A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Hallgassa a Rádió Bézst telefonján is, mostantól akár adatforgalmi díj nélkül, amíg minimális adatkerettel rendelkezik!

1000 Ft a havi Vodafone Music Pass előfizetés és ezért sok más dolgot is hallgathat belföldön és az EU-ban. De inkább hallgasson minket, éjjel-nappal, úton- útfélen. Telefonján is szóljon a Rádió Bézs!

A vásárlás megoldható közvetlenül a weboldalról, illetve a My VF Applikáción keresztül is. Kattintson ide

Vodafone

Budapest calling, azaz Budapest hív címmel új angol nyelvű műsor indul a Rádió Bézsben!
A műsor gazdája, hangja, a Budapesten élő amerikai színész, Richard Rifkin.
Hétfőnként 22h - 23h között, ismétlés kedd hajnalban 4 és 5 óra között
 
Szegvári Katalin ismét élőben a Rádió Bézs mikrfonja előtt  Ismerős Hangok című műsorával keddenként 14h- 15 h között, ismétlés kedden 23 órától és szombaton 17 órától.

 

 

 

 

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!

Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Számlatulajdonos: Szociális Innováció Alapítvány
Adószámunk: 18157327-2-41


Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Január  21- 27
 
 
 >>>

Hallgatói levél

Kedves János!

Pethő Attila vagyok, bajai zenetanár, és ha lehetek kicsit szerénytelen, akkor félig-meddig kolléga is, hiszen a Bajai Televízióban heti két alkalommal én vagyok a Híradó műsorvezetője (korábban néhány beszélgetős műsort is készítettem). És még egy kapcsolódási pont: a bajai főiskolán pár évig együtt tanítottam K.T.Lászlóval, TÉKÓ-val, aki azt említette, hogy a TF-en csoporttársak voltak (voltatok – szabad itten nekem ismeretlenül tegező formát használnom? Nem tiszteletlenségből teszem, sokkal inkább a közvetlenség okán...).

A levél a gratuláció szándékával íródik. Véletlenül találtam rá az Interneten a Bézs Rádióra, miután elegem lett az általam elérhető sugárzó rádiók adásaiból. Én gyerekkorom óta nagy barátja vagyok a rádiózásnak. Ájultan figyeltem, amikor Baján az akkoriban (hetvenes, nyolcvanas évek fordulója) Bajális néven futó háromnapos rendezvénysorozat idejére a városnak saját rádiója lehetett – ráadásul sztereóban! Amikor pedig kórusénekesként, később zongorakísérőként én magam is beléphettem a Rádió Bródy Sándor utcai épületébe, az olyan volt, mint ha valamiféle szentélybe érkeztem volna. Nagyon szerettem a Petőfi-adó sokszínű műsorait, és azt, hogy a műsorok készítői felkészültek voltak, igényesen szólaltak meg, egyéniségek voltak. A Te neved, hangod is még ezekből az időkből ismerős számomra (meg persze később a tévéből is).

Nagy fájdalmam, hogy ez a rádió ma már a múlté – elképesztően gazdag szellemi műhely vált ott semmivé. Ezek után volt nagy felfedezés számomra a Bézs Rádió, ahol nemcsak régi, jól ismert hangokat, egyéniségeket hallhattam újra megszólalni, hanem értékes, érdekes műsorokra is lelhettem. Élmény, hogy színes, tartalmas beszélgetéseket hallgathatok nálatok (miután én naphosszat dolgozom, inkább az archívumban kutakodom a ráérő időmben), és nagyon élvezem a Bézs 2 zenei kínálatát is.

Szívből gratulálok tehát az ötlethez, a megvalósításhoz, a működtetéshez, és sok köszönet azért Neked és a munkatársaknak, hogy az erőiteket egy ilyen példaértékű tevékenységre fordítjátok! Remélem, hogy rajtam kívül még sokaknak ad örömet mindez, mert üdítő és hiánypótló színfolt vagytok az igénytelenség és a manipuláció uralta világban.

Szeretettel és őszinte nagyrabecsüléssel: Attila

 >>>

Szabadság

Liszkai Ágnes

Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy régen minden jobb volt.

És tényleg. Mindenesetre az én, csaknem egy évem Párizsban, most így utólag visszagondolva, mindenképpen a jobb kategóriába tartozott. Emlékszem egy szilveszter estére, amikor elindultunk az éjszakába. Kivételesen nem esett az eső, ha lehet még többen voltak az utcákon, mint a szokásos éjjeleken. ( ott már akkor is sokféle ember nyüzsgött a tereken, presszókban, metróban. ) Mi magunk is meglehetősen színesek voltunk, egy lány Peruból, egy Vietnámból, egy Tahitiről és egy-egy olasz, ausztrál és brazil fiú, meg ugye én, a magyar lány. Egyik kávézóból a másikba ültünk be, de legjobban az utcán éreztük magunkat. Ott és akkor nem volt agresszió, idegesség, pestiesen  szólva semmi feszkó,  senki nem kiabált senkivel, sőt…

Éreztem azt a fajta szabadságot, amit itthon addig soha, olyat, amit talán azóta sem. Persze az életünk változik, mi magunk is - férj, gyerekek, munka…. - és lassan leadunk ebből a  szabadságvágyból. Ki többet, ki kevesebbet. Igyekszem ez utóbbihoz tartozni, és nem csak a saját  szabadságom miatt, hanem a körülöttem lévőkért is.

 

 >>>

Kovalik Márta díj

A Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, azért, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember s tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

Az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A június 28-i díjátadón  Bornai Tibor, Gábriel, Pleszkán Écska és Ratkóczi Huba duo és Wessely Ernő lépett fel.

 >>>

Iván

Az utolsó időszakban, szinte minden nap, kéretlenül megjelent. Bejött a szobámba. Bekúszott a számítógépembe. Ott voltak a sorai az orrom előtti monitoromon. Betuszkolta magát és a gondolatait az agyamba.

2013. hatodik hó, huszonkettedike.

„Reggel

Csak azért írok most ide, mert figyelem az agydaganatomat. Hogy egyáltalán meddig vagyok képes gondolkodni. Leírni szavakat. Az egyik jel éppen az volt, hogy észrevettem: félreütök a gépen.
Egy hete jöttem be a kórházba. Előtte a Moszkva téren majdnem elütött a villamos. Talán jobban jártam volna. Nem vagyok gazdagabb attól, hogy hirtelen lett agy-, vese- és tüdődaganatom. Bár nem mondom, hogy érdektelen bátorságpróba innen fölállni. Ha csak két lépés erejéig is.
Az első: elbúcsúzik, a második: rendbe tenni, amit még lehet és érdemes.

Valamiért a szemétszállítók nem érzik át, hogy egy kórházban az emberek nem bánnák, ha egy rettenetesen meleg éjszaka után egy egészen picit aludhatnának. Hajnalban, mint rendesen, csörömpöltek, ordítoztak, hangosan tréfálkoztak.
Lementem a kertbe. Èppen jött két hullaszállító. Az egyik fölöttébb gyaloggaloppos volt. Jól becsúsztatták - helyesen: bebaszták - a koporsót a kocsiba, aztán az egyik ledobta a gumikesztyűjét a földre.
- Na, akkor a gyerekosztályra! - mondta a másiknak, aki sofőrként is szolgál.”

Aztán, felfoghatatlan szenvedések, s 2015. január 14-én meghal Andrassew Iván.

Négy éve már. 62 évet élt. Aki nem tudná, ő egy író, költő, újságíró, polgári aktivista volt. Persze leginkább azt kéne mondanom, hogy jó ember volt. Bátor ember volt, demokrata volt. És azt, hogy nagyon hiányzik.

Mert olyan ember volt, aki nem alkudott. Akinek minden írása, publicisztikája egy kiáltás volt. Nem tudott, és nem akart semmilyen mutyiban, semmilyen háttéralkuban részt venni. Írni akart és harcolni – egy tisztességesebb életért.

Pályának utolsó húsz éve kiemelkedő internetes aktivitása révén különösen jól dokumentált. 

Szeretném önt arra kérni, számítógépének billentyűzetén pötyögje be a nevét. Andrassew Iván. A mint András, N mint Nándor, D mint…..Keressen rá a világhálón! Olvassa el mit írt. A verseit, a könyveit, a cikkeit, a naplóját. Mindent! Nem azért, mert megérdemli, hanem azért, mert fontos dolgokról szólt. Rólunk.

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás
Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Hideg, hó - kell a meleg sapka, sál! Saját kezűleg az igazi, mi adjuk hozzá a fonalat.

Válaszoljon helyesen játékunk kérdéseire és 3 kisorsolt nyertesünknek egy-egy garnitúrára való fonalat küldünk.

 

 >>>