A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Vissza - Készből. A Rádió Bézs archívumából

Rádiónk archívumában kerestem-kutattam. S műsor-kincsekre bukkantam. E kincsek között van igazgyöngy és gyémánt; örök igazság és időt álló jótanács.

Az elmúlt két és fél évben (30 hónap!) olyan órák, percek és műsorpillanatok hangzottak el a Rádió Bézs műsorfolyamában, melyek többsége méltó az átgondolt, “szerkesztett” ismétlésre.

S azért is érdemes ismételni régebbi műsorainkat, mert így újra hallhatók azok a műsorvezetők, szerkesztők, akik pillanatnyilag vagy tartósabban most nem csinálnak műsort. De azok a műsorok, melyeket az elmúlt 30 hónapban csináltak, nyomot hagytak maguk után. Jó visszahallgatni azokat a színes és tartalmas beszélgetőtársakat is, akik gondolataikat, munkáik eredményeit (pl. zenészek műsorszámai, színészek produkciói) megosztották a hallgatókkal a műsorvezetők beszélgetőtársaiként.

Jó produkciókat szoktak visszatapsolni!
Visszatapsolásra érdemes műsorokat mutatunk 2015-2016-ból hétről hétre. 

Vissza - Készből.  A Rádió Bézs archivumából szeptember 4-étől kilenc hétfőn hallgatható 20 órától.

Akiknek tapsolhatunk:

Czeizel Endre orvos-genetikus Tanácsadás
Lévai Katalin szociológus, szociálpolitikus, író Mindig más
Kovalik András operatőr Ilyen a nő?
Szilágyi János újságíró Halló! Nők!
Gyarmati Andrea gyerekorvos Rendelek
Bede Róbert mesterszakács Gasztrológia
Bácskai Juli pszichológus Madame Recamier
Kertész Éva újságíró Dr. Bézs
Faragó Judit újságíró Míder című műsora.

S a Vissza - Készből csütörtökönként is műsorokat ismétel az elmúlt 30 hónapból 19 órától.

szeptember 21-én Hajdu Steve színész Szóló
szeptember 28-án Marton Éva tanár, újságíró Fekete – fehér című műsorának archívumból való felidézése lesz hallgatható.

Hallgassuk együtt a műsorokat a Rádió Bézs archívumából is!

Vályi Gábor

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst!

Köszönet mindazoknak, akik lassan három esztendeje erősítették a Rádió Bézst, s már másutt teljesítenek! Sokan voltak. A honlapunkon, a munkatársak között - két kivétellel - láthatják a fényképüket. És sokan vagyunk a kezdetektől. A mindenkori létszám mindig 50-és 60 fő között mozog, de most elköszönünk és megköszönünk megint.

Keddenként nem énekel többet Farkas Gábor Gábriel. Nem kócsol Pataki Katalin és Generál Péter. Galambos Péter Galamb már nem itt zenél és beszél, és Tornóczky Anita is másként véd állatot.

Jó volt velük! Köszönet munkájukért. (Valami azt súgja belül, hogy fogunk mi még közösen dolgozni.)

A Rádió Bézs – csodák csodája – működik! húznak a régiek és itt vannak az újak! 

 

Műsorajánló: szeptember 25- október 1

 >>>

nő nŐ NŐ

női karrier

Világjelenség- a nők ugyanazért a munkáért kevesebbet kapnak

 

Az órabérek különbségéből számított uniós statisztika szerint a férfiak ugyanazért a munkáért ötödével kapnak többet a nőknél. A különbség egyik legfőbb oka, hogy a gyermekvállalás után a nők egyrészt kilépnek a munkaerőpiacról, másrészt rosszabbul fizetett részmunkaidős állásokban találják magukat. Ez a jelenség  jottányit nem változott az elmúlt évtizedben - olvastuk az Indexen.

Itt egy szuper megoldás az anyukák munkanélküliségére

 >>>

befolyásos nők

„ Annyi titkom maradt…” 100 éve született Szabó Magda.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban látható  kiállításról a VMN. hu magazinban olvastunk kedvcsináló elemzést.

https://wmn.hu/kult/47275-annyi-titkom-maradt--szabo-magda-100--kiallitas-a-petofi-irodalmi-muzeumban

 >>>

II.Erzsébet

Nem megy nyugdíjba

A kilencvenegy éves II. Erzsébet királynő, a világ leghosszabb ideje trónra lépett ma élő uralkodója, kilencvenegy éves kora ellenére sem óhajt nyugdíjba vonulni. Jó egészségnek örvend, anyja száz évnél is idősebb volt, amikor meghalt, tehát Erzsébet nem látja okát, miért adná át a helyét fiának, Károly hercegnek. Tartja magát a huszonegyedik születésnapján tett esküjéhez: "A brit népet fogom szolgálni egész életemben, legyen az hosszú vagy rövid."

Kilencvenegy éves és nem akar nyugdíjba menni

 

 >>>

nem csak a NŐkért

Díjakat kaptak a Rádió Bézs munkatársai a Szóvivők Bálján

A szóvivők a média területén számtalan esetben kifejezték elismerésüket egy- egy kolléga teljesítményéért, vagy szerkesztőség munkájáért. Az idén első alkalommal kerül sor Életmű Díj átadására.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ÉLETMŰ DÍJAT adományozott Fodor Jánosnak, több évtizedes kiegyensúlyozott és hiteles újságírói tevékenységéért, valamint a Rádió Bézs életre hívásáért és kitartó, fáradhatatlan működtetéséért!

A Szóvivők Egyesülete ötödik éve adja át a „Szóvivők Média Díját” . Az idén  ezt SZABÓ GABI – Mici- a Rádió Bézs szerkesztő műsorvezetője kapta. 

 >>>

bézs ajánló

Nő Ügy

Elolvastam Havas Kriszta kollégám bejegyzését az egyik közösségi oldalon - lsd. alább -, s feltettem magamnak a kérdést, miért nem mi szóltunk - akár először! - arról, hogy ez így nem megy! A Rádió Bézs elvégre a nőkért szól! Értünk szól, férfiakról is persze, meg arról, hogyan kéne tisztességesen élni, alkotni, dolgozni. Szóval, mi, akik nem akarunk direkt, ha úgy tetszik pártpolitikával foglalkozni, hallgathatunk- e, ha égbe kiáltó disznóságokat tapasztalunk? Mi a dolga annak a rádiónak, amelyik nem akar dagonyázni az ellentétek sarában, ami értékek mentén próbál szólni?

Dönteni kell - lehet, hogy már kellett volna! -, hogy milyen utat járjon a Bézs? Emelje e hangját, amikor valós (vagy vélt) aljassággal találkozik? Kiabáljon- e, s ha igen hogyan, amikor az „urak” elképesztő gátlástalansággal és arroganciával, a mi nevünkben járnak el? Mikor, miért és hogyan kell szólnunk?

A Rádió Bézs majdnem két és fél éve távol tartja magát a napi politikai harcoktól. Még híreket sem mondtunk, s azt hirdetjük, együtt kell élnünk! Nem a különbözőséget kell keresnünk, hanem azt, ami összeköt! Ami közös, ami érték.

Nem felrúgva eredeti vállalásunkat, hogy tudniillik a Rádió Bézs műsorait a jövőben sem /r/ontja el a politika, a harc, a gyűlölködés, azért tudja a hallgató: szelíden, de határozottan elutasítjuk az aljasságot, a lopást, a hazugságot, a gyűlölet keltést!          

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

az ENSZ főtitkár üzenete

Az ENSZ főtitkár üzenete: 

António Gutterres

Több jogot a nőknek és a lányoknak!

A nők jogai emberi jogok. Mégis az olyan nehéz időkben, amikor a világunk egyre kiszámíthatatlanabb és zűrzavarosabb, a nők és lányok jogai csökkennek, korlátozottabbá válnak, és akár meg is szűnhetnek. A nők és lányok helyzetének javítása az egyetlen módja annak, hogy megvédjük jogaikat és biztosítsuk számukra, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.

 >>>
Élő
adás

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

 

Kell egy kis melegség

Sál, poncsó és pulóver- minden divat, ami kötött. Válaszoljon kérdéseinkre és nyerjen fonalat az idei ősz kedvenceihez.

 >>>