A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst!

Köszönet mindazoknak, akik lassan három esztendeje erősítették a Rádió Bézst, s már másutt teljesítenek! Sokan voltak. A honlapunkon, a munkatársak között - két kivétellel - láthatják a fényképüket. És sokan vagyunk a kezdetektől. A mindenkori létszám mindig 50-és 60 fő között mozog, de most elköszönünk és megköszönünk megint.

Keddenként nem énekel többet Farkas Gábor Gábriel. Nem kócsol Pataki Katalin és Generál Péter. Galambos Péter Galamb már nem itt zenél és beszél, és Tornóczky Anita is másként véd állatot.

Jó volt velük! Köszönet munkájukért. (Valami azt súgja belül, hogy fogunk mi még közösen dolgozni.)

A Rádió Bézs – csodák csodája – működik! húznak a régiek és itt vannak az újak! 

 

Műsorajánló:  november 20 -26

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Éppen a Lila tintában ne emlékeznénk meg Cseke Lászlóról? A Szabad Európa rádió munkatársa, a Teenager party és a Délutáni randevú legendás műsorvezetője a néhány napja, 90 éves korában hagyott itt bennünket.

A stúdióban lesz, és búcsúzik tőle Szervánszky Attila, a hatvanas, hetvenes évek szintén legendás Dj-je és Králl István zenész, zenei szerkesztő, meg persze a Lila tinta műsorvezetői. Ez lesz 11 órától.

Előtte, 10 órától itt lesz Nyeső Mari gitáros-énekes, zeneszerző, szövegíró, aki a nyolcvanas években kezdte a pályáját, és akinek zenei stílusa, szatirikus, szarkasztikus szövegei egyedülállók, és az évtizedek múltán semmit sem koptak meg. November 24-dikén koncertet ad, ami azért különleges, mert három éve nem állt színpadon, nem hallhatta élőben a közönség. 

Varjú Tamás: Katarzis
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés hétfő 23.00-24.00, kedd 07.00-08.00 és szombat 13.00-14.00

Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Szerény évforduló a nagy centenáriumok árnyékában, a 100. Katarzis következik (igazából talán több is volt, ha a karácsonyi és egyéb „bedolgozós” adásokat is figyelembe veszem). És most engedtessék meg a szerkesztőnek, hogy mélyen szubjektív legyen, saját kedvenceimből válogattam, amelyek között régi hatalmas dalok mellett kortársaink is szerepelnek, lesznek duettek és filmzene is, de csak a legjobbak! Olyan énekeseket fognak hallani, akiknek minden sejtjéből a zene szól és szinte saját DNS-ünkbe kúsznak át a semmihez sem hasonlítható érzések. A szokásos hétfő déli élő időpont változatlan természetesen, de hadd javasoljak egy késő esti visszahallgatást is, amikor elcsendesedik picit a világ, hátra lehet kényelmesen dőlni, és anélkül, hogy káros szenvedélyekre buzdítanám Önöket, pontosan passzol a hangulathoz egy pohárka erős és egy kis füst… Minden korábbi adás is megtalálható a Rádió Bézs archívumában, köszönöm eddigi értő figyelmüket és a Rádiónak is a lehetőséget. Szóval lúdbőrözzünk együtt! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

Fodor-Mohácsi-Rékai-Varjú: Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 03.00-05.00,  péntek 03.00-05.00 és vasárnap 16.00-18.00

Folytatódik a megszokott nosztalgikus beszélgetés két úrral, akik hivatásként művelték-művelik az ismeretterjesztést, szórakoztatást  és egy „véramatőr”-rel, aki hallgatta-nézte őket annak idején, plusz „Miki bácsi” is mindig beleszól a keverőpult mellől. A legutóbbi műsorban megállapodás született, hogy az eddig „tiltott” téma a mostani két órában elszabadulhat és kiélheti korábbi mesterséges elnyomatásának megszűnését. Ez pedig a férfitársaságok kedvence, a katonaság, amelyhez rövid idő után biztosan eljutnak a beszélgetések során. Annak is van sztorija, aki volt katona és annak is, aki nem. A műsorvezetőkről az adásban közben sok minden kiderül, még az is, amire nem számítanak. Személyes katonaélmények, mások történetei, városi legendák, katonaviccek, sorozás, összeírás, kantin, gyengélkedő, politikai tisztek mondásai, sunnyogás, kimenő, fogda, őrség, szolgálat, hadtáp, stoki, surranó, mikádó, molinó és mások. És talán kitekintünk egy kicsit távolabbra is a régmúlt felidézése közben, felmerülhetnek katonanóták, kabarék, indulók, háború és béke, versek, nemzetközi helyzet és más okoskodásra hajlamosító gondolatok.  Négy obsitos beszélget. Mindenképpen hallgassanak minket a 100. Katarzis után és egy nappal a Mozaik előtt, érdemes!

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés csütörtök 08.00-09.00 és szombat 04.00-05.00

A Debrecenben született Blattner Géza 1925-ben Párizsba költözött, ahol megnyitotta a Szivárvány Színházat, amely rendkívül változatos, sokszínű társulatával korát megelőző, kísérletező bábszínházzá vált. Baráti köréhez olyan neves művészek csatlakoztak, mint André Kertész vagy a Montparnasse nevezetes figurája, az orosz Marie Vassilieff festő, akinek étkezdéjébe járt az egész párizsi művészvilág. Blattner Géza magyarországi működése új korszak kezdetét jelezte a bábjátszás történetében.
"Billentyűk,  Blattner Géza kísérleti színháza az avantgárd Párizsban" nyílt kiállítása a festő és bábművésznek a debreceni MODEM-ben. Ennek kapcsán beszélgettem Blattner életéről és munkásságáról.

Mandel Róbert: Flex
Hétfőn 17.00-18.00, ismétlés csütörtök 03.00-04.00 és vasárnap 23.00-24.00

A 11. FLEX VENDÉGE: SZKÁROSI ENDRE
Szkárosi Endre nevét a kortárs magyar irodalom kapcsán ismerhetjük legjobban, de a könyvein kívül előadóművészként, zenészként és szövegíróként is tisztelhetjük munkásságát. 1994-től az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanít olasz irodalmat és kortárs művelődéstörténetet. Személyes művészi és szervezői, valamint kutatói-oktatói tapasztalatait is hasznosítva a kortárs, interdiszciplináris művelődéstörténet egyetemi és egyetemközi oktatásának fejlesztésén dolgozik. Volt műsora a Magyar Rádióban, több sikeres experimentális színházi csoportban dolgozott és számos zenei formációban szerepelt rendszeresen. A hétfői műsorban több felvétel hangzik el a Konnektor zenekarral de a világhírű "Towering Inferno" nevű londoni együttessel valamint Márta István zeneszerzővel közös munkáiból is adunk ízelítőt. Kevés ez a közel egy óra, hogy mindent érdemben érinthessünk Szkárosi elképesztően gazdag szakmai életéből, ezért a FLEX-ben inkább igyekszem a közös emlékekből is felidézni néhányat.

Hullan Zsuzsa: Anyám lánya-lányom anyja
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 06.00-07.00 és vasárnap 13.00-14.00

Mamma mia, csak nem Evita jön hozzám beszélgetni!? De nem ám! Vagy egy kicsit mégis? Hiszen Kováts Krisztával múlatom az időt hétfő este hétkor. Üljenek le mellénk! Keveset szakmázunk, ígérem. :) 

Gergely Róbert:II. felvonás
Hétfőn 21.00-22.00, ismétlés szerda 09.00-10.00

Ezúttal a bátorságról lesz szó. Végvári Ádám a Neoton familia frontembere és Csomor Csilla színésznő osztja majd meg velem gondolatait telefonon keresztül.
És egy olyan zenei  ritkaságot is megmutatok, amelyet házi kutakodásaim közben találtam. 

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 00.00-02.00 és vasárnap 10.00-12.00

Az 500 éves reformáció - bélyegen (Zsombor Zoltán - Bélyegmúzeum)
Minősíti-e a műalkotást (zene, festészet, irodalom) szerzője - akár törvényekbe ütköző - devianciája? (Réz András)
Harmadszor az Év Honlapja a "mateking.hu"  (Mosóczy András)
Hogyan legyünk boldogtalanok? 2, lecke

Seres Tamás: NA!
Kedden 16.00-18.00, ismétlés  szerda, 02.00- 4.00 és vasárnap 21.00- 23.00

A Na! vendége a 30Y és Beck Zoltán!
Beck Zoltán: "Éppen 10 éve 2007-ben játszottunk először a Hajón. Ha hinnénk a jubileumokban és az önünneplésben, akkor ezt írnánk ki mindenhová nagy betűkkel.De minket jobban érdekel egy alkotótér, az A38 belakása, egy hét a Hajón a barátainkkal.És ha azt kérdeznéd, mi is ez az egy hét – azt válaszolnánk: majdnemfesztivál a 30Y-nal.Koncertek, színház, irodalom, kiállítások, pólógyár - 30Y Egy hét a Hajón."https://www.a38.hu/hu/programsorozat/30y-a38-egy-het-a-hajon

Madár Tamás: Viszony
Kedden 19.00-21.00,  ismétlés szerda 05:00-07:00 és szombat 15.00-17.00

Társkereső oldalak. Netes viszonyok. Szexuális, baráti, beszélgetős, pénzre utazó... Minden szóba jöhet. Mindenre van felület. Kereslet is van rá. Ahogy igény is. Miért? Mitől jobb? Vagy mitől rosszabb? Mi a veszélye? Mi az előnye? Sok kérdés felmerül. Talán a válaszok is megérkeznek. Remélhetőleg. Mindenestre keressük. Egy "guruval". A társkereső oldalak "gurujával". Az emberrel, aki minden mással is foglalkozik. Milyen dolgokkal? Milyenekkel nem?! 
A mai vendégem: Weiler Péter

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 21.00-23.00, ismétlés szombat 21.00-23.00 és hétfő 04.00-06.00

Igazi csapatjátékos, az a fajta, aki majdnem mindig közösségekben gondolkodott. Élete valahogy így vagy úgy alakult, de reggel, délben, este általában lógott egy gitár is a nyakában. Hangszeres táltosról van szó kérem, aki sokat tud, majdnem mindent, de szerencsére nem titkolja. One World,Volvo, Syconor, majd 1974-től a Generál együttes gitárosa. Nincs módomban ide írni a teljes biográfiát, de feltétlen megemlítendő a Pannónia Express zenekar évtizedes külföldi sikeres jelenléte, amúgy bombailag. Mellesleg a Tom-Tom Stúdió vezető hangmérnöke, Aréna koncertek leading sound engineer elnevezésű technika és hangmestere, Arany Zsiráf díj, majd 2002-ben Artisjus díj és sokszáz lemezen arany hangbetűkkel a neve. Időnként egy Viking Line nevű úszó szerkezeten is felbukkan, ahol a becenevét viselő Charlies's Band elnevezésű zenekarával intézi el, hogy a közönség lehetőleg ne engedje hazamenni. Mit mondott Michael R. Winner? Azt, hogy a csapatmunka az, ha sokan csinálják azt, amit mondok. A mai műsor főhőse Paczári Károly, alias Charlie művész úr mondja és ilyenkor tényleg sokan csinálják majdnem pontosan úgy, ahogy szólott. Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –

Bácskai Juli:  Madame Récamier
Szerdán: 14.00-15.00, ismétlés csütörtök 07.00-08.00 és hétfő 06.00-07.00

Madár Tamás: 1001 és nem éjszaka
Csütörtökön 12.00-13.00, ismétlés csütörtök 23.00-24.00, szombat 07.00-08.00 és hétfő 09.00-10.00

Brit.
Zenész.
Dj.
Producer.
Drum & Bass.
1996.
LTJ Bukem.
Logical Progression.
Első rész.
1001 és nem éjszaka.

Kocsmáros György: Színház az egész
Csütörtök 15.00-16.00, ismétlés csütörtök 02.00-03.00 és  szombat 10.00-11.00

A következő két alkalommal Victor Hugo remekművéből, a Nyomorultakból készült rock operát mutatom be. Claude-Michel Schönberg és Alain Boublil munkáját a világon már több mint százmillió néző látta színházban, és ki tudja hányan a filmváltozatát. Én ezt a nagyszerű alkotást kétszer is megrendezhettem hazánkban, Győrben és Kecskeméten. A két részre tervezett bemutatóm ezekből az előadásokból ad részleteket.

Benda László: Amazóna
Csütörtökön 19.00-20.00,, péntek 08.00-09.00 és hétfő 03.00-04.00

Emberi történetek a világ „egzotikus“ tájairól a külpolitikai újságíró és utazó szemével.

Zimbabwe: lehet-e a diktátor utódja a neje?  A Lacoste legyőzte Guccit?
70 éve kelt egybe II. Erzsébet és a félig-meddig görög Fülöp.
Hány first lady lehet az USA-ban? Melania és Ivana pikáns vitája Trump első nejének memoárja kapcsán.
Merkel új választást nyerhet? Látható kilátások(k).
Egy 22-éves ukrán fiú elvette feleségül a nagynagynénjét, hogy megússza a frontbehívót.
Arcok és harcok a politika és társadalom színpadán.
Benda László külpolitikai újságírónak minderről az jut eszébe....
Aki hallgatja: Vályi Gábor, s a hallgatók.

Gerebics Sándor: Frappuccino- keverve és nem rázva
Pénteken 16.00-18.00, ismétlés vasárnap 8.00-10.00

A korábbi Frappé folytatása immár Frappuccino név alatt.
Minden pénteken 16 és 18 óra között Gerebics Sándorral. Benne kulturális és közéleti témák sok muzsikával, stúdióvendégekkel, spontán művészeti produkciókkal.

Vályi Gábor: Háromszög
Pénteken 21.00-23.00, ismétlés hétfő 00.00-02.00

FELNŐTTEKRŐL, FELNŐTTEKNEK
A valóság, a képzelet és a fantázia a Háromszög határai.

A Háromszögben: Főképp nőként – Új nézőpontokból
A Háromszög kérdése: Törések és törlések?
Ónodi Adél (Berlin), Peti-Peterdi Réka (Los Angeles), Szalay Álmos

Törődés nélkül törődés: Nőállapotok és álláspontok.
Törések: státuszok, identitások, szerepek.
Törlések: Ez a nő, az a nő… Ki mibe(n) nő?
Sorolások: Ki hányadik a sorban?
Sodródások: Fausztatások(k).


 

 

Olvasnivaló

Apró írások, fontos és kevésbé fontos ügyek, gondolatok.
Jegyzetek és szösszenetek.
Munkatársainktól. 

Dózer
(Faragó Judit)

Ifjabb koromban egy képzelt buldózerrel jártam a várost és takarítottam. 

A papámat még a háború okozta foghíjak bosszantották, engem meg a csúf, lerobbant épületek, az igénytelen kockaházak, az ízléstelen villák. Voltam én nyitott is a városfejlesztésre. Nem ifjabb, hanem még ifjú koromban lelkesen figyeltem, hogy épül az óbudai lakótelep, lelkesedésem elég hamar lelohadt. Kifejezetten gyanakvó és ellenséges interjút készítettem a Havanna lakótelep tervezőjével. A számozott utcák romjain már arról faggattam, hogy meddig tartanak majd ki ezek a panelszörnyek. 

 

 >>>

bézs ajánló

Kovalik Károlyra emlékezik Balla Ferenc.

Egy Kovalik még kéne. 

K.K. kilencven

 

Kezdjük visszafogottan: a mindenkori magyar televíziózás legjobb riportere.  Semmi múltidő.  És folytassuk a végén: „Egyedül volt otthon, fürdött. Ahogy szokta régóta, kihúzta a dugót, hadd folyjon le a víz. Aztán ahogy szokta, megpróbált fölállni. Nem sikerült. Már nem sikerült. Pár hete műtötték. "Föltárták": áttétes rák. Visszavarrták. (Persze nem mondták meg neki.) Ült az üres kádban. Egyre jobban fázott. Már vacogott a foga, amikor eszébe ötlött vagy ötven év messziről a bökdal a vásárhelyi gimnáziumból: " Minden vízbe mártott test, kisangyalom, a súlyából annyit veszt, kisangyalom, amennyi az általa kiszorított víz súlya, kisangyalom." Megnyitotta a csapot, sarkával pótolta az elbitangolt dugót. Hogy már melléig ért  a víz, megfeszítette a karját, s kikecmergett. Még vagy két hónapig tartott a fölhajtóerő.”

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble Social Media Pharma

az ENSZ főtitkár üzenete

A Weinstein-botrány kapcsán Magyarországon is napvilágra került szexuális zaklatásokkal kapcsolatban a Rádió Bézs szerkesztősége kijelenti, hogy a leghatározottabban elítél minden támadást az emberi szabadság és méltóság ellen, az élet bármely területén, beleértve a szexuális zaklatás minden formáját is. 
A hatalommal, az erővel való visszaélés sehol, semmilyen formában sem megengedhető!
A Rádió Bézs  szolidáris az elszenvedőkkel, és elítéli azokat, akik nem követik az alapvető emberi normákat, az emberek közötti békés, tiszteleten alapuló együttélés szabályait.

 >>>
Élő
adás

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Napsütésben ősszel

Utazás, kirándulás, esetleg egy kiadós séta. Itthoni vidékeken, erdőben, napsütésben. Ismert és ismeretlen tájakon. Válaszoljon kérdéseinkre és kedvcsinálóként hazai útikönyvet sorsolunk ki a megfejtők között. 

 

 >>>
Social Media Pharma