A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst!

Köszönet mindazoknak, akik lassan három esztendeje erősítették a Rádió Bézst, s már másutt teljesítenek! Sokan voltak. A honlapunkon, a munkatársak között - két kivétellel - láthatják a fényképüket. És sokan vagyunk a kezdetektől. A mindenkori létszám mindig 50-és 60 fő között mozog, de most elköszönünk és megköszönünk megint.

Keddenként nem énekel többet Farkas Gábor Gábriel. Nem kócsol Pataki Katalin és Generál Péter. Galambos Péter Galamb már nem itt zenél és beszél, és Tornóczky Anita is másként véd állatot.

Jó volt velük! Köszönet munkájukért. (Valami azt súgja belül, hogy fogunk mi még közösen dolgozni.)

A Rádió Bézs – csodák csodája – működik! húznak a régiek és itt vannak az újak! 

 

Műsorajánló: szeptember 25- október 1

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

 

Ezúttal kicsit másképp. A 25-dikei, hétfői adásban 10 órától Ormos Mária történészprofesszor lesz a vendég, aki nemrégiben jelentette meg önéletírását, és akivel igyekszünk megvitatni, hogy a társadalomban bekövetkező változások mennyiben befolyásolják a történelemszemléletet. 11-től Bródy János érkezik, akivel többek között arról is szót váltunk, hogy milyen szerepe van életművében a történelemnek.

Varjú Tamás: Katarzis
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés hétfő 23.00-24.00, kedd 07.00-08.00 és szombat 13.00-14.00

 

Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. És az ígéret szép szó.. Jön a folytatás, több évtizedes pop- és rockslágerek következnek sajátosan jazzes előadásban, bossa nova, lounge, smooth jazz és besorolhatalan stílusjegyekkel fűszerezve. Mély érzések, finom hangulatok, igazi szenvedélyek. Fantasztikus előadóktól hallunk többek közt Sting, Beatles, Lione Richie, Simon és Garfunkel, Elvis feldolgozásokat. Szíveket, füleket kinyitni! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

Fodor-Mohácsi-Rékai-Varjú: Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 03.00-05.00,  péntek 03.00-05.00 és vasárnap 16.00-18.00

Folytatódik a megszokott nosztalgikus beszélgetés két úrral, akik hivatásként művelték-művelik az ismeretterjesztést, szórakoztatást  és egy „véramatőr”-rel, aki hallgatta-nézte őket annak idején, plusz „Miki bácsi” is mindig beleszól a keverőpult mellől. Tárgyak az otthonunkból, a kertből, a műhelyből, a hétvégi házból, a garázsból, a lomtárból. Néha még azt sem tudjuk némelyikről, mire szolgált, honnan való. Őrizgetjük, jó lesz még valakinek valamire, azután kidobjuk, vagy mégsem? Mi legyen velük költözéskor, váláskor, esetleg ha valaki már eltávozott, meddig maradjanak, szükségünk van-e az általuk elfoglalt helyre-térre? Komoly kérdések, gondolatébresztő válaszok, meddig kell a régi gyerekjáték, farmer, ruha, jó lesz-e még törlőrongynak, vagy inkább ne emlékeztessen a régmúlt történésekre? És mi van a régi szerelmekkel, barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel, meddig maradjanak az életünkben; ha eltávolodtak, vissza tudnak-e kerülni, meddig dédelgetjük sérelmeinket, meg tudunk-e bocsátani másoknak-magunknak? Szomorkás-vidám, felemelő beszélgetésre számítsanak! Mindenképpen hallgassanak minket a Katarzis után és egy nappal a Mozaik előtt, érdemes!

Létay Dóra: Közelebb
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 02.00-03.00 és szombat 19.00-20.00

A Közelebb mai adásában Gáspár András lesz a vendégem, aki amellett, hogy színész-rendező, az egyik első volt a bátrak között, aki saját vállalkozásban hozott létre előadást. A S.Ö.R. és a G.Ö.R.CS lassan két évtizede megy óriási sikerrel, jelenleg pedig Adrian Mole újabb kínszenvedéseit állítja színpadra a Hatszín Teátrumban.

Mandel Róbert: Flex
Hétfőn 17.00-18.00, ismétlés csütörtök 03.00-04.00 és vasárnap 23.00-24.00

A FLEX vendége: Semmelweis Tibor talán ma a magyar hangszerész szakma legismertebb alakja, a hazai hangszerészképzés megújítója, a Magyar Hangszerész Szövetég megálmodója és örökös elnöke. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem keretein belül működő Hangszerészképző Iskola alapítója és igazgatója volt. Ma gyémántfokozatú igazságügyi szakértő, és láthatóan boldog, kiegyensúlyozott ember.

"Jóval több, mint fél évszázada vagyok a szakmában. Közvetlen közreműködésemmel legalább 250 kollegám nyert szakképesítést, munkám során legalább 25000 vonós hangszert vizsgáltam, sok sok mester vizsgájához volt közvetlen közöm. Az életemet a napos oldalon éltem, sok, de örömmel végzett munkával. A szakmától, az államtól, a muzsikusoktól megkaptam mindent, amire vágyhattam, mégis azt hiszem mindent odaadnék azért, ha igazán kiváló hangszerkészítővé válhattam volna. Ebbe - a hetvenes éveiben - az ember kénytelen belenyugodni. Tettem a dolgom, amire tehetségemből tellett, megelégedetten, békességben élek, a feladatok megoldása már az új generáció feladata. De azért jó lenne még az eredményeket is látni."

Hullan Zsuzsa: Anyám lánya-lányom anyja
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 06.00-07.00 és vasárnap 13.00-14.00

Nagy hang, nagy száj, nagy lélek, nagy szív, és a humora is eléggé rendben van. Náray Erika lesz a vendégem. Üljenek le mellénk!

 

Benda László: Amazóna
Hétfőn 22.00-23.00, ismétlés szerda 07.00-08.00, péntek 08.00-09.00 és hétfő 03.00-04.00

Emberi történetek a világ „egzotikus“ tájairól a külpolitikai újságíró és utazó szemével.Martin Schulz kancellárjelölt beszédében a magyar kormányfő Horthy-kultuszáig is eljutott, miközben egy ponton Orbánnal azonos politikát hirdetett. Igazi ellenfelei azonban Angela Merkel és az AfD.
Törökország, Irán és Irak közösen lépne fel az iraki kurdok függetlenségi népszavazásával szemben.
Elszakadási, függetlenedési törekvések: Törökország, Spanyolország, Nagy-Britannia...
Colin Firth Oscar-díjas brit származású színész felvette az olasz állampolgárságot, amelyet az Európai Unióból való brit kilépés elleni tiltakozásul kért a brit mellé.Arcok és harcok a politika és társadalom színpadán.
Benda László külpolitikai újságírónak minderről az jut eszébe....
Aki hallgatja: Vályi Gábor, s a hallgatók.

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 00.00-02.00 és vasárnap 10.00-12.00

A média hatása a fiatalokra és a gyerekekre - eszmecsere az új generáció kommunikációs helyzetéről és kilátásairól (Edvi Péter, a szervező Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat igazgatója)
"Ki-nyír-lak" - Tóth Gábor Ákos rendhagyó könyve a rendszerváltásról
Hova tűntek a mesteremberek? (Felmérés, diagnózis, távlatok - Móricz Kriszta)

 

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 21.00-23.00, ismétlés szombat 21.00-23.00 és hétfő 04.00-06.00

 

Egy zenekarban bizonyos vizsgálódások szerint nem az énekes, hanem a basszusgitáros a legfontosabb tag. Ennek megindoklása okán idéznék a northwesterni egyetem kutatásából miszerint az agyunk könnyebben kapja el az ütemet, ha az mélyebb hangon szólal meg. Ebből következtethetően a lábunk is hamarabb kezd dobolni az ütemre, ha az általunk hallgatott dalban a basszus szólamok vannak kiemelve a gitárok és dobok által keltett magasabb rezgésekkel szemben. Ráadásul az emberek sokkal magabiztosabbnak, energikusabbnak érzik magukat egy olyan dal meghallgatása közben, amiben több a basszus, mint egy olyan szerzemény esetén, ami kevesebbet tartalmaz. A fentiek tekintetében tehát a basszerosok joggal nevezhetik magukat bandájuk lelkének, hiszen ezek szerint egy dal megkedveltetésében nagyobb szerepük van, mint formációjuk énekesének. Most akkor tehát egy igazi basszusgitáros tölti velünk az estét, a Hollander András, akit előre is szeretettel köszöntök a műsoromban. Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –

nem csak a NŐkért

Díjakat kaptak a Rádió Bézs munkatársai a Szóvivők Bálján

A szóvivők a média területén számtalan esetben kifejezték elismerésüket egy- egy kolléga teljesítményéért, vagy szerkesztőség munkájáért. Az idén első alkalommal kerül sor Életmű Díj átadására.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ÉLETMŰ DÍJAT adományozott Fodor Jánosnak, több évtizedes kiegyensúlyozott és hiteles újságírói tevékenységéért, valamint a Rádió Bézs életre hívásáért és kitartó, fáradhatatlan működtetéséért!

A Szóvivők Egyesülete ötödik éve adja át a „Szóvivők Média Díját” . Az idén  ezt SZABÓ GABI – Mici- a Rádió Bézs szerkesztő műsorvezetője kapta. 

 >>>

bézs ajánló

Nő Ügy

Elolvastam Havas Kriszta kollégám bejegyzését az egyik közösségi oldalon - lsd. alább -, s feltettem magamnak a kérdést, miért nem mi szóltunk - akár először! - arról, hogy ez így nem megy! A Rádió Bézs elvégre a nőkért szól! Értünk szól, férfiakról is persze, meg arról, hogyan kéne tisztességesen élni, alkotni, dolgozni. Szóval, mi, akik nem akarunk direkt, ha úgy tetszik pártpolitikával foglalkozni, hallgathatunk- e, ha égbe kiáltó disznóságokat tapasztalunk? Mi a dolga annak a rádiónak, amelyik nem akar dagonyázni az ellentétek sarában, ami értékek mentén próbál szólni?

Dönteni kell - lehet, hogy már kellett volna! -, hogy milyen utat járjon a Bézs? Emelje e hangját, amikor valós (vagy vélt) aljassággal találkozik? Kiabáljon- e, s ha igen hogyan, amikor az „urak” elképesztő gátlástalansággal és arroganciával, a mi nevünkben járnak el? Mikor, miért és hogyan kell szólnunk?

A Rádió Bézs majdnem két és fél éve távol tartja magát a napi politikai harcoktól. Még híreket sem mondtunk, s azt hirdetjük, együtt kell élnünk! Nem a különbözőséget kell keresnünk, hanem azt, ami összeköt! Ami közös, ami érték.

Nem felrúgva eredeti vállalásunkat, hogy tudniillik a Rádió Bézs műsorait a jövőben sem /r/ontja el a politika, a harc, a gyűlölködés, azért tudja a hallgató: szelíden, de határozottan elutasítjuk az aljasságot, a lopást, a hazugságot, a gyűlölet keltést!          

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble

az ENSZ főtitkár üzenete

Az ENSZ főtitkár üzenete: 

António Gutterres

Több jogot a nőknek és a lányoknak!

A nők jogai emberi jogok. Mégis az olyan nehéz időkben, amikor a világunk egyre kiszámíthatatlanabb és zűrzavarosabb, a nők és lányok jogai csökkennek, korlátozottabbá válnak, és akár meg is szűnhetnek. A nők és lányok helyzetének javítása az egyetlen módja annak, hogy megvédjük jogaikat és biztosítsuk számukra, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.

 >>>
Élő
adás

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

 

Kell egy kis melegség

Sál, poncsó és pulóver- minden divat, ami kötött. Válaszoljon kérdéseinkre és nyerjen fonalat az idei ősz kedvenceihez.

 >>>