A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Mi írtuk

>>>

Aigner Szilárd


Meghalt Aigner Szilárd.

Tegnap szelték fel azt a tortát, amin 70 gyertyaszálnak kellett volna lennie.

De hát ki szurkál hetvenet egy tortába? A lényeg, hogy ott voltak a szerettei, a gyerekek, unokák, hogy égett a láng...

>>>

Ennivaló történet


Duba Gábor írása. Budai kis kifőzde. Az ajtó mellett krétával írt tábla, odabent pár kockás terítős asztal. Erre van pár percnyi dolgom, ha már itt vagyok, beugrom, és kérek elvitelre valamit. Ha végeztem, visszajövök érte. Leadom a rendelést, a közeli irodaházban elintézem, amiért jöttem.  Mikor visszamegyek, már hárman is állnak.

>>>

Kényszerházasság - férfiaknak

Történetünk talán meglepő, de igaz. Egy Nasszer nevű, 18 éves, Németországban született libanoni fiatalemberről van szó, aki a minap bíróság elé állt. Felperes volt: beperelte apját és két nagybátyját, azért, mert megpróbálták őt Libanonba vinni és kényszerrel megházasítani. Az ok: a fiatalember meleg, és ezt a muszlim család nem volt hajlandó tudomásul venni.

>>>

Focibotrányok

Rasszista botrányokról magyar és külföldi meccseken, stadionokban nem ritkán hallunk, kevesebbet arról, hogy bizonyos szurkoló csoportok céltábláján a nők is szerepelnek – ráadásul különösen olyan nők, akik közreműködnek kedves sportjukban.

>>>

Női ENSZ-főtitkár - kik jöhetnek szóba?

Ban Ki Mun, az ENSZ dél-koreai főtitkára a jövő év végével adja át hivatalát, s egyre erősebbek a hangok, hogy ideje lenne az ENSZ 70 éves történetében először a férfiak sora után ezúttal női főtitkárt választani.

>>>

Chile, abortusz: igen vagy nem?

Chile a világ hét országának egyike, ahol az abortusz minden fajtája tiltott. Egy éve viszont szocialista párti államelnöke van az országnak, ráadásul egy nő: Michelle Bachelet, aki győzelmes választási kampányában azt ígérte, hogy lazít az egyedülállóan szigorú előírásokon.

>>>

Olvasnivaló

Apró írások, fontos és kevésbé fontos ügyek, gondolatok.
Jegyzetek és szösszenetek.
Munkatársainktól. 

Dózer
(Faragó Judit)

Ifjabb koromban egy képzelt buldózerrel jártam a várost és takarítottam. 

A papámat még a háború okozta foghíjak bosszantották, engem meg a csúf, lerobbant épületek, az igénytelen kockaházak, az ízléstelen villák. Voltam én nyitott is a városfejlesztésre. Nem ifjabb, hanem még ifjú koromban lelkesen figyeltem, hogy épül az óbudai lakótelep, lelkesedésem elég hamar lelohadt. Kifejezetten gyanakvó és ellenséges interjút készítettem a Havanna lakótelep tervezőjével. A számozott utcák romjain már arról faggattam, hogy meddig tartanak majd ki ezek a panelszörnyek. 

 

 >>>

bézs ajánló

Kovalik Károlyra emlékezik Balla Ferenc.

Egy Kovalik még kéne. 

K.K. kilencven

 

Kezdjük visszafogottan: a mindenkori magyar televíziózás legjobb riportere.  Semmi múltidő.  És folytassuk a végén: „Egyedül volt otthon, fürdött. Ahogy szokta régóta, kihúzta a dugót, hadd folyjon le a víz. Aztán ahogy szokta, megpróbált fölállni. Nem sikerült. Már nem sikerült. Pár hete műtötték. "Föltárták": áttétes rák. Visszavarrták. (Persze nem mondták meg neki.) Ült az üres kádban. Egyre jobban fázott. Már vacogott a foga, amikor eszébe ötlött vagy ötven év messziről a bökdal a vásárhelyi gimnáziumból: " Minden vízbe mártott test, kisangyalom, a súlyából annyit veszt, kisangyalom, amennyi az általa kiszorított víz súlya, kisangyalom." Megnyitotta a csapot, sarkával pótolta az elbitangolt dugót. Hogy már melléig ért  a víz, megfeszítette a karját, s kikecmergett. Még vagy két hónapig tartott a fölhajtóerő.”

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble Social Media Pharma

az ENSZ főtitkár üzenete

A Weinstein-botrány kapcsán Magyarországon is napvilágra került szexuális zaklatásokkal kapcsolatban a Rádió Bézs szerkesztősége kijelenti, hogy a leghatározottabban elítél minden támadást az emberi szabadság és méltóság ellen, az élet bármely területén, beleértve a szexuális zaklatás minden formáját is. 
A hatalommal, az erővel való visszaélés sehol, semmilyen formában sem megengedhető!
A Rádió Bézs  szolidáris az elszenvedőkkel, és elítéli azokat, akik nem követik az alapvető emberi normákat, az emberek közötti békés, tiszteleten alapuló együttélés szabályait.

 >>>
Élő
adás

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Napsütésben ősszel

Utazás, kirándulás, esetleg egy kiadós séta. Itthoni vidékeken, erdőben, napsütésben. Ismert és ismeretlen tájakon. Válaszoljon kérdéseinkre és kedvcsinálóként hazai útikönyvet sorsolunk ki a megfejtők között. 

 

 >>>
Social Media Pharma