A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Új műsor - régi hang!

Bayer Ilona  Kultúr-morzsák című műsorával szerdánként 13 és 14 óra között találkozhatnak, ismétlés pénteken reggel 7 és 8 óra között, vagy bármikor meghallgathatják a Rádió Bézs archivumából. 

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?  Évforduló, esemény, emlékezés, születésnap, nosztalgia? Játékra szól a felkérés vagy arra, hogy az ismerős zenére táncra perdüljenek. Mikor - hogy... Hétfönként 16 és 17 óra között mindenképpen.

 

 

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!

Kérjük adója egy százalékával járuljon hozzá a SZIA alapítvány és ezáltal a Rádió Bézs működéséhez: 

Adószámunk: 18157327-2-41

 

Március 27-én kedden egy egész napra Ázsiába látogatunk: országok, vallások, népek, nyelvek, híres és hétköznapi emberek, nevezetességek, különleges ételek és nem mindennapi történetek, sok sok zenével.

Ismerkedjen velünk Ázsiával!

 

Műsorajánló
2018
 március 19-25

 
 >>>

Születésnapunk

Bagosi Márta

Mit jelent nekem a Bézs?

Nekem olyan pont, mint eső után a megjelenő szivárvány!
Egy évvel ezelőtt rátaláltam erre a „családra”. Megszerettem őket. Befogadtak. Azóta együtt vagyunk. Ahol tudok, segítek. Többnyire a háttérmunkát.

Hallgatóként is azt mondom, hogy nekem a Rádió Bézs a szivárvány!

Nincs Magyarországon még egy ilyen rádió, ahol a nap 24 órájában, 24 órán át kedveskednek a Nőknek. Lágy hangon simogatják a lelkünket, szívünket. Mindenki megtalálhatja benne a hozzá legközelebb álló műsorokat, és mindezt politika- reklám- rémhírek nélkül.

Ha takarítunk, akkor a legjobb, ha Bézst hallgatunk.
Ha boldogok vagyunk, akkor is Bézs…
Ha szomorúak vagyunk, akkor is Bézs…
Ha főzünk, akkor is Bézs…
Ha vasalunk, akkor is Bézs…
Ha napozunk, akkor is Bézs…
Ha… , akkor is Bézs…
Ahogy a szivárvány is tele van szebbnél-szebb színekkel, úgy a rádió is szolgáltat jobbnál-jobb műsorokat. Hallhatunk komolyzenét, régi slágereket, dzsesszt, rockot és sorolhatnám. Gyönyörű verseket, meséket, történeteket kínálnak a hallgatóknak. Van, amikor nosztalgiáznak, vagy éppen az aktualitásokról adnak hírt. És mindezeket a műsorokat bármikor és bárhol (ahol van internet) újrahallgathatjuk, annyiszor, ahányszor csak akarjuk.

Ez a sok színes műsor összekeverve egyenlő a Bézzsel, akkor, ha a szivárvány színeit is összekeverjük, akkor Bézst kapunk. Ergo a szivárvány is BÉZS!
Boldog 3. születésnapot!

 

 >>>

Hullan Zsuzsa

Kedvenc színem a piros, a kedvenc rádióm a Bézs.
Kilencven héttel ezelőtt jártam először a Rádió Bézsben, mint interjúalany.
Amikor a megbeszélt időpontban megérkeztem, a szoba sarkában álló asztal mögül egy ismerős arc pillantott fel rám. A Fodor. Meglepődtem. Sokszor hallottam őt rádióban, láttam a TV-ben, de ismeretségünk addig a pillanatig teljesen egyoldalú volt.
Felállt, odajött hozzám, kezet fogtunk, bemutatkoztam.
- Kezét csókolom, Fodor János - mondta, és az orra hegyén egyensúlyozó szemüvege mögül mélyen a szemembe nézett.
Bácskai Julival beszélgettünk egy jót, aztán amikor az adásnak vége lett, úgy éreztem, jó lenne még maradni. Vagy újra jönni. Vagy itt lenni. Vagy ide tartozni. 
Otthon, miután belehallgattam néhány műsorba, egyre erősebben motoszkált fejemben a gondolat: de jó lenne, ha valahogy közöm lenne ehhez a helyhez, ehhez a csapathoz, ehhez a rádióhoz.
Hatvannyolc nappal később, este hétkor leültem a mikrofon mögé, és elkezdődött a Bézs életem. Aznap elindult az Anyám lánya – lányom anyja.
Azóta hetvenöt adás büszke gazdája vagyok.
Jó Bézsesnek lenni.
Hogy miért?
Egyrészt: mert csak. 
Másrészt: mert milyen klassz dolog hetente egyszer, egy egész órán át beszélgetni valakivel, akit szeretek, becsülök és kíváncsi vagyok rá. 
Boldog születésnapot Rádió Bézs! Amikor harminc éves leszel, akkor is köszöntelek majd, rendben? Tudod, ahogy szokás mifelénk; szól a „Torták, rózsák, égő gyertyák…”, és sütök sütit is megint, jó? 

 >>>

Gergely Róbert

Alkotó ember vagyok, mondhatnám sztahanovista. Ezt láttam gyerekkoromban otthon is a szüleimtől. Ezt vettem át és valahogy most már így is maradok. 

Egy alkalommal, szinte véletlenül tudtam meg, hogy Duba Gábor barátom egy valamiféle "Rádió Bézs" nevű rádióban  dolgozik, és ott van lehetősége minket, - közös produkciónkat -  esetleg reklámozni, hírbe hozni. Azután egy kedves hölgy is invitált ide beszélgetésre, de valahogy nem akkor jött össze.
Viszont Szegvári Kati műsorába, amikor meghívást kaptam és eljöttem, jól éreztem magam. Egyfelől, mert nagyon szeretem őt, másfelől viszont visszaléptem az időben és az 1960/80-as évek világába csöppentem. Amikor én még kis srác voltam...
Szerettem ezt az időszakot.
Szüleim, akik életükben újságírók voltak, apám a Magyar Rádió munkatársa majd 40 évig, édesanyám a Magyar Televízió fő munkatársa, szóval nem volt idegen, sőt ISMERŐS volt ez a világ, ez a légkör. A RÁDIÓ.

 

 >>>

egyetlen dal 2

217 szeptember 27-én hangzott el a Rádió Bézsben. 

Ráduly Margit
Egyetlen dal

Waltzing Matilda

https://www.youtube.com/watch?v=vGpwgHqlfWo

Ha valakinek a hangjáról a piálás és a bagózás jut eszembe, hát az Tom Waits. Elkezdem hallgatni ezt a dalt és rám tör valami furcsa szomorúság, de nem a sírós, hanem a finom, és máris kezemben cigaretta, no meg a pálinkáspohár, pedig sosem iszom egyedül, csak ha őt hallgatom.

Tom Waitset a fiamnak köszönhetem. Még együtt laktunk, még az én kisfiam volt és nem az unokám édesapja, mikor a szobájából napokig ez a whiskyízű hang szűrődött ki. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy ülök mellette és ugyanaz a kamaszbánat öntött el, mint őt. Ezekben a percekben olyan közel kerültem hozzá, mint addig tán soha. Sosem felejtem el Tom Waitsnek ezt az érzést. Azóta is mindig megérint ez a fájdalmas zene. Igen. Mikor a világ teljesen kilátástalan körülötted, akkor mégis elkap valami reményféle, vágy a túlélésre. Így van ez Tom Waits balladájának hallgatása közben is: „Táncolj Matilda. Egy valcert Matilda, velem!”

https://www.youtube.com/watch?v=NDDrak6Rnwo

Íme, a dal szövege, Hobó fordításában:

 >>>

bézs ajánló

Sándor Erzsi Kovalik Mártától búcsúzik

Kovalik Márta temetése március 20-án 13.00 órakor lesz Vácon. 

(Facebook, #megbotránkoztatódenembánná)

Meghallgattam Váradi Juli interjúját Kovalik Mártával és azonnal berohantam Mártához a kórházba. Évek óta nem találkoztunk és már az utóbbi időben azért nem mertem érdeklődni, mert attól féltem talán már nem is él, csak nem tudtam róla, elment úgy, hogy megmondhattam volna neki mennyire imádom, milyen sokat tanultam tőle akkor amikor még rádióhallgató voltam meg utána is, és örökké fogok emlékezni a meghitten szétbazmegelt szerkesztőségi megbeszélésekre a 168órában, mert nálam rondábban káromkodni rajta kívül nem hallottam soha senkit. A Rókusban ártalmatlan manóvá zsugorodva találtam az ágyán ülve, és csak a csillogó tekintete meg a láttamra előtoluló káromkodások bizonyították, hogy a pusztulás alatt a Mártaság azért töretlenül üzemel. Azonnal beindult benne a földanya, mert meg akarta velem etetni a banánjait, a lekvárját, a gesztenyéit és a táskámba tömött öt darab MozartKugelt, mert ugye tudom, hogy az embert a kórházban elhalmozzák csupa olyannal, amivel egyébként nem él és ez arra jó, hogy oda lehessen ajándékozni a kiéhezett látogatóknak. Mellesleg elmondta, hogy nem fog már kijönni a kórházból, ott fog meghalni,  

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

Nőnapra

ÉN OLYKOR ÖNNEL ÁLMODOM, BOCSÁNAT ASSZONYOM….

Különös álmom volt az éjjel. Az NCIS profilozója voltam és egy ismeretlen gyanúsítottat köröztünk: a NŐT.

Kollégáim arra kértek, hogy próbáljam megrajzolni mindazokat a vonásokat, amelyek segítenek fellelésében. Az elkövetett bűn: gyümölcslopás, amelynek legmagasabb büntetési tétele akár száműzetés is lehet. A rendelkezésre álló tanúk száma - isten tudja hányan voltak -arra indított, hogy rendelkezésre álló hatalmas archívumunkhoz forduljak és hagyatkozzak személyes tapasztalatomra.

Az első megérzésem a lopás tényét tekintve azt volt, hogy A NŐ nem tudott ellenállni a kísértésnek. Mivel rettenetesen kíváncsi.

A kíváncsiság azonban sokszor a fejlődés mozgatója, gondolni is rossz rá, ha pl. egy Edison nevű ember nem lett volna eléggé kíváncsi, akkor mennyivel tartanánk hátrább abban, hogy kíváncsiságunkat kielégítve megoszthassuk egymással a tudást.

Ki tagadhatná, hogy a világ iránti érdeklődésünk, a dolgok megismerésének igénye az emberiségben folyamatosan NŐ…

Ki tagadhatná, hogy a világtörténelemben, ha NŐ nem lenne, kevesebb lett volna a háború, viszont sokkal sivárabb és egyhangúbb lett volna a béke. Szép Heléna már nem elvette, hanem megkapta az almát.

Itt tartottam, amikor kollégáim, Karinthy helyszínelő, Onassis járőr, Dr. Nietzsche a halottkém, Einstein az azonosítás nagymestere nem hagytak dolgozni – állandóan beleszólnak.

Nietzsche közbevág és panaszkodik a nőkre. Azt mondja, hogy „a NŐ a csúcsainkat magasabbá teszi, a gödreinket pedig gyakoribbá.”

„Ha nők nem lennének, a pénz fogalma sem lenne értelmezve a világban”, - toldja meg a gondolatsort  Onassis a görög hajómágnás.

Einstein pedig arra hívja fel a figyelmünk, hogy amikor egy csinos lánnyal üldögélünk egy órácskát, az csupán egy percnek tűnik, de üljünk át egy forró kályhára egy percre és az hosszabbnak tűnik mint egy óra. Ez a relativitás.

A minap a műsoromban egy őszinte XX. századi dalszöveggel köszöntöttem a nőket, Zorán dalában, Dusán soraival – nem mondom, hogy hízelgő, de tényszerű:

Ő egy mosollyal öl, s ugyanúgy támaszt fel /Ő egy ártatlan kölyök, ha hazudni kell/ Ő tüskéket hajt, és a szívemhez nő /Ő nem jó és nem rossz, csak önmaga mindig -- a nő

https://www.youtube.com/watch?v=7b4ddE-8Pwo

Karinthy elégedetlenkedik, mert azt tartja, hogy Dusán szavai karcosak és ezért hozzáteszi:

Nincs az a nő többé, aki minket kiábrándíthat a nőből.  Mi mégiscsak szeretjük és imádjuk és csodáljuk a nőt, aki nem pokol és izzó ártalom, és mégis a legnagyobb tűz e világon, – a nőt, aki mosolyog és borzong, mikor róla beszélnek -, aki, ó, jól tudom, rossz, ha kell, százszor rosszabb tud lenni a férfinál – de jó, ha lehet, ezerszer jobb és különb és mámorosabb -, mert mi ismertük a nőt, aki lángolt, mert lángoltunk, aki szeretett, mert szerettük, aki szépnek látott, mert szépnek láttuk – az igazi nőt, akitől gyermekünk van.

És ekkor váratlanul belépett a NŐ az iroda ajtaján. Önként jelentkezett. Feladta magát? Ugyan. Sohasem adja fel. Letartóztatni reménytelen. Könnyen kimosolyogja belőlünk az óvadékot. Házi őrizetbe tenni nem érdemes. Szabadon távozhat, Mi pedig újra profilozunk, s nem tehetünk mást, mint bízunk benne, hogy ha jól ismerjük, egyszer csak megint kiválaszt minket.

Boldog Napokat, ne csak Nőnapot hölgyeim. De azért ne bízzák el magukat, az alma önmagában kevés. Mi férfiak is kellünk hozzá, hogy abban az elkövetkező generációban is szidhassák, dicsérhessék, szerethessék a mindig újraszülető nőket, és hogy értékeljék azokat az újszülötteket is, akiknek világra jöttekkor egy ici-picivel több jutott.

Kerényi Péter

 

 >>>
Élő
adás


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Megállíthatatlanul közeledik a jó idő, színesednek a kertek és balkonok.

Játékunk szerencsés megfejtői között 3 kertápolási tanácsadó könyvet sorsolunk ki.

 

 >>>