A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Mi írtuk

>>>

Aigner Szilárd


Meghalt Aigner Szilárd.

Tegnap szelték fel azt a tortát, amin 70 gyertyaszálnak kellett volna lennie.

De hát ki szurkál hetvenet egy tortába? A lényeg, hogy ott voltak a szerettei, a gyerekek, unokák, hogy égett a láng...

>>>

Ennivaló történet


Duba Gábor írása. Budai kis kifőzde. Az ajtó mellett krétával írt tábla, odabent pár kockás terítős asztal. Erre van pár percnyi dolgom, ha már itt vagyok, beugrom, és kérek elvitelre valamit. Ha végeztem, visszajövök érte. Leadom a rendelést, a közeli irodaházban elintézem, amiért jöttem.  Mikor visszamegyek, már hárman is állnak.

>>>

Kényszerházasság - férfiaknak

Történetünk talán meglepő, de igaz. Egy Nasszer nevű, 18 éves, Németországban született libanoni fiatalemberről van szó, aki a minap bíróság elé állt. Felperes volt: beperelte apját és két nagybátyját, azért, mert megpróbálták őt Libanonba vinni és kényszerrel megházasítani. Az ok: a fiatalember meleg, és ezt a muszlim család nem volt hajlandó tudomásul venni.

>>>

Focibotrányok

Rasszista botrányokról magyar és külföldi meccseken, stadionokban nem ritkán hallunk, kevesebbet arról, hogy bizonyos szurkoló csoportok céltábláján a nők is szerepelnek – ráadásul különösen olyan nők, akik közreműködnek kedves sportjukban.

>>>

Női ENSZ-főtitkár - kik jöhetnek szóba?

Ban Ki Mun, az ENSZ dél-koreai főtitkára a jövő év végével adja át hivatalát, s egyre erősebbek a hangok, hogy ideje lenne az ENSZ 70 éves történetében először a férfiak sora után ezúttal női főtitkárt választani.

>>>

Chile, abortusz: igen vagy nem?

Chile a világ hét országának egyike, ahol az abortusz minden fajtája tiltott. Egy éve viszont szocialista párti államelnöke van az országnak, ráadásul egy nő: Michelle Bachelet, aki győzelmes választási kampányában azt ígérte, hogy lazít az egyedülállóan szigorú előírásokon.

>>>

nem csak a NŐkért

Díjakat kaptak a Rádió Bézs munkatársai a Szóvivők Bálján

A szóvivők a média területén számtalan esetben kifejezték elismerésüket egy- egy kolléga teljesítményéért, vagy szerkesztőség munkájáért. Az idén első alkalommal kerül sor Életmű Díj átadására.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ÉLETMŰ DÍJAT adományozott Fodor Jánosnak, több évtizedes kiegyensúlyozott és hiteles újságírói tevékenységéért, valamint a Rádió Bézs életre hívásáért és kitartó, fáradhatatlan működtetéséért!

A Szóvivők Egyesülete ötödik éve adja át a „Szóvivők Média Díját” . Az idén  ezt SZABÓ GABI – Mici- a Rádió Bézs szerkesztő műsorvezetője kapta. 

 >>>

bézs ajánló

Nő Ügy

Elolvastam Havas Kriszta kollégám bejegyzését az egyik közösségi oldalon - lsd. alább -, s feltettem magamnak a kérdést, miért nem mi szóltunk - akár először! - arról, hogy ez így nem megy! A Rádió Bézs elvégre a nőkért szól! Értünk szól, férfiakról is persze, meg arról, hogyan kéne tisztességesen élni, alkotni, dolgozni. Szóval, mi, akik nem akarunk direkt, ha úgy tetszik pártpolitikával foglalkozni, hallgathatunk- e, ha égbe kiáltó disznóságokat tapasztalunk? Mi a dolga annak a rádiónak, amelyik nem akar dagonyázni az ellentétek sarában, ami értékek mentén próbál szólni?

Dönteni kell - lehet, hogy már kellett volna! -, hogy milyen utat járjon a Bézs? Emelje e hangját, amikor valós (vagy vélt) aljassággal találkozik? Kiabáljon- e, s ha igen hogyan, amikor az „urak” elképesztő gátlástalansággal és arroganciával, a mi nevünkben járnak el? Mikor, miért és hogyan kell szólnunk?

A Rádió Bézs majdnem két és fél éve távol tartja magát a napi politikai harcoktól. Még híreket sem mondtunk, s azt hirdetjük, együtt kell élnünk! Nem a különbözőséget kell keresnünk, hanem azt, ami összeköt! Ami közös, ami érték.

Nem felrúgva eredeti vállalásunkat, hogy tudniillik a Rádió Bézs műsorait a jövőben sem /r/ontja el a politika, a harc, a gyűlölködés, azért tudja a hallgató: szelíden, de határozottan elutasítjuk az aljasságot, a lopást, a hazugságot, a gyűlölet keltést!          

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

az ENSZ főtitkár üzenete

Az ENSZ főtitkár üzenete: 

António Gutterres

Több jogot a nőknek és a lányoknak!

A nők jogai emberi jogok. Mégis az olyan nehéz időkben, amikor a világunk egyre kiszámíthatatlanabb és zűrzavarosabb, a nők és lányok jogai csökkennek, korlátozottabbá válnak, és akár meg is szűnhetnek. A nők és lányok helyzetének javítása az egyetlen módja annak, hogy megvédjük jogaikat és biztosítsuk számukra, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.

 >>>
Élő
adás

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

 

Kell egy kis melegség

Sál, poncsó és pulóver- minden divat, ami kötött. Válaszoljon kérdéseinkre és nyerjen fonalat az idei ősz kedvenceihez.

 >>>