A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Szól a (Bézs) rádió

Kerényi Péter

Múlt héten a rádióba tartottam, hogy felkérjem kedves hallgatóimat egy fordulóra, s mert kíváncsi természet vagyok, útközben a kollégáim műsorát hallgattam a telefonomon. Jó dolog, mióta működik az alkalmazásunk, csak le kell tölteni egyszer ingyen a telefonra  és máris dől a Bézs.

Kíváncsiságomnak van azért másik oka is, ha nehezen találok parkolóhelyet, márpedig ez nem könnyű dolog, amíg kolléganőm önfeledten beszélget az éter hullámain, még egész biztosan nem késtem el.

Így érkeztem a stúdióba, s mutattam főnökömnek, Fodor Jánosnak, hogy bár az utolsó pillanatban érkeztem, de hallható, hogy még nem késtem el. Talán látszott rajta, hogy megnyugodott, de rögvest figyelmeztetett, hogy most már kapcsoljam ki a rádiót, azaz a telefonomat. Miután politechnikából sohasem volt 4-esnél jobb jegyem és azt is csak megadták, mert a többi 5-ös volt, bevallom hogy nem sikerült kikapcsolni elsőre, így hát János sietett a segítségemre és rádióalapító tekintélyének egyetlen varázs nyomásával elhallgattatta a készüléket. Hamarosan elkezdődött a műsor és talán negyedóra telthetett el, amikor különös hangot hallottam. Úgy tűnt én vagyok, de amikor elhallgattam az akkor is beszélt még kicsit tovább. Az én műsorom szólalt meg a telefonomon, amit az imént szakértően kikapcsoltunk, csak mintegy 20 másodperces késleltetéssel. Tisztességgel megharcoltam azért, hogy most egyedül kikapcsoljam, inkább bármit, mint még egyszer engem…

 De néhány dologra rájöttem ebben a hosszúnak tűnő fél percben. A Rádió Bézst, ha egyszer bekapcsoljuk, lehet, hogy nem könnyű kikapcsolni. Viszont ha bekapcsoltuk, már a hallgatása is kellemes kikapcsolódást jelent.

S ha hétfőn délutánonként nincs türelmük hallgatni azt a sok érdekességet, amit összehordok, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs2-re mert már olyan is van. Az teljesen Kerényi-mentes, és alapvetően csak zenét kínál. Itt az alkalom. Azért – ha kérhetem – tessék (engem) választani.

Kovalik Márta díj

Ez most egy kicsit más volt. Hogy miért? A társaság, a díjazott, és a fellépő művészek mellett, a természet és az időjárás is hozzátette a magáét.

A Bézs Rádió június 04-i „hat és fél éves szülinapi” partiján immár negyedik alkalommal adta át a Rádió alapítója, Fodor János a  new yorki Szaday családdal közösen alapított Kovalik Márta díjat.

A leggyönyörűbb kora nyári napok egyike, a Duna közelsége, a tavasz hozta zöldek, a természettel egységet alkotó modern környezet, a közelben szinte kézzelfoghatóan létező tudás, ez mind a Graphisoft park volt, a helyszín.

A délutáni nap ereje mellett, a fák adta hűs ölelésben, az E épületben - ami nekem és talán sok más kortársamnak egy másik E épületet, a Műszaki egyetem, valamikori nevezetes sok-sok zenét és születő szerelmek helyszínét juttatta eszembe – szóval itt gyűltünk össze.

Jó emberek mind, ahol egy nagyon jó embernek egy másik jó ember adta át, az egy jó emberről elnevezett díjat, amely Kovalik Márta nevét viseli. Ő bár csak lélekben, de minden alkalommal ott ül velünk és tudjuk, hogy valahonnan fentről tapsol, örül, és büszke.

A díjazott idén Szalai Kriszta volt, aki a mosolyával is biztosít arról bárkit, hogy ő az idei legjobb választás. 

Formanek Zsuzsa és Bedécs Kristóf áttetszően finom, szép alkotását, első alkalommal ugyanitt, a Graphisoft alapítója Bojár Gábor, második díjazottként Vekerdy Tamás, harmadikként pedig Talyigás Katalin kapta meg, és most ezen a minden szempontból szívet, lelket melengető délutánon Szalai Kriszta színésznőé lett.

A díj egy üvegbe álmodott érzés, törékeny, ahogy a világunk, és ahogy a jónak lenni fogalma is az. Törékeny, amilyen a becsület, az önzetlenség, a szeretet fogalma. Az összes díjazott nem csak rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, de ezek a tulajdonságok náluk sosem hullanak darabokra, és még csak nem is töredeznek soha.

Jó volt együtt. Mint minden alkalommal egy rövid műsor kísérte az eseményt, most elsőként Márton András szavaival indult, jó volt látni és hallani őt, az ismerős hang és arc, akár el se telt volna az néhány év…

Meghallgattuk a Bézs működését, és a díj életre keltését támogató, Amerikában élő Szaday Pável Katalin és családja  kedves üzenetét.

Szolnoki Péter és Berkes Gabi fantasztikusan énekelte nekünk a Bézs himnuszát, ahogyan egy vidám, dallamos, pozitív tartalommal bíró himnuszt énekelni kell, mert igen, ilyen is van már a hat éve működő rádiónak.

Gábriel, aki szokásos szerénységgel ült a mikrofon elé, újra bizonyította milyen csodálatos zenész. Hogy őszinte legyek a régi Illés szám az ő feldolgozásában és előadásában olyan hatással volt rám, hogy gyorsan felvettem a napszemüvegem, mert milyen egy könnyező ünneplő, brrr…

És aztán egy gitárszóló. de nem ám akármilyen. Magyarország, vagy tán a világ egyik legjobb gitárosa, a fantasztikus zeneszerző, László Attila kápráztatta az ottlévőket. Igen, a napfény, a gitár ás a lélek káprázatos volt, így együtt.  

Wessely Ernő zenélése közben azt éreztük, hogy valaki olyan muzsikál nekünk, aki bár bennünket sajnos nem, de a zenét szinte látja, érzi, és ezt nekünk hallgatóknak maximálisan képes átadni.

És Szalai Kriszta, a díjazott. Elkísérte a férje Cserna Antal, akivel láthatóan és érezhetően szinte nem csak földi párt alkotnak, szóval ott ünnepelt a büszke férj is vele, közöttünk.

Szalai Kriszta, egy fiatal lány légiességével, egy tapasztalt színésznő stílusosságával, és egy az élet minden területén érző, segítő, támogató nő jellemével az említett díjat szinte élőben „mintázta”. Hiszen a díj szellemisége is ott volt vele, ahogyan a rögtönzött színpadra lépett.

Megint, ez évben is jó helyre került a Kovalik Márta díj. Jó helyre, egy jó gondolat mentén, egy jó emberek társaságában megtartott, ragyogó délutánon.

Bézs, kedves! Minden évben egyre jobban elkápráztatsz! Mi jöhet még? Megyek és hallgatlak!

KH

 

fotó: Gordon Eszter

(további képek a kattintás után) 

 
 

 

 

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán