A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

Nap mint nap érdekes vendégeket invitálunk a mikrofon elé. Műsorvezetőink aktuális témákkal, izgalmas gondolatokkal érkező partnerekkel beszélgetnek. 

Vendég-Játék: Csütörtökönként kettő és négy között  jó ismerőseink ülnek a mikrofon mögé. Vannak köztük tapasztalt szerkesztők, műsorvezetők, akik évek óta nem  rádióznak, de a mi, és az Önök kedvéért  egy-egy délutánt velünk töltenek. (ismétlés: péntek 02.00-04.00 és szombat 17.00-19.00) 

 

 

Műsorajánló: április 24 - 30

Ámon Henriette: Impresszó
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Laza gondolatok 2 órában
Borsos Miklós rövidfilm-rendező​, operatőr lesz a vendégem, mint a "FILM FARM - első rövidfilm-vetítés mozikban" főszervezője
Lesznek nőcis témák, főzési tippek, aktualitások majd Bach Szilvia - humorista, festőművész, színész, író látogat a stúdióba. Téma: mivel foglalkozik mostanában?

Varjú Tamás: Katarzis
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés hétfőn 23.00-24.00, kedden 07.00-08.00 és vasárnap 09.00-10.00
Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása.  ELLA 100! Igen, a jazz nagyasszonya, az utolérhetetlen csoda, a scattelő mezzoszoprán zseni, a csodálatos hangú díva száz évvel ezelőtt született. Ella Fitzgerald számai persze eddig is rendszeresen szerepeltek adásainkban, de a kerek évforduló kapcsán egy kissé szubjektív összeállítással mutatjuk meg a nagyszerű énekesnő széles repertoárját. Ella Fitzgerald méltatásához elfogytak a jelzők, de hangja, felvételei önmagukért beszélnek. A világ egyik legbájosabb énekesnőjének jubileuma mellett egy szerény évforduló: a Katarzis című műsor két éves lett. Köszönöm, hogy hallgattak, tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

Rékai-Fodor-Varjú: Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedden 03.00-05.00, vasárnap 16.00-18.00

 

 Folytatódik a megszokott nosztalgikus beszélgetés két úrral, akik hivatásként művelték-művelik az ismeretterjesztést, szórakoztatást- és egy „véramatőr”-rel, aki hallgatta-nézte őket annak idején. Csá csumi csá, cső, szeva, csáó, húzok, lépek, és ezek még csak a köszönések… Pasas, hapsi, fószer, pali, pasi, csaj, spiné, bige, pipi és ezek még inkább a nyomdafestéket eltűrő szavak. A műsorban folytatódik a magyar nyelv szépségeinek feltárása. Téma: a szleng, a zsargon, az argo, amely persze folyamatosan változik, a hatvanas évek szavaira lehet, hogy már rá sem ismerünk. Honnan jöttek, hogyan alakulnak ki? Szakértő telefonos vendégünk erre is választ ad és lesznek kapcsolódó autentikus zenék is. „ Csináljuk A Műsort” együtt! Hallgassanak minket a Katarzis után, érdemes!

Szegvári Katalin: Ismerős hangok
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés kedd 08.00-09.00 és szombat 20.00-21.00

Szegvári Katalin és Nemlaha György vendége: Blum József zeneszerző, előadóművész. 

Hullan Zsuzsa: Anyja-lánya
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 06.00-07.00 és vasárnap 13.00-14.00

Elég csak leírni a nevét: Halász Judit. Üljenek le mellénk! 

Benda László: Amazónia
Hétfőn 22.00-23.00,  ismétlés szerda 07.00-08.00

Emberi történetek a világ „egzotikus“ tájairól a külpolitikai újságíró és utazó szemével.
Franciaország: választások után egy alvasnyival – hatalomtechnika és demokrácia.
Anglia: választások előtt nyolcvan nappal – demokrácia és hatalomtechnika.
Németország: választások előtt pár hónappal – demokratikus párharcok és pártharcok.
Arcok és harcok a politika és társadalom színpadán.
Benda László külpolitikai újságíró hangosan gondolkodik. Gondolatébresztője Vályi Gábor .

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 00.00-02.00 és vasárnap 10.00-12.00

Milyen lehet az új világrend? (Marosán György)
Időutazás XIV.  (Magyar színészek 200 éve)
Lányok Napja (Szigeti Fanni)
Új szín a színházi palettán - van már Hatszín teátrum (Gálvölgyi Dorka)

Ráduly Margit: Egyetlen dal
Kedden 20.00-21.00, ismétlés szombat 23.00-24.00

Kedden este nyolc órától új mesét mondok a Rádió Bézsben. Egyetlen dal. Papirosen.
Nem túl régen egy rabbi azt mondta nekem, hogy nincsenek mesék, nincsenek jó tündérek, csak az ember van. Beszédünk, gondolataink akkor lesznek egyek velünk, ha jóakarattal igazat és fontosat mondunk. Szép gondolat, csak úgy tűnik, nincs rá társadalmi igény.

Ezért szándékosan és következetesen írok mesét. Írásaim jó pár részlete tudományosan nem bizonyított, ám mégis úgy hiszem, igaz és fontos történetek ezek. Ma a Papirosenről.
Milyen zene ez? Szentimentális, szívbemarkoló, megrendítő? Igen. Ez mind igaz a dalra és a történeteire is.
Ezt a melódiát a Zsidó Művészeti Napok és az Élet Menete tiszteletére választottam.
https://www.youtube.com/embed/q-opHpayQow

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden  21.00-23.00, ismétlés szombat 21.00-23.00 és hétfő 04.00-06.00

 Majom és Béla, Amigo, Mi familia, Egy a mikrofon és egy a közös szándék, Rumba, Las Cecilias, Merceditas Valdes, Shakira, Azucar Negra, Elena Burke, A megváltó,Mexico, Tejano, Marco Antonio Solis, Cigánytűz, Mercedes, Babalu, Cabildos,Yemaya, Hógolyó, Guampara, Osibisa, Hölgyek, Harsog a rádió, Un Fidel, llego Commandante y mando a parar, Polo Montanez, Mi pueblo, Őslakók, Chili, Örlőkövek, Inkák, Aztékok, Kolumbusz, Paprikatörténelem, Jalapeno, La cucara...

 

 

 

 

nem csak a NŐkért

Díjakat kaptak a Rádió Bézs munkatársai a Szóvivők Bálján

A szóvivők a média területén számtalan esetben kifejezték elismerésüket egy- egy kolléga teljesítményéért, vagy szerkesztőség munkájáért. Az idén első alkalommal kerül sor Életmű Díj átadására.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ÉLETMŰ DÍJAT adományozott Fodor Jánosnak, több évtizedes kiegyensúlyozott és hiteles újságírói tevékenységéért, valamint a Rádió Bézs életre hívásáért és kitartó, fáradhatatlan működtetéséért!

A Szóvivők Egyesülete ötödik éve adja át a „Szóvivők Média Díját” . Az idén  ezt SZABÓ GABI – Mici- a Rádió Bézs szerkesztő műsorvezetője kapta. 

 >>>

bézs ajánló

Nő Ügy

Elolvastam Havas Kriszta kollégám bejegyzését az egyik közösségi oldalon - lsd. alább -, s feltettem magamnak a kérdést, miért nem mi szóltunk - akár először! - arról, hogy ez így nem megy! A Rádió Bézs elvégre a nőkért szól! Értünk szól, férfiakról is persze, meg arról, hogyan kéne tisztességesen élni, alkotni, dolgozni. Szóval, mi, akik nem akarunk direkt, ha úgy tetszik pártpolitikával foglalkozni, hallgathatunk- e, ha égbe kiáltó disznóságokat tapasztalunk? Mi a dolga annak a rádiónak, amelyik nem akar dagonyázni az ellentétek sarában, ami értékek mentén próbál szólni?

Dönteni kell - lehet, hogy már kellett volna! -, hogy milyen utat járjon a Bézs? Emelje e hangját, amikor valós (vagy vélt) aljassággal találkozik? Kiabáljon- e, s ha igen hogyan, amikor az „urak” elképesztő gátlástalansággal és arroganciával, a mi nevünkben járnak el? Mikor, miért és hogyan kell szólnunk?

A Rádió Bézs majdnem két és fél éve távol tartja magát a napi politikai harcoktól. Még híreket sem mondtunk, s azt hirdetjük, együtt kell élnünk! Nem a különbözőséget kell keresnünk, hanem azt, ami összeköt! Ami közös, ami érték.

Nem felrúgva eredeti vállalásunkat, hogy tudniillik a Rádió Bézs műsorait a jövőben sem /r/ontja el a politika, a harc, a gyűlölködés, azért tudja a hallgató: szelíden, de határozottan elutasítjuk az aljasságot, a lopást, a hazugságot, a gyűlölet keltést!          

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

az ENSZ főtitkár üzenete

Az ENSZ főtitkár üzenete: 

António Gutterres

Több jogot a nőknek és a lányoknak!

A nők jogai emberi jogok. Mégis az olyan nehéz időkben, amikor a világunk egyre kiszámíthatatlanabb és zűrzavarosabb, a nők és lányok jogai csökkennek, korlátozottabbá válnak, és akár meg is szűnhetnek. A nők és lányok helyzetének javítása az egyetlen módja annak, hogy megvédjük jogaikat és biztosítsuk számukra, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.

 >>>
Élő
adás

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Fesd magad!

Válaszolja meg az idei make up trendekről feltett kérdéseinket és nyerjen profi sminket, szemöldök formázást és tanácsadást  a Beauty Bar Galaxy filmekben és divatbemutatókon is közreműködő sminkeseitől.

 >>>