra Újra aktuális. Újra játszanak. Kik? Mit? Álljon itt most egy korábbi beszélgetés, amely újra értelmet nyert, s a hozzá tartozó ajánló, ugyanis a „srácok” megint a színház csatasorába állnak. A helyszín ugyanaz, a két „fickó” ugyanaz, az időpont változott. Április 22-ére.

„Ma rendhagyó ’Szendvicsre’ számíthatnak. Nem egyedül leszek a stúdióban. Két remek ember érkezik hozzám. Két remek színész érkezik hozzám. Két tehetség érkezik hozzám. Beszélgetni fogunk. Vagy beszéltetem őket. Vagy ők beszéltetnek engem. Játékosan, barátságosan. Humorral, értelemmel. Szeretettel. Ahogy várom őket. S ahogy ők érkeznek. Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor. Persze a szokásos öntetek nem maradnak el. Dr. Radánovics Nagy Dániel ma is segítségünkre lesz a fogászat terén. De lesz horoszkóp és köszöntjük a névnaposokat is. Tudják?! Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Fogyasszuk el együtt!”

2017-04-13 10 óra
2017-04-13 11 óra A mai szendvics összetevői:

Fehér éjszaka, avagy fehér bot, fehér fény, fehér szaxofon. Eszkuláp Egyesület.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Lélek zenész. Lélek dolgozó.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-04-06 10 óra
2017-04-06 11 óra Szendvics-mix, avagy régebben elhangzott, ’Szendvics’-beli beszélgetések kerülnek terítékre, melyek a következők:

Cipészet, kínai gyógyászat és kineziológia, Johnny’s Bistro, párkapcsolati konfliktuskezelés.
Akikkel beszélgetek:
Cipész-mester, kínai gyógyász-kineziológus, vendéglátó-tulajdonos, mediátor.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-03-30 10 óra
2017-03-30 11 óra A mai szendvics összetevői:

Fülesbagoly Tehetségkutató, hangszerkészítés, kutyás univerzum.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Szervező, hangszerkészítő mester, babérkoszorús kutyakiképző mester.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-03-23 10 óra
2017-03-23 11 óra A mai szendvics összetevői:

Lóci játszik, Tavaszi Művészeti Fesztivál, Etyeki Piknik, kihalt szakmák (2.rész).
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-03-16 10 óra
2017-03-16 11 óra A mai szendvics összetevői:

Kerekasztal Színház, Traningspot Társulat, Idegen, extrém biciklizés, kihalt szakmák (2.rész).
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Drámapedagógus-színész, zenekarvezető, extrém bringás.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-03-09 10 óra
2017-03-09 11 óra A mai szendvics összetevői:

Beatles Múzeum, The Blackbirds, puzzle mánia, kihalt szakmák.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Tulajdonos-alapító, dobos, puzzle „őrült”.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-03-02 10 óra
2017-03-02 11 óra MÜPA, fotózás, színész élet és ceremóniamesterség, jubileumi lemez.

Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Fotós, szerkesztő, színész-ceremóniamester, színész-énekes.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-02-23 10 óra
2017-02-23 11 óra A mai szendvics összetevői:

A Zene Gyógyító Ereje, A Családokért-Tisztán Alapítvány, Waldorf Catering, HandaBanda
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Polihisztor, Bankett manager, Gyermek-barátok.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-02-16 10 óra
2017-02-16 11 óra A mai szendvics összetevői:

Erox, Spirit, Asztrológia, Lakásmegtakarítás.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Énekes, asztrológus, színész, tanácsadó.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-02-09 10 óra
2017-02-09 11 óra A mai szendvics összetevői:

Hungarikum Gombfoci Háza Múzeum, ManGoRise, Budapesti Mangalica Fesztivál, Pilisi Kavalkád Fánkfesztivál.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Gombfocista, zenész, szervező.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-02-02 10 óra
2017-02-02 11 óra A mai szendvics összetevői:

Párkapcsolati konfliktuskezelés, virágkötészet, Vaklárma, mitsportoljak.hu.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Mediátor, virágkötő, zenész, sporttanácsadó.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-01-26 10 óra
2017-01-26 11 óra A mai szendvics összetevői:

Mackófesztivál, Rátkai Márton Színházi Műhely, Johnny’s Bistro, Fangler's.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Alkotók, gondolkodók, vendéglátók.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-01-19 10 óra
2017-01-19 11 óra A mai szendvics összetevői:

Színház, színház… és színház-
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Színészek.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-01-12 10 óra
2017-01-12 11 óra A mai szendvics összetevői:

Vukán és a fogászat, Cirkusz-KA, Tündérkert, Kultúrpajta.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Orvos, énekes, őrző, teremtő.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2017-01-05 10 óra
2017-01-05 11 óra A mai szendvics összetevői:

Flippermúzeum, Orsós Magnó Múzeum, Csók István Antikvitás, Made In Pécs
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Gyűjtők, tulajdonosok, szervezők.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-12-29 10 óra
2016-12-29 11 óra A mai szendvics összetevői:

Szilveszter, Szilveszter… és Szilveszter.
Az állandó öntetek maradnak:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
… nos, azok mind Szilvesztereznek.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a karácsonyi tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-12-22 10 óra
2016-12-22 11 óra A mai szendvics összetevői:

Karácsony, Karácsony… és Karácsony.
Az állandó öntetek maradnak:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
… nos, azok mind Karácsonyoznak.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a karácsonyi tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-12-15 10 óra
2016-12-15 11 óra Ma rendhagyó ’Szendvicsre’ számíthatnak. Nem egyedül leszek a stúdióban. Két remek ember érkezik hozzám. Két remek színész érkezik hozzám. Két tehetség érkezik hozzám. Beszélgetni fogunk. Vagy beszéltetem őket. Vagy ők beszéltetnek engem. Játékosan, barátságosan. Humorral, értelemmel. Szeretettel. Ahogy várom őket. S ahogy ők érkeznek. Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor. Persze a szokásos öntetek nem maradnak el. Dr. Radánovics Nagy Dániel ma is segítségünkre lesz a fogászat terén. De lesz horoszkóp és köszöntjük a névnaposokat is. Tudják?! Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.

Fogyasszuk el együtt!

2016-12-08 10 óra
2016-12-08 11 óra A mai szendvics összetevői:

Pezsgők tradicionális kóstolója, zöld gyep, Erasmus.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Sommelier, tanár, gyepmester.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-12-01 10 óra
2016-12-01 11 óra A mai szendvics összetevői:

Kövek a zsebben, Holló Együttes, Napvirág szappan, Center Tanoda.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Színész, zenész, oktató, szappankészítő.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-11-24 10 óra
2016-11-24 11 óra A mai szendvics összetevői:

Cipő, textil, életvezetés.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Cipész, textil dizájner, coach.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-11-10 10 óra
2016-11-10 11 óra A mai szendvics összetevői:

Kínai gyógyászat és kineziológia, színház és mindennapok, kert- és tájépítészet.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Természetgyógyász, színész, kertépítő.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-11-03 10 óra
2016-11-03 11 óra A mai szendvics összetevői:

A negyvenkettedik széken ülő nő, A martfűi rém, A virágkötő, A Feng Shui szakértő.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Író, színész, virágkötő, lakberendező.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-10-27 10 óra
2016-10-27 11 óra A mai szendvics összetevői:

Pléh Csárda, Kowalsky meg a Vega, Tanuló Sarok, Számmisztika.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Vezetők, szervezők, mesterek.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-10-20 10 óra
2016-10-20 11 óra A mai szendvics összetevői:

Esküvő Kiállítás, Művészház, virágkötészet, asztrológia.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Vezetők, szervezők, mesterek.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-10-13 10 óra
2016-10-13 11 óra A mai szendvics összetevői:

Olasz konyha, Kürtöskalács újratöltve, ShowBarlang, Kultcafé, Rehab.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Alapítók, tulajdonosok, ötletgazdák.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-10-06 10 óra
2016-10-06 11 óra A mai szendvics összetevői:

Nemzetközi Gitárfesztivál, Burgonya Fesztivál, Csokoládé Múzeum, Segway túra.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek:
Szervezők, ötletgazdák.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-09-29 10 óra
2016-09-29 11 óra A mai szendvics összetevői:

Teaház, rétesház, olasz konyha, börtönrádió, fogászati prevenció.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap, időjárás.
Akikkel beszélgetek:
Több tulajdonos, egy szervező, egy alapító és egy fogdoktor.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

2016-09-22 10 óra
2016-09-22 11 óra A mai szendvics összetevői:

Bor, zenei maraton, bűvészet, női stand up, tenor- és basszusharsona verseny, fogászati prevenció.
Akikkel beszélgetek: Károly, Botond, Éva, Helga, ,Gusztáv, Dániel.
Ha kíváncsi vagy a vezetéknevekre (is) és fogyasztanál egy jó szendvicset, akkor tarts velem! 
Fogyasszuk el együtt!

2016-09-15 10 óra
2016-09-15 11 óra A mai szendvics összetevői:

Hamburger, bor, középkor, fesztivál, fogászat, edzés.
Akikkel beszélgetek:
Hamburger-mester, borkirály, új-középkori „koponya”, fesztivál „agy”, „ember”-fogorvos, crossfit edző.
S hogy ki kicsoda?! Mindenre fény derül!

Tarts velem és fogyasszuk el együtt!

2016-09-08 10 óra
2016-09-08 11 óra A mai Szendvics összetevői:

Kávé, sör, fesztivál, utcabál.
Akikkel beszélgetek:
Barista, sörfőző, vezető, szervező.

Fogyasszuk el együtt!

• Magyar zene ismétlések •

2021-02-15 22 óra ( A 2017.06.26-i és a 2018.06.29-i adás ismétlése )

2018-08-24 12 óra ( A 2017.08.21-i adás ismétlése )

2018-08-17 12 óra ( A 2017.08.14-i adás ismétlése )

2018-08-10 12 óra ( A 2017.08.07-i adás ismétlése )

2018-08-03 12 óra ( A 2017.07.31-i adás ismétlése )

2018-07-27 12 óra ( A 2017.07.24-i adás ismétlése )

2018-07-20 12 óra ( A 2017.07.17-i adás ismétlése )

2018-07-13 12 óra ( A 2017.07.10-i adás ismétlése )

2018-07-06 12 óra ( A 2017.07.03-i adás ismétlése )

2018-06-29 12 óra ( A 2017.06.26-i adás ismétlése )

2018-06-22 12 óra Az Idegen semmiről sem hazudik, nincs felesleges sor, sem hang. Az Idegen egység, ami izgalmas utazásra hív és magával ragad. Az Idegen olyan underground élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt, minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen több félelem”.

A mai vendégeim: Idegen.

( A 2017.06.19-i adás ismétlése )

2018-06-15 12 óra Twentees tagjai az MTV-korszak gyermekei: a legkülönbözőbb angolszász gitárzenéken nőttek fel, indie rock/pop rock dalaikban felfedezhető a garázsbandák lazasága, de a popos refréneket sem nélkülözik. A zenekar 2013 végén adta ki első kislemezét, rajta a slágeres, klippel is megtámogatott 2Face-szel, melyet a Never Get Enough-hoz forgott videó követett. 2012-es alakulásuk óta számos koncerten vannak már túl, fesztiválok és vidéki klubok mellett láthatóak voltak már az A38 Hajó és a Barba Negra Track színpadán is. A 2015-ös Dunai Regatta zenei tehetségkutatójáról az első helyet, 2014 novemberében a KERET blog tehetségkutatójáról különdíjat hoztak el, valamint bekerültek a Cseh Tamás Program induló előadókat támogató 2015-ös szériájába. 

Bemutatkozó nagylemezük 2015 márciusában jelent meg Sing, Dance, Cry néven. A debütalbumot követő Boldogság Kht. című daluk rotációban került a budapesti rádiók műsorába, emellett több vidéki rádióban is napi szinten szólal meg a zenéjük. Egy évvel később, 2016 májusában jelent meg az elődével szemben már túlnyomóan magyar dalokat tartalmazó második nagylemezük, a Múlandó. A Twentees az új albummal felírta magát a legígéretesebb hazai feltörekvő zenekarok listájára.

A mai vendégeim: a Twentees.

 

( A 2017.06.12-i adás ismétlése )

2018-06-08 12 óra ( A  2017.06.05-i adás ismétlése )

2018-06-01 12 óra SKYHŐS - A szupercsapat!

2016-ban különösen álltak a csillagok, sokminden átrendeződött, átadta helyét valami újnak. Ekkor találkozott össze öt öntörvényű, sok próbát kiállt, különleges képességű zenész, akikből egy pillanat alatt szupercsapat formálódott. A SKYHŐSök a hazai könnyűzenében hosszú évek óta ismert és elismert arcok. Összesen legalább 100 lemezzel, sikeres produkciókkal, egy tucat zenei díjjal a hátuk mögött, eddig rejtett képességekkel és remek zenékkel indulnak februárban a KYHŐS küldetésre. Keresd az ember- vagy állatbőrbe bújt szuperhősöket a facebookon, youtube-on, interneten és az életben. Jelszó: SKYHŐS

A mai vendégeim: Németh Gábor ’Némó’ és Kiss Sándor

( A 2017.05.29-i adás ismétlése )

2018-05-25 12 óra Szlávics Anna budapesti énekes-gitáros-dalszerző zenei utazó-cirkuszával hét év alatt bejárta Európa majd minden szegletét. Utcazenétől a legkülönfélébb színpadokon énekelte, játszotta dalait. Ezek lenyomata hat Cirkusz-KA lemezen jelent meg. A kalandozásokból készült a képzeletbeli road-movie, zenéjét 2016-tól új zenekara, az Anna Mur játssza. Anna dalai személyes történetek, játékos vallomások finom és kidolgozott popzenei környezetben, keserű-édes humorral, és a rá jellemző egyéni hanggal fűszerezve. A „Hold lapos”, a „szív csak egy poros porond”, a bor hol édes, hol keserű...a muzsika öröm.

Személyes popzene magyarul, trip-hop, downtempo, bossa nova ízekkel.

A mai vendégem: Anna Mur, azaz Szlávics Anna

( A 2017.05.22-i adás ismétlése )

2018-05-18 12 óra ( A 2017.05.15-i adás ismétlése )

2018-05-11 12 óra ( A 2017.05.08-i adás ismétlése ) 

2018-05-04 12 óra ( A 2017.05.01-i adás ismétlése )

2018-04-27 12 óra ( A 2017.04.24-i adás ismétlése )

2018-04-20 12 óra ( A 2017.04.17-i adás ismétlése )

2018-04-13 12 óra ( A 2017.04.10-i adás ismétlése )

2018-04-06 12 óra Van egy szőke, szeleburdi, szép hangú lány, akiről 5 évesen még logopédusa nem mondta volna, hogy valaha ezen a pályán fog elhelyezkedni. Mára aktív énekesnő, hangképző tanár, és hamarosan végzett logopédus ő maga is. Saját dalai készülnek, soul, rhythm and blues, improvizatív vokális zene irányából. Fogunk róla hallani a közeljövőben.

A mai vendégem: Mayer Blanka

( A 2017.04.03-i adás ismétlése )

2018-03-23 12 óra Babarci Bulcsú több, mint két évtizede zenél aktívan, ír dalokat, muzsikát, dalszövegeket. A TükeZoo duónak nyolc éven át volt dalszerző-frontembere, ez idő alatt szép sikereket élhettek meg (2013 Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díj; 2014 Kalap Kabát első díj; rendszeres meghívott fellépések a Quimby, HS7 és Vad Fruttik zenekarok társaságában, vagy a Kiscsillag és Péterfy Bori előtt). Bulcsú emellett írt szöveget a Ladánybene 27-nek, Petruska Andrást első lemeze óta segíti társszerzőként, a Bóbita Bábszínház színpadi produkcióihoz 2014-ben és 2016-ban komponált zenét. 2017 tavaszán jelenik meg első, fogyasztáskritikus szólóalbuma. Kerek egy év visszavonulás és alkotói munka eredménye 12 dal, melyek új lendületet adnak elhivatásának és – remélhetőleg – a jövőben sok más hasonlóan gondolkodó útkereső embernek is.

A mai vendégem: Babarci Bulcsú.

( A 2017.03.27-i adás ismétlése )

2018-03-16 12 óra A zenekar stílusát tekintve különféle zenei hatásokból építkezik. Az alternatív rock, az electronica, és a pop elemei egyaránt megtalálhatóak zenéjükben. 

2014. január 29-én jelent meg a banda első EP hosszúságú hanganyaga, Nefelejcsutca címmel. A Nefelejcsutcán található dalok közül, a Felhívás keringőre rotációba került a rádiókba. A banda eddigi legnagyobb sikereként könyveli el, hogy 2014 októberének végén, felléphetett a Hiperkarma Halloween-en, (Patikadomb, Bermuda, Hiperkarma) amely a Hiperkarma visszatérő és lemezbemutató bulija is volt egyben. 
2015-ös első kiadványuk a Süssön c. dal volt, amely már az 1G Records gondozásában jelent meg. A zenekar alakulása óta a Hiperkarma, a The Biebers, a Bëlga, a Bermuda, a Kelemen Kabátban, a Magna Cum Laude és a Mary PopKids társaságában is fellépett már. A Patikadomb 2016-ban a Belmondo, majd a Zaporozsec vendégeként járta az országot.

A mai vendégeim: Dobos Gábor és Ujvári Gyula.

( A 2017.03.20-i adás ismétlése )

2018-03-09 12 óra 

( A 2017.03.13-i adás ismétlése )

2018-03-02 12 óra Mindenkit meglep új szólólemezével Juhász Attila Jack. A Budapest Jazz Orchestra és az egykori Club 54 zenekar zongoristája szabadjára engedte a tehetségét, és a What If I Could című albumon a jazz és a disco mellett filmzene hangulatú szerzemény, dögös lüktetésű funky, rádióbarát rock és egy szál zongorás romantika is helyet kapott.

( A 2017.03.06-i adás simétlése )

2018-02-23 12 óra ( A 2017.02.27-i adás ismétlése )

2018-02-16 12 óra ( A 2017.02.20-i adás ismétlése )

2018-02-09 12 óra ( A 2017.02.13-i adás ismétlése )

2018-02-02 12 óra ( A 2017.02.06-i adás ismétlése )

• Magyar zene • Péntek 12:00-13:00 •

2018-01-26 12 óra

2018-01-19 12 óra

2018-01-12 12 óra

2018-01-05 12 óra

2017-12-29 12 óra

2017-12-22 12 óra

2017-12-15 12 óra

2017-12-08 12 óra

2017-12-01 12 óra

2017-11-24 12 óra

2017-11-17 12 óra

2017-11-10 12 óra „Már korán vonzani kezdett a művészet a tánc, az éneklés. Könnyű volt az alapokat elsajátítanom, hiszen édesapám Bokor János, aki előadóművész és énekes.”
Mai vendégem: RIA, azaz Bokor Marianna.

2017-11-03 12 óra A Medley’s kemény rockos riffeket öltöztet blues köntösbe, szerelmes balladákat ruház fel a reggae lüktetésével, az urbánus rock világát eleveníti meg a hip-hop eszközeivel, vagy éppen a ’60-70-es évek progresszív rockját hozza össze a 2010-es évek diszkózenéjével, de az előzőek bármilyen variációja elképzelhető. Nem véletlen a névválasztás sem, hiszen a banda nem elégszik meg egy zenei irányzattal, vagy azzal, hogy beskatulyázzák valahova. A Medley’s érzelmi hullámvasútra visz, intenzív stílusörvénybe hajt, a szöveg és a zene együttes erejével ragad magával.

A mai vendégem: The Medley’s.

2017-10-27 12 óra

2017-10-20 12 óra

2017-10-13 12 óra

2017-10-06 12 óra

2017-09-28 21 óra

2017-09-14 21 óra

2017-08-28 20 óra

2017-08-21 20 óra

2017-08-14 20 óra

2017-08-07 20 óra

2017-07-31 20 óra

2017-07-24 20 óra

2017-07-17 20 óra

2017-07-10 20 óra

2017-07-03 20 óra

2017-06-26 20 óra

2017-06-19 20 óra Az Idegen semmiről sem hazudik, nincs felesleges sor, sem hang. Az Idegen egység, ami izgalmas utazásra hív és magával ragad. Az Idegen olyan underground élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt, minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen több félelem”.

A mai vendégeim: Idegen.

2017-06-12 20 óra A Twentees tagjai az MTV-korszak gyermekei: a legkülönbözőbb angolszász gitárzenéken nőttek fel, indie rock/pop rock dalaikban felfedezhető a garázsbandák lazasága, de a popos refréneket sem nélkülözik. A zenekar 2013 végén adta ki első kislemezét, rajta a slágeres, klippel is megtámogatott 2Face-szel, melyet a Never Get Enough-hoz forgott videó követett. 2012-es alakulásuk óta számos koncerten vannak már túl, fesztiválok és vidéki klubok mellett láthatóak voltak már az A38 Hajó és a Barba Negra Track színpadán is. A 2015-ös Dunai Regatta zenei tehetségkutatójáról az első helyet, 2014 novemberében a KERET blog tehetségkutatójáról különdíjat hoztak el, valamint bekerültek a Cseh Tamás Program induló előadókat támogató 2015-ös szériájába. 

Bemutatkozó nagylemezük 2015 márciusában jelent meg Sing, Dance, Cry néven. A debütalbumot követő Boldogság Kht. című daluk rotációban került a budapesti rádiók műsorába, emellett több vidéki rádióban is napi szinten szólal meg a zenéjük. Egy évvel később, 2016 májusában jelent meg az elődével szemben már túlnyomóan magyar dalokat tartalmazó második nagylemezük, a Múlandó. A Twentees az új albummal felírta magát a legígéretesebb hazai feltörekvő zenekarok listájára.

A mai vendégeim: a Twentees.

2017-06-05 20 óra

2017-05-29 20 óra SKYHŐS - A szupercsapat!

2016-ban különösen álltak a csillagok, sokminden átrendeződött, átadta helyét valami újnak. Ekkor találkozott össze öt öntörvényű, sok próbát kiállt, különleges képességű zenész, akikből egy pillanat alatt szupercsapat formálódott. A SKYHŐSök a hazai könnyűzenében hosszú évek óta ismert és elismert arcok. Összesen legalább 100 lemezzel, sikeres produkciókkal, egy tucat zenei díjjal a hátuk mögött, eddig rejtett képességekkel és remek zenékkel indulnak februárban a SKYHŐS küldetésre. Keresd az ember- vagy állatbőrbe bújt szuperhősöket a facebookon, youtube-on, interneten és az életben. Jelszó: SKYHŐS

A mai vendégeim: Németh Gábor ’Némó’ és Kiss Sándor

2017-05-22 20 óra Szlávics Anna budapesti énekes-gitáros-dalszerző zenei utazó-cirkuszával hét év alatt bejárta Európa majd minden szegletét. Utcazenétől a legkülönfélébb színpadokon énekelte, játszotta dalait. Ezek lenyomata hat Cirkusz-KA lemezen jelent meg. A kalandozásokból készült a képzeletbeli road-movie, zenéjét 2016-tól új zenekara, az Anna Mur játssza. Anna dalai személyes történetek, játékos vallomások finom és kidolgozott popzenei környezetben, keserű-édes humorral, és a rá jellemző egyéni hanggal fűszerezve. A „Hold lapos”, a „szív csak egy poros porond”, a bor hol édes, hol keserű...a muzsika öröm.

Személyes popzene magyarul, trip-hop, downtempo, bossa nova ízekkel.

A mai vendégem: Anna Mur, azaz Szlávics Anna

2017-05-15 20 óra

2017-05-08 20 óra

2017-05-01 20 óra

2017-04-24 20 óra

2017-04-17 20 óra

2017-04-10 20 óra

2017-04-03 20 óra Van egy szőke, szeleburdi, szép hangú lány, akiről 5 évesen még logopédusa nem mondta volna, hogy valaha ezen a pályán fog elhelyezkedni. Mára aktív énekesnő, hangképző tanár, és hamarosan végzett logopédus ő maga is. Saját dalai készülnek, soul, rhythm and blues, improvizatív vokális zene irányából. Fogunk róla hallani a közeljövőben.

A mai vendégem: Mayer Blanka

2017-03-27 20 óra Babarci Bulcsú több, mint két évtizede zenél aktívan, ír dalokat, muzsikát, dalszövegeket. A TükeZoo duónak nyolc éven át volt dalszerző-frontembere, ez idő alatt szép sikereket élhettek meg (2013 Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díj; 2014 Kalap Kabát első díj; rendszeres meghívott fellépések a Quimby, HS7 és Vad Fruttik zenekarok társaságában, vagy a Kiscsillag és Péterfy Bori előtt). Bulcsú emellett írt szöveget a Ladánybene 27-nek, Petruska Andrást első lemeze óta segíti társszerzőként, a Bóbita Bábszínház színpadi produkcióihoz 2014-ben és 2016-ban komponált zenét. 2017 tavaszán jelenik meg első, fogyasztáskritikus szólóalbuma. Kerek egy év visszavonulás és alkotói munka eredménye 12 dal, melyek új lendületet adnak elhivatásának és – remélhetőleg – a jövőben sok más hasonlóan gondolkodó útkereső embernek is.

A mai vendégem: Babarci Bulcsú.

2017-03-20 20 óra A zenekar stílusát tekintve különféle zenei hatásokból építkezik. Az alternatív rock, az electronica, és a pop elemei egyaránt megtalálhatóak zenéjükben. 

2014. január 29-én jelent meg a banda első EP hosszúságú hanganyaga, Nefelejcsutca címmel. A Nefelejcsutcán található dalok közül, a Felhívás keringőre rotációba került a rádiókba. A banda eddigi legnagyobb sikereként könyveli el, hogy 2014 októberének végén, felléphetett a Hiperkarma Halloween-en, (Patikadomb, Bermuda, Hiperkarma) amely a Hiperkarma visszatérő és lemezbemutató bulija is volt egyben. 
2015-ös első kiadványuk a Süssön c. dal volt, amely már az 1G Records gondozásában jelent meg. A zenekar alakulása óta a Hiperkarma, a The Biebers, a Bëlga, a Bermuda, a Kelemen Kabátban, a Magna Cum Laude és a Mary PopKids társaságában is fellépett már. A Patikadomb 2016-ban a Belmondo, majd a Zaporozsec vendégeként járta az országot.

A mai vendégeim: Dobos Gábor és Ujvári Gyula.

2017-03-13 20 óra

2017-03-06 20 óra Mindenkit meglep új szólólemezével Juhász Attila Jack. A Budapest Jazz Orchestra és az egykori Club 54 zenekar zongoristája szabadjára engedte a tehetségét, és a What If I Could című albumon a jazz és a disco mellett filmzene hangulatú szerzemény, dögös lüktetésű funky, rádióbarát rock és egy szál zongorás romantika is helyet kapott.

A mai vendégem: Juhász Attila Jack.

2017-02-27 20 óra

2017-02-20 20 óra

2017-02-13 20 óra

2017-02-06 20 óra

2017-01-30 20 óra

2017-01-23 20 óra Azt mondják „csajozós rockot” játszanak. A rockkal még úgy, ahogy képben vagyunk. Jó esetben. No, de kérem, mi is az, hogy „csajózos rock”! Mitől csajozós?! Vagy kitől?! Remélem választ kapok erre a kérdésre. Persze, nem csak erről beszélgetünk. Ha egyáltalán lesz lehetőségem kérdezni, ugyanis olyan arcokkal ülök le a stúdióba, akik szeretnek beszélni. Mi több! Életük a beszéd. Is.

A mai vendégeim: a Bekvart zenekar.

 

2017-01-16 20 óra A Kolorful zenekar 2015 őszén alakult. A kísérletezés korszaka után mára saját bevallásuk szerint leginkább a brit pop hagyományait követik, amit elektronika fűszerez. A zenekar célja, hogy egyedi zenei világot teremtsen, melyet a magyarul megszólaló dalok szövegvilága hoz még közelebb a közönséghez. Az elmúlt években több fesztiválra is meghívást kaptak, az egyik legnagyobb koncertjük pedig a Sziget Fesztiválon volt.

A mai vendégeim: a Kolorful zenekar.

2017-01-09 20 óra Csak magyar zene.

2017-01-02 20 óra Végre újra itt vannak. Végre új lemezzel érkeztek. Végre újra beszélgethetünk. Végre megint népzene. Népzene, ahogy ők gondolják. Ők azt mondják: „Ez van!”

A mai vendégeim: a SebtiBend zenekar.

2016-12-19 20 óra Van egy fiatalos, lendületes, az amerikai rádiókban gyakran hallható magyar zenekar. Ez a zenekar 4 lemezes Jazz-Pop-Funk banda, akik rendszeresen játszanak Amerikában. Tavaly felkerültek a Billboard Top30-ra. Immár visszatérő vendégek lettek Amerikában - ebben idén a Cseh Tamás program sokat segített.

A mai vendégeim: A Peet Projectből, Ferencz Péter és Magán Olivér.

2016-12-12 20 óra Első állomásként karácsonyi koncert. Második állomásként esküvő. Mindent összeköt a zene. Távolról is. De most itt van a közelben.

A mai vendégem: Faani, azaz Walla Fanni

• Kalap Helyettesítő műsor • Csütörtök • 10:00-12:00

2016-09-01 10 óra
2016-09-01 11 óra Kalap • Csütörtök 10:00-12:00 • Faragó Judit helyettesítése lévén Madár Tamás vezeti a mai műsort.

2016-08-25 10 óra
2016-08-25 11 óra Kalap • Csütörtök 10:00-12:00 • Faragó Judit helyettesítése lévén Madár Tamás vezeti a mai műsort.

2016-08-18 10 óra
​2016-08-18 11 óra Kalap • Csütörtök 10:00-12:00 • Faragó Judit helyettesítése lévén Madár Tamás vezeti a mai műsort.

2016-08-11 10 óra
2016-08-11 11 óra Kalap • Csütörtök 10:00-12:00 • Faragó Judit helyettesítése lévén Madár Tamás vezeti a mai műsort.

2016-08-04 10 óra
2016-08-04 11 óra Kalap • Csütörtök 10:00-12:00 • Faragó Judit helyettesítése lévén Madár Tamás vezeti a mai műsort.

• 1001 és nem éjszaka Ismétlések • Csütörtök 12:00-13:00 •

2019-08-29 12 óra  Aldous Huxley után szabadon.

Kalózrádió hangulat.
Börtön helyett katonai szolgálat.
Bob Dylan és a banda.
Az első rock koncepcióalbumok egyike.
A korszak divatos témáinak elkerülése.
Vállaltan biszexuális.
Vállaltan műsorvezető.
Vállaltan ’60-as évek.
Vállaltan 1001.

( A 2016.10.13.-i adás ismétlése )

2019-08-22 12 óra Mexikói származású polgárjogi aktivista.
A chicagói 43. utca egy szakasza.
Névváltoztatások sora.
Soul és temetkezés.
Feldolgozásoktól az egyediségig.
A mama és a papa.
LSD inspirálta pszichedelikus rock úttörők.
’60-as évek.
Nem éjszaka.

( A 2016.10.06-i adás ismétlése )

2019-08-15 12 óra Az olasz származású amerikai.

Skót, ír- és francia gyökerű király.
A rock & roll úttörője.
A jazztörténet legnagyobb hatású alakja.
A klasszikus blues ereje.
Utazás az ’50-es években.
Nem éjszaka.

( A 2016.09.29-i adás ismétlése )

2019-08-08 12 óra Két szomszéd zenekara.
Egy termékeny dalszerző.
Egy suttyó, aki vitte valamire.
Mosoly az arcon.
Amerika felfedezése.
Amerikai idióta.
Magyar műsor.
1001 és nem éjszaka.

 

( A 2016.09.22-i adás ismétlése )
 

2019-08-01 12 óra Utolsó tangó párizsban.

Jacksonville-i fenegyerek.
Gospel kíséret.
Rasszizmus elleni fellépés.
Pszichedelikus zene és hipnózis.
Elefánt album.
Kamera dal.
Zenés műsor.
1001 és nem éjszaka.

( A 2016.09.15-i adás ismétlése )

2019-07-25 12 óra Éteri hullám.
Kortárs R&B.
Zenei producer.
Zenész gorillák.
Demokrácia nélküliség.
New York.
1001 és nem éjszaka.

( A 2016.09.08-i adás ismétlése )

2019-07-18 12 óra Független nők.

Politikus zenekar.
Elektronikus zene.
Labda és keksz.
Gondolatok az öltözködésről.
Magáyos nap.
Színes műsor.
Jó zenék.
1001.


( A 2016.09.01-i adás ismétlése )

2019-07-11 12 óra Isten báránya.
Tanárnő és könyvelő gyermeke.
Skót dobos.
Nem kis zenekar.
Epikus kiadó.
Bariton énekes.
Bézs műsorvezető.
1001 lemez.

( A 2016.08.25-i adás ismétlése )

2019-07-04 12 óra Büntető csók.
Zenei sárga.
Csodálatos nap.
Kiáltó dallam.
Rádió fej.
Fáradt játék.
Fiatalnak lenni.
2000-es években utazni.
1001-et hallgatni.

( A 2016.08.18-i adás ismétllése )

2019-06-27 12 óra Sztriptíz táncosból frontember.
Érzelemről érzelmesen.
Barkács módszerrel, minimális pénzből.
Tangó tánchoz tangó zene.
Fiúcsapattól a mozivászonig.
1001-féleképpen a 2000-es években.

( A 2016.08.11-i adás ismétlése )

2019-06-20 12 óra A magyar gulyásleves nem egyenlő a német gulasch-sal.
A „sziget”, amely egy lemezkiadó.
Gyilkosságok és balesetek végrehajtása miatt betiltva.
Elveszett lelkek egy albumon.
Az első amerikai elnök, aki lemondott hivataláról.
Emlékül egy tetoválás és dalok sora.
2000 ok egy műsorra.
1001-es utazás a kétezres években.

( A 2016.08.04-i adás ismétlése )

2019-06-13 12 óra Hogyan állt össze a bemutatkozó album?
Honnan indulva jutott idáig?
Ki vágyott mindig is arra, hogy színpadon állhasson?
Hogyan jutott el a punktól a tradicionális amerikai zenékig?
Mi köze Illinois államnak a zenéhez?
Kik értek el botrányos viselkedéssel győzelmet?
Kik hallgatják az 1001-et? Te hallgatod?

( A 2016.07.28-i adás ismétlése )

2019-06-06 12 óra Tangó zene.
Orpheus lantja.
Elefánt album.
Politika dal.
Ollós nővérek.
Beszélő műsorvezető.
Zenés műsor.
2000-es évek.

( A 2016.07.21-i adás ismétlése )

2019-05-30 12 óra Ejtőernyők. 
Galambok.
Levegő.
Filc.
Bárányborda.
Őszinteség.
Zene.
1001.
2000.

( A 2016.07.14-i adás ismétlése )

2019-05-23 12 óra Ferenc Ferdinánd Főherceg zenekara.
Avantgárd témák, avagy art rock.
Punkból a pop-rock felé.
Üdítő, friss hatású elektronika.
Jó zenék, 1001 módon.
Dátumok: 2003, 2004, 2005.

( A 2016.07.07-i adás ismétlése )

2019-05-16 12 óra Reakció a szeptember 11-ei támadásokra.
Album szívfájdalomról, elnéptelenedésről és magányról.
Melankolikus, fájdalmas, de popos.
Nőként a zenélésről és a rappelésről.
Szigorú, szegény, baptista, gyapotültetvényes család gyermeke.
Az énekes, aki színész, de ruhatervező is.
A műsorvezető, aki Madár.
A műsor, ami 1001 és nem éjszaka.
A dátum: 2002.

( A 2016.06.30-i adás ismétlése )


2019-05-09 12 óra Négyes felállásból hármas.
Cardiffi alternatívok.
Southern rock operások.
Az évtized legjobb norvégjai.
Lakótársi vokál.
Rajzolt zenészek.
Valódi műsor, valódi műsorvezetővel.
1001 és nem éjszaka 2001-ben.

( A 2016.06.23-i adás ismétlése )

2019-05-02 12 óra GarázsHouse

Country
Sample
Dub
HipHop
Experimental Rock
nem csak szavak
stílusok
zenék
jó zenék
1001 és nem éjszaka 2000 ben

( A 2016.06.16-i adás ismétlése )

2019-04-25 12 óra Öngyilkos szüzek.
Újrakezdés előtt.
Ivókút csak színesbőrűeknek.
Suttogó és vékony, mint a pókháló.
Pánikra semmi ok.
Mától a kétezres években utazunk.
Ma 2000-ben.

( A 2016.06.09-i adás ismétlése )

2019-04-18 12 óra Egy szexszimbólummá vált előadó.

Egy kis csilipaprika.
Egy indiai-brit zenei fenegyerek.
Egy városi himnusz.
Egy, a dokumentumfilmek általi inspiráció.
Egy reykjavíki kuriózum.
Egy műsor 1001 nyelven.
Egy utazás a ’90-es években, ma utoljára.


( A 2016.06.02-i adás ismétlése )

2019-04-11 12 óra Írás vagy előadás. Melyik jobb?
Lounge. Mi ez a stílus?
Southern rock. Mennyiben amerikai?
Ausztrál western. Hogy jön ez a zenéhez?
Bono Vox. Mit is jelent pontosan?
Négy stúdióalbum, négy Grammy-díj. Kik ők?
30 éve töretlen a karrierje. Kinek?
Egy műsor. Mikor? Most!

( A 2016.05.26-i adás ismétlése )

2019-04-04 12 óra Funkkal vegyített rock zene.
Technológiával kevert emberi gondolatok.
Az irányítás találkozása a figyelemmel.
Aláfestő zene az emberek életéhez.
A győzelem rózsája.
1998 és 1999, nem éjszaka, 1001 módra.

( A 2016.05.19-i adás ismétlése )

2019-03-28 12 óra Van, aki tízévesen tudja, mit akar.
Vannak, akik elsők a holdon.
Van, aki tragédiák hatására dalokat ír.
Van, aki gyilkosokról regél.
Van a funk zene.
Van az 1001.
Van a ’96-os év.

( A 2016.05.05-i adás ismétlése )

2019-03-21 12 óra A legjobb alternatív zenei album Grammy.
Az első fellépés helyszíne, mint banda név.
Egy húr pengetésétől albumokig.
A zene alkotása, mint tiszta izgalom.
Különösen zavaros tinédzserkor.
Utazás a ’90-es években, nem éjszaka, 1001 módon.

( A 2016.04.28-i adás ismétlése )

2019-03-14 12 óra A dal szerzésről őszintén 
Timbuktu és Los Angeles találkozása
vélemény a rock and rollról
Blues a rap és az r&b ötvözése
halál utáni kiadás
temetési hangulatú lemez
1001 a 90 es években

( A 2016.04.21-i adás ismétlése )

2019-03-07 12 óra A brit elektronikus tánczene nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján indult nagy generációjának tagjai.
Grammy-díj jelölés egy izlandi előadó klipjére.
Olyan zene felfedezése, amire korábban nem volt alkalom.
Nemcsak debütálás. de az év lemeze is.
Az indie pop kibontása, szavakkal, érthetően.
Albumok sokasága mellett, egy páros, egyetlen listavezető lemeze a mai napig.
1001 és nem éjszaka 2 évben: 1992 és 1993.

( A 2016.04.14-i adás ismétlése )

2019-02-28 12 óra Vége a promóciós pörgésnek.
Egy érzékeny, intelligens ember megismerése.
Független kiadónál, másoktól is függetlenül.
Az otthoni éneklések és a tánczene hatása.
A madchester mozgalom elsőszámú zenekara.
1001 és nem éjszaka ma is, a ’90-es években.

( A 2016.04.07-i adás ismétlése )

2019-02-21 12 óra Gondolatok egy frontember-asszonytól.
Gondolatok egy country hőstől.
Zene egy multikulturális polihisztortól.
Zene egy virulens és eklektikus dolgokban gondolkodó duótól.
Zene egy bandától, aki a kemény metáltól a lágyabb vonalakig jutott.
Zene egy kicsi embertől.
Zene egy éteri hangzást csiszoló zenekartól.
Zene 1001 és nem éjszaka.

( A 2016.03.31-i adás ismétlése )

2019-02-14 12 óra Milyen a koncertkörútra való felkészülése a pop királynőjének?

Ki az a hölgy, aki rapper, producer és színésznő is?
Ki az az elektronikus guru, aki London külső területéről érkezett?
Kik azok, akiknek a zenéje kísérletinek ható, mégis szervezett egész?
Ki nyilatkozott a zeneletöltésről a hallgatók javára?
Kérdések, melyek nem maradnak megválaszolatlanul.
Zenék 1998-ból 1001 módon.

( A 2016.03.24-i adás ismétlése )

2019-02-07 12 óra A kvantumfizikus fia.
Az album, amit a klubelektronika határozott meg.
A punk színtér kérdőjelesei.
A lemezárus bandája.
Az ima.
A kultikus ötödik lemez.
A dub.
A műsor, ami 1001.

( A 2016.03.17-i adás ismétlése )

2019-01-31 12 óra Egy nem engedélyezett dal használata egy reklámban.
Egy üzenet: „Szabadítsd fel az elméd!”
Egy író, aki zenész.
Egy tradicionális afrikai ritmusú, nyugati hangszerelésű lemez.
Egy izgalmas zenei határsértés.
Egy ezer és egy, nem éjszaka.

( A 2016.03.10-i adás ismétlése )
 
2019-01-24 12 óra Egy soha el nem készült útifilm zenei anyaga.
Elviselhetetlen kamaszkori lázadás.
A ’90-es évektől szólóban.
Egy mnemotechnikai módszerről elnevezett album.
A ’93-as MTV Music Awards legnagyobb nyertesei.
Kivágni a Józsué fát.
Hallgatni az 1001-et 1991-ben.

( A 2016.03.03-i adás ismétlése )

2019-01-17 12 óra Társak, nem csak zenében.
Britpop évek.
Madchester stílus.
Blues és rock & roll.
Több, mint grunge.
A civil foglalkozás feladása.
Emlékezés az eredeti névre.
Kalandozások a Rádió Bézsen,
1001 és nem éjszaka meséivel,
Madár Tamás vezetésével.

( A 2016.02.25-i adás ismétlése )

2019-01-10 12 óra Betekintés a space rock birodalmába.

Utazás az ópiummal szőtt álmok világába.
Látogatás az ambient techno udvarába.
Kalandozás az alternatív hip hop területén.
Túra az alternatív metal mezején.
Repülés a világzenével.
Belefülelés az 1001 és nem éjszakába, 1992-ben.

( A 2016.02.18-i adás ismétlése )

2019-01-03 12 óra Meztelen portré helyett pillanatfelvételek.

 

Dollárjel kontra csekk.
Megbirkózni a sikerrel.
A seattle-i négyes legsikeresebbjei.
A trip hop műfaj első albuma.
A brit acid house meghatározó duója.
Egy műsor a Bézsen.
1001 és nem éjszaka, 1991-ben.

( A 2016.02.11-i adás ismétlése )

2018-12-27 12 óra Kardigános svédek.

Amerikai hiphoperek.
Angol sarlatánok.
Walesi pszichedelikusok.
Ausztrál balladista.
Brit breakbeates.
Magyar műsor.
Magyar műsorvezető.

( A 2016.02.04-i adás ismétlése )

2018-12-20 12 óra Megszületni értelmiségi család sarjaként.
Érdeklődés a keleti misztika és a kabbala iránt.
13 évesen versenyezni.
Sznésznő és énekesnő.
Egy stílus: rap metal.
A big beat zene egyik mérföldköve.
Több nyelven is éneklő előadó.
Egy nyelven beszélő műsorvezető. Egy műsor.

 

( 2016.01.28-i adás ismétlése )

2018-12-13 12 óra Egy kétéves turné keretén belül a 99-es Woodstock fesztiválon is, de kik?
Egy kis betekintés az electrosplash, mi is az?
Egy Suba, de ki vagy mi ?
Egy album a borítón, egy 1996-os LSD-ről szóló lifemagazin cikkhez készített kép módosított változatával, melyik album ez?
Egy fordított kronológiai sorrend, na de kinél?
Egy hölgy, aki a Chemical Brothers felfedezettje, ki ő?
Egy rádió, egy műsor, egy műsorvezető, melyik Mi, ki ?

( A 2016.01.21-i adás ismétlése )

2018-12-06 12 óra Egy zenekar, amely az első albumuk kivételével mindenmegjelenés után feloszlott.
Egy együttes, amely egy havannai klubról kapta a nevét.
Egy lemez, amelyet Londonban kezdtek, de Izlandon fejeztek be.
Egy kis mese a punk rockról, egy kis betekintés a radarok világába, egy alkoholizmusban, drogfüggőségben és depresszióban szenvedő előadó.
Egy viszonylag egészséges műsorvezető és egy műsor, melynek címe 1001 és nem éjszaka.

( A 2016.01.14-i adás ismétlése )

2018-11-29 12 óra A 90 es évek Britanniájának 3. legismertebb zenekara.
A big bit uttörői.
A nigériai afrobit király és a Calypso.
A gitár hangzás és a falzett éneklés meleg fogadtatása.
A dobosból lett zenekar alapító és zenekar vezető.
A skót származású énekesnő és a három amerikai zenésztársa.
A francia kanadai apa és a magyar anya gyermeke.
A szakirodalom által Chillup-nak aposztrofálva.

1001 és nem éjszaka.

( A 2016.01.07-i adás ismétlése )

2018-11-22 12 óra Elvis.

Presley.
A király.
A legenda.
Egy ember.
Egy album.
1960.
Elvis Is Back.
1001.
Nem éjszaka.

( A 2017.01.05-i adás ismétlése )

2018-11-15 12 óra Rigolyák.

Érdekességek.
Egy album.
Egy előadó.
Ex-Smith.
Morrissey.
Te vagy a préda.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.01.12-i adás ismétlése )

2018-11-08 12 óra Ajtók.

Halál.
Mítosz.
Drogok.
Legenda.
Ember.
Album.
1971.
L.A. Woman.
1001 és nem éjszaka.

( 2017.01.19.-i műsor ismétlése )

2018-11-01 12 óra Folk rock.

Folktronika.
Klasszikus zene.
Modern pop.
1998.
White Ladder.
David Gray.
1001 és nem éjszaka.
100. adás.

( A 2017.01.26-i adás ismétlése )

2018-10-25 12 óra Soul.

Funk.
R&B.
1987.
Debütáló album.
Terence Trent D’Arby.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.02.02-i adás ismétlése )

2018-10-18 12 óra Három Grammy jelölés.

11 éves zongorista.
Irodalmi- és filmművészeti hatások.
1989.
The Sensual World.
Kate.
Bush.
1001.

( A 2018.01.25-i adás ismétlése )

2018-10-11 12 óra Elektra.
Punk utáni korszak.
Mick Hucknall „szóló projektje”.
Díjak.
Borászat.
1985.
Picture Book.
Simply Red.
1001.

( A 2018.01.18-i adás ismétlése )

2018-10-04 12 óra Ausztrália.
Brisbane.
Capitol.
Szerelmes indie rock.
Felhők.
Utolsó lemez eredeti felállásban.
The Go-Betweens.
16 Lovers Lane.
1988.
1001.

( A 2018.01.11-i adás ismétlése )

2018-09-27 12 óra Dupla Grammy-s debütálás.
Shirley Manson.
Butch Vig.
Szemét.
A debütálás is.
Garbage.
1995.
1001 és nem éjszaka.

( A 2018.01.04-i adás ismétlése )

2018-09-20 12 óra A jóképű gitáros.
A kopasz dobos.
A legjelentősebb album.
A demokratikus formáció.
A Rádiófejek.
OK.
Computer.
1997.
1001.

( A 2017.12.28-i adás ismétlése )

2018-09-13 12 óra Utolsó „hiphop” album.

Negyedik nagylemez.
Szenátorjelölt.
Hazafi.
Atlantic.
Rap rock.
1998.
Devil Without a Cause.
Kid Rock.
1001.

( A 2017.12.21-i adás ismétlése )


2018-09-06 12 óra Tripla platina.

Big beat mérföldkő.
Elsősorban DJ.
Másodsorban legenda.
Cook kapitány.
A Norman.
1998.
You’ve Come a Long Way, Baby.
Fatboy Slim.
1001.

( A 2017.12.14-i adás ismétlése )

2018-08-30 12 óra Brit.
Zenész.
Dj.
Producer.
Drum & Bass.
1996.
LTJ Bukem.
Logical Progression.
Első rész.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.11.30-i adás ismétlése )

2018-08-23 12 óra Karrierje ’magnum opusa’.
75 milliós példányszám.
Börtönévek.
Balhés rap-arc.
1995.
Me Against The World.
2Pac.
1001.

(A 2017.11.16-i adás ismétlése)

2018-08-16 12 óra ’Chill Out’-nak aposztrofálva.

Downtempo is.
Soul, funk, hiphop és jazz hatása.
Áldás.
Venice.
Érzelem.
Felemelkedés.
Nightmares on Wax.
1995.
1001.

( A 2017.11.09-i adás ismétlése )

2018-08-09 12 óra Acid house.

Progressive house.
Experimental techno.
Dj.
Producer.
Andrew.
Weatherall.
The Sabres Of Paradise.
Haunted Dancehall.
1994.

1001.

( A  2017.10.26-i adás ismétlése )

2018-08-02 12 óra A punk rock nagyjai.

A véresszájú zenekritikusok.
A tíz kedvenc lemez.
A punkszíntérhez való viszony.
A power pop „jelző”.
1994.

1001.

( A  2017.10.19-i adás ismétlése )

2018-07-26 12 óra Philadelphiai alternatív hiphop.

Hátradőlös blues, r&b és rap.
Epic Records.
G. Love.
Special Sauce.
1994.
1001.

( A  2017.10.12-i adás ismétlése )

2018-07-19 12 óra Utcai bandatag.

Börtönviselt.
Strici.
Nyugati parti.
Rap.
Fű.
Doggystlye.
1993.
1001.

( A  2017.10.05-i adás ismétlése )

2018-07-12 12 óra Fülek lábakkal.

Toriphiles.

„Annyi életet élhettem volna…”
Tori.
Amos.
1992.
1001.

( A  2017.09.28-i adás ismétlése )

2018-07-05 12 óra Wham!.

Szólókarrier.
Szexualitás.
Kábítószerek.
Jótékonykodás.
Listen Without Prejudice Vol. 1.
1990.
1001 és nem éjszaka.

( A  2017.08.10-i adás ismétlése )

2018-06-28 12 óra John.

Yoko.
Lennon.
Ono.
1970.
1001.

( A  2017.08.03-i adás ismétlése )

2018-06-21 12 óra Crosby.

 

Stills.
Nash.
Young.
Déjá Vu.
1970.
1001.

( A  2017.07.20-i adás ismétlése )

2018-06-14 12 óra D’Angelo.

Brown Sugar.
R&B.
Soul.
Funk.
1995.
1001.

( A  2017.07.13-i adás ismétlése )

2018-06-07 12 óra Berry.

Buck.
Mills.
Stipes.
R.E.M.
Automatic For The People.
1992.
1001.

( A  2017.07.06-i adás ismétlése )

2018-05-31 12 óra Évről évre.

Sikerről sikerre.
Albumról albumra.
2000.
Music.
1001 és nem éjszaka…
…és Madonna.

( A  2017.06.29-i adás ismétlése )

2018-05-24 12 óra T-Boz.

Left Eye.
Chilli.
Három név.
Három nő.
Három hang.
Három betű.
TLC.
Három szó.
CrazySexyCool.
1994
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.06.22-i adás ismétlése )

2018-05-17 12 óra Pia.

Drog.
Nők.
Folk.
Country.
American IV: The Man Comes Around.
Utolsó dobás.
2002.
Johnny Cash.

1001 és nem éjszaka. 

( A 2017.06.15-i adás ismétlése )

2018-05-10 12 óra Zenei ’jam’.

Irokéz indián törzs.
Emergency Of Planet Earth.
Jay Kay.
1993.
Debütáló album.
Jamiroquai.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.06.08-i adás ismétlése )

2018-05-03 12 óra Az első zenei album CD-n.

A hatodik stúdióalbum.
A Knopfler.
A Mark.
A Dire Straits.
Borthers In Arms.
1985.
1001.

( A 2017.06.01-i adás ismétlése )

2018-04-26 12 óra Alternatív rock.

Indie rock.
Parachutes.
Coldplay.
2000.
1001

( A 2017.05.18-i adás ismétlése )

2018-04-19 12 óra 4 arc.

4 ikon.
1 zenekar.
1 fogalom.
1 album.
1 album, ami mindent megváltoztatott.
Bors őrmester Magányos Szívek Klubjának zenekara.
1967.
Beatles.
1001.

( A 2017.05.11-i adás ismétlése )

2018-04-12 12 óra Brit.

Indiai.
Producer.
Szakkommentátor.
Zenész.
Nitin Sawhney.
1999.
Beyond Skin.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.04.27-i adás ismétlése )

2018-04-05 12 óra Az író.

A költő.
A zenész.
A dalnok.
A balladista.
A Dylan.
A Bob.
1965.
Bringing It All Back Home.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.04.20-i adás ismétlése )

2018-03-29 12 óra A legenda.

A popkirály.
Az énekes.
Az előadó.
A táncos.
Az ember.
A Jackson.
1987.
Bad.

( A 2017.04.13-i adás ismétlése )

2018-03-22 12 óra Régi-új gitáros.

Új hangzás.
4 év várakozás.
Átütő album.
1999.
Californication.
Red Hot Chili Peppers.

1001 és nem éjszaka.

( A 2017.03.30-i adás ismétlése )

2018-03-15 12 óra A tangó él.

A tangó örök.
A tangó az ’gotan’.
A ’gotan’ az argentín.
A Gotan Project nem csak argentín.
De tangó.
La Revancha Del Tango.
2001-es tangó.

1001 és nem éjszaka.

( A 2017.03.23-i adás ismétlése )

2018-03-08 12 óra A gitárvirtuóz.

A fekete rocker.
A stílusteremtő.
A Jimi.
A Hendrix.
1967.
Are You Experienced.

( A 2017.03.16-i adás ismétlése )

2018-03-01 12 óra Genesis nincs.

Peter van.
Gabriel van.
Szólókarrier van.
1986 van.

( A 2017.03.09-i adás ismétlése )

2018-02-22 12 óra Robert Plant.

Jimmy Page.
John Paul Jones.
John Bonham.
1975.
Physical Graffiti.

1001 és nem éjszaka.

( A 2017.02.23-i adás ismétlése )

2018-02-15 12 óra A főnök.

Az életút.
A reflektálás.
Az album.
2002.
The Rising.
Bruce Springsteen.

( A 2017.02.16-i adás ismétlése )

2018-02-08 12 óra Modern hangzás.

Country zene.
Western zene.
Ray Charles zenéje.
Ray Charles albuma.
Modern Sounds In Country And Western Music.
1962.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.02.09-i adás ismétlése )

• 1001 és nem éjszaka • Csütörtök 12:00-13:00 •

2018-01-25 12 óra Három Grammy jelölés.
11 éves zongorista.
Irodalmi- és filmművészeti hatások.
1989.
The Sensual World.
Kate.
Bush.
1001.

2018-01-18 12 óra Elektra.
Punk utáni korszak.
Mick Hucknall „szóló projektje”.
Díjak.
Borászat.
1985.
Picture Book.
Simply Red.
1001.

2018-01-11 12 óra Ausztrália.
Brisbane.
Capitol.
Szerelmes indie rock.
Felhők.
Utolsó lemez eredeti felállásban.
The Go-Betweens.
16 Lovers Lane.
1988.
1001.

2018-01-04 12 óra Dupla Grammy-s debütálás.
Shirley Manson.
Butch Vig.
Szemét.
A debütálás is.
Garbage.
1995.
1001 és nem éjszaka.

2017-12-28 12 óra A jóképű gitáros.
A kopasz dobos.
A legjelentősebb album.
A demokratikus formáció.
A Rádiófejek.
OK.
Computer.
1997.
1001.

2017-12-21 12 óra Utolsó „hiphop” album.
Negyedik nagylemez.
Szenátorjelölt.
Hazafi.
Atlantic.
Rap rock.
1998.
Devil Without a Cause.
Kid Rock.
1001.

 

2017-12-14 12 óra Tripla platina.
Big beat mérföldkő.
Elsősorban DJ.
Másodsorban legenda.
Cook kapitány.
A Norman.
1998.
You’ve Come a Long Way, Baby.
Fatboy Slim.
1001.

2017-12-07 12 óra Brit.
Zenész.
Lemezlovas.
Producer.
Drum & Bass.
1996.
LTJ Bukem.
Logical Progression.

Második rész.
1001 és nem éjszaka.

2017-11-30 12 óra Brit.
Zenész.
Dj.
Producer.
Drum & Bass.
1996.
LTJ Bukem.
Logical Progression.
Első rész.
1001 és nem éjszaka.

2017-11-23 12 óra Kurt Cobain.
Krist Novoselic.
Dave Grohl.
Grunge.
Nirvana.
MTV Unplugged in New York.
1001.

( A 2016.12.15-i adás ismétlése )

2017-11-16 12 óra Karrierje ’magnum opusa’.
75 milliós példányszám.
Börtönévek.
Balhés rap-arc.
195.
Me Against The World.
2Pac.
1001.

2017-11-09 12 óra ’Chill Out’-nak aposztrofálva.
Downtempo is.
Soul, funk, hiphop és jazz hatása.
Áldás.
Venice.
Érzelem.
Felemelkedés.
Nightmares on Wax.
1995.
1001.

2017-11-02 12 óra Intelligens, de dekoncentrált.
Az angol blues feltámasztása.
Az amerikai punk rock és new wave úttörői.
Akik nem kaptak rádióidőt.
A technozene megalkotói.
1001 és nem éjszaka.
’70-es évek.

( A 2016.12.08-i adás ismétlése )

2017-10-26 12 óra Acid house.

Progressive house.
Experimental techno.
Dj.
Producer.
Andrew.
Weatherall.
The Sabres Of Paradise.
Haunted Dancehall.
1994.
1001.

2017-10-19 12 óra A punk rock nagyjai.

A véresszájú zenekritikusok.
A tíz kedvenc lemez.
A punkszíntérhez való viszony.
A power pop „jelző”.
1994.
1001.

2017-10-12 12 óra Philadelphiai alternatív hiphop.

Hátradőlös blues, r&b és rap.
Epic Records.
G. Love.
Special Sauce.
1994.
1001.

2017-10-05 12 óra Utcai bandatag.

Börtönviselt.
Strici.
Nyugati parti.
Rap.
Fű.
Doggystlye.
1993.
1001.

2017-09-28 12 óra Fülek lábakkal.

Toriphiles.
„Annyi életet élhettem volna…”
Tori.
Amos.
1992.
1001.

2017-09-21 12 óra Újullám.

Joy Division.
Ian Curtis.
New Order.
Low-Life.
1985.
1001.

( A 2017.08.31-i adás ismétlése )

2017-09-14 12 óra  Zenei lapszerkesztő.

Építészmérnök hallgató.
Szinti-pop.
Very.
1993.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.08.24-i adás ismétlése )

2017-09-07 12 óra Jamaica.

Reggae.
Bob.
Marley.
The Wailers.
Catch A Fire.
1973.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.08.17-i adás ismétlése )

2017-08-31 12 óra Újullám.

Joy Division.
Ian Curtis.
New Order.
Low-Life.
1985.
1001.

2017-08-24 12 óra Zenei lapszerkesztő.

Építészmérnök hallgató.
Szinti-pop.
Very.
1993.
1001 és nem éjszaka.

2017-08-17 12 óra Jamaica.

Reggae.
Bob.
Marley.
The Wailers.
Catch A Fire.
1973.
1001 és nem éjszaka.

2017-08-10 12 óra Wham!.

Szólókarrier.
Szexualitás.
Kábítószerek.
Jótékonykodás.
Listen Without Prejudice Vol. 1.
1990.
1001 és nem éjszaka.

2017-08-03 12 óra John.

Yoko.
Lennon.
Ono.
1970.
1001.

2017-07-27 12 óra Gyilkosok.

Sorozatgyilkosok.
Balladák.
Gyilkos balladák.
1996.
Murder Ballads.
Nick Cave.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.04.06-i adás ismétlése )

2017-07-20 12 óra Crosby.

Stills.
Nash.
Young.
Déjá Vu.
1970.
1001.

2017-07-13 12 óra D’Angelo.

Brown Sugar.
R&B.
Soul.
Funk.
1995.
1001.

2017-07-06 12 óra Berry.

Buck.
Mills.
Stipes.
R.E.M.
Automatic For The People.
1992.
1001.

2017-06-29 12 óra Évről évre.

Sikerről sikerre.
Albumról albumra.
2000.
Music.
1001 és nem éjszaka…
…és Madonna.

2017-06-22 12 óra T-Boz.

Left Eye.
Chilli.
Három név.
Három nő.
Három hang.
Három betű.
TLC.
Három szó.
CrazySexyCool.
1994.
1001 és nem éjszaka.

2017-06-15 12 óra Pia.

Drog.
Nők.
Folk.
Country.
American IV: The Man Comes Around.
Utolsó dobás.
2002.
Johnny Cash.
1001 és nem éjszaka.

2017-06-08 12 óra Zenei ’jam’.

Irokéz indián törzs.
Emergency Of Planet Earth.
Jay Kay.
1993.
Debütáló album.
Jamiroquai.
1001 és nem éjszaka.

2017-06-01 12 óra Az első zenei album CD-n.

A hatodik stúdióalbum.
A Knopfler.
A Mark.
A Dire Straits.
Borthers In Arms.
1985.
1001.

2017-05-18 12 óra Alternatív rock.

Indie rock.
Parachutes.
Coldplay.
2000.
1001

2017-05-11 12 óra 4 arc.

4 ikon.
1 zenekar.
1 fogalom.
1 album.
1 album, ami mindent megváltoztatott.
Bors őrmester Magányos Szívek Klubjának zenekara.
1967.
Beatles.
1001.

2017-05-04 12 óra Az énekesnő.

A popkirálynő.
A nő.
A díva.
A Madonna.
1998.
Ray of Light.
1001 és nem éjszaka.

( A 2017.03.02-i adás ismétlése )

2017-04-27 12 óra Brit.

Indiai.
Producer.
Szakkommentátor.
Zenész.
Nitin Sawhney.
1999.
Beyond Skin.
1001 és nem éjszaka.

2017-04-20 12 óra Az író.

A költő.
A zenész.
A dalnok.
A balladista.
A Dylan.
A Bob.
1965.
Bringing It All Back Home.
1001 és nem éjszaka.

2017-04-13 12 óra A legenda.

A popkirály.
Az énekes.
Az előadó.
A táncos.
Az ember.
A Jackson.
1987.
Bad.
1001 és nem éjszaka.

2017-04-06 12 óra Gyilkosok.

Sorozatgyilkosok.
Balladák.
Gyilkos balladák.
1996.
Murder Ballads.
Nick Cave.
1001 és nem éjszaka.

2017-03-30 12 óra Régi-új gitáros.

Új hangzás.
4 év várakozás.
Átütő album.
1999.
Californication.
Red Hot Chili Peppers.
1001 és nem éjszaka.

2017-03-23 12 óra A tangó él.

A tangó örök.
A tangó az ’gotan’.
A ’gotan’ az argentín.
A Gotan Project nem csak argentín.
De tangó.
La Revancha Del Tango.
2001-es tangó.
1001 és nem éjszaka.

2017-03-16 12 óra  A gitárvirtuóz.

A fekete rocker.
A stílusteremtő.
A Jimi.
A Hendrix.
1967.
Are You Experienced.
1001 és nem éjszaka.

2017-03-09 12 óra Genesis nincs.

Peter van.
Gabriel van.
Szólókarrier van.
1986 van.
1001 és nem éjszaka van.

2017-03-02 12 óra Az énekesnő.

A popkirálynő.
A nő.
A díva.
A Madonna.
1998.
Ray of Light.
1001 és nem éjszaka.

2017-02-23 12 óra Robert Plant.

Jimmy Page.
John Paul Jones.
John Bonham.
1975.
Physical Graffiti.
1001 és nem éjszaka.

2017-02-16 12 óra A főnök.

Az életút.
A reflektálás.
Az album.
2002.
The Rising.
Bruce Springsteen.
1001 és nem éjszaka.

2017-02-09 12 óra Modern hangzás.

Country zene.
Western zene.
Ray Charles zenéje.
Ray Charles albuma.
Modern Sounds In Country And Western Music.
1962.
1001 és nem éjszaka.

2017-02-02 12 óra Soul.

Funk.
R&B.
1987.
Debütáló album.
Terence Trent D’Arby.
1001 és nem éjszaka.

2017-01-26 12 óra Folk rock.

Folktronika.
Klasszikus zene.
Modern pop.
1998.
White Ladder.
David Gray.
1001 és nem éjszaka.
100. adás.

2017-01-19 12 óra Ajtók.

Halál.
Mítosz.
Drogok.
Legenda.
Ember.
Album.
1971.
L.A. Woman.
1001 és nem éjszaka.

2017-01-12 12 óra Rigolyák.

Érdekességek.
Egy album.
Egy előadó.
Ex-Smith.
Morrissey.
Te vagy a préda.
1001 és nem éjszaka.

2017-01-05 12 óra Elvis.

Presley.
A király.
A legenda.
Egy ember.
Egy album.
1960.
Elvis Is Back.
1001.
Nem éjszaka.

2016-12-29 12 óra Richard Melville Hall.

Elektronika.
Downtempo.
House.
Moby.
Play.
1999.
1001.

2016-12-22 12 óra Gahan.

Gore.
Fletcher.
Violator.
Depeche Mode.
1990.
1001.

2016-12-15 12 óra

Kurt Cobain.
Krist Novoselic.
Dave Grohl.
Grunge.
Nirvana.
MTV Unplugged in New York.
1001.


2016-12-08 12 óra Intelligens, de dekoncentrált.

Az angol blues feltámasztása.
Az amerikai punk rock és new wave úttörői.
Akik nem kaptak rádióidőt.
A technozene megalkotói.
1001 és nem éjszaka.
’70-es évek.

2016-10-13 12 óra Aldous Huxley után szabadon.

Kalózrádió hangulat.
Börtön helyett katonai szolgálat.
Bob Dylan és a banda.
Az első rock koncepcióalbumok egyike.
A korszak divatos témáinak elkerülése.
Vállaltan biszexuális.
Vállaltan műsorvezető.
Vállaltan ’60-as évek.
Vállaltan 1001.

2016-10-06 12 óra Mexikói származású polgárjogi aktivista.

A chicagói 43. utca egy szakasza.
Névváltoztatások sora.
Soul és temetkezés.
Feldolgozásoktól az egyediségig.
A mama és a papa.
LSD inspirálta pszichedelikus rock úttörők.
’60-as évek.
Nem éjszaka.

2016-09-29 12 óra Az olasz származású amerikai.
Skór, ír- és francia gyökerű király.
A rock & roll úttörője.
A jazztörténet legnagyobb hatású alakja.
A klasszikus blues ereje.
Utazás az ’50-es években.
Nem éjszaka.

2016-09-22 12 óra Két szomszéd zenekara.
Egy termékeny dalszerző.
Egy suttyó, aki vitte valamire.
Mosoly az arcon.
Amerika felfedezése.
Amerikai idióta.
Magyar műsor.
1001 és nem éjszaka.

2016-09-15 12 óra Utolsó tangó párizsban.
Jacksonville-i fenegyerek.
Gospel kíséret.
Rasszizmus elleni fellépés.
Pszichedelikus zene és hipnózis.
Elefánt album.
Kamera dal.
Zenés műsor.
1001 és nem éjszaka.

2016-09-08 12 óra Éteri hullám.
Kortárs R&B.
Zenei producer.
Zenész gorillák.
Demokrácia nélküliség.
New York.
1001 és nem éjszaka.

 

2016-09-01 12 óra Független nők.

Politikus zenekar.
Elektronikus zene.
Labda és keksz.
Gondolatok az öltözködésről.
Magányos nap.
Színes műsor.
Jó zenék.
1001.

2016-08-25 12 óra Isten báránya.

Tanárnő és könyvelő gyermeke.
Skót dobos.
Nem kis zenekar.
Epikus kiadó.
Bariton énekes.
Bézs műsorvezető.
1001 lemez.

2016-08-18 12 óra Büntető csók.

Zenei sárga.
Csodálatos nap.
Kiáltó dallam.
Rádió fej.
Fáradt játék.
Fiatalnak lenni.
2000-es években utazni.

1001-et hallgatni.

2016-08-11 12 óra Sztriptíz táncosból frontember.

Érzelemről érzelmesen.
Barkács módszerrel, minimális pénzből.
Tangó tánchoz tangó zene.
Fiúcsapattól a mozivászonig.
1001-féleképpen a 2000-es években.

2016-08-04 12 óra A magyar gulyásleves nem egyenlő a német gulasch-sal.

A „sziget”, amely egy lemezkiadó.
Gyilkosságok és balesetek végrehajtása miatt betiltva.
Elveszett lelkek egy albumon.
Az első amerikai elnök, aki lemondott hivataláról.
Emlékül egy tetoválás és dalok sora.
2000 ok egy műsorra.
1001-es utazás a kétezres években.

2016-07-28 12 óra Hogyan állt össze a bemutatkozó album?

Honnan indulva jutott idáig?
Ki vágyott mindig is arra, hogy színpadon állhasson?
Hogyan jutott el a punktól a tradicionális amerikai zenékig?
Mi köze Illinois államnak a zenéhez?
Kik értek el botrányos viselkedéssel győzelmet?
Kik hallgatják az 1001-et? Te hallgatod?

2016-07-21 12 óra Tangó zene.

Orpheus lantja.
Elefánt album.
Politika dal.
Ollós nővérek.
Beszélő műsorvezető.
Zenés műsor.
2000-es évek.

2016-07-14 12 óra Ejtőernyők. 
Galambok.
Levegő.
Filc.
Bárányborda.
Őszinteség.
Zene.
1001.
2000.

2016-07-07 12 óra Ferenc Ferdinánd Főherceg zenekara.
Avantgárd témák, avagy art rock.
Punkból a pop-rock felé.
Üdítő, friss hatású elektronika.
Jó zenék, 1001 módon.
Dátumok: 2003, 2004, 2005.

2016-06-30 12 óra Reakció a szeptember 11-ei támadásokra.
Album szívfájdalomról, elnéptelenedésről és magányról.
Melankolikus, fájdalmas, de popos.
Nőként a zenélésről és a rappelésről.
Szigorú, szegény, baptista, gyapotültetvényes család gyermeke.
Az énekes, aki színész, de ruhatervező is.
A műsorvezető, aki Madár.
A műsor, ami 1001 és nem éjszaka.
A dátum: 2002.

2016-06-23 12 óra Négyes felállásból hármas.
Cardiffi alternatívok.
Southern rock operások.
Az évtized legjobb norvégjai.
Lakótársi vokál.
Rajzolt zenészek.
Valódi műsor, valódi műsorvezetővel.
1001 és nem éjszaka 2001-ben.

2016-06-16 12 óra GarázsHouse

Country
Sample
Dub
HipHop
Experimental Rock
nem csak szavak
stílusok
zenék
jó zenék
1001 és nem éjszaka 2000 ben

2016-06-09 12 óra Öngyilkos szüzek.

Újrakezdés előtt.
Ivókút csak színesbőrűeknek.
Suttogó és vékony, mint a pókháló.
Pánikra semmi ok.
Mától a kétezres években utazunk.
Ma 2000-ben.

2016-06-02 12 óra Egy szexszimbólummá vált előadó.

Egy kis csilipaprika.
Egy indiai-brit zenei fenegyerek.
Egy városi himnusz.
Egy, a dokumentumfilmek általi inspiráció.
Egy reykjavíki kuriózum.
Egy műsor 1001 nyelven.
Egy utazás a ’90-es években, ma utoljára.

2016-05-26 12 óra Írás vagy előadás. Melyik jobb?
Lounge. Mi ez a stílus?
Southern rock. Mennyiben amerikai?
Ausztrál western. Hogy jön ez a zenéhez?
Bono Vox. Mit is jelent pontosan?
Négy stúdióalbum, négy Grammy-díj. Kik ők?
30 éve töretlen a karrierje. Kinek?
Egy műsor. Mikor? Most!

2016-05-19 12 óra Funkkal vegyített rock zene.
Technológiával kevert emberi gondolatok.

Az irányítás találkozása a figyelemmel.
Aláfestő zene az emberek életéhez.
A győzelem rózsája.
1998 és 1999, nem éjszaka, 1001 módra.

2016-05-05 12 óra Van, aki tízévesen tudja, mit akar.
Vannak, akik elsők a holdon.
Van, aki tragédiák hatására dalokat ír.
Van, aki gyilkosokról regél.
Van a funk zene.
Van az 1001.
Van a ’96-os év.

2016-04-28 12 óra A legjobb alternatív zenei album Grammy.
Az első fellépés helyszíne, mint banda név.

Egy húr pengetésétől albumokig.
A zene alkotása, mint tiszta izgalom.
Különösen zavaros tinédzserkor.
Utazás a ’90-es években, nem éjszaka, 1001 módon.

2016-04-21 12 óra A dal szerzésről őszintén.
Timbuktu és Los Angeles találkozása.
Vélemény a rock and rollról.
Blues a rap  és az r&b ötvözése.
Halál utáni kiadás.
Temetési hangulatú lemez.
1001 a 90 es években.

2016-04-14 12 óra A brit elektronikus tánczene nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján indult nagy generációjának tagjai.

Grammy-díj jelölés egy izlandi előadó klipjére.
Olyan zene felfedezése, amire korábban nem volt alkalom.
Nemcsak debütálás. de az év lemeze is.
Az indie pop kibontása, szavakkal, érthetően.
Albumok sokasága mellett, egy páros, egyetlen listavezető lemeze a mai napig.
1001 és nem éjszaka 2 évben: 1992 és 1993.

2016-04-07 12 óra Vége a promóciós pörgésnek.

Egy érzékeny, intelligens ember megismerése.
Független kiadónál, másoktól is függetlenül.
Az otthoni éneklések és a tánczene hatása.
A madchester mozgalom elsőszámú zenekara.
1001 és nem éjszaka ma is, a ’90-es években.

2016-03-31 12 óra Gondolatok egy frontember-asszonytól.

Gondolatok egy country hőstől.
Zene egy multikulturális polihisztortól.
Zene egy virulens és eklektikus dolgokban gondolkodó duótól.
Zene egy bandától, aki a kemény metáltól a lágyabb vonalakig jutott.
Zene egy kicsi embertől.
Zene egy éteri hangzást csiszoló zenekartól.
Zene 1001 és nem éjszaka.

2016-03-24 12 óra Milyen a koncertkörútra való felkészülése a pop királynőjének?

Ki az a hölgy, aki rapper, producer és színésznő is?
Ki az az elektronikus guru, aki London külső területéről érkezett?
Kik azok, akiknek a zenéje kísérletinek ható, mégis szervezett egész?
Ki nyilatkozott a zeneletöltésről a hallgatók javára?
Kérdések, melyek nem maradnak megválaszolatlanul.
Zenék 1998-ból 1001 módon.

2016-03-17 12 óra A kvantumfizikus fia.

Az album, amit a klubelektronika határozott meg.
A punk színtér kérdőjelesei.
A lemezárus bandája.
Az ima.
A kultikus ötödik lemez.
A dub.
A műsor, ami 1001.

2016-03-10 12 óra Egy nem engedélyezett dal használata egy reklámban.

Egy üzenet: „Szabadítsd fel az elméd!”
Egy író, aki zenész.
Egy tradicionális afrikai ritmusú, nyugati hangszerelésű lemez.
Egy izgalmas zenei határsértés.
Egy ezer és egy, nem éjszaka.

2016-03-03 12 óra Egy soha el nem készült útifilm zenei anyaga.

Elviselhetetlen kamaszkori lázadás.
A ’90-es évektől szólóban.
Egy mnemotechnikai módszerről elnevezett album.
A ’93-as MTV Music Awards legnagyobb nyertesei.
Kivágni a Józsué fát.
Hallgatni az 1001-et 1991-ben.

2016-02-25 12 óra Társak, nem csak zenében.

Britpop évek.
Madchester stílus.
Blues és rock & roll.
Több, mint grunge.
A civil foglalkozás feladása.
Emlékezés az eredeti névre.
Kalandozások a Rádió Bézsen,
1001 és nem éjszaka meséivel,
Madár Tamás vezetésével.

2016-02-18 12 óra Betekintés a space rock birodalmába.

Utazás az ópiummal szőtt álmok világába.
Látogatás az ambient techno udvarába.
Kalandozás az alternatív hip hop területén.
Túra az alternatív metal mezején.
Repülés a világzenével.
Belefülelés az 1001 és nem éjszakába, 1992-ben.

2016-02-11 12 óra Meztelen portré helyett pillanatfelvételek.

Dollárjel kontra csekk.
Megbirkózni a sikerrel.
A seattle-i négyes legsikeresebbjei.
A trip hop műfaj első albuma.
A brit acid house meghatározó duója.
Egy műsor a Bézsen.
1001 és nem éjszaka, 1991-ben.

2016-02-04 12 óra Kardigános svédek.

Amerikai hiphoperek.
Angol sarlatánok.
Walesi pszichedelikusok.
Ausztrál balladista.
Brit breakbeates.
Magyar műsor.
Magyar műsorvezető.

2016-01-28 12 óra Megszületni értelmiségi család sarjaként.
Érdeklődés a keleti misztika és a kabbala iránt.
13 évesen versenyezni.
Színésznő és énekesnő.
Egy stílus: rap metal.
A big beat zene egyik mérföldköve.
Több nyelven is éneklő előadó.
Egy nyelven beszélő műsorvezető. Egy műsor.

2016-01-21 12 óra Egy kétéves turné keretén belül a 99-es Woodstock fesztiválon is, de kik?
Egy kis betekintés az electrosplash, mi is az?
Egy Suba, de ki vagy mi ?
Egy album a borítón, egy 1996-os LSD-ről szóló lifemagazin cikkhez készített kép módosított változatával, melyik album ez?
Egy fordított kronológiai sorrend, na de kinél?
Egy hölgy, aki a Chemical Brothers felfedezettje, ki ő?
Egy rádió, egy műsor, egy műsorvezető, melyik Mi, ki ?

2016-01-14 12 óra Egy zenekar, amely az első albumuk kivételével minden megjelenés után feloszlott.
Egy együttes, amely egy havannai klubról kapta a nevét.
Egy lemez, amelyet Londonban kezdtek, de Izlandon fejeztek be.
Egy kis mese a punk rockról, egy kis betekintés a radarok világába, egy alkoholizmusban, drogfüggőségben és depresszióban szenvedő előadó.
Egy viszonylag egészséges műsorvezető és egy műsor, melynek címe 1001 és nem éjszaka.

2016-01-07 12 óra A 90 es évek Britanniájának 3. legismertebb zenekara.
A big bit uttörői.
A nigériai afrobit király és a Calypso.
A gitár hangzás és a falzett éneklés meleg fogadtatása.
A dobosból lett  zenekar alapító és zenekar vezető.
A skót származású énekesnő és a három amerikai zenésztársa.
A francia kanadai apa és a magyar anya gyermeke.
A szakirodalom által Chillup-nak aposztrofálva.
1001 és nem éjszaka.

2015-12-03 12 óra

2015-11-26 12 óra

2015-11-19 12 óra

2015-11-05 12 óra

2015-10-29 12 óra

2015-10-22 12 óra

2015-10-15 12 óra

2015-10-08 12 óra

2015-10-01 12 óra

2015-09-24 12 óra

2015-09-17 12 óra

2015-09-10 12 óra

2015-09-03 12 óra

2015-08-27 12 óra

2015-08-13 12 óra

2015-08-06 12 óra Ki a kohaniták leszármazottja, aki Áron főpap leszármazottja is? Melyik amerikai zenész magyar család leszármazottja? Ki volt az első afroamerikai énekes, akinek az MTV rendszeresen játszotta a klipjeit? Ki az az énekesnő, akivel hangszálműtétje után közölték, hogy soha többé nem fog tudni énekelni és beszélni? Mi az ethereal wave? Kérdések, válaszok, jó zenék a '80-as években, 1001 módon.

2015-07-30 12 óra Rendszerváltás Magyarországon. A videojátékok uralma a játékpiacon. Leomlik a berlini fal. Elindul a Music Televsion/MTV. Live Aid segélykoncert Afrikáért. Igen, ez a '80-as évek. A következő hetekben, hónapokban a '80-as években fogunk utazni.

2015-07-23 12 óra Sohasem vezetett,mégis autóbalesetben érte halála. Ki ő? A 'grunge' ellen a britpop. Miért? Acid jazz. Mi az? Bocsánatkérés. Kitől? Progresszív rock. Mitől az? Röyksopp. Mit jelent és hogyan ejtjük? Kérdések, válaszok és jó zenék az 1001 szőnyegén.

2015-07-16 12 óra Ki a rock & roll királya? És kit neveztek a rock & roll valódi királyának? Ki az, aki csak szimplán rock & roll? Ki az, aki művész, teljesen? Ki az, akinek fontosabbak voltak zenésztársainak képességei, mint a bőrük színe? Mi a Chill Out? Természetesen ezekre és más kérdésekre is választ adok, nem éjszaka.

2015-07-02 12 óra Ének a családon belüli erőszakról. Zene a szerelemről. Rege a funk rock-ról és az ambient-ről. Mese a vadnyugatról. Dal Amerikáról. Történetek az 1001 világából.

2015-06-25 12 óra Nagy zenei kiadók. Nagy hard rock bandák. Nagy gitárosok. Nagy zenék. Nagyon ’70-es évek. Nagyon 1001.

2015-06-18 12 óra Iskolai énekkartól aGrammy-díjig. A templomi kórusból a hippi-világ középpontjába. A faji megkülönböztetés sérelmeitől a bölcsességig. A névválasztás nehézségeitől a világsikerig. Első albumtól a modern popzene titkára való rálelésig.

2015-06-11 12 óra Rózsaszínűre festett ház. Az indie zene árnyalatok. Az elektronika tónusok. A latin jazz tarkaság. Fehér oldal, fekete oldal.

2015-06-04 12 óra A mai 1001-es kulcsszavak: ’70-es évek, art rock, funk, Ír hard rock, négy lánytestvér.

2015-05-28 12 óra Ferenc Ferdinánd és az alternatív rock. 1 album és 5 grammy-díj. Egy eredeti és egy feldolgozás. 1 zenekar és egy stílusváltás.

2015-05-21 12 óra Melyik album a CD-n először kiadott lemezek egyike? Melyik album lett multi platinalemez? Mi a house zene? Kiknek a nevéhez fűződik a világ legrövidebb koncertje?Mindent megtudsz, csak csatlakozz az 1001-es járathoz

2015-05-14 12 óra Megszületik a 'disco'. Hogyan és mikor? Megszületik a könnyűzene egyik legbefolyásosabb gitárosa. Ki ő? Megszületik a váltakozó áram és az egyenáram. Mi köze ennek a zenéhez? Pattanj fel az 1001 szőnyegére és a zenei utazás alatt megkapod a válaszokat. Hogy mikor? Nem éjszaka.

2015-05-07 12 óra Tradicionális zene és a rock találkozása. Opera és a rock találkozása.  A gitár és Jimmy Page találkozása. A világsikerrel való találkozás. Az excentrikussággal való találkozás. Jó zenékkel való találkozás. Hallgass bele a találkozásokba!

2015-04-30 12 óra Ki játszott balkezesként jobbkezes gitáron? Mi az a riff? Honnan ered a soul? Válaszok és jó zenék az 1001 szőnyegén. Tarts velem!

2015-04-23 12 óra A mai 1001-es nyerőszámok: 70, 71, 72... Újra ellátogatunk a '70-es évekbe, s annak is az elejére. Megtudjuk, hogy mi köze Buddy Hollynak az 'American Pie' megszületéséhez. Megtudjuk, hogy mi köze a dinoszaurusznak a zenéhez? És nem tudjuk, hogy kábítószer túladagolás vagy megrendezett merénylet okozta e halálát. De kinek? Vár rád a zene és az érdekességek. Utazz velem az 1001 szőnyegén. Jössz?! 

2015-04-16 12 óra Mi ihlette a Beatles 'Lucy in the Sky with Diamonds' c. dalát?! Ki az a banda, aki athéni, de nem görög? Mi az a ska? Mi a glam rock? Kiknek köszönhető a brit pop elterjedése a ’90-es években? Ki az az énekesnő, akinek egy nagylemezéről kislemez formájában négy dal is felkerült az amerikai slágerlisták első öt helyére? Utazz velem az 1001 és nem éjszaka szőnyegén, és remek zenék kíséretében megkapod a válaszokat. Indulhatunk?!

2015-04-09 12 óra Hogyan született meg Fats Domino, Blueberry Hill c. dalának stúdiófelvétele? Melyik sikeres soul énekest ölte meg saját apja, még mielőtt betölthette volna 45. életévét? Honnan ered az R&B? Ki az egyetlen ismert, muzulmán vallású  gitárhős? Ezekre... és sok más kérdésre is választ adok, természetesen 1001 módon.

2015-04-02 12 óra Az Egyesült királyság miniszterelnöke,  Margaret Thatcher, Európa első női miniszterelnöke. Etiópiában feltárják Lucynak, egy 3.2 millió éves ősasszonynak a csontvázát. A pécsi Vasarely Múzeum megnyitása. Elindul a Dallas című sorozat. Mai 1001-es utazásunkat újra a ’70-es évekbe tesszük meg. Felkészültél?!

2015-03-26 12 óra Milyen egy nehéz nap éjszakája? Milyen egy kopaszra borotvált, nagydumás énekesnő? Mi az a ’scat’? Hány gyermek apja Rod Stewart? Honnan ered a szintipop? …és több más kérdést is megválaszolok. Velem tartotok?

2015-03-19 12 óra Bossa nova, alternatív rock… színészek, színésznők… királyok, királynők… magány és siker… Boston kétféleképpen… mert van aki viseli a nevet, van aki ott született… és sok egyéb érdekesség és finomság, csakis 1001 módon… Fülelsz rám?

2015-03-12 12 óra Az amerikai csapatok kivonulnak Vietnámból, megszületik az első lombikbébi, Rubik Ernő feltalálja a Rubik-kockát, elküldik az első e-mailt… Igen, ez a ’70-es évek. A ’70-es évek, amikor még tervben sem voltam. A ’70-es évek, ami zeneileg éppúgy meghatároz engem is, mint minden zenekedvelőt. A ’70-es évek, de 1001 módon. Időutazásunk 12 órakor veszi kezdetét. Én utazom. És Ti?

2015-03-05 12 óra Ma ellátogatunk a „lélek-zene" atyjához, belefülelünk jó tanácsokkal megtöltött dallamokba, betekintünk egy hölgyhöz, hogy megtudjuk miként száll szembe a démonjaival… Pop, country, rock, ballada, álmok, vágyak, szépségek… Minden, ami zene és minden, ami 1001. Tartsatok Velem!

2015-02-26 12 óra Mai túránkat sok legendás előadón és zenekaron keresztül tesszük meg a lírától a disco-ig. Lesz  útravalóul anyai útmutatás, a délvidéki rock egyik meghatározó bandájától. De lesz kalandozásunk a halhatatlan ’gombafejekkel’ is. Felkészültél?! Idegenvezető: Madár Tamás

2015-02-19 12 óra Zenetörténeti utazás az 50-es évektől napjainkig az 1001 lemez, amit hallanod kell mielőtt meghalsz c. könyv alapján. Kirándulunk a reggae földjén, elrepülünk a rock & roll világába, beülünk egy kicsit Bob Dylan meseszobájába és belekóstolunk a tangó zene egy modern megközelítésébe.  A túra vezetője: Madár Tamás. Tartsatok Velem és utazzunk együtt!

 

Szendvics Különkiadás

2017-05-25 10 óra
2017-05-25 11 óra 10.00-12.00 Madár Tamás, Abebe Dániel Bebe

 

1001 és nem éjszaka különkiadás

2017-05-25 12 óra 12.00-13.00 Madár Tamás

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

ÉS kritika

Élet és  Irodalom 2021. október 8.
Károlyi Csaba

Asztalfő

(Lábjegyzet. Vlasics Sarolta műsora, Rádió Bézs, szeptember 30., csütörtök, 16.00–17.00)

Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagyívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Ferenc Józsefet egyszer megkérték, üljön az asztalfőre, de ő azért se oda ült, majd ezt mondta: „Fiam, jegyezd meg, ahol én ülök, az az asztalfő.” Állítólag Jancsó Miklós is szerette ezt a mondást, és szeretett nem az asztalfőre ülni. Báron György idézte most föl Jancsó alakját és művészetét Vlasics Sarolta heti kulturális műsorában.

Lábjegyzet – segít az eligazodásban.” Így mutatkozik be ez a műsor. És valóban segít. A Lábjegyzet mindig érdekes. Szó volt mostanában benne Gerhard Richter kiállításáról éppúgy, mint Spiró György esszékötetéről, a Zeneakadémia tehetséggondozó programjáról vagy – a legutóbbi adás második felében – Nagy Péter István Don Carlos-rendezéséről a Radnóti Színházban.

Szeptember 27-én volt száz éve annak, hogy Jancsó Miklós megszületett, sokan és sokféleképpen emlékeztek mostanában erre – Báron György is utalt rá –, többek közt a FreeSZFE, a CineFest. Sőt, Budapesten a Bazilika előtti téren vetítették le a Szegénylegényeket. Kell-e ennél több? Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne, és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagy ívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Lehet, hogy mosolyogna vagy legyintene ezt az ünneplést látván, mondta Báron Jancsóról, akit elképesztően nagyvonalú embernek ismert meg, olyannak, kinek harmónia van a művei és a személyisége között. Még azt is megengedhette magának, hogy nem engedett meg mindent magának, így a filmkritikus, és ez itt nem üres patron. Báron beszélt a forgatásokról is, Jancsó szeretett nem csak profi színészekkel dolgozni, beemelte a filmjeibe Szentjóby Tamást, Halász Pétert, Cseh Tamást, Lovasi Andrást, a Szörnyek évadjában szinte utódjának nevezte meg Tarr Bélát, élete vége felé a Lámpásban (Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten) maga is szerepelt Hernádi Gyulával együtt, mintegy búcsúzásképpen. Aztán utána még hat ugyanolyan komédiát forgatott. Szeretett állandó stábbal dolgozni, Kende János, Grunwalsky Ferenc, Kézdi-Kovács Zsolt, Galkó Balázs, Balázsovits Lajos, Kozák András és így tovább, aztán Kapa és Pepe.

Aktuálisak-e ma a filmjei? – tette föl a kézenfekvő kérdést Vlasics Sarolta. Aktuálisabbak, mint valaha, jobban élnek – válaszolta Báron –, az önismétlés és a modor nála védjegy, csak a nagyoknál van ilyen, minden korszaka frissnek hat most is, és rólunk szól. Régen társadalmi esemény volt, ha Jancsó végigment az utcán, utolsó filmjei pedig ma nemzedéki kultfilmek. A beszélgetés végighaladt az életmű korszakain, annak jegyében, hogy a rendező mindig követte a politikai változásokat, a 60-as években a hatalom és a személyiség, a hatalom és a tömeg kérdése foglalkoztatta, a 70-es években káoszt érzékelt, Olaszországban várta-várta a rendszer összeomlását, a 90-es években elhallgatott, majd idős korára visszajött a burleszkkel és a groteszkkel, ilyesmit csak az öreg Buñuel csinált.

Jancsó műveiben abszolút kontinuitás van végig, a nagyon hosszú snittek meditatív stílust eredményeznek – magyarázta lelkesen Báron –, nála mindig hangsúlyos, hogy a film a képek művészete, a Szegénylegények például a dialógusok nélkül is érthető. Antonioninál a hosszú snittek az elidegenedésről szólnak, Jancsónál a személyiség a hatalomnak való kiszolgáltatottságáról. A szimbólumai, a rekvizitumai örök érvényűek. Az önálló filmnyelv és a szabad gondolkodás pedig összefügg. Jancsó öt perc után felismerhető, mint Fellini, Antonioni, Tarr. Öröm volt ezt az összegzést hallani.

Végül Vlasics a személyes élményeiről kérdezte Báront, aki boldogan válaszolt erre is: ő nem volt filmrendező, csak akkor, amikor forgatott, de akkor is happening volt a munka során. Nagyvonalú, jó humorú ember volt, királyi eleganciával megáldva. Én se előtte, se utána nem láttam ilyen természetes módon 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán