A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Új műsor - régi hang!

Bánó András: Violinkulcs.
Új komolyzenei műsor egy  jól ismert rádióssal. Keddenként 18 órától. 

 

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?  Évforduló, esemény, emlékezés, születésnap, nosztalgia? Játékra szól a felkérés vagy arra, hogy az ismerős zenére táncra perdüljenek. Mikor - hogy... Hétfönként 16 és 17 óra között mindenképpen.

 

 

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!

Kérjük adója egy százalékával járuljon hozzá a SZIA alapítvány és ezáltal a Rádió Bézs működéséhez: 

Adószámunk: 18157327-2-41

 

 

 

 

Műsorajánló
2018
 május 21-27

 
 >>>

Születésnapunk

Bagosi Márta

Mit jelent nekem a Bézs?

Nekem olyan pont, mint eső után a megjelenő szivárvány!
Egy évvel ezelőtt rátaláltam erre a „családra”. Megszerettem őket. Befogadtak. Azóta együtt vagyunk. Ahol tudok, segítek. Többnyire a háttérmunkát.

Hallgatóként is azt mondom, hogy nekem a Rádió Bézs a szivárvány!

Nincs Magyarországon még egy ilyen rádió, ahol a nap 24 órájában, 24 órán át kedveskednek a Nőknek. Lágy hangon simogatják a lelkünket, szívünket. Mindenki megtalálhatja benne a hozzá legközelebb álló műsorokat, és mindezt politika- reklám- rémhírek nélkül.

Ha takarítunk, akkor a legjobb, ha Bézst hallgatunk.
Ha boldogok vagyunk, akkor is Bézs…
Ha szomorúak vagyunk, akkor is Bézs…
Ha főzünk, akkor is Bézs…
Ha vasalunk, akkor is Bézs…
Ha napozunk, akkor is Bézs…
Ha… , akkor is Bézs…
Ahogy a szivárvány is tele van szebbnél-szebb színekkel, úgy a rádió is szolgáltat jobbnál-jobb műsorokat. Hallhatunk komolyzenét, régi slágereket, dzsesszt, rockot és sorolhatnám. Gyönyörű verseket, meséket, történeteket kínálnak a hallgatóknak. Van, amikor nosztalgiáznak, vagy éppen az aktualitásokról adnak hírt. És mindezeket a műsorokat bármikor és bárhol (ahol van internet) újrahallgathatjuk, annyiszor, ahányszor csak akarjuk.

Ez a sok színes műsor összekeverve egyenlő a Bézzsel, akkor, ha a szivárvány színeit is összekeverjük, akkor Bézst kapunk. Ergo a szivárvány is BÉZS!
Boldog 3. születésnapot!

 

 >>>

Hullan Zsuzsa

Kedvenc színem a piros, a kedvenc rádióm a Bézs.
Kilencven héttel ezelőtt jártam először a Rádió Bézsben, mint interjúalany.
Amikor a megbeszélt időpontban megérkeztem, a szoba sarkában álló asztal mögül egy ismerős arc pillantott fel rám. A Fodor. Meglepődtem. Sokszor hallottam őt rádióban, láttam a TV-ben, de ismeretségünk addig a pillanatig teljesen egyoldalú volt.
Felállt, odajött hozzám, kezet fogtunk, bemutatkoztam.
- Kezét csókolom, Fodor János - mondta, és az orra hegyén egyensúlyozó szemüvege mögül mélyen a szemembe nézett.
Bácskai Julival beszélgettünk egy jót, aztán amikor az adásnak vége lett, úgy éreztem, jó lenne még maradni. Vagy újra jönni. Vagy itt lenni. Vagy ide tartozni. 
Otthon, miután belehallgattam néhány műsorba, egyre erősebben motoszkált fejemben a gondolat: de jó lenne, ha valahogy közöm lenne ehhez a helyhez, ehhez a csapathoz, ehhez a rádióhoz.
Hatvannyolc nappal később, este hétkor leültem a mikrofon mögé, és elkezdődött a Bézs életem. Aznap elindult az Anyám lánya – lányom anyja.
Azóta hetvenöt adás büszke gazdája vagyok.
Jó Bézsesnek lenni.
Hogy miért?
Egyrészt: mert csak. 
Másrészt: mert milyen klassz dolog hetente egyszer, egy egész órán át beszélgetni valakivel, akit szeretek, becsülök és kíváncsi vagyok rá. 
Boldog születésnapot Rádió Bézs! Amikor harminc éves leszel, akkor is köszöntelek majd, rendben? Tudod, ahogy szokás mifelénk; szól a „Torták, rózsák, égő gyertyák…”, és sütök sütit is megint, jó? 

 >>>

Gergely Róbert

Alkotó ember vagyok, mondhatnám sztahanovista. Ezt láttam gyerekkoromban otthon is a szüleimtől. Ezt vettem át és valahogy most már így is maradok. 

Egy alkalommal, szinte véletlenül tudtam meg, hogy Duba Gábor barátom egy valamiféle "Rádió Bézs" nevű rádióban  dolgozik, és ott van lehetősége minket, - közös produkciónkat -  esetleg reklámozni, hírbe hozni. Azután egy kedves hölgy is invitált ide beszélgetésre, de valahogy nem akkor jött össze.
Viszont Szegvári Kati műsorába, amikor meghívást kaptam és eljöttem, jól éreztem magam. Egyfelől, mert nagyon szeretem őt, másfelől viszont visszaléptem az időben és az 1960/80-as évek világába csöppentem. Amikor én még kis srác voltam...
Szerettem ezt az időszakot.
Szüleim, akik életükben újságírók voltak, apám a Magyar Rádió munkatársa majd 40 évig, édesanyám a Magyar Televízió fő munkatársa, szóval nem volt idegen, sőt ISMERŐS volt ez a világ, ez a légkör. A RÁDIÓ.

 

 >>>

egyetlen dal 2

2017 szeptember 27-én hangzott el a Rádió Bézsben. 

Ráduly Margit
Egyetlen dal

Waltzing Matilda

https://www.youtube.com/watch?v=vGpwgHqlfWo

Ha valakinek a hangjáról a piálás és a bagózás jut eszembe, hát az Tom Waits. Elkezdem hallgatni ezt a dalt és rám tör valami furcsa szomorúság, de nem a sírós, hanem a finom, és máris kezemben cigaretta, no meg a pálinkáspohár, pedig sosem iszom egyedül, csak ha őt hallgatom.

Tom Waitset a fiamnak köszönhetem. Még együtt laktunk, még az én kisfiam volt és nem az unokám édesapja, mikor a szobájából napokig ez a whiskyízű hang szűrődött ki. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy ülök mellette és ugyanaz a kamaszbánat öntött el, mint őt. Ezekben a percekben olyan közel kerültem hozzá, mint addig tán soha. Sosem felejtem el Tom Waitsnek ezt az érzést. Azóta is mindig megérint ez a fájdalmas zene. Igen. Mikor a világ teljesen kilátástalan körülötted, akkor mégis elkap valami reményféle, vágy a túlélésre. Így van ez Tom Waits balladájának hallgatása közben is: „Táncolj Matilda. Egy valcert Matilda, velem!”

https://www.youtube.com/watch?v=NDDrak6Rnwo

Íme, a dal szövege, Hobó fordításában:

 >>>

Fodor János: A tér

Minden értelemben.

Bevillan a Renault Espace, az első egyterű automobil reklámja, miszerint a luxushoz tér kell! De most – bár igaz –, nem erről akartam szólni. Egy másik térről, egy budapestiről szeretnék írni, beszélni, ahol egykor fák voltak, meg padok, meg zöld fű, meg szobor.

Emlékszem, oly sokszor baktattam át rajta, leszállván a kettes tujáról, s mindig éreztem valami bizsergetőt, valami méltóság teljeset, s valami feleslegesen, de fenségesen nagyot. A tér Duna felöli oldalán az Ország Háza. A Mienk. Az enyém, mint a tér.

Oda, csak kevesen jutottak be. Én igen, s akkor mintha éreztem volna fontosságomat, mentem át a téren, az országgyűlési könyvtárba, a csodába bele.  A csendbe. A tudományosba. A parlamentbe. Emlékszem a nagy, Dunára néző ablakokra, a várra. Az enyémek voltak. Mind. A fű, a villamos, a tér, az épület, az illat, a könyvek, a hatalmas asztalok, a szépséges asztali lámpák, a vár felett a napkorong.  Minden. Otthon itthon voltam. Az enyém is volt, oly természetességgel, mint a tér. A Kossuth tér.

A téren jó ideje már vizes árok és kő. Nem érzem a levágott fű szagát, az árnyékot, a csendet, a méltóságot, az enyém érzést.

A tér, tér most is. Levegős. Tágas. Fontos. Beton tér, arcfelismerő kamerák. Nem is tér tán már. Inkább mező. Harcmező.  Ide már nem pihenni, sétálni, átmenni járnak a népek, hanem tüntetni, az okos telefonnal világítani, erőt demonstrálni, színpadról szónokolni, lentről gyenge előadásokat nézni és hallgatni, létszám rekordokat dönteni és boldogtalanul boldognak lenni akarnak a népek. És érezni azt, hogy nincsenek egyedül.

Mi és ők, ugyanazt akarják. Érezni, hogy nincsenek egyedül. Nincsenek egyedül a téren és a térben. A politikai erő-térben.

Olyan szomorú. Mi és ti. Nincs fű illat és béke, és már nem járok abba a könyvtárba sem, pedig az enyém. is.

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

Nőnapra

FONOGRÁF

Zseniális találmány volt annak idején a fonográf, és remek együttes volt annak idején a Fonográf nevű. Mi jut erről nekem eszembe? Nos, hogy múlik az idő, de ami érték, az marad.  - A rádió is ilyen, a Bézs meg különösképpen -. Persze, a Rádió jut eszembe, mint három, vagy harminchárom éve mindennap.

Szóval, voltam egy rádió múzeumban, ahol persze fonográf is volt, meg becsülete a szónak. Egy kis ház, a huszonharmadik kerületben, egy megszállott házaspár és tengernyi kincs, de a legnagyobb a bizalmuk. Nagy értékű, régi-régi mikrofont adtak kölcsön, becsszóra. Nem kérdezték, kire szavazok, mit gondolok a NERRŐL”, mi a pártpreferenciám. Kértem, adtak. Ellenszolgáltatás nélkül bízva abban, hogy sértetlenül visszakapják. Hihetetlen! Nem?

Szóval fonográf. Meg vagy fel is tekerte az öreg csodát, s szólt, nekem muzsikált! Időutazás. Aztán egy másik hosszú út. A Fonográf együttes újra összeállt – ennek a szónak különös értelméről szólok még –, s fel vagy meg tekerték a tán fáradt, öreg lelküket és testüket, s repültek a zene szárnyain megint, összehangoltan, együtt. EGYÜTT. Úgy tudtak együtt dolgozni, hogy közben mindegyikük mást gondol a világról, a hatalomról, a gazemberségről. Együtt működtek, mert volt közös céljuk, mert tudnak zenélni, képesek még gondolkodni. Nem az érzelmeik, a hitük vagy tévhitük vezette őket, hanem az, hogy minőségi, professzionális koncertet tudjanak adni nekem, neked, a nagyérdeműnek. És jó koncert volt. És tudtak együtt működni. És nem azt keresték, ami szétválasztotta őket, hanem azt, amiben egyet értenek. Profik.

Szóval Rádió, modern kivitelben, nem az éterben. Az R betűt helyettesítsük most T-vel. NET. Net rádió. Rádió Bézs. Naponta fel vagy meg rázzuk magunkat, és együtt működünk több mint ötvenen(!), pedig mindenki mást gondol(hat) politikáról, embertelenségekről, aljasságokról, gyengeségesekről és az erőről. Dolgozunk. Politikai fröcsögések nélkül, tesszük a dolgunkat, hiszek abban, hogy a közepesnél jobban. Nincsenek napi hazugságok, nincsenek ellenőrizhetetlen hírek, de még ellenőrzöttek sem, mert nem az a dolgunk most. Zenélünk. Szólunk, mint a fonográf. Tesszük az önként vállalt dolgunkat anélkül, hogy a másikban a hibát keresnénk. Lehet így is. A Fonográf együttes is bizonyítja, igazam van.

Arra bíztatok mindenkit, higgye el, lehet gyűlölködés nélkül együtt élni! Sőt. Közösen építeni.

És szól a rádió!

LGT. Dalszöveg.

1. Még broadcastingnak hívták, s nagyon sok pénzbe került,
Mikor az első szpíker izgatottan a mikrofonhoz ült.
Érces hangja felszárnyalt és messzire repült,
És egy hallgatóban megszólalt: - A próba sikerült!

2. S a Gyáli úton állt egy csukott bútorszállító,
És ott volt huszonháromban az első stúdió.
És műsor gyanánt akkoriban az is megfelelelt,
Ha Marcal János segédtiszt egy nótát énekelt.

R. ||: Szól a rádió, szól a rádió. :||

3. A Rádióról huszonnégyben feljegyezhették,
Hogy az Állatkertből sugározta az első koncertjét.
És a lemezgyártók átkozták a konkurenciát,
Mely profit nélkül árulta a Kék rapszódiát.

4. A közel lakó amatőrök tisztán hallották,
Mikor a csepeli adó huszonötben jó reggelt kívánt.
A magasba szöktek mindenféle furcsa antennák,
És egy ügyes diák detektoros vevőt fabrikált.

5. A hőskorban már megtanulta minden bemondó:
Tilos rögtönözni, a leírt szöveg felolvasandó!
Bár Skoff Elzát és Filotás Lilit kevesen ismerték,
Azt tudta minden hallgató, hogy a hangjuk milyen szép.

6. S gyermekek a dobozban a bácsit keresték,
S a nagymamák a politúrját szépre vikszelték.
A postások a vevőktől az adót beszedték,
És fizetni kellett egyformán a jó és rossz hírért.

7. A szokott időben - vezet a listán - három perccel múlt -
Ötödik szám a hatvanhármas - kissé beborult,
Elnézést, a vihar elvonult!

8. Vonul a front - közepes termés - nem hajózható -
Nyugaton kábé mínusz húsz fok és eső várható -
Ha nem tetszik, hát kikapcsolható.

9. S ma sztereóban fogható és ebben az a jó,
Hogy a két oldalról egy időben más-más hallható.
A nagyzenekar hangzásában éppen az a szép,
Ha középen ülsz és jól figyelsz, már teljesebb a kép.

10. S néha zavar minket, s néha gépek zavarják,
Már zsebre vágjuk, s ha rosszul figyelsz, ő is zsebre vág.
Szép időben minden műsor tisztán fogható,
És a programban a régi dal is újra hallható:

 >>>
Élő
adás


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Nyaralási készülődés

Mindjárt itt az utazási szezon, válogasson hát közeli és távolabbi úti célok között! Vagy „karosszék utazóként” álmodozzon egzotikus tájak látnivalóiról és válaszoljon játékunk kérdéseire.

A szerencsés megfejtők között 3 Magyarországot bemutató könyvet sorsolunk ki.

 

 >>>