A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Ne várj másra! – Kis dolgokból lesznek a nagyok

A nagymamámtól azt tanultam: ha egy asszonyról őszinte képet akarok, nézzem meg a wc-jét és a szemetesét… Nos, ez nem csak „működik”, de azt hiszem, az egészségügyről is így kaphatunk valós képet! Az Esti Hírlap beszámolója rádiónk kezdeményezésének eredményeiről. Az ATV Hiradójának tudósítása ezen a linken tekinthető meg: http://www.atv.hu/videok/video-20150528-kora-esti-hirado-2015-05-28

Van, amikor nagy dolog a „nagydolog” – különösen akkor, ha egy egészségügyi intézményben kell elvégezzük… A kórházak a fennmaradásukért küzdenek, és amíg az életmentő berendezésekre esetleg találnak egy-egy támogatót vagy pályázatot, egy egyszerű mellékhelység-felújításra a legtöbbnek nem futja! Pedig a legtöbb vizsgálat úgy kezdődik: „menjen át a laborba” – és ott ugyebár „ki kell menni”! Ilyenkor többnyire már a „kisdolog” is kötelező – csak éppen… legkésőbb itt biztosan szembesülünk a magyar egészségügy helyzetével!

Így máris nagy dolog lesz a kis dologból is, de ha ebből indulunk ki: hiába csekély tétel egy kórház költségvetésében az a kb. 3 millió forintot érő támogatás, amely a Rádió Bézs kezdeményezésére jött létre, mégis nagyon nagy segítséget jelenthet.

Hiszen önmagában a tény, hogy egy gyerekkórház folyosóján tiszta, kulturált – ráadásul minden igénynek megfelelő – illemhely fogad minket, máris növeli bizalmunkat, komfortérzetünket… A tisztántartása is könnyebb, ami egy kórház mellékhelységét nézve nem egy utolsó szempont!

Hogy mekkora szeretettel varrták készítői a szintén itt átadott színes-mintás, vidám lepedőket, azt csak azok sejthetik, akik ismerik a készítőket, vagy esetleg látták, milyen hatással volt rájuk a Bethesda kórház kertjében lévő szobor, mely azt hirdeti: „Jutalmam, hogy tehetem!” Nos, ők is beérték ennyivel… De hogy mit jelent 100 ilyen vidám lepedő a gyógyításban? Például azt, hogy egy-egy kellemetlen beavatkozáskor – vagy épp a fájdalomtól elgyötört nyűgös hangulatban – akár hosszú percekre is eltereli a legkisebbek figyelmét a sok kis figura. És akinek volt már beteg a gyermeke, az tudja, hogy milyen fontosak ezek a percek…

De ennél is nagyobb dolog az, amit az égési és az intenzív osztály kaphatott: a ragasztószalagos, infúzióállványokra rögzített lepedők helyett mostantól távirányítós elektronikus redőnyökkel szabályozhatják, hogy épp beeresztenék a napfényt, vagy inkább nem. Hiszen egy égési sérült gyermeknek a napsugár nem biztos, hogy jót tesz, sőt! De még a falakon lévő műszereknek – élén a gyógyszeradagolóknak és infúzióknak – sem használ, ha a nap süti őket… Nem beszélve arról, hogy a kijelzők leolvasása sem egyszerű, ha a nap onnan verődik vissza – ami azért komoly figyelmet igényel az amúgy is túlterhelt személyzettől!

Ugye: máris nem olyan kis dolgok ezek… és ami még nemesebbé teszi az egészet: nem egy multi cégről beszélünk (nem mintha az kevésbé lenne fontos), hanem „egyszeri emberek” összefogásából jött létre mindez! Pontosabban nem „létre jött”, hanem létre hozta Fodor János vezetésével a Rádió Bézs, akik úgy gondolták, nem panaszkodni kell, hogy mennyi minden rossz, hanem tenni valamit, hogy kicsit jobb legyen!

– Ne várj másra! – ezzel a felkiáltással hirdették meg akciójukat, és valóban: saját maguk fogtak eszközt, festőhengert, telefonálgattak cégeknek, szállítottak – és megcsinálták, ami tőlük tellett. S bár nem másra vártak, azért egyre többen álltak melléjük stábon belül és kívül egyaránt. Így ott serénykedtek a Rádió Bézs munkatársai – a teljesség igénye nélkül: Szegvári Katalin, Magyar Attila, Dr. Gyarmati Andrea, Búza Sándor, Pártai Lucia vagy épp Dr. Sütő Enikő –, és sorra csatlakoztak civilek és cégek, akik ha pénzzel nem is nagyon, de munkával, szervezéssel segítették, hogy valóban nagy dolog lehessen a kis dolgokból!

Ráadásul nem csak a Bethesda, hanem a Sportkórházat is „célba vették” a rádiósok szervezte kis csapat! Aki sportol, vagy van sportoló gyermeke, az tudja, hogy akár csak az évi két kötelező vizsgálat alatt is mit jelent egy lepusztult épületben – kötelező laborvizsgálat terhe mellett – bemenni egy cseppet sem barátságos mellékhelységbe. Nem beszélve arról, hogy nem elég, hogy egy pohárba kell produkálni a vizsgálati anyagot, de nemhogy fogas, még egy tisztának tűnő hely se nagyon akadt, ahova egy kabátot vagy táskát elhelyezhetnénk a művelet sikere érdekében.

Mostantól a Sportkórház 10-es épületében ez már a múlt: nem csak a teljes vizesblokk lett felújítva és felszerelve, hanem még a folyosó is megújult mindkét szinten. A vizsgálatra érkezők és a bentfekvők meglehetősen elkerekedett szemmel figyelték, ahogy neves újságírók, riporterek, képernyőről is jól ismert szakemberek ragadtak köpenyt és festőhengert, hogy bebizonyítsák: ezt bárki megteheti! Csak egy kis figyelem kell, egy kis szándék… és persze jó, ha van kéznél egy Fodor János, aki „belerángatja” az embert, hogy aztán azt érezhesse: igen, tett valamit, amitől kicsit jobb lett mostantól a világ!

És hogy milyen színű lett a mostanra tisztává varázsolt részleg? Természetesen: BÉZS!

Utóirat: Bár csütörtökön átadták mindkét kórházban az adományokat, de azért maradt még mosdó, folyosó, függöny nélküli vizsgáló és kórterem… ha valaki megakarja mártani az ecsetjét, vagy csak meg akar mártózni ebben a kifejezetten jóleső érzésben – ne fogja magát vissza! És: Ne várj(on)másra!

(Forrás: estihirlap.hu)

 

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

5mama

Nem celebek. Nem ex-celebek. Nem modellek, nem szépségkirálynők, de még csak influenszerek sem. Barátok sem, bár azok még lehetnek. Néhányan nem is találkoztak ezelőtt. Tanácsot is csak elvétve osztogatnak. Viszont ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak, és megtehetik, hogy a saját véleményüket osszák meg – ez az öt5mama. Igen, anyukák, kicsi még gyerekük. Nos, ők mondják el, hogy szerintük, hogyan, mivel, miért és miért nem.

káesz
Ahelyett, hogy ki vagyok, inkább megosztom, ki szeretnék lenni: olyan, akit nem felejtesz el, ha egyszer találkoztunk; sosem megalkuvó; folyamatosan megújuló; magát túl komolyan nem vevő; szórakoztató: ANYA.
#csodabogar #anya #kedves #vagany #tudatos #szetszort #stilusos #hippi #laza #extravagans #nyughatatlan

Fan
Leginkább ambivalens személyiségnek mondanám magam. Céltudatos vagyok, sokszor mégis céltalanul bolyongok egy adott témában. Maximalista, ugyanakkor van, hogy a minimumot is alig hozom. Társasági lény, mégis vágyom a magányra. Végletek közt lavírozó, törekedve a harmóniára.
Az anyaság is ilyen. Szélsőséges, hullámvölgyekkel teli és kiszámíthatatlan. De pont ettől olyan izgalmas. Akárcsak az élet.
#lojalis #maximalista #oszinte #humoros #vidam #harcos #szorgalmas #segitokesz #empatikus #imadnivalo

Zsó
Szeretek úton lenni. Akár gyalog, akár autóval, igazából bármivel. Legtöbbször csak jönnék-mennék, cél nélkül. Hidegben és esőben otthon begubózom, filmezek, olvasok, megeszek minden “károsat”, amit máskor nem.
Mások szerint mosolygós és sokakkal jól kijövő vagyok, kompromisszumképes, gyors, ám néha a nagy kapkodással egyenesen arányosan pontatlan. Spontán vagyok, nálam – egyelőre – nincsenek fix, át nem hágható szigorú szabályok.
 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>