A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!

Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Számlatulajdonos: Szociális Innováció Alapítvány
Adószámunk: 18157327-2-41


Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Március 18-24
 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Ha hétfő, akkor Lila tinta. Remélem, már velünk vagy! Megéri!

10 órától Dobó Kata a vendégünk, aki a Kölcsönlakás című filmmel debütált, mint filmrendező. A kritikusok közül néhányan meglehetősen fanyalogva fogadták a filmet, de már jóval többen mint hatvanezren voltak, akik megnézték. És nem bánták meg. Persze, nemcsak erről a filmről beszélgetünk majd, hiszen Dobó Kata pályafutása nagyon színes. És van valami, amiről viszonylag kevés szó esik, pedig az is szorosan hozzátartozik Kata személyiségéhez. Aki hallgat bennünket, megtudja, miről van szó.

11-től Raffay Dávid szobrászművésszel beszélgetünk. Aki már járt Budapesten a Vigadó téren, biztosan megcsodálta a kislányt, aki a kutyájával játszik. Kedves alkotás, az embernek jókedve támad tőle. Olyan ember műve, aki öt gyerek édesapjaként derűsen szemléli a világot.

Retro

Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00, péntek 03.00-05.00 és vasárnap 16.00-18.00

A tudás a magyar nyelvben egyaránt jelenthet képességet és ismeretet. Mit tanultak, s hogyan nagyapáink? Mit kellett tudnunk nekünk, amikor gyerekek voltunk? Mit tudunk ebből még ma is? Fel tudjuk-e idézni az egykori memoritereket? Mire volt szükségünk akkor, és mire van szükségünk még ma is? Volt, van e értéke a tudásnak? Jó e tudni? Előny vagy hátrány a tudás? És tényleg hatalom? Boldogabb ember-e az aki tudja? 

Sok minden jut eszünkbe - és mennyi mindent elfelejtettünk már... 

Persze az a két óra hétfőn 13 órától 15 óráig kevés lesz arra, hogy a négy sokat megélt és sokat tanult pasi, Fodor János, Rékai Gábor, Mohácsi Miklós és Grosschmid Péter mindezt elmesélje. Retró most is a Rádió Bézsen! 

Hullan Zsuzsa: Anyám lánya-lányom anyja
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 08.00-09.00 és vasárnap 13.00-14.00

Kollégák vagyunk, de nem dolgoztunk, és nem is beszélgettünk még soha. 6-7 éve láttam először Emma lányával, és a férjével a Vígszínházban, egy rendezvényen. Azóta született még két gyermeke, úgyhogy bőven lesz témánk. Várom a találkozást. Izgalmas személyiség Balla Eszter. Üljenek le mellénk!

Seres Tamás: NA!
Hétfőn 20.00-22.00, ismétlés  szerda, 02.00- 4.00 és vasárnap 19.00- 21.00

Az idei Irodalom Éjszakája a Radnóti Színház szervezésében, a Cseh Centrum irányításával valósul meg március 28-án, csütörtökön. Idén 23 színész 23 különböző érdekes vagy különc helyszínen 22 ország irodalmából olvas fel az ingyenes rendezvényen.A kortárs irodalmi részleteket összekötő tematika idén a családi fészek

A program az elmúlt évben a VI. kerület központi területén zajlott nagy sikerrel, idén pedig a Nagykörút és a Hősök tere közötti részen kerül megrendezésre. Olyan helyszínek kerültek most is kiválasztásra, amelyekben nem szoktak befogadni felolvasásokat és színházi eseményeket, mint például egy imaterem, egy műteremház, egy nagyköveti rezidencia vagy éppen egy turkáló, ami különleges hangulatot biztosít a felolvasásoknak. A program 19:00-kor kezdődik és 23:00-ig tart. A közönség vándorol a helyszínek között, és mindenhol 10-15 perces szövegrészletet hallgathatnak meg félóránként, egy szöveg összesen nyolcszor hangzik el az est folyamán. A felolvasások közötti 15 perces pihenő időben cserélődik a közönség.
www.irodalomejszakaja.hu
facebook | facebook.com/irodalomejszakaja/
instagram | instagram.com/irodalomejszakaja/ #irodalomejszakaja #irodalomejszakaja2019
youtube | youtube.com/channel/UCp9SMUfq1T8gjGrN6Ek_1Mw

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00

In memoriam Pecsa - emlékkiállítás a Petőfi Csarnok hűlt helyén (Fogarasi Lajos)
A "megdolgoztatott" fehérje - fiatal kutatók új utakon (Sánta B. Evelyn)
Vörös csillagok - A Rákosi korszak szórkoztatóipara, a szocialista revű az OSzK-ban (Molnár Dániel)
Élnek-e még tájszavaink? Hogyan és mitől változik a szleng? (Parapatics Andrea)

M .Nagy Miklós: Davaj
Kedd 12.00-13.00, ismétlés csütörtök 23.00-24.00 és szombat 11.00-12.00

Ma nincs politika, nincs történelem, nincs dalszövegelemzés (vagy csak egy kevés) – mert ez az adás igazán a zenéről szól. Az elmúlt évtizedek legjobb orosz (komoly)zeneszerzőiről, Alfred Snyitkéről, Szergej Kurjohinról és Alekszej Ajgiról, illetve azokról az orosz progresszív rock-bandákról, amelyek az egyébként remek dalok instrumentális részeiben érezhetően a legjobb nyugati progrock-együttesek nyomdokait követik. S ami nekünk talán a legérdekesebb: mintha az Omega hatását is érezni lehetne a zenéjükön – nem véletlenül, hiszen a magyar rock a Szovjetunióban turnézó magyar együtteseknek és a magyar lemezeket gyűjtő megszállott rajongóknak köszönhetően majdnem olyan meghatározó volt az orosz rockzene kialakulásakor, mint a Beatles vagy a Led Zeppelin.

Serényi Péter: Petárda!
Kedden 13.00-14
.00, ismétlés szerda 04.00-05.00

 

Gordon István lesz a vendégem, aki megtestesíti és igazolja azt a szimpatikus, s örök igazságot, hogy a sport a kultúra része, tudniillik... Túl azon, hogy roppant népszerű sajtótermékek (részletek majd a műsorban!) szerkesztőjeként, újságírójaként tevékenykedett, főleg arról ismert, hogy hosszú évekig a Varsói Magyar Kultúrális Intézet igazgatója volt, kötődése Lengyelországhoz messze földön híres. No meg természetesen nagy sportrajongó, s ha arra gondolok, hogy csütörtökön este egyidőben játssza a magyar és a lengyel futballválogatott első Eb-selejtezőjét, vasárnap meg egyenesen Wisla Plock-Szeged férfi kézilabda BL-nyolcaddöntő lesz, akkor garantálhatom: szó sem lehet holmi témahiányról! Nem is beszélve arról, hogy alig több, mint egy hónap múlva Budapesten kerül sor kedvenc sportága, az asztalitenisz olimpiai kvalifikációs világbajnokságára...

Szegvári Katalin: Ismerős hangok
Kedden 14.00-15.00, ismétlés kedd 23.00-24.00 és szombat  17.00-18.00

2017.03.06-án a Rádió Bézs vendége volt Lázár Egon, a Vígszínház kalandos életű, azóta elhunyt, egykori gazdasági igazgatója. (Ismétlés)

Palugyai István: Jövőnéző
Kedden 17.00-18.00, ismétlés  szerda 08.00-09.00 és szombat 08.00-9.00

A 19-i Jövőnéző témái több területet érintenek.
Elsőnek egy környezeti blokkal indulunk, melyben szólunk a 16 éves Greta Thunbergről, akit Béke Nobel-Díjra jelöltek a környezetért szervezett tüntetésekért.
A legkisebb delfinről, amelyből már csak tíz maradt és a melegedés miatt az örök fagyból kiolvadt mamutból kivett és egérsejtekbe beültetett sejtek részbeni jraélesztéséről.
Másodiknak a Föld űrből való és az űr Földről való megfigyelésének hírei következnek: a legnagyobb rádiótávcsőhálózattal, a felfedezett tenger alatti hegyekkel és az észrevétlenül maradt Föld felett felrobbant nagy meteorral kapcsolatban.
Stúdióvendégünk Turcsán Zsolt a Természettudományi Múzeumben megnyílt szabadulószoba érdekességeiről beszél.
Ezután egy érdekes vizsgálatról csevegünk, mely szerint a Föld különböző országaiban eltérő sebességgel öregszenek az emberek.
Végül a 21. század legrosszabb találmányait mutatjuk be.

Liszkai Ági:Szeretném ha szeretnének
Kedden 18.00-19.00, ismétlés csütörtök 22.00-23.00 ésvasárnap 21.00-22.00

 

21 gramm. Két kékcinke súlya. Állítólag ennyi a léleké is. Nem szeretnék vitát generálni, igaz-e,vagy sem. Tegyük fel, hogy így van és képzeljük el hogy mi minden fér el ebben a 21 grammban. Minden érzésünk, gondolatunk, fájdalmunk, tudásunk, akaratunk, minden amitől mi, mi vagyunk. Vajon tetten érhetők-e ennek a 21 grammnak a rezdülései? Látható-e? Valakinek a szemébe nézve megláthatjuk-e a lelkét? Vagy egy vers milyen felfordulást tud okozni a lelkünkben? Mennyit nyom a 21 grammból? A súlya nem változik, csak a minősége. Hogy hogyan, vagy hogy mennyire? Próbálják ki, talán kiderül holnap 18 órakor, mert Szeretném, ha szeretnének.

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés szombat 22.00-24.00 és hétfő 02.00-04.00

Elröppen alig hetven év, - hogy is van ez? - de dallamos közérzete mit sem változott. Hisz a a dalok erejében, az öt évszázadot felölelő magyar nyelvű költészet verseiben, a szabadiskolában melyet azért alapított, hogy ennek keretein belül mutathassa be a történelem az irodalom és a zene hármasságát. A Magyar Kultúra Lovagja, valamint a Kanizsa Pro Urbe emlékplakett, a Béres Ferenc-díj, Radnóti díj, Balassi emlékérem, és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének is a tulajdonosa. Valahol a lakásában még biztosan ott van valahol az NKA ösztöndíj dokumentumai vagy a Nemzeti önazonosságunk védelmezőjének kijáró erdélyi díszoklevél is. Ha eszembe jut, akkor ki ne hagyjam az eszperantó nyelvű megzenésített verseit is. Dinnyés József daltulajdonos, zeneszerző, előadóművész, énekes, gitáros.
Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –

Bácskai Juli:  Madame Récamier
Szerdán: 14.00-15.00, ismétlés csütörtök 07.00-08.00, szombaton 19.00-20.00 és hétfőn 06.00-07.00

Illés Györgyi és Csányi Zita: Mamik
Csütörtökön 17.00-18.00, ismétlés péntek 08.00-09.00 és szombat 21.00-22.00

Egy mese, egy téma, egy vendég és a két mami: lllés Györgyi és Csányi Zita. Műsor a női energiákról, a szabadságról, a spiritualitásról. Humorral, mesékkel, anyai és nagymamai tapasztalatokkal.
Az adás vendégét leginkább így ismerik: Szandra, a testverselő. Viola Szandra író, költő, kritikus, műsorvezető-szerkesztő. Bátor, néha meghökkentő ötleteivel, saját testére írt verseivel, sajátos divatbemutatóival, rendhagyó estjeivel népszerűsíti az irodalmat. A 
Mamik vele beszélgetnek a magyar irodalom mai helyzetéről, olyan új megjelenési formákról, melyekben újjászülethet a költészet.

dr.Tóth Zoltán: Mit főzzek? Válasszon!
Pénteken 13.00-14.00, ismétlés szombat 07.00-08.00

A pizza keletkezésének, továbbá elterjedésének a történetét is felidézzük: Nápoly és az amerikai hadsereg. Tóth Péter pizza szakértő alapvető kérdésekre válaszol: vékony vagy vastag tésztájú pizza a finomabb? Tegyünk-e élesztőt a pizza tésztába? Ki szereti a palacsintasütőben készített nagyon vékony pizzát? Mit tegyünk az anyagi biztonságunk érdekében, mielőtt a pizza sütés közben háztartási baleset ér minket?! Turistaként milyen biztosítást kössünk még utazás előtt, hogy elkerüljük az esetleges súlyos baleseti kiadásokat külföldön? A pizza feltétek változatosságát is soroljuk a Rádió Bézs hallgatóinak, miközben olasz vacsora zenét hallgathatunk – andalítókat.

Kovalik Márta díj

A Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, azért, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember s tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

Az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A június 28-i díjátadón  Bornai Tibor, Gábriel, Pleszkán Écska és Ratkóczi Huba duo és Wessely Ernő lépett fel.

 >>>

Jogi Jógik

Új műsor indul a Rádió Bézsben. Szolgáltató műsor. Jogi Jógik a címe, s egy tapasztalt, sokat megélt ügyvéd, Dr. Dávid Gyula és a szintén jogász lánya Dr. Dávid Zsófia a műsor gazdája. Jogi Jógi rögtön tollat is ragadott:

Az úgy volt, hogy az ősember még maga intézte el jogvitáit ököllel, furkósbottal, hordatársakkal. Aztán vagy a király döntött, vagy a földesúr, vagy az erősebb. Később már különvált a szokás, az erkölcs és a jog. Az asztalnál kézzel enni nem szokás, de nem tilos. Egy középkori hívő közösségben nem erkölcsös dolog távol maradni a miséről. De nem tilos. Az áruházban ellopni a kiakasztott árucikket nem szokás, nem erkölcsös, és nem is szabad, tehát tilos. Századok óta egyre szaporodó módon minden élethelyzetünket szabályozza a szokás az erkölcs és a jog. Mi, ügyvédek, jogászok, amolyan idegenvezetők vagyunk, ha baj van hegyimentők vagy révkalauzok, riadómentősök, segítünk – jól, rosszul – eligazodni a jogszabályok útvesztőiben, ha kell tanácsot adunk, vagy ha a király elé idéznek, társulunk szószólónak, hisz tanult mesterségünk valami ilyesmi.

Ez a műsor megkísérli élet közelbe hozni a jog bonyolult, vagy annak tűnő világát. Beszélgetni fogunk arról, amit látszólag mindenki tud, vagy hallott már róla, de kevesen tudják jól, pontosan. Igyekszünk olyan tanácsokat adni, amelyek esetleg segítenek kikerülni az akadályokat, segít sikerrel venni a buktatókat, és ezzel spórolni mindenkinek időt, pénzt, energiát.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ami itt elhangzik, az a lányom, Dr. Dávid Zsófia és Dr. Dávid Gyula véleménye, javaslata, amiért felelősséget nem vállalhatunk, hisz a jogban épp az a szép, hogy ugyanolyan ügyben, más felek között nem egyszer születik egymással homlokegyenest ellenkező ítélet, határozat. Ha pedig a magasságos bíróság, a király meghosszabbított keze is ennyire tévedékeny, ha még ott is – olykor – előfordulnak ellentmondó értelmezések, akkor két lelkes, és tapasztalt, ámde az információk csak egy részével bíró jurátus véleménye nem más, mint egy újabb észrevétel a többi között. De mindez ne akadályozzon senkit abban, hogy kérdezzen, hogy véleményt mondjon, hogy írjon, telefonáljon, hogy ossza meg velünk a gondját. Végül is minden ügy egy srófra jár: a végén meg kell oldani a problémát. Hogy hogyan? Na ez az, amihez ismeret, fifika, tapasztalat kell.

Dr. Dávid Gyula

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Indul élő rádiófelvétel sorozatunk, a Bézs estek.  

Március 28án a K11-ben Szegvári Katalin és Bánó András kérdezi a vendégeket, Krizsó Szilviát és Kokas Dórát.  
Válaszoljon helyesen kérdéseinkre és nyerjen belépőjegyet, hogy személyesen is találkozhasson a rádió munkatársaival.    

 >>>