A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

Nap mint nap érdekes vendégeket invitálunk a mikrofon elé. Műsorvezetőink aktuális témákkal, izgalmas gondolatokkal érkező partnerekkel beszélgetnek. 

 

 

 

Műsorajánló: május 29 -június 5 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemébenHétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Újra Lila Tinta!!! Olyan beszélgetéseket hallhatnak a Bézs rádióban, amelyekre a legkényesebb kritikusok sem mondhatják majd, hogy „politikailag korrektek”. Már csak azért sem, mert a műsorvezetőknek eszükbe nem jutna politizálni. A világért sem. De mi lesz, ha a vendégek ezzel próbálkoznak? Hát… azt majd meghallják. Mindenesetre nem fojtják belé a szót Tarnócai Éva író, újságíróba, senior atlétába, aki nemrég tért haza a senior Fedett pályás atlétikai világbajnokságról, Bölcskei Mónika és Wieland Veronika coach trénerekbe, M. Kiss Csabába, a Brazilok című film forgatókönyvírójába, rendezőjébe, Bogdán Lászlóba, Cserdi polgármesterébe. Ki ne hagyják!

Fodor-Mohácsi-Rékai-Varjú: Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedden 03.00-05.00, vasárnap 16.00-18.00

Folytatódik a megszokott nosztalgikus beszélgetés két úrral, akik hivatásként művelték-művelik az ismeretterjesztést, szórakoztatást- és egy „véramatőr”-rel, aki hallgatta-nézte őket annak idején, plusz „Miki bácsi” is mindig beleszól a keverőpult mellől. Most pedig a legszubjektívabb mélységekig kinyílik a résztvevők magánélete, elég ha annyit mondunk, a műsor szereplői lesznek: Fodor Janika, Rékai Gabika és Varjú Tomika. A legszemélyesebb emlékek elevenednek fel a régmúltból, lesznek elhomályosult tekintetek, de persze a szokásos zríka is. Mindenképpen hallgassanak minket a Katarzis után és egy nappal a Mozaik előtt (Csevegésről nem is szólva…), érdemes!

 

Szegvári Katalin: Ismerős hangok
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés kedd 08.00-09.00 és szombat 20.00-21.00

A vendég: 

Marko Čudić a belgrádi egyetem tanszékvezetője, műfordító. A magyar irodalom elkötelezett terjesztője Szerbiában. 

Hullan Zsuzsa: Anyja-lánya
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 06.00-07.00 és vasárnap 13.00-14.00

Korát tekintve még szinte gyerek, de már egy kisfiú édesanyja. Örökvidám, optimista, öreg lélek. Játszásiból a lányom. Csobot Adél jön hozzám hétfőn este hétkor. Üljenek le mellénk! 

Madár Tamás: Magyar zene
Hétfő 20.00-21.00, ismétlés szerda 09.00-10.00 és vasárnap 12.00-13.00

SKYHŐS - A szupercsapat!
2016-ban különösen álltak a csillagok, sokminden átrendeződött, átadta helyét valami újnak. Ekkor találkozott össze öt öntörvényű, sok próbát kiállt, különleges képességű zenész, akikből egy pillanat alatt szupercsapat formálódott. A SKYHŐSök a hazai könnyűzenében hosszú évek óta ismert és elismert arcok. Összesen legalább 100 lemezzel, sikeres produkciókkal, egy tucat zenei díjjal a hátuk mögött, eddig rejtett képességekkel és remek zenékkel indulnak februárban a SKYHŐS küldetésre. Keresd az ember- vagy állatbőrbe bújt szuperhősöket a facebookon, youtube-on, interneten és az életben. Jelszó: SKYHŐS

A mai vendégeim: Németh Gábor ’Némó’ és Kiss Sándor

Benda László: Amazóna
Hétfőn 22.00-23.00,  ismétlés szerda 07.00-08.00

Emberi történetek a világ „egzotikus“ tájairól a külpolitikai újságíró és utazó szemével.

Hillary Clinton úgy osztotta ki Trumpot, hogy ki se mondta a nevét. Párhuzamot vont a mostani amerikai elnök és Richard Nixon között. Szerinte az amerikai kormány félelmet gerjeszt, a költségvetés pedig matematikailag sem stimmel.
Emmanuel Macron francia elnök érkezik, szembe jön több másik ország vezetője. Macron éppen Donald Trumppal szemben halad, ám ahogy odaér a közvetlen közelébe, hirtelen elfordul, hogy Angela Merkelt köszönthesse, puszival.
A NATO-csúcs utáni csütörtöki csoportképre behívták a luxemburgi, nyíltan meleg kormányfő férjét, Gauthier Destenay-t. Úgyhogy ő is ott mosolygott Melania Trump, Brigitte Macron, vagy épp a török first lady, Emine Gulbaran Erdogan mellett.

Arcok és harcok a politika és társadalom színpadán.
Benda László külpolitikai újságírónak minderről az jut eszébe....
Aki hallgatja: Vályi Gábor, s a hallgatók.

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 00.00-02.00 és vasárnap 10.00-12.00

Az érvényesülés ú,j korszerű formái: az önfejlesztés (Kolozsi Ildikó)
150 éves a bélyegkibocsátás - kiállítás a Bélyegmúzeumban (Nikodém Gabriella)
Miért védettek egyes állatfajok? (Orbán Zoltán)
Állati versek-mesék 

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden  21.00-23.00, ismétlés szombat 21.00-23.00 és hétfő 04.00-06.00

. "Az Isten hallgat. Bárcsak az ember is befogná már a száját!" Woody Allen.
A szép kora nyári kedd esték varázsa az, hogy az embernek nem feltétlenül jut eszébe, hogy milyen lehetett Flavius Josephus és a pogány, zsidó és keresztény történelemszemlélet. Az persze még kevésbé, hogy miképp éledhet napjainkban újra a szakralitás, és legkevésbé sem szoktak eszembe jutni a zsidó - keresztény teológiai hatások és kontroverziák.
De Gábor György filozófus és vallástörténész eszébe igen. Ha nem ma, akkor tegnap, ha nem a múltban, akkor a jelenben. És ha egyik sem akkor most. Magam meg voltam bajban sokszor, mert a gondolatok kemény játszótársak az ember fejében, szinte egy pillanatot se hagynak csak úgy megélni ezt-azt. Szóval hogy is mondjam... Gábor György tanár úr baj nélkül közelebb jön, és ahogy így közeledvén beérkezik a stúdióba, lőn világosság e szép májusi kedd estén, mihez még a párizsi toronyőr is csak decensen bólintana, és persze hogy ezt is Woody Allen foglalta röviden össze: "Ha kiderül, hogy van isten, nem hinném, hogy rosszindulatú lenne. A legrosszabb, amit el lehet mondani, hogy alapjában véve alulteljesít"
Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –

 

Madár Tamás: Szendvics
Csütörtök 10.00-12.00, ismétlés péntek 00.00-02.00

A mai szendvics összetevői:

Stand up-zeneszerzés-retro tárgyak háromszög, Emlékezz rám, Komplex képességfejlesztő program.
Az állandó öntetek:
Horoszkóp, névnap.
Akikkel beszélgetek:
Humorista-zeneszerző-gyűjtő, énekes, sakkozó.
Ha kíváncsi a nevekre és a tartalomra, füleljen és fogyasszuk el együtt a tízórait!
Sok harapás, kis lépésekben, kettő órában.
Jó étvágyat!

 

Madár Tamás: 1001 és nem éjszaka
Csütörtökön 12.00-13.00, ismétlés csütörtök 23.00-24.00, szombat 07.00-08.00 és hétfő 09.00-10.00

Az első zenei album CD-n.
A hatodik stúdióalbum.
A Knopfler.
A Mark.
A Dire Straits.
Borthers In Arms.
1985.
1001

 

 

 

 

nem csak a NŐkért

Díjakat kaptak a Rádió Bézs munkatársai a Szóvivők Bálján

A szóvivők a média területén számtalan esetben kifejezték elismerésüket egy- egy kolléga teljesítményéért, vagy szerkesztőség munkájáért. Az idén első alkalommal kerül sor Életmű Díj átadására.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ÉLETMŰ DÍJAT adományozott Fodor Jánosnak, több évtizedes kiegyensúlyozott és hiteles újságírói tevékenységéért, valamint a Rádió Bézs életre hívásáért és kitartó, fáradhatatlan működtetéséért!

A Szóvivők Egyesülete ötödik éve adja át a „Szóvivők Média Díját” . Az idén  ezt SZABÓ GABI – Mici- a Rádió Bézs szerkesztő műsorvezetője kapta. 

 >>>

bézs ajánló

Nő Ügy

Elolvastam Havas Kriszta kollégám bejegyzését az egyik közösségi oldalon - lsd. alább -, s feltettem magamnak a kérdést, miért nem mi szóltunk - akár először! - arról, hogy ez így nem megy! A Rádió Bézs elvégre a nőkért szól! Értünk szól, férfiakról is persze, meg arról, hogyan kéne tisztességesen élni, alkotni, dolgozni. Szóval, mi, akik nem akarunk direkt, ha úgy tetszik pártpolitikával foglalkozni, hallgathatunk- e, ha égbe kiáltó disznóságokat tapasztalunk? Mi a dolga annak a rádiónak, amelyik nem akar dagonyázni az ellentétek sarában, ami értékek mentén próbál szólni?

Dönteni kell - lehet, hogy már kellett volna! -, hogy milyen utat járjon a Bézs? Emelje e hangját, amikor valós (vagy vélt) aljassággal találkozik? Kiabáljon- e, s ha igen hogyan, amikor az „urak” elképesztő gátlástalansággal és arroganciával, a mi nevünkben járnak el? Mikor, miért és hogyan kell szólnunk?

A Rádió Bézs majdnem két és fél éve távol tartja magát a napi politikai harcoktól. Még híreket sem mondtunk, s azt hirdetjük, együtt kell élnünk! Nem a különbözőséget kell keresnünk, hanem azt, ami összeköt! Ami közös, ami érték.

Nem felrúgva eredeti vállalásunkat, hogy tudniillik a Rádió Bézs műsorait a jövőben sem /r/ontja el a politika, a harc, a gyűlölködés, azért tudja a hallgató: szelíden, de határozottan elutasítjuk az aljasságot, a lopást, a hazugságot, a gyűlölet keltést!          

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

az ENSZ főtitkár üzenete

Az ENSZ főtitkár üzenete: 

António Gutterres

Több jogot a nőknek és a lányoknak!

A nők jogai emberi jogok. Mégis az olyan nehéz időkben, amikor a világunk egyre kiszámíthatatlanabb és zűrzavarosabb, a nők és lányok jogai csökkennek, korlátozottabbá válnak, és akár meg is szűnhetnek. A nők és lányok helyzetének javítása az egyetlen módja annak, hogy megvédjük jogaikat és biztosítsuk számukra, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.

 >>>
Élő
adás

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

 

Napozzunk! De óvatosan!

Válaszolja meg napozással kapcsolatos kérdéseinket és nyerjen profi sminket, szemöldök formázást és tanácsadást  a Beauty Bar Galaxy filmekben és divatbemutatókon is közreműködő sminkeseitől.

 >>>