A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Vissza - Készből. A Rádió Bézs archívumából

Rádiónk archívumában kerestem-kutattam. S műsor-kincsekre bukkantam. E kincsek között van igazgyöngy és gyémánt; örök igazság és időt álló jótanács.

Az elmúlt két és fél évben olyan órák, percek és műsorpillanatok hangzottak el a Rádió Bézs műsorfolyamában, melyek többsége méltó az átgondolt, “szerkesztett” ismétlésre.

S azért is érdemes ismételni régebbi műsorainkat, mert így újra hallhatók azok a műsorvezetők, szerkesztők, akik pillanatnyilag vagy tartósabban most nem csinálnak műsort. De azok a műsorok, melyeket az elmúlt hónapokban csináltak, nyomot hagytak maguk után. Jó visszahallgatni azokat a színes és tartalmas beszélgetőtársakat is, akik gondolataikat, munkáik eredményeit (pl. zenészek műsorszámai, színészek produkciói) megosztották a hallgatókkal a műsorvezetők beszélgetőtársaiként.

Jó produkciókat szoktak visszatapsolni! 
Visszatapsolásra érdemes műsorokat mutatunk 2015-2016-ból hétről hétre.
Vissza - Készből november 6-tól  hétfőn hallgatható 22 órától.

2017. 11. 20., hétfő,  22 - 23 óra között: Vissza – Készből

A Rádió Bézs archivumából

Lusztig Mária cukrász a 2016. 06.11-én először elhangzott Csokicsodákban Szamos László mestercukrásszal a marcipáncsodákat mutatja be.

Hallgassuk együtt a műsorokat a Rádió Bézs archívumából is!

Vályi Gábor 

 
 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst!

Köszönet mindazoknak, akik lassan három esztendeje erősítették a Rádió Bézst, s már másutt teljesítenek! Sokan voltak. A honlapunkon, a munkatársak között - két kivétellel - láthatják a fényképüket. És sokan vagyunk a kezdetektől. A mindenkori létszám mindig 50-és 60 fő között mozog, de most elköszönünk és megköszönünk megint.

Keddenként nem énekel többet Farkas Gábor Gábriel. Nem kócsol Pataki Katalin és Generál Péter. Galambos Péter Galamb már nem itt zenél és beszél, és Tornóczky Anita is másként véd állatot.

Jó volt velük! Köszönet munkájukért. (Valami azt súgja belül, hogy fogunk mi még közösen dolgozni.)

A Rádió Bézs – csodák csodája – működik! húznak a régiek és itt vannak az újak! 

 

Műsorajánló:  november 20 -26

 >>>

nő nŐ NŐ

női karrier

Üvegplafon, kockázatvállalás,

lelkiismeret furdalás, családi

háttér és

előítéletek,  kvóta és 

fizetési különbségek

- az Index  interjúja

két női vezetővel,

akik a csúcson vannak

és  jól érzik ott magukat

http://index.hu/gazdasag/

2017/10/12/meg_mindig_

meglepodnek_ha_egy_no_a_

vezerigazgato

 

 

 

 

 >>>

befolyásos nők

Díjazott női kutatók

Átadták a L’Oréal–UNESCO A nőkért és a tudományért díjat két kutatónőnek a Magyar Tudományos Akadémián. Egyikük a véralvadást és ezen keresztül a vérrögök kialakulását, illetve a vérzékenységet, másikuk a C-vitamin növények életében játszott, eddig ismeretlen szerepét vizsgálja

 >>>

nem lehetünk büszkék

Egyenlőtlenség az élet minden területén - nem lehetünk büszkék.

Új jelentést adott ki a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete (EIGE- European Institute for Gender Equality) és 2017-re aktualizálta a Nemek Közötti Egyenlőség Indexét.

A nemek közötti egyenlőség frissített mutatója megmutatja, hogy napjainkban hol tart Európa. Van előrelépés, de az általános előrehaladás igen lassú. 

 

 >>>

Olvasnivaló

Apró írások, fontos és kevésbé fontos ügyek, gondolatok.
Jegyzetek és szösszenetek.
Munkatársainktól. 

Dózer
(Faragó Judit)

Ifjabb koromban egy képzelt buldózerrel jártam a várost és takarítottam. 

A papámat még a háború okozta foghíjak bosszantották, engem meg a csúf, lerobbant épületek, az igénytelen kockaházak, az ízléstelen villák. Voltam én nyitott is a városfejlesztésre. Nem ifjabb, hanem még ifjú koromban lelkesen figyeltem, hogy épül az óbudai lakótelep, lelkesedésem elég hamar lelohadt. Kifejezetten gyanakvó és ellenséges interjút készítettem a Havanna lakótelep tervezőjével. A számozott utcák romjain már arról faggattam, hogy meddig tartanak majd ki ezek a panelszörnyek. 

 

 >>>

bézs ajánló

Kovalik Károlyra emlékezik Balla Ferenc.

Egy Kovalik még kéne. 

K.K. kilencven

 

Kezdjük visszafogottan: a mindenkori magyar televíziózás legjobb riportere.  Semmi múltidő.  És folytassuk a végén: „Egyedül volt otthon, fürdött. Ahogy szokta régóta, kihúzta a dugót, hadd folyjon le a víz. Aztán ahogy szokta, megpróbált fölállni. Nem sikerült. Már nem sikerült. Pár hete műtötték. "Föltárták": áttétes rák. Visszavarrták. (Persze nem mondták meg neki.) Ült az üres kádban. Egyre jobban fázott. Már vacogott a foga, amikor eszébe ötlött vagy ötven év messziről a bökdal a vásárhelyi gimnáziumból: " Minden vízbe mártott test, kisangyalom, a súlyából annyit veszt, kisangyalom, amennyi az általa kiszorított víz súlya, kisangyalom." Megnyitotta a csapot, sarkával pótolta az elbitangolt dugót. Hogy már melléig ért  a víz, megfeszítette a karját, s kikecmergett. Még vagy két hónapig tartott a fölhajtóerő.”

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble Social Media Pharma

az ENSZ főtitkár üzenete

A Weinstein-botrány kapcsán Magyarországon is napvilágra került szexuális zaklatásokkal kapcsolatban a Rádió Bézs szerkesztősége kijelenti, hogy a leghatározottabban elítél minden támadást az emberi szabadság és méltóság ellen, az élet bármely területén, beleértve a szexuális zaklatás minden formáját is. 
A hatalommal, az erővel való visszaélés sehol, semmilyen formában sem megengedhető!
A Rádió Bézs  szolidáris az elszenvedőkkel, és elítéli azokat, akik nem követik az alapvető emberi normákat, az emberek közötti békés, tiszteleten alapuló együttélés szabályait.

 >>>
Élő
adás

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Napsütésben ősszel

Utazás, kirándulás, esetleg egy kiadós séta. Itthoni vidékeken, erdőben, napsütésben. Ismert és ismeretlen tájakon. Válaszoljon kérdéseinkre és kedvcsinálóként hazai útikönyvet sorsolunk ki a megfejtők között. 

 

 >>>
Social Media Pharma